Feber

I går fick Maiden 39 graders feber väldigt hastigt, dock försvann den lika fort som den dök upp. På 2 timmar var hon feberfri igen. Skönt, hoppas det är tänderna som spökar. Vi stannar hemma och tar det lugnt för säkerhets skull.
Vi har lämnat trollen på dagis och jag och Maiden har ätit frukost. Nu ligger hon och vilar.

















Onsdag

Idag har dagis stängt då dem har planeringsdag. Vi har då istället haft besök av Carina och Casper. Det har blivit fika, film, lek och bus! Roligt för barnen nu när dagis var stängt.
Casper ville inte åka hem och Fenix ville inte att Casper skulle åka. Vi får ta en annan lekdag snart igen.






































Tisdag

Handling, tvättning och städning bestod tisdagen av.







Måndag

I måndags vart det en promenad med barnen och Embla ner till djupsjön.























Oct. 30, 2013



Maiden 10 månader

I måndags blev vår underbara älskade Maiden 10 månader.

































Embla

I måndags ringde veterinären från Albano, Emblas blodprovssvar hade kommit. Dem visade att Embla hade en fästingburen sjukdom. Så himla skönt! Nu vet vi varför hon blev så dålig och även att hon är insatt på rätt behandling .





Söndag

I söndags var det fint höstväder och vi var ute och pysslade lite på tomten.
På kvällen kom farmor, farfar och farbror Mikael hit på middag. Jag lagade en trerätters, det blev trattkantarelltoast, skinkrullader och olika sorters pannacotta. Daniel pysslade med båten under tiden.






















Från Coronas avdelning

Så söta småttingar på Coronas avdelning ekorren .





Bilder

Idag när vi gick promenad så mötte vi Lasse som var ute och gick med sin kamera. Han tog kort på barnen innan vi gick vidare. När vi kom hem så hade han mailat över bilderna, så snällt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Igår bakade jag några minibiskvier, närmare bestämt 84 stycken. Det tog sin lilla tid men nu har vi biskvier ett tag framöver.
Vi tog sedan en promenad och till barnens stora glädje fanns det en del vattenpölar. När vi gått halvvägs kom farfar tillbaka från skogen med traktorn. Corona ville åka med farfar i traktorn så det fick hon. När vi andra kom hem efter promenaden så vart vi bjudna på fika av farfar.
Medans jag sedan lagade mat och utfodrade barnen så tog Daniel en tur till gräddö med båten där han fick hjälp att ta upp den och ordna lite med motorn inför vintern.



































Fredag

I går morse bakade jag frallor till mina älsklingar, så gott med nybakat bröd till frukost. Jag och Fenix åkte sedan till Erika för att plocka svamp. Vi hittade lite trattkantareller och Fenix fick titta på alla djur som dem har.
På vägen hem stannade vi och handlade lite.
Hemma vart det sedan lite pyssel med grillplatsen innan jag, Fenix och Mikael åkte in till Norrtälje. Mikael skulle hämta sin jobbil som varit på service, Fenix ville åka med farbror Mikael hem så det fick han. Jag åkte vidare till morfar för att lämna Embla.
Fenix och Mikael hade stannat på Lekia oxå där Fenix fick leksaker, det var en väldigt nöjd kille som kom hem sen.
Medans jag och Fenix var borta så hade Daniel väldigt spontant tapetserat en vägg på övervåningen.
På kvällen blev det middag hos farmor och farfar.






























Embla

Det har blivit några lugna dagar hemma nu då jag vill ha ordentlig koll på Embla. Hon blir bättre och bättre och det är så skönt att se. Vi går ganska många och korta promenader då kortisonet gör att hon dricker mycket och då behöver kissa ofta. I morse var pappa här och fikade och Embla vart överlycklig att se honom, härligt att hon får vara med oss ett tag till.



















































En sjuk Embla

För några dagar sedan vart Embla jättedålig. Hon fick hög feber, svullna leder och hon kunde inte stå upp. Det vart en sväng till Albano där hon fick spendera 2 dagar. Hon är behandlad med antibiotika, smärtstillande, kortison och antiinflammatoriskt. Dem satte öven dropp på henne. Vi är fortfarande inte säkra på varför hon blev så här, hon är i alla fall behandlad för en fästingburen sjukdom som är det mest troliga. Vi väntar fortfarande på blodprovssvar. I går fick vi äntligen hämta hem älsklingen igen. Hon får gå på antibiotika och kortison fram till återbesöket om 14 dagar. Hon får även bara gå korta promenader och det är koppeltvång som gäller, dötrist tycker damen! Jättetack till mamma och pappa som följde med till Albano vid akuttillfället samt vid hämtning och betalade för hennes vård, det är guld värt.
En snällare och goare hund finns inte så det är så skönt att hon klarade av detta och får vara med oss ett tag till, vår älskade familjemedlem.









































Kalas

Igår åkte familjen till Enskede Gård för att fira Alvin på hans 2-års dag. Mycket gott fika och mycket skoj för barnen!

















































Fredag

Fenix har tjatat om en koja ett tag nu så gissa om han vart lycklig i fredags när det var dags att åka och handla virke med pappa. Det vart även lite snickrande på kojan tills det var dags för Daniel att åka tik till tatueraren.
På kvällen vart det lite målning av naglar.
















BVC

Idag har jag varit pp BVC med Maiden, det var dags för ett 10-månadersbesök hos läkaren. Allt gick perfekt, hon gör allt som hon borde göra. Hon går upp bra i vikt den lilla tjejen, inte konstigt med tanke på allt som hon äter. Hon väger nu 8655 gram vilket är 200 gram mer än Corona vid den åldern och ungefär 2 kg mindre än Fenix. Under hela besöket hade Maiden ett leende på läpparna, vår underbara solstråle!

















Onsdag

Idag har det varit en lugn dag med lite fix och trix här hemma.














Tisdag

Igår tog jag, Maiden och Carina en sväng till Thuns för lite shopping, det vart en jättetrevlig dag. Corona var lite snuvig så hon spenderade dagen med farmor som även hämtade upp Fenix från dagis. När jag var klar på Thuns så hämtade jag Corona, Fenix ville vara kvar. Vid fem vart vi bjudna på middag där.























Måndag

I måndags kom morfar förbi på morgonen och tog en fika, han hade svängarna förbi. Farmor kom och hämtade Fenix och dem åkte och handlade. På vägen hem hämtade dem upp även Corona så jag fick vila revbenen lite, så skönt. Tog det lugnt på soffan en stund medans Maiden sov och efter det blev det brödbak, tvätt, dammsugning och tillverkning av chokladpudding då det var min och älsklingens 5 år och 9 månadersdag. På eftermiddagen blev jag och barnen bjudna på middag hemma hos farmor och farfar. Vi fick med mat hem till Daniel som kom hem sent.

















Söndag

Ännu en dag med underbart väder och mys med familjen. Idag har vi påbörjat en liten grillplats. Det har även blivit en fika ute i det fina vädret. Henkan var förbi en sväng med sin nya motorcykel och Daniel fick ta en provtur, den turen gjordes med mungiporna uppe vid öronen. Henkan stannade kvar på en fika oxå, trevligt.
Jag och Fenix har varit till Norrtälje en sväng och handlat lite, bl.a en köksvåg då vår andra gått sönder.



















































Lördag

Idag har jag bäddat rent alla sängar och tvättat 5 maskinet tvätt. Det blir ju några maskiner när alla sängkläder och överkast ska tvättas.
Till lunch grillade vi korv ute i det fina vädret, farbror Mikael gjorde oss sällskap, det vart en fika oxå och efter det följde Fenix med Mikael hem en stund.
På eftermiddagen blev det lite röjning och rensning hör hemma.

































Fredag

Imorse bakade jag och barnen bullar, Corona snålade inte med pärlsockret när det var dax för det.
Farfar kom och hämtade Fenix på förmiddagen, dem skulle kasta sopor, Fenix följde sedan med hem till farmor och farfar där vi alla även åt middag nu ikväll.






















Blandat

I tisdags och onsdags kväll var jag på föräldramöte på Coronas och Fenixs olika avdelningar. Skoj att höra lite om vad dem gör på dagarna och vilka mål dem jobbar efter. Farmor passade barnen i onsdags kväll när den ena mötet var då Daniel inte hann hem från jobbet.
Idag har Maiden och jag varit till Norrtälje och handlat och lämnat Embla till mormor och morfar. Erika ringde när vi vat i stan och undrade om hon och Tobbe kunde komma över på en fika och självklart kunde dem det. Jag hämtade upp trollen på vägen hem och straxt där efter kom fikagästerna. Dem hade köpt med sig bullar, så gott!














































Måndag

Igår var den stora barnen hos farmor mest hela dagen, Maiden var oxå där en stund medans jag var på sjukhuset ich röntgade revbenen och lungorna. En ordenrlig muskelbristning och en spricka i ett revben vart diagnosen.
När jag kom hem fixk jag lunch hos farmor och sedan gick jag och Maiden hem.
Carina kom hit med en soptunna som vi fick av dem, perfekt. Vi hann med en snabbfika oxå, trevligt!




























Söndag

Idag har jag och barnen varit hos mormor och morfar och lekt, busat, fikat och ätit lunch. På vägen hem hämtade vi upp Daniel som sov kvar hos Henkan efter gårdagens mässa.
Revbenen känns inte bättre idag så nu vilar jag på soffan en stund innan vi ska till farmor och farfar på middag.






























Lördag

Igår vart det lite shopping till barnen, vinterskor, vantar och mössor. Jag och barnen släppte av Daniel som skulle på öl- och whiskymössan med Henkan och Kimmo.
Jag och barnen hade sedan en mysig eftermiddag med promenad, lördagsgodis och dusch. Vi tände en brasa så vi fick det varmt och skönt!
En nysning gjorde att jag fick fruktansvärt ont i revbenen så nu är det värre än det var från början, börjar verkligen tröttna på det här nu.




























Fredag

I morse åkte Fenix och jag till Gräddö då Fenix skulle klippas, han var kanonduktig och satt som ett ljus.
Jag lämnade sedan av Fenix hemma och åkte till söderbykarl för att plocka svamp med Erika och Tobbe, hittade en del gula kantareller samt trattkantareller.
När jag kom hem kom Mikael över på en fika.
Daniel och jag har nu haft en myskväll med en trerätters middag. Kantarelltoast, köttgryta och pannacotta, smaskigt!























Torsdag

Igår var jag och Maiden in till Norrtälje och handlade.
På eftermiddagen kom farmor förbi med presenter till barnen från marknaden, tack snälla.
Innan läggdags vart det en liten promenad samt skruvande på traktorn.
































Marknad

I onsdags var det marknad i Norrtälje. Jag och barnen åkte in och mötte upp morfar och gick tillsammans ner på marknaden. Mormor kom lite senare och även Daniel, då dem jobbade lite senare. Fenix fick en traktor med släp,Corona en väska och Maiden pengar av mormor och morfar, tack snälla!
Barnen fick även åka en krusell innan vi begav oss hem igen.
































annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0