Kompisarna

Embla fullkomligt älskar Corona. Corona kan vara lite hårdhänt ibland och dra i läpparna och öronen på Embla men Embla bryr sig inte, hon ligger kvar och myser och vill bara pussa på Corona!





Lite krassligt

Här flyter vardagen på som vanligt. Corona har varit lite snuvig och inte haft någon direkt matlust men i morse verkade det ha vänt för då kastade hon i sig sin gröt! Fenix har varit på dagis men nu är det ju fredag vilket betyder att han är hemma! I och med att Corona har varit lite krasslig så har vi hållt oss hemma nu.

























Onsdag

Idag lämnade jag och Corona av Fenix på dagis och sedan åkte vi vidare till öppna förskolan. Jenny, Marie, Linda och Sara var där. Som vanligt uppskattade Corona sångstunden och satt och dansade och gungade med, sötnosen!  
Hon fick lite att äta innan vi åkte hem igen och när vi kom hem klädde jag på henne ordentligt med kläder och la ut henne i vagnen. Hon hann somna medans jag klädde på henne, mammas tröttmössa!


Corona och Alexander

MAmmas charmtroll



Får lite i magen

Corona och Linnéa

Tisdag

Daniel var hemma igår oxå, han mådde bättre men inte tipp, topp! Jag tog en cykeltur till dagis och lämnade Fenix, ville att han skulle vara på dagis trots att vi var hemma. Han blir så ledsen när man lämnar honom om det går för lång tid mellan dagisvistelserna och eftersom han varit hemma från i torsdags så var det dags nu!
Vi hade en lugn hemma dag vi andra.
På eftermiddagen hämtade vi upp ett paket i norrtälje, gissa om barnen hade skoj med kartongerna efteråt. Billiga leksaker.
När barnen somnat så vart det mysstund med film för mig och Daniel i soffan.

Mys med pappa

Skojig kartong










Utevistelse

I dag mår Daniel lite bättre men han är inte riktigt frisk. Han har i alla fall varit ute med oss i solen en stund!




















































Bowling

I söndags hade Daniel feber och mådde illa. Jag och barnen gick upp till farmor och farfar och åt våfflor då det var våffeldagen. Jag gick sedan hem med Corona så hon fick sova middag. Jag och Fenix åkte med farmor in till bowlinghallen och bowlade lite. Fenix tyckte det var helfestligt, skojigast var när kloten kom tillbaka upp, han stod nyfiket och kikade efter sitt klot!


Fenix håller sina sjuka pappa sällskap

Våfflor

Snygga bowlingskor


















Lördag

I går kom Ingvar hit och kopplade in bastunagregatet så nu fungerar bastun! Jag, Fenix och farmor åkte in till norrtälje och handlade skor till Fenix, det vart ett par vårskor, två par sandaler samt gummistövlar, ett par sandaler fick han av farmor och farfar, han fick även ett regnställ av farmor och farfar, tack snälla!
Vi handlade lite mat inan vi åkte hem oxå, Fenix fick två filmer och en bok av oss.
Vi köpte med oss lunch hem, Ingvar var kvar och pyslade med agregatet så han åt oxå lunch med oss.
På kvällen åt farmor, farfar och mikael här, det vart kycklingrullader, jättesmaskigt!




Corona provsitter bilbarnstolen, nu lägger vi undan babyskyddet trots att hon fortfarande kan sitta i det.

Lek i hundkorgen

Mammas gull











Den färdiga bastun



Fenixs skor



Fenixs filmer och bok



Våren är här

Fenix meckar med gräsklipparen

Stor killen i ny frisyr

Busfrö!



Kycklingrullader

Klippning och besök av gudmor

I fredags bakade jag och Fenix mockarutor på morgonen, vi lämnade sedan Corona hos farmor för att sedan åka till Gräddö och klippa Fenix. Han var superduktig och vart så fin!
När vi kom hem gick vi upp till farmor igen som hade köpt en cykel utan trampor till Fenix. Han och Daniel lekte med den på eftermiddagen.
Runt fyra kom Carro hit med tjejerna. Vi åt paj till middag och fikade med mockarutorna efteråt. Fenix busade och lekte med tjejerna. Nea visade upp sina gymnastiska kunskaper, Daniel oxå, fast inte lika graciöst, hihi!
Fenix var supertrött och somnade i min famn klockan sex, innan Carro och tjejerna hade åkt hem.
På kvällen vart det filmmys i soffan för min och Daniels del.



Klippning



Så snygg!


Cykeltur








Besök av Carro och tjejerna





















Vi fick jättefina tulpaner!

Fenix åker rutschkana

Corona på sin snigel

Onsdag

I går var jag och Corona in till norrtälje en sväng och handlade. Vi hittade även vind- och vattenavvisande utebyxor till Fenix. På vägen hem hämtade vi upp Fenix. Efter mellis somnade Corona i vagnen och jag och Fenix gick till ladan för att plocka fram lite av Fenixs uteleksaker. Det vart en hel del bus ute innan middagen.
Daniel var sen från jobbet så jag hade gjort klart barnen för sängen innan han kom hem.























































Utelek onsdag eftermiddag










































































Nu har Corona fått flyt på att sätta sig upp från sitt ålande!

Öppna förskolan

I går ville Fenix ha köttbullar till middag och han skulle steka dem själv! Jag började natta barnen medans Daniel drog i väg på en joggingrunda.
I morse ville Fenix leka med sin lera men han ville så gärna att Embla skulle vara med och titta på han gick och hämtade henne, hihi! Hon stod snällt och tittade på. Corona satt på golvet och dansade till Iron Maidens Fear of the Dark hihi, mammas tjej!
När jag lämnat Fenix på dagis så åkte jag hem och fixade lite. Vid nio åkte vi till öppna förskolan där vi träffade Jenny och Linda med bebisar!
Corona tycker att sångstunden är helfestlig! Hon dansar och sen när man ska dansa, snurra, hoppa och kasta upp dem i luften då hamnar mungiporna uppe vid öronen!
När vi kom hem fick hon lunch och nu sussar hon gott i vagnen.




Mästerkocken





Glad liten tjej!




Mammas Iron Maiden tjej!

Embla ståd snällt och tittar på Fenix lerbygge



Öppna förskolan



Corona inväntar musiken



Hälsar på Alexander








Mammafika

Efter att vi lämnat en glad Fenix på dagis idag så åkte jag hem och tvättade lite.
Jag och Corona mötte sedan upp Marie och lilla Linnéa, vi gick sedan tillsammans hem till Jenny där även Linda med lilla Pelle var. Det vart jättesmarrigt fika, först med hembakat bröd och efter det paj! Bebbarna roade sig mest på golvet under tiden, det är full fart på dem nu, man kan nog inte kalla dem bebisar så länge till, dem börjar faktiskt bli stora!
Efter den trevliga träffen gick jag och Marie till dagis och hämtade upp Fenix och Liam och sedan hade vi sällskap en bit på vägen innan vi gick hem var och en till sig.
Corona ligger nu och sover som stock efter allt bus hos Jenny och Fenix sitter i soffan och äter mellis och tittar på film.


Glad kille med sin vagn i morse, pappa Daniel är dock inte så förtjust i den rosa vagnen men Fenix älskar den!

Gott med Jennys nybakta bröd!

Corona och Alexander

Corona och Pelle

Corona och Linnéa




Lerlek!

I går på dagen efter all barnmatstillverkning vart det lek mer lera här hemma, skoj sa Fenix!





















Blandat

I går hade vi en lugn dag hemma, Fenix åkte med farmor och handlade en sväng. Vi pysslade lite här hemma och när Fenix kom hem hjälpte han mig att baka bullar.
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar. Efter att vi lagt barnen vid halv sju som kom morfar hit och lämnade Embla, dem har haft henne under helgen.
Idag har vi haft barnmatstillverkning här hemma. Det har blivit 8 portione äppel- och päronmos, 12 portioner makaroner och köttfärssås samt 11 portioner med laxgryta och couscous, nu har Corona mat en tid framöver, hon är ett riktigt litet matvrak, känns som hon gåttt upp flera kilon på någon vecka nu.....
Innan jag började med matlagningen så kom farmor hit en sväng. hon följde med på en promenad med Fenix, mig och Embla, Fenix åkte skrinda! I morgon kanske man kan ta pulkan igen, hihi, det snöar för fullt nu nämligen!



Bakning

Resultatet

Middag hos farmor och farfar


Fenix lagade mat på sin spis i morse....

....Corona fick sedan smaka på resultatet

Fin lax som vi fick av farmor som nu blivit till mat åt Corona

Massor med mat

Corona har nu från ålande tagit sig upp till sittande själv fem gånger, så duktig tjej! hihi, hon kryper dock inte ännu utan ålar bara!

Corona dansar

Corona dansar så fort hon hör musik. Igår dansade hon när farmor sjöng Dansa min docka, så himla söt!

En lördag på lekrymden

I går åkte jag , Daniel och barnen in till lekrymden och mötte upp Carina och Casper, stackars Stefan var hemma med huvudvärk, hoppas han mår bättre idag!
Barnen busade runt som vanligt, full fart hela tiden, inte en lugn stund! Dem älskar verkligen lekrymden!
På kvällen åkte farfar iväg på en födelsedagsfest, farmor var väldigt hes och stannade hemma. Vi bjöd då över henne på middag, det var porterstek, potatis, sås, sallad och ett glas rött, smaskigt! Innan farmor kom så tog jag och Daniel ett glas bubbel oxå! 
När barnen somnat för kvällen så vart det mys i soffan för min och Daniels del!

Tack Carina och Casper för en jätterolig lekstund, hoppas vi ses snart igen!














Puss!







Många leksaker



Tittut!



Nu väljer vi glass!






Pappas hand är oxå god!
!






















































Hela familjen har åkt!







Tokdaniel!

Fenix tyckte det var otäckt att åka

Även Casper tyckte att det var lite otäckt

Corona var dock modig och körde mer än gärna helikopter








Busfrön



Litet bustroll hemma igen

Bubbel

Gott!

Fenix på hästryggen

Igår hämtade Daniel upp passen på vägen hem från jobbet, barnen blev jättesöta!
I morse gick jag och barnen ner till södersvik där vi mötte Jenny med Isak och Alexander. Vi gick sedan tillsammans till stallet i Södersvik där hennes syster har en liten häst.
Fenix och Isade busade runt på ridvolten och hade det skoj. När hästen vart intagen så fick Fenix hjälpa till och borsta. Hästen Speed var så snäll så!
Tessans dotter började att rida och efter det fick även Isak och Fenix rida en sväng, dem var så duktiga så! Corona satt så snällt i vagnen i bara tittade på, hon är för underbar!
Efter ridturen så gick vi hem. Fenix skulle till farmor och hjälpa till att plantera blommor så jag gick dit för att lämna honom, vi vart då bjudna på lunch, farbror Mikael var oxå där.
Fenix är nu kvar hos farmor och Corona ligger och vilar.


Glad tjej på morgonen

Passen



På väg till stallet

Spännande när hästarnas mat görs iordning



Härligt ute i solen, sitter och väntar på att Speed ska bli intagen från hagen





Busfrön!













Corona sitter snällt och tittar på!

Borsta!







Ridtur

Norrtälje

Idag tog jag och Corona en sväng in till norrtälje. Farmor följde oxå med. Det vart lite shopping och lunch. Corona tyckte att farmors potatis såg väldigt delikat ut och snodde fler bitar direkt från hennes tallrik. På vägen hem hämtade vi upp Fenix som ville följa med farmor hem så det fick han.
Corona vilar nu och jag har lagat 10 portioner med kycklinggryta till henne, hon äter som en häst den lilla prinsessan, hon brås väl på mig!




Lunch

Snott min gaffel

Snor farmors potatis



Mums

Dricka vatten ur glas var skoj!

Onsdag

I går åkte jag och Corona till öppna förskolan efter att vi lämnat Fenix på dagis. Vi mötte Jenny där, Alexander sov dock under större delen av vistelsen, hihi. Corona tyckte om sångstunden då hon mer än gärna dansade som hon brukar göra när det kommer musik.
När Corona blev trött sååkte vi hem och hon fick lunch innan hon somnade gott.
Vi tog sedan en promenad ner till dagis och hämtade upp lilleman. Det var lek och mys hemma innan jag började med maten, kasslergratäng. Daniel vart lite sen från jobbet så vi åt innan honom. Barnen är så trötta på kvällarna så ska vi äta vid sex så är det bara ½ timma kvar till välling och sängdags. Jag försöker därför få maten klar till halv fem så det blir lite uppehåll innan nattningen. Farfar kikade förbi och tog en fika innan vi nattade barnen.
När barnen somnat vart mys framför tv:n.

På öppna förskolan

















Corona och Alice

Hemma från dagis

Glad tjej







Leker med tågbanan

Tisdag

I går var första gången på 3 månader som Fenix inte grät och ropade efter mig när jag lämnade honom på dagis, helt underbart! Hoppas det håller i sig och att det blir som förrut igen nu!
Efter Coronas sovstund och lunch så åkte vi in till norrtälje för att hä,ta en ny bankdosa då mitt BankID har krånglat. Vi passade även på att shoppa lite.
På vägen hem hämtade vi upp Fenix som hade haft en toppendag på dagis!
Jag gjorde iordning kalops och medans det puttrade på spisen så gick vi en promenad i den härliga solen.
När Daniel kom hem vart det middag och sedan hjälpte han mig med mitt BankID som fortfarande trasslade!
Jag gjorde i ordning barnen för natten med dusch, pyjamas och välling medans Daniel joggade en sväng.
Farmor kom förbi en sväng precis innan barnen somnade oxå.

Lilla prinsessan på shoppingrunda



Håller hårt i mammas plånbok





Badbyxor till Corona

UV-dräkt

BAdbyxor och UV-dräkt till Fenix

Coronas nya vårmössa





Ny solhatt



Nya knäskydd

Nytt husdjur?





Mys med bror!


Måndag

I går efter lunchen åkte jag och barnen in till norrtälje och handlade lite. När vi kom hem igen vart det mellis och sedan lek ute i solen, så himla härligt! Vi hann även med en promenad innan det var dags att börja med maten.
Det vart sedan en lugn kväll, Daniel stack ut ochjoggade en sväng medans jag började natta barnen. 


På väg till norrtälje



Corona kan inte låta bli att dra av sig strumporna och tugga på dem. Tror jag tog på henne dem 20 gånger medans vi handlade.

Barfota

Fenix spanar in leksaker




Trött kille på väg hem från stan

Ute och myser i solen











































Fenix älskar när han får en egen lite karaff att hälla upp sin dricka från

Bus med Corona i hoppgungan

Corona i hoppgungan, mer vild än tam!

Söndag

Igår vart det en lugn dag hemma med städ, bastubygge, pyssel med barnvagnarna, lek ute och promenad. Dagen avslutades med middag hos farmor och farfar
I morse tog vi en promenad med Embla, Corona fick för första gången sitta upp i dubbelvagnen, vi plockade bort liggdelen igår. Hon får ju fortfarande plats i liggdelen men hon tycker det är mer spännande att sitta upp.
Corona ligger nu och vilar och Fenix tittar på film . Vi har även hunnit leka lite med tågbanan.
När Corona vaknar blir det lunch och sedan en sväng till norrtälje för att handla.




























Besök hos gammelfarmor

I går åkte jag och Fenix med pappa/morfar till stockholm för att hälsa på min farmor. Corona var hemma med Daniel. Vi åkte buss och tunnelbana för Fenixs skull, han tycker att det är så skoj!
Vi åt lunch innan gick in för att hälsa på farmor. När vi kom fram så satt vi ner och pratade lite och sedan tog vi med farmor ut på en promenad. Dem har en lekplats precis utanför så lyckan var total för Fenix!
Efter promenaden fikade vi lite och Fenix sopade av deras inglasade balkong innan vi åkte tillbaka hem igen.
Fenix fick en glass som han åt ute i solen medans vi väntade på tunnelbanan.
På vägen hem i bussen var Fenix bra trött men han skulle inte spva, han somnade i stället efter 1  minuts bilfärd på väg mot rådmansö igen.
När vi kom hem var Daniel i full gång med matlöagning, farmor, farfar och och farbror Mikael skulle komma på middag. Jag kastade i hop en kladdkaka med geishachoklad.
Till middag vart det fläskfilé, kycklingrullader, potatisgratäng och mexikans röra. Vart även lite rödvin till. Smaskigt!
När barnen somnat låg jag och Daniel och mös framför brasan och tittade på tv.


Väntar på bussen



På bussen









Tunnelbana

Lunch







Hos farmor/gammelfarmor



Lekplatsen
























På promenad

Sopar

Glass



Trött kille på bussen

Haha, änderna skulle över vägen, dem tog i alla fall övegångsstället

Tröttmössa!

Corona 9 månader

Nu har Corona ungefär varit lika länge hos oss som hon var i min mage. Tiden fortsätter att rinna iväg, hon är ju faktiskt en ganska så stor tjej nu fast för oss är hon fortarande vår lilla bebis. Våran älskade lilla underbara tjej som ständigt har ett leende på läpparna och är världens mest okomplicerade prinsessa!
VI älskar henne upp över öronen!
Vi älskar dig gumman!







Fredag

I går var jag och barnen hema på förmiddagen och myste och lekte. Fenix lekte med sin tågbana och det ville även Corona göra. Hon förstår sig inte riktigt på Fenix falska påhopp om att hon skulle vara i vägen på något vis. Hihi, hon ålar fram till spåret och lägger sig mitt på och sliter och drar i allt hon kommer åt, hihi, stackars Fenix!
Vid 13-tiden packade jag in barnen i bilen. Fenix ville ha med sig Thilde och det fick han. Jag kasta in henne bak i bilen men Fenix talade då bestämt om att hon oxå skulle ha bälte på sig, jaja, det var bara att spänna fast Thilde och ge sig i väg mot norrtälje.
Vi åkte till polisstationen och mötte upp Daniel, Mikael och farmor. Daniel och barnen behövde pass för kommande resa. Barnen var kanonduktiga och om 5 dagar ska passen vara klara.
Fenix åkte sedan med Daniel och handlade lite saker till bastun medans Corona var med mig.
Kvällen vart sedan lugn, barnen somnade redan vid halv sju!

Skulle jag vara ivägen?



Hälsar på Embla





Thilde redo för avfärd

Den 20:e Maj åker vi hit!

Daniels föräldrar är så otroligt snälla och kommer bjuda vår lilla familj och Mikael på en veckas semester på Kreta med all inclusive! Självklart ska dem oxå åka med! Kommer bli så underbart!

Det kommer bli Nana Beach Hotell


Bild från barnpoolen, gissa om Fenix kommer trivas som fisken i vattnet!

Dubbelrum för 2-3 personer. Bungalower för 2-4 personer.

Stort, familjevänligt hotell beläget i lugna omgivningar mitt på stranden. Nana Beach består av många små byggnader inbäddade i frodig grönska. Härligt poolområde med flera pooler och tre barnpooler, varav en med en mindre vattenpark. Vuxenpoolerna och de två mindre barnpoolerna är till hälften havsvattenspooler. En av poolerna är endast för vuxna över 16 år, den har även en jacuzzidel. Gratis solstolar och parasoller vid både pooler och sandstrand. Handdukar mot deposition. Pool-/snackbar som serverar enklare rätter. Trådlöst internet och internethörna mot avgift. Tre bufférestauranger och tre à la carte-restauranger, som serverar grekiska och italienska rätter samt fisk och skaldjur. I huvudbufférestaurangen finns även en barnbuffé. Observera att män måste bära långbyxor middagstid på restaurangerna. Shower och underhållning. Levande musik i huvudbaren en gång i veckan. Minidisko. Barnklubb i hotellets regi. Lekplats och lekrum. Spa med bastu och hamam för vuxna över 16 år mot avgift. Gratis tennis (racketar mot deposition), basket, bågskytte, snorkling, windsurfing, kanoter och trampbåtar. Dyklektioner och motordrivna vattensporter som vattenskidor och bananbåt mot avgift. Gratis gym och bordtennis. Biljard och dart mot deposition. Tvättservice mot avgift. Nivåskillnader inom området.

 

Måltider

- Frukostbuffé, kl. 7.15-10.00.
- Sen frukost, kl. 10.00-11.00.
- Lunchbuffé, kl. 12.00-15.00. Picknicklunch möjlig från restaurang La Pergola om du säger till i receptionen dagen innan.
- Kaffe, te och kakor, kl. 15.30-17.00.
- Glass på La Pergola, kl. 10.00-18.00.
- Hamburgare, pizza och pommes frites på Veranda, kl. 10.30-18.00.
- Snacks på strandbaren och poolbaren Kalypso, kl. 11.00-17.30.
- Tidig barnmiddag, kl. 17.00-18.00.
- Middagsbuffé, kl. 18.30-22.00. En gång i veckan kan middagen intas på var och en av à la carte-restaurangerna mot reservation.
- Nattsnacks på La Pergola, kl. 23.00-00.45.
- Obegränsat med förfriskningar, öl, vin och lokala drinkar, kl. 10.00-00.45.
- Underhållning och aktiviteter.



 

Mammafika

Idag har jag och Corona varit på mammafika hemma hos Linda. Det var jättetrevligt som vanligt och gott fika! Marie, Jenny, Tessan och Sara var oxå där så det vart många bebisar idag, skojigt!
Corona var väldigt road av deras hund som hon ålade fram till hela tiden och skulle undersöka. Det var en kanonsnäll hund! Även dem andra bebisarna var spännande, dem blir mer och mer medvetna om varandra, det är roligt!  
Efter mycker prat, skratt och fika så åkte jag till dagis och hämtade upp lilleman. Corona somnade som en stock i bilen och sov sedan i tre timmar, jag och Fenix tittade på film under tiden.
Fenix håller på och busar med Corona och om en stund kommer Daniel hem och då ska vi till farmor och farfar och äta middag.



Några av mammorna och bebisarna

Pyssel

Corona och Linnéa





Hunden var skojig

Fenix sjunger en bit av Imse Vimse Spindel

Fenix sjunger en bit av Lilla snigel

Världens finaste häst!

I morse när vi lämnat Fenix på dagis så åkte jag och Corona mot Åkersberga, Corona somnade efter 1 minuts bilfärd! . Vi åkte hem till Jenny, som numera har min gamla häst. Hon fick en dotter i december, en söt liten Saga! Det vart massa prat och fika, Corona tyckte det var jättespännande med en liten bebis.
Efter fikat hoppade vi alla i i bilen och åkte mot stallet. Min pappa ringde på vägen och då jobbade han i svinninge vilket var dit vi var på väg, så vi mötte upp honom och så åkte han efter oss till stallet för att hälsa på Pilen, eller Pinnen som han numera kallas.
Den 18-åriga gentlemannen mådde toppen! Det var så mysigt at få pussa och krama på honom igen! Han är verkligen världens snällaste och mysigaste häst! Corona och Saga missade hela hästbesöket då dem satt kvar i bilen och sov!
Tack Jenny för en trevlig dag!
Kunde ha stannat kvar hela dagen och myst med goshästen men jag skulle ju hämta upp Fenix halv två.
När vi kom hem åt vi mellis och sedan tog vi en sväng till farmor och tittatde på katten som fortfarande haltar lite.
Nu sussar barnen sedan en timme tillbaka ungefär så blir det en lugn kväll i soffan!



Frukost





Trött tjej på väg till åkersberga

Corona och Saga

Världens finaste!









Kärlek!













Mys med pappa








Hårdträning hemma









Syskonmys i sängen som Fenix bäddat upp!


Corona ålar omkring

Corona är mycket lugnare än vad Fenix var i den här åldern. Han kröp för fullt och reste sig upp mot saker.
Corona ålar fortfarande bara om kring och sitter och pysslar med sina saker. Dem är verkligen olika!

Tisdag

Efter at vi lämnat Fenix på dagis så åkte vi hem och Corona fick sova en stund. Jag passade på att fixa lite olika saker på datorn, ringde även barnläkarstationen för att se om provsvaren från Corona kommit och det hade dem. Hon är inte allergisk mot hund eller katt, perfekt! Nu har hon varit snorfri i någon vecka i alla fall, så skönt!
Prinsessan vaknade vid 11 tiden och då fick hon lunch. Vi åkte sedan till norrtälje där vi handlade lite saker och uträttade lite ärenden.
På vägen hem hämtade vi upp Fenixen, ävl hemma åt vi mellis och sedan vart det en skön promenad i solen.
På kvällen fikade vi hos farmor och farfar med hemgjord semla.
Barnen sover, dem somnade straxt innan sju, dem är riktigt trötta nu för tiden. Dem vaknar i sig ganska så tidigt, mellan 6-7 ungefär. Men man kan ju inte räkna med att dem ska sova så mycket längre än 11-12 timmar/ natt. Det är ju riktigt skönt att ha kvällen lite "fri" oxå!


Myser i solen på promenaden





Gullepluttan




Mammas tröjsnöre är riktigt smaskigt!

Corona i hoppgungan

Måndag

Idag har jag och barnen hållt oss hemma då Daniels bastuagregat som han beställt skulle anlända någon gång under förmiddagen. Dock dök inte agregatet upp utan Daniel fick i stället plocka upp det i norrtälje, suck!
Vi har i alla haft en mysdag här hemma, mesta dels har vi varit ute och myst i solen. Farmor kom och lånade med sig Fenix en stund på eftermiddagen, jag och Corona gick då en promenad med Embla.
Maten stod på bordet när Daniel kom hem, efter middagen vart det lite filmmys med barnen. Vid sju slocknade båda små änglarna.
Nu ska jag ta en sväng med Embla innan det  är dags för duschen och sedan soffan!




































































Corona har lånat mitt nitskärp

Söndag

Daniel skulle ha sovit kvar hos Henkan i går men han kom hem efter utekvällen istället, han sa att han saknade oss och ville sova hemma med oss, så söt!
Corona vaknade först imorse. Hon fick då frukost och sedan lekte hon mednas jag bakade frukostbröd till mina två grabbar. Fenix och Daniel vaknade lagom tills brödet var klart, det var väldigt populärt med nybakat bröd till frukost, skoj!
När Corona sov middag så gick jag och Fenix en promenad. Vi gick sedn allihopa till farmor och farfar . Vi tog med cheesecaken som jag gjorde tidigare i veckan, skönt att bli av med den då den bara tar plats i frysen. Farmor och farfar skulle få fikabesök senare på eftermiddagen så dem ville behålla det som blev kvar, kanon!
Större delen av dagen har vi varit ute och lekt i det härliga vårvädret. Det var otroligt mysigt ute i dag! Daniel monterade i hop en gunga och monterade fast den på gungstälningen.
En promenad på eftermiddagen hanns oxå med.
Barnen somnade runt halv sju, dem var trötta!
Nu ska jag ta mig något att äta och sedan krypa ner hos älsklingen i soffan!


Nybakade frukostlimpor

Mys ute i solen





Spännande med gräs

Äntligen kan man gräva lite igen

Gunga är skoj







Monterar upp gungan

Provgungar





Kvällsbad



Corona håller pappa sällskap vid datorn


Lördag

I morse gick jag oh Fenix en morgonpromenad med Embla medans Corona var kvar hemma  med pappa. När vi kom hem åkte Daniel och Göstaiväg ner till bryggan för att fixa den.
Vid tolv tiden åkte jag, barnen och farmor iväg på en liten shoppingtur, glömde dock telefonen hemma så det blev inga bilder. Fenix fick tre filmer av farmor, tack snälla!
Vi avslutade med flygfyren där vi även vart bjudna på fika, smakigt!
Daniel åkte iväg med några grabbar på en dagskryssning vid tre idag. Dem ska fortsätta ut ikväll och Daniel sover sedan över hos Henkan.
Jag och barnen har ätit middag hos farmor där även farbror Mikael var. Fenix busade runt som han alltid gör så fort han får syn på farbror.
Vi gick hem vid sex-tiden. Barnen var trötta att jag fick börja ordna med dem på en gång. Corona somnade vid halv sju och Fenix tjugo i. Jag hann i alla fall duscha båda innan nattningen.
Just nu sover som sagt änglarna sedan en stund tillbaka, Embla har varit ute och kissat och jag ska snart hoppa in i duschen och sedan mysa ner mig i soffan och kika på gladiatorerna.


Fenixs filmer

Bus med farbror

Glad tjej


Corona badar, bilder från igår











Fredag

I fredags förmiddag när Corona vilade så gick jag och Fenix en liten promenad, sedan vart det lek på tomten. Det var så skönt i solen och jag hämtade saft och hembakta bullar som jag och Fenix fikade med ute i det strålande vårvädret.
När Corona vaknat åt vi lunch och sedan åkte jag och barnen och storhandlade.
När vi kom hem så hade Daniel kommit hem. Han åkte i sig efter en stund igen, han skulle in till norrtälje och tatuera sig.
Jag och barnen gick upp till famor och farfar och åt tacomiddag, Daniel kom oxå när han var klar.


Mysig promenad

Fenix ville simma i snön









Gott med hembakade bullar

Myser i solen

Puss älskade syster

Redo att åka till norrtälje

Ska vi åka nu

Äppeljuice är ett måste!



Prinsessan



Lyckan var total när det var provsmakning av korv i butiken

Fenix fick en bok på bokrean



Mys!

Mer promenad




Torsdag

I torsdags efter att vi lämnat Fenix på dagis så åkte vi hem till Jenny och parkerade bilen. Vi åkte sedan tillsammans till Thuns. Alexander och Corona sov som stockar i baksätet!
Det vart lite shopping. Köpte nya kaffemuggar i ljusgrönt, två ljuslyktor, en servetthållare, en body, ett par badtrosor och strumpor till Corona. Nu kan vi åka till badhuset och bada med Corona!
Vi hann med en lunch innan vi åkte hem igen. Väl hemma så hämtade vi upp Fenixen på dagis. 
Det vart lek och bus hemma innan vi började med maten. Fenix gjorde pannkakssmet och sen hjälpte han till att grädda pannkakorna oxå!
Båda barnen var trötta på kvällen och somnade innan sju trots att farmr var här på besök. Fenix tjatade om välling och om sin välling redan från kvart i sex.  




På Thuns och shoppar

Lunchdags för pluttarna!

Servetthållare

Coronas saker

Kaffekoppar





Ljuslyktorna



Mys med barnen



Pannkaksmästaren



Spännande i diskmaskinen

Godmorgon!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0