Sista Januari

Då har vi kommit till sista Januari, härligt, ännu en vintermånad avklarad och ett steg närmre våren! Det är klart ute men
solen har inte gått upp ännu, vi väntar en liten stund till så kanske vi får gå våran morgonpromenad i solen istället. Fenix vaknade redan tio över sex i morse och hans lilla syster i magen är lika morgonpigg, hon sätter igång med sina träningspass och buffar runt i magen som bara den ganska så tidigt på morgonkvistarna.
Idag jobbar jag kväll så Fenix behöver inte till dagis innan halv elva, mysigt att ha honom för sig själv på förmiddagen. Daniel hämtar sedan upp honom i eftermiddag.
Vi har lekt med Fenix´s alla bilar på morgonen och läst hans favoritbok om fordon, han är verkligen galen i allt som går på hjul!
Vi har även hunnit med att vika ihop lite tvätt och hängt upp ny tvätt igen! Förhoppningsvis hinner Fenix dusch med mig innan det är dags att åka till dagis, det är så himla mysigt! 


Läser sin favorit bok om olika sortes fordon som han fått av mormor och morfar

Så spännande!

Bläddra sida

Flera bilar!

Fordonstokig liten  kille!

Mammas underbara älskling!

Jeppes födelsedag

Klockan fem var vi på G idag. Jeppe fyller 35 och det skulle firas. Det var mycket folk, roligt! Vi satt brevid Micke och Mia som ska ha barn i mars, en liten Ronja ska det bli.
Jag åt oxfilé och Daniel åt fläskfilé, Fenmix fick lite köttbullar och lite frukt. Han sov ju i tre timmar innan vi åkte dit så han var lagom pigg, efter maten hade han bra mycket spring i sina små ben så vi åkte hem. Skönt med tisdigt kväll. Fenix är fortfarande ganska så pigg men han får nog lägga sig snart. Jag och Daniel ska kolla på solsidan vid åtta, det är så himla roligt!
Grattis igen Jeppe!

Mammas gullunge på G

Russin och torkat äpple är gott

Mamma får smaka!

Pappa får oxå smaka men han tar hela handen

Pysslar med pappas mobil

Pappas förrätt ser god ut!

Allt folk!

Födelsedagsbarnet

Mammas vatten var gott

Mamma får en stor puss!

Fullt upp idag!

I morse så åkte vi in till norrtälje och till lägenheten dit Cecilia ska flytta på tisdag. Daniel, Marie-Louise och Mikael skulle fixa lite med möbler, hyllor och städning mm. Fenix och jag följde med och tittade på lägenheten och självklart hjälpte Fenix till att packa upp saker! Vi var inte där så länge utan lämnade gänget och åkte vidare till mormor som var på landet. Morfar var hos farmor. Jag rakade Caesar lite, han var tovig under hakan och på bröstet men nu är han fin igen! Mormor fick passa Fenix under tiden som mer än gärna hade hjälpt till annars. Vi tog en fika och sedan en promenad, jag hade inte räknat med att gå på någon promenad så jag hade inte med mig någon vagn så Fenix fick gå. Han var så duktig så och tyckte det var jätteroligt.
När vi gått klart så åkte jag och Fenix tillbaka till norrtälje där gänget var klara med sitt och då åkte vi till Antep och åt lunch som Marie-Louise bjöd på. Marie-Louise och Mikael åt plankstek och jag och Daniel tog Filét black and white. Smaskigt! Fenix fick korv och pommes. Tack snälla för lunchen!
Nu är vi hemma och Fenix sover som en stock, han somnade redan i bilen och vaknade inte när jag bar in honom, tröttmössa!
I kväll ska vi tillbaka till norrtälje och fira Jeppe som fyller år. Det blir middag med trevligt sällskap på G.

Hjälper till att packa upp hos Cecilia

Vad gör du Mikael?

Lysknappen!

Tittar på tv hos mormor

Jag myser med Caesar

Lite mandarin til mellis

Städar lite

Micron måste undersökas

Glad kille på promenad

Det är skojigt när Embla busar!

Embla, mormor och Fenix

Hej, hej, nu sätter jag mig här!

Lånar Daniels keps på Antep

Min mat, Black and White!

Stora gaffeln!

Gott!

Bordsskick, vad är det?

IKEA

Idag har vi varit på IKEA, har mest spanat runt på lite saker och inte handlat speciellt mycket. Jag fick en ny stol till badrummet här nere som jag kan sitta och sminka mig på, ett skydd till spisen så att Fenix inte ska kunna bränna sig, fotoramar, lite smått och gott till badrummet här nere, en matta till Fenix, bellysning att ha bakom tv:n, servetter och ett litet steg eller pall som Fenix kan ha i badrummet. Vi kikade på lite saker till Fenix´s nya rum men vi avvaktar lite tills vi valt tapeter och så.
Innan IKEA så stannade vi på Lelles MC där Daniel hade en presentkort, han handlade ett par handskar.
Lunchen fick vi i oss på IKEA, köttbullar till hela familjen.
På vägen hem stannade vi på flygfyren och handlade. Älsklingarna håller nu på och lagar lasagne till middag, ska bli gott.


Badade med pappa i går kväll

Man kan inte annat än skratta.......

..åt pappas frisyr

Plockar av sig skor och strumpor i bilen på väg till IKEA

Proväter foten

Orkar inte hålla sig vaken

Provsitter en stor motorcykel

Vad ska vi gör nu?

Pappa är nog lite sugen

Kanske en sådan här?

Pappa fick nog hålla med mamma om att Fenix är lite för liten för att börja med crossåkning ännu!

Ja man undrar vem som köper sådanahär hjälmar...

Lunch på IKEA

Köttbullar!

Smaskigt!

HEj, hej mamma!

Leker lite medans vi väntar på vår tur att hämta ut varor

Mamma leker oxå

Pappa är oxå med på ett hörn och leker

Hjälper mamma att montera hennes stol

Fenix fick ett litet trappsteg som han kan ha i badrummet

Nu når jag upp ganska bra!

Fenix´s nya matta som han kan leka med alla sina bilar på!

Ultraljud!

Jag lämnade av Fenix på dagis och tog bilen in till norrtälje där jag parkerade den och sedan tog jag bussen till stockholm. Mikael hade varit och hämtat våran reservnyckel så han körde hem bilen sedan.
När jag kom fram till odenplan tittade jag lite i affärer och sedan mötte jag upp Daniel och vi tog en lunch på Jensen´s . Smaskigt!
Klockan två satte ultraljudsundersökningen igång. Allt såg jättebra ut men oj, vilken envis liten unge som rullade ihop sig som en räka i början och inte ville visa någon ting, haha!
Som sagt allt såg jättebra ut och det kommer bli en liten tjej! Fenix ska få en syster! Det ska bli så roligt att få en av varje! Beräknade datumet för födseln är 20:e juni. Så vi är i vecka 19+3 dagar ungefär nu då. Man blir aldeles lucklig av att vara på ultraljud och se det lilla pyret eller i det här fallet räkan!
Efter ultraljudet åkte vi och tittade lite på barnvagnar, vi har tagit hem lite kataloger så får vi se vad det blir för något.

 

Lite mys innan vi åkte!


Lilla tjejen!

Bilden är tagen på skärmen på ultraljudsundersökningen

Gör tummen upp!

Älsklingen på Jensen

V. 20

Då har 20 veckor gått! Tiden rullar på och nu är vi halvvägs. Idag är det dags för ultraljud och då får vi reda på ett mer exakt beräknat datum för bebisen! Det ska bli så roligt, ultraljud är verkligen någonting fantastikt!
Jag mår fortfarande prima, inga konstigheter alls. Har dock fortfarande bara gått upp 2 kg men magen växer ju i alla fall. Jag hoppas nu på att viktuppgången kommer i den andra halvan av graviditeten. Jag är hungrig jämt och ständigt så någonting borde ju fastna på kroppen tycker man så småningom. Snart ska ju barnet börja öka i vikt ganska fort oxå så då rasar förhoppningsvis kilona på! Har fortfarande 2 kg kvar att gå upp till min vikt som jag hade innan jag vart gravid med Fenix och är ju redan halvvägs in i den här graviditeten, hihi! Märkligt att vissa kan lägga på sig så lätt medans andra inte alls kan! Det är bara att hoppas på att jag inte tappar så mycket vikt med ammningen sen.


v. 20

 
Haha, linslusen Fenix´s lilla kaluffs!

Nu är jag ledig!

Slutade klockan tre idag och nu är jag och lilleman hemma och myser! Min arbetsvecka är nu slut, jag är ledig fredag, lördag och söndag, härligt! Fenix kommer dock få vara på dagis en stund i morgon ändå för att jag och Daniel ska iväg på ultraljud på Odenplan klockan två. Man får ju tyvärr inte ta med sig barn på ultraljudet så då får lilleman vara på dagis en stund istället.  Efter ultraljudet ska vi titta lite på syskonvagnar. Det ska bli så himla mysigt, spännande och roligt att se den lilla på bild igen, har ju bilder från när bebisen var 12 veckor men mycket har ju hänt sedan dess.
Jag kommer troligtvis ta bussen in till stan och möta upp Daniel där. Daniel ska jobba på dagen. Jag vill inte leta parkering inne i stan och väljer som sagt därför att åka kommunalt.
Nu ska vi börja med middagen!

På väg till bilen för att åka hem från dagis

Mammas lilla gos!

Film

Halv tre slutade jag idag, skönt! Åkte och hämtade upp Fenix på en gång då. Vi åkte hem och skulle mysa ner oss i soffan och titta på tv då jag är lite trött pga den här envisa förkylningen. Tv:n ville inte riktigt fungera eller rättare sagt kanalerna, Daniel får ordna det när han kommer hem . Vi satte då på Fenix´s film: Tre gånger Benny som han fick av mormor och morfar i julklapp. Den handlar om grisen Benny och hans kompisar och Fenix satt fastklistrad och tittade, skrattade och pekade, gullungen!
Vi ska snart börja med maten sen blir det nog sängen ganska tidigt ikväll, känner mig inte riktigt frisk! I morgon jobbar jag sista dagen för den här veckan, härligt, sedan väntar tre dagar ledigt!

väldigt koncentrera på filmen

Så spännande!

Titta!


Är det en komedi han tittar på eller?



Lat eftermiddag

Fenix vaknade igen klockan två i går efter stallbesöket. Jag spenderade eftermiddagen i soffan och Fenix sprang omkring och lekte. Ibland ville han komma upp i mitt knä och mysa en stund!
Vi var lata igår och Daniel köpte med sig mat hem efter jobbet. Kände inte riktigt för att ställa mig och laga mat, är ju förkyld och varje gång jag blir det så får jag lite tungt att andas, sitter i sedan en lunginflammation för tre år sedan.
När Fenix hade somnat i går så badade jag och Daniel och sedan gick vi och la oss. Lilla bebisen var helt sjövild i magen igår kväll och Daniel fick åter igen känna på vildingen! Så himla roligt och mysigt!

Embla har nu varit på sin promenad och Fenix ska till dagis vid halv elva och jag börjar jobba kvart över tolv. I dag har vi avdelningsmöte.
Det var riktigt blåsigt, snöigt och kallt idag. Jag tror att jag och Fenix tar och hoppar in i duschen tillsammans innan vi ska åka så man får tillbaka lite värme. Fenix verkar dock aldrig frysa, det är bara hans mamma som fryser jämt!
Hoppas förkylningen släpper snart, det är så jobbigt när man inte för tillräckligt med luft!

Mys med lilla ängeln igår, han har filmjölk runt hela munnen!

På promenad här om dagen, kan man bli sötare?

Morgonmys i sängen!

Bästa tv-platsen tydligen

Mammas hjärta

Ordentligt nerstoppad i vagnen inför morgonens promenad

Ett besök hos Jeppe på jobbet

I morse efter hundpromenaden så åkte vi och hälsade på Jeppe på hans nya jobb. Han arbetstränar på Rimbo ridskola. Vi började med lite fika, Fenix fick en ask med russin och en festis av snälla Jeppe! Efter det så gick vi till stallet. Fenix fick dock syn på hästarna ute i hagen och vill gärna gå dit. Han tog sats och sprang! Hihi, mamma fångade in honom och så gich vi till stallet först. Det var spännande där med! Massa kul saker! En hund, skottkärror, torv, hö, grepar och hästskit! Toppen sa Fenix! Han sprang omkring som en jojo där inne bland alla saker och skulle hjälpa till med allt.
Medan Jeppe mockade så gick jag och Fenix ut till hästarna en stund och Fenix fick klappa på en av dem. Han skrattade och tyckte det var jättekul! Vi åkte hem när Fenix började bli trött. Nu ligger han och sussar gott i sin säng och kommer nog göra det några timmar. När han kommer upp så blir det mys! Jag är förkyld så vi orkar nog inte hitta på så mycket mer idag, en hundpromenad blir det ju dock förstås!

Vi började med lite fika

Jag vill sitta i egen stol

Sådär ja! Har fått ett paket russin av Jeppe

Gott med russin

Ute i stallet

Klappar hunden!

Fenix hjälper till med mockningen

Nu har jag fått syn på nått kul!

Titta!

Det var den här skönheten han fått syn på!

Klappa mulen!

Sitter i hästarnas mat

Det här var skoj

Nu ska det ströas boxar!

Jag plockar upp lite strö......

....och så sprider jag ut det i boxen!

Och sist men inte minst så ska kärran ut!

Mysmorgon!

I går kväll vart det en lugn kväll. Jag var hemma vid halv fyra och då var Daniel och Fenix och fikade hos farbror Mikael. Daniel lagade mat på kvällen åt oss och när lillema somnat så tog jag och Daniel ett varmt skönt bad tillsammans.
I morse fick jag ligga kvar i sängen medan älsklingarna gick upp och gjorde överraskningsfrukost till mig. Jag fick hjärtformade våfflor, hur sött som helst! Självklart var det massa annat gott på frukostbordet oxå! Efter en mysig morgon så kom Mikael hit och han och Daniel sågade till någon skiva som Cecilia ska ha i sin lägenhet, sedan följde vi med Mikael hem och sedan fortsatte vi på en lite promenad.
Om en stund blir det lunch och sedan ska jag åka till jobbet igen, i morgon är jag i alla fall ledig!
Tack bästa hjärtat för den fina frukosten!

Världens bästa älskling som ordnat frukost!

Fenixen ville oxå ha frukost

Älsklingen hade gjort hjärtvåfflor till mig, så sött!

Fenix är inte snål utan delar gärna med sig!

Pappa gjorde så här, jag prövar oxå med lite kaviar

Gott med mjölk

Varenda droppe vill jag ha!

Pappa kittlar under fötterna

Rör lite i glaset

Följer med farbror Mikael hem

Jobbhelg

I går lämnade jag Fenix på dagis tjugo i två och åkte sedan vidare till jobbet. Daniel hämtade sedan upp lilleman ungefär 3 timmar senare, kort dag på dagis! Pappa var förbi en sväng och hämta upp Embla på eftermiddagen, hon ska få vara där i helgen.
I morse vaknade Fenix klockan 5.00 av att han hostade, stackars liten, han är lite förkyld. Han ville gå upp då eftersom han inte kunde somna om pga hostan, väl uppe slutade han hosta! Jag fick mysa med honom en liten stund innan det var dags att åkte till jobbet i morse. Nu har jag rast och efter den har jag bara en timme kvar på denna dagen, skönt! Vill hem till lilleman nu!


Mammas lilla glada gullunge!

V.19

Då går vi in i vecka 19, snart halvvägs. Allt går hur bra som helst och jag mår hur bra som helst! Inga bekymmer alls, vi får väl se om det dyker upp några den här gången. Har gått upp nästan 2 kg totalt nu, jippie! Nu kanske det sätter fart, har ju kommit snart halvvägs så det är ju dax!
Om exakt en vecka är det dags för ultraljudet, det ska bli så spännande och se om Fenix får en bror eller syster. Hoppas bara att bebisen vill ligga så att barnmorskan ser könet på den. Jag har dock mina aningar, det känns som om det kommer bli en pojke till men vi får se. Så länge barnet är friskt så spelar det absolut ingen roll alls!
Lilla bebisen sparkar mer och mer nu. Eftersom jag rör rätt så mycket på mig så sover nog den lilla rätt mycket, den gungas nog till sömns men så fort jag sätter mig ner och tar en lugn stund så sätter den igång. Nu ser man även hur magen rör på sig när bebisen sparkar och rör på sig! Mysigt!


V. 19

En lugn dag hemma

Fenix vaknade klockan sju imorse, helt okej! Han sov ju tre timmar på förmidddagen i går och sedan somnade han som en
stock klockan sju på kvällen så man kan säga att han sover bra!
Han är fortfarande lite snorig och rosslig på morgonen men pigg som vanligt. Det var skönt att jag hade ledigt idag så man slapp besluta om man skulle vabba eller ej! 
På morgonen mös vi i sängen och tittade lite på film sedan vart det frukost och morgonpromenad med Embla, väl inne igen vart det bus en stund och sedan fick lilleman vila en stund, 2½ timme exakt.
Efter lunchen gick vi ut en stund, vi gick och hämtade posten samt provgungade lite baksidan, snön har smält bort lite så man kan ta sig fram till gungställningen nu. Lilleman tyckte det var jätteroligt. Tyvärr är det ju så halt överallt men han tog sig gungställningen och brevlådan i alla fall.
På eftermiddagen åkte vi in till norrtälje en sväng och hämtade upp min nya telefon som kommit! Beställde den igår så det gick verkligen fort! Nu ligger den på laddning så imorgon kan man börja leka med den!
Fenixen sover nu och det är dags för mig och Embla att traska iväg på en promenad i halkan! 

Lekstund

Vad finns här i?

Så glad!

Fruktstund


Gott med mandarin!

På väg till brevlådan

Världens sötaste brevbärare

Bestämda steg mot gungorna


Första gungningen för i år

Det här var skoj!

Titta där mamma!

På väg mot verandan

Lilla nyfikna killen!

Hittat Cecilias leksakshund som hon lämnat på våran veranda


Nya telefonen HTC desire HD

Solig vab-dag

I går vid halv fem tiden när jag var på jobbet så ringde dem från förksolan och Fenix var lite ledsen och hade lite feber. Daniel skulle hämta honom halv sex så det var ingen idé att jag åkte från jobbet. Min stackars lilla kille, det var verkligen inte roligt att jobba när man visste att han var ledsen och inte mådde bra. Jag ringde Daniel när han hämtat Fenix och det var inte så illa. Han hade i sig lite feber men han åkte runt på sin bobbycar här hemma och var glad.
I morse vaknade han halv sju och då helt feberfri men väldigt snorig så jag är hemma och vabbar idag. I morgon är jag ledig så då får han en extra ledig dag oxå. Han har lekt lite på morgonen medans jag har strykt gardiner och plockat lite.
Vi har varit ute på en promenad med Embla, tror det är skönt för Fenix´s snoriga näsa att få lite frisk luft! Det är så härligt väder med sol!















Tidig morgon

Fenix hade sovit 3 timmar på dagis igår vilket resulterade i att han inte tyckte att vi behövde ta sovmorgon i morse. Klockan fem började han kvittra inne på sitt rum, jag försökte ge honom lite välling i hopp om att han skulle somna om men han drack upp sin välling och fortsatte babbla och babbla och babbla. Kvart i sex gav vi upp. Nu sitter han här i mitt knä och ritar lite och är världens gladaste.
Jag jobbar kväll idag så jag kommer lämna Fenix på dagis vid ett ungefär, han får sova och äta lunch hemma idag! Daniel hämtar honom sedan vid halv sex så det blir ingen lång dag idag för honom.
Jag börjar bli lite hungrig nu så lite frukost ska jag väl försöka få i magen innan vi tar en morgonpromenad med Embla, hon ligger i alla fall kvar och sover, hon hade ingen lust att gå upp den här tiden inte, hihi!

En koncentrerad kille sitter i mitt knä och målar!

Myspojke

Alltså vart tar helgerna vägen??? Redan måndag och nu är man tillbaka på jobbet. Lämnade Fenix på dagis i morse och han gick direkt ut i köket och kollade upp på spisen där grötkastrullen stod. Han pekade upp mot den och sa DÄR! Hihi, han vart då upplyft av dagisfröken och dem rörde tillsammans i gröten, kommer han bli kock tro? Han är verkligen världens goaste lilla krabat, helst skulle jag vilja vara hemma med honom hela tiden men jobba måste man ju! Att få gå in och hämta upp varma Fenix ur sängen på morgonen och bara krama om honom är underbart, oftast får man en stor jättedregglig puss med hela hans mun öppen, hihi, det kan inte bli mycket bättre! Lilla myspojken!
Tog komp idag och gick hem klockan tre så jag får spendera lite mer tid med gullungen. Efter ultraljudet ska jag ansöka om havandeskapsledigt och då får jag förhoppningsvis vara ledig from mitten av april. Då kommer Fenix bara vara sina kvalitetstimmar på dagis, 15 timmar i veckan! Resten av tiden ska vi spendera tillsammans, det kommer bli en underbar vår!
Nu är vi hemma igen, har precis hämtat Fenix på dagis och nu ska vi bara mysa! Har längtar så himla mycket efter honom idag, min lilla pussgurka. Han sitter i mitt knä och tittar nyfiket på vad jag skriver!


Innan dagis i morse:




Anton 30 år!

I dag har vi varit och firat Anton på födelsedagen, han fyller 30 i morgon. Daniels kompis TB hade sagt till Anton att han skulle komma och fira honom idag. Det Anton inte visste var att vi var ett helt gäng som skulle komma, han blev väldigt förvånad! Hihi! Nu fick vi äntligen träffa söta Vilma oxå, 7 veckor gammal. Fenix var lite nyfiken på den lilla tjejen men deras valp var dock lite mer rolig, dem två busade som galningar! Jag vet inte vem som hade mest kul men Fenix skrattade så han kikna!
Vi fick tårta, bullar och kakor, jättegott!
Nu är vi hemma igen och snart blir det middag. Klockan åtta sitter vi spikade framför tv:n för att se säsongsstarten av solsidan!

Nybadade killar!

Ren och fin!

Borsta tänderna måste man oxå göra!

Mys i soffan


På väg till Anton

Fika

Söta valpen

Tårta!

Hälsar på Vilma

Fenix och valpen busar

17 månader


I dag fyller våran älskade guldklimp, charmtroll samt lyckopiller 17 månader. Vi är så otroligt lyckligt lottade som får ha honom i våra liv! Vi älskar dig världens bästa Fenix!



Tacos

I går på dagen tog vi en pulkatur, Fenix var lika stormförtjust som vanligt! Jag strök och bytte gardiner, julgardinerna har gjort sitt för den här gången.
På kvällen kom Marie-Louise och Mikael över hit och åt tacos. Fenix fick en bilbana av dem, dessvärre hade vi inga batterier hemma så Daniel får köpa det idag istället. Nu ska vi få lite frukost i magarna!

På promenad

Daniel och Fenix

Åh, så roligt!

Hihi!

Fortare pappa!

Solen tittade fram en stund

Fenix håller koll så matlagningen går rätt till

Smaskigt

Fenix fick köttbullar och makaroner istället

Middag

Bygger bilbana

Hjälper till

Visst är jag duktig?

Bus med farbror

Vi fick jättefina rosor av Marie-Louise

Titta ficklampan lyser i taket

Spännande!

Middag på G

I går la vi Fenix vid sju tiden. Farbror Mikael kom vid halv åtta och skulle sitta vakt medans jag och Daniel åkte in på G och åt middag!
Det var på G vi träffades första gången! Till varmrätt delade vi på poppers ( friterad jalapêno med mozarella som man doppar i sweet chili sås och vitlökssås). Till varmrätt tog jag oxfilémedaljonger med kronärtkockspuré, rödvinssås samt potatisgratäng och Daniel tog fylld fläskfilémedaljong inlindad i parmaskinka med potatiskaka och rödvinssås. Hur gott som helst! Till efterrätt tog jag en chokladbrownie med citrustäcke, glass och Daniel tog vanilj- och cappucinopanacotta med frukt. Det vart en jättemysig kväll tillsammans med kanongod 3-rättersmiddag. När vi kom hem så gick Mikael hem, tack för hjälpen. Fenix hade sovit hela tiden så det hade inte varit några bekymmer. Det trodde vi inte heller med tanke på att han han inte vaknat en enda natt sedan han fyllde sju månader.
Vi myste en liten stund framför tv:n innan vi gick och la oss!

Mörk bild men Fenix och jag dansar fågeldansen

Ordentligt påklädd inför hundpromenad!

Maten var god även om det inte ser ut så på mig, Daniel är verkligen duktig på att fånga ögonblick.....

...men här får han igen!

Förrätt

Varmrätt

Daniels efterrätt

Älsklingen

Min efterrätt


Puss!

Hemme och myser vid tv:n

3 år!

V. 18

Veckorna går så fort, snart har halva graviditeten gått. Här om dagen fick Daniel känna den lilla spraka oxå, så mysigt! Jag har ju känt av den lilla sedan v 15 ½ så nu var det på tiden att Daniel fick sig en spark oxå! Om exakt två veckor är det dags för ultraljudet, så spännande! Allt känns hur bra som helst, inte ont någonstans eller något illamående, perfekt! Önskar ju dock att viktuppgången kunde ha ökat något men 1 kg är den fortfarande, det sätter nog fart snart! Helst skulle jag vilja gå upp runt 15 kg för då kanske jag kan komma upp i min normala vikt när graviditeten är över, det vore ju roligt! Ja, ja, vi får se hur det går! Är i alla fall jättelycklig över det lilla miraklet! 

Fenixen hälsar på sitt syskon

3 år!

I dag har jag och min älskling varit tillsammans i tre år, tiden går så himla fort! Vi har redan fått en underbar son tillsammans och nästa lilla mirakel är på gång.
Jag är så lycklig som har min underbara lilla familj!
Älskar dig mitt hjärta och våran underbara son!



















Lycklig!

Ännu en mysmorgon i sängen, Fenix har legat på min arm och myst och jag har pillat honom i håret medan den lilla bebisen i magen har sprattlat runt, hur mysigt som helst, jag är så himla lycklig! Igår fick Daniel känna på den lillas sparkar oxå, roligt för honom att börja kunna känna av bebisen oxå! Är nog en liten livlig sak där inne precis som sin storebror!
Idag ska Fenix till dagis vid halv elva och sedan ska jag hem och äta lunch innan det är dags att åka till jobbet. Vi ska nu ta och äta lite frukost, eller Fenix har redan ätit välling men en liten smörgås brukar han alltid vilja ha medan jag äter. Sedan ska vi ta en promenad med Embla. Lite mer mys och lek hinner vi nog med innan det är dags för dagis!

Gott med välling

Mammas älskade!

Bekvämt?

Fenix fem månader gammal, alltid lika glad!

Lunch

Då har vi varit en sväng i norrtälje, vi träffade Carro på G vid ett-tiden. Det var kanongod lunch som vanligt där. Vi pratade massor och hade det jättetrevligt! Efter lunchen gick vi till åhléns en sväng och sedan vidare till lekplaneten där jag köpte en rittavla till Fenix, Carro köpte lite presenter då hon ska åka och hälsa på lite vänner. Efter leksaksaffären som skildes vi åt och jag och Fenix gick en sväng på H&M men vi hittade inget speciellt. 
Nu är vi hemma igen och Fenix målar för fullt på sin rittavla! 
Tack snälla gumman för en trevlg dag, ses snart igen!  



Carro och hennes jättesallad! Fenix är lite sur och pekar på mammas gurka och vill ha, självklart fick han smaka!


Lite apelsinjuice dagen till ära!

Lilla hjärtat!

Ett mariekex till efterrätt!

Dags att åka hem

Nya leksaken

Måla, måla, måla!


Det blir så fint!

Ännu en mysmorgon

Mysmorgon i sängen är en vana nu när man är ledig! Man får passa på när man kan. Imorgon jobaar jag kväll så då kan vi oxå mysa på morgonen. Fredag blir det tyvärr inget morgonmys då Fenix ska till dagis och jag till jobbet på morgonen men sen kommer ju helgen!
Vi började med lite frukost och sedan en långpromenad med Embla, det är plusgrader och det är ju skönt men det är grått och trist. När vi kom tillbaka bäddade vi rent våra sängar, Fenix´s oxå. Tvättmaskinen är igång så det är ungefär som vanligt här hemma. Snart ska vi ta en fruktstund och sedan är det vilodags för Fenix. När han vaknar ska vi in till norrtälje och äta lunch med Fenix´s gudmor Carro, det ska bli jättemysigt!

Mammas älskling

Hur söt får man vara egentligen

Fenix är upp över öronen förälskad i sin pulka!

Skönt att vara ute en stund


Hittsde en gammal bild på våran guldklimp, tänk att han alltid är så här glad, vårat lilla lyckotroll!

Lekrymden med Carina och Casper!

Efter Fenix´s sovstund och lunch åkte vi in till lekrymden och träffade Carina och Casper. Pojkarna busade som bara den och nu var även den nya delen öppnad som Fenix inte hade sett ännu. Casper hade varit där en gång förut och sett det nya! Dem åkte kana och klättrade runt som små apor och vi mammor hade fullt upp att ta oss igenom tunnlarna och dem trånga utrymmena för att jänga med pojkarna.
Efter en timme ungefär tog vi en pause och pojkarna fick lite vätska, mariekex samt kräm! Det var behövligt efter allt spring. Med lite påfyllning i magarna satte dem fart igen men nu höll dem sig ganska bra på ett och samma ställe med vissa rymningsförsök, jag och Carina hann i alla fall slå oss ner i en soffan och prata en stund! Trevligt eftersom vi inte setts på så länge, hoppas det blir ändring på det nu! Är lite svårt att hinna med allt man vill när man ska jobba oxå!
Efter 2½ timmas lek så skildes vi åt och Fenix och jag gick in en snabbis på Ö&B innan vi åkte hem.
Till middag vart det spagetti och köttfärssås. Daniel vart sen idag så jag badadde Fenix och la honom innan Daniel kom hem, han var en trött liten kille somsomnade väldigt snabbt!
Tack Carina och Casper för en supertrevlig stund!

Jag och min älskling

Konstnären

Rallykalle


Casper kryper in och Fenix kryper ur

Pojkarna leker i huset

Nu var äntligen den nya delen öppnad!

Kikar ut!

Casper har nog roligt åt sin mamma!

Carina och Casper

I hoppborgen

Upp för trappen

Vad är det här?

Haha, världens konstigaste pose!

In i tunneln som först var lite otäck men sedan gick hur bra som helst att ta sig igenom

Utforskar

Vad händer där borta?

Nu är jag högst upp!

Vilse? Nej då, vi hittade ut tillslut

Går över bron

Nästa tunnel

Så duktig

Klätterapa

Hej och gå!

Carina och Casper har mysstund

Här ska det åkas

Söta Casper kunde åka helt själv!

Småpojkarna

Åkdags igen

Wiiiie!

Det här var kul!

Lite påfyllning i magarna

Casper tyckte om kräm!

Leker i lilla köket

Blanda, blanda!

Casper med vagnen

Fenix tar en flygtur

Leker med bilarna

Sötnos!

Tar dockan på en sväng!

Mysmorgon

Åh, vad det är underbart att vara ledig! Att kunna mysa med världens goaste och mest underbara lilla ängel i sängen på morgonen är helt fantastikt! Dagen kan inte få en bättre start!
Vi har nu ätit frukost, varit på promenad med Embla och ritat lite. Just nu håller Fenix på och leker med sin boll! Marie-Louise har precis varit här och lånat Embla igen, dem skulle gå på en promenad och mysa lite, hihi! Embla kom i och för sig precis in men hon går så gärna en promenad till!
Idag ska vi träffa Carina och Casper, småpojkarna ska få leka på lekrymden tillsammans. Det var jättelänge sedan vi såg dem, man hinner ju liksom inte med allt man vill, jobba måste man ju!


Gå ut dax!



Skon ska på foten!

Nu ska det ritas

Man måste vara koncentrerad!

Mammas hjärta!

Fika

Fenix hade varit en liten soltråle som vanligt på dagis idag, han satt och åt mellis när jag kom men ville gärna följa med hem! Jag fick en jättekram när jag kom! Vi åkte hem och myste ner oss i soffan en stund, Fenix var rätt slut efter dagis. Han har ju bara varit där två dagar under en månad och då brukar han bli trött när allt är som nytt igen. 
Vid fyra-tiden kom Marie-Louise och ville låna Embla, dem skulle gå en promenad, Embla traskade glatt med! Embla följa med henne hem efter promenaden oxå och efter det att vi hade ätit middag gick vi upp till henne och fikade och hämtade Embla. Nu är vi hemma igen och Fenix sussar sött.

Fenix sprang till sitt lilla bord hemma hos farmor när det var fikadax!

Gott med mjölk

Han fick flytta till vårat bord sedan så han fick sällskap

Leker med leksakerna som farmor har hos sig

Spännande!

Sitter i sin stol!

Snart ledig!

Rast i fem minuter till följt av jobb i 45 minuter till innan jag får åka hem och hämta upp min guldklimp på dagis! Slutar 14.00 idag , så skönt!
Hade en spännande färd hem från jobbet i går som bestod av körning i 2 mil i modd följt av körning på blankis i ytterligare 1 mil innan jag kom hem till mamma och pappa för att hämta upp Embla. Is går ju bra att köra på med modden är ju tokjobbig, bilen styr ju inte! På vägen träffade vi även på 6 vildsvin som skulle passera vägen när jag kom. Hur söta som helst och stora!
I morgon och på onsdag har vi ledigt jag och Fenix! Underbart!


Min lilla pussgurka 5 månader gammal!

Jobb

Har rast just nu och när den är över har jag två timmar kvar på denna arbetsdag. Efter jobbet ska jag åka ut till mamma och pappa på landet och hämta Embla som har varit där sedan i tisdags och efter det blir det vidare hem och pussa på min lilla buspojke.
Imorgon är det jobba igen men bara till klockan två och sedan är jag ledig tisdag och onsdag! Vi får se vad jag och Fenix ska hitta på för kul då!
Nu ska jag lägga mig här på soffan och känna på små bebissparkar!

Mammas underbara kille 4 månader gammal!

Jobbhelg

Jaha, då sitter man här på jobbet igen då! Trist att jobba helg när älsklingarna är hemma. Jag får glädjas med att jag har vår lilla bebis i  magen som sällskap hela tiden i alla fall, den gör sig påmind med små lätta rörelser till och från, så himla mysigt, man blir lika lycklig varje gång man känner den!
I morse vart det morgonmys i sängen som vanligt och sedan var Daniel ute och skottade lite. Vi åkte en sväng till Räfsnäs för att löpa lister till vardagsrummet och så passade vi på att stanna och handla lite oxå. Kvart i tolv åkte jag till jobbet och nu sitter jag här och har rast. Ska vara här till kvart över nio nu, efter middagen brukar tiden rulla på ganska fort.

Fenix leker med sina klossar som han fick av pappa igår!

Hur vill man se ut?

Det börjar verkligen bli dags att färga håret snart. Har bara inte kunna bestämma mig ännu för vilken färg. Rödblont kanske eller mörkare röd? Får tänka en stund till så får vi se!

Morgon

I morse var Daniel ute och plogade och jag och Fenix gick oxå ut en sväng och kollade så att pappa gjorde sitt jobb ordentligt! Efter det var det fruktstund och sedan sovstund. Efter det ska vi till lekrymden!

Dags att klä på sig

Skönt att bita på tandborsten när tänderna är på väg!

Åh, en pulka!

Jag vill åka!

Ska man verkligen åka så här?

Så där ja!

Inspekterar pappas plogning

Här har du missat pappa......

....och här!

Titta, fåglarnas mat!

Fruktstund

Mandarin och banan är riktigt gott!

Lilla hjärtat!

Lekrymden

Vi har precis kommit hem från lekrymden. Fenix älskar verkligen det stället. När vi kommer dit så vill han sitta i mitt knä någon minut och studera allt men sedan bär det iväg. Han är överallt och hela tiden. Ett riktigt yrväder men det lyser lycka i ögonen på honom! Både jag och Daniel har gjort så gott det går att följa efter och lek med honom trots att han inte har några som helst problem att roa sig själv. Farbror Mikael kom förbi och fikade med oss en sväng. Lilleman somnade i bilen på vägen hem sen, hihi, helt slut. Nu lagar mina killar middag och jag sitter och skriver lite här samtidigt som jag får ryggen masserad av shiatsu massagedynan!  Kan man ha det bättre?

Har hittat en bil!

Massa kul leksaker

Leker med mamma



Racermästaren

Pappa och Fenix kör i kapp

Får åka med pappa

Kul med en tunnel

Klätterpelle

Lite energipåfyllning

Glad kille

Lilla hjärtat

Åker båt med mamma

Kom till mamma

Jorå, jag får oxå plats i en stol

Tittut!

Snygging

Fenix testar oxå!

Målar lite

Testar ett nytt fordon

Rallykalle!

Vecka 17

Idag går vi in i vecka 17. Har gått upp ½ kg till, Jippie! 1 kg´s uppgång i vecka 17, jaja det kommer nog i gång snart, bebisen växer ju mest under den senare perioden!
Jag känner av den lilla mer och mer nu, den började redan efter 15½ vecka, jag kände ju Fenix väldigt tidigt oxå och det är så himla mysigt! Jag känner den ibland även från utsidan, Daniel försökte känna igår utan resultat, hihi, han kände Fenix i vecka 19 ungefär så vi får väl vänta. Om exakt tre veckor är det dags för ultraljud, längtar masor även om jag redan sett den lilla på bild!
Magen växer på precis som den ska, känns skönt att det börjar synas att man är gravid. Jag som annars är smal ser så rolig ut i början, det ser ut som man har suttit i soffan och tryckt i ig en massa chips och blivit lite degig om magen bara men nu syns det att det är en bebis på gång! Eftersom jag var så himla smal innan så kan jag fortfarande ha mina kläder då dem var alldeles för stora innan jag blev gravid, prefekt! Hoppas jag får behålla lite hull efter att bebisen har komit ut den här gången så kanske dem för stora kläderna passar igen!

Magen i vecka 17

Torsdag och snöstorm

Då har man jobbat i två dagar. Idag slutade jag kvart över ett, det var så skönt att få köra hem medans det var ljust. Det är ju mörkt annars när man åker hem. Idag är det snöstorm ute så vi blir inne resten av eftermiddagen nu! Det var så där lagom kul att köra hem, igendrivet överallt och idioter som inte kan köra bil. Vissa stannar bara mitt på vägen för att det är för otäckt att köra. Med tanke på att man ser ungefär tre meter framför sig i detta oväder så skulle jag ju rekomendera dessa människor att inte stanna mitt på vägen i alla fall! Håll er hemma om ni inte vågar köra bil!
Fenix och Daniel har varit hemma och städat hela dagen men nu har Daniel har åkt in till norrätlje för att bli tatuerad och jag Fenix är kvar hemma och myser. Just nu sitter han brevis mig och målar lite, han hjälpte tidigare till med datorn lite.
Imorgon är hela familjen ledig, vet inte riktigt vad vi ska göra, vi får se vad det är för väder!

Mammas lilla datahacker!







Tisdag

Imorse när Fenixen vaknade så fick han hoppa ner i våran säng. Vi låg och mös i en timme innan vi gick upp och klädde på oss och åt frukost. Det är så mysigt att ha honom i våran säng! Sedan igår eftermiddag är Fenix feberfri, så skönt! Nu är han sitt vanliga glada jag igen men han är lite trött fortfarande. Vi har ganska precis kommit hem från norrtälje där vi har storhandlat. När vi kom hem packade vi upp varorna och efter det fick Fenix gå och lägga sig och vila middag en stund. Han sover nu sött i sin säng.
Daniel ska hjälpa Jeppe att köra ett flyttlass innan han kommer hem idag och när han kommer hem ska jag åka iväg, hihi! Vi ses nog bara i dörren! Jag ska köra ut mamma till landet, pappa är hos farmor och kan inte göra det. Mamma ska vara ledig onsdag och torsdag och pappa på fredag så Embla ska få vara hos dem frå noch med i dag till på söndag, härligt för henne! Imorgon ska Fenix till dagis. Jag lämnar honom vid halv elva och sen jobbar Daniel kort dag så det blir nog inte så många timmar på dagis. Jag börjar jobba i morgon igen efter tre och en halv veckas semster samt två vab dagar. Börjar med APT-möte imorgon.

Kikar ut genom fönstret när mamma matar fåglarna

Vantar måste man ha om man ska ut

Nu ska vi se, var det så här man tog på dem?

Redo för morgonpromenad med Embla

Gullunge!

Bättre

Igår var verkligen inte Fenixen pigg. Han låg på mig och småslumrade mest hela dagen. Han ville varken dricka eller äta. På kvällen fick jag i honom lite glass i alla fall. Jag är inte så mycket för att ge alvedon i tid och otid för att få ner febern då febern faktsitk är där av en anledning men vid halv sju påkvällen fick han en sup alvedon för att han skulle få sova ordentligt. Daniel la Fenix medans jag åkte in till norrtälje och handlade samt hämtade Embla hos mamma och pappa.
I morse vaknade Fenix vid sju efter tolv timmars skön sömn. Febern hade sjunkit men var inte helt borta. VAB dag idag och imorgon oxå, vill att lilleman ska vara ordentligt frisk innan han ska till dagis igen. På onsdag får han nog gå men det är också den sista dagen för denna vecka, torsdag och fredag ska han vara hemma igen. Daniel är ledig på torsdag och både jag och Daniel är lediga på fredag.
Imorse fick lilleman dricka välling i våran säng, han var inte riktigt pigg men bättre än igår. Han sov tre och en halv timme mitt på dagen och efter det var han piggare.
Nu har han sovit någon timme och han var feberfri när han la sig! Det var så skönt att se att han mådde bättre!

Igår fick Fenix äta glass i mammas knä

Imorse intogs det välling i mammas och pappas säng

Inte riktigt pigg

Sjukling

Imorse vaknade Fenix gråtandes vilket han aldrig gör annars. Jag gick och hämtade honom och han var jättevarm. Lillkillen har feber! Han fick lite välling och mjölk i våran säng. Jag gick upp och åt frukost, Fenix ville inte ha någon smörgås idag vilket betyder att han inte alls är pigg. Daniel var ute och plogade lite och vid nio tiden åkte han iväg med Henkan och Dennis för att åka cross. Fenix har legat på mig sedan dess och bara myst! Han somnade för en timme sedan på mig och eftersom det inte är så bekvämt att ha honom liggandes på min mage nu när det är en liten bebis därinne så gick jag nyss upp med honom till sin säng där han nu sussar vidare. Jag hoppar nog ner i soffan igen och myser en stund framför tv:n, vi får se hur länge lilleman vill vila.
Hoppas han är piggare när han vaknar, jag ska ju börjar jobba imorgon igen efter min semester, känns ju inte så roligt att börja med att vabba men måste man så måste man! Lilleman är ju viktigare än allt annat!
Jag och Fenix skulle åkt med tittat på lite crossåkning och sedan hälsat på mormor och morfar men vi fick ställa in allt!

I går kväll var han pigg och glad och busade i en kasse

Busungen!

Idag är jag inte lika pigg!

Myser hos mamma!

Kallhäll

Idag åkte vi till Kallhäll för att hälsa på Carina, Kimmo och lilla Elvira. Vi skulle stanna på elgiganten och titta på en ny telefon oxå men det var stängt, vi får ta det en annan dag. Fenix somnade på vägen dit men vaknade lagom till lunchen. Vi åt på McDonalds innan vi åkte vidare till Carina. Det var nog det enda stället som hade öppet idag!
Elvira är så duktig och kan sitta alldeles själv nu, stora tjejen! Fenix vinkade och skulle bjuda Elvira på mjölk ur sin nappflaska, dock är hon ju lite för liten för det men tanken var ju god! Fåglarna och kaninerna är ju väldigt intressant för Fenix som mest sprang omkring alldeles exalterad och skrek Titta, titta!
Vi fikade och satt och pratade massor, supermysigt var det! Fenixen somnade även på vägen hem efter lite bus i bilen.
Ikväll blir det bara att mysa i soffan, lilleman ska snart gå och lägga sig men han sitter och ritar just nu så han får rita klart först!
Tack för en mysig dag,  hoppas vi ses snart igen!

Nyvaken kille på McDonalds

Pappa och son

Happy Meal

Sockersöta Elvira

Daniel och Elvira

Gullunge!

Lika fina ögon som sin mor!

Fina frippan!

Fenix, Elvira och Carina

Vätskepause i pappas knä

Fenix hälsar på lilla tjejen

Titta, fåglar!

Titta, en kanin!

Nu ska vi hem igen

Bus i bilen på vägen hem

Liten tröttmössa

Mys hemma igen!

Nyårsafton

I går kväll kom Marie-Louise och Mikael över och åt middag. Det vart räkcocktail till förrätt, grillat till varmrätt och jordgubbar med glass och maränger till efterrätt. Det vart en väldigt lugn nyårsafton, skönt säger jag som är konstant trött nu för tiden!
Vid halv åtta gick vi ut en sväng och tittade på lite fyrverkerier som Mikael tände. Efter det somnade Fenixen som en stock!
Jag och Daniel mös en stund framför tv:n och klockan kvart i elva gav jag upp, då orkade jag inte hålla ögonen öppna utan gick och la mig, skönt! Vaknade utvilad till ett nytt år i morse. Vi startade morgonen i sängen tittandes på herkules. Fenix mös självklart med oss!  

Puss pappa!

Nu har jag brottat ner dig!

Lekstund med pappa

Leker med sin flygplats

Pappas skor!

Såm duktig kille som kan kan på sig pappas flipflops!

Dem satt inte riktigt kvar på fötterna, dem var nog lite för stora

Grillmästaren

Färdigdukat

Middag

Räkcocktail till förrätt

Middag!

Jordgubbar, glass och maränger!

Det här var smaskigt!

Glass!

Bara lite kladdig

Slicka skålen är ett måste

En nybadad pyjamasklädd kille visar farmor sin flygplats

Hihi, vattenkammad

Bus med farbror Mikael

Pratar i telefon

Ute och tittar på raketer

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0