Marknad!

Fenix och jag åkte in till Norrtälje vid nio-tiden imorse. Vi träffade upp Fenix´s farmor Marie-Louise utanför granngården och gick sedan ner på marknaden tillsammans. Det var inte så många försäljare där men vi hittade en hel del ändå, mest till Fenix såklart! Han fick tre par halksockor och två t-shirtar av farmor och två par byxor och två handdukar av mig. Byxorna var likadana som Daniel har på jobbet, min pojkar kommer bli så söta tillsammans! Fenix kan följa med pappa till jobbet och matcha honom perfekt!  Själv köpte mig en ny handväska och plånbok, skönt att förnya sig lite. Fenix tyckte att det var jättespännande på marknaden och hade inga som helst planer på att sova lite vilket han egentligen borde ha behövt. Han tittade med stora ögon på allt. Farmor tog lite lotter och vann ett gosedjur som Fenix fick ha och mysa med i vagnen. Dem hade jättemånga roliga karuseller men Fenix får vänta till nästa år innan det är dags för sånt.
När vi sett allt på marknaden gick vi in till centrum och åt lunch, Fenix orkade nu längre inte hålla ögonen öppna, han somnade så sött så. Vi åt lunch på G. Lax med fetaost och vitvinssås, farmor bjöd! Tack snälla! Fenix vaknade efter en stund och ville ha lite och äta han med. 
Det vart en sväng på apoteket innan vi gick tillbaka till bilarna. Duschkräm, schampoo och solskyddsspray till Fenix inhandlades där!
Det var så varmt och skönt på marknaden att Fenix slapp mössan en stund. Skönt med lite sol och luft i det blonda håret! 
Det vart ett sista besök på granngården oxå innan vi åkte hem, Embla skulle få sig ett tuggben. 
Nu är vi hemma och har gått en promenad med Embla, Fenix sover och jag ska plocka ner ina saker i den nya väskan och plånboken!
 

På marknad!

En del av marknaden

Det var så varmt och skönt att Fenix slapp mössan en stund

Pysslar med sina delifiner som farmor vann på lotteri åt honom

Tre par halksockor som Fenix fick av farmor

Två t-shirtar från farmor

Arbetsbyxor både långa och korta!

Två handdukar till lilleman!

Ny plånbok

Ny väska!

Mysdag!

Det vart lite ändrat program idag än vad som var planerat. Carro och tjejerna kom hit istället för dem behövde spendera dagen till att handla till Carros 30-års fest på lördag. Lika bra det gick det, det är så roligt när dem kommer hit. 
Jag och Fenix åkte till gräddö och handlade lite och när vi kom hem så bakade vi kärleksmums så vi skulle ha något att bjuda på.
Det var en jättetrevlig fikastund med mycket prat. Flickorna gick ner och spelade spel under tiden, dem är så duktiga som underhåller sig själva. Nea tyckte att Fenix´s leksaker var lite roliga oxå, hihi! 
Precis när söta familjen skulle åka hem så kom Daniel. Han fick ta tid på tjejerna som skulle springa flera varv runt huset, hihi, vilken energi. Dem måste varit trötta på hemvägen sen. 
Efter maten gick Daniel, Fenix, jag och Embla upp till logen där Daniels mamma höll på att förbereda inför en loppmarknad. Embla fick ett gosedjur som hon slaktade på en gång. Haha, lilla våldsamma damen. Fenix fick en båt som går på hjul som han kan dra på när han lärt sig att gå.
Hemma igen så började Daniel skotta ut lite jord på ställen som plogbilen förstört gräsmattan på, Fenix tyckte att det var jätteroligt och skrattade varje gång Daniel kastade iväg ett spadtag med jord. Lättroad! 
Nu ska jag och lilleman hoppa in i duschen, han börjar bli lite trött nu eftersom han hoppade över eftermiddags tuppluren, det var för spännande att sova när vi hade besök här!
 

Nea myser med en glad Embla!

Lova och Nea fixar Fenix´s frisyr

Två små blonda!

En mätt pojke!

Glader!

Bus med pappa!

Buselibus!

Mina grabbar!

Ett litet änglabarn!

I går var det en minnesgudstjänst för en bekants dotter som bara blev straxt över 1 ½ år. Vi var ej där men jag kan föreställa mig hur vackert det var. Väldigt sorgligt men väldigt vackert! En liten prinsessa har lämnat jorden och lämnat otroliga stora tomrum i flera människors hjärtan. En liten människa men stora avtryck! Jag har aldrig träffat lilla flickan men jag har sett kort på den bedårande söta tjejen och förstår att hon fått vilket hjärta som helst att smälta. Många styrkekramar till familjen i denna jobbiga stund. Ingen ska behöva vara med om att behöva begrava sitt barn, det är så otroligt jobbigt och man saknar helt enkelt ord.
Efter denna händelse kramar vi om Fenix extra mycket varje dag och njuter av varenda ögonblick, vad som helst kan hända när som helst.

Vårat allt!

En lekstund ute!

I går gick jag och Fenix ut och gungade och lekte lite på gräsmattan. Han älskar att vara ute och busa!
Daniel kom hem ganska sent från jobbet. Han han huvudvärk oxå, stackaren! Han fick i sig två alvedon och sen var han pigg igen! så vi mös i soffan och tittade på Grey´s anatomy tillsammans.  Fenix var lite trött efter all aktivitet på dagen så han somnade som en stock vid halv nio och sov fram till kvart över sju imorse. Nu är det full fart på han igen. Han kämpar vid hundkorgen, han vill så gära krypa in i den men han kommer inte över kanten.
Idag ska vi träffa söta Carro! Fenix och jag åker dit straxt innan tolv, sen går vi ner på stan och äter lunch. På hemvägen hämtar vi upp hennes tjejer oh går hem igen. Det ska bli så trevligt så! Hon kommer vara alldeles brun och fin efter sin vecka i egypten.
Nu blir det lite mer bus här hemma och sen en promenad.


Det är så kul att gunga!

Nöjd kille!

Mammas älskling!

Vårat lilla lyckotroll!

Skönt att vara ute!

Hmmm, gräs.....

plockiplock.....

En trevlig dag!

Nu har Fenix och jag varit och träffat Carina och Casper. Vi träffade Tina en snabbis oxå men hon var tyvärr tvungen att gå efter en liten stund. Casper var lite trött när vi träffades så vi började med att gå runt lite i affärer och inne på H&M somnade han skönt i sin vagn. Fenix fick en dräggellapp och en t-shirt. När Casper vaknade igen så gick vi in på pelikan och åt lunch. Fenix och Casper åt smörgåsrån och gurka om varannat. Dem är för söta.
Fenix somnade som en stock i bilen men är nu vaken igen. Nu ska vi ut på en promenad med Embla och sen gunga en stund!
Tack Carina och Casper för en trevlig dag!

Fenix får lite smörgåsrån medans vi äter lunch

Lipar åt mamma!

Småpojkarna!

Pojkarna hälsar på varandra!

Fenix´s nya t-shirt och dräggellapp!

Bebisbesök och hårklippning!

Igår var Leo och Tina här en sväng och fikade. Leo har blivit så stor nu! Fenix tyckte att han var jättespännande och kröp fram och tittade på honom fler gånger, mest spännande var han när han lät! Hihi! Vi hade en trevlig stund med våra små och stora bebisar.
Halv fyra mötte jag Daniel i Norrtälje, han tog Fenix och jag gick och fixade håret. Underbart skönt! 2 timmar och 45 minuter tog det, klippning och slingning. Skönt att bara sitta och bli ompysslad lite! Är nöjd med färgen. Tog lite blonda slingor i, vill ju inte ha det allt för ljust men det här vart lagom!
När jag kom hem hade Daniel lagat mat, lövbiff och potatismos. Det vart en hel del mys med Fenix på kvällen, han hade saknat sin mamma lite! Han är väldigt mammig just på kvällarna så han tyckte det var skönt när jag kom hem igen! Snuttungen!
Idag vaknade Fenix halv sju. Vi har ätit frukost och nu är han på upptäcktsfärd i vardagsrummet. Senare idag ska vi nog träffa Carina och Casper. Det blir nog en fika och kanske en promenad i det underbara soliga vädret!

Fenix spanar in Leo

Spännande med en bebis!

Måste kolla lite närmre!

Embla är oxå nyfiken

Lilla söta Leo!

Glad pojke med sin nyfriserade mamma!

Bebismys!

En trevlig kväll!

I går hade jag en jätte trevlig kväll med två av mina gamla arbetskollegor och en kompis till en av dem. Vi åt middag på G tillsammans. Jag åt helstekt fläskfilé med potatisgratäng och blomkålskompott. Jättegott. Eftersom jag körde bil så vart det bara apelsinjouice till maten med dem andra tog sig några öl. När resaturangen stänge gick vi över till pubdelen en stund. Det var verkligen jätteroligt och hoppas vi kan göra det snart igen. Daniel ringde vid kvart i nio och då hade han fått Fenix att somna. Dem är så duktiga mina pojkar! Fenix är ju så mammig just nu så det var skönt att det funkade hemma utan mig. Jag var hemma vid halv tolv igen.

Idag får jag och Fenix besök av lilla Leo och Tina vid ett-tiden. Vi tre ska jag och Fenix åka in till norrtälje och möta upp Daniel. Jag ska klippa mig och slinga håret, fick det i julklapp av min älskling. Ska bli så skönt att bli ompysslad lite. Grabbarna får roa sig på stan så länge!

Lotta och hennes kamrat

Jag och Janny

Hemma och myser med min med älskling i sängen nu på morgonen! Konstig kamera, röda ögon på Fenix men ej på mig! Hmmm???

Kram!

En mysig dag ute

Det vart lite ändrat på programmet idag. Carina kunde inte träffas så jag och Fenix fick en mysdag hemma. Två långa promenader, lite gungning och lek på gräsmattan i solen vart det istället. Vi har haft det hur mysigt som helst! Snart kommer Daniel hem och då ska jag åka in till norrtälje och träffa Janny och Lotta. Vi ska äta lite middag tillsammans någonstans. Ska bli supertrevligt! Nu ska Fenix få sova lite och jag ska göra mig i ordning.

På väg ut på promenad

Nya gungan är populär

Världens finaste!

Gungeligung

Så roligt

Lycklig kille

Glad kille!

Sitter på gräsmattan och pysslar lite med en björkkvist!

Man måste smaka på kvisten oxå!

Charmtroll

Mina älsklingar pysslar tillsammans!

Puss
S
Så söta tillsammans

Intressant!

Embla solar!

Mulet ute men en solstråle inne!

Fenix vaknade kvart i sju i morse, rena rama sovmorgonen! Han är en riktig solstråle varenda morgon. Han är så lycklig att vakna och få komma upp och hitta på nya bus. Man blir på så bra humör när man får vakna upp till hans underbara skratt och leende! 
Om en stund ska vi klä på oss och gå ut och gunga lite, det är så underbart att ha gunga hemma, man kan gp ut när man vill nu och gunga lite. Det finns ju ingen lekpark i närheten här hemma utan man måste bege sig till Norrtälje dessvärre. I sommar får det bli en sandlåda här hemma oxå så han kan använda sina hinkar och spadar mm. Han kommer väl spendera en del tid på stranden oxå där han kan få gräva hur mycket han vill. 
Idag ska vi träffa Carina och Casper. Äntligen, vi har ju inte träffats på över två veckor i och med Fenix´s förkylning. Nu är han pigg och kry i alla fall. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på men kanske en fika eller en promenad eller kanske både och. 
Embla är hemma igen efter en semesterhelg hos mormor och morfar, prinsessan har blivit bortskämd vilket hon verkligen förtjänar. Fenix älskar ju Embla och kan inte låta bli henne så det har nog varit skönt med lite lugn och ro för henne trots att hon tycker om Fenix. Efter gungstunden tar vi alla en promenad! 
 
Kryptur i mammas och pappas säng

Världens goaste bebis!

En händelserik söndag!

Imorse åkte Daniel iväg till en granne för att jobba hela dagen, dem hade lite berg som skulle bort. Jag och Fenix åkte till mormor och morfar straxt efter att Daniel åkt. När vi kom fram skulle dem precis äta lite frukost så Fenix fick smaka lite ägg och jag tog en smörgås, vi hade ju redan ätit frukost hemma. Efter frukosten tog jag, Fenix, morfar och Embla en långpromenad i den sköna solen. Oj, så varmt och skönt det var! Helt underbart, nu kände man verkligen att våren var här. Fenix sov en bra  stund efter det att vi kom tillbaka, jag hjälpte då pappa med att fälla lite träd.
När Fenix vaknade fick han lunch och vi åt straxt där efter oxå, kasslergratäng! Gott! Efter lunchen åkte vi hem igen. Fenix och jag gick och hälsade på Daniel på hans jobb när vi kom hem, det var ju hos en granne så det vart en skön promenad för oss. Han var nästa klar men vi hann se lite av honom in action!  När vi kom hem så monterade Daniel ihop Fenix´s gungställning och Fenix fick provgunga lite. Åh, vad roligt han tyckte det var! Nu kan han gunga så mycket han vill med sin egna gunga på tomten!
Vid sex-tiden kom mormor och morfar hit, hihi inte alls långt efter att vi åkt därifrån, farfar Gösta kom oxå över på fika. Mormor skulle titta på lite kläder här. Hon fick med sig en en del fina kläder hem! 
Fenix sover sött och nu är det vår tur att hoppa i säng!


Sitter och pysslar lite i soffan hos mormor och morfar

Är det mat snart?

Mys i soffan

Kryper runt och har precis rivit lite i vedkorgen


På promenad

Vitsippor och en citronfjäril

Vackra Caesar!


Mys med Caesar

Vissla är lite  sugen på bus!

Pappa/morfar fixar lite i skogen

Fenix har vaknat och håller ställningarna!

Får lite efterrätt av mormor!

Daniel arbetar lite

Hej, hej!

Dammigt värre!

Hemma och monterar gungställning

Fenix studerar arbetet!

Fenix på upptäcksfärd

Mysigt ute i solen

Gungeligung!

Åh, vad roligt!

Högre pappa, högre!

Lördag

Igår åkte vi till kallhäll för att hjälpa Carina och Kimmo att flytta. Dem bytte bostad med en annan så det vart mycket bärandes fram och tillbaka för grabbarna. Carina är ju gravid och jag tog hand om Fenix så det vart som sagt grabbarna som fick jobba.
Det gick i alla fall bra och tillslut var alla pinaler och djur på rätt ställe! Det var så mysigt att träffa dem igen och nu bor dem i ett jättetrevligt radhus, det kommer bli perfekt sen när bebisen kommer. 
När vi var klara med flytten så åkte vi hem, vi hann inte mer än innanför dörren så var det dags att gå upp till farmor för att äta middag. Grillat! Mumsigt! På kvällen tog Daniel och Fenix sig ett bad och sen vart det sängdags för lilleman. Han var trött efter dagen. Han sov så gott ända till kvart i sju i morse. 

Fenix spanar in lilla kaninen som ska flytta!

Full fart framåt!

Fenix hälsar på sin blivande kamrat! 

SÖta Carina packar upp i köket!

Sitter och leker lite mitt i flyttstöket! 

Sötungen!

Daniel myser med Molly uppe hos farmor

Busar med farbror Mikael!

Lördag morgon

Snart ska vi åka till kallhäll och hjälpa Carina och Kimmo att flytta. Embla är hos mormor och morfar så det blir jag, Fenix och Daniel! Ska bli så roligt att träffa dem igen! Spännande att se magen på Carina oxå!
Pojkarna har busat en del på morgonen här så Fenix kommer nog garanterat somna i bilen på vägen dit så han är utvilad och kan busa omkring i flyttstöket!

Pojkarna dansar!

Ja vad ska man säga..... pappa är tokig!

...men han är bra rolig!

Wiiiiie!

Högre pappa, högre!

Åka liten lastbil!

Fredagen

Jaha ja, då har Fenix och jag ätit lunch med Camilla på kina. Det ar gott, Fenix fick lite slottsgryta. Det  var två äldre damer som tyckte Fenix var bedårande söt. Hihi, det är han också, vårat charmtroll. En äldre fabror gik förbi och pratade lite med Fenix oxå. När vi var klara mötte vi Daniel och gick tilsammans till Kryddan där jag hämtade ett paket. Det var lite schampo och balsam som jag beställt. Vi gick sedan upp i mormor och morfars lägenhet och lämnade Embla, mormor skulle komma hem inom en halvtimme så Embla fick klara sig den stunden själv. Jag pratade precis med dem och då var dem framme på landet. Morfar hade tagit en långpromenad med Embla, hon hade ftt mat och låg nu och mös i soffan. Skönt för lilla älsklingen att bli lite bortskämd! Man hinner ju inte riktigt med henne lika mycket som förrut. Fenix tar ju en del av den tiden som hon fått förrut. Det är perfekt att dem kan ha henne ibland så hon får vara i centrum! 
Vi passade på att handla på flygfyren innan vi åkte hem oxå. 
Farmor fick sig ett besök på eftermiddagen, vi hade köpt majskrokar som hon ska ha hemma hos sig när Fenix kommer på besök. Hon hade köpt ett gåvagn till Fenix, så snällt! Nu får han provgå när han kommer på besök dit! 
Fenix ska snart få lite middag och ikväll när han lagt sig ska jag och Daniel mysa i soffan med godis och skräckfilm. Känns konstigt att inte ha någon hund att gå ut och gå med.   


På kina och äter smörgåsrån

Gott!

Hihi, smälter in i pappas byxben! Hemma hos mormor och morfar och lämnar Embla

Ändrade planer!

Lite ändrade planer blev det idag. Dessvärre får ja ej ge blod idag då det måste ha gått nio månader efter förlossningen för att få ge. Det är ju bara tre veckor kvar men regler är regler. Så tråkigt, jag som hade sett fram mot det. Ja, ja, blodbussen kommer ganska ofta så jag får ta det nästa gång. 
Det blir lunch klockan tolv på kina i alla fall med Camilla. 
Vi ska hjälpa Carina och Kimmo att flytta imorgon så därför ska jag lämna Embla hos mormor och morfar i dag. Vet inte riktigt när dem kommer hem idag men jag blir kvar i stan tills dem kommer i alla fall. Pratade nyss med mitt underbara stora hjärta som kanske skulle komma ner till stan och fördriva tiden tillsammans med oss innan det är dags att lämna Embla.  

Papperskorgen är lika populär idag!


Mammas busunge!

Så fint busungen har gjort på golvet

Nu vill jag upp i mammas knä!

Sötaste små tänderna!

Underbara fredag!

Igår gick jag och Fenix en liten sväng på stan, jag köpte bl.a. två filtar till honom som var plastade på undersidan så han kan sitta ute utan att bli blöt. Perfekt till våren/sommaren. En var med stjärnor på och den andra med döskallar så klart! Han fick inviga den ena filten redan samma dag fast inomhus hos mormor och morfar. Jag lämnade Fenix hos morfar och åkte sedan till gymmet. Jag körde lite kondition, precis när jag var klar så kom Daniel. Det vart en snabb puss och sen åkte jag och hämtade upp Fenix. Mormor hade oxå kommit hem då. Alla tre låg på filten när jag kom. Fenix passade på att visa mormor och morfar att han lärt sig att ställa sig upp oxå! Han använde fotpallen som stöd.
Daniel handlade med sig sallad på vägen hem, skönt att slippa laga mat. På kvällen när jag gick ut med Embla så gick Daniel  och Fenix upp till farbror Mikael. Efter det duschade jag med Fenix och sen var det läggdags för honom. Jag och Daniel mös i soffan och tittade på lyxfällan, haha, vilka puckon det finns. Dem får ju en annan att framstå som ett ekonomiskt geni ju!  
Idag kanske vi ska äta lunch med Camilla, vi får se hur det blir. Jag ska i alla fall möta upp Daniel någonstans i eftermiddag. Han ska få ha Fenix medans jag går till blodbussen. Var ett tag sedan jag var där nu så vi får se hur blodvärdena ser ut, förhoppningsvis ska jag börja kunna lämna blod igen. Alla ni som är hemma idag kan ju oxå pallra er ner till blodbussen i hamnen. Jag antar att dem flesta skulle vilja ha blod om dem skadades eller blev sjuka därför är det så viktigt att man lämnar blod. Man kan inte lite på att alla andra ska göra det eller att man är så nålrädd. så man inte kan. Rädd kommer man vara den dagen man är halvt död på sjukhuset och det inte finns något blod att ge dig! Är man frisk och pigg så tycker jag faktiskt att man kan bidra med detta lilla. Sköterskorna på bussarna är supertrevliga och duktiga så det är inget att oroa sig för!


Oj, vad mycket skoj man kan hitta i papperskorgen

Lite mer ska jag nog slita ur papperskorgen

Oj, mamma, nej jag gör inget!

Världens gulligaste äter lite smörgåsrån!

Sitter och klurar lite!

Hihi, en glader!


Vårat lilla mirakel!

En av Fenix´s nya filtar

Redan torsdag

Fenix vill stå mer och mer, han ställer sig upp själv nu mot soffan. Hönsig som man är vakar man över honom som en hök så han inte ska ramla och göra sig illa. Det är jätteroligt att han kryper och reser sig upp men som sagt man blir lite nervös att han ska slå sig! Efter sin ståträning igår mös Fenix med pappa i soffan och sen vart det ett bad för grabbarna. När Fenix hade somnat var det meningen att vi skulle titta på Grey´s anatomy men det var ishockey istället, jäkla skithockey! Det fick bli fuskbyggarna istället.
Vi blir nog hemma idag oxå, han är mycket bättre idag i alla fall. Inte alls lika snorig och rosslig. Skönt, men vi ger det nog någon dag till innan vi träffar andra för säkerhetsskull.
Det ligger lite snö kvar på backen, hoppas den försvinner snart.
Daniel ska till gymmet efter jobbet. Jag ska ringa morfar och se om han vill vara barnvakt så jag oxå kan gå. Vi får se.
Ska ringa Kimmo oxå, fick ett mess igår där Carina skrev att det var dags att beställa blöjor igen. Det är så bra! Vi beställer blöjor genom dem så får vi dem jättebilligt! Tack snälla ni!


Hej mamma, får jag oxå sitta i soffan?

Snart kommer jag....

...snart så.....

....åh, hej.....

....snart så....

...uppe på fötterna.....

....äntligen uppe!

Mys med pappa i soffan!

Glad badpojke!

Äta badanka

Så skönt i badet!

Shopping idag!

Just nu sitter jag och myser med mitt stora och lilla hjärta i soffan. Fenix kom precis krypandes hit och ställde sig upp mot soffan, han ville vara med oss!
Vi var i norrtälje idag, Fenix fick regnkläder och halkstrumpor. Vi mötte sedan upp Daniel vid Roslagsjärn där vi tittade och köpte en gungställning till Fenix.  Den var jättefin, vi köpte en bebisgunga till så han kan börja gunga på en gång, dem andra gungorna som ingick var för större barn. Åh, vad roligt han kommer få när den är monterad!
Ikväll blir det mys i soffan framför Grey´s anatomy! Man kan ju inte göra så mycket annat i det här skitvädret. Man trodde att man sett det sista av snön den här våren men icke! Snön vräker ner här just nu! Hoppas på bättre väder imorgon!    

Jaha ja, spännande, undra vad jag väger....

Väger jag verkligen så här????

Nu då, blir det mindre nu??

Oj, då, mamma jag är jättetung!

Nya strumpor

Regnställ

Så här ser det ut ute nu!

Ännu en liten tand på väg!

Imorse när jag borstade lilla älsklingens tänder fick jag syn på en ny tand som snart trängt igenom tandköttet. Hihi, han är så söt med sina tänder! Snart är han ut som en piraya i munnen med den femte tanden på väg!

Mitt allt!

Onsdag

Tjugo i sex tyckte Fenix att det var dags att gå upp idag, vi mös dock en stund i sängen innan vi gjorde en ansträngning att gå upp. Vi har ätit frukost och nu sitter älsklingen och leker lite. Förklningen har fortfarande inte velat ge med sig helt. Hopplöst! Snor, snor, snor! Han sover bra på nätterna i alla fall så han verkar inte ha svårt att andas då. Vi kan väl inte träffa någon i dag heller i och med hans snoriga näsa, däremot ska vi träffa upp Daniel i Norrtälje i eftermiddag och titta runt lite efter gungställningar.
Ska väl deklarera idag oxå. Gör det på internet så får man tillbaka pengarna tidigare.
Nu ska jag mysa med min son!

Trollungen!

Fenix´s fantastiskt tjusiga morgonfrisyr!

Kan man vara annat än lycklig när man får spendera hela dagarna med den här sockerbiten?

Dagen som varit!

Idag har Fenix och jag varit en sväng till Norrtälje. Vi började på babyproffsen där det inhandlades ett paraply till vagnen så man kan skugga lilleman från solen. Efter det vart det några besök i olika klädesaffärer. Hittade två tröjor till honom. Var även inne på lekplaneten och köpte lite saker till honom, bollar och plastkoppar som går att stapla. Fenix sov under tiden!
Klockan två infann vi oss på svensk fastighetsförmedling. Mäklaren som sålde min lägenhet hjälpte mig med deklarationen. Skönt, nu är det bara att gå in på internet och deklarera då! Fenix vaknade när vi kom till mäklaren och charmade alla där! Hihi, han är för söt när han skrattar och ler mot alla!
När vi kom hem fick Fenix sina nya leksaker som var väldigt populära! Han rullar omkring bollarna och plastkopparna på marken och kryper i en väldans fart efter dem.
Nu sitter hela familjen och tittar på lyckohjulet. Fenix börjar bli trött men han får vaken någon timme till i alla fall. Han sitter i pappas knä och myser!

På väg till Norrtälje

En liten glader

Två nya tröjor

Lite leksaker


Lite mer saker

En liten klocka till Fenix´s rum


Sitter och leker med sina klossar

Lite mys på eftermiddagen

Lite bus hanns med oxå!

Tisdag med sol igen!

Solen strålar även idag! Fenix vaknade tio i fem och lät väldigt pigg och glad. Jag bar in honom i våran säng och han hann somna på vägen dit, hihi! Han fick sova brevid mig och vaknade vid tio över sju igen. Det gör ingenting för det är så mysigt att få ligga brevid honom och sova!
Nu har vi ätit frukost och klätt på oss. Om en stund blir det som vanligt en promenad. Tvättmaskinen är redan igång, hoppas vädret håller i sig så man kan hänga ut tvätten även idag!
Vid två tiden ska vi vara inne hos mäklaren i Norrtälje. Han ska hjälpa mig med deklarationen och göra avdrag osv. Ska passa på att gå in på babyproffsen och köpa ett paraply till vagnen så man kan skymma solen lite för Fenix.
Fenix är mindre snorig idag och lite mindre rosslig så snart så kan vi nog börja träffa andra! Ska bli kul!


Myspojken sitter och väntar på att pappa ska bli klar med brevlådan

Pappa monterar nya brevlådan

Den gamla brevlådan

Den nya fina brevlådan!

Klappa söta Molly

Myser i Mollys päls!

Åh, vad roligt!

En liten vilding!

Idag har det varit en städdag. Fenix sov 3 timmar på förmiddagen så då hann jag med en hel del. Skönt att få lite rent och fint. Lite varma promenader i solen har vi hunnit med oxå. Vi har tvättat en del oxå, det var så fint väder så tvätten har hängt ute och torkat. Underbart!
På eftermiddagen tog vi en sväng till gräddö och handlade lite. Daniel ringde och han och Gösta åkte direkt efter jobbet och tittade på träden istället för halv åtta. Skönt att ha det gjort tidigare. När Daniel kom hem åt vi mat, kasslergratäng med ris, och efter det gick vi ut och Daniel satte upp våran nya brevlåda. Den är så fin! Vi gjorde ett litet besök hos farmor oxå innan vi gick hem för att mysa. Fenix fick klappa och mysa lite med Mollys päls. Fenix sitter just nu i pappas knä och tittar på lyckohjulet. Han är bra trött så snart blir det duschen för honom och sen sängen. Det är inte konstigt att han är trött. Han har varit på upptäcksfärd hela dagen, han kryper runt och spanar in allt! Vi ska ordna med en grind då han har en tendens att dras till trappan, han vill gärna ställa sig i trappen. Vi får börja barnsäkra huset ordentligt nu, han är ju på allt! Han är i alla fall alldeles lycklig att kunna ta sig framåt själv och det är det viktigaste!
Jo, jag stod ute och borstade Embla en stund i dag, Fenix kom då krypandes och kikade ut genom dörren, han ville så gärna krypa ut men det satte jag stopp för. Hihi, han är för söt!  
Lägger upp lite bilder på bustrollet, mer bilder från dagen kommer imorgon!


Nu blir det upp med grinden när lilleman börjar stå i trappen

Lilleman är ihärdig i trappan även på eftermiddagen

Hej och hå!

Busungen!

Tittut!

Vad gör du ute mamma??? Får jag oxå komma ut???

Undra vad som finns i det här skåpet?

En glad kille som tar sig fram nu!

Nu kommer jag, mamma!

Nu mamma är jag framme vid ditt knä!

Kan du bära upp mig nu?

Mycket intressant, undra vad som finns här?

Jaha ja, då har man sett det här med!

På besök hos Embla

Fenix fullkomligt älskar Embla och den kärleken är nog besvarad från henns håll oxå! Han envisas med att krypa ner i hennes korg hela tiden och Embla hälsar honom glatt välkommen, dem är för söta mina små troll!

Ska hälsa på Embla

Jaha, är det här du sover Embla, spännande

Ska bara kolla lite närmre

Jag hänger här en stund och snackar med kompisen

Puss!

Hej mamma! Jag hälsar på hos Embla!

Puss Embla!

Snart kan jag nog stå upp oxå!

Måndag

Då var det måndag igen och solen skiner för tillfället. Fenix ville gå upp kvart över fem idag, lite tidigt tycker jag men betydligt bättre än stackars Daniel som gick upp fyra för att åka till jobbet. Fenix blir bättre och bättre på att krypa men man märker att han har det lite jobbigt och blir lätt ansträngd, det kan inte vara lätt att krypa och vara så snorig som han är samtidigt, han får ju knappt någon luft när han böjer huvudet neråt. Stackars liten, men glad är han ändå! Han ser så lycklig ut när han lyckas krypa fram till mig och ta tag i byxbenet. Vi är så stolta över våran duktiga pojke. Trodde att han skulle fortsätta krypa bakåt tills det var dags att gå men icke!

Vi blir hemma även idag, Fenix är inte riktigt bra ännu, även om han är pigg och glad så är han snorig och lite hostig. Hoppas det ger med sig snart. I morgon så har det hållt i sig en vecka, envisa förkylning!

Om en stund blir det en promenad i solen och sen blir det mys och bus här hemma. I kväll får vi se om vi följer med Daniel och Gösta till mamma och pappas sommarställe. Dem skulle titta på träden som ska fällas. Risken är att Fenix somnar i bilen och då kommer han somna så sent i kväll. Vi får se hur det blir!

Idag fyller min och Martins kusin år! Grattis till honom!



På äventyr

Krypa, krypa, krypa....

....och en bit till....

....äntligen framme vid linsskyddet!

Pussgurka!

En mysig söndag med cross och shopping!

Dagen började med en skön promenad genom södersvik. Efter det tog vi en sväng upp till farmor. Fenix skulle visa att han lärt sig att krypa framåt! Han är så duktig så! Det går inte så fort ännu men han tar sig framåt. Fortast går det när han vill fram till mamma, då pinnar han på ordentligt, sötnosen. Efter besöket där så åkte vi till arlanda crossbana. Daniels kompis Henkan skulle åka och Daniel ville titta. Daniel kunde själv inte åka på grund av den nya tatueringen på handen, det är nog inte det bästa att trycka in handen i en svettig handske. Stackars älsklingen såg så sugen ut på att åka men det får bli en annan gång när tatueringen läkt. Fenix hade sina nya hörselskydd på sig, dem var så bra att han lyckades somna på mitten av crossbanan där man kunde stå och titta på dem som åkte. Vi såg en jätteliten söt kille med en miniliten cross. Vad duktiga dem är dem små killarna!
När vi hade tittat klart så åkte vi vidare till arlanda stad, ett köpcetrum, varken jag eller Daniel hade varit där tidigare så det var roligt! Fenix fick tre stycken nya bodys med kort ärm, ett par jeans och en tröja. Daniel köpte en t-shirt och jag köpte två par skor! Ett par adidas och ett par nike. Älskar mina nya skor trots att dem är utan klackar! Hihi! Båda paren var underbart sköna! 
På hemvägen stannade vi hos mormor och morfar, Daniel skulle titta på ett par träd som eventuellt hans pappa Gösta ska ta ner åt dem för att kunna ordna den blivande parkeringsplatsen ordentligt. 
Nu är vi hemma igen. Fenix kryper omkrng lite på golvet och leker med mina skokartonger och Daniel har åkt iväg till Ledinge för att hämta dynamit tills imorgon. Han kommer snart hem igen och då blir det bara mys i soffan! 
Vi har haft en jättemysig dag tillsammans idag och härligt väder har det varit! Är så lyckligt lottad som har min underbara familj!   


Fenix på crossbanan

Hihi, en miniliten crossåkare, så här ser nog Fenix ut om några år

Henkan ute på banan

Fenix lyckades somna i mitten av crossbanan, man får anta att hörselskydden gör sitt jobb

Jag fick låna ett par hörselskydd av stora älsklingen!

Den här killen var jätteduktig!

Henkan var duktig han med!

Fenix får lite mellanmål av pappa i köpcentrumet

Fenix´s nya kläder

Lite mer nya kläder till älsklingen

Mina nya älskade skor!

Mitt andra par älskade skor!

Lördagen!

På morgonen kröp Fenix några steg framåt igen, han är på gång så vi hoppas att det håller i sig. Det verkar som om han tycker att det går för långsamt och börjar då istället att backa för det går fortare för honom. Vi gick sen på en mysig promend ner till vårat bad. Bryggan som Daniel gjorde förra året låg kvar efter vintern! Embla fick springa lös och busa. Fenix somnade rätt så fort i vagnen och fortsatte med det en stund efter att vi kommit hem oxå.
Lilla familjen åkte in till Norrtälje efter Fenix´s sovstund och lunch. Vi började på babyproffsen där vi köpte ett par hörselskydd till Fenix. Vi ska kanske titta på lite crossåkning imorgon och då lär dem behövas, även om det inte blir någon åkning i morgon så kommer han förr eller senare komma dit i alla fall. Det dröjer nog inte allt för länge innan Daniel köper en cross åt han. Hihi!   
EFter babyproffsen åt jag och Daniel lunch på Dejvan, gott! Vi gick sen till apoteket och sen förbi Hälsa för Alla och beställde tid för klippning och slingning eller färgning. Jag fick det i julklapp av min älskling så nu äntligen får det bli av. Det ska bli så skönt!
Väl klara nere på stan åkte vi upp till jysk där vi köpte en till tvättställning. Vi hittade en pool till Fenix som han kan ha här hemma på tomten i sommar, jag får oxå plats, den var ganska så stor! Han fick även lite till strandleksaker. Vi handlade lite på Willys innan vi åkte hem igen.
Vi hann inte vara hemma så länge innan det var dags att ka till Norrtälje igen för att äta en födelsedagsmiddag på G med mamma och pappa.Till förrätt delade jag och Daniel på en portion poppers.  Jag och pappa åt gösfilé och Daniel och mamma åt någon sorts biff till varmrätt. Till efterrätt vart det en vit- och mörkchokladkaka med bär och kanelglass. Gott! Fenix var duktig hela middagen trots att han fortfarande är lite förkyld. 
Nu är vi hemma igen. Daniel nattade Fenix medans jag gick med Embla. Nu blir det en stund framför tv:n innan det blir sängen! 

Fenix´s hörselskydd

Här i ska vi bada i sommar

Nya leksaker

Fenix på G

Hela gänget

Fenix spanar in menyn

Mina hjärtan

Puss!

Kul på restaurang

Mys med mormor

Pappa och Daniel

Gulleplutt!

Gårdagen!

 Dagen började på familjecenter där vi fick vänta i en timme på våran tur. Fenix väntade tappert och när hans tur kom så var han jätteduktig inne hos fotografen.  Klara hos fotografen så åkte vi till coop och handlade lotter och en blomma till morfar som fyllde 60 år och sen åkte vi ut till landet.
Både jag och Fenix fick lunch när vi kom till mormor. Morfar jobbade och kom senare. Efter lunchen tod vi en lång och skön promenad i solen och tittade på alla vårtecken! Fenix tog sig en välbehövlig tupplur men vaknade lagom tills vi kom hem igen. En kiwi och en halv banan fick bli hans mellanmål och han smaskade i sig det med god aptit. Han älskar verkligen frukt! Vid halv fem så dök morfar upp! Han fick lite paket men sin riktiga present från mig och min lilla familj samt Martin får han om en stund. Eller den är både till mormor och morfar. Vi ska ordna deras infart så den blir större och uppgrusad. Vi ska sätta igång när all snö smält undan och kälen gått ur backen.
Vi hade en jättetrevlig fikastund men en kanongod tårta! Efter fikat begav jag mig mot norrtälje, jag skulle hälsa på Daniel hos tatueraren. Jag ringde på väge dit men då hade Daniel kommit dit tidigare så han var nästan klar. Jag åkte då hem istället och Daniel kom straxt därefter. Vi hade en mysig kväll i soffan
Idag fick jag lite sovmorgon. Daniel gick upp med lilla ängeln vid halv sju. Nu har grabbarna gåttt över till farfar för att titta på när han håller på med veden.
Ikväll ska vi ut och äta med mormor och morfar. Trevligt! Vi kanske måste in en sväng innan oxå. Vi kanske ska titta på lite crossåkning imorgon och så  måste vi köpa hörselskydd till Fenix. Först blir det en promenad i alla fall!


Fenix har just speglat sig inför fotograferingen

Lång väntan på sin tur

Äntligen hos mormor!

Haha, Caesar försöker kamoflera sig i rabatten

Ute på promenad. Här brukar vi bada på sommaren

Massa blåsippor

Detta är vår!

Embla njuter av solen!

Snödroppar!

Mammas julros blommor för fullt

Fina julrosor

Lite fina krokusar

Lilla snoken gå runt och strosar i trädgården

Fenix läser mormors receptsamling i väntan på att morfar ska komma

Tror han har missuppfattat det här med recept, man ska inte äta upp dem utan laga dem!

Glader!

Charmtroll!

Lite presenter till pappa/morfar!


Äntligen kom morfar! Grattis!

Den jättevackra och goda tårtan!

Vårat lyckotroll blir 8 månader idag!

På samma dag som morfar fyller 60 år blir vårat lyckotroll 8 månader. Om ungefär 2 timmar så är det exakt 8 månader sedan vi fick se honom för första gången. 8.34 den 16/8 anlände han. Vi har haft 8 otroligt mysiga månader och man älskar honom bara mer och mer fast man inte tror att det kan vara möjligt att äska någon mer än vad vi gör. Han förgyller våra liv till det oändliga. Man går omkring i ett ständigt lyckorus av att bara ha honom i närheten. Vi är så lyckliga som får ha honom i våra liv!
Grattis lilleman på din 8-månadersdag!

Inne på operation! Snart fåt vi träffa vår efterlängtade son.

En stolt pappa

Bara några timmar gammal!

Hurra för pappa som fyller 60 år idag!

Idag fyller min och Martins pappa och Fenix´s morfar 60 år! Pappa är världens underbaraste! Han har alltid ställt upp för både mig och min bror till 100%. Under mina alla år som elitgymnast körde han runt mig varenda dag på olika träningar och han skjutsade även min bror till fotbollsmatcher och liknande. När jag senare köpte häst så var han lika medhjälplig med det. Han körde mig till stallet och kurser, följde med på tävlingar och hjälpte till med hästen trots att han var helt ovan vid hästar! 
När jag blev äldre och var ute i stan på kvällarna som kom han och hämtade mig då han inte ville att jag skulle åka hem själv. Så gullig! Världens bästa pappa! 
Grattis till honom idag! Jag och Fenix kommer besöka honom i eftermiddag och imorgon ska vi ut och äta middag allihopa! 
 
Jag har en känsla av att Fenix kommer bli lika bortskämd av morfar som jag och min bror blivit!

En händelserik fredag!

Daniel kom hem lite tidigare igår så vi passade på att ta en mysig promenad hela familjen och när vi kom hem igen så startade Daniel grillen. Grillad kyckling med rotsaker i ugn och massa sallad stod på menyn! Mumsigt vart det!
Senare på kvällen kom farmor förbi en sväng, hon lekte lite med Fenix. Hon hade ett par nycklar som hon inte använde som Fenix fick. Oj, vad roliga dem var! Farfar kom oxå förbi en sväng lite senare. Då fick Fenix en kassa apparat som Cecilia inte ville ha, den var oxå kanonrolig.  Hihi, Fenix fick en toppenkväll med sina nya leksaker och somnade som en stock vid halv nio.
Klockan fem, samtidigt som pappa Daniel gick upp tyckte Fenix oxå att det var lagom att stiga upp. Vi tog en dusch tillsammans innan frukosten.
Idag har vi lite på programmet. Vi ska till Norrtälje och ta svart/vita kort på Fenix. Efter det ska vi ut till mormor och morfar på landet, morfar fyller år idag! Efter det ska vi vidare till Norrtälje för Daniel ska tatuera sig igen. Fullspäckat schema!
.
Grillmästaren!

Smaskigt!

Lilleman har fått syn på en spännande skiva under glasbordet

Nyfiken!!!!

Lika som bär!

Grabbarna tittar på lyckohjulet

Farmor kom på besök

Så här glad kan man bli över en nyckel! Världens sötaste!

God var den oxå!

Farfar kom förbi med en rolig leksak

Redan en rutinerad kassör!

Daniel verkar oxå uppskatta Fenix leksak!

Världens bästa bror fyller 30!

I dag fyller min bror och Fenix morbror 30 år!  Han är utbildad marinbiolog och jobbar nere på stranden i malmö med utsikt över öresundsbron. Vackrare arbetsplats får man leta efter.  Jag är så stolt över honom! Han har varit utomlands och hållt föredrag. Han har även varit med  i radio mm. Hur duktig som helst! Vi ringde honom i morse och vi kunde konstatera att han blivit jättegammal! Hihi! Det är så tråkigt att han bor så långt bort, skulle vilja träffas oftare. Det är ju en bit till Malmö så man kan ju inte allt för ofta. Vi får se till sommaren om vi packar in familjen i bilen och åker ner en sväng!
GRATTIS KÄRA BROR PÅ FÖDELSEDAGEN!!!!





Fenix längtar nog tills han blir större och kan följa med morbror och snorkla i havet!

Torsdag

I natt vart det lite mer sömn i alla fall. Fenix somnade vid halv nio som vanligt, sen vaknade han vid fyra då Daniel gick upp och åkte till jobbet. Jag bar då in honom till mig och han somnade om brevid mig till kvart i åtta. Man har i sig vaknat av han snörvlande och hostande vid ett flertal tillfällen i natt men det har ju varit betydligt bättre än dem två tidigare nätterna. Vi håller oss hemma även idag då Fenix fortfarande är snorig. Vi vill ju inte smitta ner några andra. Vi får vara hemma och mysa och busa istället. Lilla ängeln är pigg och glad trots att han är snuvig. Han är för underbar! 
Hihi, jo han kröp ju fem steg framåt igår. Jag skulle då visa Daniel när han kom hem vad duktig Fenix var och la honom på golvet. Fenix ville inte alls visa upp det så han kröp lite bakåt och rullade sedan över på sidan som en strandad val. Hihi, typiskt!
 
Hm, hur ska jag komma fram till vännen Embla???

Jippie! Äntligen framme!

Hej Embla!

Hej mamma!

Puss!

Sötnos!

Nej pappa jag tänker inte krypa!

Duktig bebis!

Fenix har idag krypit fem steg framåt! Så duktig så! Vi får se om han fortsätter så eller om han sätter in backen igen.

En stund i solen

Efter lunch gick jag och Fenix ut på baksidan i solen, det är vindstilla där och helt undebart skönt! Vi satt en stund på en filt i solen och mös. Vi kan ju inte göra så mycket idag, har är i sig feberfri men fortfarande snorig. Vi försöker vara ute mycket, frisk luft kan ju bara vara nyttigt så länge man är ordentligt påklädd!



Leker med spade och kratta ute i solen!

På rymmen

Mysigt!

Buskillen

En härlig långpromenad!

Nu har jag, Fenix och Embla varit på en lång och skön morgonpromenad i solen! Vi träffade Lars och Margaretha som vi inte sett på hela vintern. Embla fick som vanligt godis av dem båda, hihi, dem älskar verkligen Embla! När vi kom fram till skogen fick Embla springa lite lös, hon tyckte att det var jättekul! Det blir skönt sen när isen gått för då vågar jag ha henne mer lös, hon har ju varit ute på isen och gått genom en gång och det räcker! 
Fenix somnade en stund i vagnen men vaknade lagom tills vi kom hem, jag som hade tänkt vila lite medans han förhoppningsvis skulle sova. Ja, ja, jag får väl sova någon annan gång! Fenix ska snart få lunch och jag ska väl oxå ta och äta något snart.
 
Sötnosen redo för promenad!

Glad kille ute på promenad!

Puss, puss!

Full fart på vattnet!

Små söta tussilago

Blåsippan ute i backarna står......

Hoppas isen går snart

Nyfiken i en strut!

Embla har precis badat magen i gyttjan

Inte mycket sömn i natt heller

I går när Daniel kom hem hade Fenix 38,3 grader i feber. Han var glad i alla fall men väldigt klängig och mammig.  Han duschade med mig på kvällen och Daniel nattade honom efter det. Han sov väl i ungefär en kvart innan han vaknade igen. Jag gick och hämtde honom och då var han jättevarm . 39,6 grader i feber hade han då, stackars liten. Han fick då en alvedon supp och näsdroppar i förhoppning om att han skulle somna om men icke! Nu var han pigg pch pratsam och ville inte somna om. Vi gick ner och tittade lite på tv. Man märkte i alla fall att ha var lite sliten men vi satt nog en timme och tittade på tv. Jag försökte vid ett flertal tillfällen få honom att somna om men han låg bara och gosade på mig, han ville inte sova. Vid halv tre somnade han om igen. Vi hade då lagt oss i gästsängen för att inte störa Daniel som skulle upp och jobba. Han sov sedan till sju och då var han pigg som en lärka igen. Han har ingen feber för tillfället men jag vet inte om alvedonen kanske fortfarande håller ner den. Vi får se lite senare idag. Han är fortfarande lite snorig men lite bättre är det.
Han har precis smackat i sig en hel portion gröt med god aptit och druckit lite vatten, han sitter nu i vardagsrummet och leker. Det var meningen att vi skulle ha träffat Tina och lilla Leo idag men det får vi ställa in, vill ju inte smitta ner den lilla. Fenix och jag får vara hemma och mysa istället. Solen skiner så det blir nog en långpromenad lite senare.

En liten sjukling!

Lite glad är jag i alla fall



Morgonmys! Pigg bebis och trött mamma som fått sova fyra timmar på två dygn!

En sömnlös natt med en snorig liten herre!

Igår busade pappa Daniel och farbror Mikael med Fenix som satt i hoppgungan. Han tyckte det var jättekul!
Vi nattade Fenix vid halv nio igår och han somnade så skönt så, vid halv tio vaknade han igen genomsnorig. Jag tog upp honom, gav honom näsdroppar och fick honom att somna om men vid halv elva var det slut på vilan igen. Upp igen, mer näsdroppar och näsfridan. Han somnade om igen men vaknade efter en halvtimme igen. Han envisades med att lägga sig på mage vilket resulterade i han hade jättesvårt att andas. Fick vända tillbaka honom flera gånger och han somnade om under några minuter. Vid kvart över ett gav jag upp för då var han pigg och började prata oxå, han var bara snorig, ingen feber eller så. Vi satte oss i gästsängen som har en fjärrkontroll så man kan höja upp ryggstödet. Tänkte att det var lättare för honom att få luft så. Lite mer näsdroppar vart det oxå men herrn fortsatte att prata, mammamammamamma! Hihi, sötnosen! Vid halv tre gav jag upp försöket att få honom att somna om i sängen, han var aldeles för pigg och fick leka lite med sina leksaker istället. Klockan tre gick vi ut på en promenad, jag tänkte att jag skulle g på vägen som är upplyst så man ser vart man sätter fötterna men Fenix tittade med stora, nyfikna ögon på alla lamporna och ville inte alls somna. Det var bara att gå ut på grusvägarna i skogen istället. Jag vet ju hur dem går men lite snubbel vart det, det var ju kolsvart. Väl hemma igen vid kvart i fyra så hade han somnat om. Jag ställde in vagnen i garaget och höjde ryggstödet lite. Nu är klockan kvart i tio och han sover fortfarande. Skönt för honom för det behöver han. 
Vi får ta det lugnt i dag med lilla snortrollet, han verkar i sig väldigt pigg för övrigt men endå. Vi får nog  ta en sväng till Norrtälje då näsdropparna (NaCl) inte verkar vara så effektiv, det får nog bli nässpray istället. 
Själv är man rätt trött efter natten men har lyckats sova lite på morgonsidan. Nu är jag hungrig så det bli frukost!  

Hihi, Fenix hoppar så våldsamt att vi måste förstärka fästningen för gungan

Bus!

Mer fart, pappa!

Alla grabbarna!

Pappa och son vilar ut efter lekstunden

Världens goaste!

Våran lilla fotomodell

Nu har Fenix och jag varit i Norrtälje en sväng. Fenix har blivit fotograferad av en jätteduktig fotograf på familjecenter. Vi hade tänkt ta ett kort på honom när han låg på mage men Lilleman hade andra planer. Han stog på alla fyra och gungade och la sig platt på fårskinnet och smakade på ullen. Hihi, vi tog ett kort sittandes istället. Han var jätteduktig. Han skrattade och satt så fint på korten. Ska bli spännande att se dem när dem blir hemskickade. På fredag ska vi ta kort igen men i svart/vitt.
När vi kom hem fick Fenix sova en stund och sen äta lunch. Efter lunchen gick vi en promenad i solen och sen åkte vi till gräddö och handlade en sväng.

Färdig med morgonduschen!

Dem här kläderna fick det bli på fotograferingen idag

Redo för promenad och självklart ska krattan med!

Vill ha sommar nu!

2 grader varmt och mulet i morse. Man höll ju på att frysa ihjäl i vanlig ordning. Nu skiner i alla fall solen och värmer något.  Vill ha sommar nu!


Jag och kompisen Sebbe njuter av solen i humlegården för två sommrar sen. Undrar vem som tagit kortet, Hihi, ett halvt huvud???? Jaja, varmt och skönt var det i alla fall. Efter detta åkte vi till grönan och mötte upp Daniel för at sedan titta på en spelning.

Fotografering

Idag ska Fenix fotograferas av en fotograf.  Hoppas det går bra och att han inte lyckas kräkas ner sina kläder innan det är klart! Åker nu!

En mysig söndag

Idag åkte lilla familjen in till Norrtälje och åt lunch och fikade på Landkrabban. Det var jättegott och mysigt. Jag tog en sallad med kyckling, bulgur och pesto och Daniel tog en varm smörgås med mozzarella, sweet chili sås och kyckling efter det tog vi en varsin kladdkaksbit! Fenix bjöds på majskrokar då han precis ätit lunch innan vi åkte hemifrån. Han passade på att flirta lite med ett äldre par som satt brevid honom. Hihi, han är för söt. Han pratade lite med dem och dem log och pratade tillbaka men sen fortsatte dem att prata med varandra och då tar Fenix till den höga rösten. Hihi! Uppmärksamhet tack!  
Mätta i magarna så gick vi ner till lekplatsen i parken vid hamnen, tyvärr hade dem inga gungor för mindre barn, Fenix fick i alla fall prova en gunghästsaktig sak. Vi stannade till på flygfyren en sväng oxå och handlade lite. Jag ska försöka mig på att göra lite andra barnmatsrätter så vi handlade lite fisk och diverse grönsaker till det. 
Sista stoppet vart på Daniels jobb där han bytte till sommardäck på bilen och tvättade den. Fenix tyckte att det varväldigt spännande, han tittade med nyfikna ögon på pappa som for runt bilen och skruvade loss däck och satte dit nya. 
Dagens äventyr tog musten ur Fenix så han somnade i bilen på vägen hem, jag lyfte ur honom ur bilen utan att han vaknade så jag la ner honom i sin säng där han fick fortsätta sova.   
Nu står Daniel och lagar lasagne till oss! Är så hungrig så! Mikael har varit och hälsat på en sväng oxå. Efter maten blir det nog en kvällspromenad för familjen och sen mys i soffan. 
 
Lilleman är söndagsfin i slips! Här är han på landkrabban!

Fina älsklingen

Stora älsklingen!


Fenix testar mammas sked!

Provar att leka lite i parken!

Mamma med sin bebis!

Lilla ängeln i väntan på att pappa byte däck!

Så spännande allt är!

Kollar så att pappa gör ett bra jobb!

Farbror Mikael gjorde ett besök hos Fenix på eftermiddagen

Söndag

Fenix har sovit hela natten! Han slog upp sina blåa vackra ögon vid tio i sju, då fick han komma in till oss och mysa i sängen. Nu har vi ätit frukost, Fenix busar omkring på golvet och Daniel har åkt in till jobbet för att byta däck på arbetsbilen. När han kommer hem igen ska vi alla åka tillbaka till norrtälje. Vi ska gå till en park där Fenix ska få gunga lite och sen ska vi gå och ta en mysig fika någonstans. När vi är klara med det ska vi in till Daniels jobb igen och han ska byta däck på våran bil. Härligt att slippa dubbdäcken nu!

Full fart på bustrollet!

En underbar dag!

Nu sitter jag och Daniel och myser framför tv:n med massa tända ljus och bara njuter. Dagen har varit kanonbra! Vi började med Täby centrum. Jag hittade ett par bra promenadskor som jag kan ha här hemma när jag sa gå lågpromenader med Fenix och Embla, jättelätta och vattentäta! Kanonbra! Fenix fick som vanligt mest saker, en body, en mössa, två skålar att äta ur, en skjorta med slips och en cd-spelare som vi ska ha på hans rum. Nu kan han lyssna på sina cd-skivor! Vi hittade även en kanonsöt liten gubbkeps till honom men Daniel tyckte vi skulle avvakta att köpa den tills det blir varmare. Fenix måste bara få den sen! Han var så söt i den!
Vi passade på att äta lite lunch där oxå, magarna började ju kurra efter en stund. Daniel köpte lite saker på Claes Ohlsson. Embla fick två stycken handdukar i mickrofiber att torka sina små söta fötter på oxå! Sist av allt köpte vi med oss en tårta som vi skulle fika med hos Enid och Hans.
Nöjda med shoppingen begav vi oss till Frihamra för att titta på Enid och Hans små lamm! Famor Marie-Louise kom oxå dit. Gud, så söta! En var helt ny och dem andra bara någon enstaka dag gamla. Så bedårande söta lamm, man skule lätt kunna ta med sig ett par hem. Fenix fick klappa på ett av lammen, han såg överlycklig ut, mungiporna försvann upp till öronen! Hihi, vi får nog åka tillbaka snart och kika lite till på dem. Vi fikade med lite tårta och Fenix fick lite mellanmål.
Nöjda med utflykten åkte vi hem igen men vi hann inte vara hemma allt för länge innan vi skulle gå upp tilll farmor och äta middag, fyllda lövbiffar med potatismos! Jättegott! Fenix fick titta lite på lyckohjulet innan vi gick hem. Hihi, han skiner upp som en sol så fort han får syn på Hanna Graaf. Blonda storbystade tjejer verkar vara hans grej!
Nu sover lilleman, han var helt slut efter dagens äventyr. Han är för söt, han började säga mammamammamamma för några veckor sedan och nu har det blivit mer och mer, speciellt när han är lite ledsen. Han har minskat ner mammamammamamma till bara mamma nu och så tittar han på mig med stora ögon! Hihi, han är för söt! Älskar våran bebis så det värker i hjärtat!
Nu ska jag mysa vidare med stora hjärtat!


Leker med morbrors present på väg  till Täby centrum

En sådan här keps får det bli till sommaren!

Väntar på sitt mellanmål där jag och Daniel åt lunch

Hemma hos Enid och Hans

Fenix och Daniel pratar med Hans

Enid och Marie-Louise

En helt ny lammunge!

Ett litet hungrigt lamm!

Så söt!

En liten svart!

Två söta bebisar! Fenix har sin  nya mössa på sig.

Åh vad roligt att klappa lamm!

Åh vad mysigt!

Fenix´s cd-spelare

Dem nya kläderna

Ny skål att äta ur för Fenix

Vårat älskade bustroll!


Åh, en högtalare!

Busungen!

Sladdar! Har även varit och rivit i pappersinsamlingen

Allt är kul!

Full rulle hela dagen!

Igår följde Fenix och jag med pappa Daniel till sjukhuset när han skulle göra sin lungröntgen. Det gick bra där och en tant i väntrummet tycket att Fenix var så söt! Hihi, det är han ju oxå! När vi var klara där åkte vi ner på stan och gick in på systemet och köpt lite vin, både till mig och Daniel men även till Janny som fyllde år. Vi åkte sedan vidare till Janny. Vi fick jättegod tårta och hade en trevlig stund! Fenix fick lite mellanmål och smörgåsrån. Han tyckte oxå att det var trevligt! Massa spännande människor och saker att titta på.  
På hemvägen från Janny stannade vi på flygfyren och handlade majskrokar och smörgåsrån till lilleman, dem hade tagit slut här hemma. SIsta stoppet vart på Baan Thai där vi köpte med oss mat hem.
Vi tog oss ett skönt bubbelbad alla tre på kvällen, Fenix älskar verkligen att bada. Han somnade sedan som en stock vid nappflaskan och vaknade vid tjugo i sju i morse igen.
När Fenix somnat så mös jag och Daniel i soffan med ett glas rött vin och Saw VI. Första glaset rödvin sedan jag vart gravid. Gott!
Nu är det lördag. Daniel har åkt med sin pappa ut i skogen en stund för att hjälpa till att ta ner några träd. Jag och Fenix myser. När Daniel kommer hem igen ska vi åka till täby centrum. Jag behöver vårskor! På vägen hem därifrån ska vi stanna hos Enid och Hans och titta på deras nyfödda lamm. En riktig mysdag kommer det bli!


Påklädd för gårdagens äventyr

Pojkarna i väntrummet på sjukhuset

Är det inte pappas tur snart?

Hittade en leksak i väntrummet!

I pappas knä hemma hos Janny! Har fått låna en kul kartong att leka med!

Janny tillsammans med sin mamma, pappa och son

Lilleman ute på rymmen!

På besök i Jannys knä

Pusskalas!

Mys!

Fenix har nu vaknat, vart ingen lång sovstund idag så jag hann inte med någon film. Det gör inget för jag myser hellre med Fenix! Nu blir det lunch och sen ska vi åka!

Lilla bus och jag!

Mamma får en  puss.....

...och självklart får Fenix oxå en!

En till tand!

Då var den regniga promenaden avklarad och jag ska hoppa in i duschen. Fenix sover som vanligt i vagnen. Efter duschen ska jag nog mysa ner mig i soffan och tittade lite på film tills Fenix vaknar. Sen är det dags för lunch och efter det är det nog dags att ge sig in mot Norrtälje!
Lilleman sov från halv nio till tio i sju i morse.  Han är så duktig! När han vaknar är han på strålande humör och vill komma upp och busa! 
I morse hade den andra tanden i överkäken brutit igenom så nu har han fyra små tänder!


Hihi, lilla rumpan sticker upp!

Världens gladaste kille leker tittut!

Plocka upp mig nu mamma!

Äntligen uppe ur sängen och redo att hitta på bus!

Regnigt!

I dag är det exakt ett år sedan som jag åkte motorcykel med Daniel. Älskar att åka hans svarta ninja. Vi åkte då hem till Janny för att fira henne på hennes födelsedag. Jag var gravid så det var därför det vart sista gången, magen började vara i vägen redan den här turen men jag ville åka en sista gång. När vi kom fram satt vi ute i solen i bara t-shirt. Idag, ett år senare ska vi till Janny igen för att fira hennes födelsedag. Idag spöregnar det och är 4 grader varmt så det får bli bilen dit och ordentligt med kläder. I dag kommer vi nog sitta inne. Vad olika det kan vara med väder.
Jag och Fenix ska först hämta upp Daniel på jbbet och sen ska vi vidare till sjukhuset där Daniel ska göra en lungröntgen. Det är en rutinkontroll som dem gör på hans jobb eftersom dem jobbar med det dem gör. När han är klar där så åker vi hem till Janny. Ska bli trevligt att träffa henne och hennes barn igen! Hennes föräldrar från Holland är oxå där! 
Först blir det på med regnkläder och en promenad här hemma!  

Min fina maskballong som Nea gjort till mig!

Tjejerna hoppar med Fenix

Hopp, hopp!

Gänget spanar in projektorn, väldigt intressant!


Fenix nya hink med tillbehör som han ska ha på stranden i sommar!

Nya strumpor till lilleman!

Dagens utflykt till familjecenter

Fenix och jag begav oss till Norrtälje vid halv tolv i dag. Vi parkerade vid coop för jag skulle handla lite mellanmål åt honom där. Jag köpte även en hink med spade och andra tillbehör till sommaren då Fenix ska njuta på stranden med mig. Oj, vad vi ska ha det mysigt! Han fick även ett par söta strumpor.
När vi var klara där tog vi en sväng in på MIO, kikade runt lite på soffbord. Det är så underbart att vara mammaledig och bara gå runt och mysa med sin bebis varje dag.
Efter MIO började vi gå mot familjecenter, vi träffade Pernilla och lilla Giovanna på vägen så vi fick sällskap till familjecenter. Det var inte så många där idag men Fenix och Giovanna var lika nöjda för det, dem lekte tillsammans och snodde varandras leksaker. På sångstunden hjälpte dem små busarna till att sjunga, dem andra bebisarna som var där var mycket yngre och låg tysta och lyssnade. Hihi, våra små busar!
När var klara på familjecenter så gick vi tillbaka till bilen och åkte hemmåt. Carro med familj skulle komma och äta middag med oss, dem åker till Egypten på lördag så det var kul att träffa dem innan dem åker.
Eftersom vi alla haft fullt upp hela dagen så hann vi inte laga mat utan vi köpte med oss pizza och sallad hem. Det var så mysigt att träffa dem igen. Lova och Nea är helt underbara. Fenix stog i hoppgungan en stund och fick sällskap av tjejerna som hoppade med honom. Hihi, han älskar tjejerna.
Hoppas Carro och Magnus får en underbar vecka i Egypten, det är dem värda! Lägger upp kort frn det imorgon. Nu ska jag mysa med mina älsklingar!


Fenix tittar efter roliga saker i korgen och Giovanna poserar för kameran!

Glad liten kille

Spännande nya leksaker

En fin larv!

Provar att äta upp larven!

Fenix, Giovanna och Pernilla

Finns det några leksaker kvar här i ????

Lite mellanmål

Kram, kram!

Torsdag!

Idag och imorgon kvar för stora hjärtat att jobba sen så är han ledig med oss. I och för sig kanske han ska åka cross på lördag och då är han nog borta hela dagen, vet inte om Fenix och jag ska åka med, vi får se vad det blir för väder. Är det soligt kan det ju vara mysigt men är det kallt och mulet så får det nog vara. Tänker inte stå ute och frysa! 
I går när Daniel kom hem från jobbet åt vi middag och sen tog vi en kvällspromenad hela familjen. Vi gick förbi förskolan där Fenix ska börja till hösten. Vi smög oss in på deras lekplats och Fenix fick gunga lite och åka lite rutschkana, det var väldigt populärt. Hur han skrattade när han fick gunga. Så fort snön gett med sig och kälen gått ur marken så ska vi skaffa en gungställning här hemma på tomten åt honom så får han gunga så mycket han vill!  
Efter lekstunden gick vi hem till farmor och lämnade tillbaka en film som vi lånat och fikade lite, sen bar det vidare hem igen. Grabbarna tog sig en dusch och sen vart det läggdax Fenix. Jag och Daniel tittade på Grey´s anatomy innan vi gick och la oss.
Fenix har sovit bra i natt oxå, somnade halv nio och vaknade tjugo över sex. Han är så duktig så!
Idag ska Fenix och jag till familjecenter och leka lite med andra bebisar. Var ett tag sedan vi var där nu i och med deras påsklov. Ska bli kul att komma dit igen.
Först blir det lite lek och mys här hemma och som alltid våran morgonpromenad med Embla!

På väg till farbror Mikael

Myser med farbror!


Grabbarna tittar på lyckohjulet!

Gungeligung!

Åh, så roligt!

Snart blir det en gungställning hemma!


Oj, vilken fart!

Åka rutschkana!

Wheiiiii, vilken fart!

Mamma tycker nog att det är lika roligt som Fenix

Hemma hos farmor

Våran lilla akrobat

Bus med pappa!

Ser chokad ut över att låna pappas mössa!

En skön dusch med pappa

Iklädd mjukiskläder nu på morgonen!

Onsdag

Igår när Daniel kom hem så åt vi mat och sen gick vi upp till farbror Mikael där Fenix fick titta på lyckohjulet. Daniel tog med sig kameran till jobbet idag så jag kan in te lägga upp dem bilderna, får göra det senare.
Fenix har ju varit lite tokig den senaste veckan och velat gå upp allt från halv fyra till fem på morgonen men i morse sov han till straxt innan sju! Så skönt!
Idag är det mulet precis som i går morse men man kan ju alltid hoppas att det vänder som det gjorde igår.
Fenix tyckte om barnmaten jag gjorde åt hoom igår, han mumsade i sig med god aptit! Till mellanmål fick han smaka på galiamelon och det var smaskigt! Han brukar få frukt till mellanmål på eftermiddagen och då är det kul om man kan variera lite, han verkar älska all frukt!


Bebisfötter är verkligen hur mysiga som helst!

En lugn dag med massa mys!

Det vart en kanonfin dag efter morgonens gråa väder. Solen strålar och det är varmt och skönt. Fenix, jag och Embla tog oss en till sväng i solen. På hemvägen träffade vi farbror Mikael vid brevlådorna, han hade ont i axeln och var hemma idag. Fenix passade på att skratta lite åt han.
Fenix har även läst posten, hoppat i hoppgungan och myst med mig idag. Skönt men en lugn hemmadag så här ibland.
Jag har förberett middagen, det blir kyckling och couscous. Daniel skulle till gymmet efter jobbet så han dyker upp vid sex-tiden ungefär.
Fenix ligger för tillfället och vilar lite men snart ska han få gå upp.


Ute på promenad

Skönt med lite sol på sig

Knaprar på leksaken!

Går igenom dagens post

LiDL-reklamen var tydligen bara att kasta

Lite märklig ställning att läsa posten på men, men.....

Den här ska vi inte heller ha...

Bort med den.....

Hoppeliskutt!

Hemma igen!

Promenaden är avklarad och Fenix sover. Jag har gjort barnmat, spagetti och köttfärssås till lilleman så nu får vi se om det duger åt herrn när han vaknar.
Ska passa på att ta en dusch nu innan han vaknar igen!


På väg ner i hundkorgen

Tillbaka till vardagen

Då har det hunnit bli tisdagen den 6:e april och Daniel har börjat jobba igen. Nu är det bara jag, Fenix och Embla på dagarna igen. Fenix vaknade tjugo över fem och var kanonpigg så det var bara att gå upp det. Han har fått frukost och sitter nu och leker. Idag har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra ännu. Jag har hunnit göra plommonpuré till Fenix på morgonen och när han tar sin tupplur senare så ska jag försöka göra lite köttfärssås till honom. Vi får se vad han tycker om det.
Idag är det uppehåll men mulet. Plusgrader är det i alla fall för det droppar från taken.
Fenix ska få leka en stund till och sen blir det en promenad.

På upptäcksfärd i mamma och pappas sängar

Bus, bus, bus!

Leker med ett måttband!

Annandag påsk

När man vaknade upp i morse möttes man av ett väldans snöfall. Trist avslut på den för övrigt underbara vårhelgen. Fenix fick ett paket, ett påskägg och ett underlägg av mormor och morfar igår. Han fick öppna paketet och ägget vid frukosten. Han fick ett fint lejon som spelar melodier och en fin tröja. Tack snälla mormor och morfar!
Vi tittade på film på förmiddagen och efter det åkte vi ut i skogen och eldade lite.
Efter Fenix´s eftermiddags sovstund så åkte vi in till Norrtälje och storhandlade. Skönt att ha det gjort nu när Daniel börjar jobba igen. 
Marie-Louise hade glömt en kofta här när hon var barnvakt så vi gick upp och lämnade den när vi kom hem. Vi vart bjudna på fika när vi kom dit. 
En lugn och skön dag i det trista vädret. Hoppas morgondagen bjuder på bättre väder. 
Fenix har precis blivit nattad av Daniel så nu ska vi två mysa lite framför tv:n innan det är dax att sussa.


Morgonens snöväder!

Fenix´s present och påskägg

Det fina underlägget

Paket!

Så spännande

Ett litet lejon som spelar melodier!

Så fin!

Den fina tröjan som gömde sig i påskägget

En ekologisk tröja!

Buskillen i sin Metallicatröja!

Två bilder

Hittade två bilder från fredagskvällen på G.

Trevlig middag

En underbar påskdag!

Igår vid tolvtiden hämtade vi upp mormor och morfar i Norrtälje och begav oss till morgongåva/Heby för att hälsa på Therés föräldrar. Dem bor på en fantastiskt fin gård. Huset var så otroligt mysigt!
Vi började med fika, hembakade bullar och sockerkaka! Kanongott. Dem var så gulliga och hade ordnat med en barnstol till Fenix oxå och egna små söta bestick. Efter fikat vart det på med kläderna och ut på baksidan av huset där det låg en stor åker. Therés pappa Bengt kom med snöskotern och vi fick alla ta oss en tur. Jag åkte först med brorsan och sen fick jag köra själv med brorsan bakpå. Oj, vad roligt det var! Daniel körde som en rallylkalle som vanligt när han hamnar på ett motorfordon. Hihi, Therés och Martin skulle ta en sista tur med skotern men bensinen tog slut längst bort på åkern och dem fick gå tillbaka. Det var rätt så blött i snön som höll på att tina i solen och Martin hade lågskor. När dem kom tillbaka så kunde man vrida ur hans strumpor. Hihi, lite roligt var det! Solen strålade och det var så skönt ute. 
Efter skoterturerna gick vi en liten promenad och Fenix somnade. Väl hemma igen så åt vi en underbart god påskmiddag med en påskbakelse till efterrätt. 
Mätta i magarna gick vi upp på övervåningen och satte oss i soffan och tittade på kort från Elisabeth och Bengts thailandsresa.  
Vid halv åtta tiden begav vi oss hem igen. Det  var en jätterolig dag! Hoppas vi kan åka skoter till vintern igen!


Bustrollet innan vi ska åka

Puss!

Står och myser i vårsolen i väntan på att Bengt kommer med skotern

Mamma och Martin på skotern

På väg upp på skotern

Så roligt att köra skoter

Hur kul som helst!

Hoppas vi kan åka nästa vinter!


Token Daniel är ute och kör

Snart framme

Herrn ser nöjd ut!

Pappa och Martin

Brorsan tar en sväng!


Fenix och mormor njuter av solen

Så härligt väder!

Therés blir skjutsad av sin mamma

Therés och Marton ska ta en sista sväng......

....och bensinen tar slut längst bort på åkern!

Den långa, blöta vägen tillbaka börjar.....

Jippie! Snart framme!

Lilla söta Gorma njuter oxå av solen!

Mys med pappa

Älsklingarna!

Baksidan av huset

Framsidan

Ladugården

Bob-Urban!

Hej, hej!

Sitter och leker på golvet

Så fin i skjorta och väst

Leker med morbror

Mys med morfar

Vilar ut i soffan efter maten

Så här vackert var det när vi skulle bege oss hem från Heby! 

Påskdagen bjuder på ett nytt äventyr

I dag ska vi till Heby utanför Uppsala och äta påskmiddag hos min brors tjejs föräldrar. Ska bli jättetrevligt att träffa dem, dem bor på herrgård som ska vara jättefin. Jag, Fenix och Daniel kommer åka och hämta upp mormor och morfar vid tolv och sen bär det av.
Börjar bli ordentligt hungrig nu så snart blir det frukost.
Lilla Casper har tydligen blivit magsjuk så vi skickar lite krypa-på-dig-kramar till honom idag.

Mys med pappa igår eftermiddag

Pappas skägg är kul

Myspojkarna!

Påskafton hos mormor

Morfar åkte till farmor igår så mormor var ensam på landet så Embla fick stanna kvar där i går som sällskap. Jag och Fenix åkte dit och hämtade henne i dag. Vi vart kvar en stund och åt lunch, fikade, busade och gick en härlig promenad i vårsolen. Den värmde så underbart skönt idag. 10 grader varmt i skuggan.På vägen hem stannade vi och handlade lite godis och barnmat, Fenix fick åka kundvagn som han älskar att göra. Kedjan på vagnen var oerhört spännande idag. 
Nu är vi hemma igen och Daniel och Fenix busar och myser nu. Kvällen blir lugn framför tv:n med godis!


Återträff med Embla!

Spanar in taket från golvet

Kryplektion av mormor
 
Läser tidning med mormor

Hittat hundmatskålen

Läser egen tidning

Krama lilla grisen

Glad liten kille

Smakar på kattmatslocket

Söta killen har hittat mammas snöre på byxorna

Vissla njuter i solen

Embla letar sork i snön

Glad kille på promenad i vårsolen!

Fnular med kedjan till kundvagnen

En trevlig långfredag

Vi vart inte hemma som planerat igår utan vi tog en sväng till mormor och morfar på landet där även min bror och hans tjej Therés var. Dem bor i vanliga fall i Malmö men är nu här uppe över påsken.
Vi åt påskmat och hade trevligt. Fenix fick busa med sin morbror och Therés. Efter maten vart det en skön promenad i solen. Jättekul att träffa min bror och Therés igen. Synd att dem bor så långt bort. Dagen där avslutades med en påskbakelse. Innan vi åkte fick Fenix en present av morbror och Therés, jättesöta fingerfiskar. Tack snälla!
När vi kom hem igen så gjorde jag iordning mig inför kvällen. Marie-Louise kom förbi och jag gick igenom lite nattrutiner för Fenix eftersom hon skulle vara barnvakt medans vi skulle in till G och äta middag med vänner.
Mikael kom hit och vi åkte och hämtade upp Sari och sen vidare till G. Det var en supertrevlig middag, tyvärr glömde jag kameran innanför ytterdörren, hihi, tankspridda jag. Efter middagen och en del prat åkte jag och Mikael hem, Daniel åkte vidare till Twin Club. Allt hade gått bra med Fenix, han hade varit lite ledsen men han hade ätit och somnat ordentligt. Det var skönt att komma hem till lilla älsklingen igen, saknade honom massor. Nu sov han i sig när jag kom hem men ändå skönt att vara nära honom.
Hihi, Fenix vaknade halv fyra imorse kanonglad. Han fick välling och jag var tvungen att äta då jag oxå vart hungrig. Sen satt Fenix i mitt knä här framför datorn och pratade med mig, mamamamabababapapapamamaama, hihi, så låter han! Vid halv sex somnade han om i mitt knä och jag bar in honom i sin säng. Jag ska bara göra klart det här inlägget så ska jag oxå gå och lägga mig en stund till.
En kanontrevlig långfredag vart det!  




Tuffingen på väg till landet
 
Bus med morfar

Ute på promenad


Hos morbror

Kul när morbror kommer upp hit!

Bus

På väg till matbordet

Får mat av Martin

Smask!

Sötnosen!

Smörgåsrån är gott

Så trevligt med alla samlade

Mys med mormor

Fenix´s fina fiskar och andra havsdjur som han fått av morbror marinbiolog !

Mamma Anna tyckte oxå om fiskarna!

Dem är ju för söta!

På pappas axlar!

Våran älskling!

Nu har familjen varit på promenad. Fenix och Embla sover, Daniel har åkt med sin pappa till skogen och jag ska tona håret.


Pysslar med fjärrkontrollerna klockan fem på morgonen!

Pigg och glad

Påklädd och sitter och leker

Pappa är vaken och Fenix kommer krypande bakåt in under pappa

Hihi, nu har han fastnat!

Bus med pappa

Glad, glad, glad!

En tidigt långfredagsmorgon med min ängel!

Fenix vaknade klockan fem idag på strålande humör, han ville inte somna om han inte så jag tog med honom upp och nu sitter han brevid mig i soffan och leker med fjärrkontrollerna. Pappa Daniel får sova en stund till. Skönt med lite sovmorgon för honom, han går ju upp halv fem hela veckorna annars. Fem är ju ganska tidigt men jag går gärna upp med min lilla glada ängel!
Han blir nog snart hungrig så då blir det lite gröt. Daniel ska ut i skogen en sväng med sin pappa idag, dem skulle nog fixa med lite ved. Jag ska då passa på att tona håret om Fenix vill ta en tupplur senare. Fram tills kvällen kommer bllir det nog lugnt, kanske åker till gräddö en sväng och handlar. Fenix´s bananer är slut!
I kväll ska Daniels mamma vara barnvakt åt Fenix. Jag och Daniel ska äta middag på G med några vänner. Ska bli jättetrevligt men har viss ångest över att lämna min ängel. Han har aldrig blivit lämnad så att någon annan fått nattat honom. Kommer säkert gå bra!
Lägger upp lite bilder på fjärrkontrollsbebisen om en stund. Måste göra det på den andra datorn och jag vill inte gå upp och råka väcka Daniel.

Ett jättetrevlig besök i Blidsta

Nu har Fenix och jag varit och hälsat på Carina, Casper och Jimmy. Supertrevligt! Fenix fick låna Caspers fåbord vilket var populärt! Casper står ju själv så han ställde sig brevid bordet och höll i sig så Fenix fick sällskap. Dem är så söta tillsammans. Vi vuxna fikade med en jättegod hallonkaka med vaniljsås medans bebbarma fick majskrok och smörgåsrån. Efter två timmar vart dem trötta båda två så då åkte vi hem igen. Fenix somnade på en gång i bilen.
Fenix´s kläder som jag beställt hade kommit idag. Lite blandad kompott men framförallt hans strumpbyxor med halkskydd på knäna. Nu får vi se om det blir lättare för honom att ta sig framåt.  
Daniel var redan hemma när vi kom och nu står han och lagar mat, korv stroganof ala Taliban ska det bli.....hm undra vad det är...Vi får väl se.
Ikväll blir det Saw-kväll. Har köpt alla sawfilmerna. Har sett alla utom sexan tidigare men nu får vi ju se om alla så att man är uppdaterad inför sexan. En myskväll helt enkelt!
Tack snälla Carina, Casper och Jimmy för en trevlig dag!


Glad pojke väntar på att åka!

Buspojkarna!

Så söta!

Lilleman försöker krypa

Fenix vart bjuden på majskrokar och smörgåsrån!

Caspers leksaker var goda!

Jättegoda!

Hihi, sötnosarna delar leksak!

No hands!

Våran älskling!

Fenix´s nya tröjor

Nya jeans och mockasiner

Hajpyjamasen!

Nya strumpbyxor

Gulliga!

Ut på äventyr idag!

Nu har vi varit på en promenad och Fenix sussar så sött i vagnen! När han vaknar ska han få lunch och sen ska vi bege oss till Blidsta och hälsa på Carina, Casper och Jimmy. Det ska bli trevligt!

Mina busar!

Åh, vad jag älskar vår lilla pojke!

I går fick jag reda på att en bekants dotter på straxt över året gått bort efter en lång tids sjukdom. Det är så orättvist att små barn inte får vara på jorden längre. Jag lider verkligen med deras familj, det är helt ofattbart hur livet skulle vara utan våra guldklimp. Alla tankar går till dem nu i denna svåra stund.
Man blir så berörd av sådana här saker så igår när jag kom hem från gymmet så hade jag Fenix i mitt knä hela tiden och bara kramade om honom. Han betyder allt för oss! Vill inte vara utan honom ens en minut!

Fenix vaknade tio över sex imorse och då fick han hoppa ner med mig i sängen och mysa en stund och sen gick vi upp och åt frukost. Idag ska vi kanske hem till Carina, Casper och Jimmy på ett besök. Pojkarna ska få leka lite om det inte dykt upp något annat på programmet för dem. Sist jag och Fenix skulle dit så vart ju lilleman magsjuk.

I dag är det skärtorsdag och Fenix första påsk. Daniel kommer nog hem lite tidigare från jobbet idag. Ikväll blir det bara mys! Vi får väl se om det kommer förbi några påskkärringar......Kanske skulle ha lite godis hemma i fall att, kanske handlar det på vägen hem sen.

Nu ska jag gå och krama om våran solstråle igen!

Morgonmys!

Världens goaste!

Nyvaken gullunge

Kan inte beslriva med ord hur mycket jag älskar våran Fenix!
 

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0