Onsdag

I dag kom Jenny med lilla Alexander samt Lena med lilla Carl-Filip hit och fikade.
Det fick bli två olika sorters hembakat bröd med pålägg och efter det frozen cheesecake med vit choklad och passions- och apelsinsås som Fenix och jag gjorde igår. Det vart en mycket trevlig fikastund med massa prat och skvaller!
Vi åkte sedan alla ner till dagis och hämtade upp våra pojkar.
När v kom hem vart det mellis och sedan tog vi en promenad i det underbara, strålande vårvädret!
Nu har vi två trötta barn här hemma, har en känsla av att dem kommer somna innan 19.00 ikväll!  



Cheesecake och sås

Hembakat bröd med pålägg

Carl-Filip och Corona

Alla bebbarna

Corona och Alexander





Härlig vårpromenad!




























Corona vinkar

Corona är så söt och har börjat vinka tillbaka när man vinkar åt henne!

Tisdag

I morse började jag och Fenix med att göra en frozen cheescake och till det passions- och apelsinsås.
Vid halv nio lämnade jag en ledsen Fenix på dagis, han ville vara med mamma! Det blir jobbigt för honom när han har varit sjuk och borta från dagis för länge. Mamma och Corona är tydligen roligare att hänga med än att vara på dagis.
När Corona sovit middag så åkte vi och hälsade på Tina en sväng. Vi fikade och pratade. Tinas son Leo fyller år i dag och Tina hade gjort en jättefin tårta till honom!
Corona fick fina leksaker som Leo vuxit ifrån, tack snälla! Hon började genast leka med dem och fortsatte även när vi kom hem. Självklart ville Fenix oxå leka med dem, hihi!
Innan vi hämtade upp Fenix så stannade vi i gräddö och handlade lite. 
När vi kom hem vart det mellis och sedan bakade vi två sortes bröd. Fenix var med en stund och sedan gick han in på sitt rum, det vart misstänksamt tyst så jag gick och kikade vad han höll på med. Fenixen hade då krypigt ihop i sin korgstol och lagt på sig två tecken och somnat, sötaste lilla killen. 
När Daniel kom hem vart det middag och sedan städade jag av lite här hemma medans Daniel busade med barnen. 
Nu sover båda barnen och Daniel är ute och sandar, det är så halt ute! 
  


Pysslar



Hos Tina

Hihi, Tissla och Corona!

Nya leksaer från Tina



Fenix har bäddat ner sig och somnat

Glad prinsessa!

Thuns

Efter en vecka med sjukdomar så var det skönt att äntligen komma utanför dörren och se lite folk. Farmor och åkte med mig och barnen till Thuns idag. Barnen och jag åkte upp och hämta farmor i morse. Vi passade även på att skölja ur bölden som Sotis fått under tassen. Hon har blivit biten av en annan katt under tassen och fått en böld där som jag var och tömde för några dagar sedan. Jag har sedan sköljt ur såret varje morgon och kväll sedan dess för att hålla det öppet och låta det läka från insidan.
När vi kom fram började vi kika runt lite i affären innan vi åt lunch. Efter lunchen vart det fortsatt shopping. Barnen fick massa fina saker, tack snälla!
På vägen hem stannade vi och handlade lite mat. Nu leker barnen med sina nya leksaker. Ska snart börja med maten och ikväll blir det en tur upp till famor och farfar och fixa med Sotis igen!  

Corona och jag på promenad för någon dag sedan, mammas glada tjej!
'






Mammas hembakta bröd är inte dumt!

På Thuns




























Väntar utanför provrummet medans jag prövar kläder, Tittut var tydligen fruktansvärt roligt!



Fenixs saker






Coronas saker





Nu är sjukveckan över!

Usch vilken sjukvecka vi haft. Jag och Fenix var ju magsjuka i tisdags.
I onsdags och torsdags hade Fenix 40 graders feber och var jättehängig. I torsdags kväll började Corona kräkas och kräktes fram till kvart över ett på natten då magsjukan gav med sig. Även Daniel åkte på magsjukan fast under torsdagsnatten.
Jösses vilken vecka det har varit men nu är den över, nu är det måndag igen och alla är friska!

Lite bilder från veckan!

Jag är ute och leker med barnen medans Daniel vilar upp sig

Ute och gungar
































Daniel busar med Corona

Magsjukan på besök

Jaha, då har vi haft besök av magsjukan här hemma. Fenix började kräkas på tisdagsmorgonen. Stackaren spydde en gång i kvarten ungefär hela dagen. Han ville mest bada hela dagen, kändes väl skönt att få sitta i det varma vattnet.
Jag skurade golv och tvättmaskinen gick varm hela dagen.
När Daniel kom hem vart det middag. På kvällen när vi höll på att natta barnen så började jag må illa så under tisdagsnatten fick även jag besök av krääksjukan, usch!
På onsdagsmorgonen mådde jag bättre igen men var trött så Daniel pysslade med barnen på morgonen. 
Vid lunch tid ville Fenix komma in till mig och det fick han, han hade då 40 graders feber. Han fick alvedon och sov större delen av dagen.
På natten fick han sova i vår säng tillsammans med Daniel och jag sov nere.
I morse var Fenix lite piggare och febern var mindre men nu är den tillbaka på 39 igen. Mammas stackars hjärta! Han har precis fått en alvedon och somnat om i min famn.
Det är så himla svårt att få i honom något, vill ju att han ska dricka men det är inte mycket som går i. Får fortsätta kämpa på, annars blir det barnläkarstationen imorgon. Måste ju få i ungen vätska. 
Corona har varit på barnläkarstationen med Daniel idag. Han har hemma igår och idag för att ta hand om oss!
Corona är ju konstant snorig, hon är glad och pigg med snorig. Dem har nu tagit prover för allergi mot hund och katt så får vi se vad demvisar. Hon hade varit jätteduktigt och gett sköterskan ett stort leende medan hon stack henne.
 
Nu håller vi alla tummar att Corona och Daniel slipper magsjukan!


Mammas sjukling





Håller humöret uppe!



Trött








Efter allt kräks som kom i håret så fick han en lite feminin frisyr







Trött kille idag

Prinsessan



Intressant!





Corona spelar tamburin

Lilla Corona blir bättre och bättre på att åla!

Måndag

Då var det måndag igen då! Daniel gick upp halv fem för att åka till jobbet idag, det är fruktansvärt tidigt!
Fenix och jag tog en liten promenad medans Corona vilade middag, han tog med sig sin snöskyffel och skottade längst vägen.
När vi kom hem kom farmor och hämtade upp honom, dem skulle åka och handla. Han följde med farmor hem efter att dem kommit hem från affären oxå och är fortfarande kvar där.
Jag och Corona har gjort päron- äpple- och mangomos. Det vart tio portioner så nu har hon lite mellis igen! Vi har även varit till gräddö en sväng för att handla frimärken men framförallt har vi bara myst idag, massa lek och pussar! 
Snart ska prinsessan få vila igen. Hon har ålat runt här hemma väldigt mycket idag och spelat tamburin så hon är helt slut nu!  
Farmor ringde nyss och vi ska äta middag där uppe, gott!  


Mys med pappa igår



Ska bli mellanmål

Färdigt

Skottar



Redo för gräddö

Dammsugaren är spännande

Man blir trött av att åla runt på golvet

Hej mamma!

Gullungen!


Bilder från Carina





Lekrymden

I morse tog jag och Fenix en promenad med Embla, han fick då åka sin nya snowracer som han fick igår. Han tyckte det var jätteskoj! Den tar 68 kg så både han och jag kan åka, tur att man inte väger så mycket för nu kan vi ha skoj i backarna tillsammans!
Daniel snickrade i bastun medans jag busade med barnen. När Corona sov middag så gick jag upp till Marie-Louise och tittade på deras katt som inte vill gå på ena benet. Hon ömmade inte över höften eller siitt knä utan över tassen. Får avvakta lite och se åt vilket håll det går. Vi ska äta middag där ikväll så då får jag kika till henne igen. 
Fenix och jag åkte sedan iväg till lekrymden där vi mötte upp Carina och Casper för att leka. Oj, vad killarna busade i dag och dem ville vara med varandra mest hela tiden! Det är så skoj att dem har kul tillsammans. Det vart lite glass för pojkarnas del och jag och Carina tog en varm macka.
Fenix gav Casper en stor kram innan vi skildes åt. Casper blev ledsen när dem gick iväg, snutten, han ville leka mer med Fenix!
När vi kom hem var Lojke här och fikade med Daniel.
Nu vilar Corona igen och jag har lekt med Fenix. Daniel snickrar fortfarande på bastun.
Som sagt i kväll ska vi till farmor och farfar och äta middag, gott!
Tack Carina och Casper för en rolig lekstund!


Åktur på nya vrålåket!









Corona lånar Fenixs leksaker

Lekrymden












































































Kram!

En dag på stan med Carina!

I går tog jag bilen in till Tekniska och därifrån tunnelbanan till T-centralen. Jag mötte upp min älskade Carina utanför Åhléns.
Vi gick runt och kikade lite affärer innan vi gick och åt lunch, falafel, smaskigt! Det vart fortfatt shopping, in och ut ur affärerna! Vi hann även med en fika på muffin bakery, så smaskigt så!
Det vart ännu lite mer shopping efter fikat och under tiden en massa prat! Det är så underbart och roligt att umgås med mitt älskade vän. Vi hade en toppdag med massa mys på stan, hoppas vi kan göra om det snart!
Jag köpte en liten special snowracer till Fenix som jag sedan fick släpa till tekniska men det var det värt när mn fick se hans min när han fick den!
Daniel hade lagat mat tills jag kom hem och jag fick även ett glas champagne, gott, gott!
När barnen lagt sig vart det godis och gladiatorerna i soffan!
Tack mitt hjärta för en underbar dag på stan!



På väg!

Muffin bakery



Älskade vännen

Hemma med Fenix present

Montering


Vill hålla vällingen själv!

Corona börjar röra på sig

Corona har ju mest suttit stilla och varit väldigt nöjd med det. Ligger hon på golvet så har hon mest rullat fram, alltså vänt sig från mage till rygg och rygg till mage, efter ett par varv så har man kommit en bit.
Idag har hon börjat "åla" sig fram lite. Det går inte fort men oj vad hon kämpar mammas lilla hjärta!

Fredag

I fredags hade jag och barnen en lugn dag hemma med promenad och lek inne. Daniel kom hem ganska tidigt och hade med sig nya kläder som han fått från jobbet. Fenix fastande för en av hans t-shirtar som han fick låna!
Kvällen vart oxå lugn med tv-tittande och mys i soffan.






Träffade Lasse ute på promenaden



Gullungen




















Favorit t-shirten


Skänk en slant

En kompis till oss fick tvillingar för ett tag sedan och det visade sig att den ena hade hjärtfel. Ny har dem startat en insamling för Hjärtebarnen! Kanon!
Gå in på länken och kika!

http://gava.hjartebarnsfonden.org/campaign/9119956

Besök i Rånäs

I går fyllde Fenix 2½ år så han fick vara hemma från dagis. Vi gjorde en utflykt till Rånäs och hälsade på min före detta arbetskamrat Janny. Hon har tre barn själv fast dem är stor nu, hon har dock kvar massa leksaker så Fenix byggde med duplo och Corona fick låna en docka. Det vart fika och massa prat och skvaller! 
På vägen hem stannade vi till en snabbis vid Rånäs slott. Jag och Daniel var där en weekend och det är där som Fenix vart till! 
När vi kom hem vilade Corona en stund och sedan vart det lek och bus resten av kvällen. 


Solig promenad på morgonen

Gullpluttan redo att åka

Härliga soliga vintervägar att köra på





Trött kille

Hemma hos Janny









Lånar en docka







Fenix fick låna massa duplo att leka med

Tittar på  Aristocats

Mys hos Janny









Rånäs slott

Här i valoonhuset vart Fenix till
+
Syskonmys










Lek

Lite uppmärksamhet tack!

Fenix 2½ år!

Idag fyller våran underbara och älskade son 2½ år! Tänk att det är 2½ år sedan han kom till oss efter en långdragen förlossning som slutatde med akut kejsarsnitt.
Han är unge full med energi, bus och kärlek! Han är så otroligt underbar och vi älskar dig massor vårat lilla hjärta!
Han är även högt älskad av sin lillasyster som tycker att sin storebror är helfestlig och den roligaste människan på denna jord. Han pussar och kramar henne flera gånger om dagen och ordnar med leksaker och pysslar om henne! Världens bästa storebror!

Älskade Carro

I går kväll fick jag ett väldigt fin meddelande från Carro som var här tidigare på kvällen. Det värmde verkligen vännen! Älskar dig gumman!

Onsdag

I går var jag och Corona till Tessan, Jennys syster,  borta vid kungsgården och fikade med mammor och bebisar. Marie, Linda och Lena kom oxå . Stackars Jenny var hemma förkyld. 
Det var som vanligt supertrevligt, massa gott fika och massa prat! 
Efter fikat åkte jag och hämtade upp Fenix. Fick ett meddelande på vägen från Carro som undrade om hon kunde komma och hälsa på oss på kvällen. Självklart kunde hon det men jag hann inte ordna någon mat så Daniel köpte med sig sallad på vägen hem!
Det vart en supertrevlig middag, det är alltid lika mysigt att ha älskade Carro, barnens gudmor, på besök. Hennes Niklas jobbade kväll och kunde inte följa med men vi får ses en annan gång.
 

Ja vad ska man säga....slappar på bordet framför tv:n, han vet att han inte får vara på bordet men så fort man försvinner ut ur rummet så ligger han där!

Corona och Linnéa












Trött tjej på väg hem

Gudmor på besök!

Alla hjärtans dag

I tisdags var det alla hjärtans dag! Jag och Corona städade och tvättade lite och sedan förberedde vi middagen. Vi hämtade upp Fenix på dagis och så mös vi här hemma fram tills dess att Daniel kom hem .
Jag hade lagat baconinlindad kycklingfilé fylld med vitlök, sweet chili och philadelphiaost och till det åt vi potatisgratäng. Till efterätt vart det hemagjord choklad- och hallonbakelse. 
Vi åt när Daniel kom hem. Vi fick båda paket! Daniel fick alla starzingerfilmerna, hade äntligt hittat dem! Det var så roligt för han blev så glad! Jag fick ett kuvert med ett kort i och 3000 kronor! Jag ska till stockholm på lördag med älsklingen Carina och då tyckte Daniel att jag skulle ha pengar att shoppa för. Tack mitt underbara älskade hjärta! 
Fenix fick oxå paket som pappa hade fixat, han fick ett litet musikset med olika instrument i, populärt! 
Jag hade gjort några extra bakelser så Daniel fick gå upp till farmor och farfar med en varsin. 
Barnen var ganska trötta på kvällen och somnade runt halv åtta. Jag och Daniel bäddade då ner oss i soffan med lösgodis och mös och tittade på film. Det vart en toppendag! 
Älskar dig mitt stora hjärta!  

Prinsessan



Tillverkning av choklad- och hallonbakselse

















Resultatet

Dukning



Älsklingens plats

Syskonkärlek på alla hjärtans dag



Fenixs mat, hjärtfalukorv!







Paketöppning



Corona tyckte oxå att det var skoj

Efterrätt

Puss mitt hjärta!

Corona, shake it!

Vår dansande och musikaliska dotter, hihi!

Måndag

I går vaknade Corona ganska så tidigt, hon är snorig igen och har svårt att sova länge på morgonen, i sig sover hon tio timmar i sträck i alla fall så man ska ju inte klaga! Daniel gav henne frukost innan han åkte till jobbet.
Fenix vaknade halv åtta och Corona somnade om åtta, hihi! Hon fick sova ute i vagnen nu när det blivit varmare igen. Hon sover som en stock ute och sov i 4 timmar ute på verandan.
Jag och Fenix tvättatde och städade samt lekte med tågbanan och Fenixs nya Thomas-tåg!
När Corona äntligen vaknade så vart det lunch och sedan åkte vi till norrtälje oh storhandlade. Det är inte lätt att få plats med 2 barn och alla varor i en vagn inte men det gick! Handlade hundmat och hushållspapper som tog en del plats.
När vi kom hem åt vi mellis och sedan vilade Corona medans jag och Fenix förberedde dagens efterrätt, alltså till alla hjärtans dag!
När Daniel kom hem vart det middag och sedam lek med barnen innan nattningen.


Lånat pappas mobil





Sussar skönt!






Lek med Thomas





På väg till norrtälje





Spännande sa Corona när vagnen var så full att jag fick börja stapla ovanför henne



Corona förflyttar sig lite, hon kryper ej men rullar och hasar sig bakåt, nu har hon hittat DVD:n





Pappa är hemma och leker

Spårvägs- och leksaksmuseet!

Fenix har tjatat om tunnelbana i en vecka nu sedan vi var och hälsde på gammelfarmor och åkte tunnelbana så vi tänkte att spårvägsmuseet skulle vara något för honom. Leksaksmuseet ligger ju i anslutning till det museet oxå så vi slog två flugor i en smäll!
Vi åkte bil till tekniska, därifrån tog vi tunnelbanan till slussen och bytte sedan tåg och åkte till medborgarplatsen där vi åt lunch. Fenix ville ha pommes så det fick bli burger king. Vi hade tänkt äta på pizza hut men dem öppnade så klart inte innan 12, suck!
Burger king äter vi nog inte på något mer i alla fall, Corona bajsade och jag skulle gå och byta på henne, då ska dem ha 5 kronor för att komma in på toaletten. Jaha, inga kontanter hade vi så Daniel gick till kassan för att få ut pengar med kortet, han frågade samtidigt på vilken toalett som skötbordet fanns på. Nej, det fanns inget skötbord! Dem har barnmenyer men inget skötbord, till och med dem minsta fiken i norrtälje har ju skötbord! Ja, ja, jag la Corona på en underlägg på min jacka på bänken inne på burger king och bytte på henne där, bland alla matgäster! Nöden har ingen lag!
Vi gick i alla fall sen vidare tillbaka till slussen där vi tog bussen till spårvägsmuseet. Den bussföraren hade nog köpt sitt körkort i alla fall, jösses vad illa han körde! Gasa och bromsa och gasa och bromsa, man höll ju på att trilla ur sätet. Det är tur att man inte åker kollektivt allt för ofta! Fullsmockade tunnelbanor där man får stå och trängas med folk och folk som inte kan köra på ett vettigt vis är inte riktigt min grej.
Fenix älskade museet och fick titta på massor av tåg, bussa, bilar, spårvagnar mm. Han fick köra tunnelbana, lägga pussel och gå runt och kika på allt!
Dem visade ett bildspel från ett ställe där dem spränger för tunnelbanan. Daniel stod och kikade länge där medans jag och Fenix la pussel. Det roliga var att Daniel var med på två av bilderna, dem var tagna på så långt håll men Daniel kände igen sig själv, skojigt! Älsklingen är så gammal att han är med på museet, hihi!
Vid kassan sålde dem tåg från filmen Tåget Thomas och självklart ville Fenix ha ett och det fick han!
Vi gjorde även ett besök på leksaksmuseet, Corona hade då somnat men Fenix kikade runt och hittade en jättestor tågbana som han satt fastklistrad vid och kikade på tågen som gick runt, runt och in och ut ur tunnlar.
Efter besöket tog vi bussen tillbaka till slussen och sedan tunnelbanan till tekniska. 
Vi stannade på shell i Hägernäs för Daniel var kaffesugen. Han köpte en bulle till Fenix, vi hann nog inte mer än 2 minuter bort från macken så satt Fenix och sov med sin bulle i handen, sötplutten! 
Vi stannade hos mormor och morfar på vägen hem och plockade upp Embla. På kvällen vart det sedan middag hos farmor och farfar!
Det vart en supermysig familjedag med våra underbara barn!   


Gullungen väntar på tunnelbanan






Snart kommer den




På väg!




Lunch!



Fenix utanför fenixbar!



Promenad till slussen


Buss till spårvagnsmuseet och leksaksmuseet

På spårvagnsmuseet









Dem visade ett bildspel där dem spränger för en tunnel som Danel var med och arbetade för

Preci där blixten lyser på fotot står Daniel och arbetar, man ser lite av kläderna

I grävmaskinen sitter högst upp sitter Daniel

Spärrvakten Fenix



Lägger pusseö















Kör tunnelbana











Mycket att titta på!







Konduktör Fenix





Spännande



Personvåg med viktbiljetter, haha!



Självklart fick Fenix med sig Tåget Thomas hem!

Leksaksmuseet

















Trött tjej på väg hem

Väntar på bussen

Bär sitt tåg i påsen

Trött kille har somnat med bullen i handen.

Besök hos mormor och morfar!

Tidigt i morse åkte Daniel och några kompisar upp till kungsberget för att åka snowboard.
Jag och barnen åkte ut till mormor och morfar på landet och spenderade en del av dagen där. När vi kom dit fick Corona lunch och vi andra fikade.
Corona stannade sedan inne med mormor och tittade på när hon lagade lasagne till lunch. Jag, Fenix och morfar gick ut. Det hade blivit jättemycket is under luftvärmepumpen ute så morfar hackade loss det och Fenix stoppade isen i en hink, så duktig.
Vi gick en liten promenad och sedan åt vi lunch. Efter lunchen stoppade jag ner Corona ute i vagnen och så skulle vi ta en promenad. Corona somnade dock innan jag hann klä på mig så hon fick stå kvar hemma på varendan medans mormor oxå var kvar hemma så gick vi andra en promenad. Det vart lite bus i snöfyllda diken och pulkaåkning!
När vi kom hem var tdet fika igen! Vi vöckte Corona vid fyra och så gav vi os i väg hemmåt. Vi stannade till vid Hemmakväll och köpte lördagsgodis, Fenix valde! Han hittade även en Nicke Nyfiken film som han ville ha så det fick han.
Hemma vart det middag och nu sitter Fenix och tittar på sin film och äter lördagsgodis. Corona sitter på golvet och fixar med sina leksaker.
Fenix är nog trött efter dagen så det blir nog sängen fganska så tidigt, kommer nog hinna lägga båda innan Daniel kommer hem. 
Ikväll blir det godis och gladiatorerna i soffan. Vägrar titta på melodifestivalen, man har kastat bort tillräckligt med timmar under detta liv på den skiten! Pinsamt säger jag bara, musiken är ju fruktansvärd! Kan inte Sverige bättre? 
 









































Corona 8 månader

I dag fyller vår älskade lilla solstråle 8 månader! Hon är världen goaste lilla tjej och är så fantastik på alla sätt och vis! Tiden går så himla fort och hon håller på att bli en stor tjej, det gäller verkligen att ta hand om den här bebistiden, den springer bara iväg! Tyckte det var som igår som jag höll det lilla knyttet för första gången. En obeskrivlig känsla som håller i sg! Det är lika mysigt att gå in och hämta henne från hennes säng varenda morgon och mötas av ett stort värmande leende. Man smälter totalt! Att sen få plocka upp henne och krama om henne och känna hennes mjuka kind mot min, snusa i det silkeslena blonda hårfjunet, det är lycka!
Tack vår prinsessa för att du kom just till oss!

Det är omöjligt att veta
vad livets mening är,
vad världens mening är,
vad meningen med någonting alls är,
innan man har ett barn att älska
















Lilla miniCorona alldeles nyfödd!








En kall fredag

-19 grader stod termometern på imorse, usch! Det blev då en dag hemma, har ingen lust alls att gå utanför dörren i den kylan.
Lagade 10 portioner spaghetti med köttfärssås åt Corona. Fenix och jag har bakat en kladdkaka, han älskar att baka! Runt lunch hade temperaturen stigit lite i alla fall så då vart det en promenad.
Daniel slutade ganska tidigt så han tog med lunch hem till oss alla, smaksigt!
Jag ska snart väcka Corona som sover middag, Fenix titar på film och Daniel har snickrat på bastun!
Blir en fortsatt lugn kväll hemma!

Hopp, hopp!







Snyggaste morgonfrippan!

Bak

Smaskig smet





Promenad


















Pusskalas


Torsdag

Farmor kom och lånade med sig Embla på en promenad i går, när hon kom tillbaka vart det lite fika. Hon hade med sig lite plastbunkar, pefekt! Har ju lagat en hel del barnmat till Corona som jag fryser in och det börjar ta slut på bunkar.
Fenix somnade vid halv åtta och Corona somnade straxt därefter. Jag och Daniel satte då på en film och nös i soffan.
Imorse vaknade Fenix innan Corona och vi gosade ner oss i soffan. När Corona vaknade fick hon frukost och sedan lekte barnen tillsammans medans jag bäddade rent alla sängar. Jag startade även en tvättmaskin.
Vi lämnde Fenix på dagis och sedan tog vi en promenad med Embla och Corona fick åka pulka!
Nu ska jag laga lite mer barn mat ska även hänga tvätten och starta en till maskin. Blir en trist men nödvändig dag hemma med matlagning och städning.


Morgonmys i soffan

Pulkatur


















Bebisträff

Imorse började inte Daniel jobba förrens 10 i Sigtuna. Han hann då mysa med oss på morgonen och äta frukost. När han åkte så tog han med Fenix och lämnade honom på dagis samtidigt!
Klockan tio så åkte jag och Corona till Marie dit även Jenny och hennes syster Therese kom och så hade vi en mamma- och bebisfika! Det var supertrevligt, mycket skratt och prat!
Vad stor våra småtingar har blivit om man jämför med Thereses lilla Melvin på 1 månad. Han var så pluttig! Våra tre pluuat är ju relativt jämngamla det skiljer ungefär 3 veckor ungefär. Corona är äldst!
Linnéa, Alexander och Corona lekte på golvet tillsammans. Linnéa och Corona ligger mest still och förflyttar sig litegranna medans Alexander ålar runt i en väldig fart.
Fenix kröp vid den här åldern men Corona är lite mer stillsam, hon sitter och kikar runt lite och ska hon någonstans så backar hon eller rullar.
Efter fikat åkte vi i samlad trupp ner till dagis och hämtade upp våra killar!
Nu vilar Corona och Fenix sitter och tittar på film och sjunger "Meckar Micke, Bullen och Dan" högt och tydligt!
Jag ska snart ta och laga lite mat till Corona, fisk får det bli idag!


Morgonmys med barnen





Alexander och Corona



Alla "stora bebbar"






Tisdag

I går eftermiddag fortsatte jag att baka lite. Jag bakade små rosenbröd till Corona, nu har hon 35 stycken små egna brödbullar i frysen.
Farmor kom förbi på kvällen med hemgjorda semlor som vi fikade tillsammans med, smaskigt!
Idag var det dags för dagis igen. Fenix ville som vanligt inte riktigt att jag skulle lämna honom, han tyckte att Embla kunde vara med honom på dagis, hihi, sötungen!
Jag tvättade och städade undan lite här hemma innan det var dags att bege sig till BCV med Corona.
Nu vägen lilla damen 7665 gram, hon har ökat 165 gram på 3 veckor, inte mycket att skryta med! Hon hade vuxit 1,5 cm på längden och är nu 69,5 centimeter lång. Vikten ligger ju förstås fortfarande under kurvan. Längden ligger precis på kurvan och huvudmåttet ligger under kurvan. Som jag sagt tidigare så är ju inte jag så grov och Corona brås mer på mig och Fenix mer på Daniel. Hon äter som en häst precis som jag men går inte upp så mycket i vikt, jag kan ju praktisk taget stoppa i mig vad som helst utan att öka i vikt.
Det som är roligt är att Corona som om några dagar blir 8 månader väger lika mycket som Fenix gjorde när han var 3 månader, vilken skillnad!
Karin, Coronas sköterska, tyckte i alla fall att hon såg fin ut och fick en ok stämpel!
Vi handlade lite innan vi åkte hem och åt lunch. Vi hämtade upp Fenix på dagis och sedan vart det mellis. Corona vilade medans jag och Fenix lagade kalops. Jag gjorde en egen kalops till Corona som hon älskade! Perfekt, frös in några portioner oxå!
Daniel hade handlat en ny jacka idag som han ska åka snowboard i. Han hade även handlat 2 t-shirtar, en buff och vantar till Fenix samt en replaytröja till mig, så himla skön! Tack älsklingen!
Vi har vart uppe och fikat hos farmor och farfar och nu har jag precis varit ute med hunden.
Barnen sover sedan en timme tillbaka ungefär. Fenix ville så gärna bada i baljan med Corona. Jag frågade om dem inte kunde bada i badkaret istället men nej, dem skulle bada i baljan. Ja, ja, trångt är det ju men skoj har dem!


Coronas rosenbröd

Lite lek på morgonen







Busfia på väg till BCV

Trött tjej på väg hem

Hemsk bild men här är i alla fall min nya myströja

Bad!





Oj, vad Fenix stänker

Måndag

I går eftermiddag fixade Daniel i bastun. Barnen somnade innan åtta så då vart det myskväll i soffan med tända ljus och brasa, härligt!
I morse hade vi två morgonpigga barn här hemma, ja det är ju bara att gå upp det!
Fenix och jag bakade frukostfrallor medans Corona passade på att rulla in under matbordet, hihi! Hon vill inte alls krypa eller åla utan rullar fram, tokfia! Ja, ja, alla sätt är väl bra! Backar gör hon oxå lite, hon liksom skjuter sig bakåt.
När Corona sovit middag vart det lunch och sedan åkte vi in till norrtälje och handlade. HAr köpt lite saker för att baka bröd till Corona samt saker till att laga mat till henne oxå.
När vi kom hem vart det mellis och sedan tänkte jag att barnen skulle vlia lite. Fenix sover men Corona tog bara en liten powernap på 30 minuter så hon ligger och leker på golvet just nu.
Ska snart väcka lilleman tänkte jag!


Bastubygge på G

Myskväll









Frukostbröd på gång

Leker lite medans degen jäser



Resultatet

Tokfia på rymmen



Shopping


Kallt!

I morse stod termometern på -20 grader. Jag och Fenix bakade bullar på förmiddagen och sedan åkte han med pappa in till norrtälje för att handla lite bastupanel. Jag lagade lunch under tiden så när dem kom hem vart det lite mat.
Jag har busat med barnen medans Daniel har spikat i bastun. Corona sover nu middag och Fenix tittar på film. Det är fortfarande kallt ute så jag vet inte om vi går ut något. Hade tänkt ta en pulkatur men jag tror inte att det är så skönt!




Duktig att bygga duplo



Bakarkungen!






Besök hos gammelfarmor

I går kom morfar hit och hämtade mig och Fenix vid tio. Vi parkerade i norrtälje och sedan gick vi till busstaionen. Morfar var snäll och skyndade sig på bussen och tog platsen längst fram och längst upp i dubeldäckaren medans jag och Fenix parkerade vagnen där nere. Fenix satt som en kung fram i bussen och såg precis allt!
När vi kom fram till tekniska hoppade vi på tunnelbanan till slussen och där bytte vi tunnelbana. Vi åkte förbi mitt gamla gymnasium vid enskede gård, hihi, massa gamla roliga minnen!
När vi var framme så gick vi och åtlunch på en gång och sedan gick vi till stureby sjukhem för att hälsa på min farmor. Hon vart glad att se Fenix! Vi fick fika när vi kom dit och Fenix satt och pysslade i sin pysselbok. Han tog några vändor ute i korridoren oxå och kikade runt lite samt provade farmors gåbord.
När vi skulle därifrån sa Fenix Hejdå gammelmammor (gammelfarmor), hihi så söt!
På bussen tillbaka till morrtälje somnade lilleman och sov gott tills vi kom fram till norrtälje. Daniel hämtade upp oss.
Vi gick direkt upp till farmor och farfar när vi kom hem för att äta middag, smaskigt!
Corona var hemma med Daniel hela dagen och det hade gått toppenbra!


Bästa platsen på bussen
+




Läser lite





Det var snöigt när vi åkte.....

...men solen tittade fram efter en stund

Kyligt ute

Tunnelbana



Enskede gård

Lunch







Testar gammelfarmors gåbord

Pysslar



Fika



Spanar lite




Busungen





På väg hem

Väntar på bussen

Trött kille



Fredag

Idag mötte jag och barnen upp Tina, Leo och Leos pappa Peter på lekrymden. Det vart lek och bus och självklart lite glass och snask! Då pojkarna lekte på varsit håll idag så blev det bara bilder på mina troll!
När Daniel kom hem startade han traktorn och plogade lite, Corona sov då middag och Fenix mös med mig i soffan.
Vi har nu ätit middag och Fenix och jag har duschat. det är snart läggdags för barnen och då blir det mys i soffan!

Bilder från lekrymden










































Myser hemma medans Corona vilar


Torsdag

I går var vi bara hemma hela dagen då Corona var snorig. När Corona vilade på förmiddagen så passade jag på att göra lite äppel- och päronmos till henne så nu har vi lite i frysen igen.
När Fenix kom hem vart det mellis och sedan ville Corona sova en stund igen och då mös jag och Fenix i soffan.
När Daniel kom hem vart det middag och sedan snickrade Daniel på bastun medans jag och barnen badade tillsammans i badkaret.


Lite gott till Corona

Mys med stora trollet



Mina små gnagare

Onsdag

Igår tog Corona lite sovmorgon så jag hann åka ner med Fenix till dagis och gå med hunden innan hon vaknade. När hon bestämde sig för att stiga upp vart det frukost och sedan påklädning. Jag packade ner henne i vagnen och sedan gick vi till  Jenny som flyttat till södersvik.
Marie och Lena kom oxå dit med sina bebisar så hela lilla mammagruppen var samlad, trevligt! Alla bebisar hade vuxit som ogräs, jösses vad fort det går!
Det vart trevligt fika både med mackor och fikabröd samt en massa prat! Corona var med en timme ungefär sedan höll hon på att somna på mig så jag la ner henne i vagnen och där sov hon tills det var dags att gå. Jag och Jenny hade sällskap till dagis. Jag hade packat med mig Fenix pulka under vagnen så han vart lycklig över att få åka på den hem.
När Daniel kom hem följde vi andra i familjen med honom till en kille där han skulle lämna sin cross på lagning och sedan till räfsnäs för att handla saker till bastun som han håller på att bygga.
När vi kom hem gjorde vi middag. Jag tog ett långt bad med Fenix. Jag nattade Fenix och Daniel nattade Corona. När jag kom tillbaka från promenaden med Embla så hade Corona inte somnat ännu. Hon låg och var lite missnöjd i sin säng så jag gick och tog upp henne. Hon låg sedan och mös på mig framför tv:n i ungefär en kvart sedan gick jag och la henne igen och då somnade hon som en stock, hon ville mysa med sin mamma en stund, älskade lilla tjejen!
Corona vart snorig under natten och har sovit lite halvdåligt. Jag har inte behövt gått upp till henne men jag har hört hur hon har vänt och vridigt på sig och pustat och suckat samt snarkat.
Fenix kom in till mig straxt efter sju och Corona ville komma upp halv åtta.
Fenix är nu på dagis och Corona har somnat om. Stackars lilla tjejen som är så snorig, hon har ingen feber och är hur glad som helst, kanske beror det på den 4:e tanden som är precis på gränsen att titta fram.
Corona och jag håller oss hemma idag i alla fall så hon får vila ordentligt. Det är så kallt ute så det är skönt att slippa gå ut. Jag har nu bäddat ner mig under täcket. Ska nog bara ta det lugnt och titta på en film!


Alla bebisar utom Carl-Filip som satt i mamma Lenas knä

Puss mammas tjej





På väg hem från  dagis




Rolig papperskasse




Tisdag

I går när Corona vilat klart så åkte vi in till norrtälje. Vi började med att handla lite på Willys sedan vart det en sväng till Rusta. På Jysk köpte vi en mysfilt till Fenix och sista stoppet gjorde vi på blomsterlandet där vi handlade tre gröna växter.
Vi hämta upp Fenix på hemvägen, vi åt mellis och sedan ville Corona vila. Jag och Fenix mös då tillsammans. Vi tittade på film och bakade.
Vid halv fyra ringde Daniel och medmelade att han hade klarat uppkörningen för tungt släp. Grattis min duktiga älskling! När han kom hem åt vi middag, rostbiff och rotsaker i ugn. Till efterrätt vart det äppelkaka och hemgjord vaniljsås. Farfar och farbror kom oxå hit och fikade och busade med barnen. Farmor höll på att grädda bullar hemma så hon kunde tyvärr ej komma men vi skickade med en bit kaka hem. Hon hade skickat med en burk med hemmagjorda skorpor till Fenix som han älskar.
Båda barnen somnade en stund innan åtta och Daniel och jag passade på att ta ett bad tillsammans!  

Mammas lilla troll är med och handlar











Det finaste vi har!



Myser med nya filten

Fenix bakar

Resultatet

Fika

Gott med smörgåsrån



Fenix äter farmors skorpor

Mys hos pappa



Hälsar på i farfars knä

Bus med farbror Mikael


annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0