Påskdagen

Idag började vi med mysfrukost. Daniel har pysslat lite med sin arbetsbil. Jag håller på och tvättar lite och har även rensat bort stl. 80 ur Coronas garderob. Nu är det 86 och 92 som gäller. Stora tjejen!
Maiden sover och dem andra två sitter och äter frukt. I eftermiddag blir det middag hos farmor och farfar. Agneta och Stig kommer oxå.
 
Frukost
Corona fick syn på sig själv i kameran och tittatade närmre och närmre, haha!
 
 
 
 
 
 
 

Påskafton

I lördags började vi med att ge barnen sin apåskägg och påskpresenter, efter det åkte vi till Norrtälje för att handla lite. Corona vill så gärna ha mina hårnålar och gummisnoddar trots att hon inte har speciellt mycket hår att fästa det i. Vi tog i alla fall en sväng på H&m där den lilla damen fick välja lite hårsaker, hon fick även ett par byxor. Vi handlade sedan lite på coop innan vi åkte hem igen.
På eftermiddagen kom Carro hit på middag, till förrätt vart det en champinjonsoppa , efter det vart en rödvinsgryta och pressad potatis och då det var kvar av tårtan från fredagen så tog vi den till efterrätt. Farmor kom förbi oxå och stannade kvar under middagen och åt sedan efterrätt med oss.  Barnen fick fina påskpresnter och vi fick blommor, tack snälla!
 
Påskägg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg till norrtälje
Corona shoppade loss på hårsaker
Nya byxor
Daniel fick ett presentkort på Cable Park från mig
Vin till rödvinsgrytan
Mys
Klädd för kvällen
Hos gudmor
Middag
 
 
 
 
Fenixs
Coronas
Maidens
Till mig och Daniel
 
 
 

Långfredag

Långfredagen började med att jag bakade en chokladtårtbotten till kvällens efterrätt. Vi gick sedan en promenad och efter det fortsatte jag med tårtan, det vart alltså en fransk chokladbotten med passionsmousse och en passionsspegel. Jag gjorde sedan en potatisgratäng och Daniel gjorde i ordning lammsteken till middagen.
På eftermiddagen kom mormor, morfar, morbror Martin och Therés hit. Barnen fick presenter, pengar och påskägg. Tack snälla. Vi fick även jättefina tulpaner.
Efter middagen tittade vi alla på säsongsstarten av Let´s dance. Martin dock fick spendera kvällen i Fenixs säng läsandes för Fenix. Haha!
 
Chokladbotten
Promenad
 
 
Mer tårtbak
Gjorde en marsipanros oxå
 
 
Först fick jag sminka mig....
...och sen var det Coronas tur
 
 
 
Hungrig tjej har sugit fast i pappas arm
Maiden mitt upp i matlagningen
Redo för gäster
 
 
Lammstek
 
Påskägg från mormor och morfar
Fina tulpaner
Påskpresenter från morbror och Therés
 
Tårtan
 
Kvällssaga
Kollar filmer på mobilen
Roliga presenter från Japan
 
En fin ask till Maiden

Skärtorsdagen

I Onsdags vart det middag hos farmor och farfar. Barnen fick påskägg med godis, kläder och pengar, tack snälla!
Jag och barnen passade även på att klä påskriset denna dag, dem är helt tokiga i fjädrar!
 
I torsdags var Daniel hemma och vi åkte på morgonen ner till dagis och lämnade trollen och handlade sedan frukostbröd i bageriet som nu öppnat för säsongen.
Efter frukost åkte vi in till nortälje och handlade och sedan åt vi lunch på Ett glas, mysigt!
Daniel skulle sedan tatuera sig så jag åkte hem och hämtade barnen på dagis. Vi lekte en stund ute och sedan fixade jag lite här hemma innan vi hämtade upp Daniel i Norrtälje igen.
Farbror Mikael och farmor kom förbi på eftermiddagen och barnen fick påskägg, tack snälla! Farmor kom oxå förbi en sväng och det var en liten fika.
 
Klär påskriset
 
 
Påskägg hos farmor och farfar
 
Fenixs
Coronas
Maidens
Gullungen på väg till norrtälje
 
 
Lunch på Ett glas
 
 
Påskägg från farbror Mikael
 
 
Maiden fick oxå!
 
 
 

Onsdag

Idag kom Yvonne förbi på morgonen och fikade. När Carina och Kimmo var här i helgen så hade dem med sig två kartonger med blöjor i stl. 7 som dem hade över. Fenix använder ju inte blöjor längre och Corona har fortfarande stl. 4 och kommer nog inte växa i 7:or innan det är dags för henne att sluta med blöjor. Hon är ju så pluttig! Däremot använder Yvonnes son Leo 7:or så då fick dem blöjorna, hade även lite urvuxna Fenixkläder som dem fick.
Pappa som jobbade i närheten kom oxå förbi och fikade, trevligt! När dem båda gått så hade jag och Maiden en mysstund i soffan innan det var dags att gå och hämta dem stora trollen. Vi har nu ätit mellis ute i solen och lekt en stund. Vi är nu inne och Maiden ligger och sover gott ute i vagnen.
Ikväll blir det middag hos farmor och farfar.
 
Coronas nya pyjamaser
Kvällsmys med Fenix
 
Corona var uppe först i morse
 
 
 
 
Fika
 
Leo myser med Embla
 
Morfar kom förbi och fikade
 
Lillskruttan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg hem från dagis
 
 
 
 
Hämtat posten
Mellis
 
Lek och bus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Efter att jag och Maiden lämnat Fenix och Corona på dagis så åkte vi in till norrtälje för att besikta bilen. Bilen klarade sig fint och Maiden charmade dem andra i väntrummet under tiden.
Efter bilbesiktningen var det dags att besikta Maiden på BVC. Hon klarade oxå besiktningen. Damen väger nu 4920 gram och är 58 cm lång. Corona vägde 885 gram mer vid samma ålder och Fenix 2770 gram mer, haha vilken dunderklump Fenix var! Han vägde alltså 7690 gram vid 3 månader, helt otroligt!
Det var även dags för spruta idag. Tydligen så får dem Hepatit B med i vaccinet numera och den svider väldigt! Maiden var superdukrig och pep bara till lite.
Karin, vår sköterska, var imponerad över hur stadig lilla damen är, hon är faktiskt stark för att vara så liten!  
Stannade vid Kappahl och köpte två pyjamaser samt påskpresenter till barnen innan vi åkte hem. Vi tog en promenad ner till dagis för att hämta dem stora trollen och när vi kom hem  åt vi mellis ute i solen.
Nu har vi ätit middag och det blir snart mys i soffan. Daniel jobbar fortfarande.
 
Utelek igår
 
På BVC
 
 
 
 
Färdig på BVC och nymatad
 
Trött tjej på väg till dagis
Corona gick hela vägen hem
Mellis i solen
Lek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Idag har vi haft en lugn dag. Farmor kom och hämtade Fenix imorse, han skulle få följa med och handla. Han har inte kommit hem ännu så han är nog och busar uppe hos farmor. Jag och tjejerna tog en promenad i det härliga vädret. Maiden somnade och sov sedan i fem timmar. Hon har nästan precis vaknat. Hon har ätit och ligger nu i gymmet. Hon börjar få tag i några av leksakerna nu, skoj! Corona har oxå precis vaknat efter hennes sovstund.
Jag har städat lite, tvättat och ordnat middagen mednas dem sovit, skönt!
 
 
Morgonpromenad
 
 
Mys med stora trollen
Lilla hjärtat
 
 
 
 
Trött tjej på promenad
 
 
 
 
 
 
 
 
Lek i gymmet
 
 
 
 
 

Söndag

I söndags var det meningen att Carina, Julia och Elin skulle komma hit och att vi skulle äta brumch tillsammans här hemma. Tyvärr vart både Julia och Elin sjuka så då bytte vi ut dem mot Kimmo och Elvira. Trist att tjejerna inte kunde komma men skoj att Carina med familj kom istället!
På morgonen fixade jag chokladdoppade jordgubbar, 4 olika sorters cupcakes samt bakade ett brytbröd. Daniel fixade i ordning paj till lunchen samt sallad och dressing. Det vart en toppentrevlig dag men god mat och trevligt sällskap. Kimmo och Daniel hoppade in i bastun en stund medans jag och Carina var ute i det härliga vädret med barnen.
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar och när vi kom hem däifrån kom morfar för att lämna Embla. Corona passade på att mysa och dricka välling i morfars knä.
 
Jordgubbarna på gång
Innan toppingen
Deg på jäsning
Färdiga
 
 
 
 
Brytbröd
Jordgubbar
 
Trevliga sällskapet
 
 
 
 
 
 
Utelek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitter och steker i solen
 
 
 
 
 
 
 
 
Inne och busar igen
 
 
Maiden fick oxå en cupcakemössa av farmor
 
Mys hos morfar
 
 
 

Emils kalas på lekrymden i lördags

 
 
 

Lördag

Då var det lördag. Maiden somnade halv nio igår och vaknade kvart i fem för att äta lite, hon somnade sedan om till halv nio, duktig tjej!
Lasse var förbi och hämtade sin bil som har stått här i ladan över vintern. Vi fikade lite och barnen fick jättefina kläder från Polarn och Pyret och vi fick vin, tack snälla!
Efter fikat vart  det lunch och sedan fick Corona sova middag, hon har precis vaknat nu och vi ska göra ss iordning för att åka till Norrtälje. Erikas son Emil fyller åtta idag och ska ha kalas på lekrymden. Fenix är eld och lågor över att få åka dit och leka!
 
Chokladcupcakes som jag förberedde i morse
 
 
Lilla prinsessan
 
 
Paket från snälla Lasse
Fika
Vin till oss
Fina tröjorna från Lasse
 

Fredag

I går vart det ännu en mysdag hemma. Det vart massa lek och pyssel med barnen bl.a lokstallsbygge, pulkaåkning och lek med lera.
På eftermiddagen tog jag med mig Corona och Fenix in till Norrtälje för att lämna Emblahos mormor och morfar. Morfar följde med oss till Kryddan samt till Hemmakväll innan vi åkte tillbaka hem igen där Daniel hade lagat mat.
Kvällen spenderades i soffan med godis och gladiatorerna
 
Trött prinsessa
Morgonmys
 
 
Provar mammas sminkbord
Pulkatur
 
 
Lokstallsbygge
 
 
 
 
 
 
Myser med mamma
Redo för att måla lokstallet
 
Farmor var förbi med en söt kjol till Maiden
Pirat Fenix
 
 
Lek med lera
 
 

Lilla prinsessan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Mysdag hemma igår och mysdag hemma även idag tror jag. Mys kombinerat med städ, rensning och tvätt.
 
 
Lilla tjejen
 
 
 
 
Alla barn i gymmet
 
 
Satte upp vårt "postfack" igår som vi köpte på IKEA
Vällingdags
 
Morgonmys

Onsdag

I går vart det sista klart på mitt "sminkbord" i sovrummet. Ska eventuellt ha en matta så småningom oxå men i det stora hela är det klart. Är så nöjd! Har börjat stoppa ner lite saker i lådorna men har verkligen inte hunnit få dit allt.
I morse var Corona väldigt trött så hon fick vara kvar hemma med mig och Maiden idag, skönt när man är hemma och kan göra så! Kommer bli en mysdag här hemma bara, inga aktiviteter, hon kanske är lite slut efter mahsjukan hon hade. Fenix däremot var väldigt entusiastisk över att få gå till dagis och visa upp och berätta om sin bok som han hade i uppgift att ta med sig idag.
 
 
Gullfiorna
 
 
 
 
 
 
Sminkbordet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

I går eftermiddag hade vi besök av  vårat gulliga rådjur, stackaren hittar väl ingen mat. Hon försökte nå upp och äta av äppeltädet men hon var lite för liten för att nå hela vägen upp.
I morse lämnade jag barnen på dagis och sedan åkte jag hem och hängde tvätt och startade en ny maskin. Jag och Maiden åkte sedan till Norrtälje där vi handlade en present till Erika och sedan åkte vi hem till Erika. Där bjöds det på smaskigt fika. Kaffe, bulle, sockerkaka och min favorit Gino ( kiwi, banan och jordgubbar som är gratinerade i ugnen med vitchoklad, så himla gott). Det vart som vanligt massa prat och skratt!
På vägen hem hämtade vi upp dem stora trollen. Fenix fick med sig en ryggsäck hem, han ska tills imorgon ta med sig sin favoritbok i den ryggsäcken och berätta för dem andra barnen om boken. Skoj!
Maiden sover en stund nu och dem andra två busar med varandra. Maten står i ugnen, ska bli gott, är superhungrig!
Finbesök
 
 
 
Mysig brasa igår
Redo för att åka till Erika
Lilla tjejen försöker sätta sig upp, hon har starka magmuskler den lilla!
 
 
Gofika
Hos Erika
 
 
Fenix med sin bokryggsäck

Måndag

Då var det måndag igen och vi håller oss hemma så vi håller på 48-timmars regeln när det gäller magsjukan!
Corona somnade om en liten stund i soffan efter morgonvällingen, lilla hjärtat. Hon är nog lite medtagen efter magsjukan. Vi tog i alla fall en morgonpromenad allihopa och då ville Corona gå hela vägen, hon tyckte nog det var skönt att komma ut i alla fall. Det var kallt men soligt. Nu har det dock börjat snöa igen...trist....vill ha riktig vår nu.
Corona ligger och vilar. Maiden ligger i gymmet och Fenix håller henne sällskap där, hihi!
Det blir en lugn dag helt enkelt!
 
Bilder från dagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

I går var tdet en sväng till IKEA. Egentligen var det bara jag och Maiden som skulle åka men Daniel sa att han och dem andra barnen oxå kunde följa med , trevligt. Det vart shopping och lunch. Det vart lite smått och gott inhandlat bl.a en herrbetjänt, fotoram, en stol till sminkbordet och en dyna, en filt, en hylla, lite smålådor till sminkbordet, en ljusstake mm.
Vart även ett besök på MIO igen där vi beställde en soffa! Om ungefär 8 veckor beräknas den komma. Köpte även en jättefin spegel till mitt sminkbord. Är så nöjd!
På kvällen satte Daniel upp spegeln och det blev så fint! Ska ta kort på det och visa sen.
 
 
På väg till IKEA
 
 
 
På IKEA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På väg hem
 
 
I MIOS lekrum
 
 
 
 

Lördag

Fenix kräktes bara tre gånger under fredagskvällen. Corona hulkade lite fram och tillbaka under hela fredagsnatten men det kom inget, dock på morgonen efter hennes välling så kom det igen. Det var egentligen meningen att jag skulle åka med Carro till Enskede för att titta på Nea som skulle tävla i gymnastik men då båda barnen varit magsjuka så fick jag ställa in det, jättetrist! Hade verkligen sett fram emot det! Så himla typiskt!
När Corona fick gå och vila på förmiddagen så frågade Fenix efter muffins. Jag kastade då ihop några browniemuffins.
Jag och Fenix gick ut och lekte i det härliga vädret. När Corona vaknade var hon mycket piggare så hn och Daniel kom oxå ut och lekte och kände på solen. Farfar kom förbi och fikade. Vi satte oss i solen och fikade med nybakad muffins, Fenix åt tre stycken! Maiden sov middag i nästan 6 timmar, försökte väcka henne några gånger men hon sussade så gott i vagnen!
Kvällen vart sedan lugn!
 
Muffins
Ute i det fina vädret
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fika
 
 
Embla äter smulor
Lillfian fick oxå känna på solens värme en stund
 

Fredag

I fredags plockade jag fram det andra babygymmet åt Maiden men hon haninte testa det innan två av hennes syskon hade ockuperat det.
När Daniel kom hem från jobbet så åkte vi och handlade, vart även en snabbis in på MIOför att kika lite.
På vägen hem såg Fenix lite hängig ut i bilen men han brukar kunna bli trött och även lite åksjuk ibland.
När vi kom hemla han sig på soffan och någon halvtimme senare kräktes han...magsjuka! Daniel tog hand om Fenix och jag om tjejerna. Dock var det för sent för Coronas del, en timme efter att hon lagt sig så var det hennes tur, Daniel fick även ta hand om henne. Jag bäddade rent men jag ville inte vara så nära dem kräkande ungana för Maidens skull. Vore verkligen inge skoj att få magsjuka på henne.
 
 
Kul i babygymmet
 
 
Fina killen
Trött
Fenix ville ha Daniels hatt
På  väg till Norrtälje
 
 
På MIO
 
Hemma igen
 
 
 

Våra prinsessor myser

Corona är upp över öronen förtjust i sin lillasyster, det är Fenix oxå men Corona är nog snäppet värre. Hon brukar få låna och hålla i Maiden några gånger om dagen och varje gång jag ska tillbaka henne blir Corona sååå arg!
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag forts.

I går vart det en supertrevlig fikastund med massa skratt när Erika var på besök! Tyvärr går ju tiden alldeles för fort! Efter att jag hämtat på dagis vart det bus och mys en stund innan middagen.
 
Hos Erika
 
 
 
 
Mys
Skelögda Maiden

Bilder från kameran

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Våra fina tjejer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, kolla Coronas näsa!

Torsdag

Fingret gjorde ganska ont under kvällen igår men idag känns det bättre, gör inte ont om jag inte kommer åt det vilket man i sig gör hela tiden men men....
La om det i morse igen bara för att se hur det ser ut. Fingertoppen har fin färg så den växer nog fast igen. Får se hur det blir med nageln eftersom jag skar mig i den med. Svårast var att dra igen barnens dragkedjor på fleexejackorna i morse, det är verkligen svårt att fästa dragkedjan nertill utan tumme.
Barnen började morgonen med att leka och mysa i sitt tält som vi plockade fram igår. Corona hade sedan en mysstund med Maiden innan det var dags för dagis, dem är så himla gulliga ihop!
Maiden sover och jag har plockat undan lite och startat en tvättmaskin.
Om en stund kommer Erika och fikar, trevligt!
 
Morgonbus
 
 
 
 
 
 
Fenix vridplatta till tågbanan
 

Onsdag

I går var det dags för dagis igen. Vi gick ner till dagis och MAiden somnade så klart! Jag städade av lite här hemma och tvättade en maskin med tvätt.
Carina kom straxt efter tio. Det vart en trevlig fikastund. Carina var så snäll och hade köpt med sig ett grisöra till Embla som hon glatt smaskade i sig, tack snälla!
Halv ett hade jag utvecklingssamtal på dagis. Corona hade inte vaknat så jag flyttade henne från vagnen till bilbarnstolen och åkte ner till dagis.
Corona sov när jag kom dit och Fenix var ute och lekte så jag smög in. Dock hade han fått syn på vår bil efter några minuter och ville då komma in och det gick ju självklart bra. Dem hade fått som en "bassäng" på dagis som dem hade fyllt med sand inomhus. Fenix var alldeles lyrisk och grävde i sanden medans vi pratade om barnen.
Allt går bra för dem båda. Fenix är väldigt snäll och hjälpsam, lätt för att underhålla sig själv och andra. Älskar att vara delaktig i allt nytt. Corona uppförde sig oxå och gick mest omkring och lekte och busade med ett stort leende på läpparna hela dagarna.
När vi kom hem gjorde jag mellis till barnen och sedan satte jag igång med maten. När jag stog och hackade lök så kom båda barnen i full fart och sprang i mig när dem jagade varandra var av jag nästan skär av en ½ cm av fingertoppen. Den hängde och dinglade i en skinbit, typiskt. Det sprutade blod och det tog en stund innan jag fick stopp på det men efter några minuter under tryck så slutade det. Lindade om det och sedan fick jag städa upp slakthuset i köket, haha.När middagen var färdig och avklarad så tejpade jag fast biten ordentligt med stripes. Den verkar sitta bra men det är ganska så ömt!
Farmor kom sedan förbi en stund på kvällen med en vridplatta eller vändplatta ( vet inte riktigt vad det heter) till Fenixs tågbana, han älskar den!
Tokfia på morgonen
 
Gullungen
 
Fika
 
Fått grisöra av snälla Carina
 
Sanden inne på dagis
Mys
Lindat ihop det värsta
Gullet
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag eftermiddag

Maiden var väldigt trött i tisdags hon ville inte vakna när jag ville mata henne innan vi skulle hämta dem stora trollen så vi gick till dagis och hämtade dem och gick hem igen. Halv tre väckte jag henne för då hade hon sovit i sex timmar, hon sover som en prinsessa ute i vagen.
Farmor kom förbi på kvällen med presenter till barnen. Corona fick en musikmatta och en fleecetröja och Fenix fick massa maskiner. Maiden fick pengar då hon har det mesta hon behöver nu, tack snälla!
 
 
Alla ville åka vagn hem från dagis
 
Vill inte riktigt vakna
Vaken, men ser lite sur ut...
 
...men så blev hon glad igen
 
Tokfia måste ha fotpall när hon provsitter på pottan
Trött igen
Farmor kom med presenter
 
 

Tisdag

I morse gick vi en promenad ner till dagis och lämnade dem stora trollen. Corona ville gå och Fenix ville åka vagn.  Maiden somnade på vägen och har inte vaknat ännu. Hon har nu sovit i 3½ timme. VI som skulle mysa idag.....jaja, jag har ju hunnit bädda rent, tvätta, vika tvätt, städa av , dammsuga och laga middagen, skönt.
Måste nog väcka Maiden nu så hon hinner äta innan det är dags att gå och hämta stora trollen igen. 
 
På väg till dagis
 
 
 
 

Måndag eftermiddag

I går eftermiddag vart det en promenad och sedan lek ute en stund. Efter middagen kom farmor förbi en sväng och fikade. Hon hade med sig barnens medlemskort i Rådmansö sportklubb. Corona hade även vunnit 100 kronor på sitt medlemsnummer, skoj!
 
 
Trött tjej på promenad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Måndag igen och alla barnen är hemma! Vi har bakat mini-citroncupcakes på morgonen. Maiden somnade en stund och då passade jag på att förbereda middagen, skönt!
Barnen har ätit lunch och jag har tvättat lite, Corona sover nu middag och när hon vaknar blir det mellis och promenad.
Corona har förresten sovit som en prinsessa hela natten lång i sin nya säng. Daniel ska ta ut hennes spjälsäng ur henes rum ikväll så får Maiden den. Maidens säng som hon har nu ställer vi undan, är det någon som är intresserad av en spjälsäng så hojta till.
 
Mitt sällskap vid frukosten i morse
 
 
 
 
Busfia
 
Mysigt i nya sängen
 
Bakat
God smet
Middagen förberedd

Söndag

I går morse monterade jag och Daniel ihop skåpet som vi köpte på IKEA. Efter det åkte vi in till Norrtälje och handlade och åt lunch. När vi kom hem gick jag och Fenix upp  till farmor och farfar för att hämta vagnen som vi lämnade där i lördags. Fenix ville vara kvar så det fick han.
Det vart lite tvättat här hemma och så monterade vi upp skåpet och hyllan i sovrummet. Lägger upp en bild när allt är klart.
Corona har börjat klättra ur spjälsängen och risken är ju att hon ramlar och slår sig så Daniel tog igår in Fenixs gamla barnsäng till henne. Hon var jätteduktig och somnade utan bekymmer själv i sin nya säng.
 
Daniel byggde koja av kartongen från IKEA
Fina mössan
Lunch
 
 
 
 
 
Bror bjuder syster
Mys med lilltroll
 
 
 
 
 
 
Mys
Bus
 
 
 

Lördag

I lördags lämnade vi Corona hos farmor och farfar och Fenix hos mormor och morfar så tog vi med oss Maiden och åkte till Älvsjö för att gå på båtmässan. Det fanns hur många båtar som helst i alla former och storlekar. VI gick runt och tittade på båtarna och sedan tog vi en sväng på vildmarksmässan oxå. Henkan och Dennis kom senare än oss till mässan så vi gick bara en liten stund med dem innan vi åkte vidare till IKEA.
Vi åt på IKEA och sedan handlade vi ett skåp som jag ska ha till mitt blivande sminkbord i sovrummet, kommer bli kanon när det är klart!
Vi åt middag hos mormor och morfar och sedan åkte vi till farmor och farfar för att hämta upp Corona oxå. Jag hittade för ett tag sedan ett mönster till en sockersöt mössa som jag visade för farmor. Hon hade varit så snäll och stickat den till Corona när vi kom och hämtade henne, så himla söt!
 
 
Trött tjej
Redo att åka
Vi började att fika på mässan
 
 
 
Haha, så söt båt!
Lilla motorn!
 
 
På vildmarksmässan
IKEA-öl
Lunch
 
 
 
Maiden var helt lyrisk över utrymmningsplanen
 
 
 
Gullfia!
 
 
Middag hos mormor och morfar
 
 
 
Gino till efterrätt
Sockersöta cupcakemössan
 
 
 
 
 
 

Fredag

I fredags vart det först mysfrukost och efter det bak och utelek i det fina vädret. Fenix ville vara hos farmor och farfar medans vi andra åkte in med en säng till Carro som hon ska låna. Vi köpte med oss fikabröd på vägen så efter att Daniel burit upp sängen vart det en fika.
På kvällen vart det middag hos farmor och farfar.
 
I torsdags somnade Fenix under bordet
 
Smilfinken Corona
Pratar med farfar
Frukost
Systrarna
 
 
 
 
 
mini-chokladcupcakes
mini-morotscupcakes
 
Utelek
 
 
 
 
 
 
Mys
Var är Corona?
 
Lilla mini
Lite shopping innan Carro
Någons katt var väldigt intresserad av släpet
 
Fika
 
 
Efterrätt hos farmor och farfar
 
 
 
 

Älskade halsbandet

 Mitt underbara halsband är äntligen färdigt, nu är även Maiden med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag lämnade vi Fenix och Corona på dagis och sedan åkte vi och tankade bilen innan vi hade tid på BVC. Idag var det Maidens första läkarkontroll och hon vart mycket väl godkänd! Hon väger nu 4680 gram, stora tjejen. Hjärtat  och lungorna lät perfekta och höfterna fungerade likaså. Hon fokuserade och följde bra med blicken och skrattade åt läkaren. Hon fick ligga på mage och visa hur stark hon var i nacken. Läkaren var riktigt imponerad och sa att Maiden var väldigt stark för sin ålder. Maiden ville imponera ytterligare och visade att hon kunde vända från mage till rygg oxå! Det roliga är att vi har tyckt att Maiden har varit betydligt klenare än dem andra två vid samma ålder men igår när hon låg på mage var det precis som om allting lossnade och hon kom på hur hon skulle göra.
Med ok-stämpeln i rumpan så åkte vi vidare och handlade. Efter det åkte vi ner på stan och hämtade mitt halsband som var klart, det vart så himla fint! Tog en sväng på Kappahl där jag köpte vantar till Corona och en vårmössa till Maiden.  
När vi handlade på flygfyren så handlade jag en lax- och spenatpaj samt sallad och två biskvier. Vi tog med oss detta och åkte hem till Carro och åt lunch. Så mysigt och trevligt!
På hemvägen hämtade vi upp dem stora trollen som nu har ätit mellis och busar för fullt. Maiden sover.
 
Gullungen igår
 
 
 
 
 
 
Morgonmys
 
Fenix läser med Maiden
 
Lånar mammas skor
Väntar på sin tur på BCV
Hos gudmor och äter lunch
Barnen hade haft vasalopp på dagis idag och fått medalj och diplom
Coronas vantar
Maidens vårmössa
 
 
 
 
 
 

Onsdag

I morse kom farmor förbi och lämnade en sak och Fenix ville då följe med henne hem och det fick han. Tyckte då att det var onödigt att bara Corona skulle till dagis så jag tog med henne och Maiden hem till Erika som nu flyttat till Sylta. Hon bor i ett jättesött äldre hus, så charmigt! Maiden sov mst bort fikabesöket, hon var vaken en stund på slutet. Corona däremot busade runt som bara den! Jag hade tagit med mig lite fikabröd hemifrån så det vart självklart lite fika oxå!
Dem ringde från guldsmedsaffären som jag har lämnat i halsbandet hos för gravering och sa att halsbandet var färdigt nu. Tänkte hämta upp det på hemvägen från Erika men Corona somnade som en stock i bilen och jag hade inte hjärta att väcka henne så jag hämtar nog det i morgon istället.
När vi kom hem svängde jag förbi farmor men Fenix ville inte följa med hem, dem höll på att göra lera och efter det skulle dem baka bullar. Farmor skulle komma ner med honom när dem var klara.
Maiden sover nu och Corona sitter och njuter av att mitt knä är ledigt, hon har gosat ner sig här och verkar inte ha några planer på att stiga ur knät. Får locka henne med att göra pannkakssmet så hoppar hon nog ner.
 
 
Morgonborsning av tänderna
 
 På väg mot Erika
 Kunde inte vänta tills jag öppnat paketet
 
 Gott med fika
 Busar runt
 
 
 Leker tittut med Erika under bordet
 
 
 
 
 
 Trött stumpa
 
 
 
 Lånar Erikas foppatofflor
 Snyggingar i spegeln
 
 Trött tjej på väg hem
 

Tisdag

I går efter att vi lämnat stora barnen på dagis så åkte jag och Maiden till Yvonne för att fika samt lämna lite kläder som Fenix har vuxit ur till Leo.
Efter fikat åkte vi vidare in till norrtälje där vi handlade och uträttade lite ärenden. Vi hittade en tröja till Daniel som han fick när han kom hem.
 
Trött tjej
 
Leo spanar in en sovande Maiden
 
 
Gullfia
 

Måndag

I måndags var Fenixs första feberfria dag, skönt för stackaren! Vi höll oss hemma denna dag så Fenix fick en lugn dag. Han var dock mer vild än tam efter att ha varit hemma så länge utan att direkt göra något.
På kvällen kom farmor och farfar hit och åt semla, Fenix hade beställt fjärilslock så så fick det bli!
Tokstollarna sitter i tvättställningen och läser
 
Vildingen
 
 
Alla troll!
Fjärilslock
Färdiga
 
Smaskens!
 
 

Söndag

I söndags lämnade jag dem stora barnen och Daniel hemma. Jag hämtade upp Erika i Norrtälje och så åkte vi till IKEA. Vi började med att fika och sedan vart det shopping. Innan vi åkte hem igen så åt vi lunch på MAX.
Fenix hade fortfarande lite feber på söndagen men var lite piggare.
 
Roliga köttätande växter på IKEA
Trött tjej
 
Färdighandlade
 
 

Lördag

 I lördags var vi bjudna på kalas hemma hos Yvonne och Micke för att fira Niva och Adam men då Fenixs feber fortfarande inte velat ge med sig så kunde vi tyvärr inte gå.
Jag åkte i alla fall in till Norrtälje och salongen dit Marie nu flyttat. Dem har fått det jättefint i den nya salongen. Har ju klippt mig hemma hos Marie det senaste året då hon oxå varit mammaledig men nu har hon börjat jobba igen. Det vart en skön stund på 3½ timme med klippning, slingning samt massa prat, så trevligt. Maiden som var hemma med Daniel hade varit duktig och tagit flaskan.
På kvällen åkte Daniel in till Norrtälje för att träffa sin gamla gymnasieklass, dem skulle äta middag på Ett glag och sedan gå vidare.
Efter att jag lagt barnen vart det ett skönt bad tillsammans med Maiden och sedan mys i soffan.
 
Bilder från dagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Under tordags eftermiddagen fick Fenix 40 graders feber och var inte alls pigg. På fredagen var febern kvar så vi var hemma hela dagen och mös. Corona var snorig men ingen feber.
Daniel tattuerade sig på eftermiddagen efter jobbet så jag hann lägga barnen innan han kom hem.
På kvällen vart det lite godis och gladiatorerna
 
Var är Corona?
Där var hon
Sjukling
Glad tjej
 
Vilar framför tv:n
Tjejerna
 
 
 
 
 
Läser bok för Embla
 
 
 
 
Lilla hjärtat
 
Trötter
Mys med sjuklingen
 
 
 
Gullungen!
 

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0