Torsdag och Fredag

I går så fixade jag liten i lilltjejens rum. Jag maskerade alla golv- och taklister samt dörr- och fönsterfoder. Täckte även golvet med täckpapp.
På eftermiddagen kom farmor, farfar och Mikael hot och åt middag. Det blev köttgryta och sedan blåbärs- och hallonpaj till efterrätt. Corona smakskade i sig massor med paj, hon verkar även tro att man kan absorebera upp pajen genom kroppen eftersom det nästan var paj på henne än i henne, hihi! Jag hade i alla fall klätt av henne innan hon fick börja äta. Daniel bar in henne i duschen där jag tog över och började operation sanering av damen. Hon blev ren till slut i alla fall!
Idag är Daniel hemma, han har jobbat in den här dagen. Han roade barnen i morse medans jag målade lilltjejens rum. Det var grönt innan och nu är det lila. Det blir nog jättefint när det är klart, ska måla en gång till, får se om jag hinner med det imorgon kanske.
Daniel ska snart till norrtälje och skriva om lite lån, barnen och jag håller oss nog kvar hemma, det snöar och blåser väldigt så det är skönt att hålla sig inne en sån här dag!
 
Corona smaskar i sig paj
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan målning
Efter första strykningen
 

V.33

Hann inte lägga upp bilder på magen i tisdags då vi hade kommit till v.33 så jag gör det nu istället. 7 veckor kvar alltså till beräknat. Längtar efter lilltjejen men det är samtidigt supermysigt att ha henne sprakandes och buffandes i magen.  
 
 

Torsdag

Jaha, igår eftermiddag började det snöa och det har inte slutat ännu. Barnen var alldeles överlyckliga i morse när dem kom utanför dörren! Corona la sig ner i snön och bara mös och skrattade! Tokiga ungar! Nu är dem på dagis. Vi blir alltid lite sena varje dag då Corona har kommit in i en sovperiod igen. Hon somnar halv sju på kvällen och sedan får jag väcka henne klockan åtta på morgonen för att hinna til dagis inom någon rimlig tid i alla fall. Dem ska ju vara där halv nio.
Det var egentligen meningen att Carro skulle kommit hit och ätit lunch idag men jag fick ett meddelande igår kväll att hennes dotter hade kräkts så dem håller sig hemma och det är vi tacksamma för, ingen magsjuka här tack! Den underviker så länge det bara går!
Ska börja fixa lite i lilltjejens rum nu, blir nog till att skruva loss lite möbler samt maskera inför målningen.
 
 
Lyckliga snömonster!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Efter att jag lämnat barnen igår så åkte jag hem till Yvonne för att lämna lite kläder som Fenix vuxit ur. Jag blev bjuden på nybakade scones, smaskigt Det blev fika och en hel del prat! Vi fick även hem lite kläder till tjejerna som deras tjejer vuxit ur, tack!
Efter fikabesöket åkte jag in till norrtälje och handlade och sedan vidare hem för att packa upp varorona och sedan tillbaka till dagis för att hämta barn igen.
När vi kom hem vart det mellis och jag lagade en köttgryta som vi ska äta idag. Lagade en svamprisotto med champinjoner, kantareller, vitt vin och parmesan i till mig och Daniel och barnen fick köttbullar och makaroner.
På kvällen vart det lite städ och fix här hemma. Bakade även en hallon- och blåbärspaj.
 
Tröttis
Nybakade scones
Söta Dallas
Lilla Leo
Smaskig köttgryta med rödvin på gång
Corona letar matrester på golvet
 
Läser leksakskatalogen
 
Kantareller, champinjoner, scharlottenlök och vitlök till risotton, smaskigt!
Corona var hungrig och lämnade inte en makaron!
 
Fenix "målar " väggen med sin dammvippa
Blåbär- och hallonpaj

Göra pruttljud på mamma är skoj!

Corona älskar stövlar och mössor!

Tisdag

Efter att jag lämnat barnen på dagis i morse så åkte jag in till norrtälje för att få min Mother-to-be behandling som jag fick av bästa Carro i 30-års present. Det var hennes syster som utförde behandlingen som var helt underbar och bestod av helkroppspeeling och serum, massage och skalpmassage, så himla skönt! 1½ timme låg jag och njöt!
Efter behandlingen mötte jag Erika på Pelika där vi åt lunch tillsammans och pratade massa strunt som vanligt!
Det vart en svampsoppa idag och sedan en fransk chokladtårtsbit efter, himla smakigt! Det vart sedan en tur på stan och Erika höll mig sällskap. Jag handlade en julskjorta till Fenix och en julklapp till Corona. Passade även på att handla en födelsedagspresent inför helgens kalas.
Innan jag åkte hem stannade jag till vid Jysk och handlade en gardinstång. Stannade vid dagis och plockade upp barnen på vägen hem, dem hade haft det skoj på dagis!
Farmor kom förbi med varsin ljusprydnad till barnen. Tack!
Nu är middagen intagen och jag har vikt och hängt lite tvätt. Snart är det nattning av barnen som båda börjar bli trötta!  
 
 
Väntar på att få åka till dagis.
Bråttom till dagis
God lunch och efterrätt!
 
Hemma och spanar igenom leksakskatalogen som kom med posten
 
 
Fenixs nya skjorta
Myser i vår säng
 
 

Måndag

I går var vi tvugna att vara hemma hela dagen. Det kom två killar från Eldabutikemn och satte in vår nya kasett nere i vardagsrummet. Dem fixade även lite i skorstenskanalen samt satte in en sotningslucka. Farmor kom och hämtade Corona vid sovstunden så hon fick sova där eftersom det var lite livat här hemma medans dem höll på med skorstenen.
Jag passade på att stryka julgardiner samt sätta upp dem och fler adventsljusstakar, mysigt!
Farmor kom tillbaka med Corona när hon hade vaknat igen.
Resten av dagen blev det mys och bus med barnen!
 
Tokfia!
 
 
 
Ser ju lite märkligt ut!
Kasetten
 
 
Julmys!
 
 

Söndag

Daniel hjälpte sin pappa i skogen både på lördags- och söndagsmorgonen. Barnen och jag var kvar hemma och hade det mysigt!
Efter Coronas sovstund i söndags åkte vi till Vallby för att gå på julmarknad. Dem skulle ha ponnyridning och Fenix ville så gärna rida. Tyvärr hade dem slutat med ridningen när vi kom, trist! Fenix fick i alla fall fiska i fiskdammen! Vi åkte sedan till mormor och morfar på landet för att hämta upp Embla och sedan vidare in till norrtälje.
I Norrtälje vart det inhandling av färg och matta till bebisens rum samt lite mat. Barnen hittade en varsin dammvippa som tydligen var väldigt festliga så dem fick följa med hem.
Hemma var det sedan middag och mys med barnen innan läggning.
Jag tjuvstartade med att sätta upp lite julgardiner och adventsljusstakar.
 
 
BIlder från Söndagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

I lördags blev det en mysdag med barnen här hemma. Vi bakade alla pepparkakor av resten av degen. På eftermiddagen gick vi upp till farmor och farfar för att lämna lite pepparkakor och lussekatter som barnen bakat, vi vart då bjudna på middag där.
 
Bilder från lördagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

I går vart det en mysdag! Fenix och jag bakade lussekatter medans Corona sov. Efter lunch och sovstund kom Carina och Casper hit och bakade pepparkakor med oss. Morfar och morbror kom oxå förbi och bakade lite med barnen och fikade. Fenix och Casper bakade väl inte så där väldigt många pepparkakor men några blev det innan andra lekar lockade. Corona åt väl mest massa deg men vem gjorde inte det när man var mindre, det hör liksom till! Pojkarna fick nog oxå i sig en hel del, hihi!
Daniel satte upp julbelysningen på balkongen, mysigt! Han lagade även mat till oss på kvällen när barnen somnat. Grillat kött med rotsaker i ugn och sås, väldigt smaskigt och bra avslut på en för övrigt mysig dag!
Tack alla för trevligt sällskap!
Har lånat massa bilder från Carina från pepparkaksbaket, hon är så duktig att ta kort !
 
Ligger och myser och vaknar till efter sovstunden
 
 
Lussebak!
 
 
 
 
 
Pepparkaksbak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Corona hjälper till med julbelysningen
 
 
 
 
Mysigt!
God middag!

Torsdag

I torsdags var det begravning för vår älskade farmor. Morgonen började med mys i sängen med hela familjen. Daniel åkte sedan och klippte sig, han släppte av barnen på dagis på vägen dit.
När han kom hem igen så gick vi upp med lite ombyten och blöjor till barnen, till farmor och farfar. Vi fick fika och lunch och sedan gick vi hem och bytte om och åkte till Brännkyrka kyrka.
Det var en jättefin begravning! Nu är farmor med farfar, precis som det ska vara!
På vägen hem hamnade vi i alla köer så vi var inte hemma förrens halv sju. Farmor hade hämtat barnen på dagis och haft dem hemma tills vi kom hem. Vi fick middag och sedan gick vi hem med två trötta pluttar!
 
Morgonmys
 
Fina begravningen
 
 
 
 
 
 
 

Matvraket Corona!

 
Corona är nog lika glad i mat som jag är och lika hungrig jämt och ständigt oxå för den delen! Hon äter dock i samma racerfart som sin pappa och inte lika långsamt som mig. Dagens tre portioner av korv- och rotfruktsgryta slank ner väldigt fort i den lilla magen!
 
 

Onsdag

 Idag efter att jag lämnat barnen på dagis så vek jag ihop lite tvätt och plockade undan lite här hemma. Jag åkte sedan in till norrtälje och handlade lite innan jag mötte Carina vid Pelikan där vi hade en trevlig fikastund. Mycket prat och gott fika!
På vägen hem hämtade jag upp trollen igen. Corona hade precis vaknat så hon fick sitta och vakna till en stund i mitt knä innan vi gick ut och hämtade Fenix och åkte hem. Vi åt mellis och sedan gjorde vi en pepparkaksdeg som nu står i kylen och sväller till sig. Barnen tyckte det var jätteskoj att göra deg och framför allt var det väldigt gott med deg tyckte båda!
Det vart sedan matlagning. Korv- och rotfruktsgryta. Barnen åt som hästar! Nu springer dem runt här och leker. Daniel ringde nyss och blir sen hem idag, han hinner nog inte träffa barnen innan nattningen tyvärr.
 
 
 Fenix hjälpte Corona med maten igår!
 Corona och bebisen fick en varsin sådan här kudde från IKEA igår.
 3 sådana här fotoramar blev det till bebisens rum
 Så söta små IKEA kassar, barnen fick en varsin!
 
 
 Lådor till bebisens hylla.
Handlade fler fotoramar, en matta, en hylla till Coronas rum och julklapp till Corona oxå!
 Smaskig fransk chokladtårta på Pelikan tillsammans med Carina idag
 
Nu gör vi pepparkaksdeg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Gotteligott!
 
 
 Fenix hjälper till med maten!
 
Smaskigt värre!

V.32

Vecka 32 i vi i nu och 8 veckor kvar till beräknat. Lilltjejen är nog inte så liten längre utan känna väldigt stor och stark! Hon sparkar och bånglar runt hårdare än vad Fenix och Corona gjorde så vi får se hur stor hon är när hon kommer.
V.32

Tisdag

I morse efter att jag lämnat barnen på dagis så åkte jag in till norrtälje och tankade bilen, sen hämtade jag upp Erika och vi åkte till IKEA i Uppsala. På vägen dit hamnade vi bakom en lång karavan med breda fordon och varningsbilar. Det gick inte att komma om så vi fick åka bakom dem i snigeltakt, drygt! Tur att man hade trevligt sällskap!
Väl framme så betade vi av övervåningen ganska så fort och sen var det dags för lunch. Klockan var då halv elva och dem börjar inte servera varm mat förrens elva så då fick det bli rostbiff och potatissallad. Smakade inte så mycket om maten men kakan jag tog till efterrätt var god! Vi gick sedan vidare på den undre våningen. Jag hittade allt som vi skulle ha, perfekt! Det vart kuddar, julklapp till Corona, korgar, matta, hylla och fotoramar.
Jag släppte av mitt jätteroliga och trevliga sällskap i norrtälje och åkte sedan och hämtade upp barnen på dagis. Vi har nu ätit mellis och Fenix bygger tågbana. Corona ligger i mitt knä och myser för fullt! Hon måste ta igen mammatiden som hon förlorar när hon är på dagis.
Om en stund ska jag börja med maten.
Väldigt långsamma fordon
Lunchen var ju inte någon höjdare men kakan var god!
Ett av dem glada trollen
 
Mys med mamma
 
 
 
 

Bilder

Så där ja, nu fick jag över bilderna på datorn!
 
Fika med morfar i söndags
 
Fenix och Coronas kompisar går runt i trädgården
Handlar lite innan Färsna
 
På Färsna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fika med Jessika och tjejerna
 
 
 
 
Väntar på att pappa ska bli klar med vällingen
 
Krama mjölken
Mys igår kväll!
 

Måndag

Jaha, då telefonen strejkar och inte vill ladda över bilderna på datorn så får detta bli ett inlägg utan bilder och hoppas på att den är mer samarbetsvillig under morgondagen!
Morgonen började med att bädda rent alla sängar samt vika, hänga och köra tre maskiner med tvätt. Barnen och jag åkte sedan till Färsna med ett litet stopp för inhandling av saffran och tvättmedel först!
Barnen älskar att titta på djuren och sitta på traktorerna. Dem fick en varsin glass oxå innan vi åkte hem igen. Hemma vart det lunch och sedan sovstund för Corona. Fenix tittade på film medans jag duschade och städade av lite här hemma.
Vid tvåtiden kom Jessika hit med sina två tjejer och det vart en fikastund och massa bus för barnen. Corona är så intresserad av lilla Meja, ska bli skoj att se hur hon reagerar när hon får en "egen " bebis i Januari. Efter fikat började jag med maten, idag fick det bli köttfärslimpa med sås och potatis.
Barnen är duschade och sover sedan en timme tillbaka ungefär.
Daniel ligger i badet och jag ska lägga mig på soffan en stund!

Lek ute!

Helgen

Då Corona var alldeles slut i fredags så beslöt vi oss för att hålla oss hemma hela helgen så hon fick vila upp sig ordentligt inför dagis på tisdag igen. I går kom farmor förbi och undrade om Fenix ville följa med in till norrtälje en sväng och det ville han så klart! Han var tsedan kvar hos farmor och farfar resten av dagen och kom hem runt fem ungefär. Corona tog det lugnt här hemma med oss och sov middag ordentligt! Vi fixade och pysslade i hennes nya rum så nu är det snart klart, ska bara en sväng till IKEA och fixa en hylla sen så!
Jag lagade middagen som vi åt när barnen somnat, det vart fyllda lövbiffsrullader med pressad potatis.
Idag har vi oxå tagit det lugnt för Coronas skull. På morgonen hjälpte vi barnen att skriva önskelistor som vi sedan gick upp till farmor med. Vi skickade även en önskelista var till tomten.
Corona sov middag i 4 timmar, välbehövligt antagligen. Hon är ganska så kinkig nu oxå och vill bara hänga på mig. Det är troligtvis tänder på gång igen!
Vi har rensat lite här hemma idag bland fler kartonger med kläder mm. Skönt att få undan sådant som inte behövs och som bara ligger och tar plats.
På eftermiddagen var barnen ute med Daniel och lekte en stund. Mysigt!
Jag har precis gjort en kaka som står i ugnen, morfar kommer förbi ikväll och fikar och hämtar upp barnens önskelista. Mormor äter julborde på Eckerölinjen och kommer hem senare!
Daniel står och lagar middag så nu ska vi snart få lite i magarna!
 
Lunch är gott!
Mammas mystjej vill nästan bara ligga på mamma hela dagarna.
 
 
Fixar i sin nya klistermärkesbok!
 
Tillverkning av önsketistor!
 
 
 

Julklappsinspektion

I torsdags vart det mys efter dagishämtningen. Det hade kommit ett par leksakskataloger inför julen som barnen satt och bläddrade i, eller ja, Fenix bläddrade och Corona rev sönder men men.....
Kvällen vart sedan lugn!
Corona var lite kinkig på fredagsmorgonen men hon har varit väldigt klännig på mig ett tag nu, hon ska bli buren och sitta mysa! Jag tänkte inte så mycket på det utan tänkte att hon blir väl glad när hon kommer till dagis. Vid tio tiden ringde dem från dagis och Corona var bara ledsen och ville ingenting så då åkte jag och hämtade henne. Hon var sååå trött! Dem hade inte fått henne att sova fast hon var alldeles slut.
När vi kom hem försökte jag lägga ner henne ivagnen där hon brukar sova men det ville hon inte alls utan hon ville sova på mig så det fick hon. Hon sov på mig i två timmar, jag försökte lägga henne åt sidan och smita iväg ett par gånger men det gick inte alls så jag fick ligga där. Ska inte klaga för det var supermysigt!
När hon vaknade igen var det samma vanliga Corona som vaknade, glad och kramig! Skönt. Hon behövde bara få sova ordentligt!
Senare åkte vi alla in till norrtälje för lite handling och för att titta på julklappar som barnen kan skriva upp på sina önskelistor. Vi lämnade även av Embla hos mormor och morfar.
På kvällen gick vi över till farmor och farfar en stund och fikade och sedan gick vi hem och la barnen.
Daniel tände massa ljus och lagade middag så hade vi det mysigt framför tv:n kvällen!
 
Fenix apa vill oxå ha mellis
 
 
Leksakstidningarna är spännande
Syskonmys
 
Mys med en trött prinsessa
 
 
 
Leksaksinspektion till jul
 
 
Finaste killarna
Kvällsmys!
 

Torsdag

Idag lämnade jag båda trollen på dagis och åkte sedan hem och städade lite. Startade en tvättmaskin och fixade lite. Halv tio kom Yvonne hit med Leo, dem hade varit på BVC innan.
Det vart en långfika på tre timmar med massa prat om både det ena och det andra. Trevligt! Hade en liten kasse med pojkkläder till Leo som dem fick med sig hem. Overaller och så kan vi tyvärrr inte ge bort då Leo för tillfället är större än Corona och hon behäver dem, hihi! Leo är 11 månader yngre än Corona men ändå mycket större, lite roligt! Han är en redig pojke som Fenix var när han var bebis!
Efter fikat hängde jag lite tvätt och startade en till maskin. Om en halvtimme är det hämtning på dagis och då blir det full rulle här hemma igen!
 
Glada barn redo för dagis
 
Fick bli cupcakes till fika som vi bakade igår
Provar majskrokar
 
 
Söta Leo
 
 

Onsdag

Morgonen började med att vika lite tvätt, skönt att få undan tvättställningarna! Vi gjorde oss sedan iordning och åkte till dagis där jag lämnade av trollen. Jag åkte sedan vidare in till MVC. Allt såg bra ut, det är så mysigt att lyssna på lilla hjärtat! Hon ligger ganska så djupt ner i bäckenet nu med sitt huvud och hon kommer förmodligen inte att vända på sig något mer så det är perfekt, hon ligger i startposition liksom!
Jag har gått upp ½ kg på 3 veckor, inte så mycket att skryta om men förväntat. Magens mått börjar oxå sjunka ner under kurvan nu men det gjorde den med Corona oxå och hon var ju alldeles normalstor!
Vi fick i alla fall en godkändstämpel och ett besök till om tre veckor.
Jag åkte sedan och handlade lite på flygfyren. Äntligen har julknäcket kommit! Jag skulle äta lunch med Erika idag men fick ett meddelande när jag var och handlade att en av hennes hae kolik och hon var tvungen att ställa in. Jag åkte då hemåt men fick ett till meddelande innan jag kom hem om att koliken hade släppt och att hon gärna ville äta lunch. Jag åkte då hem och packade ur sakerna då jag ändå nästan var hemma. Jag plockade även ur diskmaskinen innan jag åkte tillbaka till norrtälje för att äta lunch på pelikan med Erika. Det vart en god laxfjäril med rotsaker och efter det en gigantisk chokladboll! Vi hade det jätteroligt och trevligt! Efter lunchen följde hon med mig först till babyproffsen för att hämta en babybox, sedan till kryddan och till apoteket och så avslutade vi på Ditt vackra jag för att beställa tid till min behandling som jag fick av bästaste Carro på min födelsedag. Vi skildes sedan åt och jag åkte och hämtade upp trollen.
Vi åt mellis och sedan förberedde jag middagen och bakade några cupcakes, barnen var alldeles lyckliga över att få slicka ur skålen.
Nu har vi ätit middag och lekt en stund. Daniel kommer hem runt 18-tiden trodde han så han hinner träffa barnen en liten stund innan dem ska sova.
 
Tjejen låg och väntade på mat igår
Äntligen är julknäcket här!
Smaskig lunch
 
Hämtat lådan
Mys med en liten tröttis efter dagis
 
 
Väntar på muffins
 
Busfia!
 

Tisdag

Daniel kom hem tidigare än beräknat igår. så skönt! Han kom straxt efter halv sex och då åt han medans jag duschade av barnen. Vi nattade dem sedan tillsammans.
När trollen sov tog vi oss ett bad tillsammans och sedan var tdet godis och mys framför en film!
Tisdag idag och äntligen fick Fenix komma till dagis, han tycker det har varit orättvist att hon har fått vara där i två dagar utan honom. Det gick jättebra att lämna även idag, Corona tittar knappt efter mig när jag går, hon har så mycket roliga kompisar och saker som måste undersökas, hon är väldigt framåt!
Det är idag första gången som jag är hemma utan barn sedan Corona kom till världen! Tänkte först bara ta det lugnt då jag har lite ont i ryggen och höfterna men frysen var tom på bröd så det vart till att baka. Bakade 40 stycken bullar, hälften vanilj och hälften kanel. Det vart även två limpor, 16 frallor och 20 stycken brytbröd så nu finns det lite i frysen igen.
Det vart inte mycket sitta innan det var dags att hämta trollen igen vid halv två. Allt hade gott toppen för båda. Dem hade fått köttfärslimpa till lunch och Corona hade ätit två potatisar och tre stora skivor med köttfärslimpa. Dem är alldeles förvånade över hur mycket Corona äter, hon äter mer än 3-åringarna ! Man kan ju lätt säga att hon brås på sin mamma, vi äter mest hela tiden utan att det händer något med vikten.
När vi kom hem vart det nybakat bröd till mellis och lite frukt. Snart är det dags att börja med maten!
 
Två glada barn redo för dagis
Så glada barn!
 
Bak på gång
 
 
 
 
Fenix är väldigt förtjust i sin lilla apa som oxå skulle ha mellis idag!

V.31

V.31 befinner vi oss nu då. Nu går det verkligen undan, man märker att damen är ganska så stor hon bånglar på som bara den och spänner ut hela revbensbågen.
Det är verkligen inte långt kvar nu. Corona kom ju i vecka 38 och där befinner vi oss ju väldigt snart, å andra sidan kanske jag går över två veckor den här gången, man vet ju aldrig.
Imorgon är det dags för MVC, tyckte jag var där alldeles nyss men det är 3 veckor sedan, tiden verkligen springer fram, troligtvis för man har fullt upp hela tiden.
 
V.31
 

Måndag

Då var det måndag igen. Jag och Fenix lämnade en glad Corona på dagis imorse, hon ska vara där 5 timmar om dagen hela den här veckan och jag ska finnas anträffbar om hon skulle bli ledsen och vill att mamma kommer. Dock verkar det gå bra, dem har inte rikngt något ännu! Fenix kommer gå som vanligt den här veckan, och nästa vecka kommer båda barnen gå 8.30-13-30 tisdag-torsdag.
Då jag och Fenix vart ensamma så har vi haft en mysdag. Han fick bestämma vad vi skulle göra så då vart det en tur till Färsna. Vi började dock på banken där jag behövde ordna ett nytt kort till internetbanken. Efter det åkte vi till Färsna och tittade på djuren och traktorerna. Tyvärr hade fiket stängt så efter besöket där åkte vi till flygfyren och fikade. Vi passade på att handla lite småsaker oxå och Fenix fick köra egen vagn vilket är väldigt populärt. Det blir ju inte så ofta då man måste passa honom lite och det blir lite för mycket när man ska köra en egen vagn med Corona i.
Vår bil har varit lite knäpp idag, inga mätare på instrumentpanelen vill fungera så man får försöka uppskatta hur fort man kör. Den har gjort så här en gång förut och då gick Daniel igenom bilen och hittade inget. När han sedan startade bilen så fungerade allt igen, måste vara något glapp någonstans.
Nu är vi hemma och Fenix leker på sitt rum, jag ska hänga lite tvätt och sedan bär det av ner till dagis för att hämta prinsessan.
Daniel är i Gustavsberg idag och jobbar och det var tydligen ganska så mycket att göra. Han kommer nog inte hinna hem innan barnen ska sova så han får träffa dem imorgon igen.
 
Fina julkransen som barnen gjort
Stora dagistjejen
Fenix ville ha med sin apa och den skulle oxå sitta fast i bältet
Mätarna på bilen vill inte riktigt fungera
På väg till banken
Väntar på banken
 
 
Färsna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fika på flygfyren
 
Handlar
 

Söndag, farsdag

I går startade vi morgonen med mysfrukost hela familjen då det var farsdag, dagen innan hade vi bakade en speciell kladdkaka till pappa som vi åt av efter frukosten. Det vart paketöppning för pappas del och barnen passade på att mysa extra mycket med sin pappa som varit iväg på kryssning.
Straxt innan elva kom mormor och morfar hit och fikade och morfar fick oxå farsdagspresent.
Vi lämnade barnen med mormor och morfar och så åkte jag och Daniel iväg. Vi stannade först i Täby Centrum där vi åt lunch och gick runt lite i affärena.
Vi åkte sedan vidare till gamla stan där vi gick på en guidad spökvandring som utgick från slottsbacken. Mysigt att gå runt med älsklingen i alla gränder och vrår som finns i gamla stan. Dem berättade gamla historier om folk som efter sin död stannat på vissa platser. Efter 1½ timmes promenad så avslutades promenaden med en trerättersmiddag på restaurang stortorgskällaren. Jättegott och en toppenmysig dag med älsklingen!
När vi kom hem sov Corona med Fenix var vaken så han och Daniel låg och mös på sängen en stund och tittade på film innan Fenix oxå fick gå och sova.
Vi tittade sedan på solsidan och jag fick mina fötter masserade!
 
Daniels kladdkaka
Mysfrukost
 
Haha, granen är inte riktigt färdig tror jag!
På väg mot slottsbacken
Myspys med den bästa!
 
Bilder från promenaden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den goda maten
Förrätten
 

Lördag

 Imorse var tdet en mysstund i sängen med pluttarna och sedan gick vi upp och åt frukost. Det vart lite plock här hemma som vanligt och sedan lite lek. Barnen ville gå ut en stund så vi tog en promenad, när vi kom halvvägs så började det spöregna, mysigt, verkligen! Barnen brydde sig inte alls utan tyckte det var kul med regn. Väl hemma i värmen igen åt vi lite frukt och sedan började jag med lunchen. Corona har börjat med att hon ska ligga mellan mina fötter när jag lagar mat. Trots att hon är liten så är hon vädigt mycket ivägen men söt är hon ju så kvar får hon ligga! Jag bakade även en kolakladdkaka medans lunchen vart färdig.
Efter lunch fick Corona sova  och jag och Fenix tittade på film. Farmor kom och hämtade Fenix och dem skulle göra julkransar, mysigt! Corona sov en stund till och när hon vaknat fick hon lite yoghurt och sedan gick jag upp med henne till farmor och farfar. Hon skulle oxå göra julkransar.
Jag åkte in till Norrtälje en snabbis för att leta efter en hylla till Coronas rum men hittade ingen. Köpte dock en ram och en affisch med hästar som ska sättas upp i hennes rum. Det får helt enkelt bli en sväng till IKEA igen om någon vecka för att leta hylla. Nästa vecka blir det inte då jag måste finnas tillgänglig ifall Corona skulle bli ledsen på dagis.
När jag kom hem igen gick jag upp till farmor och farfar där jag fick jättegoda räk- och skinkbakelser. Barnen hade haft det skoj och gjort jättefina julkransar, Fenix ville at vi skulle vara kvar en stund till så vi var kvar och tittade på Thomas tåget en stund.
Nu är vi hemma och barnen har precis fått middag. Nu leker dem tillsammans och jag sätter mig en stund här.
Daniel kommer hem från Banditkryssningen ikväll, farfar kommer att hämta honom i norrtälje då jag inte kan göra det för barnen ligger och sover då.
 
 Lek på morgonen
 
 Corona älskar sina hästar
 På promenad, Fenix besrättar för Corona att det regnar!
 
 
 Smaskigt med kladdkakssmet
 Till och med Fenix ville smaka
 Väntar på lunch
 
 Syskonmys
 
Kladdkakan klar
Ligger och vaknar till lite efter sovstunden

Corona hjälper pappa att ställa tillbaka sakerna i kylen igen

 

Corona hjälper pappa att tömma kylskåpet

Fredag

I går var Daniel ledig då han jobbat in fredagen. Daniel och Corona gjorde rent kylskåpet på morgonen och jag bäddade rent sängar.
Halv nio åkte jag ner till dagis med Corona och lämnade henne där alldeles ensam, utan mamma eller storebror. Hon sa ingenting när jag lämnade henne men det kändes jobbigt i alla fall. Har ju haft henne hemma i 1 år och fem månader nu så det kändes väldigt tomt här hemma trots att Fenix och Daniel var hemma.
Daniel målade över några hål som han spacklat igen i Coronas nya rum samt skruvade fast hennes hylla i väggen och satte upp hennes tavelram. Jag sorterade lite av hennes leksaker och fyllde hennes nya hylla. Nu kan hon snart flytta in i nya rummet.  
Fenix fick en ritstund med pappa, vilket han älskar!
Vid halv två åkte vi alla ner till dagis och hämtade upp prinsessan! Hon hade haft jätteroligt på dagis och gått med ett leende på läpparna hela dagen, härligt! Hon hade inte alls varit ledsen! Lite mat hade hon ätit och sovit 1½ timme, perfekt.
Vi åkte hem och åt mellis och sedan åkte vi in till norrtälje och handade. Vi släppte sedan av Embla hos mormor och morfar och sedan släppte vi av Daniel vid busstationen, han skulle iväg på Banditkryssning med några kompisar från fredag till lördag.
Jag och barnen åkte hem och packade ut storhandlingen ur bilen. Jag lagade middag och vi åt. Sedan var tdet lite bus och mys innan jag duschade barnen och nattade dem.
Jag tog mig en liten lugn stund i soffan innan jag oxå gick och la mig.  
  
 
Hjälper pappa att tömma kylen
Redo för dagis
Nya hyllan
Ritar med pappa
 
 

Torsdag

Inskolning idag oxå, dagen började ute med lite lek för båda barnens del. Corona tyckte det var skoj ute och gungorna var ju klart dagens höjdpunkt! Dock är damen väldigt envis och plockar av sig vantarna hela tiden, hon vill verkligen inte ha dem och jag förstår henne, barnvantar funkar helt enkelt inte. Dem sitter inte bra alls och barnen kan inte göra något i dem.
Vi gick sedan in för mer lek och bus och sedan åt vi alla lunch innan Corona fick hoppa ner i sin åkpåse och sova med dem andra småttingarna, hon somnar på två röda!
Fenix och jag läste lite under tiden och sedan ville han måla. När Corona vaknade så vart det en stund till med lek innan vi var tvugna att åka.
Klockan två var i norrtälje för att gå på Fenixs första tandläkarbesök. Vi träffade Casper pch Carina där, vi hade ingen aning om att dem skulle dit idag men Fenix tyckte självklart att det var skoj att träffa sin kompis en stund.
Undersökningen gick bra, Fenix har 20 stycken vita fina tänder i sin mun och vart därmed godkänd!
När Fenix var så duktig hos tandläkaren så gick vi till leksaksaffären där han fick välja en leksak,
Vi åkte sedan till kryddan för att posta några paket samt hämta ut ett paket som jag inte riktigt visste vad det var för något. Kom på sedan när jag såg avsändaren att jag vann en flaska med nypressad olivolja i specialutgåva för ett tag sedan så vu kom vår flaska 224 av 500 tillverkade, skoj!
Vi handlade lite frukt och annat innan vi äntligen fick åka hem igen!
Fenix lekte med sin leksak och jag började steka pannkakor på en gång, Corona som var väldigt pannkakssugen låg mellan mina fötter och titade på medans pannkakorna gräddades, tokmaja!
Barnen och jag åt middag och sedan vart det lite filmmys innan Daniel kom hem och åt och lekte lite med Fenixs nya leksak.
Nu sussar småttingarna och Daniel har gått till Mikael för att få hjälp med någon lönelapp. Jag ska slänga mig på soffan och vila en stund!  
 
Corona kontrollerar Fenixs tandborstning på morgonen
Ute och leker
 
 
 
Inne och leker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fenix målar
 
I väntrummet hos tandläkaren
 
 
Träffade kompisen
Väljer leksak
 
Den här vart det
Ligger mellan mina fötter och väntar på pannkakor
Läser lite bok
Vår olivolja!

Onsdag

Dagen har varit en repris av gårdagen ungefär. Vi åkte alla till dagis i morse och Fenix var kvar ute och lekte med dem andra barnen medans jag och Corona gick in och busade med några mindre barn. Rutschkanan och handväskorna är populärast!  Allt har i alla fall gått bra! Jag trodde hon skulle ha lite kämpigt idag då hon är ganska så snorig och sovit oroligt inatt men hon klarade av dagen galant. Kycklinggrytan proppade hon i sig och så somnade hon snällt precis som igår och sov en timme. Skulle egentligen vilja att hon sover lite mer men hon är superduktig i alla fall! MEdans hon sov så läste jag bok och la pussel med Fenix, så mysigt så!
Nu är vi hemma. Jag har vikt lite tvätt och tvättat en maskin. Köttfärslimpan står i ugnen så om en stund blir det middag!
 
Trollen redo för dagis
 
 
Bus och lek
 
 
 
 
 
 
Börjar bli lite trött!
 
 
 
 
 
Fenix är först vid lunchbordet, hungrig liten kille!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Syskonbus

Vecka 30

Då har vi gått 30 fullgångna veckor. 10 veckor kvar, nu kan man verkligen säga att nedräkningen har börjat på riktigt, snart är hon här!
 
 
v.30
v.30

Tisdag

Då var första riktiga dagen på inskolningen avklarad. Vi åkte ner till dagis till halv nio imorse. Fenix fick vara ute och leka och Corona och jag gick in, det vart massa lek och bus med kompisar och leksaker. Corona är ju dock van att sova runt halv tio, tio så hon var rätt så trött sista stunden innan lunch. Fenix kom in och det vart lite samling, Fenix ville vara med mig och Corona på småbarnens samling så det fick han.
Det vart smaskig fisk till lunch och efter lunchen la jag Corona och hon somnade på två sekunder och sov ungefär en timme. Hon brukar ju sova längre men nu är allt nytt så det är ju inte så konstigt. Medans Corona sov var jag med Fenix och hans kompisar när dem lekte.
När Corona vaknat så vart det mer lek innan vi gick hem vid halv två.
Nu har barnen fått mellis och sitter i sängen och tittar på film, lite tröta båda två tror jag nog. Själv ska man väl börja med middagen snart, får se när Daniel kommer hem idag men förmodligen får vi äta innan han dyker upp.
 
Fina kortet som dagis tog på Corona igår!
Lek och bus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hihi, här är Fenix när han började på dagis!
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Då var första riktiga dagen på inskolningen avklarad. Vi åkte ner till dagis till halv nio imorse. Fenix fick vara ute och leka och Corona och jag gick in, det vart massa lek och bus med kompisar och leksaker. Corona är ju dock van att sova runt halv tio, tio så hon var rätt så trött sista stunden innan lunch. Fenix kom in och det vart lite samling, Fenix ville vara med mig och Corona på småbarnens samling så det fick han.
Det vart smaskig fisk till lunch och efter lunchen la jag Corona och hon somnade på två sekunder och sov ungefär en timme. Hon brukar ju sova längre men nu är allt nytt så det är ju inte så konstigt. Medans Corona sov var jag med Fenix och hans kompisar när dem lekte.
När Corona vaknat så vart det mer lek innan vi gick hem vid halv två.
Nu har barnen fått mellis och sitter i sängen och tittar på film, lite tröta båda två tror jag nog. Själv ska man väl börja med middagen snart, får se när Daniel kommer hem idag men förmodligen får vi äta innan han dyker upp.
 
Fina kortet som dagis tog på Corona igår!
Lek och bus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hihi, här är Fenix när han började på dagis!
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag kväll!

Igår kom Daniel hem lite senare då dem ska jobb in fredagen på hans nya jobb. Jag och barnen åt före honom. Spaghetti med ost- och skinksås fick det bli. Barnen smaskade i sig men jösses vad skitigt det bli när dem äter, mat överallt! Tur att vi har hund!
Efter lite sanering av barn och kök så hade vi en mysstund i sängen innan Daniel kom hem, han åt middag och sedan gick vi till farmor och farfar för att lämna lite kakor som vi fick med oss från Agneta i söndags.
Smaskens med mat
 
 
Mys i sängen
 

Corona åker rutschkana för första gången själv på första inskolningsdagen!

Fenixs tågbana

Måndag

Jaha, då har det blivit dags för lilla damen att börja sin inskolning på dagis. Idag var vi på ett inskolningssamtal och Corona fick leka omkring och undersöka allt skoj. Fenix var ute och lekte med dem andra barnen under tiden. Hon tyckte det var jätteroligt och packade små handväskor med saker och åkte rutschkana helt själv, stora tjejen!  Vi var där i lite över en timme innan vi tog med oss Fenix och åkte hem igen.
Corona var alldeles slut efter den timmen och hölll på att somna i min famn medans jag lagade lunch.
Hon sover fortfarande och Fenix leker nere på sitt rum.
Jag har sorterat Coronas kläder och lagt undan 74:a kläderna till lillasyster nu. Coronas kläder har även fått flytta in i hennes nya rum så nu kan jag börja plocka fram bebiskläderna snart och lägga in in i lilltjejens rum.  
 
Stora tjejen redo för dagis
Storebror är med!
Det här var skoj!
 
 
 
Tröttis
 
 
 

Söndag

 Igår var tdet väldigt kalasigt! Efter frukost och morgonpromenad var tdet en sväng till farmor och farfar för fika, Fenix fick en tågbana och Corona hästar. Efter det bytte Daniel till vinterdäck på bilen, jag och barnen var inne och plockade lite och busade.
Efter lunch åkte vi in till norrtälje och handlade lite och efter det åkte vi till Grovsta för att fira Agneta som fyllde år. Det vart massa smaskigt fikabröd och barnen åt och åt och åt!
När vi firat klart henne åkte vi vidare till Rasbo för att fira Nea som oxå fyllt år. Det bjöds på smaskig lasagne med sallad och bröd och efter det kladdkaka. Fenix lekte både med Carros pappas hundar och dem andra barnen. Corona tyckte oxå att hundarna var lite festliga och skulle pussa dem hela tiden!
Det var två trötta barn som hade vi med oss hem sen, dem somnade i bilen och sov vidare hela natten sen.
 
 Fika hos farmor och farfar
 
 
 Nya tåget
 
 Fenix ville ta kort med min kamera, han försökte ta på Corona oxå men hon kom liksom inte riktigt med på bilden, hihi!
 Massa gott fika hos Agneta och Stig
Tårtdags!
 
 
Hemma hos Carro för att fira Nea
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fenixs rum

Fenixs rum är nu i princip klart. Det är jättesvårt att ta bilder i rummet men så här ser det ut på ett ungefär!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Idag har det pysslats lite i både Coronas och Fenixs rum. Jag har städat lite och Daniel har pysslat med båt samt varit i skogen och tittat på tomter. Mikael var förbi och busade lite med barnen.
Corona sov middag i över 3 timmar så hon fick sen lunch. Nu ska barnen snart äta middag, jag och Daniel äter när dem har somnat.
 
Lunch är gott!
 
 
Matar lillasyster
 
Corona beundrar sin fina tapet
 
Spelar memory
 
 
 
 
Stormförtjust liten tjej tittar på trav med pappa
 
Busfrö
 

Lördag morgon

I morse var tdet familjemys i sängen i innan vi gick upp och åt frukost! Barnen tycker det är så mysigt när pappa är hemma på morgonen, skönt att det finns helger!
Daniel tapetserade sedan Coronas garderobsdörrar. Gissa om det var en nöjd liten tjej som fick hästar på sina dörrar!!!
Daniel ska låna ut en båt till Björn så han gick ut och pysslade med båten medans jag och barnen tog en promenad med Embla.
Nu sover Corona och Fenix tittar på film. Daniel är fortfarande ute och pysslar.
 
Daniel jobbar för fullt!
 
 
 
Fina tapeten!
 
Lek
Bus med pappa!

Fredag

I går hade vi en dag hemma. Vi började med en promenad och sedan vart det mest tvätt för hela slanten, tvättade jackor, kläder och täcken så fyra maskiner fick vi ihop. Vi städade även av lite här hemma.
Jag fixade lite inför Coronas dagisstart på måndag, jag plockade ihop hennes sovkläder, åkpåse, ombyteskläder och fyllde i massa lappar som dagis vill ha.
Daniel och Mikael var och hämtade Daniels nya jobbil och när dem kom hem på eftermiddagen vart det lite fika, farfar kom oxå förbi en sväng. Mikael hjälpte Daniel att bära upp Coronas nya hylla, som Daniel hämtade i torsdags, så nu står den i Coronas nya rum!
På kvällen vart det en sväng upp till farmor och farfar för lite fika.
När barnen somnat så var tdet middag för mig och Daniel, Daniel hade gjort en jättegod fylld fläskfilé!
 
En del dagispapper att fylla i
Promenad
 
 
 
Fruktstund framför en film
 
 
Coronas nya hylla!

Torsdag

Fenix hörde hur jag pratade med Corona imorse om att vi skulle åka till mormor och morfar. Fenix ville då oxå följa med, jag frågade om han inte ville till dagis istället men han var tvärbestämd och skulle följa med till mormor och morfar. Jag fick då ringa dagis och meddela att Fenix fick vara med oss idag!
Straxt efter nio åkte vi till norrtälje. Vi började med att posta några paket och sedan gick vi och handlade lite korv och dricka innan vi gick upp till mormor och morfar. Mormor lagade lunch till barnen, vi tog även en fika innan vi gick ner på stan. Vi började på Interflora där det beställdes ett blomsteruppsättning att ha på farmor/gammelfarmors kista.
Vi gick sedan vidare till H&M där jag köpte en mösssa till Corona att ha att sova  på dagis, Fenix fick tre par strumpor med Blixten och Bärgaren på.
Vi handlade även en present till kommande kalas i helgen innan vi gick tillbaka till mormor och morfar.
Corona fick sova en stund på balkongen och Fenix tittade på grävmaskiner på datorn medans vi andra åt lunch.
När Corona vaknade så åkte vi alla till flygfyren för att handla. Fenix fick plocka lite godis tillsammans med mormor, det vart som en allahelgona present från mormor och morfar, Fenix var alldeles lycklig att gå runt och peka på dem sorterna han ville ha.
Efter handlingen åkte vi hem igen efter en heldag med mormor och morfar.
Jag plockade ur varorna och sedan lagade jag mat. Daniel kom hem och vi åt allihopa.
Daniel och Fenix åkte sedan iväg till Gräddö där Fenix fick en ny frisyr, han har ju blivit så långhårig!
Nu ska jag snart börja natta barnen, Daniel har åkt iväg för att hämta en hylla till Coronas rum!
Ikväll blir det sedan godis och mys i soffan.
Förresten så var det Daniels sista arbetsdag i det här företaget nu. Imorgon åker han och farbror Mikael till nya företaget för att hämta Daniels nya bil och på måndag börjar han jobba för det nya företaget. Spännande!
Lagar lunch med mormor
Smaskens
 
 
Fika
 
 
 
Corona har hittat en skojig gummisnodd
 
 
 
 
Vi fick stanna och kika på en grävmaskin på vägen
Tittar på datorn medans syrran sover
Sussar
Nyvaken tjej
Plockar godis med mormor
Dåliga bilder men här är nyfriserade killen
 
 
 

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0