Lite besök!

Idag kom mamma och pappa och fikade här. Daniel hade hunnit hem han med! När dem åkte så tog dem med sig Embla som ska få vara hos dem tills imorgon eftermiddag.
På eftermiddagen gick Daniel ut och snickrade lite på nya verandan, Marie-Louise och Mikael kom förbi en sväng. Fenix busade och tittade på fåren med Mikael!
Nu har vi precis kommit in och hela familjen ska ta sig ett bad i badkaret tillsammans! Myyys! Sen blir det läggdax för Fenix och jag och Daniel ska kika på en film.

Vad finns i koppen?

Jag rör i koppen precis som morfar nyss gjorde!

Det finaste man har det sätter man på bordet!

Närbild!

Fenix tittar på fåren med farbror Mikael

Busar med farbror

Grabbarna är ute på promenad

Mina buspojkar

Mina glada hjärta! Älskar er!

En liten tröttmössa!

Lileman och jag har busat för full på förmiddagen, vid elva slocknade han på mig! Så söt! Nu är klockan ett och jag hör hur han pratar inne på sitt rum. Precis nyvaknad! Dax för lunch 

Hos mormor och morfar

I går åkte vi till mormor och morfar igen, vädret var trist så vi fick leka inomhus igen, det var full fart på Fenix hela tiden. Vi tog en promenad vid 12 och då somnade han och sov 2½ timme, skönt för han.
När vi kom tillbaka från promenaden så vart det lite lunch för oss vuxna, Fenix fick äta när han vaknade.
Vi hann med en fika innan vi åkte hem oxå. Daniel var redan hemma när vi kom hem. Vi åt middag och efter en stund kom Mikael över oxå. Grabbarna busade för fullt.
Lite senare gick vi upp till MIkael och tittade på hans nya köksfläkt och efter det vart det en promenad innan Fenix´s kvällsbad och nattning.
I dag kommer mormor och morfar hit, dem ska hämta Embla, hon ska nämligen vara där över natten och under dagen imorgon medans jag jobbar.
Jag har bakat ett rabarberpaj som vi kan fika med när dem kommer, hoppas Daniel hinner hem till fikat oxå, vi får se!


Löser korsord med mormor

Står och äter lite smörgås som han snott från frukostbordet

Stora gräshoppan som kröp omkring på väggen

Vad har vi här?

Massa tidningar!


Sockersöt!

Gott med mat

Liten sömntuta!

Har roligt med morfar

Hemma igen!

Busar med pappa

Hihi!

Mysstund!

Snusa i bebishår är det bäst!

Coolingen i skinnjacka ska på promenad!

Kökshjälp!

I går förmiddag var det ganska trist väder, vi fick vara inne och busa en del. Vid kvart över elva vart det lite vila följt av lunch. Det slutade regna på eftermiddagen och då passade vi på att gå ut och leka i sandlådan. Daniel kom hem vid halv fem och då åkte jag till jobbet. Jag jobbade till 22.00. Det gick bra!
Nu är det full fart här hemma. Vi har gjort pannkakssmet som vi snart ska grädda, Fenix har varit till stor hjälp i köket!
Vi får se om vi åker till mormor och morfar sen. Just nu är ju vädret bra men det skulle tydligen bli ganska ruskigt senare!

Mammas kökshjälp!

Håller ett stadigt tag om vispen

Mammas duktiga kille!

Traktorföraren

I går eftermiddag plockade vi fram Fenix´s traktor ur ladugården. Han fick den för flera månader sedan men vi hr tyckt att han varit för liten men igår så var det dax! Han tyckte att den var jätterolig att sitta på, det dröjer väl en stund innan han trampar omkring på den men sitta och sparka sig fram går nog snart! Som sagt, det var populärt att få sitta på den igår.
Efter provturen gick vi hem till farmor och fikade lite. Han har ett piano där som han brukar spela på och igår tyckte Daniel oxå att det var roligt, tillslut fik i alla fall Fenix spela själv!
Idag verkar vädret inte vara så roligt, vi ska snart ta en sväng med Embla och sen får vi nog vara inna. Jag ska jobba från 17-22 idag. Var en stund sedan jag jobbade nu så det ska bli roligt!

Provkör sin traktor

Hur söt som helst!

Naturbegåvning på traktorkörning!

Fenix spelar piano men självklart kan inte pappa låta bli att prova han oxå

Pappa kan verkligen inte låta pianot vara

Låt bli mitt piano pappa!

Äntligen får jag spela själv!

Ute och går med vagnen hos farmor

En härlig dag på landet!

Igår var vi hos mormor och morfar på landet. Morfar åkte där ifrån vid ett-tiden. Han skulle hem till sin mamma då och hjälpa henne lite. Vi började dagen där med lite bus på tomten, Fenix hittade vattentunnorna som var väldigt roliga att plaska i, vi fick byta kläder efter den leken. Efter en stund hittade han in i förrådet där det fanns en hel del roliga saker.

Vi fikade lite innan morfar åkte och efter det gick jag och mormor en promenad, Fenix somnade och sov i två timmar. När han vaknade vart det lunch och sen en sväng ner på stranden. Fenix lekte i sandlådan och tillverkade lite geggamoja som han kladdade runt i. Jag som för det mesta fryser tyckte inte att det var speciellt varmt ute så jag hoppade över bad men mormor badade och busade med lilleman som älskade det! Han blir så lycklig av att bada, han fullkomligt älskar det Han vill aldrig gå upp! När vi kom hem igen så fick Fenix äta några hallon från mormor och morfars hallonbuskar, det var populärt!

Jag skjutsade hem mamma till lägenheten så hon skulle fixa lite med gardiner och städa lite där och sen åkte jag, lilleman och Embla hem. Det var en kanondag!



Titta mamma, ett blad!

Ute på promenad med mormor

Åh vad spännande, vad finns här i?

Måste testa att sticka ner handen

Hihi, vad roligt!

En till vattentunna

Varit inne i förrådet och busat

Går på snedden ner för trappan

Står och pysslar lite

Gjort en solfjäder av morfars tumstock

Busar i sandlådan vid badet

Superglad kille

Just tillverkat lte geggamoja

Badar med mormor

Åh vad kul att bada med mormor

Mammas badkille!

Nu tar jag sats för att plaska

Oj vad det plaskar!

Dem här härliga hallonen slank ner i Fenix´s lilla mage!

Mumsigt med hallon!

Måndag igen!

Idag vaknade Fenix tio över sju. Vi mös en stund i sängen sen gick vi upp och åt frukost. Det var Daniels första dag på jobbet efter semestern så vi var ensamma. Vi städade lite och satte på en tvättmaskin, när jag kommer upp från tvättstugan blir jag halvt ihjälskrämd, Daniel står då precis i uppgången vid trappan. Han hade inte kunnat göra så mycket på jobbet så han kom hem istället och börjar jobba ordentligt imorgon istället.
Mats kom hit och gjorde  klart grävningen och efter det satte Daniel igång att snickra på nya verandan som ska vara utanför gäststugan. Fenix och jag tittade på och lekte lite. Farmor kom förbi en sväng med tre stycken t-shirtar till Fenix, tack snälla!  
Efter middagen åkte vi till flygfyren och storhandlade.
Idag var första dagen som Fenix bara sov en gång. Vi försöker vänja av honom vid två sovstunder då han bara kommer få sova en gång på dagiset sen. Det har gått över förväntan bra faktiskt, inget gnäll alls. Vi får se om följande dagar går lika bra. Som sagt han vaknade tio över sju, sen sov han mellan 12-14 och sen la vi honom för natten vid halv nio. Vi ska nog lägga honom lite tidigare i fortsättningen men det vart lite sent i och med handlingen idag.

Farbror Mikael gjorde ett snabbt besök oxå!

Klättrar runt lite på plintarna

Busungen

Väldigt roliga plintar

Sötnos

Mys med mamma

Nu har jag lärt mig att vinka till allt och alla!

Klättrar lite på solstolen oxå!

Upprörd på roten som sitter fast!

Eh, kan nån släppa in mig?

Snart är det klart med reglarna

GRATTIS!

I går morse fick jag ett glädjande besked. Carina och Kimmo har äntligen fått sin lilla bebis. 10 dagar försenad kom lilla Elvira till jorden. Den 23 juli klockan 18.51 är hon född lilla prinsessan!
54 centimeter lång och 4440 g, en liten stor tjej. Nästan ett kilo tyngre än Fenix när han föddes!
Fick en bild sänd till min mobil, en fantastiskt söt tjej!
Jag ska ringa dem i veckan och så får vi se om vi får komma förbi och kika på miraklet under veckan. Längtar massor!
Grattis finaste Carina och Kimmo till eran underbara tjej, vi är så glada för eran skull och vi längtar tills vi får träffa lilla familjen!

Casper 1 år

Mamma och pappa tog med sig Embla hem en sväng eftersom vi skulle på Caspers 1 års kalas idag. Jag vill inte lämna henne nu när hon är opererad.
Vi åkte runt ett-tiden till Blidsta. Det var fullt med folk när vi kom. Det bjöds på massa gott, muffins, kakor, paj, tårta mm. Fenix busade lite med Casper men var mest intresserad av alla roliga saker som Casper fått i present.  Tänk att lilla killen redan blivit ett år och snart är det Fenix tur, om tre veckor så är det dags.
Fenix fick äta lite mat hos Casper, han vilade precis innan vi åkte så han hann inte äta då.
På hemvägen stannade vi hos mamma och pappa och plockade upp Embla.
När vi kom hem så grävde Daniel lite på baksidan och Fenix och jag tittade på. Nu har lilleman precis somnat, han var så trött så! Vi ska snart gosa ner oss i soffan och äta lite godis. Daniel tyckte att jag hade blivit ännu smalare så jag vägde mig igår, -1kg, jösses, jag som kämpat med att gå upp 2 kg. Jaja, mer godis och grädde!
Grattis igen lilla söta Casper på din 1-års dag!

Finklädd i slips!

Vill kika närmre på Casspers födelsedagspresent

Leker med Caspers presenter


Självaste födelsedagskillen!

Vaddå, nej vi gör inget speciellt......

Två små busar

Sitter och småpysslar

Titta vad jag hitta!

En liten musiker kanske?

Myshelg i Stockholm

I lördags kom mormor och morfar hit vid tio-tiden för att vara barnvakt. Jag och Daniel åkte till Stockholm och checkade in på Nordic Sea hotell. Det var ett jättefint hotell, akvariet i entrén var fantastiskt vackert.
Vi gick och åt lunch på Jensens efter incheckningen, efter det gick vi tillbaka till hotellet och tog ett bad i vårat badkar.
Vid tre-tiden gick vi genom stan till skeppsbron där vi skulle få behandlingar på luxury spa. Vi var lite tidiga så vi började med att basta lite.
Jag fick 60 minuter massage och 20 minuter ansiktsbehandling medans Daniel fick 80 minuter massage. Det var hur härligt som helst. Efter behandlingarna fick vi sitta ner och ta ett glas rött vin.
Vi gick tillbaka till hotellet och mös lite på rummet och tittade lite på tv samt gjorde oss iordning för kvällen. Vi gick ut och letade efter mysig restaurang oh hittade tillslut en liten trevlig kubansk restaurang, Paladar de Cuba.
Daniel tog något kött med klyftpotatis och grönsaksfrikassé och jag tog marulk med guavanasås och ris. Det var kanongott, roligt med lite annan mat än det man är van vid.
Efter middagen gick vi tillbaka till hotellet och bäddade ner oss i sängen och tittade på film.
I morse började vi med en dusch och sen ner och åt en kanonfrukost. Mätta i magarna åkte vi hem till våran lilla kille.
Allt hade gått bra här hemma. Han hade bara varit lite ledsen mellan 19-20 ungefär, han hade börjat bli trött då. Han hade somnat vid 20:15 och vaknat 7:45 i  morse.
Vi har haft en superhelg tillsammans, hur mysigt som helst!

En rocka i hotellets akvarium

Daniel vid det fina akvariet


Hästensängen på vårat hotellrum

Puss hjärtat!

Bastun på luxury spa


Här fick vi sitta och dricka lite vin efter behandlingen

Kallbadet

Daniel på restaurangen

God morgon älskling!

Fredags kväll

I fredags kväll kom Mats hit och börjde jämna til gräsmattan på baksidan. Fenix tyckte det var väldigt spännande med den stora grävmaskinen, han satt som i trans och bara stirrade och log, sötnosen!
Han somnade som en stock på kvällen efter kvällens spännande aktivitet!

Fenix´s undersöker skopan

Här grävs det!

Står själv och pysslar lite!

Fastnat lite

Busfrö

Glad kille!

Presenter

Just det, farmor var här med en nalle till Fenix, tack snälla. Jag fick en skål med godis då jag har namnsdag i morgon igen!

Godis!

Fenix´s nalle

Världens goaste!

Förra veckan med morbror Martin

http://svtplay.se/v/2078578/sommarlov_2010/under_ytan_-_musslor

Veckans sommarlovsmorgon med Fenix´s morbror

http://svtplay.se/v/2085377/sommarlov_2010/under_ytan_-_skarsnultra_och_tanglake

Cykeltur

Nu har vi varit i Norrtälje och handlat lite bandage och smärtstillande till Embla. Daniel monterad cykelstolen på sin cykel när vi kom hem så nu har Fenix tagit en liten cykeltur med sin pappa. Han verkade stortrivas bak på cykeln.
I morgon ska jag och Daniel till Stockholm. Vi ska äta lunch där, gå på luxury spa på skeppsbron, äta middag och sen övernatta på hotell Nordic sea. Mamma och pappa ska vara barnvakt under tiden. Vi beställde detta för ungefär en månad sedan, vi hade ju våran 2½ års dag för någon vecka sedan men det passade inte riktigt att åka bort då så vi gör det den här helgen istället. Ska bli jättemysigt!

Fortare pappa, fortare!

Så där ja!

Sötnos!

Åh, vad roligt!

Torsdag

Min underbara lilla Embla har haft en liten knöl på sitt framben ända sedan hon var valp, den har varit så liten så vi har inte brytt oss om den. För ungefär en vecka sedan så började den växa och bli ganska stor. Jag ringde Arninge djurklinik från värmland och beställde en tid till torsdagen. Vi åkte dit till klockan ett och dem kunde operera bort knölen på en gång.
Vi lämnade prinsessan där och skulle hämta upp henne vid tre. Vi åkte och tittade i lite affärer under tiden , handlade en födelsedagspresent till Fenix och en cykelstol till Daniels cykel så nu kan vi ta med oss Fenix på utflykter med cykeln. Vi passade på att äta lite lunch oxå!
Vi åkte tillbaka till tre men då hade gumman precis vaknat och dem ville hålla koll på henne i en halvtimme till så då åkte vi till coop och handlade lite.
Halv fyra fick jag äntligen hämta min prinsessa! Hon hade varit så duktig men var deppig över att dem satt på henne en tratt. Embla är så duktig så säger jag åt henne att inte röra så gör hon inte det så vi plockade av tratten på en gång! Då vart hon gladare! Hon sov mest hela kvällen men nu på morgonen är hon pigg igen. Jag har precis lagt om såret och det såg fint ut, ganska stort är det men dem tog bort mycket för att vara säkra på att knölen inte kommer tillbaka. Det hade varit en cysta med massa hårsäckar i. 
Hon är så duktig och låter bli bandaget. Hon verkar inte ha speciellt ont men jag fick ett recept på smärtstillande som hon kan få i fem dagar så det ska jag hämta ut idag. 
 
Nyopererad liten prinsessa

Så trött!

Sover ute i gräset!

Värmland dag 4

Fenix, jag och mormor vaknade först. Vi gick upp och åt frukost ute. Efter en sund kom morfar upp. Vi ville komma hem i skaplig tid så vi packade våra saker, sa hej då till dem andra och åkte hem vid halv tio-tiden.
Det vart några mat- och bytablöja stopp på vägen hem. Vi var hemma runt fem-tiden. Skönt att träffa Daniel igen!
Vi gick upp och åt mat hos Marie-Louise på kvällen.
Det var en mysig utflykt till värmland!

Glad morgonkille!

Får jag komma upp nu, snälla!

Sitter ute i barnstolen som jag och min bror suttit i när vi var små

Gott med frukost

Pysslar med sina bilar

Ska vi åka hem nu?

Gott med mammas juice

Lite kex är alltid gott!

Trött liten kille!

Värmland dag 3

Den här dagen åkte vi till Seffle där det vart en promenad eftersom Fenix ville sova. När han vaknade tog vi en fika. En fotograf kom fram och frågade om han fick ta kort på Fenix till ett informationsblad för Seffle och självklart fick han det.
Det vart en del shopping, skor till mig och mamma, massa kläder och leksaker till Fenix!
När vi kom hem så hämtade vi upp resten av folket och åkte till en gårg med fik och tog en fika där med. Dem hade ett världsberömt utedass där som vi gick och tittade på.
På hemvägen vart det bad, inte för mig för jag tyckte det var kallt! Fenix badade dock massor!
När vi kom hem fick Fenix lägga sig och vi andra grillade och hade en trevlig kväll!


Lite trött morgonkille

Ute och går med mormor

Tröttmössan somnade i bilen till Seffle

Mamma och pappa

Söt liten fågel

Fika i Seffle

Fikastund


Mammas älskling


Leker lite

Smakar på gruset

Smakar lite mer grus, hihi!

Båtpassage

Här fikade vi!

Gården

Utsikt från fiket

Mamma och Fenix

Ute och går med mormor

In i huset.....

....nu är jag inne....

....och så ut igen


Ute och går med mamma

Fenix med morfar

Målningen inne på dasset

Jag och Fenix på dasset

På stranden

Provsmakar vattnet

Pysslar

Fin pinne

Leker med sina nya bilar


Värmland dag 2

Fenix vaknade vid sju tiden på måndagen. Vi gick upp och busade och efter en stund kom mormor som hade varit ute på en tidig promenad och plockar blommor till gravarna. Vi åt frukost medans dem andra sov en stund till. Fenix passade på att hälsa på katten och sköldpaddorna Vi tog även en liten promenad och plockade lite mer blommor. 
Vi startade åkturen på morgonen med kyrkogården i Kila där min mormor och morfar är begravda samt mammas mormor och morfar. Vi satte lite blommor på gravarna och vattnade lite. 
Det var min namnsdag, Sara ( Anna, Sara, Christina) så hela gänget åkte in till Åmål och fikade efter kyrkogården. Vi gick en sväng och tittade lite i butikerna och sen åkte vi vidare till en affär som verkligen hade allt! Efter shoppingen åkte vi och handlade lite mat för att sedan åka hem igen. Vi började med några fördrinkar och sedan vart det tacos och lite rödvin till.
Det vart en sen middag så det vart sägen nästa direkt efter maten.

God morgon!

God morgon Tissla Tassla

Titttar på sköldpaddor med mormor

Sköldpaddorna

Kyrkogården

Fenix vid sin mormorfars grav, mormormors namn är inte inristat ännu

Mammas mormor och morfars grav

Utsikt från kyrkogården

Söta kissen!

På café i Åmål

Åmåls huvudgata

Put your hands up for Åmål!

Busar i sandlådan

Åker moped

Söta fladdermusen som kom in på kvällen

Värmland dag 1.

Mamma och pappa kom hit och hämtade mig och Fenix vid tio tiden på söndagen. Vi tog min och Daniels bil då den är större. Första stoppet vart redan i rimbo då pappa ville fika, hihi! Med lite kaffe i magarna åkte vi vidare. Vi stannade igen efter några timmar och åt lite mellanmål.
Efter ytterligare några timmar stannade vi igen och åt middag. Vi hittade även en liten gräsplätt där Fenix fick busa av sig lite.
Vid halv sex-tiden var vi framme i Kila och Lycka som gården kallas. Det är mammas mormor och morfars gamla gård som finns kvar i familjen. En mysig jordbruksfastighet.
Min morbror och kusin var där samt två kusiner till min kusin.
Jag , Fenix, mamma och pappa tog en kvällspromenad ner till sjön Summeln. När vi kom hem vart det en kvällsmacka och sen sängen. Sängen var nog av samma årsmodell som huset. Oj, vad hård den var. Jag som inte har så mycket hull på kroppen fick ont överallt. Natten efter fick jag en baden-baden-dyna att lägga i sängen och då vart det lite bättre.


Glad kille på väg till värmland

Vart är Fenix?

På matstället Stolpen

Sträcker ut bena lite efter en lång åktur

Gården Lycka

Mormor och Fenix njuter av utsikten vid Summeln

En härlig kväll!

På väg hem igen

Charmtroll

Magasinet

Hej mamma!

Ladugården

Vedbod

Utedass och snickarbod

Gamla ladan

Lite av gårdens mark

En bikupa som står på Lyckas mark

Morbrors katt Tissla Tassla myser i pappas knä

American Car Show

 Idag mötte vi upp Carina och Kimmo i norrtälje, vi gick till Ett Glas och åt god lunch. Mätta i magarna gick vi ner till parken och tittade på bilarna. Fenix somnade nästan med en gång när vi kom ner till parken. Vi gick några rundor fram och tillbaka innan vi sa hej då till Carina och Kimmo och begav oss hemåt.
När vi kom hem började jag packa min och Fenix´s väska. Vi ska nämligen åka till värmland i morgon med Fenix´s mormor och morfar. På onsdag kommer vi hem igen. Ska bli roligt!
Hoppas Carinas och Kimmos bebis har kommit tills jag kommer hem.
Lilleman är nu nattad och jag ska hoppa in i duschen!   
Datorn är dum just nu och ville inte ladda upp mer än tre bilder.....





Lördag morgon

Jag har preis kommit ur duschen. I går gick jag och la mig i våran säng och insåg att vi hade hur mycket mygg som helst i sovrummet. Det var så varmt inne så vi hade vädrat lite och myyggen måste ha tyckt att vi hade väldans trevligt inne. Jag gick då ner och la mig och lämnade Daniel med myggen, hihi!
Vid halv tre blir jag väckt av en syrsa som sitter på sängbordet brevid sängen och spelar, jösses! Det var bara upp och hämta ett glas och fånga in den lilla spelande kamraten och släppa ut den för annars hade det inte blivit mycket sova av.
Vaknade vid sju pigg och utvilad. Nu är klockan kvart i åtta och Daniel och Fenix sover fortfarande.
Idag blir det norrtälje och titta på bilar med Carina och Kimmo och i eftermiddag ska vi fira Fenix´s farfar som fyller år.
I går fyllde ju vårat lilla hjärta 11 månader och då passade han på att gå med hjälp av att bara hålla i en hand på mig. Han har alltid velat ha två händer när han ska gå men i går så släppte han den ena och gick på så duktigt så. Nu sitter jag här och längtar tills han vaknar så jag får krama om honom, våran myskille!  

Fenix 11 månader!

I dag fyller vårat lilla lyckopiller 11 månader! Daniel behövde vara hemma och måla och pyssla här hemma hela dagen så då åkte jag, Fenix och Embla ut till mamma och pappa på landet. Fenix somnade i bilen på vägen dit och fortsatte sova en stund till när vi hade anlänt. När han vaknade så åt vi alla lunch och sen begav vi oss ner till stranden. Fenix badade och plaskade som vanligt som en fisk i vattnet. Det fanns även en balja nere på stranden som vi fyllde med vatten, den hoppade Fenix i och ur ett femtiotal gånger, det var ydligen vansinnigt roligt. Lite lek i sandlådan och gungning hanns oxå med. Mormor hade tagit med jordgubbar till Fenix som han fick på stranden, oj, vad gott det var. Han är galen i jordgubbar! Han fick även en banan på stranden innan vi gick hem, Fenix somnade även på hemvägen. Sol och bad är kul men jobbigt!
Vi vuxna fikade lite medans Fenix sov.
När han vaknade gick vi över till Zandra, en barndomskamrat, för att visa upp Fenix, hon har ju inte sett honom. Han fick träffa hennes dotter Alma som är lite äldre än Fenix. Hon pussade och kramade på honom! Sötnos!
Innan vi åkte hem tittade vi på reprisen av sommarlovsmorgon med Fenix´s morbror. Han är lika duktig varje gång!
Nu är lilleman nattad och jag sitter här och äter varma smörgåsar! Smaskigt! 
Imorgon blir det American Car Show med Carina och Kimmo om inte bebisen tänkte titta ut under natten. 

Cirkuskonster

Ja vad ska man säga, någon yogaställning kanske??

Smyger!


Åh, vatten!

Skönt!

Härligt med ett dopp i det varma vädret!

Plaskar runt i sin ring

Ner i baljan!

Tittar ut över vattnet

Roligt med baljan

Världens skitigaste men världens sötaste!

I sandlådan

Våran lilla grävmaskinist

Myser hos morfar

Provsmakar smultron

Får jordgubbar av mormor

Åh, så gott med jordgubbar

En trevlig dag på stranden med gänget!

Vid tolv-tiden dag kom Sofia med sin underbart söta dotter Mira som är ungefär 2 månader äldre än Fenix, Jeppe med sin son Proppen och hans lekkamrat Saga ooch självklart var Embla även med. Vi åkte ner till stranden, Mira somnade på vägen dir, hihi, sötnosen. Fenix lekte en stund med Saga och när Daniel gjort i ordning båten så fick jag och Proppen åka gummiring efter båten, hur kul som helst.
Sofia och Saga passade Fenix på stranden under tiden. När vi kom tillbaka med båten så hade Mira vaknat och hon och Fenix satt och pysslade lite på stranden. Sofia och Saga åkte oxå en sväng i ringarna innan det var dags för korvgrillning. Mysigt!
Proppen, Saga, Jeppe och Daniel tog sig en till sväng med båten och ringarna efter lunch medans jag och Sofia med våra bebisar stannade kvar på land.
Det var en supermysig dag! Tack alla!
När vi kom hem somnade Fenix på en gång, helt utslagen, hihi! Han vaknade dock efter ungefär 45 minuter och var redo för bus igen.
Vi grillade kyckling och åt keso och sallad till det. Nu är jag hungrig igen. Dax för lite påfylling i magen. Daniel har precis nattat Fenix som somnade som en stock!

Fenix myser med Saga

Lekkompis

Jag och Proppen har kul i ringarna

Kul, kul, kul!

Saga passar Fenix

Gullungarna

Så söta!

Söta Mira!

Fenix i sin badring! Vinkar till Mira!

Nästan hela gänget

Vad trassligt det vart!

Pojkarna vilar på stolarna

Nakenfis!

Korvgrillning

Proppen letar fisk

Smultronstrå gjort av Proppen

Sockersöta små barn!

Lunch med bästa Carina och Kimmo!

Dagen började på vårdcentralen där Daniel skulle få sin hand undersökt. Han har haft ont i den länge. Vart väl inte så mycket klokare efter besöket. Eventuellt är det en inflammation i en senskida men man vet ju inte. Han fick lite inflammationshämmande utskrivet i alla fall så får vi se om det hjälper.
Efter besöket där så åkte vi till stockholm. Vi träffade Carina och Kimmo och åt lunch,  supertrevligt! Deras bebis var beräknad att anlända igår men ännu har han/hon inte visat sig. Vi längtar nu!
Efter lunchen og vi en sväng på stan och letade efter en klänning till ett bröllop som Carina och Kimmo skulle gå på men det gick inge vidare. Fy fasen vilket mode det är i år, dem plaggen man skulle kunna tänka sig att ta på sig kan man nog räkna på en hand.
När vi kom hem så badade Fenix med sin pappa i poolen och sen gick vi upp till farmor och åt middag. Efter middagen vart det en promenad.
Fenix är precis nattad och jag och Daniel ska snart sätta oss i soffan oh mysa, det är ju faktiskt våran 2½-års dag idag.

Fenix håller pappa sällskap i väntrummet på vårdcentralen

Majskroksfantast!

Så spännande allting är!

En trevlig lunch men den enda som är snäll och tittar in i kameran är Carina!

Inne på Carlings hittade Daniel den perfekta skjortan till Carina

Skjortan var som gjord för Carina ju!

Kvällspromenad

För en stund sedan gick hela familjen en liten promenad. Vi gick ner till Södersvik, när vi närmade oss så hörde vi musik och kom ju på att cirkus Wiktoria är där. Vi gick ner till cirkusen och kikade runt lite. Fenix tyckte att det var fantastiskt kul med kamelerna som stog där i en hage. Tyvärr hade vi ju inte med oss kameran, typiskt! Det vart i alla fall en mysig och spännande promenad. Nästa år kanske vi kan gå med Fenix, då borde han kunna tycka att det är lite roligt, han känns för liten i år.
Daniel håller på och nattar Fenix nu, jag ska snart lägga mig i soffan och äta något och titta på film. Vi åt en kall sallad med couscous och quorn i till middag men nu är jag hungrig igen, jobbigt att vara konstant hungrig. Måste ha skyhög ämnesomsättning. Äter nästan varannan timme men inget lägger sig på hullet.

En båtutflykt

Nu har vi varit på en liten utflykt med båten. Vi åkte till Gräddö och åt lunch på kvarnudden. Grillat kycklingspett med sallad till. Det var jättegott. Vi hade tagit med oss barnvagnen så Fenix hann somna innan vi kom fram till kvarnudden. När vi ätit klart gick vi bort till marinan för Daniel skulle hämta en kåpa till motorn där. När vi kom tillbaka till båten så vaknade Fenix, han fick då lite lunch innan vi hoppade ner i båten igen och begav oss hemåt.
När vi kom hem så stannade vi kvar på stranden en stund, Fenix fick bada och busa. Farmor kom ner en stund oxå. Daniel var hemma och hämtade upp Embla oxå så även hon fick sig ett dopp. Vid tre började Fenix och Daniel gå hemåt medans jag körde hem bilen. Jag och Embla gick sedan och mötte upp dem, Fenix hade redan somnat då.
Nu är lilleman vaken igen, han har precs ätit lite frukt och nu är det full fart på honom!




Fenix går igenom packningen

Nån som kan smörja in mig????


Utsikt från kvarnudden

Stora älsklingen på kvarnudden

Glad kille som smaskar majskrokar

Mina pojkar

 Fenix fortsätter smaska majskrokar

Tillbaka på stranden

Älsklinge har varit ute och tagit ett runda själv

Puss

Embla simmar och simmar!

Duktig tjej

Vad äter du pappa?

mmmmm, bulle!


Busar under bordet!

Måndag kväll

I går kom Fenix mormor och morfar hit. Morfar mätte ut en kabel åt oss och sen var det middag bestående av potatissallad, rostbiff och grönsallad. Gott!
Efter middagen skulle vi visa dem den nya båten så vi åkte ner till vattnet. Jag , Daniel och Fenix tog oss ett kvällsdopp. Fenix var så glad över att få busa runt i vattnet, när han badat klart fick han värma sig hos mormor.
I dag ska vi åka ut med båten en sväng. Daniel är just ni inne i norrtälje och handlar lite saker till kaklingen i badrummet, han kommer snart hem och då ska vi åka.

Gott med vattenmelon



Middagen


Hälsar på i mormors knä


Myser med morfar

Kvällsdopp


Ingen badkruka här inte


Hela familjen


Mamma och pappa

Värmer sig hos mormor


Mys!

En härlig kväll

Jobb och bebismys på dan och ikväll middag med mormor och morfar

I morse fick jag lite sovmorgon då jag började jobba klockan åtta. Det gick bra på jobbet med varmt i bilen. Slutade vid ett så då åkte jag hem till mina älsklingar.
Man blir aldeles varm i hjärtat när Fenix sträcker armarna efter en och ger en världens största leende när man varit borta hela dagen. Vi tog en promenad medans pappa Daniel satte i gång att lägga klinkers i badrummet. När Fenix somnade i vagnen och när han vaknade så fick han lite frukt och sen gick vi ut och badade i poolen. Han älskar poolen. Han tycker det är jätteroligt att stå upp vid kanten och sen kasta sig ner på mage i vattnet. 
När jag började frysa så gick vi upp, Fenix hade nog velat bada en stund till men det får bli imorgon. 
Vi klädde på oss och Fenix tog en sväng på gräsmattan med sin vagn, han är så glad och nöjd när han går runt med vagnen. 
Nu väntar vi på att Fenix´s mormor och morfar ska komma. Vi ska äta tillsammans och pappa ska mäta ut en kabel åt oss. 
Marie-Louise var förbi här och lånade Embla för en stund sedan, hon ville ta med henne och bada. Embla är ju galen i vatten så hon är nog överlycklig just nu. 

Vårat hjärta



I sandlådan


Lipar åt mamma

Smidiga Fenix

Stolt kille är ute och går med sin vagn

Det här är riktigt roligt!


Väldigt koncentrerad

Kall och blöt kille måste krypa över mamma

Snart över

Ute och plaskar i poolen

Magplask!

Backslick!

Go och rund!

Jobb

I morse smög jag upp vid sex och gick ut med Embla, det var varmt ute redan då. Jag gick sedan in och hämtade min frukost och lunch och begav mig till jobbet. Jobbade från 7-15. Gick jättebra fast varmt i bilen. Jobbade bara i norrtälje idag och då hinner bilen aldrig bli kall mellan besöken. Ska inte klaga då jag älskar värmen. På min rast passade jag på att tanka våran bil och handla lite, det var skönt att ha det klart när det var dags att åka hem. Det är så jobbigt att stanna på vägen hem.
När jag kom hem hade Fenix precis vaknat, han fick lite frukt och sedan åkte vi ner och badade lite, det var skönt med lite svalka, vattnet är dock ljummet men ändå.
Vi åkte till Vreta och handlade kebab till Daniel, jag åt upp min kyckling som vart kvar här om dan. Mikael kom oxå och åt här.
Nu siter Daniel och Gösta och tittar på VM-finalen, jag har precis nattat våran underbara trötta son. Nu sover han sött ihoptryck i ett hörn av sängen, han gillar att bulla upp sig där. 
Jag hann knappt hem från jobbet innan chefen ringde och undrade om jag kunde jobba imorgon. Blir jobb från 8-13, kunde ej jobba längre då jag ska se efter Fenix medans Daniel lägger klinkers i badrummet och sen kommer mamma och pappa hit. Pappa ska mäta fram vart elkabeln ligger från huset och in i gäststugan efter det så äter dem här. Mysigt! Det var en stund sedan Fenix träffade dem nu.  

Utkast: Juli 10, 2010

När Fenix hade vilat klart på förmiddagen så fick han lunch och sen begav vi oss ut med nya båten. Den var jätterolig att åka och Fenix tyckte att det var jättespännande. Vi åkte först till norrtälje och kikade lite på nya hamnen där efter det tog vi lite lunch i båten , vi hade tagit med lite mackor och kaffe. Sen åkte vi till gräddö och tankade båten. Med bensin i båten åkte vi till Räfsnäs och tittade lite på sjöräddningsdagen som var idag. Det låg en sjöräddningshelikopter och seglade över vattnet, dessvärre hann jag inte sätta på det bra objektivet innan den åkte iväg.
Vi begav oss hemmåt efter Räfsnäs och Fenix var så trött att han somnade i min famn på vägen tillbaka. Sötnosen!
Det var en jättemysig dag ute på vattnet och båten var kanonbra! Hoppas vi kan åka ut någon dag och övernatta i båten, det vore mysigt!
I kväll ska vi äta mat hos Marie-Louise, hon skulle köpa hem kinamat.  

Nere i båten vid stranden, snart åker vi!

I norrtälje

Havspiren

Hej då Norrtälje


Kapten Daniel!

Sötnosen i sin flytväst

Fenix höll på att prata öronen av oss under båtresan , han hade tydligen mycket att berätta

Glad båtkille!

Äter lite majskrok på golvet i båten

Lite kaffe till kapten!

Mys i solen



Myser inne i båten

Mitt hjärta och jag

Gladare än gladast!

Håller koll genom fönstret så pappa kör ordentligt

Fenix är ute och klättrar i båten



Full fart

Vi stannade i Grädö och tankade


Räfsnäs sjöräddningsdag, hann inte få på det bra objektivet innan helikoptern åkte

Sjöräddningsbåt

En tjur och två kalvar

En söt kalv


Fenix har somnat

Sötnosen!

I dag blir det båtutflykt

Fenix sov till åtta i morse, då gick vi upp och åt frukost på verandan, skönt! Vi har precis varit nere vid båten och tankat den. Om en stund ska Fenix få vila lite så han orkar med båtutflykten. Vi ska göra matsäck och ta med oss, det kommer bli så mysigt! Vädret är ju strålande än så länge!


Superglad kille som precis fått jordgubbar

mmmmm, smaskigt!

Jag tar några till!

Namnam!

Nu är lillkillen lite missnöjd då jordgubbarna är slut!

Fredag!

I dag vart vi väckta kvart i åtta av Daniels pappa som startade trimmern. Fenix har börjat ta sovmorgon till runt åtta tiden. Han är så duktig, somnar vid halv nio och vaknar någon gång mellan 7.30 och 8.00.
Daniel åkte in en sväng till jobbet och lämnade lite papper samt la in om lite mer semester så nu är han ledig nästa vecka oxå. Härligt!  Daniel köpte med sig lunch hem, Thai-mat. Jättegott!
När vi hade ätit så åkte Daniel till gräddö för att provköra båten, jag och Fenix gick ner till stranden under tiden, Daniel kom dit när han var klar med ett leende på läpparna. Båten hade tydligen varit jätterolig att köra så nu har han köpt den.
Som jag skrev igår så är Fenix helt galen i vatten och är inte ett dugg rädd, han kryper ut tills han nästan försvinner och då får man rycka in och vända på honom. Det är kul att se att han älskar vatten så! Sen har han pysslat med sina hinkar, han plockar och grejar massor. Stoppaar ner saker i den ena hinken och sedan plockar han ur några grejer för att sedan hälla ner allt i en annan hink. Det är så gulligt när han sitter och pysslar!
Hela familjen badade lite tillsammans innan vi gick hem.
När vi kom hem så körde jag Daniel till gräddö för han skulle köra hem båten. Jag, Fenix och Embla gick ner till badplatsen och mötte Daniel så han fick sällskap på promenaden hem.
Nu ligger båten vid bryggan och om det inte regnar eller blåser allt för mycket imorgon så ska vi göra en liten utflykt. Mysigt!
På kvällen grillade vi och Daniels mamma och pappa kom förbi och åt. Fenix hade redan ätit middag så han fick jordgubbar vilket han älskar!

Embla har intagit solposition!

Håller på med hemlisar

Munnen full med sten...pust!

Jippie, vatten!

Lite längre ut ska jag nog...

......bara ännu en liten bit....

....nu är det dags för mamma att rycka in och vända på busen

På väg upp ur vattnet igen


Jaja, jag får väl krypa i strandkanten istället eftersom mamma tjatar så....

Klappa Embla

Ner med pinnen i hinken

Daniel tar sats.....

....fortare, fortare!

Framme vid vattnet

Plask!

Överlycklig kille som busar med pappa

Snyggingarna

Bus, bus, bus!

Daniel hemma med den nya båten

Fina båten!

Min duktig bror den här veckan!

http://svtplay.se/v/2071665/sommarlov_2010/under_ytan_-_zlatanrakan

Lite uppdateringar

I tisdags var jag och slingade håret, skönt! Jag gick in på lekplaneten innan och köpte lite leksaker till Fenix. Han pysslade väldigt med dem när han kom hem, träklossar är riktigt roligt! Han och Mikael lekte tillsammans en stund.
I onsdags var vi på stranden en stund på morgonen, Fenix är så orädd för vatten, han kryper rätt ut i vattnet tills han nästa försvinner och då får man fiska upp honom och vända honom så han kryper in igen. Efter det åkte jag och jobbade. Jobbade 13-22, gick hur bra som helst, jobbade med Ninja som jag känner lite sen innan.
Igår började vi med att åka in och handla lite efter det åkte vi till gräddö och tittade på en båt som Daniel gärna vill ha. Nu är hans båt ute till försäljning och när den blir såld så blir det förmodligen köp av den andra båten.
Vi tog en promenad när vi kom hem och efter det åkte jag till jobbet igen för att göra ett till 13-22 pass. Jag jobbade då med en annan vikarie som gick i min klass under undersköterskeutildningen. Det var jättetrevligt, har ju inte sett henne på fem år.
När jag kom hem från jobbet hade Daniel tappat upp ett skönt bubbelbad och öppnat en flaska rött, vi kröp ner och mös en stud. Tack snälla hjärtat! Han är så söt!
I dag vet jag inte riktigt vad vi ska göra ännu. Troligen mysa hemma. Daniel pysslar lite med både det ena och det andra här hemma, huset målas och badrummet här nere ska renoveras. Det blir nog stranden en sväng senare oxå med lilleman!
Vi har i alla fall precis tittat på morbror Martin på tv:n, han är så himla duktig!


Vad har vi här?

Mikael och Fenix leker med dem nya leksakerna


Titta vilken fin kartong


Sitter i sin stol vid sitt bord och pysslar

Världens finaste

Myser med pappa

Öppnar paket

Fint snöre

Busungen fixar lite med datorsladdarna

Påklädd och redo att åka och titta på båt

Den här båten var vi och tittade på

Framifrån

Pojkarna kikar på båten



Det här mysiga kom jag hem till i går kväll, tack hjärtat!

Tittar på morbror på tv:n nu på morgonen

Lyssnar noga på morbror som berättar om zlatanräkan!

Veckan innan!

Det här sändes förra veckan!
http://svtplay.se/v/2056880/sommarlov_2010/martin_och_tangsnallor

Morbror!

Den här sändningen var vi på!

http://svtplay.se/v/2064202/sommarlov_2010/martin_och_al


Måndag och tisdag!

I går och dag är vi mest hos Mikael, Daniel är ledig denna vecka så han hjälper Mikael som ska göra om sitt kök. Jag lånar internet då vårat inte vill fungera ännu. Fenix ränner omkring i allt byggstök och trivs som bara den. I går åkte vi alla in till norrtälje och åt god lunch på G samt handlade lite mat och byggsaker som Mikael behövde
Vid halv fyra ska jag slinga håret i norrtälje, ska bli skönt att bli ompysslad lite.
Fick meddelande från Kim i morse så nu ska jag jobba imorgon och torsdag kväll samt söndag dag. Ska bli kul!


Golvet utrivet ur Mikaels kök!

Sötnos

Busar hos farbror

Monterar ner lådorna som farbror monterat ihop...

Älsklingen!

Onsdagen efter midsommar

Fenix och jag mös på morgonen och busade en del i hans sandlåda ute. Vi åkte sedan in till norrtälje och hämtade upp hans nya vagn hos mormor och morfar, den fick inte plats i bilen igår. Sedan begav vi oss till Stockholm, jag skulle göra min andra laserbehandling. Vi åkte till Daniels jobb i tomteboda och hämtade upp honom.
Efter laserbehandlingen åkte vi hem igen och packade väskorna inför malmöresan sedan var det sängdax!

Tisdagen efter midsommar

Fenix, jag och Embla gick upp ganska tidigt för att åka till norrtälje och lämna in bilen för att tona rutorna, dem ville ha bilen hela dagen så vi roade oss i stan hela dagen. Först gick vi hem till mormor och morfar en stund, dem jobbade men vi lånade lägenheten en stund. Fenix for runt som vanligt och undersökte precis allt. Efter det gick vi en promenad till borgmästarholmen. En vacker promenad, Fenix somnade dock nästan på en gång och missade större delen av promenaden. 
Efter promenaden gick vi upp i lägenheten igen och Fenix fick lunch. Sen gick vi runt och kikade lite i affärerna.
Vid ett träffade vi Jeppe och åt lunch, Fenix tycker att Jeppe är helfestligt! Jag fick vattenmelon i min sallad som Fenix fick smaka på och det var smaskigt!
Jeppe följde sedan med mig till babyproffsen och köpte en ny vagn till Fenix, en sulky med bättre hjul än den vi har. Vi ville ha en lätt men ändå ordentlig vagn med bra framkomlighet. Jag köpte även remmar till bilbarnstolen så vi lätt kan flytta den mellan fram och baksätet samt en UV-dräkt som Fenix kan ha på stranden. Jeppe följde sedan med hem till mamma och pappa och lämnade vagnen. Jag kunde ju inte köra två vagnar, efter det tog vi en fika och pappa/morfar kom oxå dit efter en stund.
Morfar följde sedan med på en promenad och sen gick vi upp och hämtade bilen. Morfar följde även med till granngården och passade Fenix medans jag handlade mat till Embla. Vi hann träffa mormor en sväng oxå innan vi åkte hem.
Daniel slutade ganska sent idag men han hann träffa Fenix innan det var läggdax! 

Vinkar till sig själv i tv:n

En lurvig matta!

Måste kolla närmre

Kollar bokhyllan hos mormor och morfar

Vad har vi i denna bokhylla då???

Kikar ut genom balkongdörren

Skohyllan är ju oxå spännande!


Bron över till borgmästarholmen

Information om holmen

Vackra hagmarker på holmen

Söta får

Fenix sov nästan hela vägen och missade vackra borgmästarholmen

Äter vattenmelon från mammas sallad

Så glad man kan vara

Fenix gillar Jeppes glasögon

Embla var oxå med och fikade

Fenix tyckte det var kul att morfar kom och fikade med oss.

Måndagen efter midsommar

Åter igen vackert väder och det vart stranden för oss. Daniel var tillbaka på jobbet så vi fick mysa själva.
¨
Sötaste lillkillen på väg till badet

Så glad!

Embla och Fenix snokar omkring

Busunge

Badkille!

Söndagen efter midsommar

På söndagen var det härligt väder. Fenix fick provbada i sin pool som vi haft hemma en stund nu. Vi har inte använt den tidigare då Fenix tycker det är så roligt på badplatsen. I dag hann vi inte gå dit så då fick det bli poolen, den var rolig men inte lika rolig som havet!
Vid halv två åkte jag till jobbet och jobbade sedan till tio. Pojkarna fick mysa ensamma hemma.

Provbadar i nya poolen


Får man gå upp nu?

Färdigbadad



I tvättkorgen

Vi hittade en fyrklöver på tomten

Hemresan

Dagen började med mys i sängen för hela familjen som tog lite sovmorgon till åtta sen vart det sista hotellfrukosten.
Vi åkte hemåt direkt efter frukosten. Vi stannade ungefär halvvägs på väg hem och åt lunch. Fenix fick leka lite i lekparken innan vi åkte vidare.
Vi stannade i tomteboda på vägen hem för Daniel skulle kika lite på sitt jobb och sen bar det av hemåt!
En underbar helg med nära och kära!

I lekparken vid rastplatsen!

Spännande!

På pappas jobb

Sitter och väntar på pappa

Nu är vi snart hemma!

Malmö dag 3.

Vi började morgonen med hotellfrukost sen bar det av till lekparken med Fenix, han och pappa busade runt som bara den. Tror nog att Daniel tyckte det var mest kul.
Efter leken gick vi lite på stan igen, jag hittade en klänning på Carlings. Vi gick sedan hem till Martin och Théres och kollade på deras lägenhet. Dem har renoverat mycket och håller fortfarande på. Det blir så himla fint! Vi sa hej då till Théres föräldrar som skulle åka vidare.
Daniel, jag och Fenix gick sedan hem och hämtade badkläder mm och sen gick vi tillsammans med Martin och Théres till stranden. Vi åt lunch på Kallis, Caesarsallad! Jättegott!
Vi gick sedan till en liten lugnare del av stranden där vi slog läger och solade och badade. Fenix stormtrivdes!
Vid fyra-tiden gick vi hemåt, vi tog en sväng genom den vackra pildammsparken.
Vi vilade och gjorde oss iordning på hotellet för att sedan möta upp Théres och Martin på stan för att äta middag på T-bone! På vägen till stan gjorde vi en tur till folkets park och tittade lite på djur.
Middagen var jättegod! Ännu en supermysig dag!

Gungar med pappa

Gungar!

Daniel har skoj han oxå!

Oj så smidig...

Klätterapa!

Kingkong!

Mamma myser i solen

Pojkarna bus!

Hemma hos morbror

Busunge!

Köket under renovering

Fina fästet för lampan

Vackert tak!

Vackra sovrummet

Här åt vi lunch, på Kalli!

Turning torso

Stranden

Överlycklig kille!


Mys med bad!

Smakar på vattnet

Plask, plask!

Alla samlade på stranden

Leker med pappa

Hej morbror!

Ska kolla lite i vagnen

Intressant!

Dem här sakerna vill jag inte ha i min vagn!

Badtofflor!

Vackra pildammsparken



Dem här blommorna luktade smultron

Busar med pappa!

Små söta från folkets park!

Middag på T-bone!

En trevlig kväll!

Malmö dag 2

Fenix tog sovmorgon till kvart i åtta, sen vart det bus på rummet innan vi gick ner i restaurangen och åt hotellfrukost, smask!
Efter frukosten mötte vi upp Théres och hennes familj och åkte sedan till hamnen där Martin skulle filma för sommarlovsmorgon, han är ju med varje fredag. Han var jätteduktig även denna gång. Den här gången hade han med sig en ål som Fenix fick titta lite närmre på efter programmet. 
Martin skulle ut och dyka lite efter inspelningen och på kvällen skulle dem ha avslutning på jobbet. Théres skulle umgås med sina föräldrar så vi roade oss på egen hand. 
Vi gick en sväng på stan, vi åt lunch på pizza hut. Daniel handlade badshorts och sandaler och även jag köpte mig ett par sandaler. Fenix fick tre tröjor från polarn och pyret.
När vi shoppat klart så åkte vi till stranden där Fenix fick ta på sig sin uv-dräkt. Oj, vad han trivdes på stranden. Det vart en toppenstund på stranden!
På kvällen gick vi till Gränden och åt mat, kycklinggrillspett och potatisgratäng. Daniel tog glass och jordgubbar till efterrätt och Fenix fick självklart jordgubbar! 
EFter middagen gick vi tillbaka till hotellet och mös. Fenix somnade som en stock på kvällen.
En kanonmysig dag!

Myser i mammas och pappas säng på morgonen

Morgonbus med pappa, att bli kastad upp i luften är det roligaste som finns

Båten där sommarlovsmorgon spelas in

Martin kommer med båten

Martin blir tillsnyggad innan sändningen

Sändningen är igång

Nu håvar dem upp ålen!

Fenix och pappa tittar på sändningen

Känner man tv-stjärnan så får man titta lite närmre på ålen!

Nu är det slut för den här gången

Lunch på pizza hut.

Glad kille på stranden med nya UV-dräkten

Gräver i sanden


Sötnosen trivs på stranden

Älsklingarna med Turning torso i bakgrunden

Badkillar!

En blöt kille klättrar på mamma

Lite kex!

mmmm vad gott!

Tillbaka på hotellet, har hittat sopborsten!

Gapa stort!

Här åt vi, på Gränden!

Bjuder pappa på rån

Pappas efterrätt som han fick dela med sig av....

Smaskigt med jordgubbar!

Malmö dag 1.

I torsdags startade vi vår resa mot malmö vid 8.00. Det flöt på bra och Fenix satt som ett ljus i bilen och pysslade med sina saker. Ungefär halvvägs till malmö stannade vi vid Brahehus och åt lunch samt sträckte på benen. Vi gick över till Brahehus och kikade lite utsikten.
Efter stoppet åkte vi vidare, i helsingborg fik vi göra ett snabbt stopp för att tanka bilen och sen åkte vi den sista biten till malmö, Fenix var kanonduktig hela vägen, han gnällde kanske sammanlagt tio minuter under 70 mil så det får man kalla duktigt!
Vi checkade in på hotellet och ringde min bror. Théres föräldrar var oxå på väg till malmö och likaså Théres kusiner med föräldrar. Vi åkte ner till stranden där Martin jobbar och njöt av utsikten och Fenix fick äntligen sträcka ut sina små ben, han kröp fram och tillbaka och kors och tvärs i all sand. Överlycklig var han. Efter en stund kom Théres med sällskap och vi grillade. Jättegott var det. Efter maten åkte vi vidare till hotellet för att lägga oss, det hade varit en lång dag för oss alla.

Pojkarna vid rastplatsen

Brahehus

Älsklingarna

Tittar på utsikten

Utsikten över visingsö.

Brahehus

Så här har det sett ut

Köket på hotellrummet

Sovdelen

Köksdel och Fenix´s säng

Nere på stranden och hälsar på morbror

Utsikt från Martins jobb SEA-U

Martins arbetsplats

Fenix hälsar på Théres mamma

Fått låna en kikare av morbror

En trevlig grillkväll med hela gänget

Tillbaka på hotellet och Fenix busar med mammas schampoo och balsam

Nu är jag klar med flaskorna

Lördagen

På lördagen jobbade jag me jag började inte förrens tre så jag fick vara hemma med min underbara familj en stund innan. Vi var inne en sväng i norrtälje på förmiddagen och handlade lite.
När vi kom hem så kom glassbilen, jag tycker inte om glass men Daniel ville ha. Fenix ville så gärna prova Daniels glass så det fick han men det var ingen höjdare, hihi, han brås nog på sin mor!
Han vart lite trött och somnade på Daniel innan jag åkte till jobbet.
Det gick bra på jobbet, det är så kul att jobba där!

Provsmakar pappas glass

Blääää!

Måste prova lite till....

....näää, lika äckligt den här gången!

Mina älsklingar!

Så underbart söta!

Midsommarafton!

På midsommaraftonen kom höggravida Carina, Kimmo och lilla Juli hit. Vi började med att fika när dem kom. Det vart diverse fikabröd och äppelpaj. Efter fikat åkte vi till maren där dem hade anordnat lite midsommarfirande. Vi satt på stranden där och mös en stund. Julia håvade in en massa vattendjur och Fenix roade sig på egen hand på gräsmattan, vi fick springa och hämta tillbaka honom stup i kvarten när han krypit lite väl långt bort.
Vi träffade Lojke där oxå, utklädd till riddare, såg lite halvvarmt ut i värmen.
När vi kom hem gick vi ner till "våran" strand en stund oxå, det var skönt med en promenad.
På kvällen grillade vi och hade det mysigt. Mikael och Gösta kom oxå över och åt.
Det var en varm och supermysig midsommarafton.

Myser på stranden!

Rida på pappas axlar är inte dumt alls!

Fenix vill sitta med Carina, Kimmo och Julia

Sötnos!

Lojke hade det nog skönt i sin varma riddarrustning!

Torsdag med bus och födelsedagsfirande

Vårat internet vill inte fungera hemma och därför har det inte blivit något skrivet här i bloggen. Nu sitter jag hos Mikael och skriver, Daniel och han håller på med ett nytt köksgolv till Mikael.
Får försöka hinna med ochh uppdatera lite vart efter nu.
Förra torsdagen hade Fenix och jag en mysig dag ute. Det var kanonväder! Han busade runt värre än värst hela dagen. Vilken energi ungen har! Han är så underbar!
När Daniel kom hem så åt vi lite och sen tog vi med oss Mikael och åkte hem till Henkan som fyllt år. Det vart en trevlig fikastund med gott fikabröd.


Tittut!

Glad lillkille!

Intressant med gasol!

Vad ska man hitta på nu?

På äventyr i gräset!

Nu ska man nog hälla ut alla klädnypor!

Tre killar försöka ordna inkoppling av högtalare

Fenix ansluter till den befintliga skaran av grabbar!

Varit och spanat in Henkans balkong
 
Det gick inte att ställa upp det här kortet så vi får väl ligga ner då!


Fenix pysslar med ett blad som han snott på Henkans balkong

Fint blad!

Fikastund!

Gott med vatten

Födelsedagsbarnet skär tårta.

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0