2 besök

Idag kom Janny och två av hennes barn hit på förmiddagen och hälsade på Corona. Vi hade en jättetrevlig fikastund med mycket prat. Jannys fönsterruta i bilen hade fastnat och Daniel hjälpte henne att få loss den.
Både Corona och Fenix fick paket. Fenix fick en duplotraktor och Corona fick en jättefin tunika och byxor, tack snälla.
När dem åkt hem så sov Fenix middag, Corona har mest sovit hela dagen.
Vid fyratiden kom Calle och hans två barn hit, Petra jobbade. Åter igen så fick både Fenix och Corona paket. Fenix fick två bilar och Corona fick filtar och kläder, tack snälla.
Medans vi fikade så busade Fenix med Ylva-Li, dem hade så roligt, Fenix följde efter henne hela tiden.
Nu sover lilleman sedan en stund tillbaka och lilltjejen ligger och ammar i min famn. Hon ska få sig ett bad om en stund.

Sover när Janny med familj kommer

Hos tant Janny





Fenixs present

Coronas fina kläder

Lite bad


Mys med pappa



Snickrar lite

Sover när Calle med familj kommer

Paketöppning

Gott med kaka

Följer efter Ylva-Li

Fina filtar

Fina kläder


Hos pappa i eftermiddagssolen

Bad i poolen


Onsdag

I onsdags åkte vi in till norrtälje och handlade ett soltält, eller uv-tält som det oxå kallas, till barnen. När vi kom hem så packade vi lite saker och åkte sedan ner på stranden en sväng. Fenix hade det mysigt i tältet med sin lillasyster. Det vart lite bad och bus innan vi åkte hem igen för att Fenix skulle få sin sovstund.
Vi åt lasagne hos farmor och  farfar på kvällen.

Provsitter babysittern



Nya uv-tältet


























Middag hos farmor och farfar

Måndag, tisdag

I går var en lugn dag. Vi var inne i norrtälje på förmiddagen och hämtade Embla och handlade. Vi stannade på BVC för att kontrollväga lilltjejen och det gick kanon, nu ökar hon i vikt ordentligt. Nya matchvikten är 3790 gram.
Idag kom Fenixs gudmor Carro hit med sina tjejer och fikade och hälsade på Corona. Carro ska även bli gudmor till Corona. Dem hade köpt en jättefin klänning till Corona och en lika fin t-shirt till Fenix från Lundmyr of Sweden, tack snälla.
När tjejerna åkt vart det en lugn stund här hemma för mig och barnen medans Daniel åkte in till norrtälje och hälsade på sin syster.
På eftermiddagen gick vi ner på stranden där grabbarna badade, Fenix tyckte det var jätteroligt.
Natten som var så sov Corona i sin egen säng för första gången, hon har legat brevid mig i sängen fram tills nu. Natten gick bra för henne, hon vaknade två gånger och ville ha mat men har annars sovit gott, nu får vi se hur det fortsätter.....

Handlat med pappa

Buspojkar

Prinsessan

Fika

Gudmor Carro, Nea och Lova hälsar på Corona

Hej gudmor

Coronas söta klänning

Fenixs fina tröja

Vårat kort


Mys













Puss















Blondie









På stranden





Badpojkar


Söndag

Idag har Daniel och Henkan varit i Hallstavik och åkt cross. Jag tog då med trollen ut till mormor och morfar. Corona somnade i bilen och sov en bra stund till efter det att vi kommit fram. Fenix fich busa runt på tomten och hjälpa till med diverse sysslor. Vi fikade och efter det tog vi en promenad till stranden där Fenix fick fortsätta leka och Corona fortsatte sova efter lite mat.
Efter stranden vart det lunch och sedan lite mer bus innan vi åkte hem.
Corona har mest sovit bort hela dagen men bebisar är ju bra trötta. Nu är vi hemma igen och Daniel och Fenix är ute och kör gräsklippare. Corona ligger och sover i mitt knä, vi ska snart flrflytta oss till soffan och tv:n en stund och sedan ska vi väl få något i magarna.


Puss syster

Somnat i bilen

Hjälper mormor att såga ved

Bär ved

Fenix har hittat Caesar

Kör båten i vattentunnan



Vattnar trädgårdslandet

Fika

Nere vid stranden och leker



Corona ligger i min famn och myser medan Fenix busar runt












Lunch

Bingo

På midsommardagen åkte jag och Corona ut till mamma och pappa, min morbror Janne var oxå där. Vi fikade med jordgubbsbakelse som mamma gjort, smaskigt. Corona fick en bok av sin mormorbror där man fyller i saker om barnet, rack snälla.
Klockan 15.00 var det dags för bingo, det är tradition i tomtområdet. Alla vi spelade men vi vann inget. Corona sov under hela tiden, trots högtalare och applåder.
När bingon var färdig så gick vi hem igen och jag hoppade in i bilen och åkte hem då vi skulle äta middag hos farmor och farfar på kvällen.
Fenix åkte med farmor och handlade redan på morgonen och sedan vart han kvar där resten av dagen. Farmor hade köpt en piratskepp och en mössa till Fenix.
Efter middagen så gav jag Marie-Louise sin sista fragminspruta, nu har jag sprutat henne i låren i tio dagar i och med hennes operation. Nu slipper hon dem.
Klockan åtta la jag Fenix och efter det åkte Daniel och Henkan till Fejan. Jag och Corona hade myskväll för oss sj'lva i soffan.

Mammas troll

Trött tjej som vilar i soffan innan bingon

Älsklingen

Tittut




Jordgubbsbakelse till fika som mormor gjort

Bingon var tröttsam

Mamma och morbror

Pappa

Koncentrerade

Fenix´s båt

Mammas buse



Nya mössan

Tjejmys på kvällen

Midsommarafton

I går var det midsommarfton och Carina,  Kimmo och lilla Elvira kom hit. Corona fick en jättefin body i välkommen-till-världen-present och Fenix fick såpbubblor! Även Embla fick en present i form av en vattenleksak, tack snälla!
Vi började med att äta lunch, det var quinoasallad med blandade grönsaker och granatäppelkärnor i samt grillad tofu till det, efter det vart det efterrätt i form av fryst cheesecake med passions-och apelsinsås. Barnen var trötta och somnade eftr lunchen vilket gjorde att vi inte hann iväg på något midsommarfirande.
Daniel kopplade på släpet på kärran och vi tänkte att vi skulle ut och åka en sväng men precis när vi satt oss i kärran så började det regna så vi gick in igen.
Till middagen kom Mikael hit oxå. Vi åt grillat med färskpotatis och olika såser. Till efterrätt vart det jordgubbar, grädde, maränger och glass.
Det var en trevlig midsommar även om vädret kunde varit roligare.
Idag är det lördag och Corona fyller två veckor! Hon är en underbart mysig liten tjej! Hon ligger och sover på mig just nu och Fenix är i norrtälje och handlar med farmor.
Lite senare kommer jag och Corona åka till mormor och morfar på landet och spela bingo. Det är tomtområdet som anordnar det varje midsommardag. Inte för att jag intressad av bingo men det kan vara kul att träffa gamla barndomskamrater som man lekt med när man var liten.
Fenix och Daniel blir hemma då ingen av dem är speciellt intresserade av att sitta still och ringa in siffror.

Corona myser med tant Carina

Solstrålen Elvira

Lånar Daniels keps

Fenix på besök hos Carina

Färdiglastade på kärran

Mamma får klapp av Elvira

Busfrö

Elvira fick låna gåbordet

Fenix ville återskapa gamla minnen

Vad äter du?

Här, ta lite drick oxå

Coronas söta kort

Bodyn

Emblas leksak

Mammas lilla underbaring!

Syskonen!

Veckan

Jaha, då har nästan en vecka passerat. Corona har snart varit hos oss i två veckor nu. Tiden går så fort! Jag har tappat alla graviditetskilon + 2 till. Nu har det dock stått still i några dagar så jag hoppas det håller i sig. Daniel har så roligt åt min benrangliga kropp. 55kg och 1.72 lång, inte så snyggt!
I måndags vart det en lugn hemmadag, vi åt middag hos farmor och farfar på kvällen.
I tisdag hälsade vi på hos Daniels jobb och visade upp prinsessan, både hon och Fenix fick paket, jättegulligt av dem! På eftermiddagen kom Marie-Louises vännina Agneta hit och Göstas bror med sambo, båda hade paket med sig till Corona, rena julafton!
I onsdag var det dags för BVC. Lilla tjejen hade inte gått upp så mycket som vi hade hoppats på. Hon väger nu 3.555 gram, dem hade velat att hon hade kommit upp i sin ursprungsvikt nu. Corona sover dock ganska mycket så det blir till att väcka henne och stödfodra lite. I början av nästa vecka ska vi in med henne igen och väga en extra gång. Annars så äter hon och bajsar och kissar och mår allmänt bra! Efter besöket där åkte vi till flygfyren och midsommarhandlade. Det vart även en lunch på flygfyren. På kvällen åkte vi in till norrtälje och firade Henkan som fyller år på torsdag. Fenix var kvar hemma hos farmor och farfar.
I dag torsdag har det varit jättetrist väder, vi har mest slappat i soffan. Jag och Corona åkte in till mormor och morfar på eftermiddagen och lämnade Embla som ska få vara där över helgen. Vi gick in på kryddan och handlade jordgubbar och glass tills imorgon oxå.
Nu har jag precis nattat lilleman och Corona ligger och sover i Daniels famn. Innan det så gjorde jag en cheesecake tills imorgon.
Nu ska jag in i duschen en sväng innan det är dags att mata prinsessan igen. 

 

10 dagar efter förlossningen


Mammas gull

Oxå mammas gull

Trött prinsessa

Min fina familj

Trivs hos pappa

Har hittat pappas skägg

Mys

Åker lastbil

Trött igen

Fenix lånar en gräsmaskin på Daniels jobb

Fika och tidningsläsning på pappas jobb

Sover bort besöket på pappas jobb



Lite utelek

Gegga

Agneta och Corona





Fenix´s present från pappas jobb

Coronas present från pappas jobb

Från Agneta

Från Bengt och Karin

Från Agneta

På BVC

Trött tjej på BVC

Lunch på flygfyren

Korv med bröd!

Smör

Fortfarande trött



Tittar på fiskarna på flygfyren

Fenix är road av att handla i alla fall



Trött tjej i går morse

Hos Henkan

Födelsedagsbarnet



Tack för den närbilden älskling

Gullegris

Trött tjej nu på kvällen

Söndag

I dag är det måndag den 20:e juni och Corona var beräknad till idag, vi har dock haft turen att redan ha spenderat nio dagar med henne. Idag ska vi nog ta en sväng till Daniels jobb så dem får träffa Corona.
Daniel och Fenix är ute och kör traktor och Corona ligger och sover i min famn.
I går var Lojke, Gunte och Henkan här och åt lunch, det vart så mycket mat kvar från kusinträffen så Marie-Louise skickade med oss massa mat hem som vi kunde bjuda på.
Corona fick en fin blomma av Henkan och en söt klänning och strumpor av Gunte och Lojke, tack snälla.
På kvällen tog jag med mig Corona in till norrtälje för att hämta upp Embla och när vi kom hem hann vi precis pussa Fenix god natt innan han hoppade i säng.





Lunch



Gunte myser med Corona

Söta strumpor

Fin klänning

Vilar hos pappa



Fina blonda håret

Mysstund

På väg till mormor och morfar

Corona får puss av storebror

Kusinträff

Nu sitter jag här vid datorn och har Corona i mitt knä som ligger och tittar åt alla håll och kanter, världen är bra spännande.
I går var vi på kusinträff, det var Daniels pappas alla kusiner som var här. Jag tror att vi vart 35 stycken tillsammans. Det var jättetrevligt och maten var god. Charmtrollet Fenix sprang runt bland allt folk och ville få dem att leka med honom, han är inte blyg han inte.
Prinsessan fick sin kära del av uppmärksamheten oxå på sin 1-veckas dag, stora tjejen. Dock sov hon bort mesta delen av festligheterna, hon låter sig inte störas av något inte. Hon sov som bäst när dem började sjunga, spela gitarr och applådera.
Vi la Fenix vid åtta-tiden, jag gick hem med Corona och la mig vid tio-tiden. Daniel stannade kvar längre och han sov på undervåningen för att inte väcka oss när han kom hem. Corona och jag fick därmed mysa ensamma i hela dubbelsängen. 


Blonda tjejen

Gäsp

Puss

Trött tjej

Finns inget bättre än bebismys

Minifot

Fenix är duktig och hämtar posten





Mammas prinsessa

Morgonmys

Kusinträffen


Fenix har tjuvstartat med lunchen och umgås med farfars kusiner

Corona med farmor och farfar

Fenix mitt i folksamlingen

Jippie, nån som leker med mig

Fika i mammas knä

Bebismys i väntan på att middagen ska serveras

Fenix ville oxå vara med och mysa

Mikael och hans och Daniels kusin Josef

Middagen

Massa folk

Ännu mera folk

GÄSP, trött tjej

Skönt att få sova lite i vagnen

Smaskiga tårtor

Mikael passar Corona medans jag och Fenix äter efterrätt

Trött tjej som sover i min famn

Veckan som gått

Här hemma har vi det mysigt! Just nu sover Corona och Daniel och Fenix är ute och kör traktor.
Allt går jättebra med lilltjejen och vi är förälskade upp över öronen i henne. Fenix pratar om "Nåna" mest hela tiden och kramar och pussar på henne, han hämtar även saker till henne och försöker bjuda henne på frukt och vatten, så söt!
I måndags var vi hemma och tog det lugnt. I tisdag var vi i norrtälje och tog Coronas PKU-prov, hon var så duktig och sa inte ett pip, hon hade gått ner från 3610 gram till 3435 gram så det ingen fara alls.
På onsdagen var Fenix på dagis och resten av familjen åkte till danderyd och BB-stockholm där Corona gjorde ett hörseltest samt en läkarundersökning, båda sakerna gick kanon, ingen anmärkning alls.
I går var BVC-sköterskan här och tittade på tjejen. Hon hade ökat lite i vikt så nu är det bara 80 gram kvar till ursprungsvikten och med all mjölk jag har så kommer hon nog svälla på i en himla fart. Något som är lite roligt är att alla kommenterar hennes blonda hår. Både på BB och BVC-sköterskan sa att det var jätteovanligt att blonda bebisar har så mycket hår, dem brukar tydligen bara ha några fjun.
Daniel tatuerade sig igår eftermiddag så då var jag, Fenix och Corona och hälsade på mormor och morfar under tiden. Innan det så handlade jag två ammnings-BH:ar och ett linne, brösten är ju så stora nu med all mjölk så dem jag hade när vi fick Fenix är nästan för små.
Allt annat på kroppen är dock litet. Gick bara upp 7.5 kg den här graviditeten och dem kilona + 2 till är borta. Vi får se hur det här slutar. Hela magen är nästintill borta, det är bara lite degigt kvar. Det blir till att trycka i sig mat och godsaker fram över.
Kanske inte blir lika uppdaterat här nu som innan Corona kom då Daniel har semester i åtta veckor och vi bara ska mysa och ha det bra! Men lite kommer det självklart att bli!
































































et blonda håret

Vår fina dotter

Lite bilder, uppdatering kommer senare!




Fenix och mormor spanar in lillan





Hos morfar

Morgonmys hos mamma

grrrrrrr



Provar nappen

Somnat i badet




Mys med pappa

Storebror och lillasyster

Mys

Mina fina!

Gullisar

Trött tjej

Vilar hos pappa

Corona har anlänt!

I torsdags natt satte värkarna igång som vanligt som dem gjort den sista veckan. Gick hela natten med värkar var åttonde minut ungefär. Jag ringde BB stockholm på fredagseftermiddagen och dem sa att 8 minuter mellan värkarna var för länge ochh att vi inte behövde komma in ännu, dem hade inga lediga förlossningssalar heller. Jag tyckte dock att lilltjejen rört lite mindre på sig än normalt så då rekomenderade dem mig att åka till dera mottagning vilket jag och Daniel gjorde.
Dem gjorde ett nytt CTG på tjejen och läste av mina värkar som det fortfarande var åtta minuter mellan. Barnmorskan kände sedan efter och då var jag öppen fyra centimeter och skickade därför upp oss på förlossningen. Vi hade sådan tur att ett rum precis blivit ledigt, dem höll på att städa ur det.
Vi fick komma in på rummet och efter ett par timmar fick jag en ryggbedövning då jag inte klarar av lustgasen. Jag var då 8 centimeter öppen. Lite smärtlindrad så hade jag ro att få i mig lite att äta oxå och få lite energi.
Efter ett par timmar så satte krystvärkarna i gång och klockan 00:20 kom lilla damen till världen, våran lilla Corona!
Hon vägde 3610 gram och var 50 centimeter lång, en ganska stor tjej ändå! Alla trodde att hon skulle vara så liten. Hon var lika lång som Fenix var när han kom men vägde 160 gram mer.
Vi fick lite smörgåsar och bubbeldricka innan vi fick bege oss till hotellet där vi bodde över natten.
Måste säga att förlossningen gick jättesmidig, hade inte förväntat mig det efter Fenix´s förlossning som slutade med snitt. Corona var väldigt medgörlig på att ta sig ut och ganska så fort oxå.
Vi åkte hem igår då vi kände oss redo för det. Jag mådde bra och likaså Corona. Nu ska vi bara mysa! Lägger upp några bilder nu och sen kanske det dröjer en stund till nästa gång då vi har fullt upp med allt mys här hemma!
Fenix är i alla fall jättego och frågar efter "oråna" hela tiden och ska klappa henne! Älskar våra fina barn!

Magen på BB

Fått lite ryggbedövning

Lite energi kan behövas

Pappa Daniel tar det lugnt i soffan

Precis anlänt

Skönt hos mamma

Lilla tjejen

Mys!

Fått lite kläder på sig av pappa

En blond liten tjej

Stark liten tjej, 9 timmar gammal. -Vem är du och vart har min tutte tagit vägen?

Puss, mammas prinsessa

Så älskad!

Mysstund

Så underbart!

Trött efter vagnturen

Stranden

Efter dagis åkte jag och Fenix ner på stranden och lekte lite, så himla härligt väder, efter ett par timmar gick vi hem igen och där fortsatte vi busa utomhus.
Daniel tog med sig pizza hem idag, skönt att slippa laga mat! När vi hade ätit klart så tog vi en eftermiddagstur med båten i solen, mysigt!
Nu sover lilleman sedan en stund tillbaka och vi ska sätta oss i soffan.

Ombytt för stranden

Ut i vattnet

Hämta vatten



Så där ja!

Apelsin är gott

Smaskigt i värmen

Jag och mitt troll

Kakmonster

Knäckebröd är dock lite godare än kakor

Embla får oxå lite snask, Fenix är givmild

Klappa

Mysigt

Gömställe

Mysigt hemma i skrindan

Spanar in pappa som fixar med båten

Båten

En härlig båttur

Fenix kör med pappa

Mysmorgon!

Första natten på över en vecka utan förvärkar, ja eller någon enstaka har jag haft men jag har fått sova i alla fall! Så himla skönt! Jag vaknade tjugo över sju och Fenix vaknade halv åtta. Vi hade en halvtimmes mysstund i sängen, och självklart var Thilde med oxå, innan vi fick lite bråttom till dagis men det var det värt, massa kramande och pussande!
Sommarkläder och massor med solskyddsfaktor åkte på innan vi gick till dagis, Fenix hittade sin favorittjej på en gång och dem började leka med bollar tillsammans, hur gulligt som helst!
Jag har precis ätit frukost då våran mysstund gjorde att jag inte hann med det innan vi gick. Nu ska jag snart åka till gräddö och handla lite och posta några brev sedan blir det en lugn stund i solen innan Fenix ska hämtas igen, vi får se om vi går ner på stranden då eller om vi håller oss hemma.


Välling är gott

Självklart är Thilde med

Myskille

Härligt

Mysigare finns inte

Nej du får inte låna Thilde

Full fart på busungen

Återkontroll

Det hade gått jättebra med Fenix i natt hos farmor och farfar. Han hade somnat klockan åtta och vaknat klockan åtta i morse idag, 12 timmars sömn!
Jag åkte i väg till danderyd för att kontrollera lilltjejens hjärtljud på morgonen. Jag satt i 45 minuter med avläsarna på magen och det såg jättefint ut! Så skönt! Läkaren gjorde även ett ultraljud för säkerhetsskull och kollade hjärtat och fostervattnet och allt så jättefint ut även där! Hon kollade även könet för säkerhetsskull en gång till och det är garanterat en flicka! Hon ligger väldigt djupt ner i bäckenet och redoatt när som helst anlända men det kan även ta några veckor till om man har otur. Hon kommer helt enkelt när hon har lust!  
Nöjd och lättad över svaret så kunde jag åka hem igen.
Fenix sov middag när jag kom hem så jag åt lunch och pysslade lite innan jag gick upp och hämtade Fenix hos farmor och farfar, allt hade gått kanon! Vi gick hem och lekte och hade puss och kram kalas innan Daniel kom hem och sedan gick vi tillbaka till farmor och farfar och åt middag.
Nu ska vi slappa i soffan och titta på tv, orkar inte med så mycket mer känner jag!

På väg till danderyd

Undersökning av miraklet


Lite blyga hjärtslag i början men sedan vart det fart på damen

Kämpar med sin skrinda

Mammas troll!

Mys!

Finaste killen

Extra kontroll

Dagen började med att lämna Fenix på dagis. Klockan halv elva åkte jag sedan in till norrtälje för att gå på MVC. Magen hade växt bra sedan sist så inget tillväxtsultraljud behövdes. Jag hade dock tappat 7 hekto så kroppen tycker nog att det har varit jobbigt med alla förvärkar. När barnmorskan sedan kollade hjärtljuden så såg hon att hjärtat saktade ned lite i mellan åt och ville därför att jag skulle åka in till BB för att kolla upp det för säkerhetsskull. Jag ringde Daniel så han åkte från jobbet och jag åkte hem och packade och lämnade lite saker till Marie-Louise i fall att vi skulle bli kvar. Hon skulle hämta upp lilleman på dagis! 
Jag åkte till danderyd och mötte upp Daniel utanför entrén. Första avläsningen av hjärtat såg kanon ut, vi fick sedan vänta en stund för att göra ett till efter tag för att vara säkra. Den här gången slog hjärtat för fort, hon var lite stressad, jag fick sitta ganska länge med avläsningsapparaterna på mig och efter en halvtimme ungefär så gick hjärtljuden ner till det normala igen, skönt! Barnmorskan gjorde en undersökning av mig där man kunde konstatera att jag var öppen 2-3 cm. Nu ska jag tillbaka i morgon för en till kontroll av lilltejens hjärta om inget händer i natt förstås. Hoppas hon vill titta ut snart!
Fenix har haft det bra hos farmor och farfar och vi åt alla middag där. Fenix ska få sova där i natt i fall att vi måste åka i natt, han kommer i alla fall få vara där under dagen imorgon när jag ska på undersökningen igen.
Nu ska jag vila i soffan och hoppas på att dem riktiga värkarna sätter igång!  


Undersökning av miraklet

V. 38

13 dagar kvar till beräknat och så +,- två veckor gör ju att han kan komma när som helst men i alla fall inom en månad. Har haft väldigt mycket förvärkar nu, framför alt nätterna är jobbiga för då kommer värkarna ganska regelbundet. När jag sedan lämnar sängen på morgonen går dem över lite men man känner dem fortfarande till och från. Jag är inte lika hungrig längre, hon trycker nog på magsäcken precis som Fenix gjorde på slutet, man får äta ofta och lite istället.
Idag är det dags för ett besök på MVC, då får vi se om magen ökat i mått eller om det blir ett tillväxtultraljud. Ska även väga mig själv och se hur det ser ut då det känns som om jag kanske inte får i mig riktigt lika mycket nu som för några veckor sedan.
Hihi, tittade igenom magbilderna här om dan och oj, vad magen har växt! Bilden nedanför är från v.22, inte speciellt stor mage och det var många som inte ens visste om eller såg att jag var gravid då!
Snart får vi i alla fall träffa vårat lilla mirakel!

V.38


V.22

Lugn nationaldag

Börjar bli tjatigt men förvärkarna fortsätter på nätterna, under dagen har det varit relativt lugnt, skönt. Idag är det två veckor kvar till beräknat!
Dagen har varit väldigt lugn, så skönt! Daniel har pysslat lite hemma och jag har mest suttit i solen och passat och busat med lilleman. Det har varit skönt med en lugn dag då man inte är allt för pigg när man mest är vaken under nätterna. På eftermiddagen var vi uppe hos farmor och farfar och åt middag och tårta, farfar hade namnsdag! Fenix tycker ju inte om tårta så han fick en bulle istället.
Nu sover plutten gott och imorgon är det dagis som gäller från halv nio till halv två, han har inte varit där på sex dagar nu så han längtar nog! Jag ska till MVC klockan elva, då får vi se om magen vuxit något!
Nu blir det soffhäng med älsklingen och något att äta och lite senare blir det en dusch innan man kastar sig i sängen. Hoppas på mer sömn i natt!

Hjälper farbror Mikael att tvätta bilen

Duktig kille

Rent och fint


Dubbelt så fort kommer det gå med två svampar

Spelar fotboll med pappa

Bolltjuv!

Skär tårta med farmor

Fast det var inget vidare gott......han tog en bulle istället

Mysigt ute i kvällssolen

Konfirmation

Ännu en natt med förvärkar, kul! Ringde nyss till BB bara för säkerhetsskull och tydligen kan det hålla på så här i 3-4 veckor om man har otur.....
Dagen började i alla med frukost efter ännu en näst intill sömnlös natt. Daniel och Fenix körde sedan in mig till norrtälje och jag hoppade av hos mamma och pappa. Daniel och Fenix åkte vidare för att handla och jag och mina föräldrar åkte till sundbyberg för att gå på min kusins konfirmation.
Konfirmationen hölls i sundbybergs kyrka och efter konfirmationsmässan åkte vi vidare till bromma där vi åt en fantastiskt god lunch hemma hos kusinens gudmor. Efter lunchen vart det även god chokladmoussetårta och halloncheesecake. Mätta i magarna så åkte vi hem igen. Fenix var på promenad med Embla och farmor när jag kom hem och Daniel snickrade på verandan.
Jag är jättetrött men ska nog ta mig ett bad innan jag går och lägger mig, vill verkligen få sova i natt nu!

Fixar kaffe tillsammans med pappa på morgonen



Konfirmationsgruppen



Mamma och pappa sjunger

Ur en av psalmerna

Min kusin

Mamma och pappa

Fördrink, alkoholfritt för min del!

Smaskig mat

Mamma smaskar i sig mat

Paketöppning

Mamma och morbror spanar i duvboet

Smaskig efterrätt

Mamma och morbror

Hemma igen, hihi, försök till familjebild

Mys

Fenix´s tokmin

Bus

Mammas troll

Custom Bike Show

Ännu en natt med förvärkar, tycker att damen kan anlända nu eller hålla sig lugn där inne om hon vill vänta!
I dag träffade vi Carina, Kimmo och lilla Elvira nere i parken, vi gick och tittade på all motorcyklar tillsammans. Det var massa folk på custom bike show i år, inte konstigt i sig med det underbara vädret. Vi gick runt och njöt av det fina vädret och sedan satte vi oss i skuggan och åt lunch, härligt! Kimmo hade bakat bullar och gjort havrebollar så vi fick kanongott fika efter lunchen!
Efter lunchen gick vi vidare en stund till innan vi skildes åt och åkte hem. Fenix somnat på en gång i bilen. tröttmössa! 
Efter middagen vart det utomhusbus här och sedan lånade farmor med sig Fenix hem. Jag har hämtat Embla hos mormor och morfar och nu ska vi ta och hämta upp Fenix! Snart läggdags för hans del!  

Utanför huset i morse


Gullungarna







Kimmo och Carina

Skönheten

Daniel smygfotar

Lunch

Älsklingen

Söta Elvira

Så glad

Lånar Fenix´s mugg

Smaskigt







Guldlock med blomma i håret

Fika a la Kimmo!

Äter Kimmos nybakade bullar!

Glass på vägen hem

Inspektion av norrtäljeån


Vilostund

Sol

Känner mig ganska så trött och sliten just nu. Har haft förvärkar i två nätter och därmed inte sovit alls. Vet inte om lilltjejen hade tänkt titta ut lite tidigare eller om hon bara ger en förvarning om vad som komma skall. Vi får se!
Vi har därför tagit det ganska så lugnt. I torsdag hände inte allas mycket då jag inte sovit något under natten. Vi packade BB-väskan, det kan ju vara bra att ha det förberett nu i fall att. Under dagen på torsdag hade jag inga värkar alls men dem kom tillbaka på torsdags kvällen och höll i sig hela natten och avtod på fredagsmorgonen, typiskt!
Vi började i alla fall dagen med en promenad trots att jag var som en zombie. Vi åkte sedan till Räfsnäs och handlade lite virke, vi hann bara hem och lämna det innan vi åkte vidare till norrtälje för en fika med mormor och morfar på tre praliner, dem har så mysig uteservering. Fenix passade på att visa mormor att han lärt sig säga just mormor, farmor fick senare på kvällen höra att fenix även lärt sig farmor. Kaffe är ett annat ord som ploppade upp idag, han är en liten papegoja just nu!
Efter fikat åkte vi hem igen, Fenix somnade i bilen så Daniel fick bära in honom till hans säng. Jag passade oxå på att vila lite fast jag kunde inte somna.
På eftermiddagen tog vi en båttur till norrtälje och sedan vart det lite lek på stranden. Efter middagen fortsatte leken fast hemma istället, det är ju så underbart väder.
Nu ska jag ta mig något att äta och sedan hoppas på att värkarna inte kommer tillbaka i natt om det inte är så att lillstumpan hade tänkt titta ut förstås!

Spanar in pappas bil

Smaskig fikabricka på tre praliner



Fika med mormor och morfar



Trött kille i bilen

Pappa bär in till sängen

Lek nere på stranden

Hinken i beredskap

Pappa hjälper till

Testkör nya båten i vattnet

Pojkarna hjälps åt

Lite mellis

En båttur till norrtälje

Kapten Daniel

Mina hjärtan

Hej då norrtälje

Pappa styr hem

Mysigt!

En mysig 1:a juni

En riktig mysdag har det varit. Jag gick upp halv sju och gick en promenad med Embla, när vi kom hem igen så gjorde jag mig iordning. Daniel gick upp vid halv åtta och Fenix vaknade straxt därefter. Vi åt frukost och sedan åkte vi alla ner till dagis. Vi lämnade Fenix där, Daniel fick en kram och jag fick en kram och en stor puss innan han sprang iväg och lekte.
Vi begav oss sedan till uppsala där Daniel skulle på en hälsoundersökning genom jobbet. När han var klar åkte vi tillbaka till norrtälje och åt lunch på G, hjortwallenbergare med potatismos, smaskigt! Efter det gick vi till tandläkaren, Daniel hade en tid vid tolv.
Vi stannade och handlade lite frukt samt färg på vägen hem oxå. Vi stannade till vid dagis klockan 13.00 och hämtade upp en nyvaken Fenix.
Daniel tog båten till gräddö och tankade den medans jag, Fenix och Embla gick ner till badplatsen. Vi hann precis ner så kom Daniel tillbaka med båten. Vi tog alla en liten sväng i båten.
När vi kom hem igen så hoppade vi in i bilen direkt och åkte till norrtälje. Vi lämnade Embla hos mamma och pappa och gicksedan ner på hemmakväll och hyrde en film, baksmällan fick det bli då varken jag eller Daniel sett den. Vi sprang på Lojke en sväng på stan oxå. Vi var lata idag och tog med oss mackor hem från subways.
På kvällen gick vi upp till farmor och farfar där det vart fika och Fenix lekte i sin sandlåda. Vi hann med lite mer lek i kvällssolen hemma innan vi duschade och nattade Fenix.
Nu ska jag hoppa ner i soffan med älsklingen och titta på film och äta godis. Ska bli skönt efter en dag med fullt upp och ganska mycket sammandragningar.

Morgonmys

Mammas ängel

Lunch

Glader

Mer mys hemma



Glad kille som fått syn på pappa som kommer in med båten

Nu kommer pappa

Mysig båttur

Provar vattnet

Plask, plask

Den här filmen då pappa

Den här fick det bli

Vi träffade på Lojke på stan

Leker i sandlådan hos farmor och farfar

Mysigt fika i solen

Mys i kvällsolen

Inte så dumt att sitta ute i kvällssolen och hålla koll på vilden

Så skönt!

Lilltjejens säng är förberedd

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0