Fika

Igår på förmiddagen åkte vi in till norrtälje. Vi åkte till mammas och pappas lägenhet där Martin och Théres sovit under natten. Mamma och pappa var kvar hemma men dem skulle åka ut till landet och tog då med sig Embla.
Fenix busade runt en stund i lägenheten och sedan gick vi ner på stan och tog en fika på Tösses. Smaskigt! Det var roloigt att träffa dem en sista gång innan dem åker tillbaka till malmö!

Sötnosen på väg till norrtälje
 
Gott med banan

Morbror och Fenix på Tösses

Min flaska!

Törstig, törstig, törstig!

Bus med morbror

Martin och Théres

Trolltyg i tomteskogen

Imorse när Fenix vaknade fick han välling i våran säng och så satte vi på trolltyg i tomteskogen och hade en jättemysig stund! En perfekt start på nyårsafton! Idag ska vi träffa min bror och hans tjej på en snabbfika i norrtälje innan dem åker vidare till stockholm och om några dagar hem till stockhom.

Mys med välling och trolltyg i tomteskogen i mammas och pappas säng

Hej pappa

Sötaste killen

Gott med välling

Våra hyacinter som luktar så gott

Fina tulpanerna som vi fick av Carro igår!

Vecka 16!

Enligt den senaste mensen så befinner vi oss nu i vecka 16, barnmorskan som gjorde ultraljudet tyckte dock att bebisen såg lite liten ut så hon tippade på en vecka yngre. Vi får se vad som sägs på ultraljudet den 28:e januari.
Allt går bra, trött är man ju men det är ju förväntat. Har mått lite illa, var så bortskämd när jag väntade Fenix för då mådde jag inte illa alls. Ska i sig inte klaga på illamåendet som varit heller för det har verkligen inte varit något kraftigt illamående eller långvarigt heller. Magen har börjat växa, viktuppgången kunde dock ha varit lite mer men ½ kg är i alla ½ kg, hoppas det ökar snart!
Tidigare i veckan kände jag den lilla, lilla bebisen röra på sig för första gången. Så himla mycket trots at det inte känns speciellt mycket. Fenix kände jag i vecka 16 så dem är ganska lika på den punkten.

Gravidmage vecka 16

Fika med Carro och tjejerna

På eftermiddagen kom Carro och tjejerna över på fika, Daniel slutade tidigare idag så han hann hem till fikat han med. Dem hade med sig en jättestor julkklapp till Fenix som han öppnade mesta dels själv, han fick bara lite hjälp. I paketet var det en flygbana som Fenix tyckte var jätterolig. Carro och tjejerna fick presenkort på bio från oss, hoppas det går någon bra film som dem kan se tillsammans. Vi fikade och hade en trevlig stund!
Carro och henns syster har hittat en lokal i norrtälje där dem ska öppna en SPA- samt fotvårdssalong. Kommer bli så himla bra. Systern är hudterapeut och Carro fotvärdare. Känns som att man kommer hänga där en hel del!
Fenix sitter just nu och målar lite brevid mig på golvet och Daniel har åkt iväg och köpt kebabtallrik samt pizza. Mikael kommer oxå hit och äter!
Imorgon går vi in i vecka 16 i den här graviditeten och jag hade önskat att jag skulle ha gått upp lite mer än ½ kg men dessvärre inte. Kommer nog ungefär bli som förra gången. Vi får hoppas att det smäller till lite senare. SKulle behöva gå upp en 15 kg ungefär för att inte tappa allt för mycket efter graviditeten, jag saknar ju fortfarande 4 kg från förra gången. Hoppas att kebabatallriken sätter sig på hullet!


Fenix har fått julklapp av Carro och tjejerna

Det var en bra julklapp att sitta på

Pappa hjälper till att montera julklappen

En flygplats!

Provkör

Den här var kul!

Leker med mamma

Hälsar på Lova i soffan

Carro och lilla Nea

Sitter i fotöljen och äter kaka

Morgonmys

Fenix och jag hade en lång mysstund i sängen i morse. Han låg med sitt huvud på min kudde och så ville han bli pillad i håret, mammas myskille! Efter frukosten, städade vi av lite, ska dammsuga sen när Fenix sover, han har en förmåga att hoppa upp på dammsugaren och åka med, det tar sån tid då när man måste ha med honom på släp.
Fenix har fått en telefon som vi inte använder, han slår olika nummer och låtsas prata i telefonen. Fjärrkontrollen till tv:n vet han oxå hur man hanterar.
För en liten stund sedan försökte han ta på sig sina skor så det börjar väl bli dags att klä på oss och gå en promenad.
I eftermiddag kommer Fenix´s gudmor Carro och hennes söta tjejer hit, ska bli jätteskoj, var länge sedan sist nu. Man hinner ju inte med allt man vill så då får man passa på när man är ledig!

Slår telefonnummret

Hallå!

Undra vem han pratar med?

Dags att byta kanal på tv:n

Vill gå ut?

Försöker ta på sig sina skor själv

Lekrymden

När Fenix hade sovit middag så åkte vi in till lekrymden och träffade Tina och lilla Leo. Leo är tio månader och därmed lite lugnare än Fenix, han satt och pysslade med lite saker och gick runt i en gåstol, så himla söt. Fenix däremot var överallt. Han är riktigt sjövild och tycker att alla saker är helfestliga, det blir ingen vila för mamma inte. Han springer fram och tillbaka och likaså jag men han har såååå roligt, det bara lyser glädje i ögonen på honom. Vi hann med en liten fika där med innan Tina skulle hem till sin föräldrar och äta. Jag och Fenix var kvar en liten stund till då han inte riktigt hade lekt kvar, han hade nog velat vara kvar där i många timmar till. Vi gick in på coop en snabbis och handlade lite innan vi åkte hem oxå.
Hemma satte sig Fenix i soffan och tog det lugnt en stund, sedan fick han ett långt och skönt bad av mig. Nu sussar han sött sedan kvart i sju, han var helt slut gullet.
Tack för en rolig dag, Tina och Leo!

Morgonpromenad med Embla

Gladliten kille

Gunghästen var rolig

Fenix och Leo sitter och pysslar lite

Mammas lilla bilkörare

Så duktig kille

Försöker rymma ur inhängnaden

Massa roliga bilar

Varit inne i tältet en stund

Leo gick runt lite i gåstolen

Piloten Fenix



Klätterapa

Nu har jag klättrat över!

Leo tyckte det lät otäckt från hoppborgen och ville ha en kram av mamma

Jag vill åka bil!

Coolingen

En helikoptertur vart det oxå

Tittut

I huset var det kul

Här är jag!

Sittpause

Man blir så hungrig av all lek

Lite inhandling av mat innan vi åker hem

Glad kille tar igen sig i soffan hemma

En trött mamma som håller på och laddar upp bilder

Morgon

Fenix vaknade lite tidigare än vanligt idag, ungefär runt sju men han la sig tidigt igår då han var trött efter dagis. Om en stund ska vi ta oss en promenad med Embla och sen blir det väl mys och lunch fram tills han ska sova middag. Vid två tiden ska vi träffa Tina och lilla Leo på lekrymnden, barnen ska få leka en stund.
Jag var nyss ute och matade fåglarna och Fenix brukar alltid hoppa upp i soffan och kika ut genom fönstret på mig då , han är för söt!

Hej mamma, vad gör du där ute?

Världens sötaste lilla pojke har gjort fönstrena väldigt fina med sina hand och munsvtryck!

Täbycentrum

I går morse åkte jag och Fenix in till norrtälje och storhandlade mat. När vi kom hem fick Fenix sova en stund och jag hann röja av lite här hemma.
Idag lämnade jag Fenix på dagis klockan 9.00 och sedan åkte jag vidare till Täbycentrum där jag mötte Carina och söta Elvira. Det vart lite shopping till Fenix, en vårjacka samt en tröja från polarn och pyret. Handlade lite saker på apoteket samt en ögonskugga och pensel på make up store. Elvira fick oxå lite saker av sin mamma. Vi åt lunch och fikade lite. Jag lånade Elvira en liten stund, supermysigt! Hon är så go och glad, under lunchen satt hon och sjöng i falsett, hiihi, så söt! Vid ett var jag tvungen att åka igen för att hämta upp Fenix på dagis klockan två. Han hade haft det bra men vart superglad när jag kom och hängde sig fast som en bläckfisk runt halsen på mig! Mammas söta lilla kille. När vi kom hem ville han skotta lite snö och nu har han precis ätit lite päron. Vi ska nu mysa lite framför tv:n och vänta på att Daniel kommer hem! 
Tack Carina och Elvira för en mysig dag!  

Glad morgonkille!

Bästa Carina och underbara lilla Elvira

Jag fick låna lilla Virisen en stund!

Lilla söta Elvira

Väntar vid bilen på att få åka hem från dagis

Mammas hjärta



Glad kille på väg hem

Hemma och skottar snö



Eh, jag tar pappas snöskyffel istället

Nya vår/höstjackan

Ny tröja

Myser och äter päron i soffan

Annandagen

VI började med en mysig frukost som vanligt. Daniel var ute en stund på förmiddagen och plogade undan en massa snö, jag och Fenix var inne och lekte med hans nya leksaker.
När Daniel var klar ute så åt vi lunch tillsammans allihopa och sedan la sig Fenix för att vila en stund. När han vaknade så åkte vi ut till landet där mormor och morfar var. Vi åt middag och fikade, smaskigt! Fenix busade runt som vanligt, han tycker att det är väldans roligt med deras katter, dessvärre är inte det intresset besvarat.
Vi åkte hem vid halv sju och när vi kom hem var Fenix helt slut. Han fick på sig sin pyjamas och hoppade i säng och somnade med detsamma.

Lilleman på upptäcksfärd hos mormor och morfar

Städar lite

Framdukat

Gott med mjölk

Här är en som inte tröttnat på julmaten ännu

Får hjälp att pappa att nå upp och klappa katten

Leker tittut med mormor bakom tidningen

Myser med morfar

Fika med pepparkaka

Juldagen

Igår började vi med en mysig frukost, min bror sov över här så han åt frukost med oss på morgonen. Gösta kom oxå över en sväng och åt lite. Efter frukosten åkte vi in till norrtälje och släppte av Martin hos mamma och pappa och sedan åkte vi vidare till elgigantens rea och tittade lite. Vi köpte en trådlös telefon då våran har gett upp. 
När vi kom hem igen så fick Fenix sova lite och sedan gick vi upp till Marie-Louise och firade jul. Det vart god julmat och massa paket. Tack snälla. Fenix fick båda leksaker, kläder, pengar och lotter.
Vi hann med att leka med dem nya julklapparna innan Fenix skulle lägga sig för natten.


Frukost på juldagsmorgonen

Gott med frukost

Dricker ur mugg utan lock

Spillde bara lite!

Pappamys

Tittar på monsterjam med pappa

Mammamys

Leker med sin bondgårs som han fick i julklapp





Åter julmat hos farmor

Öppnar farmor och farfars paket tillsammans med farbror Mikael





Fenix tittar på när grabbarna leker med hans saker

Massa kul leksaker

Målar lite med dem nya pennorna

Pysslar lite med en presentrosett



Inte tid att sitta still

På språng

Pratar i telefon

Liten bebismage!

Pappa och Fenix hjälper farmor med nya mobilen

Något spännande på tv?

Julafton

Julaftonen startade med mys i sängen med familjen. Sedan vart det frukost och förberedning av lunch. Klockan Mikael och min familj. Vi började med lite glögg och sedan jullunch, smaskigt!
Efter lunchen tittade vi på Kalle Anka och efter det vart det fika. Daniel gick över och tomtade hos Cecilia och när han kom tillbaka med tomtemasken på så fick han en jättepuss av Fenix, hur sött som helst, han var inte rädd för tomten han inte!
Efter fikat var det dags för paketöppning, Fenix måste ha varit väldans snäll i år så mycket julklappar som han fick! Liten bortskämd kille. Han fick bilar, böcker, dvd-filmer, pengar, en jultomte, en ladugård med tillhörande djur, en jacka, en cykel mm.
Mamma, pappa och farmor åkte hem efter paketöppningen och tog Embla med sig. Martin stannade kvar här och Gösta kom efter en stund.
Det vart en jättemysig julafton, tack alla för allting!

Färdigdukat

Maten

Lite dricka

Gott med julmat

Jullunch

Vem är det här till tro?

Paket till mig!

Julgransplundring

Tittar på Kalle

Sitter hos morbror

Paket!

Vad, jag har inte gjort något!

Mys med mormor

Pause hos pappa

Fika

Tomten får en puss!

Pratar med morbror och gammelfarmor

Myser med Embla i korgen

Paket till Fenix

Lååångt presentsnöre

Glad morbror Martin

Sitter och vilar på sitt paket

Ligger i mammas knä som fick ett halvt huvud när Daniel var fotograf

Jag och min gos

Öppnar paket med pappa

Farbror Mikael monterar leksaker

Paketöppning pågår

En kul låda......

......man får plats i den oxå!

Fina nya cykeln

Fenix´s alla julklappar

23:e december

Dagen innan julafton var jag och Fenix och handlade lite i gräddö, vi gjorde ett spontant besök hos hårfrisören där för att kolla om hon hade någon tid åt Fenix och det hade hon på en gång. Han var jätteduktig och satt stilla i mitt knä medans han vart klippt, det var veerkligen behövligt, han var så långhårig och fick luggen i ögonen hela toden. Jag saknar dock det långa håret, när Fenix har lärt sig att dra håret åt sidan ur ansiktet som ska han få tillbaka sitt långa hår!
På kvällen gick vi upp till Marie-Louise som fyllde år. Hon fick blommor, en förstoring av ett kort på Fenix och ett presentkort på ett gym.  Det bjöds på jättegod smörgåstårtas och vanlig tårta efteråt. Mikael, Agneta, Stig, Cissi, Åke, Bwengt och Karin var oxå där.
Fenix trivdes som fisken i vattnet bland allt folk och uppmärksamhet, han smaskade i sig en hel del smörgåstårta och hjälpte farmor med paketöppningen!


God smörgåstårta







Mycket gott bjöds det på


Jag med min gos!



Flinpelle!

Pappamys

Presentöppning

Kul med papper

Lägger lite pussel

Allt folk

Sälen

I går kom vi hem efter att ha spenderat en vecka i sälen. Vi bodde i en 8-bäddsstuga men vi var bara fem stycken, jag, Fenix, Daniel, Mikael och Henkan. Henkan och Mikael fick ett varsit rum och jag, Daniel och Fenix delade på ett.
Killarna har åkt massa skidor och snowboard och jag jag och Fenix och har hängt ihop och myst och åkt pulka. Vi provade Daniels snowboard en dag men bara i en pytteöiten backe. Vi har ätit några måltider i stugan och några har vi ätit på wärdhuset, hotellrestaurangen samt en annan restaurang.
I tisdags fyllde Daniel 30 år, Grattis bästa älsklingen!,  och då kom även Lojke upp utan förvarning. Henkan och Mikael visste om det. Lojke kom natten till tisdagen så han var bara där när vi vaknade på morgonen. Dessvärre fick Mikael en sväng av magsjuka så han kunde inte följa med oss och åka i backen eller äta mat under dagen.
På onsdagen var det Henkans tur för en liten sväng av magsjukan. Jag, Fenix och Daniel klarade oss som tur var. 
Nu är vi som sagt hemma igen och i morse gick jag och Fenix en promenad med Embla, Fenix fick åka pulka. Vi ska snart börja julpyssla lite och i eftermiddag ska vi möta upp Daniel i norrtälje och handla den sista julmaten. 
 

Fenix sitter och pysslar med Henkans telefon

Kocken i köket

Upp i liften för första gången under den här resan

Kallt var det!

Daniel åker

Så duktig

Grabbarna

Titta, en ljusstake!

Vad finns i det här skåpet tro?

Man blir så trött av att vara i fjällen, sova middag är behövligt!

Min lilla kock





Lojke har anlänt till sällskapet

Ordentligt påklädd

En pause  i backen

På väg ner



Lojke

Grabbarna

Backarna



Lunch

Busunge





Glad kille

Pulkaåkning!







Mys med pappa

Pappa, vänta!



Sitter i pappas knä och ritar lite på restaurangen där vi åt när daniel fyllde år

Glada gänget

Jag och min plutt





Äter päron i pappas knä

Bus på wärdhuset

Fötterna på pappas huvud

Mys med farbror Mikael

Äter kärleksmums



Tv-bordet var roligt







Hänger med grabbarna



Mer pulka



Lite mer åkning





Fenix testar snowboardåkning

En skön dusch på kvällen är aldrig fel







Morgonmys i soffan

Middag på hotellet




Födelsedagsmiddag!

Vi har precis kommit hem från en trevlig och god middag på G med mamma och pappa! Tack snälla för middagen! Jag och Daniel åt poppers till förrätt och mamma och pappa tog toast skagen. Till varmrätt tog jag och mamma fylld fläskfilémedaljong och potatiskaka, Daniel åt en oxfilé toast och pappa åt gösfilé. Fenix fick hemmagjorda pommes, alltid lika smaskigt!
Innan middagen var vi i Rö och lämna Embla hemma hos Jeppe, hon ska vara där när vi är i sälen. Kommer sakna henne massor men Jeppe kommer behandla henne som den prinsessa hon är!
Imorgon bär det av till sälen, vi kommer hem nästa söndag igen.


Fenixen uppklädd i kostym till födelsedagsmiddagen

På G

Söta mamma och pappa!

Familjen Karlsson/Andersson

Min goda mat

Daniels toast

Trevlig middag

Mitt lilla hjärta och jag hemma igen efter middagen

Mormor fyller 60 år!

Stackars Fenixen vaknade tjugo i fem imorse och var ledsen. Jag gick då in till honom och d'r ligger han med båda händerna i munnen. Ena hörntanden har tittat fram men tre stycken till är på väg så nu har han ont. Han fick komma in i våran säng och mysa lite, han fick även lite välling och efter det vart allt bra igen!
Vi har bakat pepparkakor på morgonen, Fenix tycker att det är jätteroligt och härmar efter så som vi gör, han försöker kavla och ha sig. Världens sötaste! Degen är ju inte dum den heller så det åker in en bit i munnen då och då. Fenix gjorde en egen plåt med pepparkakor som mormor ska få idag då hon fyller 60! 
Grattis kära mamma! I eftermiddag blir det middag på restaurang med familjen och födelsedagsbarnet! Innan middagen ska vi åka och lämna Embla till Jeppe. Hon ska vara hos honom i veckan när vi är i sälen, det blir för trångt för att få med henne i bilen. 
Daniel har följt med sin pappa och bror in till norrtälje för att titta på bil, inte åt oss utom åt dem. Fenix sover då han var så himla trött efter tidig uppgång och pepparkaksbak. Själv ska jag packa inför sälenresan! 

Fenix dammsuger med pappa

Älsklingarna

Fenix älskar att sitta på pappas axlar

Får instruktioner angående baket av pappa

Nu ska det försökas själv

Nu kan jag!

Så duktig kille!

Kökshjälp!

Pyssel, pyssel

Det här var riktigt gott

Väntar ih'rdigt vid ugnen på att kakorna ska bli klara

Fenix´s pepparkakor!

En liten bebis!

Jag och Daniel har ju vetat om att vi ska få ett till litet mirakel i ungefär 2 månader men nu är det dags för resten av folket att få reda på det. Vi är nu i vecka 13 och den här veckan har vi gjort en KUB-test med blodprov och ultraljud för att få fram en risk om barnet har downssyndrom. Allt såg jättebra ut, risken var 1:20 000 vilket var den lägsta risken man kan ha! Härligt! Nu är nästa riktiga ultraljud inbokat den 28:e januari, ska bli så roligt!
Det ska bli så roligt och oerhört mysigt med en till liten här hemma och vi är så lyckliga! Fenix ska bli storebror, världens sötaste. goaste och bästa storebror!


Så här visade graviditetstestet för ungefär 2 månader sedan

Vårat andra lilla mirakel 12 veckor gammal!

Sjukling

Jaha, idag var det meningen att jag skulle jobba min sista dag innan semestern. Jag gick upp som vanligt och gick ut med Embla och åt frukost sedan gick jag upp för att väcka lilleman. När jag plockar upp honom ur sängen så är han aldeles kladdig, han har kräkts, i hela sängen. Jag bäddade rent och tvättade av honom och la ner honom i sängen igen där han somnade om på en gång. Det var bara att ringa till jobbet och tala om att jag inte kommer och likaså till dagis.
Fenix vaknade för en liten stund sedan och då fick han ett skönt bad och han piggade på sig snabbt. Nu har han precis fått i sig en halv banan och lite vatten, han är inte så hungrig men humöret 'r det inget fel på. Fenix är bra konstig, han verkar inte alls bry sig om att han  är sjuk.
Det blir en lugn dag hemma, Fenix går runt i sin morgonrock och myser. Tvätmaskinen går för fullt, det är ju lite sängkläder som ska tvättas. Hoppas jag och Daniel slipper magsjukan den här gången!

Mammas gullunge i morgonrock

Äter lite banan i soffan trots att aptiten inte är på topp!

Ute på promenad med telefonen

Humöret är det inget fel på i alla fall!

Julbord!

Har haft en supermysig morgon med min gullunge, det är en fördel med att jobba kväll ibland att man får sovmorgon och kan mysa länge i sängen med gullet!
Nu är Fenix lämnad på dagis och jag ska snart bege mig mot julbordet med jobbet. Ska bara hänga upp en maskin med tvätt först!

Dagis

Nu är det bara två jobbdagar kvar och sedan är det semester till 3:e januri som gäller! Ska bli hur härligt som helst!
I morse när jag lämnade Fenix på dagis kom en fröken från den andra avdelningen och sa att hon gick in till Fenix´s avdelning ett par gånger varje dag för att se hans underbart glada leende. -"Han är våran lilla solstråle" , sa hon! Det är så skönt att Fenix trivs på dagis och är glad.
Idag när jag hämtade honom hade han fått ett bitmärke på ryggen, någon hade smakat på min lilla älskling, usch! Han verkar inte ha ont och det är mest rött men min stackars lilla kille!
Idag hade dem bajat pepparkakor på dagis. Det är så roligt för dem har en digital fotoram på dagis som dem sätter upp ett bildspel i varje dag så man kan se vad barnen har gjort. Fenix såg så duktig ut när han tryckte ner pepparkaksformen i degen, en del deg hade åkt ner i magen oxå men vad gör väl det!  Det hör liksom till, vem äter inte pepparkaksdeg? Nu vet vi i alla fall att han kan baka så nu blir det upp till bevis här hemma någondag. Vi har pepparkaksdeg i kylen så det är bara att sätta i gång någon dag.
Imorgon är det julbord med jobbet, ska bli gott!
I väntan på att Daniel kommer hem nu så ska jag mysa med världens gulligaste unge! Åh, vad jag älskar våran fina och charmiga son! Det är en sådan oerhörd lycka att få ha honom i våra liv!

 
Glada killen

Älskade underbara Fenixen!

Lilla pajasen

Vårat lyckotroll!

Jobb idag

Idag är det jobb som gäller. Jobbar kväll så Fenix och jag hinner mysa lite innan! Jag jobbar måndag till torsdag nu och sen har jag semester till 3:e januari! Ska bli så mysigt och skönt!
Igår hade Fenix namnsdag, Sven, han fick då tre paket av farmor och farfar, tack snälla!

På väg till julmarknaden


Ute och traskar i norrtälje

Fenix´s fina räv

Nya strumpor

En fin tröja!

2:a advent

I morse åt vi en mysig frukost med tända adventsljus, efter det gick vi ut på en pulkatur. Fenix vet hur pulkan ska användas och försöker sätta sig själv i den, sötnosen! Efter pulkaturen plockade Daniel fram sparken och Fenix fick åka med pappa en bit även jag fick en liten åktur oxå.
När Fenix vaknat efter sin sovstund vart det lunch och sedan en sväng till norrtälje. Vi gick på julmarknaden där vi köpte lite tunnbröd, smaskigt!
Innan vi åkte hem handlade vi lite, vi har börjat handla lite saker till jul då vi kommer fira julafton här hemma.
Nu väntar middag och sen fortsatt mys. Imorgon börjar en ny arbetsvecka!

Fenix är själv sugen på en pulkatur och har försökt sätta sig tillrätta i sin pulka

Ska vi åka nu?

Äntligen på väg!

Snö!

Gullunge!

Ute i djupsnön

Lite för mycket snö för att få någon fart ner för backen

Sötaste!

Sparken är framplockad

Hej vad det går!

Jag och Fenix bjöds på en åktur av pappa oxå!

Våran guldklimp!

En supertrevlig dag!

I morse åkte jag in till norrtälje och fick en ansiktsbehadling, fick det av Daniel i julklapp förra året men har liksom inte riktigt hunnit med den förrens nu. Det var i alla fall helt underbart! När jag kom hem väckte vi Fenix efter hans förmiddagstupplur, vi åkte in till norrtälje. Vi fikade med massa vänner, jättetrevligt var det. Fenix fick hälsa på Leo som han inte sett sedan hans födelsedag, måste bli bättre på att hinna med och träffa folk. Efter fikat åkte några med och åkte pulka i kvisthamrabacken. Tyvärr började det bli så kallt men dem andra var tappra och åkte några gånger.
Efter åkningen skjutsade vi hem Jeppe och Proppen till Rö och sedan åkte vi hem.
Just nu lagar Daniel mat medans jag sitter här och Fenix leker för fullt! Baconinlindad kyckling står på menyn, smaskigt!
När Fenix somnat lite senare ska jag och Daniel mysa ner oss i soffan och titta på sagan om ringen.

Tina och Leo hälsar på Fenix

Hej, hej!

Älsklingen

Proppen i full fart

Fenix med pappa i backen

Ute och går lite

Proppen igen!


Mina älsklingar

Jeppes pulkaförsök

Åh hej!

Hoppsan.......

.....wieeeeee.....

.......kullerbytta......

....så där ja, det gick ju fint!

Daniel i backen

Lite vingligt

Jeppe och Fenix

Jag med gullgrodan

Lite mer åkning för far med son!

Mormor och morfar är hemma igen

I går var jag och Fenbix och hämtade mamma och pappa på arlanda, vi hittade parkering och rätt gate på en gång! Dem hade haft det jättebra på semestern! Vi får ta och titta på alla kort en annan dag!
När vi kom hem till dem så följde jag och Fenix med upp i lägenheten en stund, Fenix fick en jättesöt jacka i lamaull samt en t-shirt från galapagosöarna. Jag fick ett par sockor även dem av lamaull. Tack snälla! Innan dem hade åkt hem hade dem köpt popcorn på flygplatsen som Fenix fick smaka på, dem var gjorda av lite större majskorn och Fenix tyckte att dem var jättegoda. 
Fenix vaknade kvart i sex i morse, han har det lite besvärligt med sina tänder igen nu. När nu 4 kindtänder kommit upp är det dags för fyra hörntänder. Självklart ska alla fyra komma på en gång, man känner dem stract under tandköttet så det måste göra ganska ont.  
Idag blir det nog mest lek på förmiddagen samt en promenad med Embla och i eftermiddag ska vi möta upp Daniel i norrtälje. Han ska göra en synundersökning klockan 3 och efter det ska vi julklappshandla till Fenix.


Fenix´s fina jacka

Fina t-shirten

Mina sockor

Snyggingen iklädd sin nya jacka

En tur till arlanda

I går vart det bus hemma samt en sväng ut till landet och mata katterna för sista gången. Idag kommer nämligen mamma och pappa hem igen. Dem har varit på rundresa i peru, ecuador och galapagosöarna. Klockan tre i dag ska jag och Fenix hämta dem på arlanda. Vi får väl se om vi hittar. Arlanda hittar jag ju till men sen dem olika gaterna kan ju ställa till det. Hoppas det går bra!
I går var det 1:a december och Fenix fick öppna första paketet på sin adventskalender, han fick en liten brandbil!
I morse hade Fenix och jag en mysig frukost tillsammans, vi tände ett ljus för min mormor som dog för exakt ett år sedan idag. Saknar henne massor Hon älskade verkligen julen och hon ordnade alltid med maten till julbordet, allt skulle vara perfekt och hemmagjort. Hon rimmade alltid på alla hennes paket som hon gav bort, det var jätteroligt och hon var så duktig!
Det känns så tråkigt att hon aldrig hann träffa Fenix ordentligt. Vi var där när hon var väldigt dåligt. Hon tittade upp en gång på Fenix och kramade hans fot men sen var det inte mer. Fenix var fyra månader då.

Busar med bollen

Busfrö

Kasta boll

Oj, hur hamnade den där?

Mamma, kan du hjälpa mig?

Letar efter rätt paket

Får hjälp av snälla pappa att öppna

En brandbil!

Gullgrodan i morse

Gott med smörgås

Ett ljus tänt för mormor!

Frisk igen

Idag vaknade man till Fenix´s vanliga glada toner. Härligt! Idag är han feberfri, visserligen fortfarande snorig men det bryr han sig inte så mycket om . Aptiten är väl fortfarande inte på topp men helt ärligt så har han ju lite extra att ta av så man behöver ju inte oroa sig. Han äter när han blir sugen igen.
Dagis vill i alla fall att barnet har en feberfri dag hemma så jag vabbar idag oxå. I morgon har jag semester och sen är jag ledig fredag, lördag och söndag.
I dag är det -20 grader så vi försöker vänta lite med hundpromenaden och se om det kanske stiger lite. Vi ska även ut till landet idag och mata katterna. Vi ska dock ta det lugnt så lillplutten inte blir sjuk igen.
Imorse när jag tog upp Fenix så hade han världens sötaste morgonfrisyr, jag vet att vi måste klippa honom men jag drar lite på det. Älskar hans långa blonda hår. Ska väl försöka korta ner det till jul i alla fall, det behövs verkligen.


Morgonfrisyren: 


annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0