Fenixs filmer

Idag kom Fenixs filmer som jag beställt. 3 DVD:er med Mighty Machines, en med flygplan, en med grävmaskiner och en med dumpers. Sen har han fått Stora maskiner 1&2. Fenix har ju en offspinn på Cars: Bärgarens hejdlösa historier. Nu har han fått Cars-filmen samt Madagascar 1 & 2.
Tror att jag kommer ha en liten lycklig kille här hemma när han vaknat. Daniel tror jag oxå kommer uppskatta filmerna!





IKEA

I går åkte jag och barnen med farmor och farfar till IKEA i uppsala. Danieel var kvar hemma med Henkan och spacklade i hallen, det är lite lätare att få saker gjort när barnen inte är hemma.
Det vart lite shopping på IKEA, några hyllor, en byrå och lite glas. Fenix fick en tågbana av farmor och farfar som han höll ett stadigt grepp om. Vi åt lunch där oxå och Fenix fick glass till efterrätt!
När vi kom hem igen så var Daniel och Henkan nästan klara. Jag lagade mat, Vitlöksostfylld baconinlindad kycklingfilé med ris, smaskiigt!
Det vart sedan en ganska lugn kväll. Jag och Corona åkte in till norrtälje och hämtade Embla.
I morse tog jag och barnen en skön och solig höstpromenad. Fenix gick hela vägen själv. 
När vi kom hem så hade Corona somnat i vagnen så hon fick fortsätta sova medans jag och Fenix monterade ihop byrån. Fenix var så duktig och spikade i några spikar för att fästa skivan på baksidan av byrån. 
Nu sover lilleman middag och Corona sussar i min famn. 


Fenix för anteckningar om vad som ska handlas

Corona ligger och filosoferar i vagnen





I väntan på lunch











Det ärr tröttsamt att shoppa



Håller ett stadigt grepp om tågbanan



Myser med nallen





Äntligen hemma och kan leka med tåget

Coronas nya skallra







Fenix hjälper till med montering av byrån








Lördag

Då är det lördag och i morse mös jag med Fenix framför cars filmen i soffan. När Corona vaknade så åkte vi in till norrtälje och mötte Daniel som varit iväg på ett ärende på morgonen. Han hade hunnit handla på flygfyren när vi kom in. Vi möttes upp på stan. Det vart ett besök på apoteket för inköp av lite smått och gott och sedan gick Daniel en sväng med barnen medans jag tog foto för mitt nya körkort. Dem blir ju aldrig vidare värst bra dem korten men det vart inte helt katastrof som det brukar bli i alla fall.
Vi åt lunch på landkrabban innan vi åkte hem igen. Jag tog en Caesarsallad, Daniel åt en grillad smörgås och Fenix fick pannkakor och glass. Corona låg och sussade gott under tiden.
När vi kom hem var det sovstund för bernen och Daniel gick ut och fixade lite medans jag rev tapet i hallen.
Vi har nu ätit middag hos farmor och farfar och har precis kommit hem. Ska snart ta mig en dusch, ska bli så skönt!
Fenix har varit så duktig, han har bajsat på pottan i tre dagar i rad och idag kissade han även där!


Duktiga killen!

På järnia i torsdags och letade tapeter



Deras lekrum



Middag i torsdags



Morgonmys med stora trollet



Lunch på landkrabban









Nya körkortskortet, långt ifrån bra men inte katastrof

Mammas skrutt



Mina små kärlekar!

Lekrymden

Idag åkte jag, Fenix och Corona in till lekrymden för att träffa Carina och Casper. Våra buspojkar lekte intensivt i 2½ timme. Dem tyckte det var så roligt och det är så skoj att se hur bra dem trivs ihop. Den ena vill ha med den andra när något ska göras, dem följer efter varandra hela tiden och leker fantastiskt bra ihop!
Vi fick i alla fall ett litet stopp på grabbarna mitt upp och leken för att äta lite glass. Dem fick en var sin glass men ville sedan även ha deras mammors halva glassar, hihi!
Corona fick oxå prova lite leksaker och åka rutschkana. Hon somnade dock ganska så snabbt i selen och hängde mest med hela tiden.
Hon vaknade i alla fall en liten  stund så Casper fick krama och mysa med henne en stund, han är så gullig med henne! Han kommer bli en fantastisk storebror när den dagen kommer! 
När vi kom hem åt vi mellis. Daniel kom straxt där efter och även morfar som stannade på fika och tog sedan med sig Embla hem igen. 
Nu på kvällen vart vi bjudna på pizza av farmor och farfar.

Tack Casper och Carina för en rolig och mysig busdag!  


Grabbarna leker









Corona vänder sig mest hela tiden nu!

Spanar in leksakerna







Hon börjar böja upp sina knän under magen lite nu, tränar inför kommande krypning

Den här var spännande









Grabbarna ville oxå vara med

Rutschkanan är populär













Hoppborgen

En trött Corona







Cykeltur



Turas om att köra

Vilken glass ska man ta?






















Casper myser med Corona















Morfar på besök


Torsdag kväll

I går åkte jag och barnen in till norrtälje på eftermiddagen och mötte upp Daniel som varit hos Carro och fixat hans tå som han haft ont i. Barnen hälsade på sin gudmor lite innan vi gick vidare och köpte plånbok till mig.
Vi åkte sedan och köpte tapeter till hallen, jag är jättenöjd med dem, ska bli spännande att se hur dem ser ut uppe på väggen sen.
Vi åt middag i stan innan vi åkte vidare hem


Corona undersöker min mascara















Jag med våran prinsessa














Torsdag

Då var det torsdag och vädret är under all kritik om man frågar mig, frågar man Fenix så tycker han att det är toppen! Fenixs favoritväder är regn, det blir så många roliga vattenpölar att leka i då! Han lös upp som en sol i morse när vi gick utanför dörren och han fick se och känna regnet falla ner!
Fenix har vaknat ganska tidigt, runt halv sju, i några veckor nu men dem senaste 3 dagarna har han återgått till sitt gamla jag och vaknar runt halv åtta, åtta. Skönt! Corona är fortfarande snorig och täppt och behöver upp på natten för att få näsdroppar. Hon vaknade tjugo i fem i morse och behövde lite droppar och sedan somnade hon om och sover fortfarande.
Jag har lämnat Fenix på dagis och varit ute med Embla, efter det tog jag en varm skön dusch. Hade tänkt åka in till norrtälje idag och leta ny plånbok men i och med att Corona fortfarande sover så kommer det bli så stressigt, vi ska ju hämta upp Fenix vid halv två igen. Förresten är det inget vidare väder att gå på stan i heller för den delen.
Kanske åker in i eftermiddag eller imorgon istället!



Fenix visar Corona sina maskiner





Mammas stora troll



Papper är kul!



Glad kille

Thuns

Hihi, ja denna dag började ju kanske inte så bra. Efter att ha lämnat Fenix på dagis så åkte jag och Corona mot Thuns där vi skulle möta Jenny och Marie med deras bebisar. Jag stannade i Vreta och skulle tanka. Den automatiska haspen som håller in tankhandtaget var trasigt så jag fick hålla in handtaget. Det var ganska så trögt så jag tog med båda händerna och la ifrån mig plånboken på biltaket. Där låg även plånboken kvar när jag åkte därifrån......
När jag kom fram till Thuns ringde telefonen, det var någon som hade hittat plånboken mitt på kapellskärsvägen utan några kort i. Kontanter hade jag inga som tur var!
Det var bara att ringa länsförsäkringar, handelsbanken, icabanken och transportstyrelsen och spärra kontokort och körkort.
Jenny var snäll och lånade ut pengar till mig så jag kunde handla i alla fall!
Jag behövde egentligen inget men Det vart ett par byxor, en kofta, ett skrin och en tröja till Corona. Vi fikade oxå en sväng och satt och prata lite, det var en supertrevlig dag!
Jag hämtade upp Fenix på vägen hem. Hemma vart det mellis och sovstund. JAg och Corona hade pisskalas i soffan en stund innan hon somnade i mitt knä!
Vi har nu ätit middag och Daniel håller på och spacklar i hallen. Corona sitter i mitt knä och testar sin röst genom att skrika i falsett, hon ser så nöjd åt så!  

Härliga höstfärger på väg till Thuns



Mys i soffan





























Tisdag

Idag har jag och Corona varit och släppt in hantverkarna i mammas och pappas lägenhet igen. Nu ska dem vara klara där!
Jag och Corona tog en sväng på stan under tiden, vi var inne i leksaksaffären där vi köpte filmen Chuggington till Fenix. Han fick se en trailer för den filmen när vi skulle titta på en annan film och har sedan dess tjatat om tåg. Bu äntligen så ska han få göra det!
Har även beställt lite filmer från cdon till honom som förhoppningsvis kommer under veckan.  I går fick han 3 byggare bob filmer så nu kommer han ha att göra ett tag framöver.
Jag och Corona hann handla lite oxå innan vi gick tillbaka till lägenheten och låste dörren efter hantverkarna.
Nu är vi hemma igen. Corona vilar så skönt i sin säng, vi har sköljt näsan med koksalt och sugit ur en massa snor. Hon har även fått näsdroppar så nu andas hon utan bekymmer för tillfället.
Fenix ska hämtas om en stund, mysigt!
Daniel kanske skulle bli lite sen idag, han skulle vänta på någon som skulle köra hem lite sten hit. Vi får se när han dyker upp. Blir nog pastagratäng till middag idag, Fenix brukar tycka att det är väldigt gott!


Mammas glada tjej provsitter Fenixs fotölj





Hos mormor och morfar





















Siier i Fenixs bilbarnstol medans jag monterar Coronas stol i bilen

Fenixs filmer

En sväng till norrtälje

Imorse kom farmor och hämtade Fenix, dem skulle uträtta liten ärenden i norrtälje. Jag och Corona åkte oxå in till norrtälje lite senare och släppt in hantverkare i mammas och pappas lägenhet. Dem skulle åtgärda lite tapeter mm. Medans dem höll på i lägenheten så gick jag och Corona till apoteket och handla lite näsdroppar och koksalt då prinsessan fortfarande är snorig. Jag fällde upp ryggstödet lite så hon vart halvsittande i vagnen, det var spännande och populärt!
Vi gick sedan tillbaka till lägenheten där dem precis var klara så vi låste bara dörren och åkte hem igen. Corona somnade på vägen hem och när vi kom fram la jag henne i vagnen och där ligger och hon och sover fortfarande, förkylningen tar på henne trots att hon inte har någon feber.
Fenix är kvar uppe hos farmor, dem skulle pyssla lite där. Det blir midddag hos farmor och farfar ikväll så Fenix blir kvar där tills dess.


Trött liten morgontjej

Gullungen

En sovande ängel

Underbaraste dottern!

Bästa sonen i sin fotölj

Sitter i mormor och morfars fotölj och väntar på hantverkare




På väg till apoteket



Nyfiken på stan

Middag

I går åkte jag och Corona in till norrtälje och köpte lite blommor till Gunte och Lojke som vi skulle äta middag hos på kvällen, vi handlade även med oss lunch hem.
På kvällen åt vi som sagt middag hos Gunte och Lojke, Henkan kom oxå. Det vart stek, potatisgratäng, sås och grönsaker, supergott! Till efterrätt vart det kladdkaka.
Det var en jättetrevlig kväll.
Corona somnade lagom till middagen och sussade sött i deras fotölj medans vi åt. Efter middagen fick Fenix titta på Hitta Nemo, Daniel och Lojke tyckte nog om filmen likamycket dem!
Vi hann med lite kladdkaka innan vi gick hem och nattade barnen.
Tack för en trevlig kväll!
Idag har vi en lugn dag, vi har varit hos farmor och farfar och ätit våfflor till lunch. Fenix sover nu middag ocj Corona ligger i min famn och sussar. Daniel håller på och river panelen i hallen, vi ska renovera lite där, skönt att bli av med bastukänslan!


Corona har börjat vilja sitta upp i babysittern nu, tokfia



I går fick hon hålla i en majskrok men hon ville inte äta den





Middag

Corona sover gott i fotöljen





Tittar på film

Myser med mina älsklingar



Fenix smaskar kladdkaka

Snorigt

I går kväll så gick filmen cars på tv. Fenix fastnade alldeles trollbunden framför tv:n, vi får väl ta och köpa den filmen åt han.
Corona har haft en jobbig och snorig natt, trots snorsugen ochnäsdropparna har hon vaknat tre gånger och varit täppt, stackars liten. Corona somnade i Daniels knä i morse alldeles slut efter allt vaket i natt. Han tog då en promenad med barnen och Corona sover nu gott i vagnen. Hon är bara snorig,  ingen feber eller så och det är ju skönt.
Jag och Fenix tog sedan en till promenad med Embla, han fick gå hela vägen , han älskar att springa i gegga, vattenpölar och upp i skogen, en riktig liten busunge. Han är rolig att ha med sig, man har aldrig tråkigt! Han pratar och prataroch pratar, jösses vad den här ungen kan prata, det är långa meningar nu!
När Corona vaknar så ska vi in till norrtälje och handla lite och senare i kväll ska vi till Gunte och Lojke på middag, ska bli trevligt!

Myser med mina änglar framför cars filmen



Lilla knubbiscorona!





På promenad med Fenix










Corona vänder på sig!

Här är lite bilder på våran fantastiskt duktiga dotter! Tänk vad stolt man kan vara som mamma för en liten vändning, helt otroligt larvigt egentligen men men......tycker i alla fall att hon är otroligt duktig och det är tillåtet att vara larvig som mamma!
Hon vänder sig fram och tillbaka nu och tycker det är jätteroligt!

























Mina älsklingar!



En toppenfredag

Idag har det varit en toppendag än så länge. I morse hittade vi Fenixs favorittraktor som har varit borta i över 1 år, den låg i en kasse i klädkammaren. Fenix vart så glad! På förmiddagen låg Corona i gymmet en stund och då lyckades hon vända på sig från rygg till mage! Så duktig! Fenix var oxå ungefär i den här åldern när han vände på sig. Han vände på sig en gång och sedan tog det två veckor innan han kom på hur han skulle göra igen, hihi, vi får väl se om den här damen gör likadant eller om det sitter nu liksom.
Vi halv elva kom Carina hit och fikade och pratade, supertrevligt! Det var så länge sedan vi sågs nu, måste bli en skärpning på den fronten. Tyvärr var Casper med sin pappa, hade varit mysigt att träffa honom oxå men det får bli en annan gång.
Daniel borde vara hemma snart, han ringde för en stund sedan och då var han på väg.
Fenix ligger och sover middag och likaså Corona.
Vid halv sex ska vi äta middag hos farmor och farfar
Tack för en trevlig fika, Carina!

Mammas snutt

Pratar med Carina

Fenix vill läsa bok

Myser med Carina

Eftermiddag

Fenix somnade innan huvudet nuddat kudden efter mellis. Jag och Corona hängde i gymmet en stund. Hon kämpar och försöker vända sig från rygg till mage, hon är så duktig men det är ju så svårt! Med lite hjälp av mig så går det bra och hon blir så nöjd när hon kommer upp på mage.
Ärtsoppa och pannkaka vart det till middag. Corona har nu somnat i mitt knä men hon vaknar nog snart. Daniel har varit ute och joggat och ska nu hoppa i badet med Fenix.






Tittar på när pappa och bror leker



Mammas gull







Glader

Försöker vända sig





Med lite hjälp av mamma så kommer man upp på mage!

Torsdag

När Fenix sov middag igår så hade jag och Corona en mysstund i soffan. När Daniel kom hem vart det middag och sedan ville Fenix ut och leka en stund på baksidan och det fick han.
Daniel och Fenix tog ett bad tillsammans innan det var läggdags för han.
Jag badade som vanligt Corona och sedan började jag nata henne. Hon åt upp sin mat och sedan kom världens leende, hon tänkte inte somna! Hon var så glad och bara skrattade, pratade och log. Hon fick ligga i gymmet en stund och sedan försökte jag natta henne igen men återigen kom världens leende! Kvart i elva somnade solstrålen tillslut.
Hon är för underbar vår glada tjej!
I morse vaknade jag straxt innan fem av att två katter slogs utanför på framsidan. Pust! Upp och skrämde i väg dem , dem låter ju verkligen för hemskrt när dem skriker. Jag kunde inte somna om efter det och halv sju kom Fenix uppknatandes. Vi myste tillsammansen stund. Corona vaknade halv åtta, hon är ganska så täppt i nösan och det stör nog henne lite.
Fenix är nu lämnad på dagis. Corona och jag tog en promenad efter frukosten och hon ligger nu i vagnen och sover. Jag har plockat ur diskmaskinen, tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, förberett middagen och plockat lite.
Corona borde vakna snart och vara hungrig tycker jag!


Tjejmys i soffan igår











Trött älskling





En nöjd Fenix med sin nya grävmaskinmössa

Mitt gulliga frukostsällskap

Charmtrollet Fenix nu på morgonen






Onsdag

I går var det riktigt ruggväder, storm och regn. När vi hämtat Fenix på dagis fick han mellis och sedan sov han middag. Jag och Corona bäddade ner oss i soffan under en filt och hade det mysigt och lyssnade på den vinande blåsten och regnet som smattrade mot fönstret.  
Daniel kom hem rätt sent då han hämtade upp saker hos min farmor, han åt middag efter oss.
I dag har jag och Corona varit och fikat med Marie, Jenny och Linda och deras bebisar hemma hos Marie, det var trevligt som vanligt! Massa prat och massa fika!
Efter fikat hämtade vi upp Fenix och åkte hem, där vart det mellis och nu sover han middag, han somnade som en stock!
Corona var ganska så snuvig igår så jag trodde att hennes sömn skulle störas av det i natt men så vart det inte, hon har sovit så gott hela natten  trots den täppta lilla näsan! Fenix är oxå snorig men glad och pigg som vanligt.
Nu ska vi tjejer kasta oss på soffan och mysa en stund.

Man önskar själv att man fick hoppa ner i den mysiga vagnen och slippa gå i ruskvädret

Storebror kör vagnen



Mellis



Tjejmys i soffan!



Mammas trollunge













Lillpluttan

Fenix visar Corona hans grävmaskin

Promenad

Corona brukar tycka att det är jättemysigt att ligga och amma länge vid frukosten och det gjorde hon även i morse. När hon ätit klart bytte jag hennes blöja och sedan klädde jag på henne. Prinsessan är en liten tröttmössa så frukosten och påklädningen gjorde att hon vart trött så då tog vi en promenad. Hon somnade innan vi ens hunnit ur garaget med vagnen. Vi gick i ungefär en timme och nu är vi hemma och Corona sover fortfarande.

Mammas älskling på morgonen













Tisdag

Det har blivit tisdag! Fenix och jag mös i soffan och tittade på Byggare Bob och den Lilla röda traktorn på morgonen. Jag har nu kört ner honom till dagis och är hemma igen. Fenix tyckte det var skoj att komma till dagis efter 5 dagars ledighet därifrån. Corona ligger fortfarande och sussar gott i sin säng, vi får se när hon vill gå upp.
Det är riktigt ruggig ute idag, kallt och blåsigt, får väl bita ihop och ta en promenad lite senare. Jag har redan varit ute och kissat Embla på morgonen så det är ingen brådska att komma ut.
Idag ska Daniel stanna till vid min farmors lägenhet och hämta upp två sängar efter jobbet. Vi ska ha dem i gäststugan. 

Mammas prins nu på morgonen




















Provsmakning av gröt


Städning, renbäddning, tvätt, matlagning, bus och mys har den här dagen spenderats med.
Corona har premiärprovat gröt idag, det var inte så dumt tyckte hon. Hon ska få smaka någon matsked om dagen nu hade vi tänkt.


Mitt uppe i renbäddningsstöket

Syskonmys





Sovande prinsessa

Redo för kvällspromenad

Provsmakar gröt






Måndag

I går gjorde vi inget speciellt, vi hade en slappardag hemma. Daniel hjälpte sin pappa i skogen en stund på morgonen. Jag tog en promenad och lämnade av Fenix hos Daniel så han fick åka med i traktorn hem.
Det vart först en fika hos farmor och farfar och sedan en fika hos Lojke.
På kvällen åkte jag in till norrtälje och hämtade Embla och när jag kom hem tog Fenix och jag ett bad.
I morse när Fenix vaknade gicck vi upp och gjorde välling, sen gick vi ner och tittade på Byggare Bob fram tills dess att Corona vaknade halv nio.
Efter frukost och lite plock här hemma så gick vi en promenad. Vi är nu hemma igen och Fenix sitter ute på sin grävmaskin i sandlådan och Corona ligger och äter i min famn.
Blir en lugn dag hemma, ska nog föröka hinna med och bädda rent i sängarna i alla fall.


Mammas stora troll

Besök hos gammelfarmor

I morse gick jag upp och tog en morgonpromenad med Embla i kylan, det var frost ute! När jag kom in åt jag frukost och då hade även Daniel och Fenix vaknat.
När jag avslutat frukosten så vaknade Corona, hon fick frukost och sedan gjorde vi oss i ordning. Fenix lämnade vi hos farmor, dem skulle åka på loppis tillsammans.
Daniel körde sedan in mig och Corona till norrtälje där vi mötte upp morfar. Jag och Corona åkte sedan med till älvsjö. Vi stannade på vägen och tog en fika på McDonalds, det vart en jättegod chokladmuffins.
Vi åkte sedan till farmors lägenhet där vi röjde lite och morfar åkte till sopstationen med massa sopor.
När vi var färdiga i lägenheten så åkte vi och åt lunch innan vi åkte vidare till farmor och hälsade på. Corona låg en stund i hennes knä och hade det mysigt! Det var så roligt att se hur farmor sken upp när hon fick träffa lilla Corona och hålla i henne! Corona pratade och skarttade åt sin gammelfarmor. 
Hoppas farmor får ett boende här i norrtälje snart så vi kan hälsa på oftare! 
Efter besöket åkte vi hem. Pappa tog med sig Embla hem igen, hon ska få vara där tills i morgon.  
Vi åt middag hos farmor och farfar och nu är vi hemma och myser igen. Fenix ska snart lägga sig, han ligger i soffan och dricker välling. Corona ligger i mitt knä och babblar en himla massa!


Pratar med morfar på McDonalds

Smask

Mitt lilla hjärta


I farmor lägenhet



Pratar med Bamse



Solstrålen







Trött

Lite vila på sängen

Sitter och väntar medans vi äter

Pratar med morfar

Familjen



Myser med gammelfarmor







Sträcker ut på farmors säng

Ögonundersökning

Daniel hann hem till Fenix innan jag och Corona behövde åka. Allt gick toppen hos ögonspecialisten! Hon tyckte det var larvigt att sköterskan tyckte att vi skulle träffa henne. Bebisar kan skela upp till 8 månaders ålder. Hon skelar ju inte hela tiden heller så det kommer rätta till sig självt. Ögonen såg väldigt symetriska ut och hon följer väldigt bra med blicken och såg bra även på långt håll!  Corona bara log och skrattade under undersökningen, det måste vara roligt att få en lampa lyst i ögonen tydligen.


Trött tjej väntar på sin tur

Nu är vi klara och jag är kanonglad!

Fredag

Corona är nog inne i en växtperiod igen då hon vaknar lite tidigare på morgonen nu och vill ha mat. I morse vaknade hon kvart över sju.
Vi har ätit frukost och varit ute på en långpromenad med Embla.
Idag ska jag och Corona till BVC och träffa en ögonspecialist som ska kika på hennes skelande öga, får se om dem gör något eller om det får rätta till sig självt, det är inte mycket men det finns ju där!
Vi får se om Daniel hinner hem och kan ta Fenix innan vi måste åka, gör han inte det så har farmor lovat att passa honom. Perfekt!
Farmor var på Thuns tidigare i veckan och då fick åda barnen massa fina kläder, Corona har på sig en av dem nya bodysarna i dag. Tack snälla för kläderna!

Mammas glada tjej



















Skönt med ett bad

Nya bodyn

Morgonpromenad

Vantarna på!

Gullunge

Regnbågen tittade fram!

Syskonen Andersson i gymmet

Flyger









Trött kille med kvällsvälling

Myser hos pappa

Mitt nya fina nyckelband, kan inte bli bättre!

Torsdag

I morse vaknade Corona halv åtta, det är väldigt tidigt för att vara henne. Fenix kom upp tio i åtta och då mös vi alla tre i sängen.
Efter frukosten tog vi en promenad, det har blivit så kyligt nu så jag har plockat fram Coronas åkpåse. Hon somnade som en stock nerbäddad i den.
När vi kom hem fick Corona lite mat och sedan började vi förbereda middagen. Corona somnade sedan om en sväng till och då passade jag och Fenix på att gå ut och leka en stund i ruggvädret. Det har varit sol, blåst och regn om varannat men Fenix stortrivs han, det är bara jag som tycker det är iskallt ute från september till maj. Juni, juli och augusti är helt okej!
I morgon har jag och Daniel varit tillsammans i 3 år och 9 månader. Det blir lite godare middag i dag då jag inte vet om jag hinner med och laga något imorgon då Corona ska till ögonläkaren.
Baconinlindad kyckling med potatisgratäng blir det och sedan äppelpaj efter det!














































Promenad

Det vart lite varmare under dagen i alla fall. Jag, Corona och Embla tog oss en promenad vid 11-tiden. Hon höll sig vaken i fem minuter innan hon slumrade till.
Corona och jag har inte gjort så mycket idag, det är skönt att bara vara hemma och mysa, det blir väldigt mycket gosande här hemma om dagarna.
Vi har nu hämtat bästaste Fenix på dagis, han har nu fått mellis, kissat på pottat och gått och lagt sig för att vila middag. Det var ett tag sedan han kissade på pottan nu men idag sa han till själv! Så duktig, vi får se när det lossnar helt.
Corona somnade i vagnen på vägen hem från dagis och hon sover fortfarande, hon borde vakna snart och vilja ha mat.
Ska väl själv ta och passa på att ta mig något att äta!














Onsdag

Jaha, då är den riktiga kylan här! Frost i morse! Fenix fick på sig sina fodrade ytterkläder i morse, han bryr sig dock inte om kylan som hans frusna mamma gör! Han skuttade så glatt ut på dagisgården och rätt ner i sandlådan med ett stort leende på läpparna, mammas älskling!
Nu är jag hemma i värmen och sitter vid datorn och äter frukost, Corona sover så gott så!
Hon somnade lite senare än vanligt igår. Jag och Daniel satt och tittade på Holland - Sverige matchen. Jag badade Corona vid nio ch efter det fick hon nattmaten som hon vanligtvis brukar toksomna efter. Det visade sig att Corona var en riktig liten fotbollsfantast. Hon skulle inte alls sova utan drack upp sin nattmat och sedan skrattade, pratade och tittade på fotbollen med stort intresse! Gullfia! Hon somnade straxt efter tio i alla fall när matchen var över, hihi!
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, blir troligtvis en lugn hemmadag!


Lilla älsklingen och den stora älsklingen sitter i hundkorgen i bakgrunden

Gott med händer



Mammas gull

På väg till BVC igår

BVC

Lyckad dag! Hittade äntligen en vinterjacka i min storlek! Det fanns en i storlek 36 kvar och den vart min! 
På BVC gick allt bara bra. Damen har ökat bra i vikt och ligger precis på kurvan, ett riktigt mönsterbarn! Hon väger nu 6330 gram och är 63 cm lång. Hon väger nu 1,7 kg mindre än vad Fenix gjorde i samma ålder och är 4 cm kortare, det är lite roligt att jämföra dem.  
Corona skelar lite med sit högeröga så på fredag ska vi till en ögonläkare på BVC, hon ska få kika lite, troligtvis rättar det till sig av sig självt men det skadar ju aldrig at kika en extra gång!
Vi tog en sväng på stan där jag hittade en vintermössa åt Corona. Jag hade tänkt att hon kunde ha Fenixs bebismössor i vinter men Fenix hade mycket större huvud så det funkar inte.
Nu har vi hämtat Fenix på dagis, han har fått mellis och vilar nu middag. Corona och jag ska nog lägga oss och mysa i soffan en stund.   


Nya mössan

Corona 4 månader

Idag fyller vårat hjärtegull 4 månader. Hon är en helt underbar liten tjej. Hon har ett ständigt leende på läpparna och verkar väldigt nöjd med tillvaron! Vi älskar henne massor! 
Grattis på 4 månadersdagen världens goaste tjej!
Fenix vaknade tio i åtta i morse. Det var välling och påklädning och sedan tog vi bilen till dagis. Corona sover fortfarande, längtar tills hon vaknar så jag får pussa, krama och mysa med henne!
Klockan kvart i elva ska vi vara på BVC och kontrollera vikt och längd. Hon har blivit riktig tung och rund nu så det har nog hänt en hel del på vågen sedan sist! Efter BVC ska vi ta en sväng på stan och kika efter vinterjacka igen......


Världens goaste tjej!

Ingen jacka ännu

Fem över halv tio vaknade Corona i morse, då hade hon sovit i 12 timmar och 15 minuter, helt otroligt!
Vi har idag varit och letat jacka. Hittade en som jag tyckte om men då fanns den bara i storlek 40 och 42, det är ju alldeles på tok för stort för mig. Tar jag på mig en sån så ser det ut som om jag är ute och tältar. Får fortsätta jakten imorgon.
Vi har varit och hämtat Embla hos mormor, det vart en fika och en promenad oxå.
Nu har vi hämtat upp Fenix på dagis, han har fått mellis och ligger nu och vilar. Corona ligger i min famn och sussar, så mysigt!
Daniel blir nog sen idag så jag och Fenix äter nog  själva. Det blir tacogratäng idag, vi skulle ha ätit det igår men då vart vi bjudna till farmor och farfar istället. 

Framme hos mormor

Myser i soffan







Redo för promenad

Måndag

Då var det måndag igen. Fenix vaknade tidigt i morse, det är lite ovanligt. Tjugo över sex vill han upp. Han fick sin välling i vår säng och vi låg och mös en stund innan vi gick upp.
Vi hann med lite lek och bus innan jag körde ner honom till dagis. Han vart så glad att komma till dagis, han sprang upp i skogen till sina kompisar på en gång!
Corona sover fortfarande. Hon var jättetrött igår och somnade tjugo över nio. I vanliga fall brukar hon somna runt tio. I och med att hon somnade tidigare så trodde jag att hon skulle vakna lite tidigare men så verkar inte fallet vara. Hon har nu sovit i 11½ timme. Jag vet att jag tjatar om det men det är verkligen helt otroligt vad duktig hon är på att sova! Från 6 veckors ålder har hon sovit hela nätter! Det kommer säkert något bakslag men man får passa på att njuta av denna lilla ängel!
När Corona bestämmer sig för att stiga upp ska hon få frukost och sedan ska vi till norrtälje och fortsätta leta jacka. Vi ska även till mormor på landet en sväng. Hon har semester idag. Embla är där så vi passar på att hämta hem henne oxå.


Lek i sängen i morse

Redo för dagis

Arninge

Fenix vaknade sju i morse och Corona gjorde oss sällskap vid halv nio. Vi åt frukost och sedan fick Fenix gå ut och leka i sandlådan en stund innan vi åkte till Arninge på jakt efter vinterjacka till mig. Jakten misslyckades dessvärre. Jag vill ha en varm och ganska lång jacka som inte är så tung och det är inte det lättaste. Jakten fortsätter! Vi handlade lite mat och åt lunch i alla fall. Gjorde ett besök på barnens hus oxå och handlade ett presentkort till Saras dotter som kom till världen i morse.
Båda barnen somnade i bilen på vägen hem, Fenix bar Daniel in i hans säng när vi kom hem och därr sover han fortfarande. Corona busar för fullt och jagr gubbarna i babygymmet, det är så gulligt när hon får tag i figurerna och drar ner dem till munnen och smakar på dem! Hon är även väldigt nyfiken på ljuden som vissa av figurerna gör när man skakar och drar i dem.  Mammas lilla älskling!
Ikväll blir det tacogratäng till middag, ska bli gott!


Nyfiken tjej med stora ögon i alla affärer

Väntar på lunch

I mammas knä

Sitter hos pappa



Gott med pommes

Mys med mamma




På väg hem



Så trött!

Mina älsklingar







Lördag

Då har det blivit lördag, det känns som söndag idag eftersom Daniel var ledig igår. Skönt med en extradag! Fenix vaknade runt halv åtta i morse, han kom då in till våran säng och hade famnen full med mjukisdjur, så söt! Han fick välling i vår säng och sedan gick vi upp. Vi har nu ätit frukost och Daniel har åkt iväg ut i skogen för att hjälpa sin pappa en liten stund, dem skulle släpa fram och köra hem lite stockar.
Corona har inte vaknat ännu och Fenix leker med sin grävmaskin och dumper. Lite beroende på när Corona vaknar så kanske vi tar en promenad bort i skogen och ser hur det går för grabbarna. Som sagt det beror på när prinsessan hade tänkt öppna sina vackra blå ögon. Daniel kanske hinner hem igen innan vi hunnit iväg. 
Vi ska senare idag in till norrtläje och titta på vinterjacka till mig. Jag har sålt min Peak Performance jacka. Det var en 4000 kronors jacka med dun i men det var inte riktigt varm tycker jag. Jag fryser ju jämt och måste ha en jättevarm jacka. Man tycker ju att en jacka för 4000 kronor ska vara varm men icke! 
Ska kika lite idag i alla fall och se vad man kan hitta.
Nu ska jag och Fenix leka vidare tillsammans och invänta Corona!  
Corona har förresten börja greppa efter sakerna i babygymmet, hon tar tag i sakerna och drar i dem och smakar lite på dem, så söt!

Mammas prinsessa












Besök hos mormor

Fenix vaknade vid halv åtta i morse och Corona vid nio. Daniel har varit ledig idag så vi åt frukost tllsammans allihopa! Daniel åkte sedan in till förrådet och skulle ordna med en arbetsbod som han fått, jag tog då med mig barnen och åkte och hälsade på mormor på landet. Morfar jobbade.
Mormor höll på att elda ris och Fenix krattade, plockade och åt smultron, körde skottkärra och busade. Han älskar att vara hos mormor och morfar.
Vi fikade och efter det gick vi en promenad längs vattnet. Fenix tittade på alla båtar och stannade till vid lekplatsen på stranden och grävde lite med grävmaskinen. På vägen hem hittade han en badboll som han tyckte var helfestlig, han sparkade bollen hela vägen hem igen.
Efter promenaden åkte vi in till Daniels jobb, vi gick in på kontoret en stund där en arbetskollega till Daniel hade med sig sina två barn. Fenix lekte lite med dem och sedan åkte vi vidare till flygfyren och handlade. Vi åt även lunch innan vi åkte hem. Fenix vilar nu middag och Corona ligger i mitt knä och skrattar!
Ikväll blir det nog bara en lugn kväll framför tv:n. Härligt!

På landet

Hjälper till



Spanar med mormor

Eldar

Krattar

Plockar smultron



Gott!



Vattenslangen är alltid rolig





Mammas mystjej





Promenad

Lite lek på stranden

Badbollen!



Lunch!

Marknad

Daniel kom hem halv åtta igår. Jag och Fenix hade redan ätit då, det vart lite bus och sedan ett bad med pappa för Fenixs del innan läggdags.
I morse vaknade Fenix halv åtta och Corona fick jag väcka klockan åtta. Tjugo över åtta kom farmor hit och hämtade oss. Vi släppte av Fenix på dagis och sedan åkte vi vidare till marknaden i Rimbo. Corona somnade om som en stock i selen då hon inte fick sova klart i morse utan vart väckt efter "bara" 10 timmars sömn.
Jag köpte en väska och tunnbröd. Farmor köpte bilar, en mössa och en tröja till Fenix, tack snälla! Vi åt lite lunch oxå innan vi åkte hem igen. 
Vi hämtade upp Fenix   på dagis på hemvägen och han ville följa med farmor hem så det fick han. Daniel har jobbat sent på eftermiddagarna nu ett tag så han slutade tidigt idag och var hemma redan runt halv två. Mysigt! I morgon är han ledig!
Vi ska äta ärtsoppa och pannkaka hos farmor och farfar i eftermiddag.
Nu ska jag fortsätta mysa med lilla soltrålen Corona som bara ler och skrattar! Hon är så underbar! Träffade förrsten massor av folk från mitt jobb på marknaden och Corona skrattade, log och pratade med alla, så mysig liten tjej!


Gullet

Myser i Fenixs saccosäck medans jag hänger tvätt



På promenad

Mysig höstpromenad igår

Dricker välling och pillar i pappas hår

Goa, glada tjejen!

Onsdag

I går åt vi tacomiddag hos farmor och farfar, smaskigt! Fenix åt korv och makaroner och sedan åt han upp all gurka som blev kvar. Middagen avslutades med en kanelbiulle då det var kanelbullens dag. Jag bjöd ju även på kanelbullar till fikat på dagen när Jenny och Marie var här men bullar kan man aldrig få för mycket av och eftersom jag kan vräka i mig vad som helst utan att öka i vikt så får man passa på!
Fenix vaknade tio i åtta i morse, jag klädde på honom och han låg och mös i mitt knä med sin vällingflaska. Nu är han lämnad på dagis. Corona somnade halv tio igår och har inte velat gå upp ännu. Klockan är nu nio och hon har sovit 11½ timme, tycker hon borde vara hungrig men hon prioriterar sin sömn! För någon vecka sedan började hon vakna tidigare, hon ville då ha lite mat runt sju tiden men nu verkar hon återgått till gamla takter med 11-12 timmars sömn/ natt.
Läkaren från vårdcentralen ringde igår och alla prover så bra ut. Han trodde att jag hade fått något elakt virus som varit envist. Skönt! Just nu mår jag toppen men om febern kom tillbaka igen så skulle jag åka in igen.
Idag blir det nog en lugn dag hemma, blir väl en promenad i det fina vädret om det håller i sig.
Ska passa på att vika lite tvätt oxå då Corona tydligen inte hade tänkt stiga upp ännu.  


På promenad igår

Tröttis

Puss

Väntar på mamma under provtagningen på vårdcentralen

Fika dags

Bullar!

Mer tröttis

Middag

Gurka är smaskens

Gladaste tjejen

Uppdatering

Jaha, då har det gått en stund sedan jag skrev igen. Ska försöka uppdatera lite snabbt nu.
I onsdags träffades jag, Marie och Jenny hemma hos Jenny med våra bebisar, vi hade en härlig mammafika på tre och en halv timme innan vi åkte och hämtade våra andra tre änglar på dagis.
I torsdags fick jag tillbaka min feber igen och på fredagen var jag inne en sväng på vårdcentralen för att kolla upp det här med febern. På eftermiddagen åkte Daniel till Stockholm för att gå på Beer- and whisky festivalen tillsammans med Henkan. Marie-Louise kom och hämtade Fenix på kvällen för att avlasta mig lite då jag hade feber och var väldigt yr i huvudet.
På lördagen vilade jag mest bara då jag inte alls mådde bra. I söndags kände jag mig lite bättre, vi fixade lite i vardagsrummet med fotoramar och gardinstänger mm. Vi åkte även och köpte ett nytt soffbord.
I måndags passade farfar Fenix en stund medans jag åkte tillbaka till vårdcentralen för att lämna lite blodprover, jag kunde inte göra det i fredags då proverna skulle bli för gamla för att ligga över helgen. Nu är det bara att avvakta och se om jag har en infektion i kroppen eller om upp-och-ner-febern beror på något annat.
I dag har Marie, Jenny och deras bebisar varit här och fikat på förmiddagen i tre och en halv timme. Farmor hämtade Fenix på dagis och jag och Corona åkte till mitt jobb och hälsade på, trevligt! Corona skrattade och pratade med alla, vår lilla solstråle! Hon fick två tröjor och ett par byxor, tack snälla alla! 
I kväll blir det middag hos farmor och farfar. Fenix är kvar hos farmor och Corona ligger och skrattar i mitt knä! 

Det var lite kort uppdateringen! 


Barnen gymmar tillsammans



Glad tjej

Fenix härmar sin idol pappa!

Badkillen



Tvättar håret

Så här snygg blir man när man är klar!

Solstrålen

Klädd för mammaträff och hälsa på mammas jobb

Lilla goaste tjejen!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0