BVC

Då så var naveln åtgärdad på lilla damen. Vi fick en annan sköterska idag då den vanliga var på utbildning idag. Sköterskan vi hade var jättesöt, en äldre pensionerad dam som verkligen visste vad hon höll på med! Corona lyckades charma henne totalt, hon jollrade, log och skrattade åt henne. Vi passade på att lägga lilla fröken på vågen oxå och nu väger hon 5670 gram. Fenix vägde ungefär så mycket när han var 5½ vecka gammal och Corona är nu 11 veckor och 3 dagar, hihi, han måste verkligen ha varit jättetjock för Corona är inte direkt mager.
Efter BCV åkte vi till apoteket och handlade lite zinkpasta till naveln då det kan vätska lite nu efter behandlingen.
När vi kom hem gick vi en promenad med Embla, självklart började det regna ordentligt så jag vart plaskblöt men Corona låg så varmt och torrt i sin vagn och hade det mysigt och sov.
Nu har vi hämtat Fenix på dagis och han har fått mellis och ligger nu och vilar eftersom han numera inte vill sova på dagis. Allt är för spännande för att kunna sova där. I och med att han är där så korta dagar så kan jag lika gärna lägga honom när han kommer hem istället.
Jag och Corona ska nu lägga oss på soffan en stund och mysa lit, det är verkligen toppen att vara mammaledig.
Daniel kommer hem lite senare idag då han ska till tandläkaren vid halv sex. Jag och barnen får äta ensamma men det går ju bra det med, jag har ju i alla fall världens sötaste middagssällskap!

Tokungen på väg till BVC

Hemma igen och pysslar vid datorn

Corona har somnat i min famn

Jag och lilla hjärtat

Trött tjej!


Mysigt i vagnen

Glada tjejen

Älskade trollungen

Sista augusti

I går eftermiddag kom Yvonne, Micke, Pyret och lilla Niva hit och fikade. Daniel kom precis hem och hann vara med och fika lite. Fenix busade med Pyret ute, så roligt dem hade!
Corona vaknade halv sju imorse, det är ovanligt! Hon somnade om ganska fort igen och sover fortfarande, Jag tog med mig babyvakten i bilen och körde ner Fenix till dagis snabbt för att komma hem igen i ochmed att Corona låg och sov. Ska alldeles straxt väcka henne då vi ska till BVC på ett lite extrabesök idag. Hennes navel kladdar nämligen lite av och till så dem ska få titta på henne, Fenix hade likadant när han var lite men det var ju lätt åtgärdat, dem använder en vätska som får slemhinnan att dra ihop sig.
Sista augusti idag förresten, känns lite tråkigt, nu börjar verkligen hösten!


Corona sitter hos Yvonne, lilla Niva är oxå född i år men i februari, roligt att dem är samma årskull

Måndag

I går hade vi en lugn dag, vi var hemma och hade det mysigt. Vi gick en långpromenad ovh Fenix fick stanna vid den stora vattenpölen och kasta i sten så et stänkte. Fenix höll i Emblas koppel större delen av vägen, sötnosarna!
När Daniel kom hem gick vi upp till farmor för att lämna tillbaka lite plastbunkar, vi vart då bjudna på mat och efter maten gick vi upp till Cecilias hus där Daniel och Gösta satte i ett lås i uthuset.
I går somnade Corona straxt innan tio och vaknde halv nio i morse. Fenix vaknade åtta. Vi ska egenligen vara på dagis klockan nio men med våra sjusovare blir det svårt. I och med att jag är "ledig" så finns det ju ingen anledning att stressa, Fenix får sova tills han vaknar och Corona väcker jag när Fenix ätit frkost och klätt på sig.
Vi blev lite sena till dagis men som sagt det gör ju inget. När vi lämnat Fenix så gick jag, Corona och farmor upp på loppisen och fixade undan lite saker. Efter det tog jag och Corona en skön promenad i solen, hon somnade så gott i vagnen. Nu ska jag äta lunch och sen ska vi hämta upp hjärtat från dagis.

På promenad med Embla

Kastar sten i vattenpölen





Ligger och kikar på dem roliga figurerna

Syskonen Andersson

Besök hos mormor och morfar

I söndags åkte Daniel och Henkan cross i arninge så jag tog med mig barnen till mormor och morfar på landet. Fenix busade runt som vanligt, vi visade honom snöbären som dem har på en buske, stampar man på dem så smäller det. Fenix snappade snabbt upp detta och plockade bär för glatta livet och stampade på dem, helfestligt!
Vi fikade och efter det tog vi en promenad längs sjön, Fenix fick titta på båtar och så stannade vi till vid stranden där han fick leka en stund i sandlådan innan vi gick vidare hem för att äta lunch.
Efter lunchen åkte vi hem. Vi plockade upp Jeppe och Jonte på vägen som skulle lån Mikaels bil. Fenix busade massor med Jnte innan dem tog Mikaels bil och åkte hem.
Vi hann  med en fika hos farmor innan Daniel kom hem. Kvällen vart lugn sen.

Plockar smultron med mormor

Vattnar

Leker

Plocka snöbär

Stampar på dem

På promenad

Tittar på båtar



Stannade till i sandlådan

Puss Embla

Lunch

Hos mormor







Båda hos mormor

Tittar på v

Trött!

Bus med Jeppe

Ska ni redan åka?

Mammas gull


Loppis

I dag var det dags för loppisen då. Tyvärr kom det inte så mycket folk, alla sommargäster verkar ha åkt hem men men....
Sålde lite saker i alla fall så vi fick 975 kronor rakt ner i kassan. Bättre det än att kasta sakerna i alla fall!
Corona somnade straxt efter klockan tio i går. Jag gick till loppisen vid halv nio i morse och då hade hon inte vaknat ännu. Halv tio hade tydligen damen bestämt sig för att vakna. Jag hade pumpat ur mjölj så Daniel gav henne frukost innan han kom upp med henne till mig på loppisen. Hon somnade nästan på en gång igen när hon kom till mig, våran lilla tröttmössa!
Efter loppisen gick vi upp till huset som Lojke och Gunte ska hyra och kollade hur det gick för Henkan som håller på och målar där.
På eftermiddagen åkte farfar och köpte pizza och vi åt tillsammans allihopa.
Nu sover Fenix och Corona ligger i mitt knä och bara ler, skrattar och jollrar. Vi ska snart förflytta oss till soffan och mysa. Måste nog ta mig något att äta oxå då jag i vanlig ordning är jättehungrig!  

Sitter hos farmor en stund uppe på loppisen

Somnat i min famn

Tjejmys

Fått glass hos farmor

Våran datahacker!

Fredag

I morse vaknade båda mina charmtroll samtidigt, halv åtta. Vi hade det mysigt i sängen tillsammans innan vi gick upp och åt frukost. Efter frukosten tog vi en promenad. Corona fick sitta i selen där hon somnade väldigt snabbt, Fenix ville gå själv och därför tog promenaden 1½ timme, han utforskar precis allt och då tar det tid. När vi kom hem åt vi lunch och sedan gick vi ut och lekte. Efter leken la jag Fenix för att sova middag och jag och Corona la oss på soffan en stund där Corona somnade. Daniel kom hem runt två tiden.
Nu har Fenix vaknat och det full fart!
Jag ska snart åka in till mamma och pappa och lämna Embla som ska få vara hos dem över helgen, när jag kommer hem igen så blir det middag och sedan ska jag göra iordning det sista på loppisen inför morgondagen. Hoppas vi blir av med lite saker!
Corona fick ett par jättesöta shorts av min bror och hans tjej Therés i doppresent. Dem ville se hur dem såg ut på så nu har jag tagit lte kort på dem! Det är ju lite kyligt ute så därför har hon fått ett par strumpbyxor under.


























Torsdag

Corona vaknade för ovanlighetens skull halv sju i morse, hon ville då ha lite mat och efter det somnade hon om i våran säng.
Fenix vaknade halv åtta, vi gjorde iordning frukost och gick ner och satte oss i soffan. Fenix drack sin välling och läste norrtäljetidningen. Vi gick en kort promenad med Embla så vi såg huset hela tiden då Corona låg kvar och sov. 
Vi har lekt en hel del ute och vid halv elva fick Fenix lite lunch. Kvart i elva behagade lilla damen att slå upp sina ögon igen. Hon fick lite mat och sen gick vi upp på loppisen där farmor höll till, jag ska föra över pengar från henne till en dam som vi köpt tupperware av, jag var tvungen att veta summan bara. När vi alla gick hem igen så fortsatte Fenix efter farmor och sa hej då till mig, hihi! Han fick följa med farmor hem då en stund, jag ska straxt gå och hämta honom om han vill följa med hem! 


Tröttmössan sov i vår säng till kvart i elva

Mys i soffan



Fenix målade lite igår, all färg kom ju inte riktigt på pappret

Vaken!


Utelek







Nån fuskar när vi spelar fotboll

Onsdag

Fenix vaknade vid halv åtta imorse, vi hade det mysigt och åt frukost tillsammans. Corona fick vi i vanlig ordning väcka halv nio, vi blev lite sena till dagis imorse då det tog en stund för Corona att vakna till och komma igång att äta.
När vi lämnat Fenix fixade jag iordning lite med loppissakerna, Corona låg i en fotölj under tiden och kikade på vad jag och farmor höll på med.
Nu är vi hemma och jag har skrivit alla tackkort från dopet/kalaset, ska lägga dem på lådan när vi hämtar Fenix sen. Har skrivit ett litet personligt tack till var och en utifrån dem presenterna som barnen fick.
Ikväll blir det middag hos farmor och farfar igen. Baconinlindad kyckling, smask!


Mammas bus!

Trött tjej i morse

På loppisen







Tackkorten

Bilder från dopet/kalaste på tackkortet

Lilla Corona

Lunch i norrtälje

Då så har jag hämtat min förlovningsring igen. Den är fortfarande lite stor dock men men....
När jag ändå var på stan gick jag in på INSE och köpte en tröja och ett par resterödtrosor, älskar dem! Jag och Coron amötte sedan upp Daniel och då gick vi och åt lunch på Antep, gott och mysigt var det! Jag och Corona åkte sedan hem. Marie-Louise var ute och åkte bil och undrade om hon skulle hämta upp Fenix från dagis och det fick hon självklart göra. 
När Fenix kom hem fick han lite mellis och sedan gick vi en promenad. 
När Daniel kom hem ville Fenix hälsa på farmor så vi gick dit och lev bjudna på middag. 
Daniel och Gösta pysslade lite medans jag, farmor, barnen och  Embla tog en promenad, när i kom hem igen fick Fenix mata fåren med äpplen ochsedan klippte han och Daniel gräsmattan. Fenix sover nu och Daniel har precis varit ute och joggat. Nu blir det filmmys i soffan.  

Lunch med älsklingen


















Tisdag

Det är nästan lika triist väder ute idag, grått, grått, grått! Det är tur att man har sina små solstrålar! Fenix och jag hade en mysfrukost tillsammans, vid frukostbordet tjatade han om "mer patte" hela tiden, hihi! Det betyder mer pastej, alltså leverpastej, tokunge! Hanbabblar för fullt hela tiden och nya ord sprutar ur munnen på honom dagligen. I går var det russin, grävmaskin och nypon som lades till i ordförrådet, så roligt!
Corona fick jag väcka halv nio efter 10½ timmes sammanhängande sömn, hon hade gärnat sussat vidare en stund till men vi skulle lämna Fenix på dagis nio så det var bara att väcka prinsessan.
Eftersom det är grått och ruggigt ute så fick Corona på sig en overall idag, samma som Fenix hade när han var liten.
Fenix är nu levererad på dagis hos sina kompisar och Corona har somnat om på mig.
Hon ska få sova en stund till och sen ska vi åka till norrtälje och se om förminskningen av förlovningsringen är färdig, känns så naket utan ringen.
Vi ska även möta upp Daniel och äta lite lunch, farmor kanske oxå skulle med. Klockan två ska vi hämta upp Fenix igen!


I gymmet igår







Gullungen i sin overall

Trist väder

I dag har det varit riktigt tråkigt väder. Vi klädde på oss ordentligt och klädde in vagnen i regnskyddet och gav oss iväg på en liten promenad med Embla. Corona hann somna i vagnen innan vi kom utanför dörren, hihi! Halv elva kom en bekant till Marie-Louise och prissatte loppissakerna som jag tagit från farmors lägenhet, perfekt då jag inte vet vad grejer är värda alls.
Efter det så gick vi hem till farmor och åt lunch,  Fenix fick korvstroganoff och jag kalops, smaskigt. När vi kom hem igen så la jag Fenix så han fick sova middag. Eftersom det regnade lite så kurade jag och Corona ner oss i soffan under en filt och satte på en film, så himla mysigt.
När Fenix vaknade hade Corona somnat så jag och Fenix gick ut en stund på baksidan och lekte.
När Daniel kom hem åt vi middag och sedan gick familjen och farmor på en promenad ner till båten och tillbaka. Nu ska Fenix hoppa i säng efter att ha fått ett bad. Jag ska ta mig något att äta igen och sedan så ska jag massera Daniels axlar.






















































Söndag

Idag har det varit en lugn dag, Daniels familj kom hit och åt lite våfflor till lunch. När barnen sov middag så slöade jag och Daniel i soffan framför en film.
Henkan och Lojke har varit och pysslat i Cecilias hus och vi har varit där och kikat lite.
Vi ska snart äta middag hos farmor och farfar.
Lugn och skön dag som sagt!


Älsklingen gräddar våfflor

Fenix smaskar i sig våfflor

Gott

Uppe vid Cecilias hus





Corona sover på pappa

Flytta saker

I går lade jag Corona vid 22.00 istället för 23.00. Jag trodde att hon skulle vakna lite tidigare då och det hade ju bara varit bra då vi skulle åka hemifrån ganska så tidigt och börja flytta saker hos farmor. Jag trodde dock fel, hon sov som en stock och jag fick väcka henne halv nio. Det tog ett tag innan hon ville vakna till ordentligt och äta lite. 
Daniel åkte lite tidigare än mig och hämtade upp Jeppe på vägen. Vi kom ganska exakt upp på motorvägen samtidigt. Eftersom både Daniel och jag hade varsit släp på bilarna så kunde vi ju inte köra så fort. Jag körde efter Daniel då jag har sämst lokalsinne och inte hittar någonstans nästan.
När vi kom fram lastade Jeppe och Daniel på ett släp med möbler och sopor som skulle kastas och körde i väg med det, under tiden packade vi andra saker. 
Eftersom MArie-Louise ska ha en egen loppis här nästa helg så passade jag på att ta hem lite saker som man kan sälja där. 
När vi kom hem lastade vi av sakerna och Daniel körde tillbaka Jeppe till norrtälje tillsammans med en soffa och lite andra saker som Jeppe ville ha. 
På kvällen åt vi hos farmor och farfar. Henkan, Lojke och Guntes dotter åt oxå med oss. Lojke och Gunte ska ju hyra Cecilias hus och Henkan var där och målade lite idag. 
Fenix hade i alla fall haft det bra med farmor och farfar medans vi var borta och natten hade oxå gått bra! 
Nu sover lilleman och jag ska snart bada med lillstumpan!  


Fenix får lite melllis uppe på logen medans sakerna prissätts



Lunch på G igår

Mammas tröttmössa imorse

Daniel med lastat släp, jag ligger bakom och kör efter

Corona höll mig sällskap i bilen....sällskap och sällskap...nja hon sov mest!

Trött Corona i mammas knä efter middagen

Bus

Hos famor



Mammas ängel

Glad badpojke

Fredag

I dag har Daniel varit ledig.
Corona vaknade halv åtta i morse och ville ha lite mat, hon somnade sedan om på en gång och vaknade inte förrens halv tolv igen, lilla sovkorven!
Vi gjorde oss i ordning och åkte in til norrtälje. Vi hämtade upp lite kort som var klara och köpte ett par strumpbyxor till Corona.
Daniel och Fenix gjorde sedan ett snabbesök hos Cecilia, hon fick ett foto på Corona som vi satt in i en fotoram.
Vi åkte sedan till G där vi åt god lunch och efter det handlade vi lite och häntade ut ett paket.
Vi hann även med en sväng till färsna där Fenix fick klappa djur och provsitta traktorn, en glass fick han självklart oxå!
När vi kom hem gick vi till farmor och farfar och fikade, Mikael som hade besök av Emma och Vanessa kom oxå dit. Vanessa och Fenix busade massor men det gjorde även Daniel och Mikael. Dem spelade fotboll och busade i sandlådan.
Vi har nu ätit middag. Farmor har hämtat Fnix, han ska sova hos dem i natt för att vi ska upp tidigt imorgon och hjälpa till att flytta saker från farmors lägenhet. Hon har fått en plats på ett äldreboende och ska därför lämna lägenheten. Fenix får vara hos farmor och farfar under dagen i morgon då det är lite svårt att hålla reda på honom bland alla flyttlådor.

Färsna



























Bus












Onsdag

I går hände inte så mycket. Lämnade Fenix på dagis och sedan stt jag framför datorn mest hela dagen för att sortera kort och skicka efter på framkallning, det är ett evighetsgöra.
Daniel kom hem och duschade snabbt efter jobbet och åkte sedan vidare till tandläkaren. Jag och barnen åt middag utan honom. På kvällen gick hel familjen en promenad.
Corona sover fortfarande som en stock på nätterna, jag får väcka henne på morgonen för att hinna mata och klä på henne innan vi ska lämna Fenix på dagis.
Hon har nu lärt sig att vända på sig från mage till rygg, hon är dock inte speciellt road av att ligga på rygg så då får man hjälpa henne att vända tillbaka till mage. Sötnosen!
Vi har lämnat Fenix på dagis och nu sitter vi och uppdaterar bloggen. Klockan 14.00 ska vi hämta lilleman igen!

Lite träning i går morse

Så trött

Somnat i mammas knä medans jag sorterar kort

8.30, Dags att väcka prinsessan ur hennes skönhetssömn

Mer träning nu på morgonen



Lyckats komma över på rygg,

Coronas härliga ansiktsuttryck















Våran buse


Fenix tog sig friheten att klättra upp på bordet och ta sig lite smör

Fenix 2 år

Två år har redan gått, i tisdags fyllde våran guldklimp 2 år! Daniel hade tagit ledigt från jobbet för att vara med och fira Fenix hela dagen. Vi firade ju Fenix med 57 gäster på Coronas dop men idag var det familjens tur att fira honom på hans riktiga födelsedag.
Morgonen startade med att jag och Fenix tog en dusch tillsammans. Efter det vart det välling och paketöppning i soffan.
När Corona bestämde sig för att vakna klockan 10.00 så åkte vi in till norrtälje och lekrymden. Fenix fick busa av sig där i några, vi åt även lunch där.
Innan vi åkte hem så stannade vi hos Cecilia, Daniel och Fenix gick in till henne och bjöd på tårta. Jag satt kvar i bilen och ammade Corona under tiden. 
Vi åkte hem och det vart lite utomhuslek innan farmor, farfar, mormor. morfar och farbror kom. Vi bjöd på hemmagjorde köttbullar. Farmor hade gjort en tårta till Fenix! Det vart mer paketöppning.
Innan mormor och morfar åkte hem så gick vi och barnen en promenad med Embla.
Det vart en riktigt lyckad födelsedag!  

Födelsedagsvälling



Paket





Lekrymden

























Mer paket









Tårta






Får lite hjälp att blåsa ut ljusen




I väntan i bilen på att Daniel och Fenix ska komma tillbaka från Cecilia




Söndag kväll och måndag

I söndags kväll vart det en kvällspromenad för familjen och farmor, Fenix går numera väldigt mycket, han älskar att springa istället för att åka vagn. Daniel var ju rätt seg efter lördageskvällen så det vart en väldig lugn kväll. Corona höll honom sällskap i sängen en stund oxå!
I måndags åkte jag, barnen och farmor in till norrtälje. Vi sålde lite guld och silver till guldsmeden. Det har bara legat hemma så det var lika bra att få lite pengar för det.
Vi åt lunch tillsammans och Fenix fick sedan en glass på stan innan vi åkte hem igen.
Farmor passade även Fenix en stund medan jag köpte födelsedagspresent till lilleman!

Slappar i soffan

Corona har fått en fyrklöver av farmor och farfar

Sötaste lilla mystjejen

Vilar med pappa

Spring, spring, spring!

Bus med pappa

Morgonmys med Fenix på måndagsmorgonen

Corona sover lite innan vi ska åka till norrtälje

Väntar på lunch

Hmmmm.....

Glass!

Klappar fontängrodan

Fenix

Älsklingen går runt i pappas skor nu på morgonen!


Kvällen

I går kväll tog vi det barra lugnt, Daniel var lite seg efter lördagen. Det vart pizza och godis på kvällen, smaskigt! Det vart en hel del mys med barnen oxå.
Jag och Corona tog oss ett bad tillsammans när Fenix hade somnat. Hon somnade sedan vid halv elva och nu är klockan 9.00 och hon har inte vaknat ännu, hon är så himla duktig på att sova! Hon sover oftast som en stock 9 ½ timme i sträck ibland längre och ibland lite kortare men som sagt oftast ganska exakt 9½ timme.
Idag ska vi till norrtälje med farmor. Jag ska förminska min förlovningsring som är för stor då jag blivit så smal. Jag ska även lämna in lite guld som vi har här hemma och inte använder. Blir väl inte så många kronor men det är ju onödigt att det bara ligger. Ska även handla en till present till Fenix och sedan blir det nog lunch.
Fenix vaknade klockan åtta i morse och Corona sover som sagt fortfarande. Ganska skönt att få lite egentid med Fenix, han sitter nu i mitt knä och tittar på bilderna som jag laddar upp. Han blir mest glad när han får se Corona, han älskar verkligen sin syster. Han har tjatat om henne sedan han vaknade. hoppas hon vaknar snart så han får pussa på henne!

























Rock på Rådmansö

I går kom Mikael och hans vän Emma över en sväng och fikade här på eftermiddagen. Det vart ingen långfika då vi skulle iväg på Rock på Rådmansö.
Farmor kom över och hämtade Fenix och efter det gjorde vi oss iordning och åkte.
När vi kom fram mötte vi upp Lojke, Gunte och Henkan. Det bjöds på god mat och dricka, för dem som nu dricker! Cover crew band var där och spelade. Jag hann dock inte höra så mycket eftersom jag och Corona åkte hem straxt efter nio. Daniel var kvar med dem andra.
Corona och jag hade en liten mysstund i soffan innan jag gav henne ett bad och nattade henne vid 23.00. Jag gick oxå och la mig då. Daniel kom hem vid halv tre.
Lilltjejen sov hela natten och vaknade först vid halv nio i morse. Jag är så imponerad att hon sover 9.5 timme i sträck i sitt egna rum och bara är 2 månader gammal. Det är säkert många bebisar som gör det oxå men jag är i alla fall stolt över våran prinsessa!
Fenix och farmor åkte i väg på loppis tillsammans och jag, Daniel och Corona åkte in till norrtälje. Vi tog en mysig fika på stan då det är våran 3 års och 7 månaders dag idag. Vi handlade även lite kläder till båda barnen.
När vi kom hem gick vi och hämtade lilleman. Farmor hade köpt massa nya kläder till barnen, tack snälla!
Nu sover lilleman, vi ska snart väcka honom, han sover gärna 3 timmar mitt på dan och sedan 12 timmar varje natt, han är så duktig på att sova.
Det hade gått bra för Fenix hos farmor och farfar oxå, han hade sovit som en stock hela natten och vaknat halv nio i morse.


Massa folk

Lillstumpan









Henkan


Hemma och myser i soffan


Lördag

Corona vaknade vid sex i morse och ville ha lite mat, hon somnade sedan om brevid mig i sängen, underbart!
Daniel och Fenix åkte och köpt lite färskt bröd till frukosten i morse. När dem kom hem gick jag upp och åt frukost med dem. Efter frukosten gick jag och fenix en promenad med Embla. Fenix älskar att plocka kottar och tog med sig hela södersviks kottpopulation hem! När vi kom hem hoppade jag in i duschen och när jag var färdig vaknade Corona, klockan var då tio i tio, tröttmössan.
Nu håller vi på och pysslar lite här hemma med allt möjligt. Städar lite, plockar undan saker vi inte använder och rensar bland barnens kläder.
I eftermiddag ska Fenix till farmor och farfar. Jag, Daniel och Corona ska på Rock på Rådmansö. Det blir grillning med vänner, trevligt!


Corona i hårdträning av nackmusklerna, så duktig och stark tjej!






Besök hos pappa

I går åkte Daniel och Fenix lite gräsklippare innan vi gick upp till farmor och farfar och fikade. Farmor hade varit på Thuns och handlat saker till barnen. Fenix fick en pyjamas och ett par timberland skor och Corona fick pyjamaser, en sparkdräkt och bodysar. Tack snälla!
Corona vaknade kvart i fem i morse och var lite hungrig, efter maten somnade hon om till tjugo i tio. Fenix sov till straxt efter åtta så vi hade en mysmorgon tillsammans fram till det att Corona vaknade.
Vi åkte in till norrtälje och tittade lite på Daniel som körde grävmaskin, Fenix tyckte det var jättespännande! Vi gick sedan alla och åt lunch tillsammans mysigt!
Jag åkte hem med barnen och la Fenix för att sova middag. Corona och jag bäddade ner oss i soffan och slumrade lite!
Vi åt grillat uppe hos farmor och farfar på kvällen och blåbärspaj efteråt.
Nu badar Fenix och han ska sen hoppa i säng.






































Dopbilder

Fick lite kort med mailen från Lase, våran granne. Han hade fixat till några kort i ett fotoprogram. Tack snälla. Vi har så gulliga grannar!


BVC

När vi lämnat av Fenix på dagis idag så åkte jag in till BVC med Corona. Det var dags för ett 2 -månaders besök hos läkaren. Corona klarade besiktningen galant! Hjärta, lugor, ögon, höfter, reflexer och styrka var kanon! Läkaren tyckte att hon var jättestark och stadig för att vara så liten ännu.
Det vart ett litet besök på vågen oxå som visade 5290 gram. Hon har vuxit mycket men väger ändå 1,2 kg mindre än vad Fenix gjorde i den åldern. Han måste ha varit en riktig liten tjockis!
Efter besöket åkte vi och mötte upp Daniel för lite lunch och sedan åkte vi hem igen.
När vi hämtat Fenix på dagis gick vi hem och busade tills Daniel kom hem, då vart det middag. Nu är grabbarna ute och åker lite traktor och jag och Corona har det mysigt tillsammans!

Fixar lite vid datorn i morse

Trött tjej på väg till BVC



I väntan på sin tur



Hemma från dagis





Somnat om en stund hemma



Mor och dottermys





Liten glad tjej





Corona 2 månader

Idag blir våran prinsessa 2 månader! Hon är en fantastiskt underbar liten tjej som mest skrattar, ler och jollrar hela dagarna. Det har bara gått två månader sedan jag såg dig för första gången men jag skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan dig nu. Man blir nästan tårögd av lycka varje gång du ler och pratar mot mig!
Jag älskar dig massor lilla gumman och du förgyller våra liv till tusen!
















Onsdag

I morse lämnade vi åter igen en glad Fenix på dagis. När vi kom hem igen satte jag mig vid datorn och sorterade kort och valde ut dem som jag vill framkalla. Designade och gjorde tackkort till dopet och kalaset oxå! Hoppas dem kommer snart så man jan börja skicka ut dem.
När vi hämtat Fenix på dagis igen så gick vi hem och lekte ute på baksidan. När Danie ringde så gick vi in och började med maten, det vart tacos idag, smaskigt!
Det regnade väldigt här på eftermiddagen men som tur var slutade det för en stund sedan och vi fick uppehåll under hundpromenaden. Marie-Louise och Fenix var oxå med på promenade. Corona var hemma med Daniel.
Daniel har nu varit ute och joggat och Fenixen sover. Jag funderar på att ta ett bad med lillskruttan.   

Är det lagligt att vara så här söt?

Pappamys











Så trött



Sötaste tofflorna på

Trött tjej ligger och sover på hallmöbeln medan jag klär på Fenix





Smaskigt med välling på morgonen


Mobilen börjar bli skojig

Hm, vad är det som står utanför dagis?

En moppe


Kärt återseende utanför dagis

Törstig



Charmtroll



Mer doppresenter som kameran inte villa lägga upp förra gången

Doppresent

Håller oss sällskap vid middagen

Suddigt men glad tjej

Dagis

I går innan sängdags så tog Daniel och Corona ett bad tillsammans. Efter det somnade hon gott i sin säng i sitt egna rum och sov sedan hela natten lång! Detär så himla skönt att hon sover hela nätterna.
I dag gick jag, Corona och Embla och lämnade Fenix på dagis, det var första dagen på dagis efter 8 veckors ledighet. Han kommer nu gå 15 timmar i veckan. Fenix sprang rätt ut på gården och började leka, han tittade knappt på mig när jag gick. Han är så duktig!
Jag och Corona åkte och handlade och sedan mös vi lite hemma innan vi gick och hämtade Fenix klockan 14.00. Han hade haft det jättebra fast han hade inte velat sova så när vi kom hem fick han hoppa i säng en stund.
När Daniel kom hem så väckte vi Fenix och gick upp till farmor och farfar och åt middag.
På kvällen småpysslade vi hemma med lite saker.
Fenix sover nu och Daniel sa hoppa ner i badet.Jag ska ta mig något att äta, förstår inte hur man kan vara hungrig hela tiden. Jag äter och äter men ökar inget i vikt, jag ligger kvar på 54 kg. Enligt BMI är jag underviktig, inget att göra åt, verkar ju inte som om jag kan gå upp något....

Bad med pappa







I morse




Glad












På väg och ska handla



Trött

Nu börjar det blonda håret bli lite längre

På väg hem från dagis


Coronas presenter från dopet

Jaha, då har det blivit kväll, Corona ligger i min famn och äter och Fenix sover. Daniel är ute och joggar och Embla sover. På eftermiddagen tvättade jag lite och lagade mat. Hann även med att busa med Fenix ute oxå. 
Vi har varit hos farmor och farfar en sväng, Fenix och Corona fick lite kläder, tack snälla!
Lägger upp lite bilder på Cronas dopinbjudan och hennes presenter från dopet.  









































Dopet

På något konstigt vis så har inlägget om dopet hamnat efter två andra inlägg som gjorts före inlägget om dopet så ni får bläddre ner en bit i bloggen så kan ni läsa om dopet där!

Färsna

Idag började den riktiga vardagen igen. Daniel är tillbaka på jobbet. I natt var första natten som Corona sov på sitt egna rum. Hon vaknade en gång vid halv fyra men somnade fort om igen. Fenix vaknade innan Corona i morse så vi passade på at mysa lite ihop i sängen.
När Corona vaknade åt vi frukost och sedan tog vi en promenad ner till stranden. Det regnade ju igår så det fanns massa roliga vattenpölar för Fenix att hoppa i. Han gick mer eller mindre hela vägen ner till stranden själv, han ville inte åka vagn och då får han självklart gå!
När vi kom hem igen gjorde vi oss iordning för att åka till Färsna 4 H gård. Fenix var alldeles lyrisk över alla djur och traktorer, han tyckte det var riktigt toppen!
När vi kom till getterna så hade en getbebis, som Fenix kallade den, rymt ur sin hage så den skuttade fram till Fenix och hälsade till Fenixs stora förtjusning!
Självklart fick Fenix en glass oxå i deras fik.
Nu är vi hemma och båda barnen sover så jag passar på att skriva lite här.

Morgonmys

Gullfia



Gott med frukost

Tjejen verkar ha roliga drömmar på promenaden, hon log i sömnen mest hela vägen

På stranden





Vattenpöl!

På Färsna















































Glass

Tupperware

Har inte hunnit få ordning på alla kort från dopet och kalaset ännu så därför kommer jag skriva och lägga upp bilder från dopet och kalaset under morgondagen.
Vi började dagen med att plocka ner partytälten efter dopet och kalaset. Fenix fick åka mycket kärra efter gräsklipparen då bord och stolar skulle upp till logen.
Vi åt lunch hos farmor och farfar och efter det åkte jag, Corona och Marie-Louise hem till Yvonne på ett tupperwareparty. Yvonnes dotter pyret fyllde fem så det bjöds på tårta och annat gott oxå!
Det vart lite beställt för min del. Köpte en riskokare, tre vattenflaskor ( en till Corona, en till Fenix och en till mig) och en pipmugg till Corona.
Efter partyt följde Lojke och Gunte med hem till oss och åt lite smörgåstårta som blivit kvar. Vi var även uppe och tittade i Cecilias hus då dem är intresserade av att hyra det.
På kvällen åt vi grillat hemma hos farmor och farfar.












Coronas dop och Fenixs kalas

I lördags hade vi Coronas dop och Fenixs födelsedagsfirande. Vi gick upp tidigt på morgonen och började duka och fixa med allt möjligt. Klockan elva kom gästerna, 57 stycken, och dopet började. Corona var duktig men vart lite kinkig på slutet då det var så varmt i dopklänningen, hon verkade njuta av att prästen blötte ner huvudet på henne. Handduken som jag lagt fram till att torka hennes huvud med sa prästen var den finaste handduk som han har sett användas i ett dop. Det är ju lite kustigt eftersom det var samma präst som döpte Fenix och då hade vi samma handduk. Jag köpte tyget till den i sundsvall coh sedan har mamma sytt till den.
Efter dopakten serverades smörgåstårtor som Marie-Louise gjort, jag och Daniel försökte så gott det gick att gå runt och vara lite sociala, man hann dock inte prata så lång stund med var och en.
Efter smörgåstårtan serverades vanlig tårta som vi beställt av en bekant till Marie-Louise. Corona fick en doptårta och Fenix en födelsedagstårta.
När alla var mätta i magarna fick Fenix öppna sina paket, det vart en hel del!
Vi väntade med att öppna Coronas paket till efter att gästerna gått då vi hellre villa kunna sitta och prata lite med dem istället. Hon fick jättefina smycken, kläder, smyckesskrin, klocka, fotoramar, leksaker, sparbössor, en fin låda i korgmaterial, ljusstakar, gosedjur, cd-skivor, pengar mm.
Det vart en kanondag och vi hade jättetur med vädret då det var soligt och varmt.
Tack snälla alla som ville komma och förgylla våra barns dag och ett stort tack för alla presenter!

Ska kolla igenom bilderna som Mikael och pappa tog på dopet oxå så kanske det kommer upp några fler bilder så småningom.

Trött tjej hänger med mamma på morgonen

Min bror som fick agera fotograf under dagen

Mormor och Fenix

Påklädning av dopbarnet

Coronas servetter

Fenixs servetter

Dopbordet

Pslamerna, Idas sommarvisa och Ett liv ur dina händer


Prästen, jag, Corona, Daniel och gudmor Carro






Svårt att tända ljusen










Carro häller upp dopvattnet





















Handduken



En del av dem dukade borden

Smörgåstårtor och vanliga tårtor











En del av gästerna


Fenix får hjälp av farmor att skära tårta











Lilla Elvira på promenad

Carina och Elvira


Prästen tog sin gitarr och spelade loss lite!









Stadigt grepp om skägget

Hos gudmor Carro

Fenixs presenter


Paketöppning











Alla saker

En trött tjej vilar ut hos mormor efter dopet

Coronas alla paket.




Dop och kalas imorgon!

Idag började vi morgonen med att förbereda inför morgondagens dop och kalas. När det var klart åkte vi till norrtälje, jag släppte av grabbarna en bit utanför björnö. Farfar kom och hämtade upp dem med en lastbil. Farfar jobbade i norrtälje idag så då fick Fenix passa på att åka lite lastbil. Medans pojkarna roade sig så åkte jag och Corona och handlade det sista till dopet, vi var även in på blomsterlandet och handlade blommor till borden.
När jag var klar hämtade jag upp grabbarna igen och vi åkte till sportcentrum och åt lunch innan vi åkte hem igen.
Vi fixade lite mer inför dopet när vi kom hem.
Nu på kvällen har båda barnen badat så dem ska vara rena och snygga tills imorgon, Fenix sover sedan en timme tillbaka och Corona ligger och gäspar i mitt knä, hon ska snart få lägga sig oxå! Jag har oxå hunnit med en dusch.
Ska väl hoppa i säng själv när Corona är nattad, ska upp ganska tidigt i morgon och ordna det sista till festligheterna. Det ska bli skoj! Corona fyller även 8 veckor i morgon, åtta underbara veckor, älskar dig min prinsessa!

Kort på mina älsklingar






















Fenix i lastbilen!

Förberedelser

I går var vi uppe vid Cecilias hus och ordnade lite med bord och stolar inför dopet och kalaset. Daniel körde gräsklipparen med släp på och Fenix åkte självklart med.
Klockan 13.00 kom prästen hit och vi pratade och bestämde lite saker inför dopet.
Efter besöket fortsatte vi att pyssla lite inför dopet, jag vek servetter, strök dopklänningen och sprättade bort det blåa bandet och letade recept på en vegetarisk snörgåstårta.   
På eftermiddagen kom Carro och henns kille Nicklas hit. Dem hade handlat med sig mat på vägen som vi sedan  åt tillsammans när dem kom hit. Jag fick ett presentkort hos Carros syster på en ansiktsbehandling, tack snälla!
Fenix lärde sig under kvällen att säga Carro, hihi, äntligen! Efter maten åkte vi ner till båten där Nicklas fick prova sig på
wakeboard, han var jätteduktig! På tredje försöket var han uppe!
När vi kom i land igen så plockad Carro sten till Fenix som han fick kasta i vattnet!
Corona somnade som vanligt vid 23.00 och vaknade i morse vid halv nio utan att vakna något. Så himla duktig, hon verkar helnöjd med att få ligga på mage och sova! Det är tredje natten i rad som hon sover 9.5 timmar i sträck!

Fixar lite med gräsklipparen



Kör bord och stolar



Corona sover under tiden vi pysslar

Jag skriver upp en  "att göra lista"





Corona sitter med vid bordet när jag viker servetter

Min present





Nicklas på wakeboard



Carro och Fenix leker på stranden


3:e augusti

I går morse kom svärmor hit och undrade om hon fick ta lite vinbär från vår buske och självklart fick hon det, Fenix hjälpte till att plocka.
Jag och barnen åkte sedan in till norrtälje där jag köpte en skjorta till Fenix som han ska ha på dopet och kalaset. Han fick även två andra tröjor och Corona fick ett par byxor. 
Vi mötte sedan upp mormor och morfar och Martin och Therés . Mormor och morfar bjöd på glass från väddö mejeri. Fenix älskar den glassen och dem andra tyckte oxå att den var jättegod.
Vi åkte sedan med ut till landet där Martin, Therés och morfar roade Fenix i vattnet medans jag satt med Corona. När vi badat klart gick vi hem och åt en sen lunch innan jag och barnen åkte vidare. Vi hämtade upp Daniel vid Höglunds där han lämnat in bilen. 
På eftermiddagen kom min familj hit och vi åt middag tillsammans.Jag fick ett jättestort, fint fat i födelsedagspresent av dem, tack snälla!
Vi åkte sedan ner till vatnet där min bror fick prova på wakeboard för första gången, det gick jättebra för honom.
Efter båtturen åkte vi hem och åt tårta, smaskigt!  

Plockar vinbär



Glass på stan












Kollar på vatten baggar i vattentunnan



Sover på stranden





















Lunch





Paketöppning



Middag

Corona fick vara med mormor medans vi åkte båt


Martin åker wakeboard














Min födelsedag

I går var det min födelsedag. Vi startade morgonen på bästa sätt. Jag hade Corona sovandes på ena sidan av mig i sängen och Fenix på den andra, han drack välling och pillrade mig i håret. Är världens lyckligaste som kommer få fira mina födelsedagar med dessa underbara mirakel framöver, dem är dem bästa presenterna någonsin!
Corona fortsatte sova en stund medans Fenix höll mig sällskap medans jag åt frukost.
Vi lekte en stund ute innan vi åkte in till stanoch träffade mormor och morfarsamt morbror och Therés. Vi fikade på Tösses. Fenix gick runt med mormor och morfar och tittade på änderna i vattnet. Morbror fick mysa med Corona under tiden.
Efter fikat åkte vi hem igen. Fenix ville inte sova middag så han fick vara vaken, vi fortsatte att leka lite ute med vatten, det älskar han.
Daniel kom hem vid femtiden. Jag fick jättefina underkläder i present!
Daniels famlj kom över på kvällen och åt tacomiddag och tårta. Jag fick pengar och presntkort, tack snälla. När middagen var avklarad gick vi upp med lite saker till Cecilias hus som ska vara med på dopet och kalaset.
Daniel och jag hyrde en film på kvällen och hade det mysigt i soffan.
Corona somnade tjugo över elva igår och vaknade halv sju i morse, hon somnade efter lite mat om till tjugo över åtta. Nu ligger hon i mitt knä. Fenix sover fortfarande, lilla tröttmössan.
Ikväll kommer mormor och morfar och morbror och Therés hit och äter middag.
Daniel jobbar i dag oxå men sen är han ledig tills på måndag. Får se vad jag och barnen hittar på tills han kommer hem.


Mitt frukostsällskap

Tar sovmorgon

Mammas älsklingar











Min familj



Fika















Tittar på änder med mormor





Trött tjej















Middag







Tårta

Besök hos mormor och morfar

I morse åkte Daniel till jobbet vid femtiden. Corona somnade på mage vid elva igår och vaknade sex i morse, hon fick då lite mat och somnade sedan om till kvart i åtta då Fenix oxå vaknade. Vi hade det mysigt i sängen en stund innan vi gick upp och åt frukost, Corona somnade sedan om en stund och jag och Fenix packade bilen.
Vid halv tio åkte vi till mormor och morfar på landet. Vi gick ner på stranden och badade en stund, vi gick sedan hem och fikade. Efter fikat gick vi ner på stranden en stund till.
När vi hade badat, solat och busat klart gick vi hem och åt lunch. Fenix badade lite i en balja på tomten oxå, han får aldrig nog av bad. Han har även plockat smultron och hallon idag och upprepat varenda ord vi sagt! Han är en riktig papegoja just nu, det bara sprutar ut ord ur hans mun, jätteroligt!
Daniel ringde på eftermiddagen och han var då på väg hem och skulle handla på vägen, barnen och jag åkte då hem!
Fenix och Corona sov i bilen på vägen hem, skötn för dem. Corona sov även en stund när vi kom hem så jag och Fenix passade på att leka lite här hemma och mysa massor medans Daniel höll på att pyssla lite.
Efter middagen gick vi upp till Cecilias hus och lömnade lite dricka till dopet, Daniel hade handlat det idag.
Vi hann med en fika hos farmor och farfar oxå innan vi gick hem. Fenix sover nu sedan en stund tillbaka och Corona ligger i mitt knä och hickar. Hon ska få sig ett bad nu och sedan ska hon nattas!
Tack mormor och morfar för en mysig dag!

Morgonmys

Morfar och Fenix spanar in vattnet

Apelsindax

Busunge

Gräver lite

Vilar i mormor och morfars säng

Bad i balja



Fika

Tillbaka på stranden

















Gungbräda



Lilltjejen

På väg hem igen

Lunch

Skönt ute i gräset










Trött kille i bilen

Mys med mina underbara barn



Äter grissini i  soffan



Trött tjej vilar i sängen

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0