Sjukling!

Jag har vaknat några gånger i natt av att Fenix har gnällt till lite men han gör det ibland när han drömmer men när jag plockade upp honom vid halv åtta i morse så hade han 39 graders feber. Vårat stackars lilla troll. Han fick lite mjölk och en halv smörgås men han har ingen direkt aptit. Vi klädde på oss ordentligt, Fenix fick nya jackan och sin nya åkpåse med sig på promenaden. Embla måste ju ut och då måste dessvärrre Fenix oxå med trots att han är sjuk. Han tar nog ingen skada i sig då han är så ordentligt påklädd. Frisk luft är ju alltid bra!
När vi kom hem mös vi ner oss i soffan efter en liten stund somnade han på mig, gullungen! Jag har nu burit upp honom i sin säng där han nog ligger lite bekvämare.
Det var alltså en vab dag idag.

Mammas sjukling

Så trött kille!

Ut med Embla måste vi. Premiär för nya åkpåsen och jackan

Gullungen i sin nya jacka

Shopping

Igår åkte jag och Fenix in till norrtälje och mötte upp Daniel på eftermiddagen. Det vart lite shopping till mig och Fenix. Jag köpte en jacka, termobyxor och ett underställ och Fenix fick en jacka och en till åkpåse. Han har en men den har han på dagis så vi behövde en till. Han fick en deluxe polarpåse, låter ju varmt i alla fall.
Efter shoppingen vart det middag på Dejvan, smaskigt. Fenix fick några pommes som alltid är lika populärt. När vi kom hem igen så vart det sängen för Fenix på en gång, han somnade redan i bilen på vägen hem. Jag och Daniel kröp ner i sängen och tittade på skräckfilm och hade det jättemysigt.  

Vad ska man välja på menyn?

Gotteligott!


Stora hjärtat!

Pulkapromenad!

Idag är Fenix och jag lediga. Efter en mysig frukost ihop så klädde vi på oss ordentligt och tog pulkan och hunden och gick en promenad. Det är kallt ute men efter dragandes på pulkan så vart man varm efter en stund. Fenix tycker att det är hur roligt som helst att åka pulka, hoppas snön ligger kvar så det blir pulkaåkning. Det är ju lika lätt att dra pulkan som vagnen i snön och ut måste vi ju med hunden.
Nu ska vi hänga lite tvätt och starta en till maskin. Fenix ska få sova om en stund och sen ska vi in till norrtälje.

Pulkafärden påbörjad

Titta, massa snö!

Världens goaste kille!

Måste provkänna på snön

Glader!

Mycket snö

Lillgumman var oxå med!

Vackert men kallt

Älsklingen

Pajas!

1:a advent

I går började dagen med adventsljus och mysfrukost med familjen. Direkt efter frukosten klädde vi på oss och åkte ut på landet. Det har ju kommit så mycket snö så Daniel hjälpte mig att skotta åt katterna.Tack älsklingen!
Fenix tyckte det var jätteroligt med snön och gick efter Daniel som skottade en gång så man kom fram. Katterna fick mat och fåglarna ute likaså. På vägen hem handlade vi lite mat.
Det hanns med lite adventsfika och lunch innan jag åkte iväg till jobbet. Trist att behöva jobba helg men nu är jag långledig från helgarbete fram till januari.
Det vart i alla fall en ptroligt mysig första advent med familjen. Älskar er!

Adventsmorgonen

Gott med gröt!

Smörgås är inte så dumt det heller

Första ljuset tänt!

Gullungen

Ute i den roliga snön

Det här var ju kul

Pappa skottar så man kommer fram

Provligger snön

Vilopause

Titta!

Nu kommer man fram!

Skotta fortare pappa, jag vill fram!



Pause igen!

Lunch på rådmansö med goda vänner

I tisdags var jag och Fenix hemma hela dagen och busade, Daniel hade tagit bilen till jobbet för att besikta den på hemvägen så vi kom ingenstans. I går var Fenix på dagis i fyra timmar medans jag åkte till landet och matade katterna. På vägen hem därifrån stannade jag i mammas och pappas lägenhet och skrev ihop deras räkningar. Jag hann handla oxå innan det var dags att åka och hämta Fenix.
I dag kom Carina med sötaste Elvira och Jeppe hit och åt lunch och fikade. Vi hade det jättetrevligt. Vi åt vegetariska tacos. Smaskigt! Jeppe hade fått en tårta av en som han är kattvakt åt som vi fikade med efteråt. Jättegod tårta med massor av choklad!
Efter mat och fika satt vi i Fenix lekrum och pratade och hade trevligt. Klockan drog iväg. Vi hade tänkt åka till norrtälje och fika och titta lite i affärerna men det vart så sent så det tar vi en annan dag.
Det var jätterolgit att det kom hit. Jeppe ska jag träffa på måndag igen och Carina och lilla Elvira hoppas jag att jag hinner träffa innan jul igen.
Hon är så underbart söt lilla prinsessan och jag fick låna henne en lång stund idag, supermysig bebisstund!
Tack snälla ni för en trevlig dag!

Embla hälsar Elvira välkommen1

Lunch!

Elviras fingrar är goda!

Lånat Fenix´s gamla babysitter

Mor och dotter

Fenix relaxar i soffan med Jeppe

Jeppes fina och goda tårta

Jeppe skär tårtan

Fika!

Gott med pepparkaka

Bebismys

En glad tjej

Matar Jeppe????

Fenix i skurhinken

Klappar söta Elvira

Fenix tycker att Jeppe passar i grismössan

Fika

Fenix och jag startade med en mysig frukost tillsammans med tända ljus. Efter det gick vi en promenad med Embla, det har snöat lite hela dagen men det är inte så kallt så det mesta försvinner med en gång.
När vi kom in så lekte Fenix medan jag strök julgardinerna till matsalen. Jag hängde upp dem på en gång så är det färdigt. Tänkte ta rum för rum nu när jag ändå är ledig fram till på fredag. Jag jobbar i helgen och då hinner jag inte.
När Fenix hade sovit klar sin middag så fick han lunch och sedan åkte vi till norrtälje. Vi handlade två stycken nya adevntsljusstakar till matsalen, 11-armade! Efter det fikade med Jeppe, trevligt! Det var en stund sedan sist nu, Fenix tyckte oxå att det var kul att träffa Jeppe igen! Efter fikat gick vi till mammas och pappas lägenhet och tog in posten och skrev klart deras räkningar. Vi vattnade blommorna oxå innan vi åkte hem och lagade middag.
Vi har nu ställt upp nya stakarna i fönstrena, det vart kanon!
Fenix sover nu och jag ska mysa ner mig i soffan. Daniel är och hälsar på hos Cecilia en sväng.

Mycket spännande att titta på

Smakar vaniljsås av Jeppe

Gott med kaka, bäst att stoppa in hela så inte Jeppe får något

Fått låna Jeppes ficklampa som han inte vill lämna tillbaka

Söndag

I går åkte jag ut på landet och skötte om katterna igen och vattnade blommorna. Fenix och Daniel var kvar hemma. På vägen hem från landet stannade jag och handlade mat. När jag kom hem igen så var Marie-Louise här och fikade lite, vi åkte sedan till julmarknaden i Vallby. Fenix och Daniel var kvar hemma. Jag köpte en julkrans till dörren. Fenix fick ett jättegulligt får av farmor. På vägen hem stannade vi och handlade lite, eller Marie-Louise skule handla jag hade ju redan klarat av det på morgonen. Fenix fick en pyjamas, en fleecetröja och ett underställ. Tack snälla! Vi köpte med oss lunch hem från en nyöppnad pizzeria. Smaskigt! Daniel ville ha en sallad och jag tog en pizza. Jag brukar oxå ta sallad men jag frös så i går och ville inte ha någon kall mat. Det är ju inte så att pizzan skadar på något vis då jag ändå inte kan gå upp i vikt.
Efter lunchen gick vi upp till farbror Mikael där Fenix busade runt massor. Fenix och Daniel tog sig ett bad tillsammans när vi kom hem. När Fenix sedan han somnat för kvällen så tittade jag och Daniel på film.
Fenix farmor har sytt och broderat en jättefin julkalender till Fenix, han fick den igår och med tillhörande paket från 1:a december till 24.e december. Tack snälla!


Fenix leker med snöskyffeln som han fick av oss i lördags

Mina badkillar

Fina badkillen

Julkransen till dörren

Fenix´s superfina julkalender

Massa paket!

Besök hos gammelfarmor

I går åkte familjen iväg till älvsjö för att hälsa på min farmor. Eftersom mamma och pappa är bortresta så har jag lovat att titta till henne. Fenix somnade efter 2 minuters bilresa. När vi kom fram så gick vi in och tittade på farmors telefon som tydligen har trasslat lite. En fästet till telefonsladden hade gått av. Vi åkte i väg för att leta en ny. Fenix och och Daniel passade på att äta lunch på ett café, farmor hade redan ätit så hon tog en fika. Sen stratade jakten på en  ny telefonsladd vilket inte var det lättaste! Efter många resor och butiksbesök så hittade vi äntligen en sladd på expert i skärholmen. Vi lagade farmors telefon och tog en fika innan vi åkte hem.
Vi stannade på McDonalds i hägernäs och åt på vägen hem. Fenix fick några pommes och minimorötter. När vi kom hem var det bara att kasta lileman i säng, han var så trött så efter dagen.



Trött kille på väg till älvsjö

Fikastund på café

Fått låna böcker av den snälla servitrisen

Farmor, Daniel och Fenix

Varenda vrå måste undersökas!

Spisen hos gammelfarmor var spännande!

Hittat en perfekt pall att sitta på!

Fenix med sin gammelfarmor

På McDonalds

Pommes är gott!

Smask!

Är det slut?

Glad kille på väg hem




Valideringen gick exemplariskt!

Åh, vad skönt då var valideringen avklarad och det gick ju galant! Jag kan mitt jobb, hihi! 12 timmars kurs och sedan 14 timmars muntligt prov! Skönt att det är över och att det gick så bra!
Har rast nu och ska sedan jobba mellan halv tre och tre för att göra mina timmar. Åker sedan till dagis och hämtar upp Fenixen. Ikväll kommer Daniel hem igen. Dem skulle förbi något ställe där Mikael skulle göra en anställningsintervju så dem blir lite sena. Jag har ju inget lokalsinne och lyssnar nog inte heller när folk prata om olika ställen så jag vet som sagt inte riktigt vart dem skulle.
Nu är jag ledig fram till nästa fredag, helst underbart! Semester! Sen har jag fått min semester godkänd från 10 dexember - 3 januari oxå. Måste ju ta semester då jag inte haft någon i år.

Validering

I går var vi ute på landet och matade katterna och fåglarna utomhus. På vägen hem stannade vi i mammas och pappas lägenhet och tog in posten. Vi hann handla lite oxå innan vi åkte hem.
I morse lämnade jag Fenix på dagis och åkte sedan på validering. 8 timmars prov kan man säga. I morogn fortsätter det men bara till klockan ett, efter det ska jag ha trepartssamtal och sen jobba till tre innan jag får åka och hämta upp klimpen igen. I morgon kommer Daniel hem igen, han har varit borta sedan i måndag. Veckan har gått så fort så!

Fågelskådning genom fönstret


Titta!


Lite nyhetsmorgon innan dagis

Världens goaste

Mys med Embla

Sovmorgon

I morse tog vi sovmorgon, härligt! Efter frukosten gick vi ut på en promenad och sedan vart det lite utevistelse efter det. Fenix hittade en liten isfläck med skör is på som var fruktansvärt rolig att trampa på så att isen gick sönder och lät!
Vi har matat fåglarna ute, det är ju lite kallt och dem mumsar i sig av bara den.
Efter lunch och sovstund blir det en sväng ut på landet. Vi ska mata mamma och pappas katter, vattna blommorna och mata fåglarna. Dem är ju utomlands så jag har lovat att ta hand om det. Vi kanske stannar till i deras lägenhet på vägen hem sen och vattnar dem blommorna oxå.


Ute och spanar

Gullgroda!

Rolig is

Stampa, stamp, stamp

Det går sönder!

Vilken kul grej!

Titta mamma, ett litet hus!

Fåglarnas lilla hus med mat!

En bild från morgonpromenaden

Hemmadag!

Idag har vi bara varit hemma. Vart en del städning och tvättning. Trist men det är sånt som måste göras. Fenix sover nu och snart ska jag ta en sväng med Embla.
Det blir nog en repris av gårdagen för mig, film i sängen! Känner mig ganska så trött, det är väl för att det blir mörkt redan vid halv fyra nu för tiden! Hatar hösten och vinter, bara mörkt och kallt!  
Fenix har nu hittat en till favoritplats förutom fönstret. Emblas hundsäng är inte så dum den inte!






Lediga nu!

Datorn ville inte lägga ut detta inlägget i¨år så då får det bli idag istället!


Jag har jobbat hela helgen och så idag, måndag. I morse åkte Daniel iväg till Nora för att gå en kurs. Kursen är hela veckan så han kommer hem först på fredag igen.
Jag slutade klockan två idag och då åkte jag till dagis där jag skulle ha ett utvecklingssamtal. Fenix sov fortfarande när jag kom, tröttmösssan, han hade sovit över tre timmar då! Utvecklingssamtalet gick jättebra. Dem tycker att allt går hur bra som helst med Fwenix, han är glad och leker och följer rutinerna. Han är ett litet charmtroll!
När vi hade pratat klart så hade Fenix vaknat och satt och åt en smörgås. Vi åkte hem och gosade ner oss i soffan. Regnet öser ju ner så ute vill man ju inte vara. 
Fenix fick korv och makaroner till middag och jag åt tacos. Smakigt!
Fenix sover nu och Embla har varit ute på promenad så nu ska jag bädda ner mig i sängen och titta på film och äta några mumsmums! Ska bli gott. Måste vara den enda människan som misslyckas med att gå upp i vikt i alla fall! Kan äta vad som helst och hur mycket som helst utan att det händer något så då kan man unna sig lite gott i bland, eller rätt ofta!
I morgon och på onsdag är både jag och Fenix lediga! Mysigt!

Myser i soffan

Det finaste som finns!

Glad prick!

Sitter på sin favoritplats

Lilla underbara!

Lunch med mormor

I går när Fenix sovit förmiddag så åkte vi in till norrtälje och mötte upp mormor. Vi gick till G och åt supergod lunch! Efter lunchen gick vi vidare hem till mormor och morfar där vi gick igenom lite vad jag ska göra när dem åker bort på måndag. Dem ska till Equador och Peru. Efter en stund kom morfar hem oxå, han hade jobbat. Daniel kom oxå förbi och vi tog en fika allihopa innan jag, Fenix och Daniel åkte och handlade. Embla fick vara kvar hos mormor och morfar. Jag hämtar upp henne på söndag efter jobbet.
Nu ska jag snart åka och jobba, trist att jobba helger! Skulle hellre vara hemma med mina älsklingar.



Fenix spanar in mkormor och morfars balkong

Hittat en tuggummiask

En hink är alltid bra att ha

Myser med Embla under bordet

Läser böcker

Mys med mormor!

Puklaåkning

I går var det jobb som vanligt och Fenix var på dagis. Han hade ätit potatismos med hela kroppen, hihi sötnosen. På kvällen vart det en långt och skönt bad för hans del, han älskar verkligen att bada, han vill aldrig gå upp!
I dag är vi lediga! Vi har varit på morgonpromenad och åkt lite pulka. Man får passa på medans snön ligger kvar. Nu leker Fenix för fullt här hemma. När han har sovit sin middag så ska vi åka in till Norrtälje och träffa mamma/mormor. Hon är ledig idag och ska fixa lite hemma. På måndag åker dem på semester. Härligt för dem!
Om vi hinner så ska vi träffa upp Daniel och handla lite oxå när han kommer från jobbet.

Pulkaåkaren!

Glad kille!

Det här var skoj!

Så lycklig!

Ute och går lite!

Inga får idag heller!

Planeringsdag

I tisdags var jag på den sista kravmärkta yrkesrollskursen. Nu väntar validering torsdag och redag nästa vecka. Skönt när det är över. I dag har det varit planeringsdag med jobbet. Vi var ute på kullängen. När vi kom dit fick vi nybakade scones, till lunch vart det kyckling med rösti och någon god sås och på eftermiddagen fick vi kaffe och en god kaka. Godis och frukt fanns det tillgång till under hela dagen så mätt har man varit i alla fall. 
När dagen var slut så åkte jag och hämtade upp Fenix. Vi åt mat och nu på kvällen gick vi upp till farmor och åt nybakade lussebullar. Hon hade köpt ett bord och två stolar som Fenix ska ha där hemma. Jättegulligt! Han satt där och fikade så nöjt så! 
I morgon blir det jobb igen men bara till klockan två och på frdag är vi lediga.  

Fika hos farmor

Fenix´s fina bord


Lilla hjärtat!

-10 grader

Kall morgon! Termometern visar -10 grader. Usch! På med massa kläder så tog vi oss en morgonpromenad med Embla! I dag börjar jag kvart över tolv så jag kommer lämna Fenix på dagis vid halv elva, då hinner han äta och sova med dem andra barnen! Daniel hämtar Fenix på dagis idag då jag jobbar kväll!



Ordentligt påklädd inför promenaden!

Gullunge!

Alldeles rosig om kinderna inne i värmen efter promenaden!

Lekrymden!

I går var vi på lekrymden med Fenix, dem har öppnat i en ny lokal nu! Fenix tyckte att det var hur roligt som helst den här gången, förra gången vi var där var han ganska så liten och hade precis börjat ta sina första steg så han hade inte lika stor glädje av det besöket, även om han tyckte att det var roligt då oxå, som detta besöket.
Fenix lekte med precis allt! Han sprang runt och skrattade och var överlycklig över alla sakerna! Så roligt att se! Vi fick ibland tvångsfånga honom för en liten vätskekontroll och sedan bar det iväg igen, hihi!
När vi bestämde oss för att Fenix hade lekt klart så åkte vi ut på landet och hämtade Embla, Fenix hade nog kunnat vara kvar några timmar till om han bara fick.
På landet fick vi äppelpaj med vanlijsås, smaskigt! Fenix fick en banan för att fylla på energiförrådet.
På kvällen somnade han som en stock, helt slut efter dagen!

Spanar runt lite

Ute och går med en bil

Pappa bygger tågbana och Fenix pysslar lite med att stoppa skedar i en väska

Cykeltur

Bobbycar!

Provar flygplanet

Vad är det här?

Masssa roliga kuddar

Här ska jag fram!

Roligt!

Hihi!

Finaste killen!


Jag vill åka den här!

Spännande!

Åka båt!


Klätterapan!

Genom tunneln!

Snart framme!

Skojigt!

Ute!

Klättrar runt i hoppborgen

Gullungen!

Vätskekontroll i bilen!

Planerat besök på lekrymden

I går åkte jag ut på landet och lämnade Fenix hos mormor och morfar. Jag bytte bil med dem oxå så att dem kunde åka hem till oss senare med Fenix.
Jag och Daniel åt middag på G, jättegott! Efter middagen åkte vi vidare till vällingby där vi skulle gå på bio. Vi kom lite tidigt så vi hann in i lite affärer. Fenix fick en tröja, en adidasdress samt en mössa.
Hihi, snurresprätt som jag är så hade jag lyckats boka biljetter på fel biograf, vi skulle se Saw men det gick ju då inte på den här biografen. Lyckligtbis så fick vi återlösa biljetterna och så såg vi duedate som startade samma tid som vi tänk gå. Perfekt. Den var helt okej! Det var en kanonmysig dag.
När vi kom hem var mamma och pappa här. Allt hade gått bra med Fenixen, han hade varit jätteglad hela tiden och lekt massor. Han hade ätit ordentligt och somnat som en stock runt sju-tiden. Härligt! Tack för hjälpen!
Nu har vi precis varit ute på en promenad till lågaröbrygga. Fenix ska få sova om en stund och efter det blir det en tur till norrtälje. Vi måste handla lite och sen ska vi göra ett besök på lekrymden så Fenix och Daniel får leka av sig lite!
Vi ska även ut till landet och hämta upp Embla som är kvar hos mamma och pappa.

Rida på pappas axlar är riktigt populärt!

Älsklingen

Vid lågaröbrygga

Gladaste killen!

Nya mössan!

Ett besök i Rö

I fredags åkte vi hem till Jeppe för att presentera Embla för Jeppes katter. Det gick jättebra, dem fräste loite åt henne men Embla är så snäll och blyg så hon går undan. Innan vi åkte därifrån så var båda katterna framme och nosade på Embla, jättegulligt! Embla är ju vanm vid katter och älskar dem men alla katter är ju inte riktigt vana med hundar.
På vägen hem stannade vi och handlade och hämtade ut ett paket. Vi gick sedan upp till pappa/morfar och lämnade paketet. Jag jobbar ju nästa helg när det är farsdag så han fick paketet i fredags istället. Jag och min bror gick ihop och köpte en kameraväska åt honom.
På kvällen åt vi middag hos Marie-Louise, jättegott!

Emblas lockiga kompisar!

Fenix leker med Proppen

Nu har jag hittat katten!

Äter kakor i pappas knä

Busar med farbror Jeppe i soffan

Busungen klättrade upp i trappen och satte sig där

Tokfrans!

Ledig idag!

I mors tog jag och Fenix lite sovmorgon. Vi är ju lediga idag så då får man passa på. Vi började med frukost och sen en hundpromenad. Härligt att solen skiner! När vi kom hem vart det massa bus. Fenix envisades med att sitta i lådan med DVD-filmerna. Busfrö!
Farmor kom förbi med en konstym till Fenixen, han fick prova den och jösses så söt han vart! Han är ju redan sockersöt men nu vart det ännu mer!
Just ni vilar Fenix en stund, när han vaknar blir det lunch och sedan ska vi åka till Jeppe. Daniel kommer möta upp oss där oxå. Embla ska få hälsa på Jeppes lockiga katter och se om dem går ihop. Förhoppningsvis så ska Jeppe vara hundvakt när vi är i fjällen en vecka.
Måste nog handla lite idag oxå, det får vi göra på hemvägen.









Utevistelse i söndags!

Lek i sandlådan hemma!






Lite bilder

Fenix fick en vagn med verktyg på förra helgen som han tyckte var jätterolig, eller vagnen i alla fall. Han kastade bort att verktygen och körde rally med bagnen här hemma. Lägger upp lite bilder på det och besöket hos mormor och morfar.


Meckar ihop leksaken

Vilken fin

Man kan köra bollar på den!


Full fart!

Hittat kattluckan hos mormor och morfar

Hur långt kan man få ut sin arm?

Provar mormors glasögon!

Mys med morfar

Tittar på fåglarna ute med mormor

Fikastund!

Länge sedan sist

Nu var det några dagar sedan jag skrev, vi har varit lite sjuka här hemma. I onsdags natt spydde Fenix ner hela sin säng tre gånger men på morgonen var han pigg som vanligt. Vi tänkte att det nog inte var magsjuka då han var så himla pigg och glad dagen efter. Vi trodde att det kanske varit något han ätit eller så men på fredag när jag hade jobbat några timmar så började jag må illa. När det sedan hade gått ytterligare någon timme så mådde jag ännu sämre och åkte hem från jobbet. Jag klarade att åka hela vägen hem men när jag kom innanför dörren här hemma så var det kört, då var det min tur! Pust! Kräktes under fredagsnatten och på lördagen mådde jag inte så illa längre men var slut i kroppen, jag var hemma från jobbet under lördagen och söndagen.
Daniel mådde fortfarande bra fram till söndag natt, så var det hans tur! Han kräktes hela natten och fram till måndag morgon. Han var hemma måndag och tisdag från jobbet. Nu har i alla fall hela familjen kryat på sig. Jag har varit på kurs och möte idag och Fenix har varit på dagis. Daniel har som sagt varit hemma pch kurerat sig även idag men i morgon ska han jobba igen.
I söndags åkte vi ut till mamma och pappa och hämtade Embla, hoppas bara att vi inte smittat ner dem.
Lägger upp lite bilder senare, är lite trött efter dagens kurs och möte så det blir ganska tidig läggdags i dag!
Fick förresten roliga nyheter idag. Frida och Micke som så tragiskt förlorade sin underbara dotter för en tid sedan har fått en en bedårande söt liten tjej. Lo ska hon heta! Grattis i massor till er!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0