Fredag

Jösses vilket trist väder det är nu ett tag. Regn, regn, regn hela dagen nästan. Dage började i alla fall på bästa sätt med Fenix som kröp upp på stolen brevid min när jag åt frukost och sa "Mamma, jag älskar dig" Gullungen! Det vart en lugn förmiddag hemma. Morfar var förbi och fikade i går eftermiddag och tog med sig Embla så vi slapp en regnig promenad idag. Vi har hållit oss inne, tvättat och fixat lite. Daniel slutade tidigt och var nog hemma runt halv tolv, tolv ungefär. Corona sov då.
När hon vaknade åkte jag ensam in till norrtälje och köpte en tröja tills imorgon. Då det inte riktigt var planerat med ett barn till och jag gett bort mina mammakläder så var jag tvungen att handla en tröja i alla fall. Jag kan i sig  ha dem flesta av mina kläder ännu, det är några plagg som inte riktigt når över magen, hihi!
Hittade en mössa och vantar till Corona oxå.
När jag kom hem hoppas pojkarna i badet och jag mös med Corona. Farbror Mikael kom förbi och busade med barnen och fikade.
Nu är middagen intagen och Fenix, Corona och Pappa har haft mys med glass i soffan. Själv tycker jag ju inte om glass så jag avstod trots att Fenix ville bjuda flera gånger.
Jag ska snart duscha Corona och sedan är det sängdags för trollen!
 
Två riktiga busfrön
Farbror Mikael blåste upp ballonger som barnen hade väldigt skoj med!
Glassdags!
 
 
 
 

Torsdag

I onsdags kväll gjorde chokladskålar till torsdagens efterrätt. Jag bakade även frallor som fick jäsa i kylen över natten. Daniel dammsög under tiden.
På torsdagmorgon lämnade vi Fenix på dagis och sedan åkte vi hem och gräddade frallorna och förberedde frukost. Carro kom och åt frukost med oss.
Efter frukosten fick hon gå ut och sova i vår gäststuga då hon hade jobbat natt.
Corona fick oxå vila och medans tjejerna sov gjorde jag daimmousse att fylla chokladskålarna med. Jag fixade även med lite papper, skickade bl.a. in papper om havandeskapsledighet. Tänk att det ska behöva vara så mycket papper ! När Corona vaknade fick hon lunch och sedan hämtade vi Fenix på dagis, han var lite trött och la sig på vår säng och tittad på film en stund.
Daniel kom hem redan vid tre, han spacklade då i Fenixs rum. Jag förberedde maten. Carro kom upp vid fem-tiden då hon sovit klart.
Vi åt kalops till middag och när barnen somnat så vart det efterrätt. Det vart en mysigkväll med god mat och väldigt trevligt sällskap!
Carro åkte efter åtta för att jobba ytterligare en natt, den sista! Nu kommer hon börja jobba i Uppsala där hon bor istället, skönt!
Jag och Daniel tittade på tv en stund innan det vart sängen.
 
Tillverkning av chokladskålar
 
 
 
 
 
Daimmousse på gång
 
 
 
Färdigt!
Bröden klara för en natt i kylen
Färdiggräddade
Frukostdax!
Daniel kommentar till Coronas klädsel: Ska hon på pridefestival? Fenixs kommentar: Vad har Corona på sig? Hihi, jag tycker i alla fall att hon är jättefin!
Slappar efter dagis
Middag
Carros mat såg godare ut!
 

Onsdag

Idag åkte jag och Corona in till norrtälje efter att vi lämnat Fenix på dagis. Vi började på MVC där vi lyssnade och kollade läget på lillasyster. Allt såg bra ut, hon är en liten vilde som sparkade mot ultraljudet, hihi! Blodtryck och Hb:et var bra ! Barnmorskan tyckte det var så roligt att jag var så smal för då kan hon känna bebisen så väl! Vågen behövde jag inte ställa mig på idag. Barnmorskan sa att jag nog inte gått upp speciellt mycket och har jag inte gått upp något alls så är det inte så mycket att göra år. Magen var i alla fall normalstor och det är ju det som är huvudsaken, att lilltjejen växer!
Corona tyckte det var jättespännande att lyssna på hjärtljuden som kom från mammas magen, hon uppförde sig som ett ljus under besöket.
Vi åkte sedan till Coop, Ö&B och elgiganten innan vi mötte upp Daniel på Antep för att äta lunch, mysigt!
Innan vi åkte hem gjorde vi ett snabbstopp på Lindex och Kappahl, skulle behöva ha en tröja men hittade inget, Corona fick dock 2 par tröjor och ett par byxor medans Fenix fick ett par vantar.
På vägen hem hämtade vi upp Fenix. Barnen har busat nu och jag har förberett morgondagens middag samt nu ska jag påbörja dagens.
 
 
Väntar på MVC
 
 
 
Lunch
 
Smaskig chokladpudding till efterrätt

Tisdag

I går hade vi en relativt lugn dag här hemma. Fenix var på dagis och när Corona vilade så passade jag på att fixa med diverse papper här hemma och sorterade och ringde lite. Fenix var så söt när jag lämnade honom och undrade om jag behövde en kram innan jag gick hem, hihi! Självklart behövde jag en myskram!
När vi hämtat Fenix på dagis vart det mellis och sedan fick barnen busa här inne medans jjag bakade hjärtformade tekakor till mina hjärtan. Dem var perfekta att ha till soppan som vi åt till middag.
Efter middagen vart det en sväng med familjen till norrtälje för att handla lite. Barnen somnade sedan som stockar när vi kom hem!
 
 
På väg till dagis
På väg för att hämta Fenix
 
Gullungarna vill hålla varandra i handen
 
Smaskiga tekakor till mina hjärtan!
 
 

Busunge

 
Corona är ju som sagt mer vild än tam för tillfället och klättrar runt på allt!

Måndag

 I går började vi morgon med en promenad och sedan brödbak av Fenixs favoritfrallor. När Corona sovit sin sovstund och vi ätit lunch så åkte vi till norrtälje. Vi började med ett stopp i mammas och pappas lägenhet där jag lämnade ett par byxor som mamma ska laga. Sedan gick vi till posten där vi köpte frimärken och postade några paket. Tillslut var det dags att åka till Färsna som Fenix tjatat om hela förra veckan!
Barnen älskar att vara där och titta på djuren och framförallt titta och sitta på traktorerna. Igår höll även en grävmaskin och hjullastare på att jobba på gården så då vart det extra bra!
Fenix fick en glass och Corona en kaka innan vi började röra oss hemmåt igen.
När vi kom hem var det bara att börja med middagen och efter maten busade barnen med pappa!
Kvällen vart sedan lugn, ja eller lugn och lugn, det är aldrig lugnt här hemma med Corona som klättrar precis överallt men men......
 
 
 Fenixs favoritbröd!
 Glad tjej på väg till norrtälje
 
 Fenix tittar på film
 Hjälpredan sätter på frimärken
 
På Färsna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hemma och busar med pappa!
 
 Tokfia står och klättrar överallt!
 
 
 
 
 Pappa nattar Fenix!
 

V.24

Nu är vi i vecka 24, det går i en rasande fart! Imorgon ska jag till mvc och lyssna på lilla miraklet! Ska bli så mysigt !
 
V.24

Söndag

I går var det lite trist väder igen, det var uppehåll en stund och då gjorde vi en liten utflykt till roslagsstoppet med barnen, dem hade loppis där. Fenix hittade en betongbil som han fick och sen hittade vi en ny overall till lilltjejen i magen.
Vi stannade och handlade och åt lunch innan vi åkte hem igen.
Resten av dagen vart lugn med ett fika besök av farfar samt ett till fikabesök av mormor och morfar som kom och lämnade Embla.
 
Pappa är bra rolig han
 
 
Lunch
 
 
 
 
Lek
Fruktstund och filmmys i sängen
Corona smakar äppelpaj av mormor
 

Söndag morgon

Morgonmys och frukost avklarad!
 
Vi har ju två barnstolar men tydligen är det mysigast att sitta på samma!
Gullungen vill hälla upp sin egen dricka!
 
 
 
 
 
 
 
 
Mer vild än tam och klättarar runt som en apa överallt!
 
 

Lördag

Igår var jag hos Marie och slingade håret och klippte mig. Kom dit vid halvtio och åkte därifrån vid runt kvart över ett,så himla skönt att få håret ompysslat och bara sitta i lugn och ro!
Nu vart det rödaktigt med slingor i, perfekt!
När jag kom hem igen bakade jag en äppelpaj. Daniel lagade stek med potatis, sås och grönsaker. Farmor, farfar och farbroro kom över och åt middag.
Trollen somnade vid halv sju och då vart det soffan för mig och Daniel.
 

Lördag

Efter en mysmorgon i sängen med Daniel och barnen gick jag upp och satte in frallorna, som jäst i kylen över natten,  i ugnen. Det vart en god frukost med nybakat bröd!
Nu håller Daniel på att fixa med fönstret igen, det ska bli fint på insidan nu. Vid halv tio ska jag till Marie och klippa och slinga håret, skönt!
 
Så här såg dem ut igår
Färdigjästa!
Nygräddade frallor
 
 
 

Fredag

 Igår var Daniel klar på jobbet tidigt ovh var hemma redan vid tio. Han satte då in fönstret i Fenixs nya rum, Fenix var med och studerade det hela noggrant!
När Daniel var klar med fönstret så åkte vi alla till norrtälje. Vi köpte en mössa till Fenix och mat. Vi lämnade även Embla hos mormor ochmorfar, hon ska få vara hos dem över helgen.
När vi kom hem vart det middag och sedan lite bus med barnen innan läggdags vid halv sju.
Jag bakade frallor, eller jag gjorde degen och bakade ut den, sen fick den jäsa i kylen över natten.
Kvällen spenderades framför tv:n med Sons of Anarchy.
 
 
 Redo för morgonpromenad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Håller koll på pappa så han gör rätt med fönstret
 
 
 
Mys med Embla innan hon ska till mormor och morfar
 
 
 
 
 
Busfia!
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Vi vart  inte hemma riktigt hela dagen igår ändå. Marie ska klippa och slinga mitt hår på lördag och hon undrade lite om färger och så. Vi möttes nere på bageriet i Södersvik, hon hade med sig färgkartor som vi kikade på. Det är så himla svårt men jag tror att det får bli lite mörkare och rödare nu. Vi kollade ut lite färger i alla fall och hon hade dem alla hemma, perfekt!
Efter fikat hämtade jag upp Fenix på dagis och så gick vi hem. Fenix ville ha pannkaka till middag så det vart till att grädda grahamspannkakor som båda barnen älskar. Fenix åt 4 pannkakor och Corona 3, fattar inte vart maten tar vägen.....dem äter ju mer än mig. Jag hann knappt steka färdigt ett pannkaka innan det var dags att fylla på tallrikarna. Corona kastade sin tallrik på golvet i protest när det tog för lång tid att få en till. När pannkaksmonstrena äntligen var mätta så fick dem gå ut en stund. Farbror Mikael kom förbi en sväng och skulle låna lite verktyg. Daniel kom hem straxt därefter.
Efter att Daniel ätit så gick vi till farmor och farfar och fikade.
 
 
Fikar med russin på bageriet
 
Kardemummabulle och äppeljuice, smaskens!
Lekhörnan var skoj
Linnéa gjorde Corona sällskap
 
 
 
Lilla bebistjejens overall kom med posten igår.....antar att det kommer vara kallt i januari när hon kommer.
Mammas pannkakstroll
 
 
 
Slut.....
Vill ha mer!
På väg till farmor och farfar
Smakar fika av farbror

Onsdag

I går natt bökade Corona runt lite, hon har blivit lite snorig igen och har lite svårt att sova då. Hon fick komma i till oss . Hon ålade rrunt i sängen en stund men somnade tillslut om. Det var tänkt att vi skulle till öppna förskolan men på dan men vi var kvar hemma då hon var ganska så trött.
Det vart lite bak av kakor, chokladkolakakor och kolakakor.
Daniel hämtade upp et fönster som vi beställt på hemvägen från jobbet och sedan kom Jocke förbi och kikade på ett element som inte riktigt vill funka. Jag och barnen åt innan Daniel då det blev ganska så sent för honom.
I natt har Corona sovit ordentligt igen hoppas att hon inte blir så snorig den här gången. Vi har nu lämant Fenix på dagis och Corona ska snart få lite mellis innan sin sovstund. Vi stannar nog hemma idag oxå för säkerhetsskull så tjejen får ta det lugnt!
 
Gullfia
 
 
Så här ren och snygg är man efter dagis!
Lite äpple på vägen hem
Kakor
Mys i soffan
Morgonmys i morse
 
Corona vill ha med sig Embla hem från dagis igen!

Tisdag

Efter att jag och Corona lämnat Fenix på dagis igår så åkte vi och handlade lite. Efter sovstund och lunch hämtade vi upp Fenix och sedan vart det en eftermiddag och kväll inne då det regnade.
Jag gjorde köttfärsbiffar med kantarellsås till middag, Daniel kom hem lite tidigare så han hann äta med oss.
Mikael kom förbi en sväng och fikade på kvällen.
 

Mammas hjärtegryn!
 
 
 
 
 
 
 

Stora hjärtegrynet!
 

Vecka 23

Nu har vi kommit till vecka 23 och tjejen sparkar fortfarande på som bara den. Antingen är hon väldigt stor eller väldigt stark för hon sparkar hårt! Inte så att det gör ont på något vis men hon tar i ordentligt. Känns nästan som om man vore fullgången. Tittar man på korten från dem föregående veckorna så ser det ut som magen blivit mindre. Tror det har med kameravinkeln att göra eller så har tjejn flyttat sig lite uppåt och därför der magen mindre ut!
Nästa vecka är det dags för MVC, längtar efter att få höra dem små, snabba hjärtljuden!
 
 

v.23

Klätterapan

Puss- och kramkalas!

 
 
 

Måndag

I går hade vi en mysig hemmadag, vädret var ganska så trist så vi var mest inne. Vart lite rensning av diverse saker samt tvätt som vanligt.
Corona är mer vild än tam och klättrar på allt och speciellt sin stol som hon nu ärvt av Fenix. Hon älskar den stolen och klättrar upp och sätter sig där hela tiden. Det blir lite passning av den damen! Är det så att hon inte skulle nå upp någonstans för att klättra så hjälper storebror mer än gärna till, pust! Som sagt man får inte mycket lugn och ro här hemma nu!
När jag frågade vad Fenix ville ha till middag så sa han -" Soppa, kött och potatis". Ehhh, jaha, jag gjorde en en köttfärssoppa med potatis i och den slevade han glatt i sig så det var väl något sånt han hade tänkt sig....Självklart måste man ha nybakat bröd till soppa så vi bakade ett långpannebröd.  Barnen var hungriga så vi åt innan Daniel kom hem. Han kom precis när vi hade ätit klart.
Farfar var förbi en sväng och fikade på kvällen. Barnen var trötta efter dagen och somnade vid tjugo i sju. Trötta små änglar!
 

Morgonpromenad med gullungarna!
 
 

Klätterapan!

På sin favoritplats

Bär runt på sin väska som hon fått av farmor
 
Fenix ställde fram stolar så dem kunde leka tåg

Nybakat bröd
 

Divan sitter och äter

Fenix var nöjd med sin mat i alla fall!

Söndag

I går tog vi det lite lugnt här hemma på förmiddagen. Det vart en morgonpromenad. Fenix var med Daniel medans Corona sov och jag lagade lunch. Dem pysslade lite med diverse saker ute.
Efter lunch och sovstund gick vi alla ut igen. Corona är helt förälskad i gräsklipparen så hon fick sitta på den en stund och sedan fick hon även åka ett varv med pappa.
På eftermiddagen åkte vi till Yvonne och Micke för att lämna av lite killkläder till Leo. Vi fick gott fika och barnen busade runt. Fenix älskar deras studsmatta så det får väl bli en sån nästa år.
När vi kom hem igen hade farmor varit här och lämnat av leksaker till Fenix samt en stokkestol. Perfekt, nu får Corona äntligen Fenixs stol som hon älskar så får Fenix sitta på den nya stolen. Just nu har jag fått lägga ner alla stolar då Corona klättrar på precis allt!
Det vart middag och farmor kom förbi en sväng och fikade.
Daniel målade taket i Fenixs nya rum på kvällen när barnen somnat och jag la ut lite saker på tradera som ska säljas. Skönt att rensa och få undan saker.
 

Hungrig tjej väntar på frukost
 

Fenix ville bre sin macka själv, rikligt med smör!
 

Ännu mer rikligt med leverpastej
 

Det hela toppades med en skinkskiva
 

Morgonpromenad
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fika hos famor och farfar, Corona får mysa med Molly
 
 

Den älskade gräsklipparen
 
 

Fina killen!
 

Hos Yvonne och Micke
 

Leo
 

Corona ska pussa Leo
 
 

Corona och Niva
 

Bus i studsmattan

Lördag

I går bakade jag två grova pch mörka råglimpor på förmiddagen. När Corona hade sovit klart och vi ätit lunch så åkte vi till Vätö Stenhuggeri. Daniel och Fenix tittade på sten, berg och lite olika maskiner, båda tyckte nog att det var lika spännande. Det låg jättefint till med en fantastisk utsikt. Vi satte oss ner och hade en liten fruktstund innan vi åkte tillbaka igen. Vi stannade till i norrtälje och handlade lite mat samt tapeter till tjejernas garderobsdörrar.
Resten av kvällen blev lugn.
Nybakat

Vätöbron
 

Framme
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gullungar
 

Fruktstund
 
 
 
 
 
 

Glad tjej på väg hem igen
 
 

Handlat täckpapp
 

Ute och leker
 
 
 
 
 
 

 

Fredag kväll

I går åt vi middag hos farmor och farfar, Corona fick en kokosboll som hon glatt smaskade i sig, lite kladdigt vart det ju men hon var en riktigt lycklig liten tjej!
På kvällen när barnen somnat tog jag en promenad och när jag kom tillbaka så hade Daniel tänt ljus och en brasa. Det vart popcorn och godis samr Sons of Anarchy, myskväll helt enkelt!
 

Smaskens
 
 
 
 
 
 

Kvällsmys
 
 

Syskonmys i sängen i morse
 
 

Fredag

 Caspers dagis hade stängt idag så då passade jag och Carina på att åka till Lekiz i Åkersberga med buspojkarna. Corona var kvar hemma med Daniel som fortfarande har ont i bihålorna.
Jag och Fenix hämtade upp Carina och Casper och så åkte vi till Åkersberga tillsammans, kändes onödigt att ta två bilar.
Pojkarna busade på och höll ett intensivt tempo i två timmar. Det vart mycket skratt och bus för dem! Dem hade så skoj tillsammans, roligt!
Glass och varmkorv hanns med mellan all lek och även en kisspause. Fenix är så duktig utan blöja!
Innan vi åkte hem åkte vi förbi en stor godisaffär med grabbarna och dem fick shoppa loss, mungiporna var uppe vid öronen när dem gick mellan allt godis!
Efter att vi släppt av Carina och Casper igen så åkte vi hem. Fenix är lite trött och ligger på sängen med Daniel och tittar på film. Corona går runt och busar som vanligt.
Om en timme ungefär ska vi till famor och farfar och äta middag.
 
Hade dåligt med batteri i vår kamera så en del kort är från den men dem flesta är från Carina.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presenter

För en stund sedan var farmor förbi här och det vart rena julaftonen för barnen. Corona fick ett jättefint piano och Fenix fick två stycken maskiner. Corona är stormförtjust i sitt instrument och Fenix är lika förtjust i sina maskiner. Tack snälla!
 

Paketöppning
 

Coronas
 
 
 

Fenixs

Torsdag

I vanlig ordning gick jag och barnen till dagis i morse. Fenix var nöjd över att komma dit och började leka på en gång.
När jag kom hem igen vart det lite mys med Corona innan det var dags för henne att sova. När hon somnat bakade jag en äppelpaj och sedan tittade jag och Daniel på en film.
Runt halv ett kom Carro och Lova hit, Lova var så fin, hon hade tagit skolkort idag.
Vi åt tacolunch och efter lunchen åkte jag och hämtade upp Fenix. När jag kom hem igen fikade vi med äppelpaj. Det vart massa prat och mys innan dem åkte härifrån igen.
Familjen tog en promenad ner till Södersvik och runt lite, det var ju så härligt väder! Vi såg en älg på vägen hem som Corona tyckte var jättespännande!
När vi kom hem fick barnen middag, jag och Daniel var ganska mätta efter maten så vi tar nog något lättare att äta senare.
Daniel har gått till farfar en sväng för att lämna en spegel och barnen busar för fullt här hemma.
 

Fenix pratar med fölet på vägen till dagis
 

På dagis
 

Lunch
 

Paj
 

Snälla pappa får jag smaka äppelpajen!
 

Smaskens!
 

Två små barn är väldigt intresserade av vad Lova gör
 
Mys med Lova
 
 
 
 
 
 
 

På promenad
 
 
 

Älgen
 
 

Onsdag

I går fick jag ett meddelande från Yvonne när jag var på väg till dagis, hon underade om vi inte skulle till öppna förskolan. Var där en del innan sommaruppehållet men har liksom glömt av det lite nu så jag och Corona packade ut oss i bilen och åkte dit.
Det vart som vanlig sångstund som Corona älskar och när den var klar fick hon sätta sig vid pianot och spela några fina toner! Hon älskade att sitta där och hon tryckte så försiktigt.
Efter besöket där åkte vi hem igen, Daniel var hemma igår oxå och kommer bli hemma resten av veckan oxå med sin bihåleinflammation. Corona fick lite att äta och sedan ville hon vila. Jag och Daniel gjorde lunch och kröp ner i sängen och tittade på Sons of Anarchy, mysigt!
Jag gick sedan och hämtade Fenix, Corona sov fortfarande så hon fick vara kvar hemma. När vi kom hem vart det mellis och sedan en snabbfika med farfar. Vi åkte sedan in till norrtälje och BVC. Fenix skulle på 3-årskontroll. Han var jäteduktig och pratade på och klarade alla tester på tal och förståelse. Han klättrade upp i Karins,BVC- sköterskans, knä en stund och ville kolla på hennes dator hihi ! Fenix är en lång och redig kille, han är nästan lika stor som en 4-åring. Corona fick oxå sätta sig på vägen, hon väger nu 9.7 kg. Hon ligger ju inte oväntat fortfarande under viktkurvan men följer så fin sin lilla kurva under alla andra!
Det vart en storhandling på flygfyren oxå innan vi åkte hem och åt mat och nattade barn!
 
På öppna förskolan tillsammans med Leo

Spelar så fint!
 

Man måste självklart läsa bland noterna om man ska kunna spela
 
 
 

Så skojigt!
 
 

 
 
 

Tisdag

Idag har jag städat av här hema och fixat lite. Efter dagis så kom Marie, Liam och Linnéa hit och fikade och lekte. Barnen tyckte det var jätteskoj! Daniel kom hem tidigare från jobbet då han har ganska så ont i sina bihålor. Han fikade med oss och busade lite barnen.
Efter ett par timmars busande var det dags för dem att gå hem.
Daniel hade med sig en jättefin orkidée hem, det tog ett tag för mig att komma på att det var vår 3-åriga förlovningsdag. Tack snälla hjärtat för den fina blomman och förlåt att jag är så glömsk! Älskar dig!
Det vart fläskfilé och rotfruktsgratäng till middag. Jag har nu duschat Fenix och han och Daniel ligger på sängen och tar det lugnt och tittar på film. Corona springer runt här hemma och dansar till musik!
När barnen somnat blir det en lugn myskväll!
 

Så hät glad blir man i det härliga vädret
 

Corona kröp in bakom grillen och fastnade
 
 

Gullungen!
 

Solhatten på när vi hämtar Fenix
 

Fika
 
 

Lek
 
 

Pappas skor är populära!
 
 
 
 
 
 
 
 

Min fina blomma
 
 
 
 
 

V.22

Då var i vecka 22. Tjejen är riktigt aktiv och sparkar på som bara den! Hon är mer livlig än vad både Fenix och Corona var, får se vad det här blir för en lite buse när hon kommer ut! Det är i alla fall supermysigt med alla sparkar!
 

Måndag

 Igår hade jag och barnen en mysig hemmadag med mycket utevistelse i solen. Corona var så nöjd med att Embla hade kommit hem.
Jag gjorde iordning en rotsaksgratäng som jag satte in i ugnen kvart över tre och halv fyra fick vi strömavbrott. Jaha, tänkte jag den kommer väl igång snart men det tog 4½ timme innan den kom igång igen. Daniel köpte med mat hem till Fenix. Corona fick äta mackor och yoghurt. Vällingen fick Daniel värma på grillen, det gick ju bra det oxå!  I och med att vi trodde att elen skulle komma igång ganska så fort så köpte vi ingen mat till mig och Daniel . Som tur var köpte Mikael med sig mat hem till oss när han kom hem.
Daniel åkte in till vårdcentralen på kvällen då han varit förkyld länge och nu fått ont i bihålorna. Han fick pencillin så nu ska det väl ge sig!
Straxt efter åtta kom elen igång i igen och vi mös framför tv:n en stund innan sängen.
 

Den här beställde jag till nya lilla tjejen som hon ska ha på sitt
 

Fenix ställde lastbilen på min mage och sa att bebisen skulle ha något att leka med, så söt kille!
 

 
 

Sitter och myser i solen
 

Lek
 

Glad tjej
Kompisen är hemma igen
 

Mys
 

Klia magen
 

Håller span tillsammans
 
 
 

Lite påfyllning i magarna
 

Coronas bästis är hemma igen!

Corona har ju varit med mormor och morfar på landet sedan i tisdags och igår kom hon hem igen. Corona och Fenix sov när hon kom hem. Imorse när Corona fick syn på Embla så hamnade mungiporna uppe vid öronen! Hon är tokförtjust i Embla!
 
Lycklig återförening

Söta barn!

Söndag

I går var vi ute och busade mycket, det var riktigt härligt väder! Jag var i sig inne en stund och bakade tunnbröd.
På eftermiddagen följde vi alla med till kyrkogården för att tända ett ljus för Cecilia. Vi gick sedan en promenad och tittade på skolan där Fenix och Corona kommer gå så småningom, det är ju några år kvar i alla fall!
När vi kom hem vart det mer lek ute. Daniel ordnade en stund med båten och jag och Fenix bakade en kladdkaka med massa gott i.
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar. Fenix fick ett fodrat galonset, Corona fick två pyjamaser och lilla bebben fick bodysar. Tack snälla. Dem fick även varsin boll och Fenix fick en liten lastbil.
På kvällen kom morfar hit och lämnade Embla som varit hos dem sedan i tisdags.
Jag och Daniel hoppade sedan ner i soffan och tittade på tv.
Morgontjej
Morgonmys

Här om dan fick Corona en cykel av farmor oc h farfar
Fenix fick den här sopbilen
 

Nybakat tunnbröd, kanske inte dem vackraste men goda!
 
 

Ute och leker
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fenix tänder ljus med farfar för faster
 
 
 
 

Här kommer barnen gå i skolan så småningom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen
 

Smeten till kladdkakan var god
 

Syskonmys
 

Var är Coronas mage?
 
 

Akrobatik i soffan
 
 
 
 

Gullungar

Glass hos farmor och farfar
 
 

Coronas
 

Bebisens
 

Fenixs

Lördag

 I lördags förmiddag kom Carina, Kimmo och Elvira hit. Vi började med att äta lite lunch, grillad korv och sedan lite fika. Jag och Carina åkte sedan till lekrymden med Elvira och Fenix. Corona fick vara hos farmor och farfar en stund medans grabbarna bastade.
När vi kom hem efter ett par timmars lekande så tittade vi på film medans grabbarna lagade varmrätten, fylld fläskfilé med rotsaker och hemmagjord bearnaisesås. Jag hade förberett varmrätten och efterrätten innan dem kom. Förrätten vart en kantarelltoast och till efterrätt vart det vitchokladmousse med hallonkompott på, smaskigt!
Fenix och Corona somnade innan efterätten men Elvira var tapper och höll sig vaken trots att hon var mer än trött!
Tack för en supermysig dag!  
 
Bilderna kommer lite huller om buller då jag inte orkar sortera dem nu.
 


































Fredag

Barnen och jag skulle ha mött upp Daniel i norrtälje idag och handlat lite men Corona valde att ta en middagslur på 3 timmar så Daniel hann hem innan vi hon vaknade, hihi!
Det har för övrigt varit en mysig hemmadag idag med bus och lek både inne och ute.
Snart ska barnen nattas och sedan blir det en lugn kväll i soffan!
 
 Ritade lite på morgonen
 

Ritat klart! 
Busunge

Bebisen sprattlade på som bara den när det vart soligt och ljust!

Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så här tar vi oss upp i soffan!
 
 
 

Så där ja!
 
 
 
 
 
 

Pussgurka

 
 
 

Torsdag

I går när jag och Corona gick hem från dagis efter att ha lämnat Fenix så stannade vi och tittade på hästarna, Corona tycker det är jätteroligt med djur!
Vi tvättade lite och bäddade rent innan Corona tog sin sovstund. Jag väckte henne halv tolv för att åka in till norrtälje och äta lunch med Daniel på Antep. Smaskigt och framförallt mysigt! Corona vart glad att träffa pappa mitt på dagen!
När vi hade ätit klart tog jag och Corona en tur till Ö&B där vi handlade lite innan vi åkte hem och hämtade upp Fenix på dagis.
Det vart lite mys på sängen och sen gick vi ut och lekte tills Daniel kom hem. Alla lekte ute en stund innan vi åt middag. Jag fortsatte att sortera barnkläder som legat i kartonger. Nu ger vi bort alla urväxta killkläder och det som bebisen ska ha läggs i andra lådor, det börjar bli lite ordning nu.
 
 

Stannat och tittar på hästar
 
 
 
 

Glad tjej!
 

Den här sötnosen fick jag väcka för att hinna in till lunchen
 

Med pappa!
 
 
 
 

Efterrätt
 

Corona fick smaka
 

Köpte en filt på Ö&B
 

Fenix fick lite saker
Fick vår kokbok från kitchenAid igår som man fick när man skickade in garantisedeln

Mys i sängen efter dagis
 
 
 

Mysigt!
 

Ute och leker
 
 
 
 
 
 
Busfia

 
 
 
 
 

Corona visar vart magen är

Mammas hjälpreda kan stänga diskmaskinen

Corona älskar musik!

Onsdag

I går mötte vi upp Jessika och hennes tjejer och så hade vi sällskap till dagis.
När jag och Corona kom hem igen så tvättade vi lite och vek tvätt. När hon sedan sov så rensade jag och sorterade Fenixs garderob, skönt!
Det var meningen att jag , Marie och Jessika skulle skulle fika i södersvik igår. Vi möttes upp utanför oss och så gick vi tillsammans ner till bageriet men dem hade ändrat till hösttider så det var stängt. Vi fick ta en promenad istället innan vi gick och hämtade upp barnen.
När vi kom hem gick vi ut och lekte, jag passade även på att dammsuga en sväng.
När Daniel kom hem grillade han hamburgare för det hade Fenix beställt.  Daniel klippte sedan gräset och jag sorterade även Coronas garderob. Nu är det ordning och reda i garderoberna igen. Har plockat bort 68 ur Coronas garderob, nu är det 74-80 som gäller.
När barnet somnat tog jag och Daniel ett bad tillsammans, mysigt!
 
Lek ute här hemma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middag på gång!
 

Smaskigt!
 
 

Tisdag

I går var första dagen för Fenix på dagis efter nästan 11 veckors sommarlov. Vi hade sällskap med Jessika och hennes tjejer till dagis. Det gick kanon att lämna honom. Han hoppade ner i sandlådan och började leka med dem nya maskinerna.
När jag och Corona sedan hämta honom så hade han haft en toppendag och haft det så skoj! Härligt!
När vi kom hem lagade jag middag och när den var klar åkte vi till norrtälje för att lämna Embla hos mormor och morfar, vi hämtade även ut ett paket. När vi kom hem åt vi middagen och sedan kom Daniel även hem och åt.
När barnet somnat rensade vi lite i lådarna med barnkläder, vi kan ju brt en hel del kilkläder nu! Hittade även en del som Corona kan ha!
 

Morgonkram
 

På väg till dagis
 

Hos morfar
 

Den efterlängtade pappan är hemma!

Vecka 21

Tiden rinner iväg och vi har nu kommit in i vecka 21. Mer än hälften! Det är supermysigt med alla sparkar och man märker att hon blir större och starkare! Längtar tills den 26:e då jag ska till BVC och lyssna på lilla hjärtat för första gången!
 

Måndag

 I går tvättade vi och städade lite här hemma efter morgonpromenaden. Efter Coronas sovstund hade det klarnat upp och solen sken så vi gick ut en liten sväng.
Fenix hade önskemål om att åka till Färsna så det gjorde vi, barnen fick titta på djuren och sitta på traktorn vilket båda älskar.
Vi mötte sedan upp Daniel så tog vi en sväng på stan där vi köpte regnbyxor till Fenix samt en tröja. Vi tog även en sväng till babyproffsen för att kika på vagn, dem hade en som var intressant så vi får se. Jag och Daniel ska ta en sväng till stockholm oxå någon dag framöver och kika, men det är ju ingen brådska ännu.
Vi stannade och åt på McDonalds på vägen hem, Fenix fick åka en stund i deras i rutschbana innan vi åkte hem.
Vi kom hem ganska så sent så det var nästan dags att lägga barnen på en gång, dem fick en varsin dusch innan nattningen i alla fall.

Busfia på morgonen
 

På morgonpromenad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På Färsna
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trött tjej äter mellis

Underbara älskade Pilen!

I går fick jag ett samtal som man inte vill få. Det var från tjejen som tog över min älskade häst. Han hade tydligen fått tarmvred som inte velat ge med sig. Dem hade åkt in till Ultuna och dem hade undersökt tarmen och sett att det var ett område som var skadat och som skulle fortsätta ge honom tarmvred. Dem kunde göra en operation men troligtvis skulle den inte hjälpa utan han skulle få återkommande tarmvredsattacker med kramper mm.
Så igår fick Pilen somna in 18 år gammal.  
Han var verkligen världens goaste och och mest rara häst med ett hjärta av guld! Han var fantastisk på alla sätt och vis och var världens bästa vän!
Älskar dig hjärtat, du har lämnat ett stort hål i mångas hjärtan! Du har stöttat mig och tröstat mig så många gånger och jag önskar att det fanns något mer man kunde göra för dig men tyvärr gick det inte. Ha det så bra nu på dem gröna ängarna med dina kompisar! Du kommer alltid vara saknad!
 

Sista bilden på Easters´s Charm of Plaza,  "Pilen"
 
 

Gullungarna myser med varandra på båtmässan!

 
 
 
 

Söndag

Idag åkte familjen iväg till Gustavsberg för att gå på båtmässa. Vi åkte waxholmfärjan dit och på hemvägen tog vi bilvägen hela vägen.
När vi kom fram började vi med att äta lunch och sedan gick vi runt och tittade på alla båtar och saker.
På hemvägen stannade vi snabbt vid barnens hus för att kika lite på barnvagnar men det var inget som föll i smaken. Har hittat en på nätet som finns inne i stockholm så vi får väl kika på den när vi har svängarna förbi. Det är ju ingen brådska ännu. Vi handlade i alla fall en väghyvel till Fenix och två pyjamaser till Corona.
När vi kom hem bakade jag två hälsolimpor. Daniel håller nu på i båten och pysslar. Om en stund ska vi till farmor och farfar och äta middag och efter det kommer morfar och lämnar Embla.
 
Trött tjej på väg på båtmässa

Fenix kollar på film
 

Färjan
 

Fenix fick sitta i mitt knä och spana ut när vi åkte färjan
 
 

Lunch
 


På mässan
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Trötta barn på väg hem
Nybakat bröd
 

Lördag

I går var Fenix med farmot och farfar till 15-tiden ungefär. Jag och Corona var hemma och mös i regnet. Vi städade och förberedde middag.
Daniel kom hem vid två tiden från jobbet. Han duschade då och gick sedan och hämtade Fenix.
Vi hjälptes åt med det som var kvar av maten och vid 17.30 kom Carro. Hon hade med sig födelsedagspresent till Fenix. Ett tåg och ett kort där det stod att hon skulle bjuda honom på bio, perfekt!
Det vart i alla fall en supertrevlig middag med massa prat. Till förrätt vart det kantarelltoast med parmesanost, Till varmrätt vart det kycklingrullader och pressad potatis och till efterrätt kolakräm och mjölkchokladtopping. Det vart riktigt lyckat alltihopa!  
Tack för en supertrevlig middag vännen!

Busungen hemma på morgonen, mer vild än tam!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolan kokar
 

Första steget klart
 
 

Nu är efterrätten klar med mjölöchokladmousset på
 

Toasten på G
 

Färdigt
 

Corona och Carro
 

Smaskigt
 

Kycklingrullader
 

Corona älskar att sitta på Fenixs stol
 
 

Från Carro
 
 

Fredag

I går regnade det hela dagen. Som tur var regnade et lite mindre under en stund och då passsade vi på att ta en promenad med Embla. Corona höll på att somna och det var lite för tidigt för henne att sova så hon fikck gå en bit för att hålla sig vaken.  Hon var helnöjd och även Fenix, han höll henne i handen och hjälpte henne upp när hon ramlade, så söt!
När Corona lite senare fick sova tittade jag och Fenix på film, tvättade lite och vek tvätt. När hon sedan vaknade så vart det lunch och sedan åkte vi in till norrtälje för att lämna Embla hos mormor och morfar och möta upp Daniel och handla.
När vi kom hem badade Daniel barnen och sig själv medans jag lagade middag. Fenix tjatade tidigare i veckan om att sova hos farmor och farfar så farmor kom och hämtade honom igår och han fick sova där.
När Coronat somnat här hemma så tittade jag och Daniel på film, mysigt!
Det var tomt här hemma nu på morgonen utan Fenix, han och farmor skulle åka iväg på lite lika saker idag. Daniel jobbar en stund idag men han åt frukost med mig och Corona först, det skulle inte bli så lång dag för honom, skönt! Det regnar även idag, verkligen jättetrist! Jag och Corona får väl mysa inomhus idag. Vi ska förbereda lite middag då Carro kommer ikväll. Ska väl städa av lite som vanligt!
 
Nu ska vi se vad pappa har i garderoben
 

 
 

 
 

Promenad

Pratar med syster
 

Finaste barnen
 
 
 
 

Hjälper syster upp

Bäst att hålla handen
 
 

Mys i sängen framför en film

Fullt med banan i munnen
 
 

Busfia i fönstret
 
 
 
 

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0