En sväng på stan

Idag åkte jag, barnen och farmor in till norrtälje. Vi stannade först vid Beijer där jag köpte en fönsterbräda och konsoller till vårat sovrum. Vi åkte sedan vidare upp till alla butiker på knutbytorg. Jag köpte en avdentsstake, julgranskulor att hänga i Coronas gardin, lite mat och julklappspapper. Blev även inköp av en blomma till vårat sovrum samt en amaryllis.
Vi passade på att äta lite lunch i norrtälje oxå, när vi sitter och äter så dyker Daniel upp, hihi, mysigt! Han och en kollega var ocå sugna på lunch och lyckades hamna precis där vi var.
När vi hade ätit klart tog vi en sväng på järnia där Fenix lekte lite i lekrummet. Farmor köpte ett fågelbord till Fenix, Daniel ska få spälla upp det utanför vårat fönster så Fenix kan kika på fåglarna.
När vi kom hem igen fick Fenix sova middag och även Corona. Jag hängde upp hennes nya julgranskulor, det vart jättefint!
Daniel kom hem ganska så tidigt och det vart pannkaka till middag. Fenix och jag skulle baka pepparkaksmuffins nu på eftermiddagen men vi hade inga nejlikor, vi gick då till farmor och lånade det men Fenix vart kvar där så jag fick baka själv. Daniel håller på att slipa lite i trappan och Corona tränar i sitt gym!  


Mys hos pappa

Väntar på lunch









I lekrummet

Coronas julgranskulor ser ut så här

Med lite ljus från adventsljusstaken under kulorna så ser det ut så här!

Mammas solstråle









Fenix fågelbord

1:a advent

I morse vaknade Fenix vid sju tiden. Vi gick då upp och Daniel tände massa ljus i vardagsrummet, det vart lite adventsmys innan Daniel gick upp och gjorde god frukost åt oss. Vid kvart i tio väckte jag Corona, hon hade då sovit i över tolv timmar. Jag klädde på henne och sen åkte jag och barnen och hämtade upp mamma och pappa på landet, vi åkte sedan i samlad skara till lohärads julmarknad. Vi träffade på farmor och farfar som oxå var där och vi tog en fika tillsammans allihopa.
Jag köpte en julstrumpa till Corona pch en äppelglögg, från lohärads bryggeri. Den var jättegod och i och med att det var en lättglögg så kan ju jag oxå dricka den. Blir ingen starkvinsglögg i år då jag tycker det är onödigt att dricka det då jag ammar.
Fenix provsmakade lite choklad och provade lyckan i fiskdammen.
Vi åkte sedan hem där Daniel höll på att spackla, det vart lite lunch och sedan fick Fenix hoppa i säng, Corona ligger oxå och vilar.
Ikväll blir det middag och farmor och farfar.

Morgonmys

Mysfrukost med tänt adventsljus



På väg på marknad

Fiskdamm

Fika

Hos mormor




Besök hos gammelfarmor

I går åkte jag och Corona in till norrtälje och hämtade upp mamma och pappa, vi åkte sedan tillsammans till Älvsjö och farmors lägenhet. Vi tog en snabbfika på vägen dit. Vi rensade ur det sista i lägenheten och åt sedan lunch innan vi åkte och hälsade på farmor. Jag hade tgit med mig lussebullar och pepparkakor som Fenix hjälpt till att bakam farmor åt allt med god aptit. Härligt med lite adventfika för henne. Hon höll i Corona en stund och man ser att hon tycker att det är jätttemysigt. På vägen hem somnade Corona gott!
Vi släppte av mamma och pappa i norrtälje igen och åkte sedan hem där Daniel hade lagat mat.
På kvällen fixade jag med dem sista julgardinerna och ljusstakarna, så mysigt! 


Jag och min plutta som får solen i ansiktet

Hos mormor

















Ligger och tar det lugnt i farmors lägenhet







Finklädd

Trötter

Hos gammelfarmor




Shopping

Corona vaknade i natt av att hon var täppt i näsan, stackrs liten, när ska detta snorande sluta? Hon fick näsdroppar och somnade om efter en stund.
I morse kom farmor och hämtade Fenix, dem skulle göra julkransar till dörrarna. Jag städade av här hemma och väckte sedan Corona vid kvart i tio, hon fick mat och sedan klädde vi på oss och åkte till norrtälje där vi träffade Carina. Det vart en del julklappshandling och det jag hade på imn lista kom jag hem med, perfekt! Tack Carina för shoppingturen, det är alltid roligare att gå två eller ja tre med Corona så klart!
När jag kom hem hade Daniel kommit hem. Vi gick upp till farmor som skulle skjutsa Daniel till kapellskär. Han ska på kryssning med jobbet men kommer hem ikväll igen. Fenix åkte med för att titta på båtar.
Jag gick hem med Corona som åt och sedan somnade. Hon sover fortfarande. Jag passade på att sätta upp lite julgardiner och ljusstakar till 1:a advent som är nu i helgen.
Nu har jag tagit en liten pause och satt mig här. Ska väcka prinsessan om en stund, vi ska nämligen till farmor och farfar och äta middag och hämta Fenix, lyxigt!


Corona och jag slappar i soffan, från igår



Pysslar medans jag gör mat







Har försökt övertala Fenix att han är för stor för gåbordet men han håller inte under några omständigheter med mig om det





Corona somnade om i morse

Pluttan ute på stan


Fenix fina krans som han gjort och som nu pryder våran dörr

Prinsessan sussar nu

Onsdag och torsdag

I går fick jag väcka Corona vid åtta-tiden. Fenix var redan vaken då och hade ätit frukost och klätt på sig. Vi åkte och lämnade Fenix på dagis ocg sedan åkte vi vidare till öppna förskolan där vi mötte Jenny, lilla Alexander sov under hela vistelsen. Jag fick se hennes lilla tollarevalp Vilda, så himla söt.
Det vart massa prat och sedan sångstund, Corona var vaken hela tiden och flinade som bara den när namnlåten sjöngs och hennes namn dök upp, hihi! Hon hade tydligen väldigt mycket att prata om oxå, då hon pladdrade mest hela tiden.
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar.
Idag fick jag åter igen väcka Corona fast kvart i tio istället. Fenix fick vara ledig från dagis idag för att vi skulle kunna åka in till lekrymden och busa med Casper. Farmor kom förbi en stund och kikade på busarna oxå!
Det vart en massa bus och sedan en matpause för att orka busa vidare en stund till, dem har så roligt ihop!
Fenix ar bra trött efter 3 timmars lek men han ville i alla fall jag jag skulle svänga förbi flygfyren så han fick se på grävmaskinerna som jobbar där och självklart tar jag en liten omväg med bilen för hans skull!
När vi kom hem somnade han som en stock och Corona somnade straxt därefter i min famn.
När Fenix vaknade började jag med maten som vi nu även fått i oss. Corona har ätit lite gröt och nu somnat i Daniels knä.
Tack Carina och Casper för lekdagen!



Pratar i telefon

Farmor kom förbi oxå

Tågbanan

Pojkarna cyklar








Det finns lite roligt för Corona oxå











Flyga raket


Casper hälsar på Corona



Mer spännande för prinsessan











Hopp!

Bilspelet var spännande idag







Kramar Casper!

Mysigt att vila på Fenix!



Lite energiintag









Corona sover hos Carina

Wiiiie!



Fenix har hittat Casper

I båten

Hej Casper!

Tårtan och presenterna



Hemkokt vaniljkräm till tårtan

Delat på tårtbottnen som jag bakat

Dekoration pågår











Fjärilstårtan är klar!



Fenix plockar fram med hjälp av pappa





Coronas bok

Fenixs bok

Coronas kläder


Coronas namnsdag

I dag har det städats, tvättats och bakats här hemma. Det har även blivit en hel del mys med mina änglar!
På kvällen var farmor och farfar här och åt tårta och firade Corona på hennes namnsdag. Båda barnen fick fina presenter, tack snälla!
Tårtan var omtyckt och dem tog om till och med, roligt!
Det var roligt att göra en tårta från början, jag bakade egen tårtbotten och gjorde egen vaniljkräm. Fenix hjälpte sedan till att dekorera tårtan!

Corona håller mamma slälskap i köket medans bak pågår







Älskar nya jackan med höga kragen , syns inte så bra men den höga kragen är verkligen tokmysig

Mys med Fenix



Mys med min prinsessa






Inredningsparty

I går tog Corona sovmorgon till kvart över tio, Fenix vaknade halv åtta så vi gick upp och satte oss vid tv:n. Vi städade och tvättade innan Corona vaknade oxå.
Corona fick mat och sedan åkte vi in till flygfyren och handlade. Till Fenixs stora förtjusning delade dem ut skumtomtar, Fenix smaskade länge och väl på sin!
När vi kom hem vart det lunch och sedan vila. När Daniel kom hem vart det middag och sedan åkte jag, Corona och Marie-Louise iväg på en inredningsparty som jag blivit bjuden på av en av våra grannar och även mamma till en på samma dagis som Fenix. Jag beställde en ljuslykta, det gjorde även Marie-Louise. Det fanns massa fina saker men ibland får man behärska sig, det blir fler gånger!
Idag vaknade Corona igentäppt vid kvart över fem, hon fick näsdroppar och somnade sedan om och sover fortfarande, stackars liten, nu får det räcka med snor tycker jag! Hon är i alla fall pigg och glad som vanligt, hon får knappt luft när hon vaknar på morgonen men man möts ändå av världens största leende jämt! Hon är bara för underbar!
Jag har lämnat en glad Fenix på dagis, jag fick en bamsekram innan jag gick , gullunge!
Ikväll kommer farmor och farfar hit och firar, Corona har namnsdag så det ska väl firas lite, det är ju Cecilia idag.
Ska flörsöka baka en tårta, får se hur det går. Ska snart börja baka tårtbotten, ville inte börja för tidigt och väcka Corona med elvispen så jag har städat av lite, tvättat och bädda rent våra sängar nu på morgonen för att fördriva tiden.

Tryggt hos pappa



Fenix får huvudmassage



Slappargrabbar

Törstig på flygfyren

Skumtomte!







Fick en ny mössa av farmor igår!

På väg till dagis!

Julmarknad

I morse gick familjen en liten morgonpromenad, farmor följde oxå med, vi fikade hos farmor och farfar innan jag och barnen åkte med farmor till Vallby för att gå på julmarknad.
Vi strosade runt där en stund och Fenix provade lyckan i fiskdammen, till hans stora förtjusning fick han godispåsnapp!
Han fick även prova på ponnyridning innan vi åkte hem igen, han var så duktig! Jag träffade på Kim och hennes tvillinggravidmage oxå! Vi ska ta en fika här framöver, ska bli mysigt!
Fenix ligger nu och sover middag och Corona ligger i min famn och sussar! Blir en lugn eftermiddag och kväll nu!  


Pluttan på väg på julmarknad

Fiskdamm

Godis!





Ponnyridning


Besök hos farmor

I går åkte jag och Corona med pappa/morfar till älvsjö för att hälsa på min farmor. Vi började med att fika på McDonalds, dem har så goda chokladmuffins där! Sedan åkte vi till farmors lägenhet där vi rensade och kastade massa saker, nu är lägenheten praktiskt taget helt tom. När vi var klara i lägenheten åkte vi och åt lunch innan vi åkte till äldreboendet och hälsade på farmor. Hon ser så glad ut när hon får se Corona. Alla gamlingarna ville se på henne och prata med henne och Corona pratade tillbaka och skrattade åt dem. Hon är så bra på det viset att hon inte är blyg, inte än så länge i alla fall och jag hoppas hon behåller sin glada och nyfikna uppsyn mot andra människor men det får tiden utvisa! . Fenix har inte heller varit blyg, det är så tråkigt när dem ska vara ledsna och rädda när dem möter nya människor.
Efter besöket åkte vi hem igen och på kvällen vart det middag hos farmor och farfar.


Sitter i egen stol medans vi fikar på McDonalds

Skrattar åt morfar













Ligger och busar på golvet i farmors lägenhet medans vi rensar



Tar en tupplur

Lunchdags men Corona sitter mest och tittar på, fick smaka lite banan











Busar med morfars hand







Hälsar på gammelfarmor




Fredag

I fredags hade jag lite feber och därmed höll barnen och jag oss hemma. Både Fenix och Corona är snoriga men för övrigt pigga! Corona har börjat sitta i sin barnstol vid matbordet, hon är så liten och söt när hon sitter i den. Hon är ju så pluttig om man jämför med Fenix i den åldern.










Dagen som varit

Corona vaknade vid 11 och då åt hon lite och sedan åkte vi in till norrtälje. Vi stannade på apoteket och handlade nya tandborstar, en till Corona och så fick Fenix oxå ny tandborste. Var inne på Lindex och H&M och köpte lite kläder till Corona som hon ska få i julklapp. Köpte storlek 74 nu, dem ser jättestora ut men dem ska hon ju kunna ha från 6-9 månader. Hon har storlek 62 just nu så det känns kanske som att det kommer dröja lite längre än 1 månad till innan hon kan han dem . Vi hämtade upp Fenix på vägen hem. Han hade varit med ena fröken till återvinningscentralen och kastat kartonger. Fröken hade sagt " Titta Fenix en lastbil" när hon såg en sån på vägen. Fenix hade svarat " Nej, betongbil ", vilket var helt rätt. Hihi, honom lurar man inte i första taget inte, han kan sina fordon.
Middagen är nu avklarad. Daniel har varit och skrivit körkortsteoriprovet för tungt släp idag så han kommer hem om en timme ungefär. Han ringde precis och hade klarat provet, så duktig min älskling är!



Mammas plutta









Spanar lite

Älsklingarna

Gott med gröt

Stora och lilla hjärtat tog ett bad igår kväll

1:a tanden

I går hade jag och barnen en mysstund i sängen innan Daniel kom hem, dem är så goa min små änglar!
Älskade lilla Coronas första lilla minitand trängde fram igår, stora tjejen! Fenix fick sin första tand vid 6 månader så Corona är lite tidigare, nu får vi se när resten av dem pluppar upp. Hon är lite snorig, kanske beror på tanden eller så är det en ny förkylning. Hon har ingen feber i alla fall.
Fenix tog sovmorgon till tio över åtta i morse, han ska egentligen vara på dagis vid halv nio men vi vart lte sena idag, finns liksom ingen anledning att stressa och väcka honom tycker jag. Corona vaknade vid sju, hon är ju som sagt lite snorig så det var nog det som väckte henne, sju är ganska så tidigt för henne att stiga upp. Skönt att hon sovit hela natten i alla fall trots snoret.
Efter att vi lämnat Fenix på dagis så gick vi en promenad med Embla och nu ligger prinsessan ute och sover i vagnen. Lite beroende på när hon vaknar så kanske vi tar en tur till norrtälje och köper en tandborste till henne men som sagt vi får se hur länge hon hade tänkt sova och om vi hinner in innan Fenix ska hämtas igen.


Mys i sängen





Puss syster



Trött tjej vilar i vagnen

Mammafika

Daniel spacklade lite här hemma igår, jag satt och ammade Corona i våran säng och då kom Fenix och bäddade ner sig brevid mig. Jag satte på en film och så hade vi det lite mysigt jag och barnen.
Vi fick en ny leksakskatalog igår. Fenix satt och bläddrade ivrigt i den. " Ha den, ha den", sa han hela tiden och pekade på precis varenda sak. Det kommer bli en dyr jul, hihi!
Vid 19.00-tiden igår fick lillsnorpan feber. Vaccinet gjorde sig påminnt den här gången. Förra gången klarade hon sig från det. Daniel fick sova på nedre våningen så Corona fick ligga i sängen brevid mig så jag hade koll på henne. Hon var väldigt ledsen på kvällen och jag gav henne en alvedon och sen somnade hon utan kvällsmat.
Hon vaknade sedan vid 5.00-tiden i morse med lite feber igen, hon fick en till alvedon och somnade sedan om till nio.
Fenix kom upp vd sju och vi mös lite innan det var dags för dagis, idag var det väldigt kallt ute och eftersom barnen skulle på utflykt till kullen så vart det overallen på för första gången.
När Corona vaknade vid nio var hon feberfri så jag klädde på henne och så åkte vi i väg till Lena för lite fika. Marie och lilla Linnéa var oxå där, trevligt! Massa prat och massa fika. Vi fick jättegoda räkmackor!
På vägen hem hämtade vi upp Fenix från dagis, han sover nu. Corona har lekt med ett prasselpapper i sängen, här behöver man inte köpa dyra leksaker inte! Hon har nu lekt sig så trött att ho somnade på sängen. Gullepluttan!

När jag hämtade Fenix idag på dagis så sa personalen att Fenix är så himla duktig på att prata, han bildar hela meningar och gör sig väldigt förstådd, han ligger lite före dem andra i samma ålder i talet. Han babblar verkligen hela tiden, Daniel säger att han har det från mig, hihi, troligtvis sant!  


Fenix har myst ner sig i sängen hos mig och Corona



Mammas glada tjej innan febern kom smygande igår



Bläddrar igenom leksakskatalogen



Tittar på tv med pappa





Morgonmys

Overallen på



Frostig morgonpromenad med Embla





Glad tjej på väg på fika

Hälsar på Linnéa



Provar babysittern hos Lena

På väg hem från dagis

Trött tjej!

BVC

Igår kom Fenix hem från farmor vid 14-tiden med 3 påsar lussebullar som han bakat. Hela familjen tog en varsin efter maten och dem var jättegoda!
Idag var det dagisdags igen och klockan 10:45 hade vi tid på BVC.
Det var Coronas 5-månaders besök och därmed sprutdags igen! Det gick kanon med sprutorna, första sprutan sa hon ingenting om, den andra sprutan grät hon ungefär 15 sekunder för och sedan var det över och hon började snacka och skratta! 
Lilla damen väger nu 6835 gram och är 55,8 cm lång. Fenix vägde 8900 gram och var 58 cm lång vid samma ålder. Det är 2 kilos skillnad, hihi, vilken liten tjockis han var! 
Corona ligger något under viktkuran och något över längdkurvan men det är väldigt, väldigt lite åt båda hållen! Mammas skatt är alldeles perfekt!
När vi var klara fick Corona lite mat och vi åkte iväg och handlade skohylla och en klocka till hallen samt lite mat. På vägen hem hämtade vi upp Fenix på dagis. 
Nu sover båda änglarna och jag ska börja med maten, det blir lasagne idag.  


Pappamys igår











Trött tjej i morse på hundpromenad

Vill inte vakna

Roliga saker på BVC, väntar på att Karin ska hämta sprutorna

Shoppingtur

Glad tjej hemma igen


Lättroad prinsessa

Tänkte att jag skulle prova att lägga upp ett videoklipp på prinsessan, är ju inte den mest tekniska människan men jag gör ett försök. 
Lilla söta lättroade Corona


Helgen

I lördags tog vi en mysig morgonpromenad hela familjen. På dagen vart det det lite bus och städning här hemma. Henkan kom förbi och fikade, jag hade bakat havrebollar som verkade uppskattas, har bara gjort chokladbollar förrut men havrebollarna var faktiskt nästan godare!
Daniel satte dörrföder och lister nere i hallen medans jag gjorde middag till oss och Daniels familj som vi bjudit över. Vi bjöd på porterstek, det vart riktigt smaskigt, till efterrätt hade jag gjort hemmagjort chokladmouse med mörk choklad och kaffe i, smaskigt!
Barnen fick paket, dem fick lite kläder var och sedan fick Fenix en cars-låda som han både kan sitta på och stoppa saker i, perfekt!
I söndags bakade jag scones och gjorde i ordning en mysig frukost till Daniel då det var farsdag. Eftersom Corona tog sovmorgon så fick han vänta en stund med paketen. När prinsessan oxå vaknat så fick han sina paket. Fenix hade även ritat en jättefin teckning till Daniel.
Vi åkte sedan ut till mormor och morfar och firade morfar på farsdag. Han fick lite paket och vi fikade. På hemvägen stannade vi och handlade lite innan vi åkte vidare hem .
Daniel rev ner panelen i trappen, ska bli så skönt att få tapetserat där oxå så småningom.
På eftermiddagen åt vi middag hos farmor och farfar. Alla pappor vart firade!
Nu är det måndag igen. Farmor har lånat med sig Fenix hem, dem skulle baka lussekatter idag. Jag och Corona plockar lite här hemma, det vanliga, tvätta, vika tvätt, laga mat och som sagt plocka undan lite, Fenix är ju expert på att slita fram varenda leksak han äger!  

Pappamys

Trollen



Tröttmössor

Tittar på film med farmor



Promenad

Havrebollar

Corona pratar med Henkan

Chokladmousse

Portersteken puttrar



Bus med farbror

Hos pappa





Farsdagfrukost







Fenixs cars-tavla som jag gjorde åt honom förra veckan

Nya pallen/förvaringslådan

Vi fick ljus och även en orkidée

Daniels paket

Fenixs fina teckning

Paketöppning



Hjälper morfar med paketen



Skrapar lotter


Lekiz

Fenix gick upp vid kvart över sju i morse, vi bäddade då ner oss i soffan och hade det mysigt! När Corona vaknade så klädde vi på oss och åkte in till norrtälje där vi mötte upp Carina och Casper och åkte sedan med deras bil till åkersberga där Lekiz ligger. Fenix satt fram då Coronas bilbarnstol inte fick plats i fram. Fenix var så nöjd och höll nog på att prata öronen av Carina där fram. Jag satt bak  med Corona och Casper.
När vi kom fram hann vi knappt ta av busfröna kläderna innan dem for i väg i alla olika klätterställningar och dylikt. Vilken fart det är på dem små trollen. Småkillarna busade runt som bara den och vi mammor hade fullt upp att följa efter. Dem är så stora och duktiga nu att dem klarar sig bra själva men man vill ju följa efter lite och se att det går bra för dem, hönsmamma som man är! Det är så härligt att se när dem har roligt!
På vägen hem somnade Corona och Casper. Fenix fortsatte att prata öronen av Carina i framsätet, hihi! Han är en riktig liten pladderkvarn!
Tack Carina och Casper för en rolig lekdag!
När vi kom hem fick Fenix äta lite och sedan sova middag. Jag och Corona åkte in till norrtälje och handlade lite samt lämnade Embla hos mormor och morfar,
Nu har vi precis varit hos farmor och farfar och ätit mat, smaskig köttgryta bjöds det på!
Resten av kvällen kommer spenderas i soffan, skönt!


Satte först Fenix i bak medans vi försökte få fast Coronas stol i fram vilket misslyckades

Massa bus




























































































Corona 5 månader

För exakt fem månader sedan låg vi inne på BB och jag hade vår lilla nyfödda prinsessa sovandes tätt intill mig i sängen. Den lyckan är helt obeskrivlig och jag har bara varit så lycklig en gång förut och det var när våran prins kom till världen. 
Man borde vara helt slut efter förlossningen men man befinner sig i ett sådant lyckorus att man inte kan sova. Corona är född 00:20 på natten och jag låg mest vaken hela natten och morgonen och bara tittade på vårat lilla mirakel som sussade brevid mig.
Jag är så otroligt lycklig och har haft en väldigt stor tur att just hon kom till oss, hon är helt underbar på alla sätt och vis! 
Grattis på 5 månaders dagen, vi älskar dig!     


Stora tjejen vill mest stå upp nu för tiden





Våra små mirakel






Nästan alltid med ett leende på läpparna





Goda fingrar

Lek och bus är kul















Mammaträff

I onsdags så var mammagruppen här hemma. även Lena kunde komma dena gång så nu var hela gruppen samlad, trevligt! Vi började med att ta en promenad med bebbarna och hundarna. Jenny hade med sig en jack russel som hon passade åt en kompis. Embla var mer än nöjd med sällskapet.
Efter promenaden bjöd jag på frallor med lite olika pålägg och sedan en geisha-kladdkaka. Det var en trevlig fikastund med massa prat som vanligt.
Efter träffen åkte vi alla i samlad skara ner till dagis och hämtade våra stora killar! 
I går var det en lugn dag, jag har haft lite hosta och ont i halsen och även lite frossa. Idag mår jag bättre!
Idag blie det troligtvis en tripp till Åkersberga med Carina och Casper. Barnen ska få busa på Lekiz där, det ska tydligen vara som lekrymden fast större!

Hallen

Fenix vaknade kvart över sju i morse, vi gick då upp och tittade på Bärgaren som är hans favorit. Jag passade på att förhandsboka och beställa Bilar 2 som kommer ut i slutet av november. Han ska få den i julklapp!
Halv nio lämnade jag honom på dagis och nu sitter jag här framför darorn och väntar på att Corona ska vakna. Hon har nu sovit i 12 timmar så det borde vara dags att stiga upp snart, längtar efter att få krama och pussa på henne men även snusa i hennes sametslena blonda hårfjun! 
Idag blir det en lugn dag hemma, ska väl plocka undan lite som vanligt och laga mat och kanske baka lite.  

Nu är tapetseringen i hallen färdig! Det vart kanonfint och Daniel har varit jätteduktig, han har i sig fått en hel del proffshjälp av Fenix!
Den gräsliga panelen är borta och ny fräsh tapet sitter uppe, härligt!
Daniel har köpte hem lister och dörrfoder som förhoppningsvis kommer upp i helgen som kommer!  


Panelen innan

Fenix hjälper till att bära ut den gamla panelen





Inspekterar så pappa gör rätt





Spackling

Nya tapeten



Klädeshängaren

Shopping

I går kom farmor och hämtade Fenix på morgonen, dem skulla baka pepparkakor och bullar.
Corona och jag åkte in till norrtäöje och mötte upp Carina. Vi gick en liten shoppingrunda i olika affärer. Jag hittade bl.a Bärgaren till Fenix!
Jag köpte även en klädeshängare till hallen och korgar hit hem, samt en hängare till Fenix som han kan hänga upp sina kläder på. Farmor hade beställt två stycken ljuslyktor och det hittade jag oxå och köpte med hem till henne.
På Ö&B hittade jag en affisch med Blixten och Bärgaren på som jag köpte samt en fotoram att sätta in den i. Fenix vart jätteglad när vi hängde upp den i hans rum!
Det vart lite julklappsshopping till lillkillen oxå, jag köpte två filmer med Båten Elias samt vattenfärger och målarpapper.
Jag och Carina åt lunch innan vi åkte hem, det var en mycket trevlig dag med mycket prat! Tack för trevligt sällskap!
Jag åkte hem till farmor för att hämta upp Fenix och vart där bjuden på nybakta bullar och pepperkakor som Fenix bakat, min lilla ängel är så duktig!
Jag gjorde köttfärssås till  middag och när maten var i magen så hängde Daniel upp hatthyllan samt Fenixs tavla.  


Mammas trolllunge





Trött ängel på morgonpromenad



Glad kille

I norrtälje för att shoppa



Passar på att prata lite med Carina medans vi äter lunch





Fenixs underbart goda bullar som han bakat

Corona på fotjakt









Fenixs bärgare!

Landet

I går åkte jag och barnen till mormor och morfar på landet. Vi började med en fika och sedan gick vi en promenad. Fenix gick hela vägen och när vi kom till stranden så stannade vi för en liten lekstund.
När vi kom hem igen vart det lunch och sedan tittade jag och Fenix på Chuggington medans Corona sov i vagnen. Fenix somnade på mormor och morfars säng och fick vila en timme.
Vi hann med en fika till innan vi åkte hem.
När vi kom hem hade Daniel och Henkan tapetserat hallen, det vart kanonfint, dem har varit så duktiga! Lägger upp kort på hallen senare.


Corona med mormor





Spännande juiceförpackning

På promenad med morfar

Trött liten ängel

Lek



















Känner på det kalla vattnet



Leker tittut med mormor



Vad finns i röret?







Trött kille vilar hos mormor och morfar

Pratar med morfar


Mysdag på lekrymden

Vid elvatiden idag träffade vi Carina, Kimmo och lilla Elvira på lekrymden. Det var så mysigt att träffa dem igen! Barnen lekte ochbusade massor och det är så roligt att se lilla Elvira gå nu för tiden , sist jag såg henne så åkte hon fram på rumpan mest! Elvira var så gullig och klappade på både Corona och Fenix!
Rutschkanan var mest populär hos båda barnen men även dem andra sakerna var roliga. Dem lekte i nästan två timmar innan vi åkte hem.
Lilla Corona fick oxå prova lite intressanta saker, hon leker ju under väldigt lugna former än så länge!  
Kimmo och Daniel gjorde vegetariska tacos medans jag och Carina lekte med barnen. Corona vilade under tiden, hon somnade i bilen på vägen hem från lekrymden och vaknade straxt efter att Carina, Elvira och Kimmo åkt.
Eftrer lunchen vart det fika med Geishkladdkaka och efter det vart det lite bus för barnen. Fenix tycker väldigt mycket om ELvira och ska krama på henne, det blir dóck lite tokigt ibland då Elvira inte har den bästa balansen ännu och Fenix ska kramas ganska så hårt, hihi!  Runt fyra tiden åkte gästerna hem igen.
Tack för en supermysig toppendag och tack för Coronas kläder!


Lekrymden



























































Grabbarna lagar mat
















Torsdag kväll och fredag!

I torsdags städade jag av här hemma och bädda rent alla sängar samt tvättade undan allt i tvättkorgarna.
Vi hämtade Fenix på dagis vid halv två som vanligt och när jag skulle ta på honom kläderna i omklädningsrummet så kröp han in i torkskåpet, busunge!
I fredags tog farmor med sig Fenix till frisören, nu är det fina långa blonda håret avklippt, är nog ganska så skönt för honom men jag saknar det långa håret!
Fenix följde med farmor hem efter klippningen. Dem hade krattat löv och eldat lite, Fenix älskar att hjälpa till! Daniel kom hem och duschade och skulle sedan iväg tillsammans med Mikael till Cecilia som fyllde år. Dem glömde dock ta med sig smörgåstårtan och presenten så jag och Corona åkte in och lämnade det till dem. Jag hämtade även upp mitt nya körkort som kommit, skönt! Har haft det gamla i 9 år nu så det var ändå dags att byta det nästa år så det gör inte så mycket att jag tappat det. Innan jag åkte in till norrtälje så hann jag baka en kladdkaka med geishachoklad i oxå!
Vi åt middag hos farmor och farfar när Daniel kom hem igen.
På kvällen vart det mys i soffan framför idol.
'
Fenix innan klippningen

Corona myser med Fenixs bil

Busungen

Myser i sängen medans jag bäddar rent 

Gullfia



Tittar på tv med pappa



Glad tjej i farmors knä

Mammas lilla hjärta

Hjälper till och krattar hos farmor och farfar






Corona, vårat lilla hjärta!

Kvart över tio klev lilla damen upp i morse. Hon fick frukost och sedan har hon jagat sina fötter, dem är ju så spännande! Hon har varit vaken lite mer än en timme men nu håller hon på att somna i min famn, gullfia.



































Torsdag

Då har det blivit torsdag, veckorna går så fort så! Corona är bättre i förkylningen och sover nu hela nätterna igen. När hon var som mest snorig så vaknade hon på natten och behövde näsdroppar!
I går somnade hon vid nio och vaknade vid sex i morse. Hon var dock väldigt trött så fortfarande, hon fick lite mat och sedan somnade hon om igen och sover fortfarande. Tror hon vaknade lite för tidigt för Daniel höll på att stöka i köket i morse när han gick upp.
Fenix vaknade pigg och glad halv åtta. Han är oxå lite snorig och lite hostig på morgonsidan, det blir mycket bättre fram på dan och han verkar inte alls vara påverkade av det, han är samma vilda, glada lilla kille som vanligt! Hoppas bara att han inte smittar Corona igen.
Efter sin välling så hoppade han ner i hundkrogen med Embla och lekte med sina maskiner.
Halv nio lämnade jag honom dagis och han var så glad att få komma dit! I går när jag hämtade honom så kom han springandes mot mig och ropade " Mamma, Mamma! Dagis är roligt!" Hihi, han är så söt. Han ville dock följa med hem och vinkade så glatt till alla och sa " Hej då  dagis" .









Skogspromenad

Efter att vi lämnat Fenix på dagis så tog jag, Embla och Corona en skogspromenad med Jenny och lilla Alexander. Corona sov så gott när vagnen skumpade fram på skogsstigen, Alexander var mer nyfiken och låg vaken och kikade hela promenaden.
När vi kom hem packade jag in Corona i bilen och så åkte vi till norrtälje. Vi började byta en tapetrulle som inte hade samma serienummer som dem andra. Sen åkte vi vidare ner på stan där vi köpe mössa och vantar till Fenix. Införskaffade även lite mer näsdroppar. Corona är mycket bättre nu men det kan vara skönt att ha hemma. Ordnade även med farsdagspresenter oxå innan vi åkte hem igen. Corona ligger i min famn och äter nu. Om en timme ska vi hämta upp lilleman på dagis.
I eftermiddag ska vi hem till farmor och farfar och äta middag.


Stora trollet

Corona äter upp mamma

Pappa har kommit hem
















Nya saker

Farmor har varit i Arninge idag och shoppat idag och kom nu på kvällen hit med massa fina saker till barnen. Fenix fick en mjuk car-bil, en tröja med cars på samt ett påslakan set och underlakan med cars på. Corona fick en body och två pyjamaser. Båda barnen fick oxå ett par peltor hörselskydd. Corona fick rosa och Fenix gröna. Fenix har ett par redan men nu kan han ha ett par i traktorn och ett par hemma.
Tack snälla för dem fina sakerna!




Glad tjej med peltor










Fikastund

I går gjorde jag en portergryta till middag, Fenix älskar det och trycker i sig hur mycket som helst!
Daniel fortsatte att spackla lite i hallen efter middagen och jag , Corona och Fenix tittade lite på Fenixs nya filmer.
Fenix och jag tände lite ljus i höstmörkret i morse och gosade ner oss i soffan och tittade på Byggare Bob. Det är skönt att Corona sover lite längre så jag får lite egen mystid med lilleman!
När vi lämnat Fenix på dagis så gjorde jag och Corona oss i ordning och äkte till Jenny, där även Marie var och det vart en härlig fikastund på 3½ timme med äppelkaka och hembakat bröd, smask! Jösses vad tiden rinner iväg när man har trevligt, 3½ timme bara försvinner! Bebisarna är i alla ffall väldigt nyfikna på varandra nu och det är riktigt roligt att se hur dem reagerar på varandra!
På vägen hem stannade vi vid dagis och plockad upp Fenix. Hemma vart det mellis och nu sover han middag.
Corona och jag ska mysa ner oss i soffan en stund innan vi börjar med middagen.


Morgonmys men stora trollet



Stoppar i filmen









Corona har nu uppmärksammat sina fötter som är väldigt spännande











Syskonmys





Corona och Alexander








Corona och Linnéa











Fixade lite på nya byrån igår

"Kärleken övervinner allt"



annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0