Surprise

I dag fick jag min "hemliga julklapp" eller överaskningen som man kan kalla det! Jag fick ett kort på julafton där det stod att jag och barnen idag skulle vara finklädda och att vi skulle vara i norrtälje klockan 10.
Vi åkte hemmifrån vid halv tio och när vi kom till norrtäöje fick jag reda på att vi skulle ta ett familjeporträtt hos fotografen. Så himla roligt! Båda barnen var kanonduktiga och nu får vi vänta till nästa vecka för att få korten, så spännande! Tack snälla hjärtat!
Efter fotograferingen så gick vi och fikade och sedan vart det lite shopping till barnen.
När vi kom hem åt vi lunch och sedan gick vi till famor och fikade där även Mikael och Lasse var.
Efter fikat åkte vi in till norrtälje igen och lämnade Embla hos mamma och pappa, hon ska vara där över nyår. Vi åkte sedan vidare och handlade mat till nyår och sedan hem igen för att åta middag.
Nu ska vi lägga barnen och sedan ska jag och älsklingen ha filmmys i soffan!


Fika







Corona är med och shoppar!

Kallhällsbesök

I går morse kom farmor hit med lite fina kläder till Corona, tack snälla!
Fenix och Corona lekte på morgonen i babygymmet, Fenix visade Corona sina bilar, han är så go med henne!
Vid ungefär 13 packade jag in barnen i bilen och åkte till Kallhäll. Båda barnen somnade som stockar i bilen. Vi hann fram till Kallhäll innan Daniel som åkte direkt från jobbet.
Det var så roligt att träffa Carina, Kimmo och lilla Elvira igen. Fenix och Elvira lekte med Elviras nya kök, Fenix delade även ut en hel del kramar, och Elvira delade ut en hel del pussar till Corona, så söta!
Fenix fick syn på ormen som dem har, " Tittta, en mask!" sa han , hihi! Ormen måste ha blivit förolämpad, hihi!
Det vart även en hel del tittande på fåglarna och fiskarna samt klappning av kanin!
Vi fick kanongod middag och Fenix åt massor!
Tack snälla rara ni för en trevlig dag!

Lek



Nya kläder







Trötta barn på väg till Kallhäll




Framme!

Puss!

Söta

Karatespark!



Hos Kimmo

Klappar kanin



Tittar på "masken"



Fiskar

Corona har somnat



Väntar på mat



Smask!


Carina och Kimmo

Tidig morgon

Corona vaknade vid sex i morse. Hon är snorig igen och har svårt att sova när hon knappt får någon luft, stackars liten, undrar om det är tänder på G igen. Hon har ingen feber och hon är inte kinkig men det var hon inte sist heller när tänderna kom, hon blir bara snorig.
Hon såg i alla fall pigg ut så hon fick mat och jag klädde på henne. Vi gick sedan ner och lekte lite och sedan fixade vi lite här på bloggen och rätt som det var så sov hon i mitt knä, hihi, tröttmössan! Hon ligger nu i sin säng igen, Fenix sover fortfarande, han har sovit till 8-9 nu ett tag, härligt! I vanliga fall brukar han komma upp vid 7.
Idag ska vi till Kallhäll ochhälsa på Carina, Kimmo och Elvira, ska bli så skoj! Jag åker dit med barnen själv i våran bil och Daniel kommer dit direkt från jobbet.

Mammas prinsessa nu på morgonen






Middag

I går eftermiddag kom Jeppe och hans son Jonte hot och åt tacomiddag. Jeppe var hundvakt åt Sassa vilket Embla tyckte tyckte var trevligt, dem två busade och kom överens väldigt bra!
Fenix är fortfarande inne i sin kram- och pussperiod och idag var det Jonte som var utsedd till hans kramobjekt. Jonte var inte lika sugen på puss och kramkalas men det brydde sig inte Fenix om alls utan klättrade upp på Jonte och tog sig ett par kramar, hihi! Det är så skönt med båda barnen att dem inte är blyga. Fenix har nog aldrig varit blyg, vi får se, det kanske kommer. Corona verkar inte heller bry sig så mycket om att hamna i någons knä som hon inte känner. Som sagt sådant kan ju snabt ändras men jag hoppas det håller i sig!
Efter middagen vart det fika med bullar och kakor som jag bakat och som blivit kvar efter julen, dem fick även  med sig en påse hem, skönt att få lite plats i frysen igen!


Bus med Corona

Middag





Embla och Sassa

Hos Jeppe



Klappa hundarna

Tvångskram!



 2 kort som Jepe tog

Onsdag

I morse åkte jag och barnen och handlade lite till kvällens middag då Jeppe och Jonte kommer. Det var egentligen meningen att Fenix skulle vara på dagis i dag och i morgon men han får vara hemma istället. Vid elva kom pappa/ morfar förbi en sväng och fikade, tittade på stora maskiner och tog en promenad, det var därför Fenix fick vara hemma, han ville ju oxå träffa morfar! Mormor jobbade idag så därför var inte hon med.
När morfar åkt härifrån så lagade vi lite lunch och nu vilar bådar barnen. Jag har pasast på att duscha och snart ska jag förbered maten. Ska bli skoj att träffa Jeppe och Jonte igen, det var länge sedan sist nu! 
I morgon ska vi till Carina, Kimmo och Elvira, det är därför Fenix får vara hemma imorgon oxå!
Det är mysigt att ha honom hemma oxå. 15 timmar på dagis i veckan räcker, jag skulle inte vilja ha honom där mer. Nu när jag ändå är hemma så vill jag ju passa på att mysa och busa med honom oxå, inom sin tid så börjar jag ju jobba igen och då blir det mindre tid med barnen, lika bra att passa på nu!

Julbock som last?

TRött tjej på väg för att handla i sin  nya overall

Shopparkungen

Tittar på tv med morfar

Corona hos morfar

Promenad




Stan

Idag jobbade Daniel igen. Jag och barnen åkte in till norrtälje och mötte upp mormor, morfar, morbror och Therés. Vi fikade tillsammans på stan, riktigt populärt hos Fenix, han fick bulle och juice! Corona passade på att sitta hos Martin och Therés och prata lite!
Vi tog sedan en sväng på stan där jag köpte en overall till Corona.
Vi skildes sedan åt då dem skulle gå på bio. Vi åkte hem och när vi kom hem var Daniel redan hemma, trevligt!
Om en stund ska vi upp till farmor där jag ska hjälpa henne att göra tackkort från begravningen.

Fika


















,









Våra lyckotroll





































Annandagen

i går när vi vaknade på morgonen så var det strömlöst, stormen hade gjort sig påmind! Vi tände massor med ljus och även en brasa för att hålla värmen, det var supermysigt! Daniel värmde Fenixs välling på gasolgrillen. Corona vaknade ganska tidigt av att huset knakade och brakade av all blåst så hon somnade om vid halv nio igen.
Daniel gjorde mysfrukost med massa gott, han värmde till och med varm choklad åt mig på gasolgrillen oxå, han är bäst!
Elen kom tillbaka vid tio-tiden. Det vart en promenad och massa mys med barnen innan vi åkte iväg tilll gudmor Carro, Niklas, Lova och Nea. Vi vart bjudna på en supergod 3-rätters middag. Det vart massa prat och Fenix trivdes som fisken i vattnet tillsammans med två tjejer, hihi! Tack snälla för en supertrevlig kväll!   

Mysmorgon







Smaskig frukost


Promenad



Fenix äter glass hos gudmor

Niklas, Carro och lilla Corona

Juldagen

Idag startade vi morgonen med att plocka undan lite efter gårdagen, Fenix har lekt med alla nya leksaker. Vi åt mysfrukost med risgrynsgröt.
Corona somnade om vid tio tiden och då hoppade vi andra ner i soffan och åt godis och tittade Bilar 2 som Fenix fått i julklapp.
Nu är lunchen intagen och det blir mer lek med nya leksakerna!

Myser i sin nya lundmyrdräkt

Nya tågbanan

En liten bråkdel av alla nya leksaker

Tittar på bilar 2

Julafton

Julaftonen startades med förberedelser inför dagen. Gammelfarmor kom först, hon åkte färdtjänst från styreby sjukhem. Hon fick lite julmust i väntan på att resten skulle komma. Mormor, morfar och morbror dök sedan upp och efter det kom famor, farfar och farbror, fullt hus!
Vi började med lite glögg och sedan jullunch. Fenix busade runt som bara den med morbror som han inte träffat på ett tag. Detta resulterade i att han somnade som en stock i våran säng på eftermiddagen, hihi!
Tomten kom på besök med paket och sedan delades paketen under granen ut. Jösses vad me paket barnen fick, dem är riktigt bortskämda. Dem har fått leksaker, handdukar, kläder, prydnadssaker, pengar mm, mm! Hur mycket saker som helst! Tack snälla för alla fina saker!
Vi fikade även under paketutdelningen.
Gammelfarmor vart hämtade av färdtjänsten vid 18 och vi andra fortsatte med paketöppningen. Det vart även en hel del mer bus för Fenix och morbror på kvällskvisten!
Båda barnen somnade som stockar när besöket hade gått hem!
Det vart en väldigt trevlig och lyckad dag!





Bordet är dukat



Hos gammelfarmor





Hos mormor

På besök hos morbror

Maten









Utalagen liten kille



Tomten kom påbesök



Massa paket

Barnens paket

Öppning på gång







Bus med morbror










Fredag

I fredags åkte Daniel och Fenix med farmor och farfar med in till stan och handlade medans jag och Corona var kvar hemma och julpyntade och klädde granen.
Eftermiddagen spenderades med att göra köttbullar och griljera skinka.
På kvällen gick vi upp till farmor för att gratta henne på födelsedagen. Agneta, Stig, Bengt, Karin, Cissi och Åke var oxå där. Vi fick goda pajer, tårta och chokladkaka. Fenix var snäll och hjälpte självklart till att öppna farmors paket! 
 

Hjälper farmor att öppna paket






















Begravning

I torsdags var det Daniels syster Cecilias begravning. Det var en jättefin och personlig begravning med både familj och vänner. Fenix var på dagis under tiden och Corona var med oss och uppförde sig exemplariskt!
Efter begravningen hämtade vi upp Fenix och på eftermiddagen vart det kinamat hos farmor och farfar.


Daniel med trollen




Onsdag

I onsdags var Daniel ledig från jobbet. Fenix fick vara på dagis en stund då han varit ledig därifrån i 5 dagar. Efter att vi lämnat honom på dagis så städade vi av här hemma inför julen och sedan åkte vi till norrtälje.
Vi handlade lite julklappar och uträttade lite ärenden åt farmor och farfar.
Daniel och jag skildes åt vid tolv för då skulle han tatuera sig och jag skulle handla julklapp till honom. 
När jag och Corona var klara så åkte vi hem, vi hämtade upp lilleman på dagis på vägen hem. Han hade ritat en teckning till farmor så vi stannade till där och lämnade lite saker som vi handlat i stn samt Fenixs teckning. 
Fenix ville vara kvar hos farmor så det fick han. 
Jag och Corona åkte hem och packade ur sakerna ur bilen och sedan åkte vi in till norrtälje igen och hämtade upp Daniel och sedan vidare till farmor och farfar för lite middag.
Fenix hade somnat i deras soffa, tröttmössan! 
Daniel åkte tillbaka till norrtälje efter middagen för att gå till tandläkaren och jag och barnen var kvar hos farmor och farfar tills Daniel kom tillbaka, då gick vi hem igen. 


Morgonmys med barnen












Puss!



På väg till norrtälje för lite shopping

Fenix har somnat hos farmor och farfar

Bebisbesök

Igår eftermiddag kom Henkan hit och hjälpte Daniel att spackla det sista i trappan, nu är det färdigt att hänga tapeterna men det blir gjort efter julen någon gång. Henkan stannade kvar och åt middag med oss.
I morse vaknade Fenix kvart över sju, vi mös en stund innan vi gick ut med Embla, Fenix fick åter igen inspektera snön, det har kommit lite mer nu men det är knappt så det täcker marken, vore kul att få ta med barnen på en pulkatur men det får nog vänta en stund, lite mer snö behövs!
Vid 10 kom Jenny och Marie hit med sina bebisar, även Liam, Maries son, kom med! Fenix och Liam går på samma dagis. Det vart massa bus för pojkarna och för bebisarna vart det lugnare, dem ligger så snällt på sin filt och tittar på varandra, om ½ år springer dem nog oxå runt som vildar!
Vi fikade och hade det trevligt!
Nu har gästerna gått hem och båda barnen sover som stockar! Jag har städat av, jösses vad 2 stycken 2-åringar kan dra fram leksaker, men det är precis så som det ska vara! Klart att dem ska få busa runt!
Nu ska jag sätta mig ner en stund i soffan och ta det lugnt innan det är dags att börja med middagen!


Henkan och Daniel fixar i trappan

Fika

Bebbarna







Fenix ville oxå hänga med småttingarna en stund!

Fenix och Liam





Mina trötta små änglar!


Fika

I dag kom Tina med lilla Leo hit även hundarna Tissla och Satin följde med! Fenix och Leo busade och lekte med bilar, det märks att det är två pojkar som är uppfödda med fordon, hihi! Det vart en trevlig fikastund för mig och Tina medans pojkarna busade med varandra och hundarna.
När dem åkt så åt vi lunch och sedan fick Corona gå och vila, vi får se när hon vaknar igen, hon sover antagliigen ett par timmar nu.
Fenix är inte så trött så han får nog vara vaken och lägga sig tidigare ikväll. Vi ska sätta oss i soffan nu och titta på en film tillsammans medans snön faller utanför fönstret!


Fenix leker tittut medans han sitter på pottan



Letar fram leksaker

Satin och Tissla

Fika

Pojkarna tittar på flygplan på tv:n



Spännande med snö

Leo hälsar på Corona

Snö!

I morse vaknade Fenix straxt efter sju. Han fick krypa ner under mitt täcke och så fick han sin välling. Vi låg kvar en liten stund och tittade på  Tåget Thomas.
Vi klädde sedan på oss och gick en liten sväng med Embla medans Corona fortfarande sussade sött. När vi kom ut fick vi se att det kommit snö och Fenix undersökte snön på alla sätt och vis!
Vi mötte farmor vid brevlådan på vägen hem och Fenix ville följa med henne hem en stund och det fick han.
Corona vaknade straxt efter att jag kommit hem, hon fick då frukost och sedan åkte vi och handlade lite.  Corona har nu somnat om och om en stund kommer Tina med lilla Leo samt hundarna. Ska väl hämta Fenix om en stund så han får busa med Leo en stund!


Snöig promenad

Vad är det här?

Av med vanten för att känna ordentligt


Hm, en hund......

Snart når jag

En liten bit till bara

Nu så

Vart tog hunden vägen?

Corona pratar

Corona har börjat prata massor. Hon blir dock lte tyst när man sätter igång kameran, hihi!  Filmade även åt fel håll men men....

Söndag

I morse gick vi upp till Mikael som till Fenix stora förtjusning hade Emma och Vanessa på besök. Det är så roligt att se dem leka! Fenix pratar mycket om Vanessa och tycker att hon är en väldigt bra lekkamrat. Efter lekstunden gick vi till farmor och farfar och Daniel hjälpte till att ordna med en tröskel där hemma. Vi åt även våfflor till lunch där hemma men innan lunchen hann jag och Fenix åka till gräddö och handla.
På eftermiddagen bakade jag nougtakakor och nonstopkakor. Fenix fick smaka en nonstopkaka och den föll honom verkligen i smaken, roligt, eftersom det var till honom jag bakade dem!
Henkan har varit här och spacklat idag, snart så är spacklingen klar, tapeten får vänta till efter jul-
Nu är middagen intagen och Fenix och Daniel tittar på tåget Thomas och Corona ligger i gymmet.

Bus med Vanessa





Tomteluvan på





Nougatkaka

Fenixs nonstopkakor



Trött tjej tar en vilostund

Lördag

I fredags var jag och slingade håret, när jag kom hem igeb gick vi upp till farmor och farfar och åt middag. I går tog jag och Fenix en morgonpromenad med Embla. när vi kom hem bakade vi kavring och mjuk pepparkaka. Vi åt lunch innan vi åkte till gräddö där Daniel skulle klippa sig. Jag och barnen handlade lite och sedan åkte vi till salongen och väntade på att Daniel skulle bli klar, Fenix fick en klubba där av Ingela.
När vi kom hem fortsatte baket med kokostoppar.
Anton, Jessika och lilla Vilma kom sedan på besök, dem hade med sig paket både till Fenix och Corona då dem missade dopet och födelsedagskalaset i somras. Fenix gjorde sig till och hämtade bilar till Vilma.
När dem gått så började jag baka lussebullar. Henkan dök sedan upp och hjälpte till att spackla i trappan. Han fick glögg och nybakade lussebullar.
Vi var lite slappa igår på matfronten så jag och Corona åkte i väg och hämtade pizza medans grabbarna spacklade klart. 
På kvällen vart det mys i soffan efter en riktig bakdag!


Fixar håret

Bus hos famor och farfar

Corona tar en powernap hos pappa

Majskrok är inte så dumt



På morgonpromenad med lilla hjärtat



Fröken nyfiken

Handlar



Väntar på att pappa ska bli klar med håret





Fenix ger Vilma bilar



Coronas doppresent

Fenix födelsedagspresent

Fenix spanar in Henkans jobb

Fredag

I dag har vi varit mest varit uppe hos farmor. Hon har varit så snäll och hjälpt till att sy in min klänning som var för stor. Nu sitter den inteså pösigt längre!
Vi vart bjudna på fika och lunch där. Fenix är kvar hos famor och bakar frallor och jag och Corona gick hem för stund sedan. Jag har precis lagt Corona för en sovstund, det blir perfekt det i och med att Daniel ska vara hemma med henne själv nu för klockan två ska jag slinga håret i norrtälje. Jag ska åka nu!

Corona i hårdträning med att sitta









Farmor och farfar kom förbi och fikade i går

Barnen fick fina presenter i går av farmor som varit i stockholm och handlat



Bus i sängen med pappa

BVC och klippning

När jag lämnat Fenix på dagis så åkte jag hem och städade lite innan det var dags att väcka Corona. Vi åkte in till BVC där vi mötte upp Daniel som jobbade i norrtälje idag. Det var dags för 6-månaderskontrollen hos läkaren. Allt såg jättebra ut, hon beter sig precis som en 6-månaders bebis ska! Hon har inte ökat så mycket i viktpå 1 månad men lite i alla fall. Ökningen var 215 gram vilket betyder att damen väger 7080 gram nu. Hon låg under viktkurvan redan förra gången och  nu har hon sjunkit ner lite till men det var ingen fara sa läkaren. Jag är ju ganska så smal så troligtvis brås hon på mig medans Fenix brås på Daniel. Fenix vägde 9470 gram i samma ålder, det är 2,4 kilos viktskillnad, hihi!
När vi var klara på BVC så åkte Daniel tillbaka till jobbet och jag och Corona åkte hem till Marie och lilla Linnéa. Jag fick min toppar klippta, perfekt! Småtjejerna satt i varsin babysitter brevid och tittade med nyfikna ögon på oss när hårfönen satte igång, hihi! Dem var helt trollbundna!
Det vart även en trevlig fika innan vi båda åkte till dagis för att hämta upp våra pojkar! Fenix hade julpysslat på dagis och gjort en jättefin julgran! Han är så duktig! 
Nu sover båda trollen och jag ska snart lägga mig på soffan och slappa lite!

I gungan hos Marie

Corona och Linnéa

Mammas plutt







Fenix har gjort den här fina granen på dagis i dag! Rena konstverket!

Daniels födelsedag

När vi hade fikat klart hos Jenny så åkte vi hem, vi stannade och plockade upp Fenix på vägen.
Båda barnen vilade när vi kom hem och jag gjorde iordning Daniels tårta och lagade mat. När Daniel kom hem badade vi tillsammans då båda barnen fortfarande vilade och sedan vart det middag, kyckling och potatisgratäng. Daniel fick paket av mig och barnen och sedan kom Daniels familj samt Lojke och Henkan.
Det vart fika och tårtan var omtyckt, roligt! Jag själv tycker inte om tårta speciellt mycket så jag har lite svårt att avgöra sådant men som sagt dem tog flera bitar och sa att den var god.
På kvällen vart det mys i soffan!

Tårtan



Paketöppning

Fika

Bus med farbror

Myser i våran säng

Onsdag

På onsdagsmorgonen var Fenix feberfri och hur pigg som helst så han fick gå till dagis.
Jag lämnade honom med dem andra barnen ute på gården och sedan gick jag och Corona in  och hade utvecklingssamtal på dagis. Fenix skötte sig bra och det var inga problem alls. Han ligger lite före dem andra i hans ålder i talet och han gör sig väldigt förstådd och bildar långa meningar. Är det något lilleman kan så är det att prata, han kan prata öronen av vem som helst! Väldigt roligt men ibland när han lägger sig för att vila så är det ganska så skönt att få vila öronen! Som sagt, inga bekymmer på dagis, han leker, lär och busar precis som barn ska!
När vi var klara där åkte jag hem och städade av lite snabbt innan jag och Corona åkte till Jenny och lilla Alexander. Linnéa var sjuk så hon och Marie höll sig hemma. Lena och Carl-Philip dök dock upp. Det vart smaskigt fika med både glögg, pepparkakor, lussekatter och smörgåsar! Barnen låg på golvet och studerade varandra, det är så roligt att se hur dem iaktar varandra!

Corona och Alexander






Fika

På tisdags eftermiddagen fick Fenix lite feber så han fick vara hos farmor och farfar medans vi andra åkte in till Carro och Niklas för att titta på nya lägenheten och fika lite. Det vart en lång och rolig pratstund om diverse olika saker, hihi! Corona var väldigt pratglad och babblade på som bara den med både Carro och Niklas. Tack snälla ni för en supertrevlig och roliga fikastund!
När vi kom hem hämtade vi upp Fenix som var lite hängig. Det vart tidig sänggång för honom!


Smakar tårta i Carros knä

Hos pappa

Corona var väldigt förtjust i gardinerna

Har många spännande saker at berätta för Niklas 

Luciatåg

I går kom mitt paket med klänningen som jag beställt för att ha på begravningen. Jag tog en 36:a men den var ändå lite stor, pust, när ska jag öka i vikt så jag kan ha normala storlekar. Den får duga i alla fall, orkar inte skicka tillbaka och byta. Tror inte att en mindre skulle bli bra för då får inte bysten plats, det är ju kroppen och midjan som jag är smal om. Som sagt den får duga, den är ju inte tokstor utan bara lite för stor.
I morse fick jag väcka båda barnen. Klockan åtta skulle Fenix vara på dagis och kvart över åtta var luciatåget reda att starta. Dem var så söta och duktiga alla barnen. Luciatåget hölls utomhus och Fenix fick självklart syn på mig och Corona och ville vara med oss så det fick han självklart! Det bjöds på glögg och pepparkakor, smaskigt! När vi kom hem tog vi en liten promenad och Corona sover nu gott i vagnen. Jag har bakat en tårtbotten tills imorgon då Daniel fyller år.
När Daniel kommer hem blir det middag och sedan ska vi åka in till Carro en sväng och fika lite.








Vår undebara lilla tomtenisse

Lillasyster var med och tittade på!


Besök hos mormor

I morse började jag med att städa av lite här hemma och tvätta. Tråkigt men behövligt!
I förmiddags åkte jag och barnen till mormor, hon har ryggskott och är hemma. Morfar jobbade. Fenix busade runt och läste bok med mormor. Han tyckte nog att mormor skulle busa med honom men hennes rygg klarar inte riktigt av det.
Mamma och pappa hade htitat barnkläder hemma hos farmor som pappa hade när han var lite, var tvungen att prova dem på Fenix, han vart så söt så!
Vi åt lunch tillsammans och sedan passade mormor Corona medans jag och Fenix gick till kryddan och hämtade ut ett paket som kommit.
När vi kom hem till mormor igen så fick Corona lite mat och sedan somnade hon en stund, när hon vaknade åkte vi hem igen.
Fenix somnade en stund i bilen och ville därför inte sova något när vi kom hem så han får vara vaken och så får han lägga sig lite tidigare ikväll.
Corona och han har lekt och nu vilar Corona. Hon har tränat på att sitta upp. Fenix kunde sitta vid den här ålderna men han var ju lite stadigare hela han med mer än 2 kilos mer kroppsvikt än lilla Corona. Hon kan sitta korta stunder men sen lutar hon sig framåt som en fällkniv. Fenix har hållt Corona sällskap i gåbordet oxå, han är bra tokig lilleman!
Om en stund ska vi  börja med maten men först ska jag och Fenix mysa en stund i soffan.


Läser med mormor





Morfars gamla kläder











Lunch





Soffhäng

Trött kille på väg hem

Glad tjej på väg hem

Lite skelögd då!



Sitter och proväter på bror

Det är tungt för ryggen

Håller man i sig i gymmet så går det ganska så bra!

Håller Corona sällskap i gåbordet



Visar syrran hur man gör!

Fenix och Vanessa busar hemma hos farmor

Kalas

I går kom mormor och morfar och farmor och farfar hit och åt middag och tårta. Vi firade mamma som fyllde år, Corona som fyllde ½ år och Daniel som hade namnsdag. Mikael hade fått lite feber på kvällen så han kom inte. Vi bjöd på baconinlindad philadephia- och chillifylld kycklingfilé med rotsaker i ugn och sås och sallad. Till efterrätt vart det chokladtårta.
Båda barnen fick paket, tack snälla! Fenix fick en tröja och badskum. Corona fick en sköldpadda, body, en klänning, pengar och två jättefina änglar. Det vart en trevlig middag och kväll.
Tänk att vår lillstumpa redan är ½ år gammal!


Corona öppna paket



Fenix får lite hjälp med paketöppningen



Fenix hjälper mormor att öppna födelsedagspresent

Ger Corona hennes paket

Paketöppning





Corona har ätit morot med hela haklappen, pratar med morfar

Fenix tyckte om mammas hembakta tårta





Fenixs present

Coronas presenter




Tårtan

Nu är tårtan till kvällen färdig! Fördelen med att göra tårtan själv är att man får bestämma precis hur man vill ha den själv.
Eftersom jag är världens största chokladälskare så blev den en chokladtårta.
Jag har gjort en tårtbotten med choklad sedan är det schweizernötschokladfyllning i och sist men inte minst chokladfrosting ovanpå! Hoppas den smakar!


Söndag

I morse åkte vi ut till mamma och pappa på landet och lämnade Fenix. Vi grattade mamma på födelesedagen med paket. Vi andra skulle in till norrtälje på en högmässa.  Det var en vanlig högmässa men dem läste upp Cecilias namn som avliden. Efter högmässan gick vi alla och åt lunch på G, jättegott som vanligt!
Fenix är kvar hos mormor och morfar och jag pratade nyss med mormor och allt går toppenbra! Jag har gjort klart tårtan tills ikväll. Vi ska fira mamma här hemma med middag. Daniel föräldrar och bror kommer oxå. Ska snart börja förbereda middagen oxå!

Utanför kyrkan

Myser med pappa









Lunch på G




Lördag

I går började vi morgonen med frukost och sedan en tur ut i skogen för att utse årets julgran. Vi hittade en lagom stor som var jättefin. Daniel får hämta hem den närmre julafton.
Vi åkte sedan in till flygfyren där vi handlade och sedan åkte vi hem igen. Mikael, Emma
och Vanessa kom hit och fikade mitt på dagen. Vanessa och Fenix busade massor, dem
har så roligt ihop. Fenix har kommit in i en riktig kram och puss ålder nu så Vanessa fick sig flera kramar och pussar,
hihi! Emma hade med sig jättefina blommor till Daniel.
På kvällen åt vi middag och farmor och farfar. Emma och Vanessa var kvar hos Mikael så dem kom oxå. Barnen fortsatte att busa till max! Dem fick presenter av farmor och farfar. Dockor, bilar, paket som lyser och godis.
Jag gick hem lite tidigare för att baka en tårtbotten, Daniel och barnen dök upp lite senare.

Trött tjej somnade påklädd på sängen innan vi ens hann ut till bilen

Bus här hemma







Fina blommor

Corona öppnar paket



Godis



Trött tjej


Fredag

I fredags slutade Daniel lite tidigare, han kom hem och duschade och sen åkte vi in till norrtälje, farmor hade kommit förbi tidigare och lånat Fenix.
Vi började hos Carro där Daniel fick lite fotvård, han har ju lite problem med en tånagel. När vi var klara hos Carro så uträttade vi lite presentinköp och hämtade upp paket på posten innan vi åkte vidare hem. Vi fick middag uppe hos farmor och farfar.

Hos Carro







Tar en powernap

Myser med gudmor Carro

Corona 6 månader

För 6 månader sedan kom vår prinsessa till världen och förgyllde våra liv. Hon var så älskad redan när hon låg i magen och den kärleken och förälskelsen växer bara större och större för var dag som går.
För varje månad, vecka, dag , timme, minut och sekund som passerar så blir hon bara mer och mer underbar och har tagit upp en stor del av mitt hjärta, precis som Fenix har, dem är två helt bedårande små änglar!
Det första dem gör på mornarna båda två är att ge mig världens största leende och man bara fullkomligt smälter, ett så varmt leende som kan få is att smälta 
Varje sekund som dem inte är hos mig så saknar jag dem och därför är morgonen den bästa stunden på dagen då jag äntligen efter en lång natt får krama om dem igen!
Det finns en kärlek som intill döden står oförändrad i alla öden och det är kärleken till sina barn!

Stort grattis till mammas underbara charmtroll, solstråle och ängel på din 6- månadersdag!


Underbara lilla varelse!

Mitt lilla hjärta!

Corona är så söt, hon har börjat göra egen fart på babysittern! Hon ligger i hårdträning för att få upp tekniken!

Storm

I går vart det en lugn dag hemma med massa mys. Städade av lite och fixade med julkort, nu är dem klara att skicka. Ska se om jag kommer ihåg att ta med dem idag och posta.
Fenix har varit lite envis med att lägga för att sova middag, han kommer 3-4 ggr innan han somnar. Jag tänkte att han kanske inte behöver sova middag längre så han fick vara uppe igår. Jag frågade honom om han ville sova middag och det ville han inte! Då tänkte jag låta honom vara uppe och sedan lägga honom tidigare på kvällen istället. Klockan kvart i fyra somnade han sittandes i soffan, hihi. Vi kan nog konstatera att han behöver sova middag fortfarande!
I går kväll gick vi upp till farmor och farfar och fikade. Daniel hjälpte till att sätta upp en tv i farmors sovrum.
Corona vaknade vid 5.00 och var jätterädd, det knakade och brakade i hela huset, det är verkligen storm ute. Jag tog upp henne och hon fick lite mat och sedan somnade hon om i mammas trygga famn, vi låg och hade det jättemysigt under det varma täcket. Hon sover fortfarande men Fenix är uppe! Jag hann gå en sväng med Embla innan han vaknade, skönt att slippa dra med sig barnen ut i stormen. Det öser ner snöblandat regn oxå, inte någon vidare värst trevlig morgonpromenad inte men nu är jag inne i värmen och har det gott igen!
Jag pratade just med Daniel, han har det inget vidare på jobbet inte, stackarn som jobbar utomhus. Han skulle nog komma hem lite tidigare idag. Han ska på fotvård hos Carro klockan 14 och eventuellt skulle han hinna hem innan dess och duscha och byta om, vi får se. Efter fotvården ska vi i alla fall ta en sväng på stan tillsammans och kika på lite julklappar och födelsedagspresenter igen. Hoppas vädret blir lite trevligare!
Fenix är ledig från dagis idag, vi får se om farmor vill låna honom annars följer han oxå med in till stan.

Mina underbara små hjärtan







På väg hem från dagis

Hur söt får man vara egentligen

Fenix har somnat i soffan









Leker i farmors säng


Mysdag

Kyligt och ruggigt ute idag. Fenix är lämnad på dagis, hans första kommenter när han kom fram till sandlådan var: " Sanden sitter fast", hihi gullungen. Det har ju varit lite blött och fuktigt ute så nu med någon minusgrad så fryser sanden ihop. Han skippade då sandlådan idag och klättrade upp i skogen istället.
Idag har vi en lugn och skön mysdag, vi har inget på schemat utan kan bara slappa runt i våra mjukikläder.
Vi ska snart ta en promenad med Embla men sen fort in i värmen igen!


Idag myser vi i mjukisdressen




Stan

I morse efter att jag lämnat Fenix på dagis så kom farmor förbi en sväng, hon pratade om att hon behövde en klänning till begravningen. Eftersom jag och Corona redan planerat en tripp till norrtälje så följde farmor oxå med.
Hon hittade en klänning och jag hittade det jag behövde. Vi stannade en sväng på babtproffsen oxå och handlade 2 leksaker till Corona.
Klockan 12 mötte vi upp Daniel på Ett Glas där vi åt lunch, mysigt och jättegott!
På vägen hem hämtade vi upp Fenix på dagis, han fick mellis hemma innan han gick och vilade middag. Corona sover oxå fast i min famn.

Mammas gull på stan










Vart är Corona?

Tittut!

Spännande här under










Onsdag

Ska snart lämna Fenix på dagis. Corona har ätit lite nu och håller på och somnar om, när hon vaknar ska åka in till norrtälje och handla lite julklappar och födelsedagspresenter. Daniel kommer troligtvis att jobba i norrtälje idag så om han hinner ska vi äta lunch tillsammans på stan, mysigt!

I eftermiddag ska Daniel till kapellet i norrtälje. Cecilia kommer att komma dit och Daniel ska dit och ta farväl.......


Lite bilder som Carina tog igår




Mamma- och dottermys!





Pepparkaksbak

I dag kom Carina och Casper hit och bakade pepparkakor. Det var meningen att grabbarna skulle f busa på lekrymden men det var stängt idag så då fick det bli lite bak istället. Carina hade med sig roliga pepparkaksformar i form av traktorer, motorcyklar och hjullastare. Fick adressen till hemsidan där dem säljs, måste skaffa lite roliga formar till Fenix oxå. Var inne på sidan nyss och det finns mycket skoj där!  Fenix var toppenglad över att kunna göra traktorer och hjullastare, pojkarna var dock mest roade av att busa omkring och inte baka men några pepparkakor vart tillverkade i alla fall.
Efter bak och bus fick pojkarna kika på bärgaren-filmen en stund innan Casper och Carina åkte hem. Casper ville inte åka hem och Fenix ville inte att Casper skulle åka, sötnosarna!
När gästerna gått vart det lubch och sean sovstund. Fenix sover fortfarande och Corona har precis vaknat och ligger och myser i min famn!
Tack för en trevlig dag!
,
Fenix bakar även en mjuk kaka
































Mina underbara hjärtan

Fenix leker tittt ut och roar sin syster

Corona leker och smyger sig rullande ut ur gymmet

I går

Lite bilder från igår!
Corona busar i och utanför gymmet, hon rymmer mer än gärna nu för tiden!














Måndag

Då var det måndag igen. Idag har vi en lugn hemmadag, så skönt! Jag och barnen tog en morgonpromenad med Embla i kylan. Det var riktigt kyligt ute idag. Det har blivit is på vattenpölarna och Fenix var väldgt intresserad av detta fenomen, hihi så söt! Han stod på knäna vid varje vattenpöl och skulle titta nära på isen.
När vi kom hem fick Corona lite gröt och sedan vart det bus och lek. Efter lunchen somnade båda barnen så nu har jag lite tid för mig själv. Har städat av lite här hemma och tvättat.
Tand nummer 2 har idag kikat fram på lilla Corona, så söt! Hon är så duktig och är inte ett dugg gnällig när tänderna kommer, hon verkar inte ha några besvär alls än så länge! Vi ska inte ropa hej än, det är många fler tänder som ska fram men än så länge har hon i alla fall varit förskonad.
Våran lilla prins har namnsdag idag, Sven. Grattis lilla hjärtat!

Trött tjej på morgonpromenad



Håller Embla



Lilla älsklingen

Måste spana in isen





Favoritmössan

Corona myser i varma vagnen





Fenixs kök

Lagar mat

Corona somna i babysittern medans vi åt lunch, jag bar in henne i sängen där hon nu sussar gott!

Söndag

I går åkte vi in till norrtälje på förmiddagen och mötte upp farmor och farfar. Vi gick sedan på julmarknade tillsammans. Vi åt lunch på Dejvan, trevligt och gott! Det var skönt att komma in en stund i värmen, det blåste så kallt ute!
Innan vi åkte hem hjälpte Daniel att välja ut en kostym till Gösta.
Efter julmarknaden åkte vi vidare ut till mormor och morfar på landet, det vart bara en snabbvisit där dör att hämta Embla, klockan var rätt mycket och vi ville hem och lägga Fenix för att sova middag.
På åkvällen vart det middag hos farmor och farfar.

På väg till norrtälje

Nyfiken lten tjej

Lunch på Dejvan





Klappa syster

SPanar på julmarknade från pappas axlar

Den och den och den vill jag ha!

Lördag

I lördags åkte Fenix och Daniel in till norrtälje och mötte upp Gösta och Mikael för att hämta hem dem sista sakerna från lägenheten där  Cecilia bott. Jag och Corona åkte lite senare in och mötte upp dem. Vi handlade lite innan vi åkte hem igen.
På kvällen kom farmor, farfar och Agneta hit på middag. Det vart mexikansk fläskfilé med hasselbackspotatis och sås. Geishakladdkaka serverades efter det. Fenix har namnsdag idag (måndag) så han vart firad på lördagen med paket från farmor och farfar. Han fick ett litet kök som han älskar att pyssla med.


Åker pappas bil till norrtälje



Goa Corona



Läser med farbror Mikael

Agneta har lånat Corona

Fenixs kök

Uppdatering fredag

I fredags kom Carina hit med jättefina blommor och fikade med mig, Corona och Fenix. Fenix och jag hade bakat och dekorerat muffins. Det vart mycket prat och sen ville Fenix att Carina skulle följa med honom in på hans rum och leka. Så vi förflyttade oss in till hans rum. Fenix var pratglad som vanilgt och babblade, och babblade med stackars Carina som måste ha blivit alldeles slut av allt babbel, hihi! Tack tjejen för en trevlig fika!
På eftermiddagen kom Lojke och Gunte hit och åt middag. Det vart paj och sedan muffins till efterätt då jag ville bli av med dem, jag och Daniel fikar ju inte speciellt mycket här hemma.
På kvällen öppnade vi alla adventskalendrar och bara tog det lugnt.


Muffins



Corona hälsar på Carina

Dem fina blommorna

Tjejmys



Fenix kalender med bilar

Fredag

Då var det fredag. Båda barnen är hemma! I dag kommer nog Carina hit och fikar lite. Lojke och Gunte skulle oxå komma och fika men på eftermiddagen, någonstans där i mellan ska jag åka till norrtälje och lämna Embla till mormor och morfar, hon ska få vara där i helgen.
Daniel ska åka till Cecilias lägenhet efter jobbet och möta upp sin familj och börja köra hem saker, känns jobbigt och overkligt fortfarande.

Corona har börjat förflytta sig lite, hon rymmer ut gymmet. Hon rullar från rygg till mage och sedan från mage till rygg och vrider på sig. Så duktig och söt! Mattfransarna är tydligen vansinnigt spännande för det är dit hon vill!

Nu ska vi börja garnera pepparkaksmuffinsen med philadelphiaglasyr.





Första rullen, då kommer man ut ur gymmet

Spännande mattfransar







En rull till så kan man spana in byrån

Torsdag

I går när jag lämnat Fenix på dagis så åkte jag hem och tog en promenad med Corona och Embla. Hon somnade i vagnen och jag passade på att städa av lite här hemma och slå in Fenixs 24 paket till hans kalender.
Daniel kom hem lite tidigare och vi åkte upp till farmor och farfar och lämnade Fenix och åkte sedan till norrtälje. Vi stannade på granngården och köpte hundmat och sedan på posten och hämtade ut ett paket med ljuslyktorna från inredningspartyt vi var på.
Vi åt sedan middag på Dejvan, mysigt! Efter middagen begav vi oss till Ditt vackra jag och deras VIP-kväll. Det serverades bubbel och tilltugg, jag fick fläderblomssaft, var lite avundsjuk på Daniel och hand bubbel men om några månader är det min tur!
Jag köpte puder eftersom mitt är på väg att ta slut. Dem hade arrangerat jättefint med massa olika erbjudande mm.
På hemvägen hämtade vi upp Fenix. När vi kom hem fick Fenix öppna sina adventskalendrar. Han har en med Cars, en chokladkalender samt en med paket som jag och Daniel fixat. Han har även jkalendrar från olika sportklubbar men dem förstår han sig inte på då det är lottnummer.


Fenix myser i soffan

Paketkalender

Gullpluttan

På Dejvan

Puss pappa!

Leker med en servett

På VIP-party

Pappa får bubbel

Nya ljuslyktan



Onsdag

I onsdags var Daniel tillbaka på jobbet. Fenix fick vara hemma från dagis och följa med mig och Corona till öppna förskolan där vi träffade Marie och Jenny. Vi gjorde handavtryck på tyg. Fenix och Corona fick göra ett örngott. Fenix fick även måla lite på egen hand. Det vart även massa bus och lek med nya kamrater för Fenix.
Kvällen vart sedan lugn med ett besök hos farmor och farfar.


Corona på öppna förskolan

Fenix målar






Bus med nya kamrater





Fina örngottet

Tisdag

I tisdags morse fick vi det tragiska beskedet att Daniels syster lämnat oss under natten. Daniel hade precis hunnit till jobbet när han fick beskedet och kom hem på en gång igen. Vi tände massa ljus här hemma och bara kramade om varandra länge. 
Jag hade en inplanerad träff hos Marie med klippning fika och massa prat och Daniel tyckte jag skulle åka dit i alla fall, han ville vara en stund för sig själv.  
Marie var snäll och klippte min lugg, hon klippte även Jenny. Det vart som vanligt massa prat och fika.
När vi var klara åkte jag och hämtade Fenix på dagis.
Vi hade bestämt sedan en tid tillbaka att Carro skulle komma på middag på kvällen, jag tyckte att vi kunde skjuta på det men Daniel ville att hon skulle komma för han behövde få lite annat att tänka på.
Det vart en trevlig middag med tacos. Fenix  vart glad och satt och byggde tågbana med Carro.

Hos Marie

Linnéa och Corona

Provar Linnéas gunga

Den var så skön att man somna

Jennys lilla valp

Fenix och Carro

Cecilia

Tisdagen den 29/11 lämnade Marie-Louise och Göstas underbara dotter, Daniel och Mikaels underbara syster och Fenix och Coronas underbara faster tragiskt denna värld alldeles för tidigt. Tårar och stor saknad i många hjärtan!




Stå ej och gråt vid min grav.
Jag sover ej, jag gav mig av.

 Jag är tusen vindar över sjön.
Jag är silverglittret över snön.
Jag är solsken över mogen säd.
Jag är stilla regn i höstens träd.

När du vaknar i morgonens vila,
är jag tysta fåglar som ila
i cirklande flykt över vatten.
Jag är milda stjärnor om natten.

Stå ej och sörj vid min grav.
Jag är ej död.Jag gav mig av.

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0