Ett trevligt bebisbesök!

Tina hade lite problem med bilen så jag och Fenix åkte dit istället. Fenix kröp omkring på golvet medans vi fikade. Han hittade Leos gym som var väldigt intressant. Leo sov och åt mest. Vad fort dem växer. Han har gått upp ½kg/vecka. Hihi, ungefär som Fenix gjorde. Fenix tycker att det är så spännande när Leo rör på sig och låter.
När jag kom hem igen så hade mina Bianco skor kommit som jag beställt. Älskar dem!
Daniel kommer snart hem. Vi får se om jag åker till gymmet eller om vi bara ska mysa i kväll.

Fenix sitter på hallgolvet och väntar på att åka!


Leos babygym var intressant

Spännande!

Fenix och Leo

Mina bianco!

Så duktig kille!

Nu på morgonen kröp Fenix två steg framåt! Hihi, han har jju krypit baklänges sedan en månad tillbaka men nu hoppas vi att han är på gång framåt! Som sagt, två steg framåt sen la han sig på mage igen och lekte med tvättrådslappen på mattan. Han är så duktig. Han tränar så flitigt så snart klarar han nog fler steg framåt.
På promenaden passade jag på att ta med lite påskris hem, nu är fjädrarna på plats!

Våran lilla kämpe!

På väg framåt

Så koncentrerad!

Hej mamma! Är jag duktig nu?

Påskfint i Fenix´s rum!

Påskris i vardagsrummet

Tårar varje gång man ser detta

En av mina favoritlåtar är Live´s Overcome. Det är en låt om 11 september 2001. Jag kände ingen som omkom under attacken men får tårar i ögonen varje gång man ser denna video. 4 plan kapades denna dag med med uppgift att döda andra människor för att få uppmärksamhet. 2 plan störtade rätt in i World Trade Center´s två torn, ett plan gick rätt in i USA´s försvarshögkvarter Pentagon och ett plan havererade på ett fält i Pennsylvania.
Enligt uppgifter ska 2193 civila människor, 60 poliser och 343 brandmän omkommit denna dag. 200 av dessa människor hoppade från tornen då det inte fanns någon annan utväg. 1600 av dessa offer är identifierade medab 1100 inte är det. En stor eloge till poliser och brandmän som offrade sina liv för andra den dagen. En riktig hjälteinsatts som kostade dem sina liv. 
  
http://www.youtube.com/watch?v=-4OeYvOdL8o

Strålande solsken!

Åh, vad härligt! Solen skiner in genom fönstrena och värmer på ordentligt och om någon timme ska vi ut och gå i den. Undebart!
Igår kväll var vi hos Fenix´s farmor och lämnade en film som Daniel köpt åt henne. Vi fikade lite och Fenix fick mat där. Efter det gick jag ut med Embla och Daniel och Fenix gick hem och tittade på lyckohjulet. 
Idag kommer Tina och Leo på besök. Nu ska vi få se hur mycket han har växt. Det går ju så fort! Det var inte så länge sen som Fenix var en liten plutt och bara ville ligga och sova i famnen hela dagarna, nu däremot är det full rulle på han mest hela tiden. Just nu sitter han och leker med sina leksaker. 
När Daniel kommer hem i eftermiddag så ska jag ta mig en sväng till gymmet. Ska bli skönt att röra lite på sig igen. Fenix och pappa får vara hemma och mysa. 
Imorgon är det skärtorsdag, Daniel jobbar nog en kort dag och sen är han ledig fram till tisdag! Åh, så mysigt att kunna umgås hela familjen i flera dagar!
 
Morgongymnastik!

Träningspass på morgonen!

Älsklingen!

Proväter linsskyddet

Påklädd och redo för dagens äventyr!

En supertrevlig dag och en trevlig överaskning när vi kom hem!

Måste bara börja med att berätta att när vi kom hem från Norrtälje idag så hade Fenix´s lilla tand kommit fram. Den var inte där i morse men nu så är den på plats. Hihi, Fenix´s tredje tand!  Äntligen! Nu väntar vi på nummer fyra som oxå är på väg!
Fenix och jag har varit och fika på pelikan idag med Carina och Casper. Casper var lite trött och gnuggade ögonen så vi fikade inte så länge. Vi tog en promenad till Rusta, Coop, ÖoB och några till affärer. Det var så skönt väder att promenera i och pojkarna små verkade nöjda. Fenix fick två par strumpor och två nya kuddar så han kan sova som en prins!
Vi har haft en sån mysig dag så, tack snälla Carina och Casper för en trevlig dag!

Buspojkarna!

Fenix fikar oxå! 

Smaskigt med smörgåsrån!

Casper är trött och gnuggar ögonen!

Vi handlade lite fjädrar till påskriset oxå!
 

Tisdag

När Fenix vaknade efter sin förmiddags tupplur igår så fick han spana in sitt påskägg som var väldigt intressant. Det var roligt att slå på det oxå, hihi, allt som låter är kul!
Efter titten så gick vi ut i solen en stund och mös lite. Det var så varmt och skönt mot husväggen.
I går vid halv fem åkte jag in till Daniels jobb och hämtade upp honom. Vi åkte sedan ner på stan. Jag gick på min ansiktsbehandling medans grabbarna tog en sväng på stan. Det är så himla skönt att bi ompysslad. När jag var klar hade Daniel och Fenix gått till bilen så jag mötte upp dem där. Daniel hade handlat två fina bodys till Fenix.
På kvällen vart det rotsaksgratäng med grönsaksbiffar, jättegott! Fenix var kanonglad hela kvällen igår. Han gick och duschade med Daniel vid kvart över åtta och sen nattade jag honom. Han var så trött så och somnade fort. Han vaknade tio över sex i morse igen. I natt har han varit väldigt tst. Han brukar kunna drömma en del och skrika lite i sömnen men i natt har han varit knäpptyst. Skönt för mig att få sova hela natten! 
Idag ska Fenix ocj jag fika med Carina och Casper på pelikan. Det ska bli trevligt, var en stund sedan vi sågs sist.
Solen verkar inte vilja titta fram idag men det är i alla fall plusgrader. Vi ska snart dra på oss kläderna och ta en sväng med Embla.

Åh, så spännande!

Intressant!

Mitt, bara mitt!

Kul ute i solen!

Njuter av solen!

Älsklingen nu på morgonen!

Pappa köpte fina kläder till Fenix igår!

Ändringar på programmet

Hihi, Tina hade glömt bort att hon var bjuden på barnkalas idag så det blir ingen träff för oss. Skönt att det är fler än jag som är tankspridda! Jag och Fenix får mysa själva fram tills det är dags för ansiktsbehandlingen. Vi har varit på promenad och nu sover lilleman. Jag har gjot en rotsaksgratäng som vi ska ha till middag. Skönt att ha det gjort. Vet inte om vi ska äta quornfiléer eller grönsaksbiffar till. Jag får fundera en stund till. Solen börjar kika fram nu så det lär väl bli en promenad till lite senare.
Marie-Louise var här med ett påskägg till Fenix. Han fick jättefina kläder och en traktor. Lilleman är bra bortskämd han!
Nu ska jag ta mig en dusch medans lilleman fortfarande sover!

Sötnosen

Haha, så skön min!

Fenix´s första påskägg!

En traktor! Får säkert skäll av Daniel nu för den här maskinen heter säkert något annat....

En tuff vårjacka och ett par fina byxor!

Måndag

Vad skönt det var i går kväll. Gick ut med Embla vid tjugo i åtta och det var fortfarande ljust ute. Härligt! Älskar när man ställer om klockan så det blir ljusare. Efter promenaden tog jag mig ett bad med Fenix. Han älskar verkligen att bada, frågan är bara om det är mer vatten i eller utanför badkaret när han har stänkt och plaskat klart. Hihi, huvudsaken är att han har roligt. Daniel nattade Fenix medans jag njöt en stund till i badkaret. 
Fenix vaknade halv fem i morse och var hungrig, han fick då lite välling och somnade om till sex och var världens gladaste pojke då! Jag bar in honom till mig i förhoppning om att han kanske vilje somna om men icke, han pratade och pratade och pratade. Hihi, sötnosen! Han har nästan som standard att vilja gå upp vid sex. Lite tidigt tycker jag men han somnar ju halv nio på kvällen så det är klart att han är pigg tidigt då. Vi har nu ätit frukost och Fenix har borstat sina två tänder med lite hjälp av mig. Man ser dem andra två tänderna under tandköttet och det är bulor där dem ska komma fram men ännu har dem inte velat tittat fram , förhoppningsvis rör det sig bara om någon dag innan dem tittar fram nu.
Idag kommer Tina och lilla Leo på besök. Ska bli kul att se hur stor han har blivit. Dem växer ju så fort dem små liven.
I eftermiddag ska jag påen ansiktsbehandling så vi får se om Daniel hinner hem eller om jag möter upp honom i Norrtälje så han får ta Fenix under tiden. Det ska bli skönt, är så mysigt och avkopplande när någon håller på med en.
Vädret är grått och trist även idag, det är i alla fall ett par plusgrader ute så snön smälter undan sakta men säkert.

Strålande morgonhumör!

Intressant med mammas mobil

Måste provsmaka

Jaha, vilken fin rosa sak, undra vad man ska göra med den???

Hihi, måste kolla på tandborsten medans man borstar, man skulle kunna säga att man blir rätt skelögd när man kollar på ett föremål så nära!

Borsta, borsta, borsta.....

Snart klar!

Sommartid!

Jaha, då var sommartiden här då. Klockan ställdes fram i natt. Tittar ut genom fönstret och ser att regnet fullkomligt öser ner. Vart är våren med sol och värme???
I går var en intressant dag, hihi! Först så åkte vår lilla familj in till Norrtälje och tog en fika med Jeppe, Jonathan och Jeppes syster. Jag och Daniel passade på att att äta lite lunch, jag tog en varm kycklingsallad och Daniel halstrad rostbiff med rotgrönsaker. Gott! När vi hade fikat villl Daniel åka till Uppsala för att gå på Lelle´s. Dem säljer tydligen allt som har med motorcyklar och dylikt att göra. Vi begav oss mot Uppsala och Fenix passade på att ta en tupplur i bilen. Hihi, när vi kom fram hade dem stängt. Dem stängde klockan två. Typiskt! Det var bara att vända och åka hem igen.
På hemvägen stannade vi på flygfyren och handlade lite. Hihi, ja det vart ju inte riktigt som planerat denna dag men så blir det ibland.
Fenix somnade vid halv nio och jag och Daniel tände massa ljus och brasan, vi släckte ner alla lampor och stängde av tv:n. Det var ju Earth hour igår mellan 20:30 och 21:30 och självklart är vi med och stödjer det. Kanon att dem anordnar något sådant. Det är ju inte speciellt svårt att vara utan lampor och tv under en timme och det lär ju sparas en del el jorden över.
Idag har vi inget planerat. regnet öser som sagt ner så vi blir nog hemma. Får väl krypa ner i soffan med lördagsgodiset som vart kvar från igår och sätta på en film!

Bästa lillkillen

Lite glad är man!

Mina hjärtan

Myspys med luvtröja

Ser sammanbiten ut!

Lördag

Igår var Fenix och jag och åt lunch på Tullen med Camilla vid tolv. Efter det gick vi en sväng på stan och hämtade upp ett paket och sen vidare till flygfyren för lite inhandling av mat. Efter alla uträttatde ärenden så åkte vi hem igen. Våran nya kyl och frys kom igår. Vart inte så bra kort på dem men dem är svarta och jättefina. Nu längtar man tills hela köket blir renoverat. På kvällen gick vi upp och hälsade på farmor en stund. Fenix vart bjuden på mat och efterrätt då han vart hungrig precis när vi kom dit. Hihi, vårt lilla matvrak. Vi stanade en stund efter hans måltid så han fick titta lite på lyckohjulet som han tycker om.
Idag ska vi fika med Jeppe på Pelikan vid 13.00. Ska bli trevligt, var ett tag sedan sist nu.
Först blir det lite frukost och promenad. Är verkligen hungrig nu!


Ny kyl och frys

Ny diskmaskin

Fenix sitter och pustar ut i pappas stol

Söta älsklingen

Pussgurkan!

Vårat hjärtegull!

Det är så skönt när våran bebis är frisk och glad igen!

Fredag

Fredagen har anlänt och min stora älskling är ledig idag. Han ska bara till ledinge en sväng i eftermiddag och i mot lite dynamit som kommer dit, det skulle bara ta en timme. Jag och Fenix ska in till Norrtälje och äta lunch med Camilla och sen ska vi handla lite. Efter klockan två i dag kommer våran nya kyl, frys och diskmaskin. Det kommer bli så snyggt med svart! Jag har ju inte sett dem live så det ska bli spännande.
Nu är Fenix´s mage helt bra igen och aptiten är på topp, skönt att han är tillbaka igen. Nu är han lika vild som vanligt, han har hoppat som en tok i hoppgungan nu efter frukosten.
Snart ska familjen ta en promenad tillsammans, ser faktiskt ut som att solen skulle kunna orka tränga sig igenom molnen! Hoppas på en solig dag!

Älsklingen är klar med sin frukost

Hihi, älsklingen med dagens frukostbröd

Smaskens

Våran tuffing i sin pumahoodie!

Våffeldagen

Fenix somnade som vanligt vid halv nio igår och tyckte att kvart över fem var en bra tid att gå upp. Kan inte riktigt hålla med honom om detta men vill prinsen gå upp så är det bara att gå upp. Han var hungrig så halv sex var frukosten för hans del avklarad, jag väntar nog en stund med min. Fenix är mycket bättre i magen i dag men han är ganska kinkig, tänderna ligger precis under tandköttet så att man ser dem men dem envisas med att ligga kvar där, hoppas dem bryter fram snart.
Idag är det våffeldagen, får väl göra lite våfflor då, jag är inte speciellt förtjust i varken våfflor eller pannkakor men någon slinker nog ner. Det får bli fullkornsvåfflor då dessa i alla fall är godare än dem vanliga. Daniel ska till gymmet efter jobbet så han blir lite senare hem idag.
Vi håller oss hemma även idag, antar att 48-timmars regeln för magsjuka även gäller barn så vi avvaktar en stund till med att åka ut. Vill ju inte smitta någon annan. Rätt trist att bara sitta hemma men förhoppningsvis är han pigg till helgen och vi kan börja ge oss ut på roligheter igen. Det viktigaste är att han blir frisk och får vila upp sig ordentligt.
En promenad i gråvädret blir det i alla fall.

Busungen

Leker med en påse som han snott från hyllan under soffbordet

En liten fotbollsspelare

Fixar lite med förstärkaren

Ska bara justera lite här....

Världen undebaraste son!

Känns konstigt i munnen med dem nya tänderna på väg

Hihi, han ser för kul ut när han håller på och känner efter sina tänder
 

Liten förbättring!

Igår var våran lilla älskling inte alls pigg, han ville bara sova! Ringde då våran BVC-sköterska som tyckte att jag skulle ringa barnläkarstationen idag vilket jag gjorde. Tydligen går det maginfluensa på sådana här små just nu. Det finns inget speciellt man kan göra förutom att ge lite stoppande mat. Nu får han majsvälling, morotspuré och majspuré. Fenix är ju lite dålig på att dricka men lite äppeldricka har han fått i sig. Jag ska nog göra lite gurkvatten till honom och se om han tycker om det. Han älskar ju gurka så det är värt ett försök. Han är i alla fall piggare idag än igår. Han rymde in under soffbordet i morse och fastnade, hihi, han är på bättringsvägen i alla fall. Vi får väl hålla oss hemma tills han blir bra igen, trist men så får det bli. Vi får i alla fall njuta av solen snart på våran promenad!


Världens goaste!

Finaste lillkillen!

Myser med pappa framför tv:n igår kväll, en liten trött parvel!

Så sött så man får tårar i ögonen varje gång man ser detta!

Så himla underbart!

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

Så söta!

Titta på hela filmklippet!
http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno

Trött på bajs!

Vid halv ett i natt var det dags igen. Fenix hade bajsar ner  hela sig och sängen. Det kom ännu mer vid halv sju och sen efter frukosten. Pust! Hur mycket kan en liten bebis få ur sig egentligen? Hoppas han blir bra snarast. Tanden har inte velat tränga fram ännu, den segar sig verkligen fram. Elaka tand!
Idag öser snön ner igen, vintern är tillbaka. Vi ska nog hålla oss hemma idag och bara mysa. Ska försöka hinna med och städa lite oxå, det behövs nu. Tvättas ska det oxå göras, blir ju en del nu när Fenix är dålig i magen.
Vi får väl plocka fram vinteroverallen igen när vi ska ut på promenad. Vill ha vår och värme nu.
Fenix verkar tycka om sina nya leksaker i alla fall, han sitter just nu och leker med dem. Han är så söt. Han ser så fundersam ut när han trycker på en av knapparna på nya speldosan och ett djur hoppar upp och spelar musik för han. Hihi, sötnosen! Den andra leksaken är oxå rolig, han sitter och fifflar mycket med den.  
 
Lilleman leker med pappa, det är så roligt att stå i påsen!

Älsklingen gnager på sin tumme, det kliar så i munnen

Vår underbara, älskade son!

Sitter och fnular med nya leksaken

Så intressant!

En trevlig dag med lunch och shopping

Nu har vi spenderat dagen med mormor. Vi träffade upp mormor utanför lägenheten och sedan gick vi till Lajkit och köpte två jackor, en mössa och en halsduk till Fenix. Hittade två leksaker som han skulle få oxå men vi gick tillbaka senare och köpte dem eftersom vi inte ville släpa runt dem på stan. Efter shoppingen gick vi till café Kulan och åt lunch. Jag och mamma åt paj medans Fenix fick lite äppelmos. Efter lunchen gick vi vidare ner på stan. Vi träffade Carina och Casper en snabbis oxå mitt i Norrtälje. Kul att springa på dem. Fenix och Casper växlade några ord! Sötnosarna!  Jag köpte två shortklänningar på H&M.
När vi var på väg tillbaka hem ringde pappa och undrade om vi hade tänkt fika. Vi hade egentligen inte det men vi köpte med oss fikabröd och gick hemmåt. Handlade Fenix´s leksaker på vägen hem. Hemma hos mamma och pappa fikade vi. Fenix var lite trött så vi stannade inte så länge. Han somnade i bilen på vägen hem. Daniel ringde nyss och han var på väg till gymmet då, han kommer hem runt sex-tiden. Han har beställt kyl, frys och diskmaskin idag. I svart! Det kommer bli så fint så! Sakerna kommer på fredag, längtar redan. Vi ska sätta oss ner någon helg och rita upp köket så som vi vill ha det så får vi åka runt lite och se vad det kan kosta. Vore kul att få köket klart under sommaren men vi får se!
Tack mamma/mormor för en jättetrevlig dag!


Fenix pysslar med sin tallrik och sked på café Kulan

Provsmakar en annan sked

Får lite vatten med en sked av mormor!
 
Fenix´s nya mössa

Leker med sin nya leksak

Fenix´s andra leksak som han fick idag

Fenix´s nya jackor och halsduk

Måndag igen med ännu mera snö på marken men härligt solsken!

Igår hade vi en riktig slappardag. Fenix har ju inte varit riktigt pigg så vi var hemma och vilade. Jo, vi var ute en sväng med bilen och köpte pizza till Daniel och sallad till mig.
Vi tittade på film och slöade i soffan, skönt med sådana dagar ibland. På kvällen åkte jag in till Norrtälje och hämta Embla, hon har haft det så bra så! Bortskämd med att sova i soffan och i sängen samt med en masssa god mat. Hon älskar att vara hos mamma och pappa!
Igår somnade Fenix vid kvart i nio. Han vaknade vid kvart i tolv igen. Jag gick in till honom och han var jättevarm . Han verkar få febertoppar av dem envisa tänderna. Jag tog upp honom och gungade lite på honom så han somnade om och sen fick han bara ett påslakan på sig. Han vaknade sedan vid kvart i sju igen. Nu är han ordentligt utvilad och har faktiskt få i sig nästan en hel portion gröt med lite banan i. Han har inte varit så glad i mat på några dagar nu.  Han är fortfarande dålig i magen men vi hoppas att det ger sig snart. Man ser lite vitt under tandköttet där den lilla tanden är på väg så förhoppningsvis dröjer det inte så länge till nu.
Idag har mamma/mormor semester så jag och Fenix ska åka in till henne. Vi ska nog ta en sväng på stan och äta lunch. Ska bli mysigt! Det är ju så fint väder idag än så länge. Igår var det inget vidare med snöstorm.
Ska bli skönt att snart ta en promenad med barn och hund, har ju inte haft Embla hemma på några dagar nu.

Våran buse håller på med tungan och känner efter dem nya tänderna som är på väg

Dem söta tänderna i underkäken

Redo att åka och hämta nat!

Hemma igen och sitter och leker

Sötnos!

Ståträning med pappa

Får lite välling av pappa

Gott!

Glad med mat i magen

Världens goaste kinder

Man bara smälter!

På bättringsvägen

Fenix har vaknat en hel del i natt oxå. Vid fyra hade han bajsat och vänt sig till mage. När han låg på mage hade han kräkts och lagt luggen i det. Pust, när jag hämtade honom vart det både blöjbyte och tvättning av hår. Stackars lilleman. Febern är i alla fall borta idag men täderna har inte brytit igenom ännu men han är bra svullen så det kan inte vara långt kvar nu.
Igår åkte jag in till Stockholm och träffade Carina, vi hade en supertrevlig dag. Shopping och lunch. Lunchen åt vi på pizza hut, så smaskigt så! Men kära nån vilket konstigt mode det är i år. Storblommiga mönster och tyger som ser ut som mormors gardiner, usch, det är väl ingen människa som vill gå runt i sånt skit. Hihi, och sprakdräkt för vuxna verkar vara inne, gud så fult, jag och Carina fick oss ett gott skratt åt alla fula kläder i alla fall. Man kanske skulle skaffa sig ett par blommiga tights och någon sorts tunika i rosa gardintyg till, hihi eller inte! Som sagt konstigt mode som förhoppningsvis ingen tar på sig. 
Efter våran trevliga dag åkte jag tillbaka till Norrtälje, Daniel och Fenix mötte mig vid busstationen och så åkte vi till  mamma och pappa och åt middag. Fläskfilé i grönpepparsås, jättegott! Det vart en smakig kaka till efterrätt oxå! Mätta och belåtna åkte vi hem igen och hoppade ner i sängen. 
Vi ska snart äta frukost och sen blir det bara en lugn dag eftersom Fenix´s mage inte verkar vara riktigt bra ännu, skönt i alla fall att febern gett med sig! Jag ska nog till gymmet lite senare och även hämta upp Embla, hon ville vara kvar hos mamma och pappa igår och mysa. Skönt för prinsessan att bli lite bortskämd!

Carina tillsammans med den gräsligaste sparkdräkten för vuxna! Hihi!

Äter lite smörgåsrån i pappas knä hos mormor och morfar

Mamma och söta Vissla

Våran söta son väntar på sin lasagne!

Stockholm

Ska med bussen till stockholm om 20 minuter så det blir ett kort inlägg. Fenix har 37.7 i feber och vill bara ligga på en hela tiden. Har har sovit brevid mig i natt och vaknat varje halvtimme fram till klockan 03.00 då fick han ligga på mig och sova. Han sov då fram till sex.
Idag får han vara hemma med pappa medans jag åker till Stockholm och ska träffa finaste, gravida Carina. Ska bli så roligt, vi har alltid så trevligt tillsammans.
Nej nu ska jag åka!

Mammas sjukling!

Stackars liten!

Pappa tröstar oxå!

Stackars liten!

Jag åkte hemmed Fenix till mamma och pappa efter det att vi släppt av Daniel. Pappa var hemma så vi tog en sväng på stan så Fenix fick sova och jag kunde  köpa näsdroppar till honom. Pappa köpte fikabröd. När mamma kom hem så fikade vi. Fenix har varit i min famn hela dagen och bara myst. Han somnar till och från och när han är vaken så ligger han helt stilla på mig och bara är världens sötaste. Han är rätt svullen i munnen så tänderna i överkäken är nog på väg. Jag tror dock att det är något annat oxå. Han är lite snorig och har 38.3 i feber. På vägen hem spydde han ner hela sig och bilbarnstolen så den klädseln är i tvättmaskinen nu. När vi kom hem så spydde han ner hela köksgolvet. Stackars liten. Nu ligger han i mitt knä och småsover lite. Ska försöka få i honom lite vätska och se om han får behålla det. Vi tar nog en dusch snart oxå. Han kommer nog somna tidigt i kväll i alla fall.
 
Vilar i mammas knä! Min stackars sjukling!

En sjuk liten pojke

Det blev ingen lekstundför Fenix idag. Han somnade som vanligt på våran promenad. När han senare vaknade så gick jag för att ta upp honom. Han hade då bajsat ner hela sig och lakanen, han var även varm. Tog tempen på honom som visade 38.5 grader. Stackars liten! Han har nu även blivit lite snuvig. Han är så trött och hänger som en trasdocka på en. 
Daniel har kommit hem så Fenix har myst lite med honom nu eftersom pappa snart åker igen. Vi kör in honom till Norrtälje och så ska jag gå till apoteket och köpa näsdroppar så lilleman får det lugnt till natten. Vi ska oxå lämna Embla till mamma och pappa, dem ska skämma bort henne tills imorgon. Inte så kul att behöva åka runt med lilleman men ibland kör det ihop sig och man måste. Han får sova i bilen och i vagnen.
Just nu ligger han och sover i min famn, han är verkligen världens goaste!

En febrig pojke myser med pappa

Skönt att få vila på pappa när man inte mår något vidare!
 

Fredag!

Fenix har sovit hela natten! Jag vaknade vi sex och gick upp med Fenix sov till tjugo i sju! Han är så duktig! Vi har precis ätit frukost och Fenix ligger och myser med Embla nu. Vi ska snart ut på en promenad i halkan, Plusgrader och ishalt!
Daniel ska åka gocart och åka med räkbåten idag med jobbet så  Fenix och jag ska mysa själva ikväll. Vi tittar nog på film och gosar i soffan. Vi får se om Daniel hinner hem och byta om innan jag och Fenix åker. Vi ska nämligen hem till Carina, Casper och Jimmy i Blidsta idag. Pojkarna ska få busa lite och vi mammor pladdrar väl på som vanligt! Ska bli trevligt!
Hoppas Daniel hinner hem så jag får pussa lite på honom innan han åker!

Mys med Embla

Mina älsklingar

Torsdag kväll!

Igår kväll hade vi bara mys tillsammans. Vi kom ju hem ganska sent så det var ingen mening att börja göra någon nytta inte. Fenix är så rolig, han älskar lyckohjulet på tv. Han blir som avskärmad när han ser på det. Han ligger knäpptyst och bara tittar med stora ögon, han reagerar inte på något annat. Hihi, han är så söt, det är bara det programmet han tycker om!
Fenix och jag badade på kvällen, Daniel tog sedan upp Fenix och nattade honom medans jag badade en stund till! Innan vi gick och la oss mös vi i soffan och tittade på lyxfällan, jösses vad folk kan ställa till det för dig!


Dem ständigt roliga sladdarna!

Mer sladdar!

Tittar på favoritprogrammet lyckohjulet

Helt uppslukad i programmet

Stora älsklingen tittar oxå intresserat på programmet!

Proväter reklamblad

Mys i pappas knä

Mer pappamys

Myskväll med ljus!

Torsdagen!

Igår så började jag och Fenix med att åka till BVC. Hihi, han charmade sköterskan som vanligt. Fenix fick krypa omkring på golvet i 30 minuter medans vi pratade. Sen tog hon upp honom och gosade lite med han, det var populärt! Hon rekomenderade en annan salva till hakan så nu hoppas vi att det ska bli bra. Allt var bra med Fenix men oj vad stor han är. 9890 gram och 72 cm lång. Hihi, våran tjockis. Sköterskan undrade om jag hade haft vispgrädde i brösten, inte konstigt att jag rasat så i vikt! Han ligger långt över kurvan men sköterskan sa att det inte gör något. Fenix följer sin kurva så det spelar ingen roll. När han börjar krypa ordentligt och springa omkring så kommer det extra hullet försvinna. Som sagt han ålade omkring på golvet och undersökte allt i hans väg och hon tyckte att han var otroligt stark och det har alla påpekat som träffat honom. Han brås ju på sin far!
Efter BVC åkte vi till familjecenter där han fick busa med Casper, det är så roligt att se dem små busfröna. Dem andra bebisarna leker lite för sig själva men våra vildbattingar kan inte vara stilla, Casper kryper omkring överallt och Fenix backar omkring. Dem verkar trivas bra ihop!
Efter all lek åkte vi tillbaka in till stan, jag tog en promenad med Fenix så han fick sova lite. Jag gick förbi apoteket och köpte salvan åt honom och lite annat. Jag lämnade sedan Fenix hos morfar och åkte till gymmet och körde kondition. Så skönt men svettigt! Daniel var lite sen så han kom när jag var klar. Jag åkte och hämtade upp våran guldklimp medans han tränade klart. Mormor hade oxå kommit hem då! Det hade gått så bra så för dem!
Väl hemma vart det lite soppa till middag. Farmor kom förbi med en bok till Fenix, en bok om färger! Den var spännande tyckte han, fina färger och massa glitter!
Daniel nattade Fenix medans jag tog ett skönt bad!

Sitter och väntar på sin tur på BVC

Leker lite med BVC´s leksaker

Äntligen på familjecenter igen!

Båda har fått span på den fina bollen

Vilken fin boll!

Hm, vad ska jag hitta på nu??

Pojkarna bus!

Casper får syn på en leksak på andra sidan av Fenix, varför gå runt när man kan gå över??

Äntligen fick jag tag i leksaken!

Flera mammor med sina små!

Hos morfar!

Ett tillägg på dagen

När vi kom hem från morgonpromenade fick jag ett samtal från Fenix´s BVC-sköterska. Hon hade fått ett återbud idag och undrade om vi kunde komma då och det kan vi ju. Det är bara en vanlig kontroll och så ska hon få titta på Fenix´s haka. Han är så torr, det spelar ingen roll hur mycket vi oljar eller smörjer in honom, problemet kvarstår ändå. Vi får se om hon har något tips! Annars fortsätter dagen som planerat efter det besöket!

Dagens klädsel!

Lite mer snö!

I morse när jag vaknade av att Fenix pratade inne på sitt rum så kom jag att tänka på hur glad jag är varje morgon. Så fort man hör hans rara röst så studsar jag upp ur sängen. Man ser nästa fram mot morgonen när man får gosa med sin lilla älskling igen. Natten känns så lång utan honom och speciellt nu när han inte ammar längre. Vaknar han på natten så får han sin flaska i sängen, jag plockar ju inte upp honom och får någon närhet inte. Som sagt morgonen är lyckans tid när man äntligen får krama och pussa på honom igen och bara snusa i det underbart mjuka håret! Oj, oj, oj vad jag älskar våran son och vad lyckligt lottad jag känner mig som har äran att få spendera mitt liv med honom.

Jaha, då snöar det igen då, inte så mycket men ändå! Usch, vill ha bar mark och sol nu! Jag och Fenix har precis klarat av frukosten. Han fick gröt med lite rivet äpple i, jag tycker det är viktigt att han får i sig mycket frukt och grönt!

Idag ska vi till familjecenter och träffa dem andra mammorna och deras bebisar. Det ska bli roligt. Fenix ska få leka av sig och busa runt med dem andra.  Efter det tar jag nog en promenad med honom så han får sova lite innan jag ska lämna honom till mormor och morfar. Jag ska på gymmet ikväll så då ska dem vara barnvakt. Daniel kanske skulle bli lite sen så vi får se om vi gymmar tillsammans eller om han kommer senare.

Fenix ligger här på golvet nu och testar sin röst. Jösses vilka röstresurser han har, skriken i falsett är ingen lek för mina öron men det gör inget för han är ändå världens underbaraste!  

Iklädd mysdress nu på morgonen

Världens sötaste son!

Busfrö nummer 1 !

En trevlig dag!

Idag har Fenix och jag varit ute och åkt. Vi började med att åka förbi jobbet för att lämna ett kvitto från gymmet. Jag får ju friskvårdspengar från jobbet så det ska utnyttjas! Chefen var inte där utan var på planeringsdag så jag lämnade kvittot i hennes fack. Sen gick jag för att hälsa på min avdelning. Personalen var oxå på planeringsdag men jag fick träffa dem boende. Mysigt med åldringarna, dem sken upp som solar när Fenix kom och Fenix gjorde likaså. Han tyckte att farbröderna och gummorna var väldigt roliga! Träffade lite personal från dem andra avdelningarna, det var trevligt och alla vart så förtjusta i lilleman men kan man annat, han är ju verkligen världens sötaste!
Efter besöket på jobbet åkte vi till Janny. Lika trevligt som alltid. Lite fika och massor av prat! Hon är så härlig! Fenix kröp omkring på golvet och fick låna en kartong, en vikt och två sovsäckar som var väldigt roliga, speciellt snöret som hängde fast i dem. Fenix fick lite mellanmål innan vi åkte hem. Hihi, han var alldeles slut efter dagen och somnade innan jag hunnit av infarten! När man åker till Janny så åker man förbi Rånäs slott, känns lite speciellt eftersom det är där som Fenix blev till. Hihi, våran lilla prins är tillverkad på slottet, fint ska det vara!
Daniel skulle bli lite sen så han handlar själv istället. Verkar onödigt att vi åker tillbaka in till Norrtälje igen. Ikväll ska vi bara ta det lugnt i soffan framför Grey´s anatomy! Kanske tänder vi en brasa oxå!

Mitt jobb

Fenix pysslar med snöret till sovsäckarna

Äta snöre

Spännande kartong!

Oj, så svårt det vart! Fenix backar ju bara så det blir så svårt att nå sina saker tillslut!

Rullar lite vikter!

Fenix och tant Janny!

Rånäs slott där våran prins vart till!

Världens finaste charmtroll!

Sötaste lillkillen!

Nu har vi varit på en skön promenad och solen har kikat fram! Underbart! Fenix sover så jag ska passa på att duscha nu innan vi ska åka.

Dagens klädsel

Gullunge!

Världens sötaste!

Kallt och mulet!

Termometern visar -8 grader i dag och det är mulet ute. Saknar redan solen fast den bara varit borta över natten. Vi får se om den kommer fram lite senare idag kanske.
Igår när jag höll på att laga mat så satt Fenix och lekte med sina saker i vardagsrummet. Plötsligt börjar han gapskratta, jag går då ner för att kolla vad det är som är så roligt. Han har då tagit sig fam till hundkorgen och håller på att klappa på Embla, dem är för söta dem där två. Embla njöt av att få lite klapp på örat!
Daniel fixade det sista på tv-möbeln igår så nu är den färdig! Härligt! Det blir så fint, nu ska det bara placeras ut lite ljusstakar och annat smått och gott. Efter monteringen tog Daniel och Fenix sig ett varmt och skönt bad och jag gick med Embla. När jag kom in igen tog jag upp Fenix så Daniel fick bada vidare en stund. Vid halv nio somnade Fenixen, han har nästan det som rutin numera. Han sov hela natten nu igen, klockan sex vaknade han. Jag tände en brasa i går oxå innan Daniel kom hem, det är så mysigt och skönt. Fenix tycker det är vädigt intressant när det brinner och sprakar. Det var skönt att värma sig framför elden en stund efter promenaden, det hade börjat bli kallt redan då.
Idag ska vi åka till Rånäs och hälsa på min gamla arbetskamrat Janny. Ska bli kul att se vad hon har för sig, har inte träffat hennes sedan Fenix var ca 1 månad gammal. Efter besöket där ska vi möta upp Daniel i Norrtälje och handla lite.  

Fenix ska hälsa på Embla

Klappa örat!

Mina älsklingar! Embla uppskattar påhälsningen

Så mysigt!

Busungen tittar med stora ögon på elden


Äter på badankan

Pappa tvättar det fina och blonda håret

Lunch i Norrtälje

Nu har Fenix och jag varit och ätit lunch med Camilla i Norrtälje. Fenix verkligen älskar hennes glasögon, han tittar och tittar och sen gapskrattar han. Konstigt, han har ju hälsat på massor av människor med glasögon, visst tycker han att dem oxå är roliga men nu är det hysteriskt roligt!
Efter lunchen gick jag ner på banken en sväng, skulle bl.a. ta ut pengar och lite annat.
Nu är vi hemma i värmen igen, solen gick i moln och nu har det blivit storm. Blåser väldigt kallt faktsikt. Vi får värma oss en stund, sen är det dags för en promenad med Embla snart igen. Fenix håller på och river och sliter i allt som står i hans väg, hihi! Nyss välte han papperskorgen och håll på och fixa lite med innehållet. Busunge!
Daniel skulle till gymmet efter jobbet så han blir lite senare hem idag. Själv ska jag försöka hitta på någon mat, får gå och kika lite i frysen vad som finns.

Sötnosen på Tullen

Fenix´s coola jeans med en skorpion på fick han av morfar får några månader sedan. Nu har han vuxit i dem!


Busungen i full fart!

Snyggingen!


Klädd i jeans och en fin tröja dagen till ära

Våran linslus, blir glad så fort kameran kommer fram!

Vårat underbara hjärta!


Världens underbaraste!

Fenix´s 7-månaders dag blir en solig dag!

Solen skiner även idag, helt undebart! Man blir så bortskämd med allt detta solsken, innerst inne vet man ju att det kommer att bli ett bakslag någon gång med kyla och snö igen men våren är i alla fall på väg.
Fenix fyller 7 månader idag. Våran stora kille! Det har varit dem bästa sju månaderna i mitt liv, han är helt underbar och man älskar honom hur mycket som helst. Det finns inget bättre uppvaknande än att vakna till hans trallande toner, då vet man att dagen är igång och att vi kommer få en hel del mys tillsammans.
Mitt lilla hjärta vaknade vid halv fyra i morse. Eftersom jag inte ammat honom på tre dagar nu pga att han sovit hela nätterna så finns det minimalt med mjölk kvar åt honom. Jag gick upp och gjorde välling åt honom istället och gav honom det i sin säng, han fick inte i sig mycket innan han somnade om igen. Han vaknade upp vid sju igen. Man kan nog säga att jag har ammat klart honom nu, både skönt och lite tråkigt. Är ju väldigt mysigt men jag tappar ju bara vikt hela tiden.
Nu har han precis ätit lite gröt med katrinplommon, smaskigt! Han är verkligen helt galet förtjust i gröt. Nu ligger han här på golvet och försöker krypa.
Igår satte Daniel ihop det som var kvar på tv-möbeln. Nu ska det bara borras ett hål i en av skivorna och dra igenom sladdarna. Vi ville inte göra det igår i och med att Fenix sov. Det blir så fint så, snart kan man ställa upp lite ljus och andra saker där!
Idag var det tänkt att vi skulle till familjecenter och göra gipsavtryck av Fenix´s händer men jag såg precis att det var mellan 8.30 och 12.00. Fenix brukar somna mellan nio och tio ungefär och sen ska vi äta lunch med Camilla klockan tolv så vi hoppar över det idag. Det blir fler tillfällen. Vi nöjer oss med lunchen idag!
Lilla Casper ska till Astrid Lindgrens sjukhus idag, han har bara en kula nere. Vi får se vad dem gör med honom. Hoppas det går bra vad dem än gör!

Lilla hjärtat bara några timmar gammal

Våran glada buse nu på morgonen

Provkryper lite i sängen

Glad kille!

Busar på golvet i sina nya mockasiner

Stora sju-månaders killen

Hihi, spanar in taket!

Nya tv-möbeln, inte riktigt färdig men snart så!

En mycket trevlig fikastund

Nu har vi varit och fikat. Carina hade med sig sin kompis Léontine och hennes son Noel som är ungefär lika gammal som våra söner. Han var dock inte riktigt lika vild som våra odjur. Hihi! Det är lite roligt för hon visste vem Daniel var och tydligen så bor hon inte så långt ifrån oss.
Lilla Noel hade massor med hår som Casper tyckte var väldigt roligt att dra i. Hihi, stackars Noel ville inte vara i närheten av Casper tillslut men Fenix är lite modigare han och trivdes i Caspers sällskap! Nästa gång får nog Noel sitta brevis Fenix istället som inte är tiktigt lika vild som söta Casper.
Vi pratade om att besöka lekrymden med våra små älsklingar någon dag, ska bli spännande!
Vi hade en trevlig fikastund på två timmar ungefär. Tiden går fort när man har roligt!
Efter fikat gick jag en sväng på stan, Fenix fick ett linne och en t-shirt till sommaren, han fick även ett par mockasiner. Vi får se ikväll om det går bättre med krypandet då han får fäste med fötterna.
Nu ska jag börja med middagen. Ugnstekt falukorv får det bli.


Mamma och son!

Fenix pysslar med sina saker

Glad kille

Mammas hjärta

Så söta tänder

Carina med Noel och Casper

Léontine och Carina med sina bebisar

Fenix mumsar smörgåsrån som han fått av Carina!

Alla bebisar!

Vilken söt samling med bebisar

Fenix och Casper busar

Dem är så söta när dem pysslar ihop

Fenix´s nya linne och t-shirt....

...och dem nya mockasinerna

En härlig promenad!

Nu är vi hemma efter våran morgonpromenad. Vi gick ner till lågaröbrygga idag igen. Det var helt undebart skönt i solen och idag blåste det inte alls. Tänk vad glad man kan bli av lite sol! Man känner sig så lycklig så!
Fenix sover fortfarande så jag ska passa på att duscha innan vi ska till Norrtälje!

Klarblå himmel

Snart nere vi lågarö brygga

Lågarö brygga

Så fint!

Min prinsessa

Sötnosen hann somna innan vi hunnit till brevlådan, hihi, en tröttmössa!

Gräset börjar titta fram vid ladugårdsdörren!

En solig måndag!

Nu är det tredje natten i rad som Fenix sover hela natten utan att vakna. Han somnar runt halv nio och sover till ungefär sex. Hur skönt som helst. Hoppas det håller i sig! I och för sig är det inte konstigt så som han håller på under kvällen. Han leker med sina saker och försöker krypa omkring, han kämpar och kämpar och sen vill han gärna upp och stå på benen och då får man hjälpa honom lite. Han skrattar och tycker att det är hur kul som helst. Inte konstigt att man blir trött som sagt efter hans kvällsgympass!
Kylskåpet gick sönder igår kväll, som tur var hade vi ett extra i källaren som då kom till användning. Daniel skulle kika runt lite idag och se vad som finns. Vi ska ju göra om köket i år eller nästa år så det är ju inte katastrof, vi hade ju ändå tänkt köpa nya vitvaror. Vi vet inte riktigt i vilken färg ännu bara. Daniel skulle även stanna vid IKEA och köpa dem sista delarna till tv-möbeln om dem nu finns kvar. Finns dem kvar så kommer tv-bänken äntligen bli klar ikväll. Härligt!
Fenix ligger nu på golvet här i kontoret och försöker ta sig framåt men kommer fortfarande bara bakåt. Stackars liten!
Idag ska vi fika med Carina och Casper på pelikan. Ska nog  passa på att köpa ett par mockasiner eller något liknande så Fenix får bättre fäste med fötterna och inte bara glider omkring med små fossingarna.
Det är strålande solsken ute så morgonpromenaden kommer nog bli en ren glädje idag!

Lilla ligisten hittade ännu en rolig sladd igår

Mys i våran säng i morse

Så mysigt att dela en stund i sängen med denna guldklimp

Sötnosen!

På golvet på kontoret

Våran fina kille!

En lugn söndag!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi har varit i Gräddö en sväng och lämnat lite burkar. Fenix fick panten rätt ner i sin spargris! Han börjar bli en förmögen liten pojke! Vi har även hälsat på farmor en liten sväng. Vi fikade och Fenix lekte lite med leksakerna han har där.  På eftermiddagen ville Daniel gå ner till Lågarö brygga där jag var tidigare idag, han var lite nyfiken eftersom jag sa att dem hade byggt upp ett nytt hus där. Vi gick då dit allihopa, EMbla var nöjde med en promenad till hon.
Annars har vi bara pysslat lite här hemma. Vi har bl.a. flyttat ner ett skåp till vardagsrummet och sorterat och lagt ner lite DVD-filmer i lådorna i nya tv-möbeln. 
Nu är Daniel och Fenix och handla pizza. Ska bli gott, den här kroppen kan behöva lite fett! Hihi! Ikväll ska vi bädda ner oss i soffan och tilla på Luftslottet som sprängdes.
Det är så skönt med en lugn helg ibland och vilket underbart väder det varit! Hoppas det håller i sig!

På väg till farmor

Mys med pappa hos farmor

Min älskling!

Så roligt att leka på farmors golv. Åh. så söta tänder

Kul med nya leksaker

Alla tittar på mig!

Pappa och Fenix väljer vilken pizza dem ska ha!

2 år och 2 månader

Idag har jag och Daniel varit tillsammans i 2  år och 2 månader, tiden går bra fort. Han fick lite presenter av mig och Fenix imorse, dels för att det är våran dag och dels för att han jobbar och sliter så at jag kan vara hemma och mysa med våran son! Han fick kalsonger, en mugg, en t-shirt och slipsar.
Fenix har sovit hela natten igen. Han somnade vid halv nio igår och vaknade vid sex. Helt okej! Vi mös lite i sängen innan vi gick upp och åt frukost.
Efter frukosten skulle vi gå en långpromenad, Daniel glömde dock att ta på sig långkalsongerna så han frös när det blåsten tog i. Han och Fenix vände och gick hem men jag och Embla fortsatte ner till lågarö brygga. Det var riktigt skönt, visst blåste det men där det var vindstilla var det helt underbart. Idag blir det en lugn dag hemma, ska titta klart på filmen som vi skulle se igår, Daniel somnade så då gick vi och la oss istället. Hihi, tröttmössan!
Till lunch blir det baconinlindad kycklingfilé. Är hungrig redan nu men man får väl vänta en stund till, lite tidigt att äta lunch kvart över tio. Får ta lite frukt så länge.
Vi flyttade in den gamla tv-bänken i Fenix´s rum så nu kan han ha lite saker på den. Han har så mycket saker som behöver någon plats att vara på så det blev perfekt. Ska köpa någon annan möbel åt han så småning om men den duger så länge.

Mörk bild men Fenix håller på att klappa Embla

Gullungen

Limegrönt tema idag

Pappas fina mugg från Fenix

Fenix fick våran gamla tv-bänk så länge

En superdag på stan med mina hjärtan!

Idag har våran lilla familj haft en supermysig dag. Vi åkte in till Norrtälje och parkerade vid coop. Vi gick sedan in till stan och följde norrrtälje ån hela vägen. Jättefint var det i solen och så skönt! Vi gick in på babyproffsen och köpte solglasögon till lilleman och två nya nappflaskor. Efter det gick vi till Expert där Daniel köpte ett nytt objektiv till kameran. Väl färdiga där gick vi genom parken för att komma fram till havspiren där vi tänkte äta men där var det tyvärr stängt, dem öppnade tolv och vi var där tjugo över elva, då gick vi vidare upp till Kontrast istället men där var det oxå stängt. Då fick vi bege oss ner på stan igen, Daniel tyckte att vi skulle ta trapporna ner från kontrast, hihi, ja det gick ju bra men långsamt. Halt som bara den och med barnvagn dessutom gjorde det hela till ett litet äventyr. Väl nere så gick vi till På G och åt lunch. Det var så gott med mat efter den långa promenaden. Jag åt majskycklingfilé med kantarellrisotto och Daniel tog en chiliburgare. Efter lunchen gick vi tillbaka upp till Coop där vi handlade lite. På vägen hem stannade vi vid Daniels jobb för att tvätta bilen. 
Nu är vi hemma och Daniel har precis skruvat ihop dem delarna som vi fått hem av tv-möbeln. På måndag kommer förhoppningsvis resten hem. 
Som sagt, det har varit en toppendag i solen! 


Vacker vy från våran promenad

Stolta pappa

Norrtäljeån

Daniel provar sitt nya objektiv på kameran i butiken. Tack hjärtat för att du zoomar in så bra

Promenad ner till havspiren

Utsikt från kontrast

Jag väntar på Daniel ska fotografera färdigt ut över staden

Den här vägen tyckte Daniel var lämplig med barnvagn

Hihi, ser lite kämpigt ut!

Fenix på G

You Rock my Heart!
 
Vill smaka på mammas apelsinjuice

Gotteligott!

Min mumsiga kyckling

Daniels hamburgare

Tuffingen i sina solglasögon!

Morgonpromenad

Imorse gick jag och min älskad Embla på en egen morgon promenad, mina grabbar var hemma och skruvade ihop tv-möbeln. Det är så msigt att komma ut med henne utan barnvagn. Det går fortare att gå och Embla tycker att det är skönt att få all uppmärksamhet. Vi gick förbi dagiset igen där Fenix ska börja till hösten. Vi var ute en bra stund och njöt av solen!


Här ska Fenix börja på dagis i oktober

Liten del av deras lekplats

Utsikt från dagisets baksida

Söta Embla

Lördag!

Vi var upp hos farmor en sväng igår. Hon var förkyld så vi stannade inte alls länge. Hämtade ut ett paket åt henne när jag var i stan igår så vi skulle bara lämna tillbaka hennes pass igen. 
Igår kväll grillade Daniel hemmagjorda hamburgare, det var så himla gott. Älskar verkligen grillad mat. Hihi, Fenix stog i hoppgungan medans jag fixade med datorn och Daniel grillade, när jag var klar med datorn gick jag ut i köket för att titta till honom och då hade han somnat i hoppgungan. Så söt! Man bara älskar honom hur mycket som helst! 
Våran lilla älskling somnade vid nio igår och vaknade kvart över sex pigg och glad igen. Det är så skönt när han sover hela nätter! I vanliga fall brukar han vakna vid fyra ungefär och vilja snutta lite.
Idag ska vi ha en mysdag! Först ska jag gå en promenad med lilla Embla, sen ska vi börja skruva ihop dem delarna vi fått av tv-möbeln, resten kommer på måndag och efter det ska vi åka in till Norrtölje. Där ska vi parkera i stan och gå till Willys och handla, gå tillbaka till bilen och lämna grejerna, gå ner mot havspiren och äta lunch förhoppningsvis om dem har öppet, annars blir det lunch någon annanstans. Ska bli så skönt med en lugn familjedag! Solen skiner ju oxå så det kommer bli urmysigt!

Älsklingen har somnat i hoppgungan

Stora älsklingen vid grillen

Fångar papppas näsa på morgonen

Puss, puss!

Mina grabbar!

Mys i solen

Fenix har busat omkring lite här hemma på golvet i väntan på att pappa ska komma hem. När han äntligen kom så gick vi alla ut på framsidan av huset och mös en stund i solen. Härligt!

Sliter lite i kameraväskan

Mammas busfrö!

Gnager på bordsbenet

Myser med pappa i solen

Spännande med pappas skägg
 
Så skönt vi har!

Sötnosen njuter av solens varma strålar

Embla älskar solen hon med!

En härlig fredag!

I morse ville inte internet fungera här hemma så jag får sammanfatta nu istället. Fenix vaknade på strålande humör som vanligt vid halv sju. Han ville då ha frukost på en gång! Han är en hungrig liten krabat! Efter frukosten gick vi på en skön morgonpromenad, Fenix vilade en stund och jag passade på att tvätta lite. Jag fick väcka Fenix vid elva och ge honom lunch och sen bar det av mot Norrtälje. Vi parkerade hemma hos Carro och så gick vi ner på stan tillsammans. Åh så skönt det var i det underbara vädret! Vi åt lunch och pratade en del, hon är så mysig min lilla Carro! Fenix fick lite äppelmos och satt sen och lekte med Carros sked och försökte fånga solljuset som sken in på bordet, hihi, så söt!
Efter lunchen hämtade vi upp Carros underbara tjejer Lova och Nea i skolan. Vi stannade på Tösses bageri där Carro och Nea gick in och handlade massa fikabröd. Jag och Lova väntade utanför och njöt av solen!
Hemma hos Carro igen så fikade vi och hade det trevligt. Fenix älskar verkligen Carros tjejer, han skrattar, ler och pratar med dem, hunden Ebba var även väldigt populär idag!
Tack för en supertrevlig dag!
Fenix ligger i mitt knä och dricker sin välling nu, det är så mysigt och han älskar verkligen välling.
Nu väntar vi på att Daniel sa komma hem. Han har varit på  IKEA och skulle hämta hem tv-möbeln men tydligen fanns bara 2 av 4 delar, imorgon skulle delarna komma. Typiskt!
Ikväll ska vi bara ta det lugnt och mysa, kanske blir det en film!

Fenix busar med hårborsten på morgonen

Glad pojke väntar på frukost

Provar att äta lite själv

Äter lite på sin fot

Påklädd för avfärd

Jag och min älskling

Lånar Carros sked

Fångar solen

Lova väntar med mig i solen utanför Tösses

Fenix sover med armarna rätt upp i vagnem

Söta Ebba!

Familjecenter, en sväng till mormor och morfar och sist men inte minst gymmet

Vi åkte in till Norrtälje lite tidigare idag för att parkera hos mormor och morfar och sedan gå till familjecenter. Det var meningen att Fenix skulle sova på vägen dit men inte då! Han låg med stora nyfikna ögon och tittade på det mesta. Vi stötte på Pernilla och lilla Giovanna som oxå var på väg till familjecenter så vi fick sällskap. Trevligt!
Väl framme så hade vi en sångstund med bebisarna och sen fick dem leka lite. Herregud vilka vilda monster dem är ihop! Hihi, dem sliter och drar i varandras leksaker, klättrar på varandra och sparkar och slår på varandra, inte avsiktigt men dem har ju ingen koll alls. Dem ser för roliga ut. Nyttigt för dem tror jag att umgås med andra i samma ålder. Jag trodde att Fenix skulle vara lite kinkig eftersom han inte sovit något alls men inte då, han var så glad och nöjd så. Skönt!
På vägen därifrån somnade han i alla fall, vi gick en liten omväg för att ta oss till mormor och morfar för att Fenix skulle få sova längre. Vi hämtade ett paket på vägen och köpte lite idominsalva på apoteket.
Morfar tog hand om Fenix medans jag åkte till gymmet och träffade Daniel. Idag vart det ett konditionspass. Härligt men jobbigt. Det känns så skönt i kroppen när man är färdig. Daniel var klar innan mig och åkte hem och gjorde iordning maten. När jag var klar åkte jag och hämtade upp min ängel. Det hade gått bra för dem. Mormor kom precis när vi skulle gå så hon hann mysa och busa lite med Fenix oxå.
Nu har vi precis ätit ärtsoppa och pannkaka, snart blir det ett bubbelbad för min del men Embla ska få sin promenad först.
Det har varit en jättetrevlig dag!

Sitter och spanar in läget

Några av dem andra mammorna och bebisarna

Fenix och Giovanna


Giovanna provkänner lite i Fenix blonda hår

Casper klättrar lite på Fenix som ligger i vägen för hans framfart!

Busfrön

Fenix spanar in Caspers strumpor

Min älskling

Nyfiken på kameran

Fenix hälsar på hos Pernilla

Pusselipuss, Cutest kid on the block!

Jaha, och så har han hittat en korg!


Så här fint var det på våran promenad! Så vackert!

Tokungen i hoppgungan

Typiskt!

Fenix brukar alltid sova mellan två och tre timmar efter morgonpromenaden. Idag när vi kom tillbaka från promenaden så har grannens idiothundar rymt. Små äckliga hundar med världens underbett som skäller värre än värst och som gör utfall både mot Embla och mig, dem försöker naffsa en i benen. Det är inte första gången dem är på rymmen och nu börjar jag tröttna på dem! Fenix vaknade så klart när dem kommer och skäller som galningar och vägrar sluta. Ägarna till hundarna är inte hemma så man kan inte be dem hämta hundarna heller som står och skäller utanför dörren just nu. Fenix vill inte somna om så nu kommer han bli trött lagom tills vi ska till familjecenter. Typiskt! Hatar dem små hundarna! Får åka in tidigare till Norrtälje där det inte finns några skällande hundar och försöka få honom att somna om en sväng innan lekstunden.

Nu tänker jag inte somna om!

Glad, glad, glad!

Fina färger på överkastet

Busfrö nummer 1!

Torsdag

Fenix vaknade halv sju imorse, glad som få! Såg då att det var mulet ute men vad gör väl det när man har en solstråle inne istället. Dock ser jag nu att solen börjar tränga fram, härligt!
Igår kväll så busade pojkarna massor här hemma, Fenix tycker att det är så roligt när pappa kommer hem från jobbet. Fenix tränar och tränar på att krypa och pappa hjälper honom med ståträningen.
Idag ska vi antagligen till familjecenter och träffa Carina och Casper. Småpojkarna ska få leka lite med deras leksaker, dem tycker det är så roligt med nya leksaker.
Efter det ska jag och Fenix gå en sväng på stan så Fenix får sova lite, vi ska bl.a. hämta ett paket och köpa lite idominsalva. När han sovit klart ska vi gå hem till mormor och morfar. Morfar ska vara barnvakt åt lilleman medans jag möter upp Daniel på gymmet och kör ett pass. Vi får se om mormor hinner hem innan jag hämtar upp honom igen. Det är så bra att dem kan passa honom så vi kan träna ihop. 
Fenix sitter just nu i sitt rum och leker med sina saker men snart ska vi ta våran sköna morgonpromenad så Embla får komma ut.

Leker lite med sina saker igårkväll
§
Ståträning med pappa

Så duktig

Så roligt att stå upp

Tränar ihärdigt med att krypa

Passar på och läser lite när jag ändå står på knäna

Kämpar på

Leker lite i soffan

Kul i pappas famn

Hihi, kryper i taket, det var riktigt roligt för lilla herrn!

Tränar ryggmusklerna!

Hihi, pojkarna delar tröka

Så här hittade jag lilleman i morse!

Proväter linskyddet till kameran

Sitter och pysslar med sina saker nu på morgonen

Gick si och sådär med koncentrationen när Embla kom

Busungen har hittat batteriladdaren till kameran

En trevlig stund med Tina och Leo!

Idag kom Tina hit med lilla Leo och fikade lite. Vi satt och pratade länge så vi hann inte med någon promenad men det gör inget, det hinner vi med en annan dag. Vi hade så trevligt så vi glömde bort tiden lite. Åh, han är så söt och liten, 3195 gram.
Fenix hoppade runt som en tok i hoppgungan under fikastunden men sen fick han följa med ner till vardagsrummet och leka lite med sina saker medans Leo åt. Idag tittade Fenix med stora ögon på Leo när han småpep lite. Spännande men inte otäckt denna gången. När Tina och Leo åkte hem gick jag en sväng med Embla och Fenix, Fenix sover fortfarande men ska snart väckas. Daniel har precis kommit hem, så trevligt då! Han skulle ut och göra något med traktorn men snart kommer han in igen.


Lilla ligisten är och snurrar i gardinen


Kan man se busigare ut?


Kul med mammas handkräm


Tina och lilla Leo som sover gott på bordet


Så skönt man kan ha



Lilla söta Leo!

Aj, aj, aj!

http://www.youtube.com/watch?v=6ZhHHVsAnI4

Ser väldigt ont ut men håller man på och leker med vilda rovdjur så får man skylla sig själv!

Onsdag

Då har det blivit onsdag igen då. Känns skönt, då har liksom halva veckan gått och det är inte så långt kvar till helgen och hela familjen kan mysa. I helgen ska vi inte göra någonting. Vi har varit borta eller haft folk här flera helger i rad nu, jättetrevligt men i helgen ska vi bara umgås famljen. Det ska bli så skönt och mysigt.
Idag kommer Tina och lilla Leo hit en sväng på eftermiddagen. Vi ska fika lite och gå en promenad, hoppas solen vill hålla sig framme bara. Ska bli spännande att se hur stor lilla Leo har blivit.
När Fenix sover middag ska jag passa på att leta fram lite kort för framkallning igen, Fenix måste nog vara världens mest fotograferade barn, visst är det bra att ha bilderna på datorn men jag tycker fortfarande att det är mysigt att kunna plocka fram fotoalbumet och bläddra lite.

Fenix och pappa leker lite

Gullungen

Kul i hoppgungan, nu studsar han värre än värst i den!

Hihi, det ser ut som gör armhävningar

Så duktig och tränar på kypandet

Våran snygging

Våran ögonsten!

Läser bok!

Fika

Nu har Fenix och jag haft en riktigt trevlig fikastund med Carina och Casper på Pelikan. Bebisarna var mer vilda än tama idag och for runt i soffan och slet och drog i allt man fick tag i, riktiga busfrön! 
Efter fikat gick jag till babyproffsen och köpte nya påsar till Fenix´s blöjhink, det råkade bli en liten leksak åt honom oxå. Efter det tog vi en skön promenad genom Norrtälje så Fenix fick sova lite, han sov hela vägen hem oxå i bilen. 
Nu är vi hemma, Fenix´s nya leksak var populär så den har han redan lekt med, nu ligger han i mitt knä och dricker välling. Vi har det så mysigt! Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem till oss!
 
Min lilla älskling!

Påklädda i våra vårjackor!

Casper äter på mammas plånbok

Buspojkarna

Carina och Casper

Fenix spanar in Caspers leksak

Jippie! Fick låna leksaken!

Nej, den är min nu!

Fenix gör ett besök i Carinas knä

Casper var väldigt intresserad av Fenix´s öra!

Nya leksaken

Kul leksak!

Bästa lilla bebisen!

Promenad!

Nu är vi hemma igen efter långpromenad. Så underbart skönt! Det är redan varmt ute och solen håller på att smälta bort snön och isen på vägarna. Det droppar med en väldans fart från taken!  Man ville nästan inte gå in igen men man måste ju göra lite nytta oxå innan vi ska in till stan och roa oss.
  
SÖtnosen i sin fina kofta

På promenad

Härligt vårväder

Vackra Embla

Trots det varma vädret lär det dröja innan isen ger med sig

Här ska Fenix börja på dagis, Mysig lekplats med mycket natur! Kunde inte ta en bild på framsidan då barnen var ute, ser nog konstigt ut om man står och fotar då. Tar det någon annan dag!

Tisdag med sol!

Solen lyser även idag! Härligt! En glad liten bebis och solen får en toppenhumör! Kunde inte vara lyckligare! Igår kväll hade Fenix och pappa stålektioner. Fenix är så duktig så, om man håller i hans händer så drar han sig upp själv till en stående position. Han tycker att det är jätte roligt, varje gång han ställt sig upp skiner han upp som en sol! Hihi, han kommer nog gå innan han kryper framåt.  
Idag ska jag och Fenix fika med Carina och Casper på Pelikan. Ska bli trevligt.
Har inte vägt mig på två veckor och ställde mig på vågen idag, jippie! 2 kg upp! Visserligen med kläder på men ändå. Bara fyra kilo till att gå upp så är jag tillbaka till mitt gamla jag! Vore skönt att slippa benknotorna som sticker ut lite här och där.
Vi ska snart ta en skön solskenspromenad och sen ska jag plocka undan lite här hemma medans Fenix sover.

Tränar med pappa

Åh, vad roligt det är!

Så duktig

Busungen försöker klättra över pappas ben

Bus i pappas knä

Mina älsklingar

2 kg tyngre!

Fenix söta Elmopyjamas

Puss!

Nu är dem äntligen här....

Plusgraderna har äntligen anlänt till vårat avlånga land och oj så underbart det är. Fenix och jag har varit och hälsat på Sofia, hennes söta son Viggo och den vackra Shaman. Det är något väldigt speciellt med araber, dem är helt enkelt lite bättre än alla andra hästar. Dem är helt underbara varelser.  Fenix var inte speciellt intresserad av hästen, ventilationen som snurrade och fönstrena var mer intressanta, haha! Blir nog mer intressant när han blir äldre.
Solen värmde så skönt på stallbacken och det är sådana här dagar man saknar hästlivet. Den här vintern har man dock inte varit så avundsjuk.
Efter stallet åkte vi och tog en fika, Fenix var lite tröt så det vart en snabbfika. Han somnade som en stock i bilen på vägen hem! Nu är han pigg igen och leker för fullt med alla sina saker.
Tack snälla Sofia för en trevlig eftermiddag, hoppas vi kan göra om det!
Tyvärr glömde jag kameran idag, typiskt men så är det ibland! Får ta kort nästa gång istället.

Glad kille i väntan på att åka till stallet

Charmtrollet

Mamma med sitt underbara troll!

Hästbesök!

Idag ska Fenix och jag hälsa på Sofia och hennes otroligt vackra arab Shaman! Ska bli så roligt! Var så länge sedan man pussade på en mule nu! Det blir Fenix första kontakt med häst oxå, spännande! Efter häststunden ska vi nog ta en fika oxå.
Längtar verkligen massor, halv två ska vi ses så städning och så hinns med innan.
Fenix har precis lekt lite med sina leksaker och Embla, han tycker om djur så förhoppningsvis kommer han även att älska hästar!

Leker med sina saker

Gullisarna

Hälsar på Embla

Klappa lite!

Måndag igen!

Då var helgen över och en ny måndag har anlänt. Veckorna går så fort så fort! Satt och tittade i kalendern för en stund sedan och såg att det bara är tre veckor kvar till sommartid. Härligt med lite ljusare tider! Påsken är tidig i år så det är bara knappt en månad kvar. Tiden flyger förbi.
Hihi, Daniel orkade inte äta upp sin pizza igår så jag kastade ut den till fåglarna. Skatorna är som tokiga i den, dem har ju svårt att hitta mat nu stackarna så lite pizza är nog guld värt.
Fenix fick en skördetröska av Calle och Petra i doppresent i lördags, dem glömde ta med presenten till dopet så han fick den då istället, han är helförtjust i den! Fenix fick även pengar som vi ska placera i en fond till honom. Tack snälla!
Mormors kaktus som jag tog från hennes lägenhet har börjat blomma, den är så fin! Den blomman får lite extra omvårdnad eftersom det är just mormors. Det är över tre månaders sedan hon lämnade oss nu och jag saknar henne massor.
Snart ska vi ta oss en promenad, -8 grader är det dock, pust! Någon sa att det skulle bli plusgrader i veckan, det är bara att hoppas!
När vi kommer hem igen ska jag nog bädda rent i sängarna, är så mysigt att sova i renbäddade sängar.  
Både disk- och tvättmaskin är igång redan, skönt att få det gjort så slipper man senare.
Sweet chili kycklingspett med ris står på menyn idag, gott!

Fenix´s skördetröska

Vilken kul sak

Studerar  leksaken

Roligt med ny leksak

Mormors fina kaktusblomma!

Besök hos mormor och morfar

Nu har vi varit och fikat med semlor på landet hos mormor och morfar. Trevligt och gott! Fenix fick mormors underbart goda äppelmos. Fenix tycker att det är så roligt att hälsa på där och skiner upp som en sol! Jag lämnade lite kattmat som jag fick av Carina, tack gumman! Caesar och Vissla blir nog glada! Passade på att raka av Caesar lite mer päls oxå, jisses vad med päls han har. Man rakar bort en liten bit av pälsen på han och man kan nästan fylla en icakasse med det. Fenix fick känna på pälsen och oj vad mysigt det var. Den är så mjuk!
Efter besöket handlade vi lite på flygfyren innan vi åkte hem. Nu ska Daniel äta pizza och jag ska äta tacopaj. Fenix ska väl få något han med. Familjen kanske tar ett varmt och skönt bubbelbad ihop ikväll och avslutar säkerligen kvällen framför tv:n.

Ståträning i sängen innan vi åkte

Så söt man kan vara!

Caesar ligger och vilar i soffan

Lilla Vissla myser på tv:n

I morfars knä!

Provsmakar grisknorr
 
Gott med sked

Kul att vara hos mormor och morfar

På väg in på flygfyren!

En trevlig herrmiddag!

Igår hade vi lite grillning och whiskeyprovning här hemma. Jag åkte och hämtade Jeppe och rottweilern Terror i Norrtälje först. Det vart lite av en herr middag och så jag så klart! Daniel, Mikael, Henkan, Lojke, Jeppe, Calle och jag som ensam tjej! Det gör mig inget, är bara trevligt! Maten var kanongod! Daniel är en riktig hejare på att grilla. Till det grillade vart det blandade rotsaker i ugn och olika såser och till efterätt vart det kladdkaka och grädde. En del öl, vin och whiskey vart det för grabbarna oxå. Jag dricker fortfarande ingenting så jag fick stå för bilkörandet senare på kvällen.
Fenix var med oss och åt middag, sen lekte han en stund innan han ville gå och lägga sig. Han sov så gott trots att det inte var speciellt tyst i huset.
En riktigt trevlig kväll vart det med massa prat om grabbarnas barndom och uppväxtuppåren, kul att höra då man inte vet så mycket om den. Vilka små ligister dem varit!
Embla tyckte att det var lite småspännande med Terror men vart lite tjurig när hon ville vara ifred i sin säng. Hihi, hon är en bestämd liten dam. Terror var i alla fall hur mysig som helst, jag tog med mig bägge hundarna ut på en promenad på kvällen, skönt att röra på sig efter all mat.
Vid ett-tiden körde jag in Jeppe, Terror och Lojke till Norrtälje. Jeppe gick av hemma men Lojke skulle vidare ut så vi hämtade upp Jarmo i Vigelsjö och sen vidare till G och hämtade upp ett sällskap där oxå. Med bilen full med folk begav vi oss mot Mobergs där dem klev av och jag fortsatte hem till sängen. Vid två tiden ungefär kom jag i säng. Fenix vaknade halv fyra, somnade sedan om till kvart i sex då han ville gå upp. Vart inte mycket sömn men det gör inget. Går så gärna upp med min lilla ängel. Vi åt frukost och städade av efter gårkvällen, pappa Daniel fick sova en stund till men nu är även han uppe.
Idag ska vi till mormor och morfar och fika lite, blir nog en promenad oxå.

Färdigdukat för kvällen

Whiskeybordet

Embla och Terror

Söta Terror levde inte direkt upp till sitt namn, han var urmysig!

Fenix myser med Jeppe en stund

Grillmästaren!

Daniel serverar det färdiggrillade!

En trevlig middag med grabbgänget

Henkan smakar på världens största grogg

Haha, Daniel är en utomordentligt skicklig fotograf. Ett avkapat huvud på mig och en halv Henkan!

En stund i solen


Jag och min lilla älskling

Mysungen i för stor overall

Den varma solen

Fenix tittar lite närmre på snön

Åh, så skönt vi har det

Pappa och Fenix myser

Provsitter traktordäck!

Lekstund!

Vi har fixat allt som går att fixa tills gästerna kommer så nu fick Fenix lite uppmärksamhet i form av bus oh lek. Vi ska snart gå ut med honom i snön en sväng och känna på den varma solen! Efter det ska han få sig en sovstund och jag ska åka och hämta Jeppe och Terror!

Bus md pappa!

Pappa gömmer sig bakom Fenix

Leker med bilgaraget

Undra vem som tycker det är roligast?

Puss!

Far & Son!

Mysigt!

Läser sin bok

På väg in under sin byrå! Hihi, så blond han är våran lilla lintott!

Hoppelihopp!

En trevlig kväll!

I går hade vi tjejer en riktigt trevlig kväll tillsammans. Jag tog bilen till Daneryd och sen tunnelbanan till Slussen. Jag kom i tid för en gångs skull! Fantastiskt! Jag mötte upp Carina, Julia och Elin och sen gick vi upp till Fjällgatan där Hermans låg. Vi tog lyxmenyn där den vegetariska buffén med efterätt ingick. Oj, så gott men oj, så mätt man vart! Man slutar ju inte äta för att man är mätt inte utan fortsätter tills ett visst illamående slår till. Det märkliga med mig är dock att hur mätt jag än är så går det alltid ner efterätt. Idag vart det världens största chokladboll. Gott som tusan! Vi pratade och hade väldigt trevligt! Saknar mina tjejer. Vi ses för sällan, synd att vi inte bor närmre varandra! Efter middagen och massa prat gick vi tillbaka till slussen och där delade vi på oss, alla skulle hem till sig! Bilfärden hem gick bra! 
Daniel var vaken när jag kom hem och allt hade gått bra med Fenix. Han sov som en stock! Jag saknade honom massor när jag var borta. Lilleman vaknade vid halv tre och ville komma upp och snutta lite och det hade jag inget emot eftersom jag inte sett honom på flera timmar. Sen somnade hanom till sju då han började prata lite. Daniel gick då in och hämtade honom, han hade då vänt sig till mage och såg yrvaken ut. Mys i sängen vart det då och nu ska vi äta frukost.
Ikväll kommer det hit lite folk. Vi ska ha lite grillning och ha det trevligt med vänner.

På väg mot Stockholm! Ja, jag vet att man inte bör fota när man kör men jag hade ögonen på vägen hela tiden!

Mina fina vänner! Älskar er!

Min gigantiska chokladboll!

Sötaste Carina med henne hjärtsyltkaka! Puss!

En liten kämpe!

Oj, oj, oj vad Fenix kämpar med sitt krypande. Han står på knäna och gungar fram och tillbaka och undrar hur han ska kunna ta sig framåt, han brukar avluta med ett litet grodhopp framåt. Haha, han är för söt! Efter en stund ger han upp och börjar åla sig bakåt i alla fall för det är lättare! Snart så hjärtat kommer du nog krypandes framåt oxå! 
 
Glad pojke!

Sötnosen!

Åh,  hej!

Hur ska jag komma framåt?

Eh, jag tar en paus!

...och upp igen!

Äntligen sol!

Idag lyser solen med sin närvaro! Så mysigt och skönt så! Vi ska snart ta oss en promenad och njuta av den varma solen!
Idag ska Fenix och jag in till Norrtälje och äta lunch med Camilla efter det ska vi hem igen och jag ska fixa mig i ordning. Ikväll ska jag nämligen till Stockholm på en liten tjejträff. Jag ska träffa Carina, Julia och Elin på slussen och sen ska vi gp tillsammans till Hermans, där har dem vegetariskt buffé. Det ska bli så trevligt så och spännande att se lilla magen igen. Längtar till kvällen!
Daniel ska vara hemma själv med Fenix och natta honom, hoppas det går bra! Det borde det göra. Daniel har lagt Fenix två kvällar i rad nu utan problem! Tror nog att pojkarna kommer tycka att det är roligt att umgås på tu man hand.
Jag kommer ta bilen in då man aldrig vet om man kommer hem igen med dagens värdelösa bussar och tåg som verkar ställa in så fort det blir lite snö och kallt. Jag vill hem ikväll så därför valde jag att ta bilen, SL och SJ är ju inte att lita på. Jag kommer dock parkera vid Danderyd så jag slipper åka in i smeten och leta parkering. Tunnelbanan ska väl åtminstonde kunna gå!

Hihi, lilleman ser chockad ut, inte konstigt när mamma kommer med kameran när man är nyvaken!

Men glad är jag hur som helst!

Busungen!

En trevlig dag!

Fenix och jag åkte till familjecenter och träffade Casper och Giovanna med deras mammor Carina och Pernilla.Vi tre var dem enda som hade tagit oss ut i snöstormen. Vi hade i alla fall en mysig stund med bebisarna! Dem fick leka med dem roliga leksakerna och hälsa på varandra. Fenix fick prova att åka rutschkana och gunga gunghäst. Dem verkar uppskatta varandras närvaro och tittar nyfiket på varandra när någon ger i från sig ett ljud. Efter familjecenter åkte jag ner på stan och tog en liten promenad med Fenix så han fick sova lite och sen åkte jag till morfar. Fenix fick lite välling där innan jag lämnade honom och begav mig till gymmet för att möta upp den stora älsklingen
Värmde upp lite och körde sedan ben, mage och bröst. Skönt att komma igång men imorgon lär jag ha träningsvärk. Efter träningen åkte jag och hämtade upp min lilla plutt. Mormor hade kommit hem då oxå! Det hade gått jättebra för dem! Fenix hade varit så nöjd så! Skönt! Det är ju första gången vi lämnar bort honom.
Daniel hade åkt hem under tiden jag var och hämtade Fenix, han hade gjort iordning en god sallad till middag.
Nu duschar mina pojkar och jag sitter här med toning i håret! Har varit ute med Embla i stormen på en promenad oxå, man blåser ju nästan bort och snön piskar en i ansiktet. Usch, men nu är man i alla fall inne i värmen och snart ska Daniel natta Fenix och sen ska vi bara mysa i soffan.

Fenix leker på familjecenter

Mycket att titta på

Starka armar

Kul saker!

Försöker krypa

På rymmen

Fenix, Giovanna och Casper!

Giovanna och Casper leker

Fenix fick ett kul papper

Provar gunghästen!

Så roligt!

Fy, vilket väder!

Usch vilket busväder. Var ute med Fenix och Embla för en stund sen, jag fick dra för regnskyddet över hela vagnen för det blåste in snö på Fenix. Han såg ingenting där nere i vagnen men å andra sidan somnar han på två röda. Han sover fortfarande! Har messat lite med Carina nu och vi kommer att åka till familjecenter. Kul att träffas igen! Efter det blir det en promenad på stan så att Fenix får sova lite innan jag lämnar honom till morfar som kommer hem tidigare än mormor! Sen blir det gymmet, hämta upp Fenix och hem till värmen igen!
Satt och sorterade lite kort på Fenix och nu inser jag att han faktiskt varit lika liten som Leo.

Hihi, nästa lika liten som nallen

Torsdag

-6 grader, storm och snö i luften, känns verkligen som vår, eller inte!!!! När ska detta snöande sluta? Det var trots vädret en mysig morgon idag för Daniel ska jobba i Norrtälje och fick där med lite sovmorgon. Fenix har ju alltid somnat vid tutten fram tills för någon vecka sedan när han accepterade att somna med nappflaska och lite gungning. Det är ju alltid jag som nattat honom men igår fick Daniel prova och det gick jättebra. Känns skönt för jag ska till Stockholm i morgon på tjejmiddag och då är det ju bra om Daniel kan få lilleman att sova!
Var inne till Norrtälje en sväng igår och handla små kläder i present till Leo, råkade även komma hem med två t-shirtar och ett par byxor till Fenix oxå.
Igår kväll kom farmor över en liten stund. Hon har anmält Fenix i Rådmansö sportklubb, tydligen så har dem något lotteri ibland och Fenix hade då vunnit 100 kronor. Dem pengarna hamnade i hans spargris på en gång!
Vid sex-tiden begav vi oss mot Gillberga igår för att titta på lilla Leo. Åh, så liten och söt! Allt hade gått jättebra! Han var ett litet matvrak, previs som alla andra bebisar. Hihi, när Leo började skrika så satte Fenix oxå igång, han tyckte nog att det var lite otäckt, men efter en stund vande han sig och spanade på bebisen med stora ögon!
Idag vet jag inte riktigt om vi ska ge oss in till familjecenter eller ej. Vi får se hur det blir. Ska jag inte dit kanske vi besöker Daniel en sväng på jobbet. I eftermiddag ska jag och Daniel i alla fall till gymmet, Fenix ska vara hos mormor och morfar under tiden.
Nej nu blir det på med flera lager kläder och en promenad med barn och hund i den nya istidens anda!

Tina och lilla Leo

Lilla Leo!

Fenix tittar på tv med pappa igår kväll

Oj, vad spännande

Intressant med pappas bälte

Jag ska nog byta kanal!

God fjärrkontroll!

Smask!

Fenix´s nya kläder

Ett besök till kvällen!

Fenixen ligger fortfarande och sover efter förmiddagspromenaden. Det ser så skönt ut! Snart vaknar han förhoppningsvis och då blir det lite lunch för oss båda! Efter det åker vi till Norrtälje en sväng och ska handla något till lilla Leo. Min lilla familj ska nämligen hälsa på Tina, Peter och lilla Leo ikväll. Åh, vad roligt det ska bli! Dem är ju för mysiga dem små! Ser verkligen fram mot det!

Emblas nya bästa vän

Hihi, djur och barn är ju för roliga. Fenix har under de senaste dagarna kommit på att man kan mata hunden med sina majskrokar. Han tycker att det är jätteroligt och Embla är en lycklig hund! Han sticker ut handen mot Embla som försiktigt, försiktigt tar majskroken ur den lilla handen. Fenix skrattar och och passar även på att klappa lite på Emblas huvud när hon står så nära. Hi,hi han klappar och nyper ihop sina små händer över ansiktet på henne, när han kommer till ögonen så blundar hon bara, hon tänker minsann inte gå därifrån för det är sååå mysigt att bli klappad av en bebis!  Han ser visserligen lite förvånad ut när majskroken sedan är borta men det är det nog värt. Embla lär sig fort var maten delas ut vid bordet och placerar sig väldigt strategiskt under just Fenix´s stol i väntan på en majskrok eller något annat gott som lilleman tilldelas ska bjudas på.
Dem är bedårande söta tillsammans! Delad glädje är dubbel glädje!

Embla i väntan på att det ska bli bjudning av en krok!

Åh, äntligen lite krok!

Varsågod Embla!

Vart tog kroken vägen???

Jag hade den ju nyss och nu är den borta, jag förstår ingenting!

Kul är det i alla fall med hunden!

En givande träff

Då har jag och Fenix varit på föräldragruppsträff. Det var väldigt trevligt att träffa dem andra mammorna och bebisarna. Det är så roligt att se hur allas barn utvecklas, det händer jättemycket med bebisarna från gång till gång. Alla försöker sig på att krypa och dem flesta kan sitta själva nu. Fenix lekte lite med dem roliga leksakerna och pratade med dem andra bebisarna medans vi mammor lyssnade på Karin, BVC-sköterskan, när hon pratade om säkerhet i hemmet. Det var väldigt bra, hon visade t.ex. hur man ska göra om sitt barn sätter i halsen och kom med lite tips om hur man ska säkra hemmet för sin lilla ligist. Fick även en del brochyrer om olika kemiska medel, vad man ska göra om barnet får i sig dem osv. En givande pratstund helt enkelt.  
Efter träffen åkte jag och Fenix till Nautilus och mötte Daniel, vi löste gymkort. Daniel var kvar och tränade men jag och Fenix åkte hem och förberedde maten. Vi ska nog träna på torsdag, ska bara prata med mamma och pappa så det är okej att Fenix kan vara där då. Ska bli skönt att komma igång igen och bygga lite kondition och muskler.
Nu ska snart jag och Fenix ta oss en dusch, mysigt! Sen blir det välling och nattinatt!
 
Lilla Otto och Rasmus

Fenix pysslar med en bitring

Lilla Giovanna

Åh, vilka roliga leksaker det fanns på det här stället

Spännande saker överallt!

Farmor kom och busade med mig en stund på kvällen

Lite kvällsmys med pappa

Busfrö!

Lilla sladdnissen har varit framme igen. Nu hittade han datasladdarna på golvet. Som tur är har man för vana att dra ur alla sladdar så han inte lyckas dra ner saker över sig själv eller lyckas gnaga hål med sina små tänder och få el i sig. Tänk att sladdar kan vara så roligt!
Nej nu ska vi ut och gå lite i kylan!
 
Jippie! Sladdar!

Här ser man dem söta tänderna på lintotten!

Så nöjd med sina sladdar!

Minusgrader igen

Med tanke på två dagars plusgrader och blötsnö ute så gör dagens sju minusgrader antagligen inte underlaget speciellt roligt. Kommer nog vara tokhalt ute idag. Modden som låg på backen igår kommer vara stenhård och barnvagnen kommer hoppa fram och skaka värre än värst. Fenix brukar dock inte bry sig han somnar väl om möjligt bara ännu fortare men för en annan som ska dra vagnen så är det mindre roligt.
Igår kväll var vi och fika en snabbis hos farmor. Vi fick låna en bärbar dator med tillhörande virusprogram som hon inte använde så idag ska mamma och pappa få tillbaka den här datorn igen och låna den en stund till. Vi har i sig den stationära datorn men jag älskar den bärbara, då kan man sitta vart man vill.
Idag ska vi till BVC för den sista familjegruppsträffen, ska bli trevligt. Innan ska vi som sagt lämna datorn hos mamma och pappa och hämta hallon till Fenix. Jag kanske tar och handlar en sväng innan oxå.
Efter familjegruppsträffen ska jag träffa Daniel vid Nautilus och lösa gymkort. Får ju friskvårdspengar från jobbet så det ska unyttjas. Fenix ska då få vara hos mormor och morfar en kväll i veckan och sen kanske farmor ska ha honom någon dag oxå,  då kan jag och Daniel träna samtidigt. Hoppas bara inte att jag blir ännu smalare men det tror jag inte, borde ju bli bättre nu när jag bara ammar lilleman en gång om dagen.


Hemma hos farmor

Leker med sin bil

Provkryper påbordet


Pussungen!

Glader!


För två år sedan


Jag och en gammal kamrat för tre år sedan, vill gärna ha tillbaka dem benen och inte pinnarna som jag har idag. Måste äta upp mig lite!

En liten ledsen pojke!

Då har vi varit och fikat. Fenix brukar älska att fika men idag var han inte riktigt på humör. Han sov två timmar innan i åkte och sen fick han lunch så han kan varken ha varit trött eller hungrig. Han var bara inte på humör. Kanske är det nya tänder på väg igen. Han var glad en liten stund i alla fall och mös lite i soffan och tittade på folk.
Jimmy, Caspers pappa kom förbi en sväng oxå, tyvärr fick jag åka hem med Fenix lite tidigare än beräknat men så kan det gå ibland. Han somnade på vägen hem och är nu pigg och glad igen!
Vi får tan fika nästa vecka igen och hoppas att Fenix är som vanligt då igen!

Mössbeklädda familjen

Myspojken i soffan på Pelikan

Pysslar med sina saker

Provsitter barnstolen istället för soffan

Carina och Casper

Casper pysslar i sitt hörn av soffan
 

Häftigt!

Jag är helt trollbunden av dessa otroligt mäktiga djur. Kan inte se för mycket av dem!

http://www.youtube.com/watch?v=n9L4Mwn6wu0

Då var det Mars

Jaha, då har vi kommit fram till första mars, +1 grad och väldigt massa snö både i luften och på marken. Mars kan man nog räkna bort som en vårmånad, vi får nog vänta en stund till. Det enda beviset på att våren är på väg är att det är ljusare ute längre. Man får glädjas åt det lilla!
Första våren ska bli så mysig med Fenix, jag har ju glädjen att få vara hemma med honom och bara mysa. Då kommer snö och köldpromenaderna bytas ut mot sol och fågelkvitter, Längtar massor!
Fenix somnade utan tutte igår oxå,  vid halv nio åkte ögonen ihop och vaknade sedan kvart i sju imorse. Han är så duktig! Han verkar ha förstått att man bara får amma på morgonen numera. Kan nog sluta med det snart oxå men lite extra närhet är ju alltid mysigt!
Idag ska vi antagligen fika med Carina och Casper om det inte dyker upp något jobb för henne under morgonen.
Vi får väl paketera in oss väl i kläder och regnskydd på promenaden då det verkar ösa ner med snö. Vi har nog inte sån tur att det slutar tills vi ska ut.

Lilleman ute på krypningsförsök


Åh, en kamera!


Ser koncentrerad ut. Hihi, världens sötaste lockiga lugg!


SÅ söt!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0