Farmors födelsedag

I söndags efter min och Fenixs mysiga promenad så gjorde vi oss i ordning och åkte till Stureby sjukhem där min farmor bor. Vi mötte upp mamma, pappa och Martin där för att fira farmor som fyllde 85 år.  Pappa hade köpt tårta och jag hade bakat bullar, kolakakor och hallongrottor som jag tog med mig. Det vart smaskigt fika och många paket. Farmors bror och hans fru var oxå där.
Efter fika och paketöppning gick vi ut en sväng. Fenix lekte i den roliga lekparken där. Martin hade med med sig paket till alla från hans och Therés resa till japan, det vart som lilla julafton.
När vi skulle åka därifrån så undrade mamma/mormor och Fenix ville åka lite tunnelbana och självklart ville han det! Dem åkte från svedmyra till danderyd där vi mötte upp dem och fick tillbaka Fenix. Jätteskojigt tyckte Fenix!
När vi kom hem åt vi middag hos farmor och farfar, grillat med potatisgratäng och ett glas rött, smaskigt!


Födelsedagsbarnet

Tårta



Farmors bror och fru

Paketöppning





Härligt ute med paketöppning





Fenixs



Mammas

Coronas fina klubbor, hon får dock vänta en liten stund på dem!


Mitt





Pappas ninjastrumpor


Daniel och jag fick godis oxå

Fenix karate kidband som Fenix lånade



Godis till Fenix



136 cm godissnöre från Japan



Corona fick en söt liten väska





Lek i paken






















Söndag förmiddag

I går morse var det så härligt väder så när Corona sov sin förmiddagslur så tog jag och Fenix en promenad med Embla ner till djupsjön. Det flöt runt några rötter i vattnet och Fenix skrek stormförtjust krokidil! Haha, ja vi fiskade upp rötterna så han fick ta hem en egen "krokidil".
När vi kom hem tittade vi lite på fåren innan vi gick in och åt frukt!

Stålande morgonhumör



Fiskar i vattnet



Underbart väder

Embla är intresserad av vad Fenix ska fiska upp ur vattnet

Lilla pinnen



Embla gnager på sin pinne



Fenix gör som Embla

"Krokidilen"





Krokidilen ska med hem

Mys



Försöker gräva ner sin pinne

Vi hittade en groda på vägen hem



Fenix gjorde ett bo till krokidilen

Hälsar på fåren och lammen












Lördag

I lördags åkte familjen ut till mormor som var på landet, morfar var kvar inne i norrtälje då han var sjuk. Vi lämnade Fenix med mormor, dem hade städdag på landet så Fenix fick hjälpa till.
Jag, Daniel och Corona åkte vidare mot Täby. Vi stannade först i någon båtaffär där Daniel kikade runt lite efter det fortsatte vi till Täby centrum. Då jag alltid är hungrig så vart Daniel inte speciellt förvånad när jag ville börja med att äta lunch.
Efter lunchen vart det en del shopping, både till mig, Daniel och barnen. Jag köpte två par short, ett par i barnstorleken 164, Daniel tyckte det var helfestligt att jag kunde handla på barnavdelningen, en t-shirt och en bikini, Daniel köpte jeans, Fenix fick linnen och Corona fick en klänning, trosor, t-shirtar, linne och leggins.
Innan vi åkte tillbaka så stannade vi till i båtaffären igen då Daniel tökt igenom vad han behövde, det vrt en GPS samt solceller till båten.
När vi kom tillbaka till landet så hade Martin och Therés kommit dit, dem hade oxå varit där under dagen och lekt och busat med Fenix.
Barnen somnade tidigt den här kvällen ochjag åkte och köpte pizza till mig och Daniel när barnen somnat. 


Kvällsmys med pappa

Tokstollen på väg till mormor på landet

Trött tjej på väg till Täby

Vaken

Shoppar loss med pappa i båtaffären

Haha, Daniel tycker att onepiece är bland det värsta som finns så han var tvungen att prova en!

Leker inne på Polarn & Pyret

Myser hos Therés

Hälsar på morbror

Coronas

Mitt

Mina, trots att dem är i barnstorleken 164.

Fenixs

Coronas

Min nya bikini

Fredag

Idag efter Coronas sovstund gick jag och barnen ner till Söderviks gamla affär där dem nu har öppnat ett bageri, det var premiäröppning idag!
Vi mötte upp Jenny, Isak och Alexander. Fenix valde en bulle och jag tog oxå en bulle, dessutom fick pojkarna en varsin gratisglass! Med våra bullar så gick vi hem till Jenny där vi fikade och barnen fick busa och leka. Dem bor så himla fint !
När det var dags att gå hem så ville Fenix verkligen inte följa med han ville stanna kvar och leka så det var en ledsen lite pojke som följde med hem, det släppte dock ganska fort.
Daniel är nu ute och fixar lite och Fenix leker ute på baksidan. Corona sitter i mitt knä och myser, hon ska få middag alldeles straxt!



Redo för bageribesök

Då går vi!

Nya bageriet

Lekhörna fanns det!



Hemma hos Isak









Fika

Corona lånade en gunga

Glad tjej får mellis

Älsklingarna

Torsdag

I går åkte jag och Corona till Marie vid halv elva tiden. Marie klippte Jenny så jag passade Linnéa och Alexander en stund medans Jenny vart fin i håret.
Vi hann med lite fika efter friseringen oxå, väldigt trevligt!
Vi åkte sedan i samlad trupp ner till dagis och hämtade upp våra grabbar och sedan skildes vi åt.
Våra nya grannar, fåren, har nu blivit utsläppta och barnen ville väldigt gärna hälsa dem välkomna! Corona skratta så hon kikna när fåret kom fram. Dem är fortfarande lite rädda och det var bara en som vågade sig fram men det blir nog bättre när lammen blivit lite större.
Båda barnen somnade vid halv sju och jag och Daniel tog då ett bad tillsammans och sedan vart det lite mackor framför tv:n.


Corona, Linnéa och Alexander

















Fenix ville äta soppa vid hans borde igår



Vart är fåren?


Nu kom det ett

Klappa

Små cyklister

Fotbollsproffs!

Busfrön

Onsdag

I går vart det mycket gjort här hemma. Först var jag och Corona och handlade lite i gräddö. Medans hon sedan sov så städade jag av här hemma, tvättade och bakade hallongrottor och kolakakor. När hon sedan vaknade så åt vi lunch och sedan lite mys innan vi hämtade upp Fenix igen.
Det vart lite utelek hemma och sedan middag. Daniel kom hem lite tidigare så han i alla fall hann mysa en stund med barnen.
Straxt innan klockan sju var barnen nattade ochJenny kom och hämtade mig och vi åkte till Anna på ett tupperwareparty. Det vart jättetrevligt. Mycket prat och gott fika. BEställde glas med lock till som man kan sticka ner sugrör i, perfekt för barnen i sommar för att slippa getingar. Beställde även en burk att ha vällingen i.
Jenny släppte av mig på vägen hem igen, perfekt! 
Jag och Daniel kikade på Grey´s anatomy innan det var dags för sängen.  


Busunge

Ute och leker













Inga häder!

Tisdag

I tisdags vart det inte så mycket gjort som jag trodde. Jag och Corona skulle uträtta lite ärenden på stan men hon beslöt sig i stället för att sova middag i 3,5 timme. Vi fick i ilfart åka in till norrtälje och göra det nödvändigaste, handla födelsedagspresent till farmor samt handla lite mat och posta ett brev. Vi skyndade oss hem från norrtälje igen för att hämta upp Fenix.
På eftermiddagen vart det lek ute och sedan lek med lera inne.
Daniel var sen hem då han jobbat länge och sedan varit och handlat ny spis och micro. Jag hade duschat och nattat barnen när han kom hem så han hann inte träffa dem.


Shopping

Promenad

Utelek






























Lek med lera, lillasyster är mer gärna med!











Måndag

I går var jag och barnen hemma hela dagen, Fenix är ganska så snorig men pigg för övrigt! Hoppas Corona klarar sig! Det vart en hel del matlagning igår. Jag lagade kalops till middag och sedan en egen kalops till Corona samt biffstroganoff till Corona, nu får det inte plats mer barnmat i frysen.
Corona som har varit relativt lugn och mest suttit stilla och ålat runt lite har det nu blivit mer fart på! Hon ställer sig upp mot allt! Som tur är har hon ganska så bra balans så hon ramlar väldigt sällan. Ibland släpper hon taget och står själv i några sekunder och då får man ju hjärtklappning, tycker det känns tryggast när hon håller i sig.  Vissa saker hon ställer sig upp mot är ganska så höga och då vågar hon inte släppa och sätta sig ner,  då får mamma och pappa, och även Fenix ibland komma till undsättning.
På eftermiddagen gick jag och barnen ut och lekte, Fenix körde Corona i skrindan vilket var mycket populärt av båda parterna.
Daniel kom hem straxt efter sex och då hade vi redan ätit och jag höll på att duscha barnen, Daniel hann i alla fall mysa en stund med dem innan sängdags.



Det bästa som finns är att kladda med maten



Corona ska stå upp överallt



Klättra i trappan kan jag oxå!











Busfrö

Hungrig???























Fenix pysslar och ritar

Mys med mellis framför tv:n







Ute och leker

















Barnen fick vykort från sin morbror och Therés som varit i Japan

Corona när hon har mindre bråttom

Corona kan numera krypa men när hon har bråttom så ålar hon. Är det inte lika brådskande så kryper hon.

Familjedag

I går  hade vi en familjedag. Vi åkte in till norrtälje där vi åt lunch på Daisys. Fenix hade inte riktigt ro att sitta still då han visste att vi skulle till lekrymden. Corona passade på att sno mat från Daniels tallrik trots att hon borde ha varit mätt då hon åt lunch precis innan vi åkte hemifrån, hon är verkligen ett riktigt litet matvrak!
Efter maten gick Daniel och Fenix upp på lekrymden och började leka medans jag tog med mig Corona och handlade ett par sandaler till henne som hon kan ha på Kreta, det är ju bara 1 månad kvar tills vi åker nu!  
Efter skoshoppingen så anslöt vi med grabbarna upp på lekrymden där det vart en hel del lek. Dessvärre tog batteriet i kameran slut så det vart inte så många kort.
Efter all lek gick vi och handlde lite och sedan åkte vi ut till mormor och morfar på landet för att hämta Embla.
Båda barnen somnade i bilen, alldeles utslagna efter allt bus!
När vi kom hem igen så sov fortfarande barnen så jag och Daniel böddade ner oss isängen en stund och tittade på film, så skönt!
När barnen vaknade vart det middag och sedan på kvällen gick vi upp till farmor ochfarfar och fikade!


Lunch






Svårt att sitta still






Åh, mat!



Skoprovning



Dem här vart det


Lekrymden



























Trött kille i bilen

Hos farmor och farfar

Hur ska jag nå allt smaskigt????


Corona när hon har bråttom

Dirty Dancing

I går kom mormor och morfar hit vid tolvtiden för att vara barnvakt till änglarna. Klockan ett kom farmor och farfar och hämtade mig och Daniel och vi åkte till norrtälje där vi tog en bokad buss till Chinateatern. Farmor och farfar bjöd oss på musikalen Dirty Dancing, den var kanonbra! Vi hade bra sittplatser på första balkong och i mitten. Daniel tyckte oxå att den var bra men stolarna man satt i tyckte han var under all kritik, hihi ! Han fick knappt plats i stolen eller med benen, jag satt i alla fall bra men så är jag ju ungefär halva Daniels storlek i bredd oxå..... I pausen tog jag ett glas rött och Daniel och Gösta tog varsin öl.
Efter musikalen åkte vi bussen tillbaka till norrtälje där vart vi bjudna på middag på Antep, smaksigt!
När vi kom hem sov barnen gott, allt hade gått jättebra, inget gnäll alls! Härligt!

Tack snälla farmor och farfar för en supertrevlig eftermiddag och kväll och tack till mormor och morfar för barvakten!


Morgonmys i vår säng

Dirty Dancing

Utanför China

Daniel tyckte det vart trångt, hihi!

Roliga speglar som man fick konstig form av i Berzelii park

På bussen

Pappa och son

Ett glas vitt till maten

Gösfilé men vitvinssås och kapris

Farmor

Gott med vin

Hemma och mys framför tv:n

Fredag eftermiddag

När Daniel kom hem i fredags så låg Corona och vilade, jag och Fenix tog en sväng in till norrtälje och handlade lite. Fenix fick en ny grävmaskin till sandlådan då Daniel använt Fenixs gamla lite väl flitigt så den gått sönder.
När vi kom hem hade Daniel middagen färdig så vi åt och sedan ville Fenix gå ut och leka med nya grävmaskinen. Det spöregnade ute men det soppade inte grabbarna från att gå ut i sandlådan. Jag och Corona var kvar inne i värmen och lekte istället.


Trött kille på väg in till norrtälje

Fenix skulle bära sin egen grävmaskin

Shopping

Mys inne med lilltjejen







Tokstollrna ute i regnet

Trist väder!

Usch vilket trist väder, snöblandat regn som öser ner! Kallt och blåsigt! Fenix är ledig från dagis i dag i och med att det är fredag. Vi har mest lekt och tittat på film, jag vägrar gå ut i det här vädret! I och för sig har vi hunnit städat av här hemma och tvättat  och bäddat rent sängarna, sånt har man ingen lust med när det är fint väder.
Tänkte att jag skulle ha tagit med mig barnen in och handlat men jag väntar tills Daniel kommer hem så åker bara jag och Fenix in. Skönt att slippa släpa på två barn i regnet.



Fenix myser i soffan efter dagis igår

Pannkaksmiddag igår









Coronas favorit: Diskmaskinen!



Så nöjd!

Kollar vad Fenix har för leksaker

Fenix hjälper till

Mamma, får jag komma upp till dig?

Corona

Corona har nu lärt sig att sätta sig ner från stående. Skönt för oss att slippa skena fram och tillbaka och sätta ner henne så fort hon har ställt sig upp och vill ner igen.









Utkast: April 19, 2012

Efter att jag lämnat Fenix på dagis så bakade jag bullar. Corona sov nästan under hela baket så det gick lätt och smidigt, ingen som ska vara med och "hjälpa" till.
Morfar gjorde ett jobb ute på Gräddö idag och kom förbi här en sväng och fikade med oss, trevligt!
Jag och Corona har precis varit ute en sväng och lekt men nu har vi gått in igen. Hon sitter nu och myser i mitt knä.
Om en stund ska vi hämta upp Fenix igen!


Morgonmys

Morfar på besök

Nybakade bullar

Utelek















Grävt lite!

Onsdag eftermiddag

I går när Daniel kom hem vart det middag och efter det gick vi alla ut en sväng. Farfar kom förbi och hälsade på en stund oxå.
När barnen somnat vart det ett mysigt bad för min och Daniels del innan vi placerade oss i soffan.


Eftermiddagsmys

Ute och undersöker



Eftermiddagslek ute

















Underkläderna jag köpte igår

Lunch

Idag åkte jag och Corona in till norrtälje och hämtade upp Carro hemma hos henne. Vi åkte sedan ner på stan och gick och åt lunch på Ett Glas. Corona smaskade i sig bröd och sedan snodde hon massa mat från Carros tallrik! Tyvärr glömde jag telefonen med kameran i bilen men hon såg för festlig ut när hon roffade åt sig både det ena och det andra från Carros tallrik, vilket litet matvrak!
Vi gick sedan till H&M där jag handlade lite underkläder. Tiden går så fort och jag var tvungen att åka hemåt för att hämta upp Fenixen, jag körde hem Carro först.
Tack gumman för en trevlig lunch!
Corona vilar nu gott i vagnen och Fenix sitter i våran säng och äter morot och tittar på Bamse.


Corona sitter i mitt knä och fixar med ratten i väntan på att Carro ska komma



Mys med gudmor

Fenix myser i sängen

Bilder från Carina







På små söta vingliga ben

Tisdag

Idag efter Coronas sovstund och lunch så åkte vi in till Kim och Tony för att titta på tvillingarna Roxy och Nikki. Åh, så söta och små dem var! Roxy hade två hjärtfel vid födseln och är opererad och nu återställd igen, vilken liten fighter! Ärret var så himla fint, kommer knappt synas när hon blir stor.
I och med att Roxy var dålig från början så var dem i karantän från andra så att hon inte skulle bli sjuk och sedan har det tagit tid med operationen och så, så vi har inte hunnit träffat dem förrens nu.
Corona såg ut som en jätte i jämförelse med dem här små 3-månaders prinsessorna!  
Jag vart bjuden på jättegott kaffe och nybakad sockerkaka, corona tyckte oxå att sockerkakan var toppen!
Tack snälla för en trevlg fikastund!
På vägen hem hämtade vi upp Fenix.
Nu ligger båda knattarna och jag ska ta och hoppa in i duschen, Daniel är ute och pysslar lite!


Lilla pluttan





Storebror hjälper till

Glad tjej på väg in till tvillingarna

Roxy och Nikki

Jätten Corona med småtjejerna

Smask

Nikki har somnat

Trött Roxy sussar på fina mamma Kim!

Måndag

I går hade jag och barnen en skön och mysig hemmadag. Det vart mycket utelek då det var så soligt och fint väder. Daniel håller på och gräver lite på baskidan och Fenix älskar jordhögarna och gruset som numera ligger där! Han flyttade över sina leksaker från sandlådan ner i gruset och lekte där istället.
Jag hann även göra storkok med mat till Corona, det fick bli köttfärssås med fullkornspasta och Laxgryta med jasminris. Fenix hjälpte till att sätta etiketter på burkarna så vi ska veta vad det är för något.
Efter middagen gick vi upp till farmor och farfar med några cupcakes som vart över i söndags, vi fikade där och barnen fick en varsin fin ängel. Farmor hade även köpte en tågbana som Fenix kan ha där hemma och leka med.
På kvällen duschade jag båda barnen medans Daniel var uppe hos grannen och hämtade upp en sak. När barnen var nattade vart det en lugn kväll i soffan.


Corona ställer sig upp mer och mer nu









Lek i gruset

Lastar











Jord!

Skitgris



Corona har vaknat och är med oss ute





Provsmakar Fenix jacka

Fortare Corona







KLappa händerna











Skoj att gunga



Mammas kille











Tog en skrindatur till brevlådan

Maskros

Får hjälp med matlagningen

Busfia

Coronas mat

Änglarna

En härlig söndag

I går kom Carina, Casper, Tina, Leo och Jeppe hit. Vi grillade korv och fikade och barnen lekte för fulla muggar! Fenix hade verkligen en toppendag med massa bus med sina kompisar.
När gästerna åkt hem så grävde Daniel och Fenix lite grävmaskin och sedan gick Fenix hem till farmor och farfar en stund. Daniel fortsatte jobba ute och jag och Corona gick in och myste.
På kvällen åkte jag in till norrtälje och hämtade upp Embla hos mormor och morfar.
När barnen somnat tog jag och Daniel ett bad tillsammans, mysigt!

Tack alla för en supertrevlig dag!


Pluttan på morgonen

Cupcakes till barnen



Cupcakes till oss

Påklädning

Massa lek








Korvgrillning







Mys med Jeppe

















Smaskens







Fenix trycker i sig rostad lök
























































































Mys med prinsessan



Haha, tokstollen efter badet

Lördag

I går när Fenix kom upp så var det första han sa snö! Vi tittade ut och mycket riktigt! Fram med pulkan och så tog Fenix, jag och Embla en promenad, det var en mycket lycklig Fenix! När vi kom in igen så bakade vi cupcakes. 
Vid tolv-tiden kom några grabbar hit som köpte Daniels cross och efter det åkte vi till mormor och morfar för att fira morfar som fyller år på måndag.
Det vart god middag och efterätt samt kaffe.
På vägen hem stannade vi och handlade lite och sedan åkte vi direkt till farmor och farfar och åt middag. Känns som vi bara åt hela dagen, men mat är gott!
När barnen somnat på kvällen så bastade jag och Daniel, skönt men varmt!

Jippe, snö!





Fenix och jag har bakat

Änglarna redo för att åka till mormor och morfar















Ute och går med mormor

Mata Vissla

Lägger pussel





Glass!





Två suddiga killar och en fin tjej



Hos farfar

Fredag

I fredags vart det en lugn dag hemma med lite städ, plock och självklart massa lek med barnen!


Leker med lera













Torsdag

I går kväll kom farmor och farfar hit och fikade lite eftersom det vart lite fikabröd kvar efter mammafikat. Barnen fick en slant var då det var Coronas 10-månadersdag. tack snälla!
När barnen somnat tog jag och Daniel en dusch tillsammans och sedan vart det mys i soffan.
I morse efter att jag lämnat Fenix på dagis så tog jag och Corona en promenad, hon somnade skönt i vagnen. I vanliga fall lägger jag bara ut henne i vagnen, jag behöver aldrig gå med henne för hon somnar så himla enkelt själv i vagnen. Idag var det så soligt och skönt på morgonen så vi tog därför en extra promenad med Embla.
Vid halv elva väckte jag Corona, vi åkte och hämtade upp Carro och sedan åkte vi ut till SUndsta och en Liten Smula som nu har flyttat dit. Precis när vi skulle gå in så kommer Mackan ut, han från Erik och Mackan, ni vet.....Undra vad han gjorde där mitt ute i skogen????Han lämnade i alla fall 2 nyfikna tjejer kvar, hihi! 
Vi åt en delikat lunchbuffé och efter det kaffe och kaka. Corona satt och log och pratade med dem andra matgästerna. Det var även en annan bebis där på 3 månader som kom förbi och snackade med Corona, hihi, han var nästan lika stor som Corona som är 10 månader! 
På vägen hem hämtade vi upp Fenix. Vid halv fem lämnade jag Fenix hos farmor och så åkte jag och Corona in till Jolarkliniken där Corona fick en spruta mot mässlingen. Den sprutan ska hon egentligen ha vid 1½ års ålder men BCV-sköterskan rekomenderade att ivi skulle ta den innan vi åkte till 'Greklan. Det går tydligen lite mässling runt omi världen. Jolar kliniken ligger i samma lokaler som Friskis och Svettis och vi var tvugna att gå igenom gymmet för att komma dit. Corona satt och lekte med leksaker i väntan på sin tur, sedan ålade hon i väg med sin militärstil i 180 ut i gymmet där hon genast fick ragg. 3 stycken unga muskelknuttekillar kom springandes och tyckte att Corona var den coolaste bebisen någonsin med sin krypstil. " Åh faan, vad cool bebis, vilken krypstil och vilken fart hon har! Coolaste bebisen någonsin! Det var det dem sa, hihi! Corona älskade såklart uppmärksamheten och gav grabbarna ett stort leende! 
Sprutan gick galant, hon sa inte ett pip! Mammas tjej är så duktig! 
När jag kom hem var Daniel och Fenix uppe hos farmor och farfar ochåt mat, vi åkte dit och jag fick oxå lite i magen. 
I går tog Daniel hem en liten grävmaskin från jobbet som han och Fenix nu på kvällen körde upp till Mikael som ska ha den imorgon. 
Nu sussar våra små änglar och Daniel och jag ska väl bara ta och slappa i soffan!
 


Härlig morgonpromenad



Här åt vi lunch

Buffébordet

Smaskens med surdegsbaguette





Gudmors klocka var spännande

Träffade en kompis

Hemma igen. Varför ska man sitta i soffan med mamma när man kan ligga i hundkorgen med Embla....



Leker på Jolarkliniken







Fenix och pappa kör grävmaskin






Corona ålar

Corona kan krypa några steg men föredrar att åla fram då det går betydligt mycket snabbare för henne. Fenix säger att Corona simmar och man förstår ju varför....

Corona reser sig upp

Corona har börjat ställa sig upp. Hon gör det inte ofta och hon är ganska så feg och osäker än så länge. Hon är så duktig som kämpar! Fenix var ju mer vild än tam när han var liten och var inte alls lika försiktig som Corona är. Dem är så himla olika!

Fika

Idag var det egentligen meningen att vi skulle hem till Tessan på mammafika med Melvin var förkyld så det vart inställt. Jag tyckte att vi kunde vara hemma hos oss då istället så så fick det bli. Tyvärr var Liam sjuk så Marie vart kvar hemma och Linda hölls sig hemma då det tydligen går lite magsjuka. Hon kom bara förbi en snabbis och lämnade tillbaka en resesäng som hon lånat av oss under påsken.
Jenny och Alexander kom i alla fall och så skickade jag ett medelande till Yvonne och undrade om hon vlle komma och det ville hon. 
Fenix var snäll och hjälpte mig att baka på morgonen. Då det inte var direkt planerat att vi skulle ha några gäster i dag så hade vi ju inte så mycket hemma. Vi slängde ihop en kladdkaka med geishachoklad i.
Efter att jag lämnat Fenix på dagis så åkte jag hem och fixade i ordning lite. 
Vi började med lite mackor och sedan fika. Corona och ALexander kröp omkring på golvet och fixade med sina leksaker. Yvonne var barnfri, eller ja hon bär ju på en liten pojke i magen! Ser så mysigt ut ! 
Yvonne hade med sig kläder till Corona som Niva vuxit ur, tack snälla!
Det vart som vanligt en lång och trevlig fikastund!
Nu har jag hämtat upp Fenix på dagis och han sitter i våran säng och tittar film. Corona ligger och sover ut i vagnen.



Fenix hjälper till med bakandet......

...medans Corona undersöker diskmaskinen

Fikat

Corona och Alexander




Corona 10 månader

Idag fyller Corona tvåsiffrigt. Det är nu 10 månader sedan som vår lilla ängel kom till oss!
Puss våran solstråle på din dag!



Grattis på 10 månadersdagen

Lunchbesök

Idag var det dags för dagis igen, det gick jättebra att lämna! Fenix klättrade i väg upp på berget för att hämta vatten på en gång! Hihi, det skulle bli geggamoja!
När jag kom hem städade jag av lite samt tvättade en maskin med tvätt.
Halv tolv kom Carro hit och åt lunch med mig och Corona. Det vart vinmarinerad rostbiff, potatissallad och Caesarsallad. Jag hade bakat chokladcupcakes med vitchokladtopping som vi fikade med efter. Det är alltid lika trevligt och mysigt när Carro kommer. Det vart en massa prat. Vid halv två så åkte jag ner till dagis och hämtade Fenix. Corona var kvar här hemma med Carro under tiden, perfekt, då slapp jag släpa med henne.
Corona fick vila middag när jag kom hem igen. Carro vart kvar en stund till och det vart mer prat!
Tack gumman för en supermysig lunchdate!







Lunch

Cupcakes

Besök hos mormor och morfar

I går åkte jag och barnen ut på landet till mormor och morfar medans Daniel tatuerade sig. vi började med att gå en promenad ner till sjön där barnen fick leka lite. Fenix hämtade vatten och gjorde gegga! Han älskar verkligen att skita ner sig! Efter lute utelek så gick vi hem och fikade. Daniel vart klar ganska så fort så då åkte vi och hämtade honom. Han hade hunnit handla.
Jag bakde lite eftermiddagen och sedan vart det bus och mys med barnen!




Intressant stil

Jag plockar i maskinen och Corona plockar ur...



Lek hos mormor och morfar





























Hemma och myser



Fika









Fenix får påskgodis






Annandag påsk

Idag ska Daniel tatuera sig vid 13-tiden. Jag och barnen släpper av honom i norrtälje och åker sedan vidare ut på landet till mormor och morfar och hälsar på. Vi hämtar sedan upp Daniel igen när han är färdig!

Corona ligger nu och vilar middag och Fenix är hos farmor och farfar en stund. Daniel fixar med det sista i batun. Jag har rensat i Coronas garderob. Jag har nu plockat bort storlek 62 och en del 68. En del 68:or passar fortfarande. 74 är lite stort men bättre för stort än att det sitter tight! Städade även av i hennes rum och våttorkade hyllor och golv!
Nu har jag tagit en pause och sitter här i stället.

I brist på annat får man äta pappas skor !

Lekrymden

I går efter lunch så tog vi med oss barnen och åkte till Fenixs favoritställe, Lekrymden! Båda barnen hade jätteroligt. Det blir mest kort på Corona då hon inte rör sig så fort ännu. Fenix springer mest runt som en vilde så man får vara glad om han fastnar på något kort över huvudtaget.
Efter 2 timmars bus och lek åkte vi hem, båda änglarna somnade som stockar i bilen. Fenix fortsatte sova i soffan när han kom hem.
På eftermiddagen åt vi middag hos farmor och farfar, det vart så mycket mat kvar i lördags så vi hjälpte mer än gärna till att äta upp lite av det. Vi drack lite vin till oxå, smaskigt!


























































































Inne i discorummet







Påskafton

I går åt vi påsklunch uppe hos farmor och farfar, Mikael samt mina föräldrar, dvs mormor och morfar kom oxå dit och åt. Det bjöds på jättegod påskbuffé och till det lite vin, så himla gott! 
Barnen busade och lekte och Fenix fick påskägg både av farmor och farfar samt mormor och morfar så han var helnöjd! 
Corona som inte äter godis ännu fick en fin påskkyckling av mormor och morfar, båda barnen fick även en peng av mormor och morfar! Perfekt, dem pengarna hamnar på barnens konto! 
Man var proppmätt när vi gick därifrån! Fenix och Daniel lekte en stund på baksidan innan dem gick in och vi nattade barnen. På kvällen vart det filmmys i soffan för min och Daniels del!  
 




















































Fenixs påskägg

Coronas påskpresent

Corona ålar

Corona kan ju krypa några steg nu men hon föredrar att åla fram, det går mycket snabbare för henne att ta sig fram så!

Långfredag

I går började vi med att städa av lite här hemma. Barnen var sedan kvar med Daniel här hemma medans jag åkte och handlade lite. På eftermiddagen vart det fortsatt pyssel här hemma. Vid halv sex kom farmor och farfar hit. Dem var barnvakt medans jag och Daniel åkte till Norrtälje.
Vi åt en mysig middag på G och sedan gick vi på bio, Wrath of the Titans 3D! Det vart en kanonmysig kväll för oss !
Det hade gått bra med knattarna här hemma, dem sussade så gott så när vi kom hem, tack för hjälpen!


Förrätt

Min älskling

Lax till mig!

Tomt på bion när vi kom, efter en stund kom kanske tio personer till, lugnt och skönt!




Snyggingar i 3D-glasögon








Skärtorsdag

I torsdags kom Daniel hem ganska så tidigt från jobbet så vi gick tillsammans ner till dagis och hämtade Fenix.
Fenix och jag satte fjädrar i påskriset och sedan gick vi alla till Mikael, vi skulle låna en film av honom. Fenix fick påskgodis av Mikael, mycket populärt!
Vi gick sedan till farmor och farfar och fikade. Barnen fick då mer påskpresenter.
På kvälllen fick Fenix även ett litet påskägg av oss. Lite tjuvstart!
När barnen somnat mös jag och Daniel i soffan och tittade på film.


Corona undersöker fjädrarna



Härligt!

Sitter hos Mikael och äter påskgodis

Fenixs present

Fenixs present

Cronas presenter





Fenix och jag har påskpyntat

Ett litet ägg från oss

Corona klappar händerna

Mer dans

Corona dansar

Corona älskar ju som bekant att dansa. Country verkar funka det oxå!




BVC

Idag åkte jag och Corona och lämnade Fenix på dagis. Han sken upp som en sol när han fick syn på Isak, och Isak ropade på Fenix när han fick syn på oss utanför staketet, så söta killar! Dem började leka på en gång!
Jag och Corona åkte vidare till BVC, det var dags för 10 månadersbesöket hos läkaren. Det gick kanon! Hon hade med sig en praktikant idag som oxå fick känna och klämma på Corona. Corona trivdes som fisken i vattnet, dubbel uppmärksamhet är dubbelt så bra!  
Damen har gått upp 760 gram på 2 månader och väger nu 8425 gram. Det är 2,25 kg mindre än vad Fenix vägde i samma ålder. Hon ligger en bit under kurvan men följer fortfarande sin egna lilla kurva under den ursprungliga.
När vi kom hem fick damen lite mat och nu sover hon gott ute i vagnen.  


I väntrummet









Mammas prinsessa

Det är skoj på BVC

Onsdag

I onsdags åkte jag och Corona iväg på lite mamma- och bebisfika hemma hos Marie. Jenny, Erika, Linda och Tessan var oxå där, skojigt! Corona, Alexander och Linnéa är lite öldre än dem andra bebbarna så dem lekte på golvet. Corona var lite nyfiken på dem mindre bebbarna och kröp fram till deras bilbarnstolar och klättrade upp och kikade lite!
Det vart mycket prat och gott fika, trevligt som alltid!
På vägen hem hämtade vi upp våra stora troll från dagis. Corona somnade som en stock när vi kom hem och Fenix och jag lekte ute i det härliga vädret!
Farmor kom förbi på kvällen, hon hade köpte en cykelhjälm till Fenix, perfekt då han vuxit ur den han hade förra året. Jag som har så litet huvud kunde oxå självklart ha hjälmen, hihi!


Morgonlek

Lek hemma hos Marie

















Hemma och ute i det härliga vädret







Fenixs hjälm

Lyse i bak

Jag och lilltrollet





Tisdag

I tisdags åkte jag och Corona in till norrtälje och handlade lite medans Fenix var på dagis. Han älskar att vara på dagis nu. Han har en kompis där som heter Isak som han är störtförtjust i, dem busar och leker så himla bra ihop!
På vägen hem från stan så hämtade vi upp Fenix. Han och Isak hade lekt med vatten och gjort gegga som dem sedan rullat sig i. Jösses vad kläderna såg ut! Haha, man kan inte annat än skratta, huvudsaken är att dem har skoj och det hade dem garanterat haft!
Daniel kom hem ganska så tidigt. Vi tog då en promenad och plockade lite påskris, vi gick sedan upp till farmor och farfar och fikade.


Busunge



Vintrigt ute!

Corona skulle kolla på mig när vi handlade och satt och kikade upp på mig!









Hämtat påskris













Kompisarna





Här är det vintrigt värre!

Jaha, snön är tillbaka och den som är gladast över det är nog Fenix. När han kom upp i morse så var det första han
sa: " Mycket snö!" men väldig glädje i rösten!
Fenix och jag tog fram snowracern och tog en promenad medans Corona sov. Han var alldeles överlycklig!


Morgonmys med prinsen

Äntligen sa Fenix!








Pappa och dotter


Corona är väldigt intresserad av pappas plåster





Mys!


Söndag

I dag har vi bakat kolakakor. Farmor och farfar kom förbi här för en stund sedan och undrade om Fenix ville åka med dem och handla och det ville han! Han skulle följa med dem hem efter oxå. Vi ska äta där i kväll och efter det får han följa med hem igen.
Corona ligger och vilar middag nu och Daniel är uppe på logen och pysslar med båten.



Mammas charmtroll



Kakor

Lördag

I går åkte hela familje och farmor in till norrtälje. Det vart lite shopping till barnen och Daniel. Vi köpte lite sommarkläder till barnen då vi åker till Kreta i maj. Farmor köpte en klänning och en body till Corona och Fenix fick en tröja, tack snälla, vi vart bjudna på lunch av farmor på Dejvan.
Innan vi åkte hem stannade vi och handlade på flygfyren.
Fenix ville följa med farmor hem efter att vi varit i stan så det fick han, vi gick upp och hämtade honom lite senare på kvällen.
När barnen somnat hoppade vi ner i soffan !


Lunch





Från farmor

Från farmor

Fenixs

Coronas

Fredag

I fredags åkte jag och barnen in till norrtälje på eftermiddagen och handlade lite. Daniel kom hem ungefär samtidigt som oss.
På kvällen vart det middag hos farmor och farfar.
Corona började krypa lte smått i lördags. Hon väljer dock mest att åla eftersom hon arbetat upp en sån taktik att det går mycket fortare för henne att åla än att krypa. Vi får se om hon kommer krypa mer framöver eller om hon väljer sitt ålande. På kvällen mös jag och Daniel i soffan och tittade på film, så mysigt!


På väg till norrtälje

Tittar på filmer



Trött kille på väg hem

Leker med tågbanan



Thilde ska med till farmor och farfar

Krypande damen

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0