Fika hos gudmor

Det vart en trevlig fika stund hos gudmor Carro idag oxå. Äntligen hade vi tid att träffas! Det vart jättegott fika och Fenix knatade omkring och undersökte allt! Daniel hann komma förbi oxå och även Magnus hann komma innan vi åkte hem. Fenix fick en hel kasse med böcker som Nea och Lova haft när dem var små. Fenix har nu plockat upp alla böcker och bläddrat och bläddrat. Det var kanonfina böcker, tack snälla! 
Som sagt det var kul at äntligen ses igen, var länge sedan sist nu men ibland är det svårt att passa in något som passar båda. Vi bokade även in en lunch nästa fredag, längtar redan!  

Bjudit gudmor på en kardemummaskorpa

Myser!

Ute och kollar läget på balkongen

Packar upp sina böcker

Vilka bra böcker!

Åh vad jag älskar att vara hemma med lilleman!

Nu sover Fenix middag. han fick lite päron och banan innan han slumrade in.
Fenix har ritat lite på förmiddagen, det vart hans första teckning som nu hänger stolt på kylkskåpet! Han har även passat på att städat lite, sopborsten är bra underhållande!

Konstnären

Så duktig kille!

Världens finaste!

Finaste teckningen någonsin!

Självklar hamnade konstverket på kylskåpet

Fenix städar








Mys med min älskling idag!

I morse gick Daniel upp vid 05.00 för att åka ut till någon ö utanför resarö. Han ska hjälpa Lojke och hans pappa att spränga lite där.
Fenix går ju korta dagar på dagis den här veckan, i dag hade dem dock lite dåligt med personal ochundrade om Fenix kunde vara hemma och självklart kan han det. Jag är ju ledig idag och ingen blir ju lyckligare än jag om jag får ha min lilla älskling hemma.
Fenix vaknade kvart i sju efter tolv timmars sömn, vi började med att mysa i sängen. Efter en stund gick vi upp och gjorde lite frukost, Fénix fick havregrynsgröt med lite mosat päron och banan i. Han fick en smörgås oxå men den matade han i Embla. När jag tittade bort hällde han lite mjölk på henne oxå, hon kanske såg törstig ut!
Nu har vi varit ute på en promenad, det har varit frost i natt så tjocka jackan och höst/vinterskorna åkte på.
Förhoppningsvis ska vi träffa gudmor Carro idag, Daniel ville oxå följa med men vi får se när han kommer hem, vi vill ju inte åka för sent heller.
Det verkar bli fint väder idag, solen börjar titta fram, vi går nog ut och leker då efter Fenix´s lilla sovstund.

Provgår nya kavatskorna

Vad ska jag göra med vår och sommarskorna då?

Elda upp kanske?

Ordentligt påklädd i kylan

Hihi, värsta mössfrisyren!

Jobb

I dag har det varit jobb från halv åtta till tre. När jag kom hem var Daniel och Fenix ute och klippte gräset, dem kom in efter en stund och sen gick vi ut igen, det har ju varit så härligt väder! Fenix gjorde sina vanliga rundor ute. Tittade runt i carporten, hälsade på fåren och kikade i brevlådan.

Känner mig rätt så trött, är lite småförkyld, hoppas det går över snart. I kväll blir det nog en film i sängen men först så ska lilleman nattas! Mysigt!

Titta!

Tittar på rosorna

Fina killen

Varit och kikat i carporten

En flaska

Knackar på dörren med flaskan

Hälsar på sina kamrater
¨
Titta där då!

Världens mest underbara!

Farmor kom med en spännande korg

Snott två skorpor

Kollar posten!

Golvläggningen klar!

I går eftermiddag när jag kom hem från jobbet så hade Daniel pratat med en kompis som lagt in golv hos sig men köpt för många paket med golv. Det var ett svart, jättesnyggt golv som kostat 800 kronor m2. Vi åkte dit och tittade på det och fick köpa det för 200:- m2. Kanonpris! Det golvet ska läggas i datarummet vid tillfälle.

I morse vart det mys i sängen med mina två älsklingar. Tjugo över åtta cyklade vi alla iväg till dagis. Fenix gick i väg och lekte i sandlådan med dem andra barnen och tittatde inte ens på mig och Daniel när vi gick. Skönt att det går så himla bra på dagis. Han tycker att det är jätteroligt där.
När vi lämnat Fenix så cyklade jag och Daniel hem och la klart den sista lilla biten med golv i Fenix´s lekrum. Härligt, nu är det färdigt med golvet där. Det tråkiga är att vi inte kan göra så mycket mer just nu, vi måste vänta på att det nya fönstret kommer innan vi kan fortsätta med tapetseringen.
Det blir väl till att äta lite lunch snart, jag börjar jobba vid halv två och det vore ju bra att få något i magen först!


Fenix´s nya ekparkett i lekrummet

Nya lampan

Nymålade vita taket

Gosfia!

Jobb igen!

I går vart det mesta av golvet lagt, det är bara en liten bit kvar men Fenix ville sova middag så då ville vi ju inte hålla på och såga och banka. Jag och Daniel ska lägga det sista i morgon när Fenix är på dagis.
Marie -Louise och jag åkte och köpte en lampa till Fenix´s lekrum igår oxå. Den var jättefin, lägger upp kort senare.
Sitter på jobbet just nu och har rast. Började kvart i sju imorse och jobbar till kvart i fyra.
Fenix har börjat äta mer och mer själv med skeden, det blir ju lite kladdigt men han är verkligen superduktig! Träning ger färdighet! 
I lördags pratade jag med Carina i telefon, var ett tag sedan nu, måste bli bättre på att höras. Jag vill ju gosa lite med lilla Virisen någondag oxå så vi ska eventuellt ses nästa helg. Längtar massor!
 Nu är snart rasten slut, dags att jobba igen!

Lillkillen äter mat

Gott!

Bara lite kladdig!

Våran glada älskling

Bläääää!

Middag hos mormor och morfar.

I går var vi på en trevlig middag hos mormor och morfar. Fenix har inte träffat dem på länge för dem ahr varit så förkylda. Fenix tyckte att det var jätteroligt att komma dit på besök och började med att sno ett äpple ute på verandan. Vi vart bjudna på fläskfilé i grönpepparsås, jättegott! Till efterrätt vart det glass med rödvins och kanelsås. Fenix fick oxå smaka på efterrätten vilket var mycket populärt!
Tack snälla för en trevlig middag!
I dag har vi rivit golv på morgonen och Daniel har börjat att lägga det nya. Det blir jättefint! Fenix har självklart hjälpt till men nu ligge han och vilar. Jag ska åka tillsammans med Marie-Louise och titta på en lampa till Fenix´s lekrum nu. Hoppas vi hittar något kul!

Fenix med morfar

Äter äpple och tittar på tv med pappa

Mormor och morfar lagar mat

Kollar vad som händer i hallen

Ute och går med Emblas koppel

Gullunge

Kastrullsunderlägget är tydligen gott!

Får glass av mormor

Pajasen

Kul att vara hos mormor och morfar
 
Det gamla klickgolvet är bortslitet och nu är det dags för läggning av det nya

Golvläggning på gång

Fenix kollar så pappa gör rätt.

Kläder

Nu är Daniel och tatuerar sig, jag och Fenix fortsätter att mysa en stund här hemma. Just nu sitter lilleman på golvet och leker med en lite traktor och gör egna billjud till, så himla söt!
När Daniel kommer hem igen så åker vi till mormor och morfar och äter middag.


Nya strumpor från Blue Fox

Två nya tröjor

Jeans


En dress från puma

Nya overallen

Vinterskor

Nya fodrade stövlar

Fenix kör traktor på skrivaren

Nu ska det köras bil

Lilla rallykalle!

Nöjd kille!


Gosunge!

Fullt upp!

Så där ja! Då var man ledig i helgen. Härligt! I går jobbade jag men tog lite komp så jag gick från jobbet halv två. Såg att Jeppe hade skrivit på sitt status på facebook att han skulle ta bussen till Stockholm och  hämta Proppen och sin mamma. Jag skulle ju oxå till Stockholm för att få en laserbehandling så jag ringde Jeppe som gärna ville åka med mig i bilen istället. Jag åker ju förbi Rö där han bor när jag skulle till strockholm såd et vart inte ens en omväg. Vi parkerade vid Danderyd så åkte vi tunnelbana till t-centralen. Vi kom in lite tidigt båda två så vi gick till blue fox och kikade lite. Jag köpte två par strumpor till Fenix och en halsduk till mig.
Efter det gick vi vidare till muffin bakery och fikade och efter det skildes vi åt. Jeppe skulle till centralen och jag skulle till lightcenter.
Behandlingen gick bra, dem var lite försenade i programmet så jag fick vänta en stund men jag fick sitta i deras massagefotölj under tiden så det gjorde inget.
Efter behandlingen åkte jag hem igen. Fenix var vaken så jag fick gosa en stund med honom innan jag la honom.
När Fenix somnat så åt jag och Daniel en god middag som han lagat och tog ett glas vin till. Mysigt
I går var första dagen för Fenix ensam på dagis. Daniel lämnade honom halv nio och hämtade honom halv två. Det hade gått jättebra allting. Han hade lekt, ätit och sovit. Kanon! Han är så duktig lilla killen!
Idag ska vi äta middag hos mamma och pappa, ska blir trevligt!
Lägger upp lite kort senare på Fenix fina kläder som han fick av Daniel här om dan.

Går runt och myser i sin mjukisdress nu på morgonen

Tittut!

Sista dagen med pappa på dagis!

Då är lilla ängeln på dagis igen med pappa. I morgon ska han vara där själv, får se hur det går! Han verkar inte bry sig så mycket om Daniel på dagis nu så förhoppningsvis går det bra!
I dag började dem utelek igen, härligt att få gräva lite i sandlådan med dem andra barnen.
Jag ska måla elementet och riva lister och foder i Fenix rum nu. Jag börjar jobba 12.15 men målning, rivninv, lunch och hundpromenad ska hinnas med innan dess.
Fenix sover för närvarande i resesängen på nedre våningen då jag  målar där uppe. Det luktar lite om färgen så han har det nog bäst där nere. Han sover bra i alla fall så det verkar inte beröra honom.

Myser med sin nalle på morgonen




Vårat lilla dagisbarn

Både i går och idag har Fenix varit på dagis med pappa. Allt har gått jättebra! Han är inte alls mycket med Daniel utan går runt och leker mest hela tiden. I går sov han 40 minuter och idag 1 ½ timme. Härligt att det går så bra. I går var dem inne hela dagen men idag var det utevistelse. Imorgon ska dem även gå en promenad.
I går efter dagis åkte vi till norrtälje och handlade ett par fodrade tretorn stövlar samt vantar och en mössa till lilleman.
I dag efter dagis vart det en tur till Räfsnäs där vi beställde ett fönster till Fenix´s lekrum. Lika bra att byta det nu när vi ska göra iordning resten av rummet. Synd bara att det är 6-8 veckors vänttid på fönstret.
Efter Räfsnäs åkte vi in till norrtälje och hämtade ett brev på posten och Daniel hämtade sin arbetsbil som varit på service.
Jag har målat Fenix´s tak i lekrummet dem här två dagarna som pojkarna varit på dagis. Det blir jättefint och ljust nu! Ska slipa elementet i hans rum nu oxå så kan jag måla på det i morgon. Hittade även ett parkettgolv i Räfsnäs som jag tror det får bli till rummet.


Killen redo för gårdagens dagis

Står och pysslar på dagis

Det finns böcker på dagis oxå!

Kvällspromenad till farmor

Det absolut finaste som finns!

Redo för dagis nu i morse!

Mysig eftermiddag!

Efter Fenix´s sovstund så gick vi ut idag och hade en mysig eftermiddag. Solen sken och det var så varmt och skönt. Fenix plockade äpplen, hälsade på fåren, gungade och lekte i sandlådan. Det vart även en tur i skottkärran! Lite senare på eftermiddagen åkte vi in till Daniels jobb för Daniel skulle hjälpa en bekant med något. Fenix tyckte det var helfestligt på pappas jobb, massa kul saker att plocka med och många stora maskiner!  Vi åkte direkt från jobbet upp till Mikael som bjöd på middag idag, kycklingwook. Jättegott!
Det vart lite senare sänggång för lileman idag men så blir det ju ibland. Han kom i alla fall i säng till åtta så han hinner sova sina timmar i alla fall. I vanliga fall lägger han sig vid sju.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan brevid den stora älsklingen och äta lite havrebollar!

Varit och hämtat ett äpple

Håller fåret sällskap

Undra vad som finns här inne?

Jaha, så såg det ut här inne!

Gunga är alltid kul

Lite lek i sandlådan

Gräva, gräva!

Pappa hjälper till med grävandet

Åker skottkärra

Sötnosen

Mysstund! Finns inget bättre!

Titta där mamma!

Dagis!

Då har vi varit på inskolningssamtal på dagis. Vi pratade lite och Fenix lekte med dem andra barnen. Han tyckte att det var jätteroligt, han kom fram till mig och Daniel ett par gånger men annars såg vi inte så mycket av honom , han busade runt med personalen och barnen. Skönt! Fenix fick även vara med på fruktstunden och fick både banan, äpple och päron, han är ju så förtjust i frukt och han tyckte nog att all frukt var till honom.  Dem har ett eget kök och en kokerska som ordnar all maten från grunden och bakar bröd. Toppenmysigt ju! Fenix spenderade en hel del tid i köket med henne och när vi skulle gå så hade han klättrat upp på den understa hyllan på en matvagn och låg och tittade på matlagningen. Sötnos!
Nu sover lilleman skönt i sin säng, det var jobbigt på dagis.
I morgon ska Daniel och Fenix på dagis igen och jag blir kvar hemma.

Lite trångt men in bakom soffan ska jag!

Så där ja!

Mys med pappa i sängen

Redo för dagis

Får hjälp med skorna

Regn!

Sitter på jobbet och har rast! Har precis satt i mig enskål med chokladpudding och vispgrädde. Nyttigt?? Nej, men antagligen nödvänfigt för att kunna öka i vikt, har nämligen tappat ett kilo till. Jag äter och äter och äter, kan ju inte äta mer än vad jag gör, det får liksom inte plats mer i magen.
Det ösregnar utanför fönstret men det är bara mysigt. Jag är ju fast här tills kvart över nio ikväll så det kan lika gärna regna den stunden. Det går liksom lite lättare att jobba när det regnar, är det sol och fint väder så vill man bara ut!
Saknar lilleman, kommer inte träffa honom förens i morgon eftermiddag. Han sover nu när jag kommer hem och så sover han i morogn när jag åker till jobbet. Trist! Efter morgondagens arbete så är jag i alla fall ledig i tre dagar. På måndag är det inskolningssamtal på dagis, ska bli spännande. Sedan ska Daniel vara med Fenix på dagis tisdag-torsdag och på fredag ska man nog kunna lämna honom en stund där själv. Jag är ju ledig tidag och onsdag så jag ska nog måla taket i Fenix´s lekrum då när grabbarna är på dagis. Kommer kännas konstigt att vara hemma aldeles ensam.

Lite allt möjligt

I går på förmiddagen tog familjen en liten promenad, fint väder men lite kyligt så det vart mössan på för Fenix´s del. När vi kom hem var vi ute på tomten en stund. Fenix gick iväg och klappade lite på fåren, han älskar verkligen dem där fåren.
Efter sovstund och lunch vart det en sväng in till norrtälje. Vi lämnade Embla hos mamma och pappa, dem ska ha henne i helgen. Vi åkte sedan och handlade lite.
När vi kom hem packade vi upp varorna och sen gick vi till Marie-Louise och åt mat. Jättegott som vanligt. Hon hade köpt en jättesöt liten stol till Fenix som han tyckte var helfestlig att klättra uppi och sitta i. Daniel hjälpte Marie-Louise att skruva ihop en hylla som hon köpt, Fenix var självklart delaktig i det hela oxå, jag menar det hade ju aldrig gått så bra utan lillemans hjälp!
Nu myser vi här hemma, jag och Fenix. Daniel är ute och snickrar lite på ett staket. Kvart över tolv börjar jag jobba idag, vill hellre vara hemma men man måste ju jobba oxå.

Gullunge redo för morgonpromenad

Sitter ute och pysslar lite

Tar en promenad i trädgården

Titta, får!

Hej fåret!

Klappa får

Så mysigt!

Plockat gräs till fåren

Varsågod fåret!

Tar med sig ett äpple innan han går in!

Vilken fin stol

Snart uppe!

Så där ja!

Åh, så skönt!

Har varit och snott fjärrkontrollen så nu ser han ut som riktig soffpotatis

Tittar lite på tv

Lite vatten är allltid gott

Tittar på tv, äter bulle och har en väldigt avslappnad stil med fötterna på bordet

Har fått låna en egen liten skruvdragare


Kollar så pappa gör rätt

Våran lilla arbetsledare!

Fortfarande snorigt!

Fenix somnade vid 19.00 i går och jag och Daniel tittade då på idol. Efter det tittade vi på Jurassic park i sängen. Daniel är ju lite småsjuk så han somnade ifrån filmen, hihi!
Fenix vaknade klockan sju i morse likla glad som vanligt. Han är fortfarande snorig men pigg som sagt!
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Handla måste vi i alla fall. Kanske blir det en liten träff med Carro oxå, vi får se!

Grabbarna vilar i bollhavet

Titt ut!

Pappa är en riktig hejare på att blåsa såpbubblor

Fenix vill oxå!

Tittar på pappa som blåser bubblor

Kort arbetsdag

I dag slutade jag kvart över ett, härligt! Hann få min delegering idag så nu får jag ge mediciner och insulinsprutor, sätta katetrar mm. Har även lyckats fixa lösenordet till procapita så nu kan jag dokumentera allt där! 
Daniel är nu lite förkyld så han fick ligga och slappa framför tv:n medans jag och Fenix tog en promenad med Embla när jag kom hem. Det har regnat mycket idag men vi lyckades ta oss ut mellan skurarna.
Vi har precis ätit mat så nu blir det mer lek i ungefär en timme till innan det är läggdags för lilla hjärtat. Han är lite snorig han med men pigg som bara den! När älsklingen sover så blir det idol i soffan för min och daniels del.
I morgon är jag ledig, ska bli så skönt!

Vill du ha en boll mamma?

Sötnosen med finaste frisyren

Tar en pause i bollhavet

Nu kan jag vrida på tungan ett halvt varv
 
Klättrar på mammas ben, vill upp och kramas lite!

Tisdag

I dag har man jobbat. Slutade halv tre så det var en ganska lugn dag. På rasten åkte jag iväg och handlade lite mat till oss och lite mat till Embla. Var inne i en butik med kläder oxå och hittade jättemysiga strumpor som gick upp till knäna. Perfekta för mina onda benhinnor.
Daniel och Fenix har varit ute på en ö utanför resarö idag och hjälpte Lojke med en borrvagn. Dem har åkte både båt och fyrhjuling. Ett spännande äventyr för Fenix!
Daniel lagade kyckling till middag, det var kanongott! Nu ska jag bada Fenix och sen är det läggdags för honom.
Jag och Daniel får mysa en stund till i soffan innan det är läggdags för oss, det är ju faktiskt våran 2 år och 8 månaders dag idag!  

Läser en bok

Myser med boken

Matlagning på rummet

Låtsasdricker

Busungen pysslar med skrivaren

Jag provar att sätta tillbaka delen som jag råkat ta loss

Hm, undra hur den satt?

Pappa hjälper till och fixar!


Världens sötaste!

Stora älsklingen!

Jobb igen

Jaha, då sitter man här på jobbet igen då efter 3 dagars ledighet. I går var vi till roslagsstoppet på loppis med Daniels mamma. Fanns inte så mycket kul men vi hittade tre nästan oanvända pussel till Fenix. Vi vart även bjudna på lunch där av Marie-Louise.
Jag är förkyld och igår kväll frös jag väldigt. Daniel roade Fenix hela eftermiddagen/kvällen så jag fick vila lite. I dag är det bättre men fortfarande snorigt.
Jobbar sex dagar den här veckan. På måndag har jag i alla fall semester för då är det inskolningssamtal på förskolan. Spännande. Lilla Fenix ska bli stor kille!

Frukost!

Smaskens!

Och så lite dricka

Proppat in så mycket smörgås som bara får plats i munnen!

Fått en liten bok med djur av farmor på loppisen

Daniel, Fenix och farmor

Äter smörgås på lunchstället

Provar att äta med händerna

Det här var kul

Våran älskling

Leker med sina nya oussel

Pyssel, pyssel

Våran solstråle!

Kantareller plockade vid eken på våran tomt

Förlovade i 1 år!

Det vart inte riktigt som planerat i går. Vi skulle ju lämna Fenix hos mormor och morfar men dem ringde och sa att dem varförkylda men kunde komma hem till oss i stället och leka en stund med Fenix och sedan lägga oss. Dem ville inte ha honom hela natten då båda var sjuka. Vi ringde då Marie-Louise istället som kunde passa Fenix istället så slapp mormor och morfar det. Dem fick vara hemma och kurera sig istället.
Vi hade bokat bord på Åtellet klockan sju. Det Daniel tog Skebospjäll till förrätt och sedan oxfilé till huvudrätt. Jag tog majskyckling med rödvinssås till huvudrätt och sedan delade vi på capuccinomousse med hallon till efterrätt. Jättemysigt var det! 
När vi kom hem igen så sov Fenix, Marie-Louise och han hade lekt "springa runt på övervåningen" en stund och sedan hade Fenix badat och slutligen somnat i sin säng med lite välling. Tack för hjälpen. 
  

Älsklingen var så fint uppklädd med slips och allt!

Inte riktigt beredd på korttagning

Puss

Marie-Louise var så söt och kom förbi med det här söta hjärtat till oss! Pengarna hamnade i reskassan!

Nya vinterskor

I går var Daniel på en skylift kurs på jobbet. Jag och Fenix passade på att mysa mest hela dagen. Daniel kom hem vid tre-tiden igen och då började jag med maten, det var rostbiff och rotsaksgratäng.
Nu på morgonen har vi varit inne i Norrtälje. Vi bytte ett par skor som Fenix fått av farmor. Vi hittade ett par jättefina kavat vinterskor för halva priset. Kanon! Dem är lite stora men det dröjer ju en liten stund innan han behöver vinterskor och sen med en raggsocka i så blir dem perfekta!
Lite senare idag ska vi lämna Fenix hos mormor och morfar. Jag och Daniel ska ut och äta mat då det är exakt ett år sedan som vi förlovade oss. Vi får se om Fenix har somnat hos mormor och morfar när vi ätit klart, har han inte det så hämtar vi honom  och har han somnat så får han sova över där.
Nu ska Daniel och jag äta lunch. Fenix sover middag just nu så han får lunch när han vaknar igen.

Åh vad många äpplen, vilket ska man välja?

Jag tror jag tar det här

Eller jag tar nog två när jag ändå kan

Kaxig liten kille

Busfrans!

Bokmys i soffan



Biter på axelremmen till kameran

Nya varma vinterskorna!

Äntligen ledig!

Nu är jag hemma och har fått världens största kram av Fenix, så himla mysigt! Fenix har varit ute med pappa en stund och klippt gräset och snart är det dags för mer mys och middag. Nu kommer jag vara ledig i tre dagar, helt underbart!
Hann beställs arbetskläder idag oxå, Marie var snäll och lånade ut sina kläder till mig så jag kunde prova dem och därmed bestämma vilken storlek jag skulle ha. Tog tre röda klänningar i storlek x-small, herregud man blir ju bara smalare och smalare!


Mina pojkar är ute och klipper gräset

Ska vi klippa där borta oxå pappa?

Jobb

Nu har jag jobbat tisdag, onsdag och så idag torsdag, har bara 2 ½ timme kvar på den här arbetsdagen. Saknar Fenix otroligt mycket. Är ju van att vara med honom hela dagarna annars. Daniel är ju fortfarande hemma med honom och det känns bra.
Efter  dagens arbete så är jag ledig till och med måndag. Härligt! Tre dagar ledigt! Ska snart ta och prova ut lite arbetskläder. Jag beställde inga förra året då vi skulle beställa under  tiden som jag var gravid, jag kände inte att det var så stor idé då. Ska även fylla i lite delgeringspappaer så jag får ge mediciner och insulininjektioner, man måste ju förnya delegeringen varje år och i och med att jag varit borta nu så är det dags! 
I går ringde jag runt mest hela dagen då jag glömt lösenord till våra dataprogram där allt ska doklumenteras men dem var så trevliga så på dataavdelningen och förstod att man inte kom i håg dem när man varit borta från arbetsplatsen i 14 månader. 
Längtar hem men nu är det inte långt kvar. Klockan tre slutar jag och då blir det ilfart hemtill lilleman!  

Busen ute på ävenyr

Oh, vad har vi här.....

....det ser ut som.....

........jippiie, det är ett äpple!

Smask!

Jag tar med mig äpplet bort till pappa

Tittar på vad pappa gör

Spännande

Världens goaste kinder!

Äter äpple i Emblas säng

Ledig måndag

Det gick inte helt efter planerna idag. Shoppingen blev av i alla fall. Fyra par mjukisbyxor samt ett par jeans till lilleman vart det. Vi köpte även såpbibblor till honom. Carro behövde åka till jobbet så vi får ta våran träff en annan dag. Då hann vi med att åka till elgiganten oxå där Daniel köpte en trimmer och en skydd till kameran. Vi stannade på ett bageri på vägen hem och köpte en kanellängd och ett gott surdegsbröd.
När vi kom hem lagade vi mat, korvstroganoff. Det vart några portioner till Fenix oxå som vi frös in. Daniel och Fenix testade såpbubblorna efter middagen och Fenix tyckte dem var festliga!
Vi gick upp till farmor på kvällssidan, Mikael var oxå där så vi fikade lite.
Nu har lilleman precis somnat och det blir film för min och Daniels del!

Tittar noga på hur pappa gör!


Försöker fånga såpbubblorna

Blundar för att inte få såpbubblorna i ögonen

Oj, vad pappa kan!

Fina bubblor

Mammamys!

Mammas älskling!

Mysig förmiddag

Nu har vi haft en mys-förmiddag med mycket bus och mys. Fenix har precis sovit klart och nu är det lunchdags för honom. Efter lunchen åker vi in till norrtälje för att köpa lite mer byxor till lilleman och efter det ska vi hem till Carro och tjejerna på lite fika. Ska bli så roligt att träffa dem igen efter deras bulgarienresa!


Busfrö på språng

Myser i sin sacosäck!

Slappar och läser en bok

Läser lite till

Nu när man kan gå själv kan man använda gå-vagnen till att sitta i istället

Gott med äpple

Mys med äpple i pappas knä och självklart lite myspiller i håret!

Hillclimbing

I går när jag jobbade så åkte Daniel och Fenix i sällskap av Henkan norr om uppsala för att titta på hillclimbing. Fenix hade tyckt att det var spännande med bilarna. Daniel och Henkan hade nog oxå en rolig dag!
När jag hade slutat jobba åkte jag och hämtade upp Embla hos mamma och pappa och sen vidare hem. Det vart en liten stund tv-tittande med stora älsklingen innan vi gick och la oss.

Hillclimbing!





Det regnade lite så Fenix fick kika genom regnskyddet

Fått låna Henkans tomma fantaburk!

Fenix och pappa ska ut på äventyr!

Jag vaknade pigg klockan sju i morse. Jag gick upp då och efter några minuter kom Daniel oxå. Vi satte på en film och började titta på den. Fördelen med att vara smal är att man kan äta lösgodis till frukost, hihi! Godis och film i sängen på morgonen är ju inte hel fel. Vid tjugo i åtta vaknade Fenix, då fick han mysa i sängen med oss en stund och sedan gick vi upp och åt frukost, ja jag åt faktiskt lite vanlig frukost oxå!
Daniel ska ta med sig Fenix norr om uppsala i dag för att titta på hillclimb med bilar, dem ska hämta upp Henkan på vägen oxå. Dem åker vid halv elva så jag blir ensam en timme innan det är dags för mig att åka till jobbet. I morgon är jag ledig så då blir det heldagsmys med busen!

På väg hem från jobbet ska jag hämta upp Embla hos mamma och pappa oxå.

 

Ska bara ringa lite

Så glad!

Lilla älsklingen

Gott med telefon

 

Hemma hos min älskling igen!

Då har man börjat jobba. Det går ju bra men usch vad jag saknar lilleman! Lämnade hemmets lugna vrå i går när Fenix sov middag för att jobba. Jag var hemma igen vid kvart i tio och då sov ju självklart Fenix sedan långt tillbaka. I morse infann jag mig på jobbet klockan kvart i sju igen. Fenix och Daniel låg och sov sött fortfarande. Jag slutatde vid tre så vid halv fyra fick jag äntligen krama om min lilla gos igen. Han är så mysig och go!
Daniel och Fenix har varit en sväng i norrtälje på förmiddagen idag och som tur var har dem köpt hem lördagsgodis så ikväll blir det en film och godis i soffan.
När jag kom hem gick Daniel och Fenix in i garaget och meckade med Fenix´s cykel efter det gick Daniel upp till Mikael men så ringde han hem efter en liten stund, då var Tony och Vilma där så då gick jag oxå dit en stund. Fenix lekte med Mikaels cd-skivor så han hade det helkul där!
Daniel badar nu och jag har precis lagt lilleman. Lilleman har åkt runt på sin Bobby en stund på kvällen, nu kan han ta sig framåt på den!
I morgon börjar jag vid kvart över tolv så då får jag mysa med lilleman på förmiddagen i alla fall och sen på måndag är jag ledig.

Daniel meckar med Fenix´s cykel

Fenix hjälper till

Hur gör vi nu pappa

Provcyklar lite


Fenix pysslar bland soporna

Vårat allt!

Hemma hos Mikael och äter cd-skivor

Myser med fabror

Ute och kör med Bobby

Stolt kille med sin fina bil

Det är så jobbigt att lämna lilla underbara för att åka till jobbet!

Snart dags för jobb

Idag är det dags för jobb klockan halv två, värdelöst! Jag vill vara hemma med världens bästa lillkille istället! Jag tar med mig Embla till jobbet så kommer pappa och hämtar henne där sen. Hon ska vara hos mamma och pappa hela helgen. Skönt för henne!
Jag ska låna Marie-Louise bil så Daniel kan han våran om han vill ut och åka något med Fenix.
Fenix, jag och Embla har precis varit ute på en promenad, det blåser jättemycket så Fenix fick ha mössa på sig för första gången på väldigt länge.
Nu ska vi leka lite i hans rum , får passa på att mysa dem sista timmarna innan jobbet nu!

Påklädd och redo för promenad

Ska vi gå nu?

Ligger och vilar lite med huvudet på marmorskivan medans han väntar på att mamma ska bli klar

Mössan åkte på idag då det är storm ute

Värmer fingrarna hos pappa

Vill vara hemma!

Jaha, sista dagen på föräldraledigheten för den här perioden, har ju dagar kvar men väljer att spara dem till senare. Känns jättetrist att börja jobba igen, vill ju mycket hellre vara hemma med min guldklimp hela dagarna och busa och mysa.
I morgon börjar jag alltså jobba igen. Jobbar kväll så jag får i alla fall förmiddagen ledig med lilleman. Börjar ju självklart med att jobba en helg, blääää! Kommer nog kännas bättre när man väl har börjat jobba men nu är det pest och pina!
I morse lekte vi för fullt och myste, när Fenix hade sovt middag vart det lunch och sen en sväng till norrtälje. Vi köpte ett par gummistövlar till Fenix som han kan ha på dagis. Hittade massa fina vinterskor till honom ooxå men vi väntar en liten stund så vi inte köper något som han hinner växa ur innan det är dags att använda dem.
Handlade även lite mat. Daniel står ute vid grillen och snart ska vi äta grillad, färskostfylld, baconinlindad fläskfilé med potatisgratäng till. Fenix sover sedan en stund tillbaka, han var så trött så!
Efter middagen blir det nog en film i sängen! Mysigt!

Mammans busfrans!

Glad buskille i sitt lekrum som hans älskar!

En liten vilopause

Nya stövlarna

Ute och provgår nya stövlarna

Vill ut på gräsmattan

Mamma kan du öppna åt mig!

Skansen

I dag gick vi upp och åt frukost, jag hoppade in i duschen och sen gick jag en morgonpromenad med Embla. Daniel gjorde i ordning Fenix under tiden samt packade lite. Klockan nio åkte vi in till skansen.
Fenix somnade som vanligt i bilen men det är ju bara bra, han var utvilad och pigg när vi kom fram till djurgården.
Vi gick runt och tittade på massor av djur. Fenix tyckte såklart att lill-skansen var bäst, där kommer man lite närmre djuren så han han kan se dem ordentligt. Tyvärr envisades getterna med att vara inna i sitt hus hela tiden så dem kunde vi inte klappa men vi tittade på dem i alla fall. När vi gått ett varv och tittat på djuren så åt vi lunch, jättegott. Det var soligt och varmt så vi kunde sitta ute.  Efter lunchen gick vi till terrariet, vi gick inte in där men vi köpte lite saker till Fenix innan vi åkte hem igen. Supermysig dag! Fenix somnade så klart på hemvägen oxå. Trött efter dagens djurtittande!
Vi har lånat en tv av Mikael som han inte använder och ställt den i sovrummet så ikväll blir det filmmys i sängen!

Trött kille på väg till skansen

En vacker påfågel

Tittar på höns

Ute och går

Tittar på getterna i huset

Kramstund

Något intressnat?

Söt älg

Lilleman spanar på älg

Pappa älg

En tam ekorre

Hälsar på Daniel

Får en  bit av Fenix´s knäckebröd

Gott!

Titta, en björn!

Trötta nallar

Vackra berguven

Vildsvin

Mina älsklingar

Kollar kartan

Mamma släpar barnvagn

En urgullig hamsterråtta!

Söta!

Glad liten kille

Lemur

Snygg frisyr

Fenix´s tallrikar

 

Leker med sin krokodil och ödla som han oxå fick!

Glad kille!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0