Måndag

Idag jobbar jag kväll vilket innebär att Fenix får vara med mig på förmiddagen. Vi har har fixat lite på morgonen, plockat ur diskmaskinen, tvättat och hängt tvätt samt plockat ihop lite här hemma. Vi har gått en lite längre promenad med Embla, det är skönt ute nu när den värsta kylan verkar ha gett med sig. Fenix har spanat in både fåglar och katter på promenaden, han verkar vara lite djurtokig som sin mamma! 
Nu ska vi hänga upp en till maskin med tvätt och sedan ska vi ha en liten fruktstund innan dagis. 

Mammas glada troll nu på morgonen!
  



En mysig söndag!

Idag vid tolv kom Carro och hennes tjejer hit. Fenix sov när tjejerna kom hit men vilket leende han hade på sina läppar när han vaknade och såg att dem var här! Vi hade gjort grillspett med olika saker på och Daniel gick ut i kylan och grillade. Till det grillade vart det rotsaker i ugn och lite olika såser.
Tjejerna hade med sig pennor och papper och satt och målade, Fenix anslöt självklart till samlingen och hjälpte till med måleriet. Han är så himla förtjust i tjejerna! Efter den trevliga lunchen gick vi upp till huset där Cecilia bott, Carro och tjejerna kommer eventuellt att hyra det huset så dem ville se hur det såg ut. Vi får se hur saker och ting blir men det skulle vara väldigt mysigt att ha dem som grannar!
Tjejerna skulle vara på dans klockan fyra så vi fick skiljas åt, dem åkte hem och jag, Daniel och Fenix hamnade hos farmor och farfar där vi skulle äta middag. Fenix målade lite och sedan hjälpte han till med maten. 
Efter middagen åkte jag in till norrtälje och hämtade upp Embla. När jag kom hem igen så hade Daniel lagt Fenix, han var trött efter dagens alla händelser. 
Snart är det dags för solsidan, ska bli skönt att lägga sig på soffan en stund.
 
Pysslar lite i soffan


Sitter i soffan med Nea


Hänger med tjejerna

Måste sitta på samma stol som Lova

Mysigt!

Äter apelsin hos farmor och farfar

Hjälper farmor med maten

Lilla kocken

Så duktig

Tvättar händerna före maten

Middag hos mormor och morfar

På förmiddagen idag gick vi en promenad med Embla och Fenix åkte pulka. Han tycker det är jätteroligt! När Fenix haft sin sovstund åt vi lunch och sedan åkte vi till norrtälje. Vi handlade en 1-års present då vi ska på kalas på tisdag. Fenix fick en ny mugg oxå! Jag och Fenix åkte vidare till mormor och morfar medans Daniel skulle gå och tatuera sig och sedan ut och äta middag med Henkan och eventuellt vidare utgång.
När vi kom till mormor och morfar fick vi fika. Fenix fick titta massor på "issarna", han är helt kattokig! Morfar, Fenix, Embla och jag gick en promenad medans mormor lagade mat. Fenix fick gå en bit och sedan åkte han vagn, han föredrar att gå numera men det tar ju lite tid då man måste stanna och titta och känna på precis allt. När vi kom hem igen fick vi älgstek, sås och potatis och glass till efterrätt, smaskigt! Efter middagen så vart Fenix trött så jag rakade lite på Caesar som börjar bli tovig igen och sedan åkte vi hem. Jag lyckades hålla honom vaken hela vägen hem fast det var precis att det gick. Embla vart kvar hos mormor och morfar, hon får bli bortskämd i kväll och imorgon!
Fenix ligger och sover nu och jag ska titta på tv. Tack för en trevlig och smaskig middag! 
Det var lite roligt nu på kvällen. Daniel och jag har bestämt att vi ska sätta Fenix på pottan innan nattningen och på morgonen. Inte för att vi tror att han kommer göra något ännu men bara så att han får in vanan. Han satt där nöjd i någon minut innan han ledsnade. Jag bar då upp honom på skötbordet för att ta på honom en blöja, då kissar han ner hela skötbordet, hihi! Han har inte kissat på skötbordet på hur länge som helst! Lite komiskt faktiskt, jaja, vi fortsätter väl med pottsitttandet framöver ändå! Som sagt, inte för att vi tror att han kommer kissa där ännu utan bara för att få in vanan att sitta där.

Provar nya muggen

Pepparkaka är gott

Provar ett annat glas med mjölk

Spanar in micron med morfar

Fenix och morfar på promenad

Vart ska jag gå nu då?

Mammas hjärta!

Lite shopping och fika

Fenix och jag åkte ju in till norrtälje efter sovstunden idag och mötte upp Daniel på flygfyren för lite inhandling av mat. Daniel drog sitt kort för självscanningen och då fick vi ett avläsare med en lapp runt. Vi skulle få en överraskning. Fika för två på deras café. Vi handlade och sedan fikade vi med kanelbulle. Daniel ville inte ha någon bulle så Fenix och jag smaskade på vi!
Efter fikat åkte vi ner på stan och babyproffsen där vi köpte en babybjörnpotta till Fenix, han snodde åt sig en mobil i form av en mjuk hund så den fick han självklart! Vart lite annat smått och gott oxå. Efter det åkte vi och hyrde film och köpte godis.
Väl hemma vart det mat och sedan tog jag  och Fenix en dusch tillsammans. Nu ska lilleman snart hoppa i säng och jag och Daniel ska mysa ner oss i soffan och äta godis och titta på film!

Våra bullar

Smaskigt sa Fenix!

Hos pappa

Leker med nya leksaken i bilen

Pottan

Måste undersökas

Här sitter man bra!


BVC

I morse vaknade Fenix klockan sju, han hade då sovit 12½ timme, skönt för honom! Fenix fick välling i våran säng och jag åt frukost. Vi gjorde oss sedan i ordning och åkte till norrtälje och nya BVC eller kanske inte nya men dem har bytt lokaler. Vi var lite tidiga så Fenix fick busa runt med alla saker i väntrummet. Daniel kom precis i tid från jobbet  för att vara med på besöket. Han hade sin nio-rast då!
Fenix fick bygga lite med klossar och rita. Vi svarade på lite frågor om hur mycket han pratar och förstår och allt verkar vara i sin ordning.  Han vart mätt och vägd samt fick ett stick i armen. Han var så duktig så! Nu väger han 13,3 kg och är 85 cm lång. Han följer sin kurva perfekt dock är hans kurva en liten bit ovanför den normala men det har den varit sedan 2 månaders ålder, hihi! Våran stora lilla kille.  När vi kom hem vart det fruktstund och nu vilar han upp sig. När han vaknar ska vi tillbaka till norrtälje och träffa Daniel och handla lite.   

Spanar in väntrummet

Väntar på sin tur

Rolig häst som man kunde studsa fram på!

Det här var skoj!

Fruktstund hemma i soffan

Torsdag

I onsdags hade farmor varit på bokrean så Fenix fick två nya böcker, en med mjuka djur i som han kan klappa på och och en med bilar. Det var perfekt för honom att sitta och titta i sina böcker och ta det lugnt när han inte var riktigt frisk.
I går var Fenix hos farmor medans jag och Daniel jobbade. Han är frisk men vi tänkte att han kunde få vila lite extra från dagis så han är helt 100% nästa vecka. Marie-Louise kom hit vid kvart i sju på morgonen och då åkte jag,  Fenix hade vaknat straxt där efter. Jag tog lite komp den här dagen så jag slutade klockan 13.00. När jag kom hem gick jag en promenad med Embla och sedan gick jag upp till farmor. Dem hade bakat nästan hela dagen och tittat på "issen" som Fenix kallar kissarna för. Jag och Daniel fick varsit jättegulligt bullhjärta med rött pärlsocker på som Fenix bakat! Världens godaste bullar!
Vi fick fika med nybakat bröd innan vi gick hemmåt. Fenix var trött på eftermiddagen och kvällen, han hade bara sovit i en halvtimme hos farmor, här hemma sover han alltid 2-3 timmar mitt på dagen.
Daniel handlade med sig mat hem, han ät pizza och jag tog en  tacotallrik. 
Fenix somnade redan vid halv sju och då hoppade jag och Daniel ner i badkaret och efter det tittade vi på sveriges värsta bilförare.  

Fina nya böcker

Läser nya boken

Boken om fordon som han fått tidigare är inte heller så dum

Hämtar vatten

Kul med vatten

Mjölk är inte heller dumt

Gurka!

Hjärtat!

Världens finaste Fenixbullar!

Lånar pappas mössa

Mys med pappa i soffan

Sjukling

Igår lämnade jag Fenix på dagis halv elva, pigg och glad! Jag åkte hem och åt lunch och begav mig till jobbet. Kvart över tolv hade jag bytt om till mina arbetskläder och då ringer telefonen. Det var dagiset som ringde, Fenix hade 39,1 i feber. Han hade ärir lunch och sovit en liten stund och sedan vaknat med feber! Stackars liten! Vi hade tur att farmor kunde hämta honom så vi skapp åka hem från jobben. Hon tog hand om lilleman tills Daniel slutade jobbade. Han gick då upp till Fenix hos farmor och åt mat där. När dem satt sig i soffan så hade Fenix bara legat på Daniel, helt slut.
I natt vaknade han klockan 2 och var ledsen, jag hämtade då in honom till våran säng, han var väldigt varm och fick en alvedon. Han somnade om efter en stund på mig! Han var över på pappas sida några gånger och gästspelade oxå!
Imorse vaknade han kvart över sju feberfri, han var trött men hungrig. Han gick ut i köket före mig och ställde sig vid vattenkokaren. Han ville ha sin välling så vi gjorde i ordning vällingen och så gick vi in till sängen igen där vi låg och mös en bra stund. Vi gick sedan upp och jag fick lite frukost i magen, vi gick sedan en promenad med Embla, Vi fick klä på oss ordentligt så det var kallt!
Väl inne igen mös vi ner oss i soffan och tittade på tv och åt lite frukt. Fenix piggade på sig lite och var väldigt glad som vanligt.
Nu ligger han och sover middag. Imorgon ska han vara med farmor och baka, han får vara hemma och vila en dag till från dagis. På fredag är jag ledig så gullungen har gått klart på dagis för den här veckan nu.

En trött kille efter en febrig natt

Myser ner sig  i pappas kudde

Ligger och vilar på mamma framför tv:n

Sötnosen börjar pigga på sig

Läser bok och tittar på tv

Myskille

Söta små barnfötter

Lika glad som vanligt!










Mysmorgon

Fenix tog sovmorgon till halv åtta i morse, då fick han komma in till mig i sängen och dricka välling, mysigaste stunden på hela dagen, först låg han tätt intill mig och efter en stund flyttade han över till pappas kudde som var ledig! Kvart över åtta gick vi ur sängen och jag fick lite frukost i magen, jag fixade ordning lite i köket och sedan dök Marie-Louise upp och ville låna Embla. Embla skuttade glatt med, hon får vara där tills ikväll så hämtar jag upp henne efter jobbet. Det snöar och är 12 grader kallt så det är faktsikt skönt att slippa gå på promenad i det här vädret.
Om en timme ungefär ska jag lämna Fenix på dagis, halv elva som vanligt när jag ska jobba kväll. 
Vill hellre vara hemma och gosa med Fenix men jobba måste man ju, har ungefär 8 veckor kvar att jobba innan jag blir havandeskapsledig om jag nu får det. Har skickat in papper till försäkringskassan så det kommer väl ett beslut om en månad ungefär kan jag tänka mig. Fick ju det beviljat förra gången så det ska nog inte vara några problem den här gången heller. 

Ligger och myser på mamma

Mammas trollunge har flyttat över sig till pappas kudde som är ledig

Kan man ha sötare sällskap i söngen på morgonen?

Lilla underbara älsklingen!


Lite bilintresserad tror jag allt!

Goa lilla ungen!

V. 23

Nu är vi i vecka 23. Hihi, magen växer så det knakar, så mysigt! Bara dwen senaste veckan har magen blivit jättestor!  Kan i sig fortfarande ha mina XS-arbetskläder men kanske bara i någon vecka till sedan får jag byta upp  mig till S! Har inte ökat något i vikt sedan förra veckan heller, det pendlar mellan 3-4 kg. Nu ska ju lilla tjejen ta och växa på sig i ganska rask takt så då kanske vikten ökar mer!
Allt är fortfarande hur bra som helst, jag mår prima! Lite ont och stel i fogarna när jag rör på mig väldigt mycket men absolut ingen fara, det hör liksom till och är nästan bara mysigt! Hungrig är jag dock hela tiden, det var jag i sig innan jag vart gravid oxå men nu är det extremt. Kan vakna hungrig på nätterna! Det gör i sig inget eftersom det verkar som om jag måste vräka i mig för att kuna öka något i vikt!
Lilltjejen sparkar högre och högre upp så livmodern växer i rask takt. När man lägger sig ner så ser man hur hela magen åker hit och dit nät hon sätter fart, hon är nog ett litet yrväder precis som Fenixen!
Om två veckor väntar ett besök på MVC, spännande! Ska li mysigt att få höra på det lilla hjärtat.

v.23

Måndag

Morgonen startade med promenad och sedan massa bus och mys. Fenix ritade massor och lekte med sina bilar. Har köpt lite fler duplobilar till Fenix men dem kommer inte förrän senare i veckan. Då kommer han ha massa roliga bilar att koppla ihop, han älskar verkligen det.
Fenix fick sova middag vid kvart i elva och då passade Embla och jag på att mysa lite, hon har ju varit borta hela helgen lång! Hon är en mysig liten tjej hon!
Jag väckte Fenix haöv ett och då åkte vi in till norrtälje och G där vi mötte Carro för lite lunch! Alltid lika trevligt! Hon har fullt upp hon med det jobbet hon har och att öppna ett eget aktiebolag! Det kommer bli så bra när det sätter igång i april!
När Daniel kom hem så åt vi middag och sedan gick vi till farmor och farfar och fikade en stund. Fenix busade runt och skulle titta på "issen" hela tiden. Molly låg uppe på ett skåp och hade inga som helst planer på att komma ner. 
Nu är vi hemma igen och Fenix sover gott i sin säng! 


Puss gullvovve!


Ska du ligga i min korg länge till eller?

Så mysigt!


Kul att få komma ut på promenad

Nu ska det målas

Så fint!

Världen sötaste!

Fruktstund i soffan framför tv:n

Banan och mandarin är inte dumt!

Gott!


Lunch på G

Gudmor Carro och Fenix

Busunge!

I går så bvart det massa bus på förmiddagen med Fenixen. Jag åkte iväg vid kvart i tolv för att jobba. När jag jobbat klart vi kvart över nio så åkte jag till mamma och pappa och hämtade upp Embla som varit där över helgen.
Fenix och Daniel hade varit ute en stund på eftermiddagen och Fenix hade skottat lite och efter ett tag hade han börjat rymma. Han skulle hem till farmor och farfar! Han gick dit med Daniel i släptåg och sedan hade han krypit upp för trappen där hemma och fram till dörren, hihi! Han hade charmat in sig på middag där så Daniel och Fenix vart kvar  på mat som sagt!
Nu ska vi snart ta en promenad med Embla, vi är ju lediga idag så vi kan bara ta det lugnt!

Vad gör du pappa?

Intressant!

Blir det inga fler bubblor nu?

Bus med pappa!









Sitter i leksakslådan

Kopplar ihop sina bilar!

Ja så här kan man ju oxå titta på tv

Våran gullunge!

Lördagen

I går morse började jag jobba kvart i sju så jag satte mig i bilen vid tio över sex och startade bilfärden. Jag hann inte så långt innan temperaturen visade -30 grader! Det är ju inte klokt vad kallt det är. Det gjorde ont att andas på morgonen och jag satt med både vantar och mössa på i bilen, bilen hann knappt få upp värmen innan jag hunnit fram till jobbet!
Väl framme på jobbet så var det ju i alla fall varmt och skönt inne på jobbet.
När jag kom hem igen så vart det mys i soffan med mina älsklingar en stund och sedan ett bad för mig och Fenix innan vi gick upp till farmor och farfar och åt middag. Det var gott som vanligt och Fenix busade runt som vanligt och letade efter Issen (kissen). Han är så söt så! Daniel fick till slut tag i katten så Fenix fick klappa lite!
När vi kom hem igen så fick Fenix hoppa i säng och jag och Daniel tittade på Reef. En hajfilm som faktiskt var kanonbra tycker jag. Jag älskar ju hajar och här var det riktiga hajar med.
I morse vart det morgonmys i sängen. Daniel låg en stund och kände på lilla tjejen som sparkade som bara den sedan tittade vi på American dad medan Fenix satt och byggde med duplo mellan oss, gullungen!
Idag jobbar jag 12:15-21:15, trist men jobba måste man! I morgon är jag och Fenix lediga i alla fall!

Härlig morgontemperatur på väg till jobbet, det är ju inte klokt!


På väg till jobbet, ser så kallt ut!

Middag hos farmor och farfar

Glass är gott

Duplobygge på gång i våran säng nu på morgonen

Koncentrerad

Öppna dörren så jag kommer in till badkret någon gång då!

Kan man se busigare ut?

Äntligen får man ha lite kul i badkret!

Mer kalas!

I går kväll kom mormor och morfar hit på middag. Dem hade med sig paket tilll lilleman oxå på hans 1½ års dag! Han fick en rolig formbar gubbe samt pengar att stoppa i spargrisen, tack snälla!
Till middag vart det baconinlindad kyckling med parmensaost, pressad potatis, sallad och whiskysås, smaskigt! Till efterrätt vart det kladdkaka och glass. Fenix flirtade in sig hos mormor och fick lite gurka i hennes knä! Efter middagen hjälpte Fenix till att duka av bordet som vanligt, han är så duktig!
Han visade även mormor sitt lekrum och att han kan åka rutschkana! Fenix fick hoppa i säng en liten stund innan dem åkte hem, han var lite trött!
Tack snälla för en trevlig kväll!

Mammas glada troll!

Färdigdukat

Får paket av mormor och morfar

Spännande!

Behöver bara lite hjälp

Middag

Köttbullar och potatis

Får gurka av mormor

Mysstund

Visar mormor sin rutschkana

Glasspinne är inte dumt alls!

Så gott!

Mjölk i finglas!


Pyjamaskillen säger godnatt!

Handla

Fenix och jag åkte in till norrtälje vid tio-tiden idag och handlade lite mat. Fenix tycker att självscanningsmanicken är bra rolig, man får nästa slåss om den med honom när det är dags att scanna en vara. Idag fick han trycka på knappen så förde jag in vara under den röda strålen så varorna vart registrerade i alla fall! Han är bra duktig han lilla killen! På flygfyren får alla barn en banan medans man handlar och det tycker Fenix är toppen!
När vi åkte hem somnade lilleman och han fortsatte sova middag när vi kommit hem oxå!
Han har ätit lunch och vi har vikt och hängt lite tvätt här hemma, allt med hjälp av självaste lilleman! Vid sex-tiden kommer mormor och morfar och äter middag här!


Åh, en sådan här rolig sak!

SPännande, måste undersökas

Den är min!

Banan är gott att äta på medans man handlar

Snart slut!

Lite kalas!

I går efter middagen fick Fenix paket av mig och Daniel, han fick en borste, en kratta och speciella pennor som går jättelätt att torka av när han kladdat ner sig själv med dem. Han lekte en stund med sina saker och sedan kom farmor, farfar och farbror och fikade. Fenix fick ett paket med två av sina favorit glas i samt tandborstar vilket han oxå är galen i!
Glaset provdrack han ur till fikat och det gick alldeles utmärkt! Daniel , Mikael och Fenix busade sedan massor och Fenix somnade som en stock vid halv sju! Man blir trött av att fylla 1½år! 

Gott med gurka, eller urka som Fenix döpt om det till

Paketöppning

En kratta och en borste

I vår får han gå ut och kratta istället

Pennor är alltid lika kul

Början på ett mästerverk!

Mamma hjälper till och målar lite

Lika koncentrerade båda två


Puss mitt hjärta!

Myskille!

Paketöppning

Det går alldeles utmärkt att dricka ur nya glaset

Rån är oxå gott!


Mys i mammas knä

Nu börjar älsklingen bli lite trött

1½ år sedan!

För 1½ år sedan fick vi hålla våran älskade son i våra famnar för första gången och som vi längtat efter det! Alldeles varm och len gosade han in sig i oss och kände sig trygg! Första natten låg han och sov mellan oss på BB och man njöt av att höra varenda andetag han tog, han var hos oss och han vara bara våran!  Vi kunde inte vara mer stolta som föräldrar. Han var så himla älskad redan innan han anlände och för varje dag som går så växer sig den kärleken bara större och större trots att man inte tror att det går att älska en människa mer än vad man redan gör. Det går inte riktigt att beskriva hur man känner för honom, han är vårat allt! Han är så underbar på alla sätt och vis! Allt han gör, gör han med ett leende på läpparna , ett leende som gör att vem som helst smälter. 
Han har redan blivit en stor pojke som kan massvis med saker själv och för var dag som går så lär han sig något nytt, det är så roligt att få följa hans utveckling var dag!
Snart ska ju lilla gullungen bli en förebild för sin lillla syster oxå, han kommer klara det galant! Han kommer bli världens bästa bror!
Vi älskar dig lilla hjärtat!




















Dusch

Då var det tisdag och halva februari har passerat, skönt! Ett steg närmre våren! Det är fortfarande kallt ute men vi har gått en liten promenad med Embla och trotsat kylan ändå. Jag jobbar kväll idag vilket innebar morgonmys i sängen med våran ängel i morse! Det finns inget bättre!
Fenix hann med en dusch innan jag lämnade honom på dagis, han är verkligen duschtokig, han skulle kunna stå där hela dagen om han fick.
Nu är han i alla fall på dagis och jag saknar honom redan, han sover ikväll när jag kommer hem så jag får vänta tills i morgonbitti innan jag får pussa på honom igen.
Jag ska plocka undan lite här hemma och sedan äta lunch innan jag åker och jobbar.

Lycklig kille i duschen

Koncentrerad

Varmt och skönt vatten

Tvättsvamp måste man ha!

Golvet måste tydligen oxå tvättas

Gullunge!

Vårat allt!

Vecka 22

Tiden rinner i väg och idag är vi i vecka 22. Allt är fortfarande så himla bra, jag är så bortskämd med mina graviditeter verkar det som. Jag mår hur bra som helst, ingen värk eller så och det går jättebra att jobba. Det enda jag känner är lite stelhet i bäckenet när jag rört mig mycket och sedan suttit och vilat en stund och ställer mig upp igen. Det lilla illamåendet som jag hade fram till vecka 13 ungefär var ju inte mycket att prata om, jag kräktes ju aldrig och äta kunde jag göra hela tiden. Det gick hur bra som helst att jobba och så för som sagt illamåendet var inte speciellt intensivt. Sedan från och med vecka 13 så försvann illamåendet helt! Kissnödig är jag dock hela tiden men det var jag med Fenix oxå, dem verkar anv'nda min blåsa som huvudkudde!
Lilltjejen bufflar runt som bara den så fort jag sätter mig ner och tar en lugn stund, hon sparakar som bara den på sin pappa nu oxå!
Jag tror även att jag och Daniel har kommit överens om ett namn till tjejen oxå, vi är nöjda med det båda två men vi ska prata lite till innan vi bestämmer oss helt!
Nu har jag i alla fall snart gått upp fyra kilo, inte riktigt men nästan! Jippie, kilona verkar sätta fart nu, äntligen. Nu har jag bara några hekton kvar så är jag uppe i samma vikt som jag hade innan jag vart gravid med Fenix! Magen har växt jättemycket nu den senaste vecka känns det som men det är ju så det ska vara!

Vecka 22

Alla hjärtans dag!

I går var en vanlig jobbdag, när jag slutade åkte jag och hämtade Fenix på dagis, han hade haft det bra där! När vi kom hem var Daniel redan hem, vi gick in och då tog han Fenix på en gång och sa åt mig att gå och göra mig i ordning då han hade bokat bord på G till klockan fem, jag visste inte om någonting innan! Så roligt! Jag gick och bytte om och när jag var klar så kom farmor som skulle vara med Fenix under tiden. Daniel hann i ala fall få sin t-shirt från Carlings som jag köpt åt honom i present och Fenix fick en tröja och ett par vantar, han har så mycket leksaker så jag tyckte att kläder var mer nödvändigt! Lilla tjejen i magen fick en klönning även om, den var på rean så jag passade på. Den fanns visserligen bara i storlek 68 men den växer hon ju i så småningom.
Vi åkte in till G och åt en jättegod alla hjärtans dags meny, trerätters! Supergott och supermysigt var det! När vi hade ätit klart så gick vi till Hemma kväll och hyrde en film och Daniel handlade nästan 2 kg lösgodis, hihi, jaja då har vi ju godis ett tag framöver. Allt hade gått bra för farmor och Fenix, Fenix hade gått och pekat på sin vällingsflaska ganska så tidigt så han hade fått gått och lägga sig ganska tidigt! Skönt för honom!
Daniel och jag tittade på filmen och mös i soffan! Tack hjärtat för en superkväll! Älskar dig!
Min älskling!

Daniel tar såååå himla bra kort! hihi, ser lite frånvarande ut

Poppers

Entrocoté med rödvinssky, limesmör och potatisspett

Hjortron cheesecake

Puss mitt hjärta

Hihi, halva ansikten!

Filmmys i soffan!

Den "lilla" godisskålen

Tjejens klänning

Fenix tröja samt vantar


Möbelmontering

Då har det hunit bli söndag, helgerna går alldeles för fort! Daniel åkte in till norrtälje och handlade lite saker till avloppet här hemma och då passade jag och Fenix på att skruva ihop Fenixens nya möbelgrupp. Självklart har jag fått massvis av hjälp av lilleman. Han vill så gärna vara med och det får han självklart, fast det tar ju längre tid när han är i vägen hela tiden och ska ha samma verktyg som en annan. Nu är det i alla fall färdigt, Fenix har fått lite frukt och vilar nu middag. Daniel och Marie-Louise är inne på gymmet och tränar. Jag ska passa på att vila lite på soffan och mysa av alla bebissparkar jag får!

Packa upp

Alla delar ska upp

Nu vart det nog lite tokigt, stolen var inte riktigt klar

Så där ja!

Gullunge!

Hjälper till och skruvar lite

Så duktig

Är jag i vägen? Det kan jag aldrig tro!

Färdigt!

Här går det jättefint att sitta

Glad kille!

En underbar dag i Stockholm

Daniel släppte av mig vid slussen så tog jag tunnelbanan därifrån till centralen där jag träffade upp underbara Carina! Som vanligt var vi båda hungriga så vi började nästan med att fika med en gång, hihi! Vi är riktiga matvrak även om det inte syns! Det vart världens största kärleksmums och nypressad apelsinjuice och självklart en massa prat! Efter det gick vi på stan en stund och kikade i affärer, det vart två gravidlinnen, en kofta, två diadem och en fotsalva för min del.
Kvart i sex mötte vi upp Elin på medborgarplatsen och så gick vi till Mamas och Tapas där vi åt en riktig god middag, vi tog in massa smårätter och delade lite hur som helst, självklart vart det chokladtårta till efterrätt! Det var en supertrevlig dag och så roligt att träffa mina tjejer igen!
Jag tog bussen till norrtälje och sedan körde jag hem Marie-Louise och Göstas bil som dem lämnat i norrtälje då vi åkte med våran bil till stockholm.  
Daniel tog med sig system kameran till kalaset så jag fick ta den andra, därav dem dåliga bilderna!

Haha, koncentrerad???

Min fina lilla älskling

Fina Carina och Elin

Massa mat!

Vad ska man börja med?

Smaskigt!

Hihi, kameran är då inte speciellt bra, nej vi är inte fulla utan bara allmänt rödögda!

Fenix på 60-års kalas

I lördags åkte jag med Daniel och hans familj in till Stockholm, dem skulle på 60-års uppvaktning och jag skulle äntligen träffa Carina och Elin! Vi hade gjort upp ett datum för länge sedan och nu var den dagen äntligen här!
Daniel och Fenix hade haft det trevligt på kalaset. Fenix hade smaskat i sig mat och lekt med hund och bilar.
På vägen därifrån hade dem stannat på coop i arninge där Fenix fick en overall, jeans och en låda med duplo av farmor och farfar.
När dem kom hem hade Fenix velat gå och lägga sig nästa med en gång, söta lilla tröttmössan!

Vad har farmor för gott?

Jag ska nog smaka lite

Pasta!

Lite dricka!

Lånat en bil

Lite förfriskning

Fredagsmiddag!

I fredags slutade Daniel innan mig så han hämtade upp Fenix på dagis, jag åkte och handlade lite efter jobbet. Daniels familj kom över på middag vid halv sex. Det fick bli tacos som går att laga men ändå är väldigt gott. Till efterrätt vart det kladdkaka och glass!
Daniel var och köpte en ny tv här om dagen, en 60" tum, hur stor som helst! Han tyckte att vi behövede en sådan, hihi, grabbar alltså! Hur som helst så mös vi ner oss i soffan och tittade vi på My bloody valentine på denna gigantiska tv på kvällen när Daniels familj gått hem.

Tacos är gott!

Middag

Mjölk är gott

Man kan äta glass med händerna

Så tjusig!

Bus med farbror

Jobb igen

Torsdag och en ny arbetsdag väntar, eller kväll egentligen. Börjar kvart över tolv och slutar kvart över nio. Fenix ska till dagis vid halv elva så han får äta lunch och sova med dem andra! Daniel hämtar sedan upp honom i eftermiddag.
Vi ska nu hoppa in i duschen  båda två, Fenix älskar att duscha och det gör jag med. Han ser ut som ett troll i håret, han gnuggar det mot kudden så det blir ihoptovat, det blir mycket balsam idag! 

Våran pajas!










Shopping och lunch

Vid nio-tiden i morse klarnade det upp och solen tittade fram. Jag och Fenix gjorde oss då i ordning och åkte in till norrtälje. Vi handla två pyjamaser och en skjorta till Fenix. En klänning, en body och strumpor till lilltjejen fick det oxå bli! Jag handlade en mascara och en eyeliner, på något vis är det mycket roligare att handla till barnen än sig själv.
Daniel ringde vid halv elva, då skulle han och Marie-Louise mötas upp på flygfyren och äta lunch på flygfyren vid elva så då anslöt sig jag och Fenix oxå. Det är så mysigt att få träffa stora älsklingen och krama och pussa på honom lite mitt på dan oxå! Det är ju väldigt sällan han jobbar i norrtälje så man får passa på!
Fenix somnade i bilen på vägen hem och vaknade inte när jag klädde av honom och stoppade ner honom i sin säng.
När ahn vaknade vart det lite mellis och sedan gick vi ut i solen en stund, det vart en liten pulkatur och Fenix fick pyssla lite med det han själv ville!
När vi sedan kom in igen så bäddade vi rent sängarna och plockade ihop lite. Tvättmaskinen fick gå ett par gånger oxå! Sedan vart det lite lek inne på Fenixens rum! När Daniel kom hem vart det middag. Nu ska jag hänga lite tvätt och sedan blir det en promenad med Embla. Fenix ska väl få hoppa i säng snart, han börjar bli lite trött!
J
Fåglarna är nöjda med att bli matade i blåsten

Titta, fåglar!

Lilla hjärtat!

Bästa stället, i leksakslådan!

Mysstund

Puss!

Lunch på flygfyren

Måste fixa lite.....

.....så ja, bort med brödet! Korven är godast!


Fenix´s nya kläder






Lilltjejens nya kläder







Tittut!

Gullunge!

Myser i solstolen

Gräver lite

Åh, en pulka

Jag vill åka!

Nu vart det nog fel håll....

Så där ja!

Då går vi!

Busungen hjälper till att bädda rent

Så mysigt i dem gamla sängkläderna!

Leker!

Blåsigt

I morse när Fenix vaknade så fick han komma in i våran säng och mysa ner sig under täcket brevid mig med en flaska välling. Vi hörde hur det stormade utanför fönstret, vi kikade ut och det var lite snö i luiften oxå, usch och burr! Vi stannade kvar under täcket ett stund till. Vi är ju lediga idag oxå så vi har ju ingen brådska med något.
Jag vet inte riktigt om vi ska göra något idag eller om vi ska hålla oss hemma. Tänkte att vi skulle ta oss en sväng på stan men jag vet inte om jag har någon lust i det här vädret. Vi kanske bara blir hemma och myser. 
Vi har i alla fall varit ute med Embla och Marie-Louise ville ha henne idag igen så hon kommer och hämtar henne senare. Då behöver inte vi gå ut i kylan!
Fenix är så duktig att hjälpa till här hemma, favoriten är nog att hjälpa till att ställa in saker i diskmaskinen. Han springer mellan bordet och diskmaskinen med disken och ser överlycklig ut! Mammas lilla hjärta!

Det är kul att hjälpa till med disken

In med skeden i diskmaskinen

Och så tallriken

Den får stå här!

Ett besök på pappas jobb

Usch vilket väder det var i morse, var ute på promenad med Fenix och Embla i snöstorm. När vi kom in gjorde jag och Fenix oss i ordning och så åkte vi in till norrtälje. Marie-Louise var förbi och hämtade upp Embla, hon ville låna henne och det går ju jättebra! Det slutade faktiskt snöa på vägen in men det blåste fortfarande. Daniel håller på och spränger vid flygfyren så vi stannade där. Fenix tycker det är jätteroligt med alla grävmaskiner och borrvagnar. Vi hann se på när Daniel sprängde en gång. När Daniel var klar med det så kom han ner till oss som stod på behörigt avstånd, när Fenix fick syn på pappa så sprang han dit, gullungen! Vi gick och åt lunch tillsammans på flygfyren. Daniel var inte så hungrig så han tog en köttbullesmörgås och jag åt fiskgratäng, jättegott! Daniel behövde gå tillbaka jobbet efter lunchen så jag och Fenix gick in och handlade lite. Marie-Louise behövde mjölk så vi handlade det till henne och sedan lite smått och
gott till oss.
På vägen hem började solen skina, härligt. Fenix fick sova middag och sedan äta lunch och efter det gick vi ut en stund i solen. Fenix skottade och gjorde så fint här på framsidan! Det var riktigt varmt och skönt i solen när man höll sig mot husväggen.
Nu har vi precis varit och hämtat Embla hos Marie-Louise och Gösta och fikat lite, eller jag fikade inte för jag var mätt efter maten.
Fenix har hoppat i säng och jag och Daniel ska äta en varsin sembla och  mysa ner oss i soffan!































Vecka 21!

Då har vi kommit till vecka 21 i denna graviditet. Från början var lillstumpan  beräknad till den 16:e juni men efter ultraljudet vart förflyttat till den 20:e, därför byter vi vecka på en tisdag nu istället för en fredag.
Allt går forfarande jättebra, hon buffar runt som bara den i magen och Daniel kan känna henne varje dag! Nu har jag gått upp nästan 3 kg! Inte så mycket men bättre än förra veckan! Bebisen ska ju väga 500 gram nu och sen väger ju livmodern, fostervattnet och moderkakan lite oxå så något fett har jag dessvärre inte lagrat, hoppas det kommer! Jag kan fortfarande ha mina arbetskläder som det är XS i men om några veckor får jag nog byta upp mig till S. Magen växer i alla fall, nu ser jag riktigt gravid ut, så himla mysigt!
När jag har jobbat och sprungit omkring en hel del och sätter mig i soffan en stund och sedan går upp igen efter någon timme så har jag lite ont i bäckenet och ljumskarna men det är absolut ingen större fara. Jag har det nog väldrigt lindrigt om man jämför med många andra. Hoppas det håller i sig!

Fenix tittar på ultraljudsbilderna av sin syster

Vecka 21!

Älskade son!

Då kan man säga att jag och Fenix har tagit helg. Det är som fredag i dag då vi ska vara lediga i två dagar nu! Ska bli så skönt! Fenix har varit på dagis idag, jag slutade klockan två så halv tre hämtade jag upp honom. Dem hade varit ute på förmiddagen och Fenix hade halkat och skrapat sig lite i ansiktet, lilla plutten! Han hade blivit lite ledsen men det hade gått över fort!
När vi kom hem från dagis tog vi en liten frukt och mysstund i soffan, härligt!
När Daniel kom hem åt vi middag och sedan lekte med med Fenix i hans rum! Rutschkanan är populärast för tillfället. Nu åker han på mage. Han var så himla söt nu på kvällen, han klättrade upp i kanan och så vinkade han till mig och Daniel som satt och tittade på och sa Hej hej! Sen gav han sig iväg ner för kanan på magen och när han kom ner satte han sig upp och klappade händerna och ville även att vi skulle klappa händerna åt honom och självklart fick han applåder! Mellan åken kom han förbi mig och Daniel oxå och så fick vi en varsin puss, hur söt som helst! Oj ,vad älskar våran underbara son!
Nu sover lilla hjärtat och jag och Daniel ska mysa ner oss i soffan!


Blöta tandborsten

Borstar tänderna!

Pussar på sin lilla syster!

Trollunge!

Nu ska det åkas!

Wiiiie!

Jobbhelgen över!

I går var vi och storhandlade innan jag åkte till jobbet. När jag kom hem från jobbet var det bara att hoppa i säng på en gång. Imorse började jag kvart i sju och sedan jobbade till kvart i fyra. Lång dag!
När jag slutat åkte jag till mamma och pappa på landet och hämtade Embla, vi åkte sedan in till norrtälje och handlade frimärken och postade min havandeskapsledighetsansökan.
Väl hemma så gick jag upp till Marie-Louise och Gösta. Daniel och Fenix var redan där. Marie-Louise och Gösta hade varit barnvakt medans Daniel hade varit i Ledinge och hämtat dynamit. Vi fick ost-och skinksås till middag och äppelkaka till efterrätt, smaskigt!
Imorgon ska jag jobba igen men bara till klockan två och sedan är jag ledig tisdag och onsdag, det ska bli skönt!
Snart ska jag stoppa Fenix i säng och efter det blir det en dusch och sedan mysa ner sig i soffan med älsklingen och lite godis och titta på solsidan.

Älsklingarna

Kollar i sin nya bok som han fick av oss igår

Roliga luckor!

Kommer det någon mat?

Jag tar lite senap under tiden då!

Pasta med skink- och ostsås

Spelar keyboard

Leker med farfar

Klappa Molly

Så mjuk!

Mysfredag med familjen

I går åkte min fina familj in till norrtälje på eftermiddagen. Vi åt lunch på G vilket var hur gott som helst! Efter lunchen gick vi till babyproffsen och kikade lite vagnar igen. Vi har inte bestämt oss vad vi ska ha ännu, blir nog lite fler svängar och titta på vagnar innan vi bestämmer oss. Vi gick sedan till House of Pain där Cribbe skulle tatuera Daniel. Fenix ritade och sopade golvet där, en liten hjälpreda! Det var meningen att jag och Fenix skulle gå på stan en stund medans dem höll på med Daniels ben men när jag och Fenix kom ut så spöregnade det så då hämtade vi bilen istället och åkte till morfar. Mormor hade inte kommit hem från jobbet ännu.
Vi fick lite fika där och så lämnade vi Embla, hon ska få vara hos dem i helgen då jag jobbar.
När vi fikat klart så var Daniel oxå klar så vi tog bilen ner på stan igen och mötte upp Daniel och gick i lite affärer. Fenix fick en tröja och ett par byxor och sedan köpte vi 3 små plagg till lilltjejen oxå! Så himla sött! Tänk att dem är så små, man glömmer nästan bort det! Varken jag eller Daniel är speciellt förtjusta i rösa men man märker att det inte går att undvika den färgen när man ska handla tjejkläder. Nästan allt är rosa. Sen är ju den där jäkla Hello Kitty katten på varenda plagg och en sån katt kommer inte in i detta hem! Måste den vara på alla plagg!
Idag jobbar jag kväll så snart ska vi in till norrtälje och handla lite innan det är dags för mig att ge mig av till jobbet!

Hjälper till med städningen

Så duktig!

Min kycklingsallad

Gott med bröd

Älsklingen fick mitt vitlöksbröd

Hjälper till med skisserna på House of Pain

Städar av lite hos Cribbe

Får russin av pappa

Slappar hos pappa en stund, snart är det tatueringsdax

Titta in i kameran morfar!

Morfars dricksflaska

Gott!

Morfar bköd på pepparkaka!

Sitter hos mamma en kort stund

Fenix´s nya tröja och byxor, lite mörk bild dock

Lilltjejens kläder






Rutschkana!

Frukost och hundpromenad avklarad. Daniel och Fenix tittar på tv och jag sitter här en stund. Om en stund blir det lite frukt och sedan sovstund för lilleman!
Fenix fick en rutsch kana förra sommaren men han var lite för liten för att uppskatta den då så idag tog jag in den åt han och jösses vad skoj han har haft det här på morgonen!

Daniel var och handlade färsk frukostbröd i morse!

Gullungen åker rutschkana!



















Här ifrån kan man ju spana ut genom fönstret!

Fika

I går efter middagen gick vi upp en sväng till farmor och farfar och fikade. Vi ville höra hur det gått för Cecilia med hennes flytt och det hade gått bra.
Fenix drack mjölk ur ett vinglas av plast, han tyckte det var helfestligt! Lite lek vart det oxå innan vi gick hem igen där Fenix somnade som en stock. Daniel och jag tittade på Sveriges värsta bilförare på kvällen.
I morse vaknde Fenix vid sex-tiden. han är morgonpigg han men samtidigt då somnar han vid sju på kvällen och sover dessutom 3 timmar mitt på dagen så man kan inte räkna med att han ska sova längre. Daniel låg då kvar i sängen, han skulle vara ledig idag! Så mysigt eftersom jag sedan jobbar i helgen. 
Han var i alla fall sugen på nybakta frallor och åkte nyss in till norrtälje för att handla det till frukost. Fenix sitter här på golvet och försöker få på sig sina gummistövlar, hihi, han vill nog gå ut men det får vänta tills efter frukosten i alla fall. 
Efter Fenix sovstund idag så ska vi in till norrtälje och äta lunch och ha det mysigt!
I går fick jag mina papper från chefen som hon fått fylla i angående min havandeskapsledighet. Nu kan jag skicka in allt till försäkringskassan, skönt! Får mitt moderskapsintyg när jag ska till barnmorskan nästa gång och sedan ska alla papper vara klara. Om det går som jag vill så jobbar jag min sista dag den 20:e april.

Farmor, kan jag få lite mjölk?

Tack!

Det här ska bli gott!

Smörgåsrån med leverpastej är riktigt gott

Pappa, ge mig mazarinen!

Proväter mazarinformen

Mjök i vinglas och bulle är inte heller så dumt

Åh, så gott och tjusigt att dricka ur ett sådant här glas!

Lite lek!

Lediga imorgon!

Då var denna arbetsdag oxå avklarad, härligt, jobbade bara till två idag! Jag har precis kommit hem med Fenix. Dem hade målat med fingerfärg på dagis idag, dem andra barnen hade inte velat målat i början utan bara suttit. När dem fick penslar så satte dem dock i gång. Fenix däremot han hade kladdat runt hej vilt med fingerfärgen, hihi! Han är inte rädd att kladda ner sig han inte! Det var färg lite här och där på hans kläder men vad gör det när han får ha så kul på dagis! Utanför dagis så hittade han en bandyklubba som var himla rolig, vi höll inte på att komma hem från dagis utan den klubban, vi får väl köpa en åt honom. Blivande bandyproffs?
Nu ska vi mysa hela eftermiddagen. Fenix leker just nu med sina bilar i vardagsrummet och gör tydliga och höga billjud till, så himla go kille! 
I morgon är vi lediga! Jag jobbar i sig hela helgen sen, inte så kul men då är jag ledig nästa tisdag och onsdag istället och som sagt imorgon har vi hela dagen ihop! 
Lilltjejen i magen buffar hårdare och hårdare, nu känner man henne väl även om man är i rörelse själv. Längtar efter henne samtidigt som det är mysigt att ha henne i magen! 

Dags att klä på sig och gå hem från dagis


Busunge!

Läser informationen som dagis har!

Jag ska inte gå hem, jag ska spela bandy!

Blivande bandyproffs?

Så glad!


Ännu gladare!

Feberfri!

När jag hämtat Fenix på dagis i går så mös jag ner mig i soffan med min feber och ledont. Fenix var så gullig och lekte med sina leksaker och ungefär var 5:e minut kom han och gav mig en puss, jag vill egentligen inte att han pussar på mig när jag är sjuk men han var så envis så då fick det bli några pussar. Det är ju svårt när han är så himla gullig! Hoppas bara att han håller sig frisk! På kvällen kom Marie-Louise och Gösta förbi och fikade. Marie-Louise tog ut Embla på en promenad, tack snälla, då slapp jag med min feber. Det var lite ovanligt att ha dem båda här, annars är ju alltid en av dem hos Cecilia men eftersom hon flyttat igår som kom båda. Flytten hade gått bra, skönt! Fenix fick en telefon av dem som han tyckte var jätterolig, han älskar telefoner av alla slag!
Fenix somnade vid sju och efter det tog jag och Daniel ett varmt bad tillsammans, det var så skönt för mina onda leder, får alltid ont i lederna när jag har feber. Jag var helt slut på kvällen och la mig redan halv nio och toksomnade. Sedan vaknade jag av Fenix vid tjugo över sex i morse, det var många timmars sömn för mig, härligt! Idag är jag feberfri i alla fall och det ledonda är borta nu känns det bara som om att man kört ett rivjärn upp och ner i halsen men det ger sig väl det med.
Jag jobbar kväll idag vilket betyder att lilleman och jag får förmiddagen för oss själva. Vi har myst i sängen på morgonen med välling och bokläsning, helt underbar start på morgonen! Halv elva ska han till dagis och sedan hämtar Daniel honom i eftermiddag. Nu ska vi ge oss ut på en promenad med Embla.

Får morgonvälling i mamams och pappas säng!

Myspojke!

Gullungen

Läser lite bok

Mamma kan du läsa för mig?

Telefonen som Fenix fick igår

Det är till dig mamma!

Småligger på tv-bänken och leker med sitt flygplan

Sjuk men ändå på jobbet

I går när jag jobbade så började jag få lite ont i halsen, det vart värre under kvällen och på vägen hem började frysa, feber! Härligt! Har sovit dåligt i natt men i morse var febern borta. Jag åkte till jobbet där den dock kom tillbaka igen. Har nu tagit två alvedon och det känns bättre. Har haft ont i hela kroppen på morgonen och frossa. Hoppas att det är något som går över fort, jag vill verkligen inte vara sjuk. Nu är det mesta arbetet klart för dagen så nu får jag ta det lite lugnt tills jag slutar i alla fall! Har rast nu i en timme och sedan bara 45 minuter kvar att jobba.
Fenix vart lämnad på dagis idag vid halv elva då Daniel var ledig på förmiddagen, han ska hjälpa Cecilia att flytta. Efter det åker han till jobbet. Jag slutar halv tre och efter det åker jag och hämtar upp våran gullunge, hoppas han är lite lugn idag nu när jag inte mår så bra!
Något som är skönt i alla fall är att det är februari nu, kalla och mörka januari är avklarad!


Mammas busunge undersöker undersidan av vagnen!






annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0