Sista veckan hemma med Maiden

Sista veckan hemma med Maiden innan det är dags för dagis. Vi håller oss bara hemma och spenderar tid tillsammans och myser!
Idag har morfar varit här och fikat en sväng och efter det vart det lite pulkaåkning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

I morse vart det lite pulkaåkning. Jag och Fenix åkte sedan till norrtälje. Fenix ville titta i leksaksaffären och sedan åka runt och titta på olika maskiner. Vi handlade även lite kläder till tjejerna pp kappahl och Lindex. Dem hade halva reapriset på all rea, toppen!
Nu ska vi snart till farmor och farfar och äta middag.












Jan. 26, 2014

Lördag

Tidigt imorse åkte Daniel iväg till Romme med grabbarna som var här igår, dem ska åka lite snowboard och skidor under dagen. Jag och dem snoriga små trollen håller oss hemma, vi har varit ute med Embla på en skön promenad och nu är det snart dags för lunch.























Fredag

Igår var jag iväg till frisören med Fenix och Corona, båda var jätteduktiga ich det var faktiskt Coronas första frisörbesök.
På kvällen kom Petra, Calle, Ylva-Li, Henkan och Dennis hit och åt middag, grillat, potatisgratäng, bearnaisesås och sallad. Det vart en jättetrevlig kväll!



























Torsdag

Igår var Fenix bättre från förkylningen och ville till dagis så det fick han. Dock fick jag hämta honom vid 12 då han hade fått feber. Det märkliga var att när vi kom hem från dagis så var han feberfri och pigg men 3 timmar senare kom febern tillbaka, mycket märkligt. Hur som får han vara hemma nu tills på tisdag. Han är feberfri nu och ligger och myser i soffan med mig medans tjejerna fortfarande sover gott.





























Måndag och tisdag

Alla 3 barnen är förkylda. Fenix ville gå ut ändå men var bara ute en liten stund innan han kom in igen. På eftermiddagen var Fenix riktigt sänkt, han ville inte äta något och somnade kvart i sex och vaknade imorse mycket piggare. Dem är alla snoriga och lite hostiga. Skönt iaf att Fenix piggat på sig.
Det blir en lugn dag hemma idag för oss!


Söndag

I söndags kom Carina och Casper hit och grillade korv, fikade och busade. När dem åkte hem packade vi deras bil full med bebissaker som vi inte behöver ha längre bl.a. vagn, spjälsäng, bilbarnstol, babygym, leksaker, sängkläder mm. , så skönt att bli av med sådant som bara ligger, hade en hel del grejer och sen ville Erika och också bli av med lite bebissaker så dem skickade vi också med. Det blir perfekt att en annan liten bebis kommer få användning av sakerna när den anländer i maj..
 
 
 
 
 
 
,
 
 

Lördag

I lördags åkte jag och Corona till Erika och Tobbe för att hämta lite saker. Det var så himla fina vintervägar.
När vi kom hem åkte Daniel ivög för att tatuera sig.










Fredag

I fredags gjorde jag play-doh till barnen som dem lekte med länge. På eftermiddagen åkte jag och Fenix in till Norrtälje och lämnade Embla hos mormor och morfar och efter det handlade vi.
















Torsdag

I torsdags kom Carro hit på lunch. Det vart paj, sallad och vitchokladpanacotta till efterrätt . Då vi båda var lite frussna så åt vi lunchen i vardagsrummet där jag tänt brasan, så mysigt! Jag fick fina tulpaner och Maiden fick bedårande söta skor.













Onsdag

I onsdags kom Erika hit och fikade och jag hade gjort semlor till fikat.













Tisdagen förra veckan

Tisdagen började med ett utveklingssamtal på dagis gällande Corona. Det gick kanon, Corona är dom en liten minimamma för alla småttingar på dagis, hon är jättesnäll, gosig och hjälpsam!
Morfar kom sedan och fikade med mig och Maiden då han hade svängarna förbi.
På kvällen firade jag och Daniel vår 6-årsdag med god mat och efterrätt.





















Våra hjärtan







Måndag

Måndag igen, älsklingen är på jobbet och barnen är hemma. Det har blivit lek ute i snön idag. Maiden fick prova skor för första gången och hon stod som förstenad. Hon var säker på att man inte kunde röra sig i dem så hon stod där jag ställde henne, haha!




















































Söndag

Gårdagen bestod bl.a av bus ute i snön, fika framför brasan, middag hos farmor och farfar, en skön söndag helt enkelt.

































































Lördag

Lördagen spenderades i täbycentrum tillsammans med Carina, Elvira och Anneli. Anneli gick i samma gymnasieklass som mig, Carina, Julia och Elin. Dock har vi inte haft någon kontakt med Anneli på ungefär 6 år har vi räknat ut. Hon och jag var på teneriffa tillsammans 2002, haha, det är ju evigheter sen! Vi var sedan på en inflyttningsfest hos henne 2008, precis när jag träffat Daniel.
Det var så himla roligt att träffa henne igen och det kändes precis som att det var igår vi träffades. Hoppas vi kan hålla kontakten bättre framöver. Det vart en mysig dag med massa prat, lunch och shopping. Hittade lite till mig och lite till Corona.













Fredag

Idag är det fredag, snöblandat regn och blåst bjuder vädret på. Det är riktigt ruggigt så vi håller oss inne.
Fenix ville baka en kladdkaka så det har vi gjort. Morfar ringde och kollade om han kunde komma förbi på fika då han jobbade i närheten och självklart kunde han det. Corona har även bjudit Embla på kaffe Idag, så gulligt!
Maiden sover nu en stund och jag ligger i sängen med dem stora trollen och tittar på Nicke Nyfiken.



































BVC

I onsdags var det 1-årskontroll på BVC för Maidens del. Hon växer så det knakar och väger nu 10 kg, det är 1 kg mer än Corona vägde vid den åldern fast 1 1/2 kg mindre än Fenix.
Hon har vuxit på längden oxå och är nu 75 cm lång.
Maiden satt och log mest hela besöket och sköterskan tyckte att hon var ett riktigt charmtroll. Efter ett stick i vardera benet var Maiden dock inte lika glad i sköterskan, hon ville inte ens titta på henne, haha!
Hur som helst klarade hon besiktningen galant.







Utflykt

I måndags åkte familjen till Gårdsjö för att hälsa på morbror Martin och Therés. Dem har köpte en sommarstuga i närheten av Therés föräldrar. Dem håller på och renoverar för fullt, golvet är borta och dem ska gjuta.
Vi började med en god fika hos Therés föräldrar. Therés syster med familj var också där, dem har en son som är lite äldre än Maiden, jättesöt! Corona gick raka vägen fram till Bernard, som han heter, och gav honom en kram och en puss, haha!
Efter fikat åkte vi till sommarstugan och kikade, Fenix var förberedd med snickarbyxor, bälte samt verktygslåda. Han fick snickra lite innan vi tog en liten promenad och tittade på omgivningen, det fanns en fin badplats sant en lekplats som Corona provade.
På vägen hem stannade vi på IKEA och åt lite samt handlade lite småsaker.
 
 
 
 
 
 
 

Corona och Maiden

Maiden och Corona är båda väldigt förtjusta i Emil. Corona går efter Emil hela tiden och så försöker få ögonkontakt med honom. Så fort Emil tittar på henne så lägger hon av ett leende från öra till öra, haha!
Hon sprang även en del efter Alvin på kalaset och ville hålla honom i handen. Oj, oj, Daniel kommer få jobbigt med den här lilla blonda damen, haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maidens 1-årskalas

Igår hade vi kalas här hemma för Maiden. Vi var totalt 25 stycken, det vart lite trångt men mysigt, haha! Jätteskoj att alla ville komma och fira vår prinsessa. Det vart fika, massa paket, och skattjakt för barnen. Tack alla underbara människor för att ni kom och gjorde Maidens första kalas fantastiskt.

















































































Jan. 01, 2014

Idag vart det en liten utflykt till Färsna, det var väldigt uppskattat av barnen.













































Nyår

Nyårsaftonen spenderades med min underbara familj. Det vart massa mys och god mat. Barnen somnade som vanligt runt sjutiden och sov bra trots alla raketer och smällare. Även Embla är lugnet själv, hon kunde inte bry sig mindre om smällare, så skönt!



































annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0