Stranden!

Efter lunchen idag så gick vi ner på stranden och mös lite. Fenix plaskade som vanligt rätt ut i vattnet och blötte ner sina kläder. Jag tog av han kläderna och då kröp han i igen, han verkar tycka att det är jätteskön. Jag gick då ut med honom i vattnet så badade vi tillsammans, premiärdopp! Var ganska varmt faktiskt. Oj, vad Fenix tyckte att det var kul. Efter doppet vart det på med handduk och lite mellis bestående av banan!
På vägen hem somnade Fenix, han blir så trött av allt nytt.
När jag var nere på stranden ringde Kim och undrade om jag kunde jobba ikväll och det kan jag. Jag och Daniel skulle egentligen titta på kakel idag men vi får ta det en annan dag. Daniel kommer hem vid halv fem och tar över Fenix då.
Vi har haft en supermysig dag på stranden tillsammans. Jag är världens lyckligaste som får vara hemma med våran underbara son!

Läser tidningen på stranden

Nu bläddrar vi sida

Vart ska du Fenix?

Kom tillbaka!

Nu kommer jag!

Här är jag!

Oj, nu blötte jag visst ner kläderna!

Av med dem blöta byxorna!

Oj, vad det sticks på mina små knän!

Ut i vattnet igen!

Vad skönt!

Nybadad myspojke!

Gullunge!

Provsmakar solskyddsfaktorn!

Nu ska vi hem igen!

Lunch och fika i norrtälje!

Idag började vi med att äta lunch med Camilla på Tullen. Fenix fick oxå lunch där. Han hann inte äta hemma då han sov ända fram tills det att vi skulle åka. Efter lunchen träffade vi Jeppe på Pelikan och tog en fika. Fenix fick lite smörgåsrån som ha även bjöd Jeppe på. Generös liten pojke! Det var en supertrevlig fikastund och Fenix var så nöjd så att sitta på uteserveringen och titta på allt spännande!
När vi kom hem gick vi ut och busade lite på gräsmattan och sen vart det en sovtstund till för lilla herrn.
Daniel kom hem vid fem-tiden, då åt vi mat och sen satte vi igång att städa här hemma. Skönt att få det gjort! Jag har precis stoppat in lite av soffklädseln i tvättmaskinen. Jag och Daniel får mysa ihop oss på dem dynorna som är kvar i soffan så länge!

På tullen

På pelikan

Sötnos!

Busar med Jeppe

Bjuder farbror Jeppe på smörgåsrån!

En solig tisdag!

Igår när Daniel kom hem så åkte vi in till Norrtälje och handlade lite inför midsommar. Vi skulle ha ätit på chinagarden innan men dem hade semesterstängt så det fick bli en pizzeria som låg i närheten istället.
Vi handlade på flygfyren och efter det åkte vi till Fenix´s mormor och morfar och fikade lite. Fenix var på strålande humör och det var fullfart på honom hela tiden! 
Idag ska vi först äta lunch med Camilla och efter det kanske det blir en fika med Jeppe. Vi får se!


Busunge!

Vill du läsa den här Embla?

Äter smörgåsrån på pizzerian

God morgon!

Familjecenter

Idag har vi varit på familjecenter. Fenix har fått busa av sig med dem andra barnen och lekt med alla roliga leksaker. Han tycker att det är ett jätteroligt ställe att vara på.
Innan vi gick hem fick Fenix lite mellis där. När vi kom hem gick vi en promenad med Embla och när vi kom hem frn promenaden satte jag och Fenix oss i soffan. Fenix somnade på mig. Hihi, sötnosen, han var trött efter all lek. Nu är han vaken och har precis ätit lite. Nu ska vi snart gå ut på gräsmattan och leka lite!

Påklädd och redo för avgång!

Hihi, glad kille!

Spanar in familjecenter

Spännande grej!

Intressant!

Vad gör Casper?

Får jag låna?

Casper är duktig och går omkring för fullt nu!

Titta vad jag har hittat!

Nu har jag hittat en plastbytta!

Den här var kul!

Kanske fel väg men det verkar oxå vara kul!

Snygging!

Lipar åt mamma

Vart en halv Fenix med på kortet men lika söt för det! Tröttmössa!

Mysstund!

Midsommarveckan!

I går eftermiddag skulle Daniel ta en sväng på crossen i skogen här hemma och druttar självklart omkull, han fick jätteont i ryggen och låg i sängen mest hela eftermiddagen och kvällen. Jag och Fenix åkte in till Norrtälje och tankade bilen och handlade lite. Frukten var nästan slut här hemma och likaså mjölken. När vi kom hem tog vi en promenad med Embla, vi stannade och tittade lite på grannarnas hästar. Fenix tycker att dem är helfestliga och skrattar så sött åt dem.
När vi kom hem från promenaden vart det ett bad för Fenix´s del och sen välling och sängen.
I morse straxt efter klockan fyra ringde Daniels klocka och han pallrade sig haltandes iväg till jobbet. Jag sov vidare tills Fenix´s vaknade klockan halv sju. Nu är det full rulle här hemma. Han är så söt, han har börjat stå på tå när något är för högt upp för honom, nu vill han åt sakerna längst in på hyllan på skötbordet men då måste han stå på tå. Ursöt! 
Nu har det blivit midsommarveckan oxå, det går så fort!  På fredag är det dags. Carina och Kimmo kommer hit, ska bli jättetrevligt! Saknar dem och snart är det dags för bebis där! Så spännande! Det är nog bara runt tre veckor kvar till beräknat. 
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på ännu, eventuellt blir det familjecenter. 
 

Busungen har hittat sladdarna bakom högtalaren!

Hej mamma!

Fenix hjälper till lite med datorn

Mammas älskade lilla hjärta!

Jobbat!

Idag har jag åter igen jobbat. Fenix och Embla har varit hos Marie-Louise idag så Daniel har kunnat fixa lite själv här hemma, allt tar ju dubbelt så lång tid när lilleman ska vara med och busa.
När jag kom hem från jobbet gick jag och hämtade lilleman och Embla på en gång, hade ju saknat dem massor. Fenix vart jätteglad när jag kom, jag fick en jättekram och en dreggelpuss, det värmer verkligen i hjärtat!
Det hade gått bra hemma hos farmor, han hade varit glad hela tiden och så hade dem varit på promenad och hälsat på lite grannar.
Innan vi gick hem så fikade vi lite, Fenix fick lite jordgubbar vilket är väldigt populärt!
Nu blir det en lugn eftermiddag och kväll!

Jag har jobbat och pojkarna har shoppat

Idag har jag jobbar från 7.30-15.30. Det har gått jättebra och alla gamlingar har suttit bänkade framför sina tv-apparater och tittat på bröllopet! Jag hann kika lite när jag kom hem, är inte så jätteintresserad men kul att se Viktorias klänning.
Daniel hade varit med Fenix en sväng till stan och köpt en ny skötväska, en jättecool skinnjacka till Fenix samt en pyjamas, även den till Fenix!
Vi åt mat när jag kom hem och sen gick vi till farmor en stund och fikade.
Nu ska vi snart hoppa ner i badkaret, jag ska jobba imorgon oxå så det blir inte så sent i dag. Lite tittande på tv och sen blir det sängen.

Coolingen i nya jackan!

På väg till farmor

Får puss av pappa hos farmor

Har inte tid att sitta ner och dricka

Lite fika!

Lite majskrok är aldrig fel

Nu är det slut på fika!

Kan man få påfyllning?

Bus med pappa i bolltältet

Buspojkar!

Nya pyjamasen!

Nya skötväskan

Sommalovsmorgon!

Min älskade och superduktiga bror, marinbiologen!


http://svtplay.se/v/2046446/sommarlov_2010/martin_och_strandkrabban

Nu har vi sett morbror på tv!

Nu har Fenix och jag tittat på Fenix´s morbror Martin på tv. Han var så himla duktig, som om han inte gjort annat hela livet! Det är ju direktsändning så det måste vara väldigt nervöst! Han hade med sig två krabbor idag, den ena döpte den lilla tjejen i programmet till Martin, hihi, så sött! Krabban Martin!  Jag är så stolt som har en sådan duktig bror! Snart får vi träffa honom oxå!
Fenix satt och mös i soffan och tittade på tv:n, han vart lite trött på slutet dock och låg och halvslumrade lite på mig men han vaknade till på slutet igen!

Morbror på TV

Plockat upp den söta krabbarna


Pysslar med krabban!

Krabban!

Fenix tittar på morbror!

Börjar bli lite trött

Myser med lite smörgåsrån framför tv:n

Oj, oj, oj nu börjar man bli riktigt trött men jag måste kolla klart på morbror!

Lite vatten piggar upp

Myser!

Gott med vatten!

Gosungen!

Slutet på programmet!

Förskolebesök!

Idag verkar inte solen vilja titta fram, vi får glädjas åt gårdagens solsken istället. Idag kan man kanske få lite gjort här hemma, man har ju ingen större lust att fixa inomhus när solen skiner.
Klockan nio kommer jag och Fenix sitta bänkade framför tv:n och titta på Fenix´s morbror som ska vara med i sommarlovsmorgon! Spännande! Han kommer vara med varje fredag!
Daniel kommer hem lite tidigare från jobbet idag. Vi ska ta med oss Fenix och gå till förskolan där han ska börja och titta lite. Det ska bli spännande, vi har aldrig varit där inne utan bara varit och lekt på lekplatsen.
Ikväll blir det nog film och mys bara, jag ska ju jobba i helgen så då får man passa på med extra mys idag! På söndag ska Fenix vara hos mormor och morfar medans jag jobbar, Daniel ska fixa lite här hemma och det går ju lite lättare om huliganen inte är hemma.
Fenix är så underbart söt när han vaknar. Han börjar småprata inne på sitt rum, när man kommer in så sitter han och pysslar med sin nalle som han fått av mormor och morfar och elefanten Tilde som han fått av morbror!


Hej pappa, kan vi busa lite?

Hihi, bus, bus!

Wiiiieee, jag flyger!

Titta, jag är lika stark som pappa!

Vilar lite men måste nog busa lite med sladdarna under tiden!

Mamma, kan du bära mig?

En dag på stranden

Carina var tvungen att göra annat idag så jag och Fenix gick ner på stranden och hade en urmysig dag där. Han har plaskat i vattnet och busat med allt han hittat!
Vi träffade Daniel i Norrtälje på eftermiddagen och tittade på lite klinkers och tapeter till badrummet nere. Vi vet ungefär hur vi vill ha det men vi tog hem lite kataloger så vi kan kika en sista gång.
Jag pratade med min bror idag igen och nu är det bestämt att vi åker till Malmö den första juli. Härligt med ett litet äventyr! Ska kolla på lite hotell ikväll. 
Fenix har precis somnat, vi tog en liten kvällspromenad hela familjen och efter det vart det dusch och välling för Fenix´s del, nu sover han som sagt. Han har börjat ta sin välling igen, skönt!

Ute och går med nya vagnen!


Så söt!

Hmmm, vad har vi här?

Oj, då!

Läser pappas motorcykeltidning

Kung Dräggel!

På väg till stranden!

Våra fina glada kille!

Älskade!

Vad ska man hitta på???


Dagens konstigaste kort, spökfenix!

Embla spanar in ekorrar som hoppar i träden

Hihi, Embla solar lite!

Vad är det här???

Måste klättra över mammas ben!

Ute på  äventyr

Grattis våran älskling!

Fenix och jag spenderade mesta dels av gårdagen utomhus och busade. Fenix var på upptäcktsfärd i trädgården.
När pappa kom hem hade han med sig ett stort paket till Fenix eftersom han fyllde 10 månader! Han är så söt Daniel! Fenix hjälpte till att montera ihop sin present och provade den med en gång!
På kvällen gick vi hem till Fenix´s farmor som hade gjort egna maränger och rulltårtor till oss. Hon bakar alltid så mycket så vi oxå får. Jättesnällt. Bra att ha i frysen när det kommer folk! Jag och Daniel fikar ju aldrig här hemma ensamma men som sagt det är bra att ha om det kommer någon!
Jag pratade med min bror i går oxå, vi har preliminärbokat ett besök till honom och Therés i Malmö den första juli. Ska bli så roligt! Vi åker en torsdag och kommer hem söndagen. Ska ringa idag igen och bestämma ordentligt så vi kan boka rum! Vi tänkte bo på hotell eller snarare som lägenheter så Fenix slipper väcka Martin och Therés så tidigt på morgonen!
Just det min bror ska ju vara med i sommarlovsmorgon varje fredag i sommar! Han är marinbiolog och ska därför prata om olika djur i vattnet! Så på fredag kommer Fenix och jag sittar framför tv:n och titta på morbror!
Idag ska vi nog träffa Carina och Casper, ska bli roligt, är en stund sedan sist nu. Casper går för fullt nu, så roligt! Fenix väntar nog en stund med sitt gående men han står faktiskt små korta stunder själv varje dag. Vi har ingen brådska med gången heller det kommer när det kommer. Han är inte redo ännu, han är för vinglig och då är det bra att han inte gör massa försök och ramlar och slår sig!

Vad är det som blänker där i?

Vatten!

Måste kolla lite närmre

....och vad har vi här för spännande??

En pinne!

Mammas älskling!

Puss på tio-månadersdagen!

Världens bästa pappa kom med ett stort paket!

Fenix hjälper till att montera presenten genom att lägga beslag på påsen med skruvarna

Pappa fixar!

Fenix´s fina present!

Kanske lite för stor för att använda vagnen!

Är det verkligen så här vagnen ska användas????

Enhandsfatting!

Så där ja!

Måste undersökas!

Kan själv!

Fenix 10 månader!

I går eftermiddag skulle Daniel byta däck på motorcykeln som han har ute för försäljning. Bytet gjordes i bergshamra så jag och Fenix åkte dit och hämtade Daniel medans cykeln byttes på. Vi åkte och handlade lite och sen åkte vi tillbaka och hämtade cykeln. 
När vi kom hem grillade vi kyckling, så himla gott! 
I dag fyller vårat allra finaste hjärta tillika underbar son 10 månader. Tiden går så fort. Nu är det inte långt kvar till ett-årsdagen! Det finns inga ord som beskriver kärleken till honom, han är verkligen vårat allt!
Vi starade denna dagen med att ta en sväng till mitt jobb för at skriva på lite papper. Fenix passade på att charma gamlingarna, en blev så rörd när Fenix log mot henne att hon vart alldeles rörd och tårögd, så söt! 
Nu är vi hemma och vi har tagit en promenad, Fenix sover. När han vaknar ska vi bara mysa och gosa! Kanske tar vi en sväng till stranden senare.
Hihi, igår hittade Fenix huvudmassagegrejen här hemma, den var tydligen väldigt underhållande! 

Spännande pryl!

Låter gör den oxå om jag drar den i golvet!

Måste provsmaka!

Gott!

Riktigt god!

Lustig sak!

Nu måste jag kika  mammas pärm oxå men jag släpper inte den nya saken

Charmtroll!

Glad!

BVC

Kom ju på att vi var på BVC i går och träffade läkaren. Fenix fck sin tio-månaders genomgång. Allt var bra, inga problem alls. Nu väger han 10.675 kg. Ganska mycket men samtidigt så har han bara gått upp knappt 800 gram på 3 månader nu. Skönt att tillväxten börjar avta lite. Ett tag gick han ju upp 2 kg månaden.
Som sagt, allt gick bra och han var jätteduktig som vanligt!
Det blir nog en sväng till norrtälje idag ändå, sköljmedlet är slut!

Mysdag med vår ängel!

I går på jobbet var det fullt upp, roligt men fullt men fullt upp. Jag gillar när det är mycket att göra, tycker inte om när det blir massa dötid. Fick åka en del igår oxå. Bergshamra och Nysättra.
Kim ringde igår på dan så nu blir det jobb den här helgen och nästa. Sen får jag nog ta en ledig helg och bara mysa med mina killar! Det är ju skönt att jobba lite så man kan spara lite på sina föräldradagar.
Fenix började småprata på sitt rum vid kvart över sju. Jag gick in till honom och då satt han och kramade om sin elefant Tilde, så söt!
Idag ska vi nog bara vara hemma. Det ska bli skönt då jag varit borta från min min lilleman lite när jag jobbat. Nu ska vi bara mysa och busa. Ska nog laga lite mer mat åt honom, i går vart det fisk med couscous och idag tänkte jag gör kycklinggryta med broccoli i.
Vi kanske får ta en sväng till gräddö och handla lite. Funderar på om jag och Daniel ska grilla kyckling idag kanske.
Ringde till Fenix´s försköla igår, vi ska dit på fredag och hälsa på. Ska bli spännande! 


Snott pappas godispapper

14:e !

Idag den 14:e juni har jag och Daniel varit tillsammans i 2 år och 5 månader. En otroligt underbar tid med min omtänksamma, snälla och underbara älskling!
Puss hjärtat! Älskar dig massor!











BVC idag

I går eftermiddag gick vi hem till Mikael där jag svullade i mig lite till smörgåstårta, gott! Feni satt och mös i pappas knä och åt smörgåsrån. Efter besöket hos Mikael gick vi till dagisets lekpark där Fenix fick leka lite sen vart det hem till duschen och sen ville Fenix sova. Tio i sju ville han upp i morse, nu busar han för fullt här hemma igen.
Idag ska vi till BVC på tio månaderskontroll, han fyller ju tio månader på onsdag, våran stora kille!
Vid fem ska jag jobba igen, sista inbokade jobbet för tillfället.
Innan dess ska jag försöka laga lite mat till Fenix och frysa in.

Världens sötaste och goaste!

puss!

Äter smörgåsrån i pappas knä

Så gott!

Vilar lite!

Spaden i högsta hugg!

Provsmakar kottar!

Jobbat idag!

I går kväll grillade Daniel åt oss. Det vart så gott och jag proppade i mig tills jag blev näst intill illamående men det stoppade mig inte från att äta lite lösgodis senare på kvällen. Jag och Daniel tog oss ett mysigt bubbelbad på kvällen och sen mös vi framför tv:n. I morse gick jag upp tidigt för att gå ut med Embla innan jobbet. Halv åtta började jag. Det har gått jättebra idag och jag har jobbat med en trevlig och glad tjej som heter Therese. Helskön tjej!

När jag kom hem fanns det lasagne färdig att äta till lunch och jag fick en supergo kram av underbara Fenix. Han var nöjd med att mamma kom hem från jobbet.

I kväll blir det en lugn kväll, inga planer alls, bara mysa!

Fenix klättrade upp för hela trappen här hemma idag. Kanonduktig kille, pappa gick bakom i fall att men det gick så bra så.



Leker med Mikaels presentpapper!

Gott presentsnöre!

Mums, mums!


Puss pappa!

pappa med son!

Hej mamma!

Snart har jag klättrat upp för hela trappan!


Nu är jag uppe! Så duktig kille!

Fika hos Mikael!

 I morse åkte jag in till Norrtälje själv och handlade så fick pappa och Fenix ha lite tid tillsammans. Var nere på stan en sväng oxå och köpte nya kläder, x-small vart det! Herregud, jag måste verkligen försöka få lite fett på kroppen men det verkar omöjligt! Fenix fick en kortärmad pyjamas och två t-shirtar.
När jag kom hem igen gick vi till Mikael och fikade med smörgåstårta eftersom han fyllde år i torsdags! Det var kanongott och jag som alltid är hungrig vräkte i mig två stora bitar. Jag verkar vara bottenlös. Jag kanske är mätt på sin höjd i en timme ungefär efter en måltid, jättekonstigt men så är det!
Fenix lekte med Mindra och busungarna härjade runt i Mikaels tv-möbel och slet ner cd-kivor och annat kul! Små huliganer!
Efter fikat åkte vi till norrtälje och träffade Carro med familj en snabbis, det var sparbanksdagen i parken med lite musik och dylikt, dessvärre var det nästan slut när vi kom dit.
Vi stannade då istället och tttade på lite klinkers och annat smått och gott till badrummet nere. Vi köpte inget men nu har vi lite koll på hur vi ska ha det!
Vi handlade lite på Willys oxå, vi kom på att vi ville grilla ikväll så det behövdes handlas lite till det då!  

Småbusar!

Sötnosar!

Nu har vi hittat Mikaels cd-skivor

Fenix känner lite på Mindras hår

Mikael har fullt upp med busungarna

Pyssel, pyssel!

Nu vill Fenix ha tv-bordet för sig själv!

Fenix med sin farbror Mikael!

Nu har lilleman stått själv utan stöd en liten stund!

Dagen började med en massa bus för Fenix. Först plockade han ur allt från en av hyllorna i badrummet, när det var klart gick han över till skötbordet som tydligen oxå behövdes tömmas. Efter badrummet var det dags för bokhyllan i vardagsrummet att plockas ur. Hihi, han är för söt men det skapar ju en del jobb för mamma!
Daniel kom hem från jobbet redan tio över tio. Då gick vi en promenad i regnet allihopa!
Fenix vaknade precis lagom tills Carro och tjejerna kom. Han älskar tjejerna och dem gåtränade Fenix runt i huset! Det vart massa prat och fika och Daniel busade med tjejerna. Dem passade även på att springa ett antal varv runt huset på tid! Oj, vilken energi! Tror nästa Daniel tyckte det var roligast!
Efter fika besöket körde jag in Daniel, Mikael och Robbin till kontoret, dem skulle åka buss där ifrån till Waxholm och sedan båt från waxholm till Sandhamn där dem skulle äta.
Fenix och jag har myst själva hemma. I dag stog han cirka fem sekunder utan stöd. Han höll på att plocka med fjärrkontrollerna vid tv-bordet, efter ett tag släppte han och stog helt själv utan stöd och pysslade med fjärrkontrollerna. Efter en stund vart det lite vingligt och han tog tag i bordet igen. Så duktig!
På kvällen tog vi en promenad med Embla, efter det fick Fenix ett kvällsbad och lite frukt och sedan somnade han gott i sin säng. Jag har precis tagit ett bubbelbad och ska väl kika på tv en stund!


Plockar ur allt ur badrumsskåpet


Försöker se lite oskyldig ut

Dags att plocka av nästa hylla

Nej men oj, hur hamnade den på golvet?

Bokhyllan måste oxå självklart plockas ur!

Nea och Lova busar med Fenix

Fenix älskar verkligen tjejerna!

Lova busar med Daniel

Finaste tjejerna!

Lilleman står själv och pysslar med fjärrkontrollen

Så duktig! Klarade att stå själv i ungefär fem sekunder!

I dag kommer Carro med sina undebara tjejer!

Fenix tog sovmorgon till tio i åtta idag. Jag vaknade så klart klockan sju då jag är van att han går upp men det var skönt att ligga kvar och dra sig i sängen!
Idag spöregnar det ute, tråkigt men samtidigt lite mysigt, vi får väl bädda ner oss i soffan en stund och titta på film. Carro kommer hit med sina tjejer runt lunchtid. Det ska bli så roligt att träffa dem igen, det var en stund sedan sist nu. Hon skulle köpa med sin lunch på vägen hit, spännande att se vad det blir för gott!
Daniel ska iväg med jobbet idag till Waxholm, dem skulle åka någon speciell båt dit och äta lite mat. Jag och Fenix sa mysa ensamma ikväll.
Vi får se om jag hinner köra in Daniel och Mikael till bussen eller om  Carro är kvar då.
Daniel trodde han skulle vara hemma till halv elva idag, då hinner vi i alla fall mysa en stund innan han åker och så hinner han träffa Carro och tjejerna oxå.
I går råkade Fenix ramla lte på våran llla bergknall här ute och skrapade näsan lite. Stackars liten men han var lika glad för det.

God morgon!

Skön dag på stranden med massa bus!

Idag har vi haft en underbart skön dag på stranden med Tina, Saga, Leo och Satine. Fenix har busat omkring som vanligt och likaså hundarna. Man kan tro att det är Embla som är valp och inte tvärt om. Vilken fart dem haft! Satine var aldeles slut! Jag hade bakat kladdkaka så vi fikade på stranden oxå. Hur mysigt som helst!
Fenix sov som en stock när vi kom hem och efter en stund kom farbror Mikael förbi som fyller år i dag, Grattis! Han fick kaffe och kladdkaka! Han var så söt och hade köpt sandleksaker till Fenix!
Nu väntar vii på att Daniel ska komma hem så vi kan äta middag och sen blir det en sväng upp till Mikael, på lördag blir et fika hos honom!

Goaste ungen redo för morgonpromenad

Nej, jag vill inte ha solhatten på!

I väntan på att få gå till stranden

Ute på vift

Ombytt för stranden


Trappen kommer jag upp för hur galant som helst nu för tiden!

Uppe!

Satine har badat!

Fenix på jakt efter Satine

Satine är bra sugen på att sno Fenix´s sandleksak

Bushundar

Mer bus!

Så söt!

Fenix klappar Leo

Liten fikastund

Hittat termoslocket, kul leksak!


Fika!

I går hade vi en trevlig fikastund med Jeppe. Myket hade hänt sedan sist vi sågs. Fenix njöt av smörgåsrån under fikastunden och satt så  nöjt i sin stol på uteserveringen. Måste säga att han är helt underbar att ha med sig, det är aldrig några bekymmer. Han är glad i allt och alla!
Jag åkte iväg till jobbet när Daniel kom hem och det var som vanligt en trevlig arbetskväll. Inga bekymmer alls!
Idag kommer antagligen Tina med lilla Leo och Satine på besök. Det är inte helt bestämt men vi hoppas! Embla ska få busa med Satine och visa hur man badar. Hihi, är det nått damen kan så är det att bada! Just nu är det dock mulet men vi får hoppas att solen böjar skina så hundarna får lite värme.

På väg till fikat!

Fikastund!

Söta Jeppe hjälper till at sopa glas efter en som tappade sin volaflaska. Han matchar verkligen den leopardfärgade sopborsten!

Jeppe är ute och går med lilleman!

Fenix är så nöjd med att busa med farbror Jeppe!

Båten är sjösatt!

I går när Daniel kom hem från jobbet så åt vi först middag och sen åkte vi ner till stranden och la i båten. Härligt! Vi tog även en liten sväng i båten och Fenix satt och njöt, han tyckte nog att det var väldigt roligt. Han satt visserligen och tittade bakåt på motorn hela tiden, pojken älskar ju motorljud av olika slag!
Idag ska vi fika med Jeppe, ska bli trevligt att träffa honom igen. I kväll blir det jobb för min del, kul!

Sjösättning av båten

Härligt att få i båten!

En nöjd Daniel!

Sötnosen!

Så underbar!

Har precis varit ute på en båttur!

Puss!

En riktig liten busunge!

Efter Fenix´s sovstund så åt vi lite lunch och sen gick vi ner till stranden. Idag var lilleman inte stilla många sekunder. Jag trodde att jag skulle kunna sitta och njuta lite av solen men jag fick mest jaga busunge. Han är ingen badkruka i alla fall, han kryper bara rätt ner i vattnet med kläder och allt på. Jag tog av honom byxorna så han inte skulle bli blöt om dem och då kröp han ut längre med armarna istället och vart blöt om dem, hihi! Han var hur söt som helst för han tyckte att gräset ar lite stickigt, då gick han på händerna och fötterna istället för att krypa på knäna! Han såg för rolig ut!
Sen måste man ju stoppa precis allt i munnen! Grus, sand, blad, gräs, ja precis allt! Ingen lugn stund för mamma idag men det är roligt att se att Fenix´s trivs.  En undebar stund med våran busunge vart det alltså idag. Nu väntar vi på att pappa ska komma hem, då ska vi äta och sen ska vi åka ner till stranden igen och lägga i båten!  

Gullungen redo för en promenad till stranden

Embla är fruktansvärt rolig när hon springer förbi vagnen

Lilla underbara!

Jaha, det här var ju inte så spännande.....

....hm, vad är det där för något där borta.....

.....bäst att kolla lite närmre.....

........snart framme.....

........en liten bit kvar bara.....

......oj, så spännande.....

.......framme! Vad blött det var!

Plask, plask!

Lilla älsklingen vill nästa bara stå nu för tiden!

Det sticks på knäna!

Det sticks under fötterna oxå!

Hihi, så sööööt!

Sitter som en groda för att slippa det stickiga gräset på knäna!

Nu har man provsmakat halva stranden

Då var vi tillbaka vid vattnet men utan byxorna!

Nu vart inte byxorna blöta men ärmarna däremot....

Mysstund!

Hittat linsskyddet som mamma försökte gömma på bänken

Grus, smask!

En rolig pinne!

Coolingen!

Hittat lite mer att stoppa i munnen

Glad liten kille!

Fullt upp idag!

I går hade vi fullt upp! Först vattnade vi mammas och pappas blommor och efter det gick vi ner på apoteket och köpte lite hudlotion till Fenix. Vi handlade även lite frukt och mellanmål till Fenix på kryddan.
Efter shoppingen begav vi oss till familjecenter där vi träffade Carina och Pernilla med deras barn Casper och Giovanna. Barnen lekte för fullt. Riktiga hellracers! Dem fick lite att äta efter lekstunden och det var nog behövligt så många kalorier som dem bränt under lekstunden.
Vid tre begav vi oss mot Stockholm, Fenix somnade innan vi hade hunnit ut ur Norrtälje. När vi kom fram till Roslagstull ringde jag Daniel som fick ge mig vägbeskrivningen till han jobb i tomteboda. Daniel lämnade sin bil på jobbet och vi tog våran in till stan. Laserbehandligen gick bra! Ska tillbaka om ungefär tre veckor igen. Dem är så trevliga där och dem kom till och med ihåg vad Fenix hette, hihi, lilla charmtrollet!
Efter äventyret åkte vi hem igen, Daniel hadlade med sig mat hem.
I morse fick jag väcka Fenix klockan sju. Jag skulle vara hos tandläkaren klockan åtta. Det var meningen att Daniel skulle ha Fenix under tiden men han var oumbärlig på sitt jobb så sekreterarna på han jobb fick ha hand om honom under tiden. Det hade gått jätte bra och Fenix hade uppfört sig exemplariskt! Han är så duktig!
Dem ville gärna ha honom igen. Hihi! Jag köpte med mig fikabröd som tack för hjälpen!
Nu är vi hemma igen och snart ska vi ta en promenad i den underbara vädret!


Söta killen

Alla bebisar!

Hälsar på gunghästen

Håller span!
 
pyssel!

Fenix är väldigt intresserad av vad Pernilla gör!

Familjecenter och Stockholm

Idag ska vi först till familjecenter och busa lite med Carina och Casper, det ska bli roligt eftersom det var en stund sedan vi sågs nu. Om vi hinner innan ska jag till apoteket och handla lite saker och även vattna mamma och pappas blommor på balkongen.
Efter familjecenter ska vi åka tll Stockholm, idag är det dags för laserbehandlingen! Skönt att få det gjort. Vi tar bilen in, jag vill inte åka bussen med Fenix, känns inte så säkert tycker jag. Om den mot förmodan skulle krocka så tror jag inte att dem små spännbanden räddar  vagnen med barnet i speciellt bra. Känns bättre med bilen där han sitter fastspänd ordentigt i sin bilbarnstol.
Vi ska möta upp Daniel någonstans i stan så han kan vara med Fenix under tiden.
Fenix vaknade kvart över sju och nu är han mätt i magen och busar för fullt. Just nu är hans projekt att tömma bollhavet på bollar. För en vecka sedan vägrade Fenix ta sin välling. Han har altid älskat sin välling men en dag var det bara tvärstopp. Nu får han lite frukt på kvällen stället och sen somnar han själv utan flaska i sin säng. Det funnkar ju jätebra men konstigt att han ratar vällingen.

Busunge!


Hihi, roligt att plocka ur bollarna!

Shopping i Uppsala!

Idag var det meningen att vi skulle åka till IKEA och hjälpa Mikael att köpa kök men han ville ha ett kök från elgiganten istället. Elgiganten finns ju även i Uppsala och Marie-Louise var sugen på att åka till IKEA så det vart Uppsala ändå. Marie-Louise åkte med mig och Fenix, och Daniel åkte med Mikael.
På IKEA vart det en hel del inhandlat. Bl.a. en förvaringsmöbel till Fenix rum, en tavellist, fotoramar, leksaker, sänglakan, badrumsmattor, tvättkorg, handdukar, rullgardiner, skålar till Fenix att äta ur mm. Marie-Louise bjöd på lunch där och Fenix fick självklart oxå lite att äta.
När vi var klara på IKEA åkte vi till elgiganten där Mikael beställde ett kök som kommer om fyra veckor, det vart ett vitt kök. Kommer bli jättebra! Jag, Fenix och Marie-Louise åkte hem lite tidigare än bröderna eftersom Mare-Louise skulle jobba.
När vi kom hem kom jag på att det var Daniel som hade lås dörren och att jag inte hade tagit med mig nycklarna. Telefonen hade jag oxå lämnat hemma. Hihi, smart!
Jag och Fenix fick sitta och njuta av solen och Fenix passade på att krypa in och ut ur gäststugan ett flertal gånger eftersom jag hade öppnat den dörren. Vi hade i alla fall skötväskan med oss så Fenix fick lite mellis som vi hade där i.
När Daniel kom hem hjälptes vi åt alla tre att skruva ihop och montera alla inköpen. 
Nu har jag precis duschat med Fenix och Daniel har lagt honom, han var trött efter dagen! 

Lilleman lipar åt mamma medans han hjälper till att montera sin möbel!

Här är bruksanvisningen mamma
!
Fenix´s nya förvaringsmöbel

Nya älgen

Fenix fick även en tavellist med foton på sig själv och oss!

Våran underbara son!

En sådan glad och helt underbar pojke!

En härlig dag!

En härlig dag! Dessvärre glömde jag kameran hemma så det blev inga bilder idag. Vi började med ett besök i skoaffären där vi bytte Fenix´s skor. Nu har han ett par kavat gympaskor och ett par kavat sandaler! Perfekt! Vi gick sedan ifrån skoaffären ner på stan och åt lunch på Dejvans uteservering. Daniel tog en kycklingtoast och jag pasta med någon fläskfilésås, gott! Fenix fick oxå lunch så klart. Efter lunchen gick vi ner i parken och tittade på motorcyklarna. Det finns en del väldigt fina cyklar men jag ska ju inte ha någon så suktad blir man ju inte direkt. Jag nöjer mig med att åka med bak på Daniels cykel. Efter ett par svängar runt i parken gick vi till babyproffsen där vi köpte flaskborstar till nappflaskan.
När vi var klara på stan så åkte vi ut på landet och matade katterna, de är så söta, dem kom springandes till bilen när vi kom. Dem hade massa mat kvar men fick lite blötmat och en del kel och sen åkte vi hem.
Vi tog en promenad när vi kom hem, Marie-Louise följde med.
Resten av kvällen har vi bara myst och lekt med lilleman, han är för bedårande. Vid halv åtta kom Henkan och hämtade Daniel, dem skulle på fest på twin club. Jag , Embla och Fenix tog en promenad. Vi gick och kikade lite på fåren och sen gick vi en sväng i skogen. Vi träffade Sara med familj och Fenix tyckte att deras hundar var lustiga. Embla låter ju väldigt sällan så när hundar skäller eller gnyr så tycker han att det är jättelustigt. Vi trodde faktiskt att Embla var stum till en början, hon sa ingenting sitt första levnadsår. Nu kan hon eventuellt skälla någon gång ibland när det kommer någon och knackar på men för övrigt är hon tyst.
När vi kom hem fick Fenix bada och nu sover han skönt i sin säng. Jag ska jobba på min viktökning genom att trycka i mig några havrebollar framför tv:n, inte för att jag tror att det händer något men försöka kan man!
Jag ska nog ta mig ett bubbelbad innan jag går och lägger mig ikväll, bara sitta och mysa med lite ljus och ljuvlig massage från badkaret!  

Custom bike show idag

I går hade vi en lugn dag hemma. Farmor kom förbi med en mobil sandlåda till Fenix och skor. Hon hade även köpt svenska jordgubbar som Fenix gladerligen smakskade i sig.
På eftermiddag gick vi ner på stranden en stund, där fick vi se en konstig "fågel" som cirkulerade straxt ovanför vattenytan. När den sedan landade bland stenarna vid bryggann skyndade jag mig dit för att se vad det var var något. Det var en liten undebart söt fladdermus som tagit hel fel på tiden. Han hade vaknat mitt på dan och letade mat. Stackars liten, helt förvirrad. Som sagt underbart söt var den!
Vid halv fem gick vi hem till Marie Louise och åt tacos. Jättegott! Till efterrätt vart det jordgubbar med grädde och maränger.
Efter middagen åkte jag och jobbade, det var som vanligt jätteroligt! Dem är så rara och charmiga alla so m jag besöker! 
I dag ska vi in och byta skorna till Fenix då det var fel storlek och sen ska vi gå i parken och titta på alla motorcyklar, det är ju custom bike show idag. Efter det ska vi till landet och mata katterna eftersom mamma och pappa är i malmö.
Ikväll ska Fenix och jag mysa för Daniel ska till Twinclub på deras fest.
Jo, i går lärde sig Fenix att klättra upp för trappen till verandan, han var så duktig!
Tack snälla farmor för alla fina saker som Fenix fick! 

Sitter med sin älsklingspinne

Hm, hur hamnade pinnen där?

Åh, hej!

Ett trappsteg avklarat

Snart uppe!

Uppe! Så duktig kille!

Bergsklättrare!

Våran lilla filosof!

Nya sandlådan från farmor

Smaskar på årets första svenska jordgubbe!

Lika bra att trycka in hela!

mmmmm, gott!

Glad lillkille

Gnager lite på Emblas koppel

Sån liten söting

Världens sötaste öron!

Nya telefonen är hemma!

Igår hade vi en lugn dag. Vi åkte in till norrtälje en sväng mitt på dan för att handla lite och se om min nya mobil kommit. Lastbilen som skulle leverera telefonen hade inte kommit ännu utan skulle anlända senare på dagen så vi åkte hem igen.
Fenix´s morfar kom vid fyra tiden och vi fikade lite och sen åkte jag till jobbet medans morfar skulle passa Fenix tills Daniel kom hem. Tack snälla för hjälpen. Idag åker mamma och pappa till Malmö och ska hälsa på min bror. Jag vill oxå! Vi får åka senare i sommare istället när Daniel har semester.
Jag hann hämta telefonen på vägen så nu är nya telefonen i bruk. Härligt!
Det gick jättebra på jobbet. Lugnt och skönt! Kim skickade ett meddelande direkt när jag kom hem och undrade om jag kunde jobba ikväll oxå. Kröp ner brevid Daniel i den varma sängen och frågade om det var okej och det var det. Det blir alltså jobb ikväll oxå men det är bara kul, dem är ju helt underbara gamlingarna!
I går när jag jobbade ringde dem från laserkliniken dit jag egentligen skulle idag och behövde boka om tiden tills på måndag vid 17.00 istället så det blir inget stockholm idag. Vi får vara hemma och mysa idag oxå!  Daniel har glömt sin telefon hemma, den ringde tjugo över fem imorse, pust! Vi får se när han kommer hem idag, ibland kan han vara hemma lite tidigare på fredagarna, hoppas det så vi hinner ses en stund innan jag ska jobba igen.

Ute på verandan och myser

Blivande trummis???

Gräset grönare på andra sidan????

Nya telefonen!

Kanske ny mobil idag!

Hade en underbar jobbkväll igår. Pensionärerna är så söta och gulliga. Hade en lugn kväll vilket resulterar i att man kan sitta ner en längre stund och bara prata med dem. Underbart! Två kramar fick jag oxå!
Ikväll väntar jobb igen, Daniel ska klippa sig vid fem så pappa kommer hit och ska umgås med Fenix tills Daniel kommer hem igen. Jättesnällt!
Fram tills jobb ska vi egentligen inte göra något, det är fortfarande lite snorigt här. Evventuellt åker vi in till norrtälje en liten sväng och hämtar min nya mobil om den nu har kommit. Den skulle komma idag men man vet ju aldrig. Vill verkligen ha den nu. Min nuvarande mobil ser man knappt något på skärmen på längre och ljudet är värdelöst, det låter som man pratar med någon i en plåtlåda. Kan ju ha något med att Fenix har gnagt och kastat den i golvet ett antal gånger...... Den nya telefonen kommer han inte få röra.

Redo för en promenad till stranden

Gladare än gladast!

Söt!


Ska jag orka vara vaken hela vägen ner till stranden......

......måste orka!

Framme och får en puss av mamma!

Tror jag ska dra av mamma kepsen

Tar solskydd under paraplyet. Måste införskaffa ett parasoll!

Lite Emblamys!

En pinne! Måste provsmakas!

Ganska så god!
 

Mums, mums!

Snyggingen slet av sig kepsen, han kanske ville känna vinden i det blonda håret!

Något spännande på marken????

Fortfarande snorigt!

Det är fortfarande snorigt här så vi stannar hemma idag oxå. Fenix ville upp vid halv åtta och få lite frukost i magen och nu är det full fart på honom. Diskmaskinen och tvättmaskinen är i full gång redan. Vi gör nog en repris av gårdagen med långpromenader och en sväng till stranden så Embla får bada.
I kväll blir det jobb för min del, då får pojkarna liten egen tid tillsammans!

Glad kille i gungan

Hårborsten ska oxå gunga!

Cool stuff

Vart tipsad av en kamrat!
Helcool sida men roliga saker.
Länka så får du ett paket!

http://blogg.coolstuff.se/289/Lanka-till-oss-och-fa-ett-prylpaket

http://www.coolstuff.se/wrap.php?productID=393&mediaID=2285


Så söta bestick, tror kanske att Daniel oxå skulle vilja ha sådana!
http://www.coolstuff.se

Lugn dag i solen

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Vi har tagit två långpromenader och varit nere på stranden och lekt lite. Embla har busat med sin boll och tagit sig några dopp. Det har varit soligt och härligt men lite kyligt, det har blåst en del. 
Kim ringde för en stund sen och undrade om jag kunde jobba på torsdag kväll oxå och det kan jag. Nu blir det jobb både onsdag och torsdag kväll. Daniel ska klippa sig på torsdag så Fenix morfar kommer hit och är barnvakt under någon timme tills Daniel kommer hem igen. Perfekt!
Om en stund ska vi äta lite middag och sen ska vi bara mysa. Vi får se när Daniel kommer hem efter gocarten. Förhoppningsvis hinner Fenix säga god natt till pappa innan han ska sova. 

Mys på stranden

Sötnos!

SÅ underbar!

Embla med sin boll

Busunge!

Fenix vaknade lite snuvig igår så vi spenderade dagen mesta dels hemma. Han är pigg och glad men lite snorig och hostig. Vi tog en sväng till gräddö för att handla lite. Efter det gick vi ner på stranden en stund där Fenix kröp omkring och undersökte allt! Det var så härligt väder och Embla passade på att bada lite.
När vi kom hem åt Fenix middag och sen åkte vi till mormor och morfar. Vi skulle visa dem lite kort och fråga om dem ville ha några av dem. Daniel jobbade över igår så Fenix och jag åkte själva.
Fenix busade med mormor och morfar, full fart hela tiden.
På vägen hem från mormor och morfar ringde Kim och undrade om jag ville jobba på onsdag kväll och det vill jag ju!
I går kom det ett inbjudningskort till Kim och Tonys bröllop oxå! I augusti blir det, ska bli så roligt! Älskar bröllop och det här kommer bli speciellt, rockbröllop! Kommer bli helcoolt!
Daniel kom hem vid åtta-tiden och då hoppade pojkarna in i duschen och sen fick Fenix sova.
Idag är Fenix fortfarande lite snuvig. Pigg och glad är han dock och full med bus. Det är så härligt! Vi blir hemma idag oxå, vill ju inte smitta ner någon annan.
Det blir nog en sväng till stranden idag igen om det soliga vädret håller i sig. Fenix och jag blir ensamma ikväll oxå då Daniel ska åka gocart med jobbet i eftermiddag/kväll.


Fenix spanar in vad som finns på skötbordet

Sittter avslappnad på vägen till stranden

Hjärtat!

Provsmakar diverse saker

Glader!

Mamma med sin älskade underbara son!

Kollar in bänken

Ute på promenad med morfar

Läser reklam

Hälsar på i mormors knä

Hej morfar!

Busen i morse! Har varit inne i badrummet och hämtat sin hårborste

Bus, bus, bus!

Jag  har inte gjort något!

Påklädd för dagen och buset fortsätter. Håller på och sliter ur allt ur leksakslådan

Kul med fjärrkontroller

Tittar på tv med en papperslapp i munnen!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0