Besök hos Fenix´s gudmor

Idag var vi och fikade hos Fenix´s gudmor Carro och hennes respektive, Magnus och självklart dem sötaste flickorn Lova och Nea. Åh, spmysigt det var att träffa dem igen, hela härliga familjen! Dem är så rara! Carro och Magnus har förlovat sig nu, åh så roligt! Grattis! Fenix pratade och pratade som vanligt, han passade även på att kräkas lite på Carro och dra ur några av hennes hårstrån! Charmigt! Fenix var även väldigt förtjust i Carros gardiner, han var som trollbunden av dem en stund! Hihi! Han kanske ska bli designer, vem vet??
Jag och Carro tränade ganska intensivt tillsammans ett tag på Nautilus och pratade om att ta upp det igen nu. Vart ju ett avbrott under graviditeten. Inte för att jag behöver träna för viktens skull men lite muskler och kondotion skulle ju behövas, sen vore det så roligt att träffa Carro oftare!
Fenix somnade i bilen på vägen hem och vaknade inte när jag bar in honom heller så han sussar gott i sin säng nu. Börjar bli hungrig fast jag tryckte i mig två muffins hemma hos Carro och Magnus eller trycka i sig var väl kanske inte rätt uttryck. Dem var så goda så dem slank ner väldigt lätt! Får väl leta reda på nått i frysen som vi kan ha till middag.

Nea, Carro, Fenix och Magnus!  Fenix har fått span på gardinerna

Kul att stå i Carros knä!

Svårt att höra vad folk säger med Fenix pladdrande hela tiden!

Hejdå gudmor Carro! Dags att åka hem!

Myslördag!

Dagen började som sagt med ett massage- och bubbelbad. Efter det begav vi oss in till Norrtälje. Fenix fick 2 par nya byxor, två nya bodys och en sparkdräkt. Han växer ju så det knakar!
Vi åt lunch på Baan thai. Kyckling i jordnötssås. Den är så god så! Fenix fick lite äpple med hallon. Mätta i magen åkte vi och tittade på lister, nu vet vi vad vi ska ha, det blir almogelister. Daniel får köpa dem i veckan när han har sin bil istället.
Vi passade på att handla lite oxå när vi ändå var i Norrtälje. Hihi, Fenix fick majskrokar! Han såg lite fundersam ut när han fick dem men den åkte ner i alla fall.
På kvällem flyttade Daniel in soffan i nya vardagsrummet och även mitt gamla soffbord. Det blir så fint så! Daniel tände även en brasa! Fenix tyckte det var väldigt spännande med elden och satt som hypnotiserad och bara stirrade!  Nya vardagsrummet kommr bli kanonmysigt nu när man kan elda!
Fenix somnade vi halv tio, ganska så slut efter dagen. Han vaknade vid tre och ville ha lite mat och somnade sedan om till kvart över åtta då han hade massor att berätta för oss! Han är så söt lilla snackisen!
Idag ska vi åka till Fenix gudmor och fika. Var så länge sen vi sågs nu så det ska bli mysigt!





Gladisen i sin fina motorcykelbody från polarn och pyret!

Fenix iförd pappas solglasögon. På väg in till Norrtälje!

Fenix väntar på mat på Baan Thai

Daniel mumsar i sig maten!

Fenix studerar sin majskrok

Jorå, den går väl att äta men man har ju smakat på godare saker 

Ny body och byxor

Ny sparkdräkt

Ny body och byxor

Fenix spanar in elden med pappa


Mys!

Soffan på plats!

Fantastisk start på den här dagen!

Oj, oj, oj! Startade morgonen med ett bubbel- och massagebad samt en ansiktsmask! Kan det bli bättre! Känns helt underbart skönt i kroppen!
Idag ska vi titta på lister till vardagsrummet och lite kläder till Fenix. Alltid lika roligt med barnkläder!
I eftermiddag ska eventuellt soffan flytta över till Daniels mamma och pappa och våran nya som vi fått av min mamma och pappa ska flytta in. Ska nog lura med Daniel på en fika i Norrtälje oxå! En riktig mysdag! Ställde mig på vågen imorse och dessvärre har jag tappat ett kilo till. 54 kg och 1.72 lång. Pust.....trodde jag skulle gå upp lite nu i och med att Fenix äter lite egen mat men icke! Enligt BMI är jag underviktig nu men jag får väl försöka äta ännu mer då!
Nu bli det frukost! Gott!

Så gott man kan må!

BUBBEL!!!!

Jaha, då har jag, Daniel och Fenix tagit premiärdopp i massagebadkaret! Såååå skönt! Daniel ligger kvar och myser men Fenix var lite hungrig så vi gick upp. I morgonbitti ska jag ta mig ett ordentligt bad med massage och bubblor!

Åh så skönt!

oh, bubblor!

Skönt!

Färdig!

Fredagsmys!

Idag har familjen ätit lunch på G, helstekt fläskfilé men potatisgratäng och kantarellsås! Oj, så gott det var. Gjorde ett besök på babyproffsen och köpte ett solskydd till Fenix bilbarnstol och en mugg att dricka ur. Han fick även en liten plastbok så han ska ha något att läsa! Skönt med en i plast i och med att han smakar och dregglar på allt han har och äger.
Granngården fick sig oxå ett besök, hundmat åt Embla! Köpte ett stort tuggben med kycklingsmak på oxå. Hon vill väl ha lite fredagsmys!
Efter shoppingen begav vi oss ut till mamma/mormor. Vi fikade och Fenix fick mysa lite med mormor. Dem passade på att läsa den nya boken. Fenix är helt tokigt förtjust i mormors hemgjorda äppelmos och självklart fick han en skål med det och även lite att ta hem så han tills ikväll.
Massagebadkaret är nu installerat. Får se om vi hinner med ett premiärbad ikväll eller om vi väntar tills imorgon.

Fenix är som trollsatt av servetten på G

Sötnosen väntar på mat

Daniel mumsar i sig den goda maten

Daniel får en puss av Vissla hemma hos mamma/mormor

Mormor läser bok med Fenix

Embla vilar i soffan

Fenix spanar in pappar läderarmband

Ett Glas

Dagen igår började med lite Fenixmys! Han är så go på morgonen. Vi brukar ligga kvar i sängen en halvtimme ungefär och han snackar och myser. Fenix tog sig en liten sväng i sitt gym och sen gick vi och duschade.
Anton kom igår och tapetserade klart vardagsrummet så nu är det så fint så. Nu ska det upp lite taklister och sen kan vi flytta in lite möbler. Vi ska till IKEA nästa fredag och titta lite på tv-böbler och diverse andra saker.

Vid fem hade jag tid för ännu en ansiktsbehandling, fick ju som ett paket med behandlingar så nu är nummer fyra av sex avklarad. Så skönt med värme och vakummassage.
Efter det gick vi upp till mamma och pappas lägenhet. Pappa var hemma men mamma var i värmland för mormors jordfästning. Jag bytte om där och Fenix fick lite mat.
Vid sju var det dags för middag på Ett Glas. Jeppe fyller år på lördag så vi firade det. Supertrevligt var det! Jag åt laxfilé som var fylld med skagenrörs och en potatisbakelse till och Daniel åt oxfilé. Eftersom Daniel inte äter fisk så passar jag på när vi är ute. Fenix pratade och pratade som vanligt! Sen fick han mysa lite med Jeppe. På hans meny stod katrinplommonpuré och banan, var som lättast att ta med sig det. Som sagt, trevligt som bara den och god mat!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Måste handla mer hundmat till Embla. Åker kanske ut en sväng till landet och hälsar på mamma som kom hem igår kväll.
Ska nog handla godis eller något annat gott idag. Tog en titt på mig själv imorse och det är väldans så mager man är. Suck, revben och höftknölar som sticker ut!
Nu kom en kille som koppla in en varmvattenberedare och koppla in massagebadkaret!

Fenix i gymmet!

Myser i soffan och provsmakar lite på sin leksak

Fenix fick oxå sig en dusch så han vart ren och fin till kvällen.

Usch så man ser ut.

Trevligt folk!

Fenix myser med Jeppe

Bus med Jeppe

Sitter och väntar på sin mat!

Lite på programmet

Igår påbörjades tapetseringen av vardagsrummet. Äntligen. Idag kommer Anton och gör klart resten! Så fint det kommer bli. Oj, vad det blåste igår då! Man tittade ut genom fönstret och såg att det snöade både vågrätt och under i från. Märkligt! Hihi! Idag verkar det vara lugnare, skönt, då slipper man blåsa bort på promenaderna.

Idag ska vi in till Norrtälje på eftermiddagen. Jag ska få mig en ansiktsbehandling och Daniel ska roa Fenix under tiden. Dem ska få gå och hämta ett paket på Lindex. Fenix har fått ett paket från Liberoklubben, spännande att se vad han har fått!
Efter det ska jag låna mammas och pappas lägenhet en stund och duscha och göra mig i ordning för att senare gå ner och fira Jeppe på ett Glas som fyller år på lördag. Vad gott det ska bli med restaurangmat! Daniel och Fenix ska självklart med dem oxå!
Min ämnesomsättning måste verkligen gå på högvarv! Det sista jag gör innan jag går och lägger mig är att ta ett par smörgåsar och ett glas mjölk. När Fenix senare på natten vaknat för att få lite mat är jag vrålhungrig. Jag är för trött för att orka gå upp så att istället ligger jag vaken en bra stund bara för att jag inte kan somna om pga hungern. Så dumt egentligen! Ska nog ta med mig en frukt in sovrummet så jag slipper gå upp och ändå få något i magen!

Fenix fick söta raggsockor på sig imorse som hans farmor stickat! Vill ju inte att han ska frysa om sina söta små fötter!

Fenix snygga frisyr! Han börjar få vågor i håret nu. Antar att han fått dem av mig.

Typiskt!

Anton hade ont i ryggen igår och kom inte och tapetserade som planerat, åh så typiskt. Vill att rummet ska bli klart nu! Vi får se om han dyker upp idag eller om det blir en annan dag.

Fenix har varit en ängel i natt. Han somnade 21.00 och vaknade 05.10, då åt han och somnade om i våran säng till 7.30! Duktig pojke!

Han tyckte om mangopurén som jag gjorde åt honom igår, kul att det är uppskattat! Det är ju så lätt att göra egen barnmat.
Idag ska vi in till Kryddan och hämta ett paket åt mig och Marie-Louise, lite till kläder. Ska passa på och handla lite oxå, tror att det blir vegetarisk lasagne ikväll. Jag har bestämt mig för att äta vegetariskt åtminstonde en dag i veckan.

Daniel trodde att han skulle komma hem redan vid tre tiden idag, vore ju kul men vi får se, det brukar alltid dyka upp något som drar ut på tiden. Hoppas gör vi i alla fall!

Fenix ligger och pratar i gymmet så jag ska nog passa på att bädda rent i sängen och sätta igång en tvättmaskin, sen blir det frukost för oss!

Blåser ganska mycket idag ser det ut som i trädtopparna, vi får klä på oss ordentligt när vi ska ut med Embla.

Åh, lilla tigerpojken!

Salivdusch!

Fenix slår upp sina ögon vid halv sex och börjar prata. Han pratar och pratar och pratar och pratar, mellan orden tillägger han ett aaaaaaabbbbbbbbbooooooooo med ett visst salivstänk, ett ordentligt sådant. När han kommer till bbbbb-delen så pressar han ihop läpparna och blåser på ordentligt så allt i hans omgivning får sig en dusch, sen ler han nöjt! Han kom på detta för några veckor sedan men har nu utvecklat det ordentligt! Sötungen! När Fenix var mindre var han helt faschinerad av våran sovrumstapet. Var han ledsen kunde man gå in och ställa sig där och han vart tyst och bara iaktog. Idag förde han ett samtal med tapeten, haha! Han brukar ta sig ett snack med badrumstaket ibland oxå!

Idag kommer Anton och börjar tapetsera i vardagsrummet. Åh så spännande det ska se bli. Visst vet vi hur tapeten ser ut men det är ju skillnad att se den på rulle och uppe på väggen. Daniel gick upp vid fyra imorse igen så han borde kunna komma hem ganska tidit idag oxå. Skönt!

Har inte kollat temperaturen ute idag men genom en bedömning av titten ut genom fönstret så kan jag garantera att det är kallt! Det är en klar och ljusblå himmel. Förhoppningsvis kanske det blir lite sol idag då!

Så här glad blir man när man lyckas stänka ner allt i sin omgivning



Embla tycks inte störas av Fenix prat i  alla fall!

Tapeten som Fenix pratar med

Fenix och Daniel fixar med badkaret!

Jag och Fenix åkte in till Norrtälje och hämtade ett paket idag.Hade beställt lite kläder och sen när vi kom hem hade ytterligare ett paket ned kläder kommit så nu har det provats kläder för fulla muggar här hemma. Skönt att ha fått lite kläder som passar. Allt jag har är ju för stort! Nu har jag lite sommarklänningar och tröjor igen!

Daniel kom hem lite tidigare från jobbet idag, i och för sig är ju inte det mer än rätt eftersom han gick upp kvart i fyra i morse för att åka till jobbet. När han kom hem så kaklade han en liten hylla som ska sitta vid bubbelbadkaret. Fenix låg på golvet bredvid och hjälpte till lite.

Till middag vart det skink-och ostsås med fullkornspasta. Haha, gjorde av med julskinkan! Skönt att tömma ur sånt ur frysen. Fenix åt hemmagjord potatis-palsternacka-och jorärtskockspuré. Till dessert fick han äppelmos som hans mormor gjort. Oj, vad han tyckte att det var gott! Daniel fick fylla på skålen tre gånger. Han gapade som en liten fågelunge! Imorgon ska jag prova att göra mangopuré till honom, spännande att se om han tycker lika mycket om det.

Fenix leker medans pappa jobbar!

Gullunge!

Oj vad dem arbetar!

Lugn dag

Veckorna flyger iväg, nu är det redan måndag igen. Daniel gick upp kvart i fyra imorse för att åka till jobbet, jag och Fenix sov till tio i sju. Nu ligger han i gymmet och pratar med en giraff, det är för sött. Han har även haft sitträning i sängen imorse. Han har lite svårt med balansen men han kämpar. Snart så klarar han nog av det med. Idag har vi inget inplanerat. Ska försöka fortsätta läsa min bok när Fenix tar sin första tupplur. Man hinner inte med att läsa så mycket nu. Att försöka läsa med Fenix i knäet är en ren omöjlighet, han sliter och drar i boken som om han skulle vilja ha sönder den, det kanske han vill oxå, han vill ju ha mammas hela uppmärksamhet. Håller på och funderar på vad man ska ha till middag oxå. Känner mig ganska fantasilös just nu, får väl spana i lite kokböcker.

Först blir det frukost och lite morgonpromenad, ska bli gott. Är så hungrig nu! Fenix ska få lite gröt han med. Det är ganska så skönt att slippa amma hela tiden så det är perfekt att dryga ut ammningen med lite mat åt han. Hoppas att jag kan få tillbaka mina kilon då som han ätit upp av mig. Vi får se, ingen viktuppgång än så länge iaf....

Ser lite bekymrad ut!

Kul att sitta!

Sötaste bebisen!

Lite av en slappardag

Idag har varit lite av en slappardag. Vi har i och för sig varit i Norrtälje en sväng och handlat. Var lite tomt i kylen så det var dags. Köpte en del saker så jag kan göra egen mat åt Fenix. Idag fick han potatis-, palsternacka- och jordärtskocksmos. Gott sa Fenix och åt med god aptit. Sen fick han katrinplommonpuré till efterrätt. Daniel gjorde wallenbergare och potatismos till middag. Gott som bara den!


När vi kom hem gick vi in på en sida på IKEA och tittade och räknade lite på kök. Hittade en jättebra lösning men det dröjer en bra stund innan vi börjar med köket. Kul att titta i alla fall.

Var förbi hemma hos mamma och pappa och hämtade upp lite hallon som jag ska göra puré av till Fenix oxå. Mamma hade mer hallon än vad hon kunde göra av med så det tackar vi för. Hon har även gjort lite äppelmos till Fenix som han ska få imorgon.

Vi har som sagt tagit det mest lugnt idag, det har varit skönt så här på en söndag. Nästa helg har jag nog lust att hitta på något, vi får se vad det blir.

Fenix sitter med och planerar kök

Daniel gör Wallenbergare

Färdiga för stekning

Färdigstekta!

Farfar kom förbi och hälsade på Fenix oxå!

Söndag

Söndag morgon. Frukost och morgonpromenad avklarad. Fenix sover och Daniel målar lite i vardagsrummet. Imorgon kommer Anton och tapetserar. Äntligen! Känns som att det blir en lugn dag idag. När Fenix vaknar ska vi in till Norrtälje en sväng och handla lite. Ska försöka göra lite mer egen barnmat.
Igår var det egentligen godisdag för mig och jag hade tänkt köpa godis på vägen hem från pappa/morfar men Fenix somnade i bilen och jag hade ingen lust att väcka honom så jag vart utan godis. Nu får jag vänta en hel vecka till. Hur ska det gå? Bra för kroppen men jag är ju så sugen. Får vräka i mig lite extra mat istället och hoppas på att jag får tillbaka några kilon. Inte så troligt men försöka duger.
Idag blir Fenix 23 veckor. Oj, vad tiden får fort! 16:e februari blir han 6 månader, då blir det kalas! Blir kanske helgen innan eftersom han fyller på en tisdag.

Lilleman alldeles ny! Nu har han hunnit bli 23 veckor gammal!

En dag med morfar

Idag har vi varit på besök hos pappa/morfar. Vi åt lite mannagrynsgröt och smörgåsar när vi kom dit. Fenix såg jättesugen ut han med men han fick lite mosad banan istället och det var han nöjd med.
Efter lunchen gick vi en långpromenad på en timme. Så skönt! Fenix somnade såklart i vagnen men han lyckades hålla sig vaken en stund i alla fall. När vi kom hem tog vi en fika. Ceasar fick sig en liten ny frisyr. Haha, han är inte överlycklig över att bli rakad så man får bara ta en liten bit åt gången. Nu har han ett hål i sidan ser det ut som. Haha, ja, ja det får ju vara så, får ta mer nästa gång.
När jag kom hem igen hade Daniel tänt massa ljus och lagat mat. Fläskytterfilé och rotsaker i ugn. Mums! Lite senare ikväll sa jag få massage oxå! Min rygg och mina axlar är ju lite paj så det kommer blir skönt, eller ontskönt i alla fall.

Fenix och Caesar


Fenix och Vissla

Vissla tar sig en tupplur


Morfar och Fenix

Embla myser i soffan

Sötaste Caesar

Morfar, Fenix och Embla

Morfar och Fenix



Hem till pappa/morfar

Den här helgen är mamma uppe i Sundsvall för att ordna med det sista i mormors lägenhet och lite andra saker. Pappa är då själv ute på landet så jag och Fenix tänkte åka dit en sväng efter Fenix´s förmiddags tupplur. Ska försöka raka av Ceasar lite päls oxå. Ceasar är så gullig, jättelång grafitgrå päls och knallgula ögon. Han väger ca 7 kg, inte tjock utan bara väldigt stor Han´s underbart vackra päls har dock en förmåga av tova sig när han blit blöt så då får jag ta fram rakapparaten och snygga till honom lite.
Daniel ska måla lite här hemma så det passa utmärkt att lämna huset då så vi slipper gå runt i lukten.


Söta Ceasar!

Hemma igen

Jaha, då är lunch, fika, BVC samt shopping färdig! Skönt att vara hemma men trevligt har vi haft det. Började med en liten lunch på Tullen, tonfisksallad fick det bli. Sedan började jag fika med Jeppe på Pelikan, lite senare dök pappa upp och tillslut kom Daniel som varit hos tandläkaren. Satt länge och fikade idag men vi hade ju ingen brådska då vi inte skulle vara på BVC förrens halv tre. Träffade Jessika, Kristian, lilla Viktor och lillasyster idag på Pelikan. Lillasyster har inte fått något namn ännu men hon är ju bara fem dagar. Åh så söt! Fenix sov halva fikastunden men sen vaknade han och var med i allra högsta grad.

BVC gick det bra på. Kära nån, ungen väger nu 8900 gram och är 68 cm lång. Ja, ja det är ju bra att han växer. Sprutorna gick oxå bra. Nu är det bara vänta och se om han får feber, han fick ju det förra gången.

Vi inhandlade två pyjamaser på kappahl till lilleman efter BVC. Sen vart det Franks färg och tillslut flygfyren. Full fart! Nu är vi i alla fall hemma igen och ska väl försöka få någon mat i magen snart. Fenix sover en stund, får väl väcka honom snart så att han sover till natten.

Fenix och Jeppe

Mysigt i Jeppes knä

Jag och min älskling!

Pappa/morfar kom förbi en sväng oxå

Fenix sitter med dem stora grabbarna i soffan

Pappa och Fenix på BVC

Så här glad kan man vara när man får besöka BVC

Snart bär det av

Nu har vi klätt på oss för avfärd mot Norrtälje. Fenix somnade om vid halv sju i vagnen när vi gck promenad med Embla, sen sov han till kvart över nio iaf. Har fått sova en liten stund till, det var ju skönt. Nu hoppas vi på en trevlig fortsatt dag!

Här sitter jag nu framför datorn. Haha, Daniel brukar alltid kommentera min kindben att dem är så stora, nu ser jag varför, haha, jaja det går ju inte att göra något åt. Dem sitter där dem sitter, bara att gilla läget!


Fenix färdigklädd i sin Liten men tuff-tröja!

Draft: Jan. 22, 2010

Jaha, då var det dags igen, Fenix somnade vid 22.00 igår och vaknade 3.53 pigg och glad. Förstår mig inte på ungen alls, hur kan man vara pigg den tiden på dygnet? Ja. ja inte mycket att göra, nu är han uppe och det är bara att gilla läget. Förhoppningsvis somnar han om runt sju tiden, Han brukar inte orka vara vaken mer än tre timmar åt gången. Jag får passa på att gå och lägga mig en stund då.Idag ska vi äta lunch med Camilla som jag "jobbar" med, hon har lite svårt att vara ute bland folk så då har jag som uppgift att umgås med henne just ute bland folk. Efter det ska vi träffa Jeppe och fika lite. Ska bli spännande att höra vad han har gjort sedan förra veckan. Daniel ska till tandläkaren vid ett idag, när han är klar skulle han ringa mig så går vi till BVC tillsammans. Det är dags för Fenix 5-månaders spruta. Vi ska även mäta och väga honom. Spännande att se vad heffaklumpen väger nu. Efter BVC ska vi ta en sväng på stan och leta efter lite nya pjamaser till Fenix, han har lite dåligt med det just nu. Han växer och växer så dem flesta är lite små nu. Lite färg ska oxå inhandlas innan vi får åka hem. Behöver tydligen lite oljefärg ner till vardagsrummet. Daniel får måla imorgon så åker jag med Fenix hem till pappa/morfar så slipper vi vara i den straka doften.Tror att Anton kommer förbi en sväng på förmiddagen oxå och spacklar lite. Nästa vecka kan vi nog få upp tapeterna i vardagsrummet. Spännande!Mamma åker till Sundsvall idag tillsammans med morbror Jan, dem ska ordna det sista i mormors lägenhet. Känns på något vis som ett avslut, nu kommer man nog inte besöka Sundsvall så mycket mer, finns ju liksom ingen direkt anledning att åka dit längre. Saknar mormor! Jordfästningen i värmland kommer bli en torsdag så det blir svårt för Daniel att ta ledigt. Vi kommer besöka graven under sommaren istället.

På upptäcksfärd i mammas och pappas säng

Så här glad är man klocka 4.00 på morgonen

Var bara tvungen....

Åhhhh, man bara dör ! Så här söt var Fenix efter sin kvällsdusch!

Våran lilla gos! Puss!

Dagen som gått

Idag har jag äntligen städat. Har varit så fullt upp ett tag så det har inte riktigt hunnits med. Idag åkte dock dammsugaren och dammtrasan fram . Skönt att få det gjort! Blir ju en del smuts när man håller på och renoverar och Embla envisas med att placera sin päls längs hela golven. Jag har även hunnit tvätta två maskiner med kläder. Förstår inte att det kan bli så mycket smutskläder på ett par dagar. I sig så får man ju byta en del på Fenix så som han dregglar men ändå, hans kläder är ju så små och tar inte upp speciellt mycket plats i tvättmaskinen.
Vid tre tiden tog jag en promenad med Embla och Fenix. Fenix somnade och har ännu inte vaknat, han har sovit ute i vagnen men nu har jag rullat in honom så han ska vakna av allt ljud men icke då! Får nog väcka honom snart om jag ska få honom att somna till natten igen.
Hann med ett brödbak oxå. Smakade gott till ärtsoppan!
Daniel har hållt på att spackla lite i källaren där bubbelbadkaret ska stå och nu precis kom Anton och ska fortsätta med spacklingen av vardgasrummet. Embla går runt och väntar på en promenad. Ska ta ut henne när Fenix vaknat och fått mat.
Imorgon är det fullt på programmet, Lunch på stan med Camilla,  Fika med Jeppe, BVC med Fenix och så lite shopping. Daniel slutar tidigt så den här gången ska han med till BVC när Fenix får sin spruta. Usch, tycker så synd om honom, han är ju så pluttig! Hoppas det går lika bra som förra gången men att han slipper febern efteråt. Nej, nu ska jag väcka Fenix!

Fenix sussar i vagnen

Dagens bak

Embla sitter och väntar på att få gå ut. Läskiga ögon fick hon oxå ser jag!

Haha, Daniel var inte beredd att vara med på kort! Här håller han iaf på att fixa lite i källaren!

Morgon!

Fenix sov ganska mycket igår i och med att han vaknade klockan tre  på morgonen. Han sov på förmiddagen , i bilen till stockholm och även hela hemresan. Jag var lite orolig att han skulle vara vaken hela natten men han somnade vid halv tio och vaknade tjugo över tre för lite mat och somnade sedan om till halv sju. Helt okej!
Idag har vi inget på programmet, vi ska bara ha en lugn hemmadag. Har ju varit ute och åkt ganska mycket dem senaste dagarna och så ska vi ut en sväng i morgon oxå så det ska bli skönt att bara ta det lugnt idag. Vi ska snart äta frukost och sen är det dags för Emblas promenad.
Hoppas Daniel kommer hem tidigt idag. Vi saknar honom!
Jo, jag kanske ska baka något bröd idag. Det är ju torsdag så lite soppa med nybakat bröd kanske inte är helt fel. Ska nog försöka hinna med det!

Glad morgonpojke!

Myspyjamas!

Så här glad blir man när man får vara polkagris

Stockholm

Vid tre tiden idag begav mig jag och Fenix mot Stockholm. Vi träffade upp Daniel på söder och han lotsade oss till Mariatorget där jag skulle prova på en ansiktsbehandling. En kamrats mamma håller på att prova en ny produkt så då ställde jag upp som provdocka.
Vi kom lite tidigt så vi åt på en mysig liten pub på Mariatorget först. Fenix charmade som vanligt dem andra gästerna. Han är för go han! Efter middagen gick jag iväg på behandlingen och Fenix och Daniel gick och handlade lite barnmat, dem hade även hittat en butik med barnkläder där dem hade shoppat lite.
Behandlingen var kul, det var någon sorts ström tydligen som ska göra att huden stramas åt eller något liknande. Det är ju spännande att prova nya saker. Ser inte så stor skillnad men det ska tydligen ge resultat efter några dagar. Vi får se hur det blir.

Glad kille på puben

Mina älsklingar!

Mat!

Den fina dräkten som pappa köpt!

Den söta bodyn som pappa oxå köpt!

åh, vad jag älskar min lilla Kung Dreggel

Klockan 03:15 vaknar Fenix, jag går upp och ammar honom, när han ätit klart tittar han upp på mig och jag får världens största leende! Jag förstår då att han inte tänker somna om så här sitter jag 04:23 och Fenix ligger i gymmet. Hoppas han blir trött snart och somnar. Jag skulle inte ha något emot att sova ett par timmar till! 
Fenix försöker sitta själv nu för tiden och igår satt han i soffan en stund för sig själv. Han är för söt! Man kan inget annat än älska denna lilla Kung Dreggel trots att man inte får sova ordentligt!
Puss på dig hjärtat!

Sitter själv!

Så duktig! Älskar dig!

Mamma och bebisträff!

Idag har Fenix och jag varit och fikat hemma hos Kristina, en mamma ur våran föräldragrupp. Det var så roligt, alla mammor med deras bebisar kom och det var fullt upp för dem små liven.
Vi åt smörgås och bullar och Fenix fick sig en slurk med mjölk och en tupplur och sen var han redo för lek igen.
Det är så kul att se hur dem tittar på dem andra bebisarna och känner på dem. Fenix hittade Rasmus som var lite extra rolig. Dem höll varandra i handen en stund.
Det är skönt att sitta och prata om sitt barn med dem andra mammorna, man känner igen sig i deras situation och vi mammor tröttnar nog aldrig på att prata om våra små guldklimpar! Vi pratade om att hitta på något själva utan bebisarna någongång oxå. Vi får väl se hur det går med det. Daniel tycker i sig att det är jätteroligt att ha Fenix själv en stund så det blir nog inga problem.
Oj, vad olika stora dem var då. Fenix är näst störst men nästa yngst av dem. Haha, våran tjockis! Men det är som Daniel säger: Lite fetare, lite bättre! Så klart han är, våran lilla Fenix! Bebisarna är födda från den 25/7 till 20/8 så det är knappt en månad mellan dem. Dem kommer nog få kul tillsammans om några månader.
Man märker att dem små liven blir trötta fort. Fenix somnade som en stock i bilen på vägen hem. Jag lyfte in honom, tog av honom mössan och overallen och han sover fortfarade!
Tack Kristina och Otto, Carina och Casper, Pernilla och Giovanna, Gunilla och Rasmus, Jenny och Emil för en jättetrevlig fika-och lekstund!  



Oj, vad med leksaker


Roliga leksaker när man kommer bort!

Det är spännande på besök borta hos andra


Fenix och Rasmus

Sötnosar



Fenix och Casper


Leker med Casper



Spännande saker för bebisar!


Många bebisar!

Pernilla med sin Giovanna och Gunilla med sin Rasmus

Jenny med sin Emil och lilla Casper ligger brevid

Mammor med bebisar!

Sötnosen!

Fenix, Otto och Giovanna

Puss!


Börjar se lite trött ut



Fenix håller Rasmus i handen

Rasmus spanar in vad Fenix håller på med


En hög med bebisar!

Hela gänget samlat!

Ny dag, nya äventyr

Jaha, idag ville Fenix inte ha så mycket av sin havregröt med mangopuré i. I går var den alldeles förträffligt god men idag var bordskanten mer intressant än maten. Vi provar i morgon igen.
Idag ska jag och Fenix ut och åka lite. Först ska vi på ett litet möte. Jag är kontaktperson åt en tjej som har lite svårt med att gå ut bland folk. Har som extrajobb att ta med henne ut och fika eller göra andra aktiviteter. Jag får alltså betalt för att gå och fika. Inte helt fel. Idag ska vi träffa damen som håller i hela projektet. Klockan elva blir det. Klockan ett är det fika hemma hos en av mammorna i mammagruppen. Vi ska väl försöka ta oss dit oxå. Hoppas Fenix hinner sova lite innan bara. 
Ska även försöka ta mig en sväng på stan och köpa en till nappflaska och nya nappar till den flaskan han har. 
Anton kommer även idag och fortsätter med spacklingen av vardagsrummet. Förhoppningsvis kommer tapeterna idag och då hämtar vi det nya bubbel- och massagebadkaret samtidigt.

 
Fenix frukost var inte så intressant idag


Sötisen

Daniel hemma!

Nu har Daniel kommit hem till oss efter sin arbetsdag! Skönt! Vi saknar honom här hemma på dagarna. Fenix tycker det är kul när pappa kommer hem igen. Dem två har passat på att busa lite i soffan nu. Hihi, Fenix råkade kräka ner pappa, han missade hela sig själv och la allt på Daniels tröja. Haha, sånt händer. Tvättmaskinen går för fullt här hemma. Tänk att en sån liten kan skita ner så mycket!
Betsällde en bok med barnmatsrecept här om dan och nu har den kommit. Gjorde lite morotspuré som Fenix verkade gilla. Ska prova med broccoli imorgon. Känns bäst att göra mat själv, då vet man vad som är i men jag orkar nog inte varje dag utan lite köpmat kommer det bli.



Så här kul är det när pappa kommer hem!


Spännande leksaker


Myyyyys!


Intressant med en kamera!

Jaha, måndag igen

Helgerna bara rusar förbi men det gör vardagarna oxå så snart är det väl helg igen. Är ganska trött idag. Fenix har vaknat ganska mycket i natt och velat ha mat, han kanske befinner sig i någon växtperiod igen. Klockan 6.30 tänkte han inte slå igen sina vackra blå något mer utan ville gå upp, nu leker han som en tok i gymmet.
Fenix ena öga har varit så geggigt och rött enda sedan han föddes. Vi har tagit odlingar på gegget men dem hittar inga bakterier. Man har då konstaterat att han tårkanal är för trång och det kan man inte göra något åt förren han är 9-10 månader. Vävnade ska tydligen vara så skör att den kan gå sönder om man spolar nu. Lyckligtvis har nu ögat varit kladdfritt i tre dagar så förhoppningsvis har det ordnat sig själv. Tydligen så växer sånt här bort i 90% av fallen innan barnet når 1 års ålder. Peppar, peppar ta i trä! Bara att hålla tummarna att ögat håller sig så här fint nu!
I går fick Fenix smaka majs för första gången, inte alls så dumt men det här med att dricka något annat än bröstmjölk är han inte riktigt med på ännu. Han suger i sig vattnet, sköljer munnen och spottar ut det igen.
Nu när han är fem månader är det dags för spruta igen, han ska få den på torsdag! Är själv inte alls spruträdd men jag tycker så synd om honom. Sist fick han feber oxå stackarn! Hoppas det går bra den här gången! Sist grät han bara i några sekunder och sen gick det över! 
Om en stund kommer Anaton hit och spacklar vardagsrummet igen. Det är så roligt när det händer lite. Snart kan vi sitta i vårat nya vardagsrum och njuta av öppna elden! 
Vi har inget direkt inplanerat dag, ska städa lite när Fenix sover sen men först ska vi väl ta och äta lite frukost. Det är så mysigt nu när han kan sitta själv vid bordet och man kan äta tillsammans!  
 
Lite morgontrött men det är det värt! Älskar Fenix massor!

Söta Fenix sover i vagnen 1 månad gammal

Taklister

Jaha och vad har vi gjort idag då???  Daniel har som sagt målat nere i vardagsrummet. Jag har nog mest gjort ingenting. När Fenix vaknade från sin tupplur så åkte vi till Vreta och handlade lite.
Vi har varit och fikat hos Anton som fyllde år idag. Fick en jättegod tårta. Jo, Daniel har frågat vad jag vill ha för taklister i vardagsrummet och nu när vi var hos Anton så såg jag deras lister och vart kär. Daniel har lovat att kolla upp det hela. Hoppas, hoppas! 
Ikväll blir det lite kycklingmiddag, Daniel står för det hela!
 




Mina älsklingar!


Glad kille!


Sötaste bodyn med Mockasin Micke, Kent cowboy och BuffelBosse!


Sötaste overallen




Bus med farbror Mikael

Lite mer bus med farbror

Haha, Daniel råkade ha sönder Fenix vantar så då fick han sy lite!

Så duktig med nål och tråd!


Äta handduk


Daniel provar Fenix overall


Renovering på G

Vi håller på och byter lite plats på rummen här hemma. Vardagsrummet på övervåningen ska göras om till matrum och den gamla baren ska bli det nya vardagsrummet. Anledningen till detta är att jag vill kunna utnyttja den öppna spisen på nedervåningen där nu det nya vardagsrummet ska vara. Det ska bli så mysigt att kunna sitta och titta på tv och mysa framför den öppna elden. 
Daniel håller ny på att måla foder och smygar på de nya fönstrena. Igår var vi och beställde tapeter till rummet. Det kommer bli så fint. Så småningom ska även golvet slipas och betasas mörkt. 
Igår fyllde Fenix fem månader, han har blivit så stor och vi älskar honom bara mer och mer för var dag som går. Han är ett riktigt charmtroll! När han fyller 6 månader blir det kalas för honom! 

Våran älskling 2½ timme gammal. Nu har han blivit fem månader och dem fem månaderna har varit dem bästa i våra liv! Vi älskar dig lilleman! 

Daniel målar för fullt

Det blir så fint så! 

Måla, måla, måla.......
 

Oj så det ser ut men slutresultatet kommer bli kanon!

Här kommer vi sitta och mysa framför den öppna elden när rummet är klart!

Världens bästa sambo

Ja vad ska man säga. I dag när jag kom hem från Norrtälje undrade Daniel om jag inte ville ha en massage. Kastade mig på sängen och fick en otroligt skön helkroppsmassage! Han är så söt!
Var i Norrtälje idag och beställde tapeterna till vardagsrummet och Daniel bestämde sig för att vi skulle ha ett bubbel/massagebadkar och så blev det. Kommer bli så underbart att sitta i det och mysa tillsammans. Det kommer hem nästa vecka!
Passade på att handla lite oxå när vi var i Norrtälje.
Just nu står Daniel och lagar mat åt oss. Hamburgare med grillad lök och chipotelketchup samt dijonsmakande potatissallad står på menyn. Åh va han är bäst! Jag är så bortskämd!




Fenix sitter på första parkett och studerar pappas matlagning


Kokboken


Tar in det som står


Matlagningen är igång



Nya familjemedlemmen! Bubbelkaret!

Lilla älsklingen

Helgerna är lite extra mysiga. Hela familjen kan ligga kvar i sängen och mysa en stund. Fenix har världens bästa morgonhumör. Jag åkte in en sväng till Norrtälje på morgonen och Fenix och Daniel var kvar hemma själva. Det är skönt att komma iväg hemifrån ibland utan bebisen men man hinner inte långt innan man börjar sakna honom. Idag kom jag väl till Vreta handel som ligger typ tio minuter härifrån sen ville man nästan vända hemåt och pussa på lilleman! När jag var borta fick Daniel mata Fenix lite och idag höll han i sin nappflaska själv en stund. Typiskt att jag missade det men det kommer fler tillfällen. Kul att Daniel får se något först för en gångs skull. I vanliga fall är det ju jag som får äran att vara med eftersom jag är hemma med honom hela dagarna.
I går var vi på Roslags järn och valde tapeter och köpte ny dusch. I dag ska vi tillbaka och beställa tapeterna, var tvugna att mäta lite först innan vi kunde beställa dem.
Daniel tog en promenad med Fenix så han sover nu och jag ska väl duscha lite innan vi åker in till Norrtälje

Sötnos

Sängmys!

Glad morgonkille

Kram med pappa

Duktig pojke


Så söt

Gott!

Nya duschen

Nya duschen

Tapeter

Åhhh, jag fick dem vackraste rosorna av min älskling igår! Dem är så fina! Tack hjärtat!
Fenix gav mig sovmorgon i morse. Han somnade vid 21.30 igår och sov till kvart över tre, då ville han ha lite mat och somnade sedan om till 7.30. Vi har precis ätit lite gröt nu så vi är båda mätta i våra magar. Anton är här och förbereder vardagsrummet inför tapetsering. Ska bli så kul att få ordning på det rummet. Jag ska möta upp Daniel i Norrtälje efter han jobbat klart och gå och kika på tapeter.
Fick titta i en katalog med kläder i som Fenix farmor kom förbi med här om dagen. När man handlar kläder nu för tiden så måste man tänka praktiskt, man måste ju kunna amma relativt lätt i dem utan att visa för mycket. Haha, prästen på mormors begravning sa att definitionen på ordet tant är när man har slutat klä sig snyggt och klär sig praktiskt istället. Kanke sant men jag tycker nog att man kan välja praktiska snygga kläder oxå så jag kan nog inte räkna mig som tant ännu. Hittade i alla fall en varm stickad tröja som jag nog ska ha. Jag fryser ju jämt så det kan nog vara på sin plats med en sådan.
Har stor lust att åka till IKEA imorgon och kolla in lite möbler till nya vardagsrummet men jag är inte helt säker på att Daniel har lika stor lust. Killar och IKEA går liksom inte riktigt ihop av någon anledning. Fenix däremot älskar IKEA och annan shopping. Allt ser så spännande ut i hans ögon!
Fenix har börjat vilja sitta själv oxå, han har inte riktigt balansen för det ännu men han kämpar tappert den lilla söta.
Nu ska vi ut på en promenad med Embla. Fenix somnar förhoppningsvis en stund så jag kan ta och städa lite.



Fenix kämpar med att hålla balansen



Mina vackra rosor från hjärtat


Emblapuss!


Bebispuss


Bebismys



Dniel och Fenix arbetar vid datorn. Puss på er!

Fika på Pelikan

Idag har Fenix och jag varit och fikat med Jeppe på Pelikan. Vi fikar ganska ofta men det är alltid lika trevligt! Pratade om det mesta...eller nja kanske mest om tjejer skulle jag tro, hihi!  Åt en varm kyckling sallad med pestokräm till, Fenix är så matfixerad nu för tiden så han satt i mitt knä och spanade in gaffeln som for förbi hans huvud hela tiden utan att ens ta en sväng förbi hans mun. Salladen var kanon god. Stog en stund och spanade in dem goda bärpajerna men jag har ju beslutat att inte äta godis och bakverk i veckorna utan bara på lördagarna och kanske eventuellt något på fredagarna. Vill i sig gå upp i vikt men jag tror inte att godis är den rätta metoden. Vill ju att Fenix ska få näringsrik mjölk och inte mjölk gjord på choklad och kladdkaka!
När jag ätit klart var det Fenix tur att äta och efter sin måltid somnade han i mitt knä. Såg så skönt ut. Jag och Jeppe satt och gäspade i kapp under tiden. Tröttmössor båda två eller alla tre kanske man ska säga!


Färdigpåklädda för att ge oss av


Försöker få mig en puss innan vi går men kameran var mer spännande




Myser i Jeppes knä

Jeppe med elementet Fenix

Ser lite mallig ut faktiskt! Nej Jeppe, det är inte din bebis!

Ehhh, jaha......

Sitter i soffan och väntar på att få åka hem

2 år

Oj, vad tiden går fort. För lite mer än två år sedan träffade jag Daniel för första gången. Jag var med en kompis ut på G och vart då presenterad för honom. Senare på kvällen åkte vi upp till Mobergs där vi pratde och dansade. Vid stängningsdags så åkte vi några stycken ner till Nisses och åt lite, jag var nykter denna kväll för jag var sjuk så jag körde. Jag erbjöd mig att jag köra hem grabbarna men Daniel bodde så långt bort så honom kunde vi inte köra hem sa en av dem andra. Vart bor han då undrade jag. På Rådmansö. Är ju inte så långt. Så i stället för att lämna kvar Daniel på trotarkanten mitt i Norrtälje så stoppade vi in honom i bilen oxå och körde hem honom. Väl hemma hos honom så gick vi alla ur bilen och grabbarna skulle kolla på Daniels nyinköpta mortorcykel som stog i garaget som var sååå kallt. Förstår inte hur länge man kan titta på en och samma motorcykel. Väl nerkyld vart vi inbjudna i alla fall för att värma oss lite. Vi slog oss ner i soffan och Daniel la sig med huvudet i mitt knä och började hicka. Det gick inte över heller. Hihi! Vi andra åkte väl därifrån vid halv åtta på morgonen ungefär.
Jaha tänkte jag, honom träffar man nog inte igen men jag lade till honom som vän på facebook i alla fall och fick lite kontakt där.
Vi träffades senare några gånger ute och sen fick jag en inbjudan till nyårsfest tillsammans med grabbarna. Hade inget inbokat så så fick det bli.
En stund innan tolv skulle vi gå ut och titta på fyrverkerierna. Daniel skulle hålla mig i handen på vägen dit så jag inte försvann tyckte han. Kallt var det och mina läppar har en tendens att bli väldigt torra så dem var välimpregnerade med läppbalsam. Vid tolvslaget började fyrverkerierna yra omkring oss och Daniel sa att mina läppar såg väldigt mjuka ut. Du får väl prova då sa jag och det gjorde han! Hihi mysigt! 
Vi träffades lite fram och tillbaka, han var bland annat med mig till Stockholm och köpte ny mobiltelefon och hjälpte mig i lägenheten med att sätta upp en hylla i duschen.
Vi åt middag en dag med två av hans arbetskompisar och dem frågade om jag inte skulle med till Wallmans på deras jularbetsfest. Mat och underhållning är ju aldrig fel så jag tackade ja. Daniel och jag fick vissa problem då, vad skulle vi säga, skulle vi vara vänner eller skulle vi säga att vi var tillsammans???? Så den 14 januari bestämde vi oss för att vi nog skulle kunna kalla oss ett par. I dag har det gått två år! 
 

Älskar dig massor! Pussar!





På Metallicakonsert


Våran lilla familj


Vi förlovade oss den 11 september 2009

Promenad

Fenix älskar att ligga i sitt gym och plinga och plonga på alla figurer som hänger där men efter en stund tycker han att han har sett allt och vill göra något annat. Då brukar han få vara med när man gör hushållssysslorna. Igår vek jag ihop och sorterade tre maskiner tvätt. Fenix ville vara med och lekte titt ut i den rena tvätten. Det är den nya leken som roar lillkillen!
Embla är min fantastiskt underbara hund. Hon är så rar och go! I morse på våran promenad så tog vi med oss kameran och fotograferade det fina vinterlandskapet. Är ju ingen fotograf direkt men det är roligt. Embla tyckte väl att det var så där lagom roligt att stanna titt som tätt när matte slet fram kameran.


Fenixen med sitt glada morgonhumör


Fenix i tvättberget

Vinterpromenad

Sovande Fenix









Finaste Embla!

Våran vändare

Fenix har börjat sova bättre på nätterna. Han somnade vid nio igår, vaknade klockan två för lte mat och somnade sedan om till sex då han tyckte att det var matdags igen och sov sedan till halv åtta. När han var mindre kunde han vakna 4-6 ggr/ natt för mat, inte konstigt att han är så rund och go!
Igår var vi på BVC och träffade våran föräldragrupp. Det är roligt att träffa dem andra bebisarna och höra hur det går för dem. Fenix tyckte det var väldigt spännande att titta på dem andra bebisarna. Leksakerna dem hade uppskattades oxå av herr, han hittade en skallra som han vifta hej vilt med så man inte hörde vad dem andra sa, men det var antagligen inget viktigt! Han tvärsomnade i bilen sen på vägen hem, hihi, dem orkar inte mycket!
Den 23/12 lärde sig Fenix att vända på sig från rygg till mage själv. Det var så roligt att han höll på med det konstant under en vecka, sen tröttnade han och låg kvar på rygg istället. Igår tog han upp sina vändningar igen. Det roliga är att han inte lärt sig att vända tillbaka, han blir arg och ledsen när han tröttnat på att ligga på mage så då får mamma komma till undsättning.
Idag ska vi ta oss en sväng med Embla och sen åka till gräddö och handla lite. Ska nog ta med mig kameran ut, det är så vackert ute nu, kallt men vackert!
Fick lite av mina kläder igår som jag beställt, det är så roligt med nya kläder. Skönt att få lite nya kläder som passar. Alla mina kläder har blivit för stora. Väger ju fem kilo mindre nu än innan jag blev gravid. Lyxproblem??? Ja kanske men jag tycker själv att jag är lite för smal nu. Äter och äter men det händer inget.

Glada Fenix

Den spännande solen i gymmet

Nybäddat

Passade på att bädda rent Fenix säng medans han sov i vagnen. Hängde ut täcket och kudden på vädring i det kyliga vädret, dem brukar bli så mycket fräschare då. Fenix farmor och jag var och valde tyg till Fenix´s sängläder innan han var född. Det fanns så mycket fina tyger men jag valde tillslut ett med björnar och ett med hajar. Fenix´s farmor sydde sedan påslakan åt Fenix som jag nu har bäddat i hans säng. Dem är så fina!

Fenix´s fina säng

Det snygga påslakanet

En hel nattsömn!

Igår somnade Fenix vid halv tio och slog inte upp sina underbara blå ögon förren klockan sex i morse. Så skönt för båda oss att få sova en hel natt. Vi låg kvar och mös ungefär en halvtimme som vi brukar göra på morgonen.
Fenix har ett speciellt ljud för sig när han vaknar på natten och är hungrig, han använder sig av samma ljud när han ligger och ammar och råkar tappa bröstet. Igår var Daniel och handlade tillsammans med Fenix. Han köpte då morotspuré. Fenix fick smaka på det när vi åt middag och han var för söt! När vi matade för långsamt så kom det där ljudet som han använder sig av när han vill ha mat! Hihi, han tyckte det var gott med morot! Han orkade till och med lite blåbär efteråt.
Igår bytte jag gardinerna i Fenix rum. Satte upp dem med motorcyklar på som han fått av sin farmor. Daniel älskar ju motorcyklar så det är klart att Fenixen ska ha sådana gardiner. Om Daniel får bestämma så kommer nog Fenix få en egen cross vid tre års ålder.
Det är dags att städa bort julen, idag ska resten plockas undan som jag inte hann med förra veckan. Det känns dock ihjärtat att plocka undan de söta julbockarna som Fenix fick av mormor alltså Fenix gammelmormor. Hon hade bestämt redan innan hon dog att Fenix skulle ha dem så mamma hade fått tagit med dem hem från Sundsvall så att Fenix skulle få dem i julklapp. Man kan ju inte ha dem framme jämt och dem kommer ju i alla fall fram till nästa jul igen. Den fina adventsstaken åker också undan nu som var en doppresent från Fenix mormor och morfar.
Idag ska vi till BVC på en föräldragruppsträff. Ska bli kul att se hur stora de andra bebisarna har blivit. Antar att Fenix är störst av alla, hihi, våran lilla tjockis!  

Morgonmys i sängen

Fenix fina julbockar från gammelmormor och hans ljusstake från mormor och morfar

Dem nya motorcykelgardinerna

Tillbaka till vardagen

Idag börjar Daniel jobba igen efter 2½ veckas ledighet. Nu får jag och Fenix klara oss själva igen, det är inga problem men det är ju roligt när Daniel är hemma med oss.
Från och med idag börjar det sunda livet igen oxå. Allt julgodis, kakor, bullar och julmat är slut så nu är det bara till att äta nyttigheter. Ska bli så skönt. Har verkligen vräkt i mig av både det ena och det andra, inte för att det spelar någon roll då jag inte verkar kunna gå upp i vikt efter graviditeten eller under ammningen men det känns mycket fräschare att hoppa över allt socker och fett man tryckt i sig.
Jag och Fenix ska snart ta och äta lite frukost. Han är riktigt förtjust i blåbärspuré men banangröten smakar sådär. Här om dan fick han potatis- och palsternackspuré, det verkade också falla herrn i smaken. Han får bara små, små smakportioner än så länge. Bröstmjölken ska ju vara det bästa för dem.
Idag har jag satt på Fenix sin nya dreggellapp, vi köpte två stycken på Zara när vi var i Täby centrum sist. Dem är kanonbra! Man spänner dem runt ryggen så dem sitter ordentligt. Fenix är ju en liten dreggel- och kräkmaskin! Skönt att slippa byta kläder hela tiden.
Ikväll ska jag på ansiktsbehandling, det är någonsorts vakum- och värmemassage. Det är så skönt! Daniel och Fenix ska gå och handla under tiden.
Embla vart så glad när vi kom hem från Sundsvall, hon svansar efter mig hela tiden och ser till att jag inte glömmer bort henne! Hihi, söta damen! Vi tar en långpromenad med henne efter frukosten så kan Fenix passa på att sova lite i vagnen. Han brukar kunna sova en stund till när man kommer hem, då ska jag passa på att beställa lite nya kort på honom. Vi fick massa fina fotoalbum på Fenix dop så dem måste vi ju fylla. Mamma och pappa och Marie-Louise ville också ha några kort.   


mmm, gott med blåbär!


Gårdagens middag som Daniel ordnade. Lövbiff!


Nya dreggellappen


Man spänner den runt ryggen


Sötnosen!

En stjärna har fallit och lämnat ett stort hålrum i hjärtat

Min älskade mormor och Fenix gammelmormor gick hastigt bort efter en kort tids sjukdom den 2:a december i år. Vi var tyvärr ej på plats när hon somnade in men vi var där ett par dagar innan. Mormor hann aldrig se Fenix men när vi besökte henne så la jag Fenix´s fot i hennes hand och hon kramade om den. Jag tror på något vis att hon visste om att han var där. Mormor Signe var en sådan där mormor som alla barn önskar sig. Hon bjöd verkligen på sig själv. När jag var liten så längtade man flera månader på att julen skulle komma för då visste man att mormor kom på besök. Hon hade alltid med sig två kiwisar till mig och min bror som hon köpte på centralen när hon kom. Hon bakade och ordnade mat till julen medans mamma och pappa jobbade och jag och min bror fick alltid vara med, vi var aldrig i vägen, det var klart att vi skulle vara med. Jag och min bror tävlade alltid om vem som skulle komma upp först på morgonen. Den som hann upp först fick nämligen den bästa platsen i mormors säng när hon började berätta sagor. Efter sagorna gjorde hon iordning frukost åt oss, ofta nybakat bröd och hemmagjord svartvinbärsmarmelad. Ofta fick vi plättar till lunch, hon kunde stå i timmar med dessa plättar bara för att jag och Martin hade önskat oss denna rätt. Hon var en toppen mormor och vi saknar henne enormt. När Fenix blir äldre så kommer han få höra allt om sin fantastiska gammelmormor. Det finns så många fina minnen att glädjas åt. 

Begravningen ägde rum i Sundsvall den 8:e januari. Jag, Daniel och Fenix gav oss i väg straxt efter klockan tio den 7:e. Fenix somnade efter 5 minuters bilfärd och vaknade tre timmar senare. Vi stannade då och åt lite lunch allihopa. Sen fortsatte färden och under den tiden satt Fenix och lekte med lite prasselplast som suttit runt en tidning. Han sa inte ett pip på hela vägen. Han bara log och skrattade. När vi väl hittade hotell Scandic i Sundsvall så checkade vi in på en gång. Rummet var mysigt. Vi åkte sedan vidare till mormors lägenhet där resten av min familj befann sig. Dem bodde där men vi tyckte att det skulle bli för trångt så vi tog hotell istället. Vi valde lite saker som vi ville ha som minne efter mormor. Jag tog tre tavlor som hon målat. Ska sätta upp dem sen när vi renoverat klart här hemma. På kvällen åt vi middag på hotellet. Fenix charmade all personal där men det är ju inte konstigt så söt och glad som han är. 
På morgonen åt vi frukostbuffén på hotellet. Åh va gott det är. Efter det gick vi en promenad på stan. Vi ville att Fenix skulle få sova innan begravningen och det gör han lättast på promenaderna. Jag köpte en ny mössa, vantar och halsduk då det var 25 grader kallt. Fenix fick oxå lite nya kläder. Vi gick sen tillbaka till hotellet och bytte om. 

Begravningen var jättefin, den ägde rum i ett kapell vid sundsvalls kyrka. Min mamma och henns bror hade verkligen ordnat det så fint för mormor. Dem hade verkligen tänkt efter och gjort det absolut bästa för mormor. Det var precis så som mormor hade velat ha det. Hon fick sina tulpaner som hon älskade så kärt. Som avslutning spelades Hosianna som var mormors favoritjulsång. Jordfästningen kommer ske lite senare i värmland där morfar ligger. 

På kvällen åt vi på hotellet igen och nu lånade servitören Fenix en stund, han kunde inte motstå honom. Haha, så sött! Vi tog en kvällspromenad igenom sundsvall så Fenix fick somna. Daniel smet iväg till Casino Cosmopol en stund på kvällen men jag var hemma med Fenix. Var trött efter dagen.

På morgonen åt vi en än gång frukostbuffén på hotellet. Man blir nästan arg på sig själv för att man inte orkar äta mer. Allt ser ju så gott och fräscht ut. Tillbaka på hotellrummet så packade vi ihop våra saker och begav oss till mormors lägenhet för att hämta upp dem sista sakerna. Stannade till vid det hus som mormor bott i innan hon flyttade till lägenheten. Det var kul att det, många minnen har man från det huset.  
Fenix började hemresan på samma sätt som ditresan med att sova i tre timmar. Vi stannade i Uppsala för att fylla på våra magar lite och sen fortsatte vi hem.
Det har varit en jobbig men samtidigt mysig helg. Begravningen kunde inte ha varit finare och det var ett fantastiskt avsked av den bästa mormor som funnits.                                                                                       


Avresa från Rådmansö



Börjar bli lite gäspig

Efter 5 minuters bilresa har han somnat


Vitt så långt ögat kan nå från bilen


Framme! Myser lite i hotellsängen



Fenixens resesäng


Våran blommiga vägg


Hotellrummet


Pappa och Fenix tittar på TV


Busar med pappa


Daniel och en sovandes Fenix utanför Casino Cosmopol



Påklädnad


Färdigpåklädd



Fina tulpanerna på mormors kista


Kapellet där begravningen ägde rum



Sundsvalls kyrka



Kaffe efteråt


Puss!



Nya mössan som inhandlades under resan


Glad pojke


Mys med pappa i sängen


Pysslar lite medan mamma och pappa packar


Bästa leksakerna under resan var prasselplast som en tidning legat i samt en petflaska.


Tavlor som mormor målat som jag tagit med mig hem



Sundsvall

Har inte packat väskan ännu och vi beräknar åka runt tio tiden när Fenix brukar ta sin förmiddagstupplur! Ska äta frukost och gå en sväng med Embla oxå. Jag hinner nog. Har myst lite med Fenixen i sängen, han är världens gladaste kille på mornarna. Nu ligger han i gymmet och tränar lite innan vi ska åka. Daniel ordnar med frukosten och bortskämd som jag är så sitter jag själv och latar mig framför datorn. Borde väl egentligen komma igång och packa istället. Vi kommer tillbaka på lördag igen så vi blir inte borta så länge men lite saker behövs ju tas med.  

Klädvalet för idag

Morgonmys med pappa

Världens bästa morgonhumör!

Våran ängel

Nu är Daniels tatuering klar och den blev så fin. Fenix var med hela tiden och skrattade, pratade och tittade med stora ögon på alla spännande saker. Han är våran lilla ängel. Tänk att man kan älska en lite människa så mycket som bara funnits hos oss i 4½ månad.

Tatueringsdax, dock ej för mig!

Kallt! -22 grader. Embla fick ha sitt täcke på sig på sin morgonpromenad idag! Själv lånade jag Daniels termobyxor då jag inte har några egna. Dem var väldigt för stora men varma och det är ju syftet!
Har varit hos Fenix´s farmor nu. Har lämnat upp massa saker som Embla ska ha när dem ska vara hundvakt. Imorgon åker vi väg till Sundsvall för mormors begravning. Det är så skönt att dem ska passa henne så vi slipper ha med henne till Sundsvall. Kommer sakna henne men hon har det bättre här hemma.
Vi har fått världens sötaste små sockor som farmor stickat till Fenixen oxå! Åh va söta fötter dem har!
Nu sitter jag och väntar på att vi ska åka in till Norrtälje. Daniel ska fortsätta på sin tatuering på låret. En fenixfågel med namnet Fenix under. Skulle vilja ha Fenix namn och födelsedatum på handleden men just nu finns inga pengar till det. Har ju blivit så smal av att amma så nu har jag fått lagt pengar på kläder istället.
Måste packa inför resan oxå. Skönt att Daniel och Fenix åker med. Kommer bli jobbigt! Mormor var världens bästa!

Välkommen till min nya blogg!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0