Torsdag

I går vart det lite pulka- och snowraceråk samt ett besök hos farmor och farfar innan det var läggdags för barnen. När dem somnat tog jag ett bad och sedan slappade vi på soffan.
I natt har jag haft ganska mycket värkar, har inte alls sovit något bra. Dem har avtagit under dagen men det kommer någon då och då. Det är precis som det var med Corona, jag tror jag gick 1-1½ vecka med värkar till och från med henne och då mest på nätterna.
Efter frukost åkte vi i alla fall till IKEA i Uppsala. Vi handlade en byrå till matrummet samt lite annat smått och gott. Vi åt lunch och det vart en liten busstund innan vi shoppade klart.
Nu är vi hemma igen och Daniel håller på och monterar ihop byrån. Jag har packat det mesta i BB-väskan. Kommer antagligen dröja innan hon kommer men för säkerhetsskull så är det väl skönt att ha väskan packad. Har även satt batteriet till kameran på laddning så man inte kommer till BB utan batterier, vore trist!  
Fenix har namnsdag idag så farmor och farfar kommer över på fika lite senare. 
 
Cirkusprinsessan Corona har skoj med pappa
Kvällsåk
 
 
På väg till IKEA
 
På IKEA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trött kille på väg hem.

Testar

Tänkte bara prova att blogga från mobilen, får se hur det går. Bilderna verkar inte hamna där jag vill och storleken på dem verkar vara väldigt små men vi får se vad som händer när jag publicerar inlägget. Fixar till det senare om det blir väldigt tokigt.
Lägger upp bilder från bebisens rum som nu mer eller mindre är klart, det är lite småsaker som ska upp bara.









Annandagen

Idag har oxå varit en lugn dag. Efter frukost åkte vi in till Norrtälje och lämnade Embla hos mormor och morfar. Vi åkte sedan och handlade. lite. Medans Corona sov middag så tittade jag och Fenix på film. Daniel skottade snö och tapetserade bebisens garderobsdörrar. Jag har bäddat hennes säng och satt upp gardiner.
Farmor har varit och hälsat på en sväng och nu blir det filmmys i sängen med hela familjen.
Så skönt med lugn och ro!
 
Bilder från idag

Juldagen

Igår hade vi en riktig skön slappardag. Martin och Therés åt frukost här och sedan busade dem med barnen. När dem åkt så fortsatte vi leka med alla nya leksaker som barnen fått.
Efter middagen gick vi ut och åkte pulka och snowracer.
  
 
 Lek med nya leksaker
 
 
 
 
 
 
 Liten del av julklapparna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V.37

Vecka 37 och bara 3 veckor kvar till beräknat. Det betyder att det i alla fall är max 5 veckor tills vi får träffa vår lilla tjej!
 
 

Julafton

Julaftonsmorgonen startade med mys i sängen med barnen. Dem fick öppna sakerna som fanns i respektives julstrumpa. Vi åt sedan grötfrukost, mysigt!
Vi började förbereda maten och fixa lite här hemma. Vid halv ett kom farmor, farfar, farbror Mikael, mormor och morfar. Vi började med lite glögg och sedan jullunch. Efter lunchen gick några ner och tittade på Kalle Anka. Morbror Martin och "moster" Therés kom vid fyra tiden. Dem fick då lite jullunch dem med. Vi gjorde i ordning fika och sedan kom tomten med paket till två lyckliga barn!
Jösses vad med paket trollen fick, dem måste ha varit ohyggligt snälla i år! Dem fick bl.a. kläder, morgonrock, pengar, filmer, böcker, godis, leksaker av alla dess sorter och mycket, mycket mer. Tack snälla alla för presenterna!
Det var två toktrötta barn som somnade runt sju-tiden.
Martin och Therés stannade kvar medans dem andra åkte hem till sig. Vi åt lite godis och tittade på Tomten är far till alla barnen innan vi gick och la oss.
Det vart en toppen jul!  
 
Öppning av strumpor
 
Frukost
Julfina barn
 
 
 
 
Färdigdukat
 
Glögg!
Jullunch
 
 
 
 
Tittar på Kalle Anka
 
 
 
 
 
Fikadax!
Tomten på besök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning av fredag, lördag och söndag

Då det har varit lite mycket fredags, lördag och söndag så har jag inte hunnit med att sitta vid datorn något. Kommer bara sammanfatta dem fredag, lördag och söndag lite kort.
Dagarna har bestått av bak, lek ute i snön, shopping av dem sista julklapparna, inhandling av julmat, städa huset, julpynta, klä granen, montera ihop en av Coronas julklappar, göra julköttbullar och grilljera skinka mm.
Det har som sagt varit fullt upp!
Idag har vi varit och firat farmr som fyller år. Det vart supergod mat och efterrätt. Fenix satt mest och tittade på film och Corona hängde efter farbror Mikael mest hela tiden. Skönt, då fick jag och Daniel lite lugn och ro, hihi!
 
Roligt i snön
 
 
 
 
Öppning av adventskalender
 
Klätterapan
Inhandling av julmat
Shoppar julklappar
Trött kille
Mer skoj i snön
 
Märklig stil att sitta och äta frukt på men, men......
Kakbak
I går kväll monterade jag ihop en av Coronas julklappar
Klär granen
 
 
 
 
 
 
Kalas hos farmor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Myser med farbror
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag har det blivit mycket bilåkande. Jag fick en tid på ultragyn vid halv tolv idag. Barnen har nu jullov från dagis och jag hade en tid på ultragyn halv tolv. Daniel jobbade så mamma/mormor kunde passa dem. Halv nio åkte jag och barnen in till norrtälje och hämta mormor och körde hem hit igen. Jag visade lite vad dem skulle äta osv och sedan åkte jag in till Danderyd. Jag pakerade bilen där och tog sedan tunnelbanan till Odenplan. Det gick bra på undersökning. Hon är inte alls så liten utan har som sagt nog bara trängt ner i bäckenet så magen blivit mindre. Dem mätte och kollade ordentligt på flödet i navelstränget och hjärtat mm. Hon väger nu ungefär 2550 gram vilket är 10% mindre än medelbebisen vilket inte alls är någon fara. Hon blir troligtvis ungefär lika stor som dem andra två, kanske något mindre. Vi får se helt enkelt men hon var i alla fall inte för liten!
Jag åkte sedan hem igen och allt hade gått bra med barnen. Vi fikade och åt lite mellis innan vi körde in mormor till norrtälje igen.På vägen hem hämtade vi upp Daniel som lämnat sin bil på lagning. Det fick bli pizza till middag.
Nu är barnen ute och åkte snowracer och pulka med Daniel, jag ska oxå ta och gå ut en sväng!
  
 
På Ultragyn
Corona är intresserad av hur pizzabaket går till!

Onsdag

I tisdagkväll slog vi in barnens julklappar, jösses vad dem måste ha varit snälla i år! Daniel hade skavsår på ena fingret efter att ha dragit av tejp, haha!
I onsdags lämnade jag barnen på dagis och sedan åkte jag hem och pysslade lite innan jag åkte in till MVC. Det mesta såg bra ut fast magen hade inte växt något sedan sist så tjejens kurva hade sjunkit ganska mycket. Hon ligger nu oxå fixerad vilket är väldigt ovanligt för att vara tredje barnet. Troligtvis var magen mindre då hon sjunkit. För säkerhetsskull skickade hon en remiss för ett tillväxtultraljud till läkarhuset på Odenplan.
Efter MVC åkte jag till Kappahl och köpte ett par varma, mjuka leggins till Corona. Jag åkte sedan hem och åt lunch och sedan tillbaka till dagis för att hämta upp trollen.
På eftermiddagen ringde dem från ultragyn och så fick jag en tid för ultraljud.
 
Paketen klara
Morgonmys
 
Redo för dagis
 
 
Lite roligt utanför Kappahl. Vår gamla bil kom och parkerade brevid vår nuvarande!
Lillstumpans kurva på väg neråt
Fenix hade gjort en jättefin julkula på dagis
 
På väg hem från dagis
 
 

Ungefär lika stor???

Så här såg jag ut i vecka 36 med Corona. Är nog kanske ganska likvärdigt stor tror jag......

V.36

Vecka 36 och fyra veckor kvar till beräknat. Det känns som om magen har sjunkit en hel del. Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan igen, mysigt!
 

Tisdag

I går kväll varr det lite snowrace- och pulkaåkning för barnen, dem älskar det verkligen!
I morse lämnade jag barnen på dagis, jag åkte sedan och handlade lite och sedan åkte jag vidare ut till mormor på landet. Jag vart kvar där en liten stund och sedan tog jag med mig Embla och åkte in till Norrtälje. Jag lämnde Embla i mormor och morfars lägenhet medans jag mötte upp Carro. Vi åt en jättegod köttgryta till lunch på pelikan. Supermysigt som vanligt och tiden går ju oxå som vanligt alldeles för fort!
Jag hämtade upp Embla igen innan jag åkte och hämtade upp trollen på dagis.
Hemma så ville Fenix titta på film en stund och Corona höll mig sällskap medans jag vek ihop fyra tvättställningar med tvätt. Vi bakade även nougatrutor, smaskens! Snart är det dags för middag.
 
Lite skoj i snön igår
 
 
 
 
 
 
Vintrigt på vägen till mormor
Tröttmössor hela bunten
 
 
God och trevlig lunch
Hämtade från dagis
 
Äntligen är Embla hemma igen
Nougatrutor

Måndag

Då var det måndag igen och en vecka kvar till julafton. Är ganska så trött idag, har sovit dåligt då det har värkt av bihåleinflammationen. Kändes bättre när man fick komma upp ur sängen. Det vart morgonmys med barnen i sängen. Dem busade sedan medans jag bakade rosenbröd, chokladkakor och kokostoppar.
Medans Corona sov middag så tittade jag och Fenix på film, skönt att få ligga ner och vila en stund.
Nu är middagen intagen och om en timme är det läggdags för trollen. Imorgon blir det dagis för dem, dem kommer bara vara där tisdag och onsdag, sen är dem lediga till 8:e januari.
Barnen fick brev från tomten idag där han tackade för deras önskelistor, hihi! Så gulligt!  
 
BusFenix!
 
 
 
 
Rosenbröd
Kokostopp!
Väntar på att kakorna ska bli klara
Chokladkakor
Datahacker
Brev från tomten
 
 

Söndag

Jag har varit ganska ordentligt förkyld i ungefär 2 veckor och igår så började det värka i ena kinden. Jaha, bihåleinflammation, det var bara att ringa jourhusläkaren. Perfekt att det går och få tag i hjälp även på helgerna utan att behöva sätta sig på akuten. Fick penicillin utskrivet. Känner mig ganska så trött och har ganska så ont men det ska väl ge sig snart med penicillinet. Tycker inte om att stoppa i mig massa piller men måste man så måste man!
Jag bäddade i alla fall rent alla sängar här hemma igår och tvättade två maskiner med sängkläder och två maskiner med kläder. Bakade även lussebullar fyllda med smör, kanel, kardemumma och mandelmassa. Medans Corona sov så tog Daniel med sig Fenix ut och busade i snön, härligt för honom!
Efter middagen så gick vi till farmor och farfar en stund och sedan vart det raka vägen hem och natta barn. Jag och Daniel mös i soffan innan vi oxå hoppade i säng.
Barnen ville äta lunch vid sitt bord
Snart ska väl bihåleinflammationen ge med sig!
Lussebak
 
 
 
Daniel och Fenix gjorde en jättefin snölykta
 
Rider dalahäst hos farmor och farfar
 
Skoj att borsta tänderna
Kvällsmys i soffan
 

Älsklingens födelsedag och julbordskryssning

 I fredags fyllde älsklingen år. Av barnen fick han en global kockkniv och av mig en kokbok som var signerad till Daniel från Per Morberg. Det var det jag gjorde förra lördagen innan jag träffade tjejerna på stan för middag. Per Morberg var då på Sibyllegatan och presenterade sin nya klädeskollektion så då passade jag på att få hans bok signerad.
Det vart e mysig morgon och förmiddag med familjen innan vi gick upp till famor och fick lunch allihopa. Vi lämnade sedan barnen där och åkte mot Stockholm, Mikael var oxå med. Det vart ett stopp på vägen för att inhandla en ny mobiltelefon till mig. Det blev en Samsung galaxy S III, spännande! Jag vill verkligen inte ha en Iphone och det här var den telefonen som hade bäst kamera, vilket är det som är viktigast för min del.
När vi kom på båten så fick vi en räksmörgås och sedan var det en liten konferens. Julbordet startade vid halv nio. Jag och Daniel var tillbaka i hytten tidigt faktiskt, skönt!
På morgonen åt vi frukostbuffé ungefär vid nio, straxt därefter gick båten. Vi hann inte så långt innan det vart väldiga vågor och saker ramlade från hyllorna på båten. Många mådde illa och likaså jag , Daniel följde med mig ner till hytten där jag  var tvungen att kräkas. Daniel mådde oxå illa en stund så vi vart kvar i hytten en stund. Jag fick några värkar av att kräkas så jag stannade kvar i hytten och vilade för säkerhetsskull medans Daniel gick och åt lunch. Ville ju att lilltjejen ska få vara kvar i magen några veckor till i alla fall. Värkarna släppte i alla fall, skönt !
Det vart lite shopping i taxfreen innan vi gick av båten igen och åkte hem. Vi fick middag och farmor och farfar och det var så skönt att träffa barnen igen. Dem hade varit på coop och träffat tomten och fått paket.
Tack för all hjälp!
 
 Daniels present
 Per signerar Daniels bok
 
Morgonmys
 
På väg till farmor
 
Nya telefonen
Räkmacka
Vår hytt
Alkoholfritt
Tokig karlar
Frukost!
 
Utsikt från vårat fönster
Jag och hjärtat!
 
Present från båten till Corona
Till bebisen
Till Corona från farmor och farfar, Fenix hade fått tåg och tågbanebitar som han har hos farmor och farfar
Till Fenix från båten
 
Vart lite godis oxå!
 

Torsdag

Jaha, den här dagen gick den oxå och fort gick det. Har tvättat undan all tvätt här hemma, bakat kavring med barnen, satt upp bebisens väggdekor, slagit in födelsedagspresent till Daniel, satt in foton i fotoramar, lagat middag och självklart myst med barnen.
Nu är det snart dags för Fenix att hoppa in i duschen, han älskar att duscha och har tjatat en stund nu. Sen blir det läggdags för trollen. Själv blir det nog till att kasta sig i soffan framför brasan.
Glad tjej på väg hem från dagis
Sött kort som dem tagit på  Corona på dagis
Hemma och klär av sig
Bakdags
 
 
Nej, hon fick inte plocka ut brödet ur ugnen men hopn är förälskad i grythandskarna
 
Bebisens väggdekor
Bebisens fondvägg

Lucia

Klockan åtta i morse infann vi oss på dagis för årets luciatåg. Luciatåget är alltid ute så barnen ser ju så tjocka ut i sina tomtedräkter ovanpå overallerna, men men....
När jag klädde på Fenix i morse så ville han inte vara någon tomte, han ville vara Fenix, hihi, så himla söt! När vi väl hade fått på alla kläder så var han rätt nöjd med att vara tomte i alla fall, tomteluvan ville han inte ta av sig efter luciatåget så den har han nog fortfarande på sig.
Dem var så duktiga barnen, Corona fick så klart syn på mig och ville komma och och mysa med mig så självklart fick hon det. Fenix stod med dem andra och sjöng och spexade i vanliga ordning men även han smög sig bort till mig efter en stund och skulle kramas och pussas!
Efter luciståget vart det glögg och pepparkakor som barnen bakat. Både Corona och Fenix åt pepparkakor.
Nu är jag hemma igen och barnen är kvar på dagis till halv två. Ska fixa och plocka lite nu !
 
 
Luciatåget
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

I går åkte jag och handlade efter det att jag lämnat barnen på dagis. När jag kom hem började jag med kvällens efterrätt samt städade av lite. Halv två hämtade jag trollen som vanligt och vi åkte då hem och åt mellis och myste. Jag började ordna med maten.
Carro och hennes tjejer kom hit på middag, det vart tacos och till efterrätt vart det mjölchoklamousse med geischachoklad och vitchokladmousse, detta var toppat med hallonsås. Smaskigt! Fenix och Corona åt innan oss då middagen vart ganska så sen. Corona ville oxå smaka på chokladmousset och det fick hon, hon smaskade i sig allt, Fenix ville inte ha.
Båda barnen sov innan vi började med middagen. Supertrevligt och mysigt var det! Var länge sen vi träffade tjejerna nu!
Vi fick en jättefin julbukett, tack snälla!
När dem sedan åkt så vart det en stund framför tv:n innan sängen lockade!  
På väg hem från dagis
Snömonster!
Tacotime!
Gott med efterrätt
 
 
 
 
Vår efterrätt
Fina blommor!
 
 

Vecka 35

Vecka 35 är vi i nu och det är bara 5 veckor kvar, +/- 2 veckor. Om man ska gå efter första ultraljudet så är det 4 veckor kvar. Det är bara att vänta och se helt enkelt, hon kommer när hon kommer vår älskade lilla prinsessa!
 

Tisdag

 I morse lämnade jag och Corona Fenix på dagis och sedan åkte vi till BVC där det var dags för 18-månaderskontroll. Corona har numera blivit jättelång! Hon ligger lite, lite över längdkurvan nu med sina 84 centimeter. Hon har blivit 11,5 cm längre på 6 månader! Vikten ligger nu på 10.4 kg vilket betyder att hon ligger ganska mycket under på viktkurvan, hon är helt enkelt en lång och smal tjej. Det skiljer bara 1 cm i längd på Corona och Fenix nu i samma ålder, Fenix var en centimeter längre. Han var dock 3 kilo tyngre, hihi!
Hon fick ett stick i armen som hon inte sa någonting om, det var som om hon inte kände sprutan, en liten tuffing! Hon fick sedan bygga med klossar och rita lite. Hon fick godkänt på allt ! Nu är det 1½ år till nästa besök igen för hennes del!
När vi skulle hem ville hon inte följa med, hon kröp in under ett bord och bara skrattade, sprutor verkar helt vara i hennes smak!  
När vi äntligen kom ifrån BVC så åkte vi och handlade lite och sedan gjorde vi ett besök hos mormor som fyller år idag. Hon är förkyld och hemma från jobbet så därför passade vi på att gratta henne på dagen med blomma och paket.
När vi kom hem igen fick Corona äta och sedan sova. Jag bakade en mjuk pepparkaka, det är ju toppen när båda barnen inte är med och man får all smet för sig själv!
Nu har vi hämtat Fenix på dagis och vi passar på att mysa lite. Snart dags att ordna middag!
 
 
 Corona ville ha Fenixs kläder på sig i morse
 Väntar på sin tur på BVC
 Jag vill inte hem!
 Uppvaktar mormor
 
 Mandarin är gott!
 
 
 Mjuk pepparkaka!
 

Måndag

I går tog jag med barnen på en pulkatur till brevlådan för att posta årets julkort, båda två är verkligen helt galna i snö! När vi kom hem igen träffade vi farmor vid brevlådan och Fenix ville följa med henne hem en stund så det fick han. Jag gav Corona lunch och sedan fick hon sova medans jag pysslade med diverse annat.
Vid halv två kom Jessika och hennes tjejer hit, Fenix kom hem samtidigt! Det vart fika och en massa bus för barnen. Corona lekte bara lite för sen satt hon mest och var intresserad av Meja, hon är lite bebistokig kan man säga. Tur att hon snart får en egen bebis!
När det var dags att gå hem så var inte Wilma så sugen på det. Fenix var så söt då och sa: - Wilma, vill inte gå hem, hon kan vara kvar här och sova i min säng, det blir mysigt! Haha, vilken charmör, det ska startas i tid!
Kvällen var tsedan lugn med middag och dusch för barnen innan läggdags.
Corona tycker det är skoj att sitta på pottan
Pulkatur till brevlådan
 
 
 
 
Fina namnsdagspresent från farmor och farfar, fick även choklad och alkoholfrutt vin
Fikadags
 
 
 
Bebisgalna Corona
 

Söndag

I går när barnen ätit lunch så åkte jag och Fenix in till norrtälje. Corona var kvar hemma och sov och Daniel tapetserade bebisens fondvägg.
Vi började på flygfyren och sedan åkte vi vidare upp till Pythagoras och deras julmarknad. Fenix träffade tomten och berättade att han hade skickat en önskelista. Han var dock lite blyg och stod brevid mig och höll i mitt ben,  hihi, sötungen! På Pythagoras hade dem även ett stort lekrum där Fenix skenade runt ett tag innan vi åkte vidare till Ö&B där vi handlade lite nödvändiga saker. Klara där så åkte vi ner på stan och fixade en till födelsedagspresent till Daniel och sedan åkte vi hem igen. Eftermiddagen och kvällen var tlugn. Farmor och farfar kom hit och fikade och hade med sig namnsdagspresent till mig, tack snälla! Pappa kom oxå och hann med en fika, han lämnade Embla här.
 
 
Spännande när pappa plogar snö
Lunch
Handlar
 
Julmarknad
 
 
 
Mer shopping
Våra busfrön nu på morgonen
Mys framför en film

Skoj i snön

Fredag och lördag

 I fredags vart det en sväng till norrtälje för att handla samt lämna Embla hos mormor och morfar. Tog även en sväng till intersport där vi köpte en hjälm till Corona som hon kan ha när hon åker rutschkana och pulka på dagis och hemma.
Det hanns med lite snowraceråkning för Fenixs del oxå och ett besök hos farmor och farfar samt Mikael under kvällen.
I lördags bakade jag en rulltårta på förmiddagen och myste med barnen. Vid två tog jag bilen till Stockholm och parkerade vid tekniska. Jag började med att ordna en present till älsklingen, det tog lite tid och jag hade lite svårt att hitta men det gick tillslut efter en hel del traskande i modden. Jag åkte sedan till medborgarplatsen och kikade runt lite i affärer innan jag mötte upp Carina, Julia och Elin. Vi gick sedan till Grekiska restauranger Faros och åt middag vid 18. Det var så himla trevligt, roligt och gott! Supermysigt att träffa tjejerna igen! Vi pratade och skrattade och när vi tittade på klockan så hade den blivit kvar ti tio, hihi, tiden går fort när man har skoj! Jag vart bjuden på middagen samt fick ett presentkort på H&M oxå! Tack snälla för min födelsedagspresent tjejer! Kunde inte bli bättre!
Vi skildes åt och jag åkte till Tekniska och tog bilen hem igen.
 Morgonmys med pappa
 VI handlade bröd i bageriet en morgon
 
 
 Skoj att kika på pappa som skottar snö på balkongen
 
 
 
 Det här är skoj!
 
 
 
 
 
 
På väg för att handla i norrtälje
 
På intersport
Flygfyren
Hos farbror Mikael
 
 
Rulltårtsbak
 
 
 
 
På väg till norrtälje, underbara sol!
 
Svärdfisk
Chokladtryffel, smaskens!
Mina underbaringar!
Det var riktigt kallt på vägen hem!
 
 
 

Torsdag

 
I går vart det alltså fika med Erika på Pelikan, gott, trevligt och roligt som alltid! Vid två åkte jag från min parkeringsplats nere på stan för att åka till Lindex och Kappahl uppe vid flygfyren, det jag inte visste då var att den annars 2 minuters långa bilfärden skulle ta en timme! Jag hade tänkte köra upp för Bergsbacken men där var det tvärstopp då en buss hade försökt ta sig upp för isgatan och självklart fastnat, jaha, då får man väk vända och köra andra vägen istället. Kom inte så mycket längre åt det hållet då tre stycken lastbilar hade fastnat och blockerat vägen. En timme alltså för att ta sig upp till flygfyren. Man blir ju tokig på alla fordon som ska ut och köra när det är halt och oframkomligt för dem!
Det var ti alla fall lite shopping till barnen innan jag åkte hem igen, jag gick då direkt upp till barnen som var hos farmor. Vi fick middag och sedan ville Fenix titta på lite film innan vi gick hem igen. Jag hann natta barnen innan Daniel kom hem.
 
Gott fika
En bekant till mig hade tagit det här kortet på bussen som fastnat i backen!
Första lastbilen, mitt i korsningen
Andra lastbilen med varningsblinkers
Och så den tredje!
Gott med middag
 
Buskillen!
 
Fenix har ritat ett öga till mig

Onsdag

I går efter att jag lämnat barnen på dagis så åkte jag in till norrtälje för att gå på MVC. Det var riktig snöstorm ute och det låg både personbilar och lastbilar i dikena. Jag kom fram i alla fall! Allt såg bra ut som vanligt, alla värden är kanon och lilltjejens hjärta pickar på som det ska! Magen är ju dock lite liten, den fortsätter sjunka ner under kurvan men det gjorde den ju med Corona oxå och hon var normalstor så det är nog precis som det ska vara! Jag kan nästan tänka mig att den här tjejen kommer bli större än dem andra två för det känns väldigt trångt för henne så som hon bökar! Efter besöket halkade jag hem med bilen igen.
Jag fixade lite här hemma innan det var dags att ge sig ut med bilen igen men den här gången till Rimbo för att äta julbordslunch med jobbet. Det var fortfarande snökaos. Det vart två stopp på vägen, vid det ena hade en personbil kört i diket och vid det andra där jag fick stå i 50 minuter var det en buss som hade hamnat i diket. Jag kom lite sent till julbordet men det var fler som var. Maten var god och det vart en trevlig lunch.
Vägen hem sen var katastrof. Dem hinner ju inte ploga undan all snö och det vräkte verkligen ner samtidigt som det stormade, mörkt var det oxå!  Daniel var oxå på väg hem samtidigt så vi hade lite kontakt på telefonen under tiden. Jag fick stanna några gånger då det bliev is på vindrutetorkarna och man inte såg någonting. Det var bara att hoppa ur bilen och slå bort isen och sedan fortsätta krypa hemåt. Det tog sin lilla tid men vi kom båda hem i alla fall!
Hoppas inte att det vart några större skador på personerna som åkt i alla bilar som låg i dikena längs vägen.
Jag kom hem lite innan Daniel som oxå hade problem med torkarbladen och stannade för att köpa nya längs vägen. Farmor hade hämtat barnen på dagis så när jag kom dit var det dags för middag. Jag var proppmätt men barnen åt och Daniel åt oxå där när han dök upp.
Kvällen vart sedan lugn i soffan!
Idag verkar stormen ha lugnat ner sig, det snöar fortfarande och dem har inte hunnit ploga men det är skönt att slippa blåsten i alla fall. Jag ska fika med Erika senare i dag och sedan ska jag till Lindex och leta julklappar till barnen. Farmor kommer hämta barnen på dagis idag igen. Det blir även middag där uppe i kväll oxå.
Daniel jobbar med Mikael i Malmköping, stackarna som måste åka så långt!
 
 
Fenix håller på och tar kort med min telefon men hur gör han för att få så ljusa bilder? Haha, spöke!
Kollar sig i spegeln innan dagis
Första lastbilen av vägen
Sitter och väntar!
Första bilen i diket på vägen till Rimbo
Bussolyckan!
 
Äntligen framme vid julbordet!
 
Vägen hem var mindre skoj!
Middag hos farmor
Kvällsmys framför brasan
Öppnar paket nu på morgonen från sina kalendrar
Dem fick en varsin mössa, Fenix var så förtjust i sin att han inte tog av sig den utan skulle ha den till dagis
 
Leker tåg
Vintrigt värre!
 
 
 

V.34

Då har vi gått 34 fulla veckor. 6 kvar! Det närmar sig med stormsteg, snart är hon här!
 

Tisdag

I morse när vi vaknade så snöade det ordentligt ute! Vid halv nio lämnade jag barnen på dagis. Jag hann inte vara hemma länge innan strömmen försvann. Det vart till att tända brasa och ljus, mysigt! Vid kvart i elva ringde dem från dagis och undrade om jag kunde hämta barnen då dem oxå hade strömlöst, toaletter funkade inte och dem kunde inte laga någon ordentlig lunch. Självklart åkte jag ner och hämtade barnen då, typiskt nog hoppade elen igång precis när jag kom ner till dagis men jag tog hem barnen ändå eftersom dem ändå inte hade ordnat någon lunch, dem skulle ha fått mackor och youghurt. Eftersom det snöade så rikligt oxå så kunde ju strömmen gå igen och jag orkade inte köra fram och tillbaka.
När vi kom hem lagade lunch och sedan fick Corona sova. Jag väckte henne efter 2½ timme, en liten tröttis! Hon fick ligga på mig och vakna till en stund. Passade på att tvätta undan all tvätt medans hon sov och Fenix tittade på film.
Nu har jag lagat mat och vi har precis ätit. Daniel jobbar fortfarande, tycker så synd om honom i det här vädret.
 
 
Glada barn på väg till dagis
 
Snöigt värre!
 
Myspys inne
Stora trollet
 
 
Ligger och vaknar till lite
 
Läser bok
 

Måndag

Igår efter frukost åkte jag och barnen in till norrtälje där vi handlade på Coop och sedan Ö&B. När vi kom hem var det lunchdags och sedan sovstund för Corona. Fenix lekte med sin tågbana och jag fixade med lite julklappar och fix på datorn. Så skönt att få det gjort!
Till middag gjorde jag kycklingschnitzel med trattkantarellsås och potatis. Tog lite tid men det var det värt! Resten av dagen blev lugn. Corona är lite förkyld så det är bra att hon får vila lite. Daniel kom hem sent så jag duschade och la barnen innan han hann hem.
 
Morgonbus
Utanför copp höll dem på med snöröjningen till Fenixs stora förtjusning!

Vinter

 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag 1:a advent

 På söndagen vart det en tur upp till skaparladan och deras julmarknad, dem hade även tagit in fåren som barnen fick klappa på, mysigt!
Medans Corona sov tog jag bort all maskeringstejp i bebisens rum eftersom det var färsigmålat. Daniel hjälpte mig att ställa tillbaka möblerna. Nu är det Daniels tur att sätta upp en tapet bara så det blir som en fondvägg.
På eftermiddagen var det kalas för Wilma som fyllde två. Det vart gott fika och barnen busade på som vanligt!
När vi kom hem igen vart det middag och sedan lite mys innan barnen skulle sova.
Morfar kom ut på kvällen och lämnade Embla som hade varit hos dem från lördagskvällen.
 
 På väg på julmarknad
 
 
 
 Wilma!
 Fika
 
 
 Kissen var spännande!  
 Svårt att få något bra kort men väggen i bebisens rum är i alla fall lavendel-lila
Första advent!

Lördag 1:a december

 I lördags var det första december och barnen fick öppna sina kalendrar som farmor fixat.
Vi åkte in mormor och morfar på förmiddagen där även morbror Martin och Therés var. Det vart fika och sedan åkte Daniel hem med barnen.
Jag stannade kvar då jag skulle åka med på ett 90-års kalas för mammas faster, Martin och Therés åkte oxå med. Vi trodde inte att barnen skulle tyckta att det var allt för skoj att åka till Västerås på 90-års kalas så därför var Daniel kvar hemma med dem och mös.
När vi kom fram till Västerås bjöds det på fördrink och sedan skulle man försöka memorera namn och släktskap, blev alldeles snurrig. Jag och Martin hade i alla fall några sysslingar där tydligen och sedan några bryllingar till Fenix och Corona. Det bjöds på god mat och tårta!
Faster Margaretha som fyllde år var en kanonpigg 90-åring som höll på med allt, dans, kör mm. En helhäftig tant! Hon hade även en del 90-åriga vänninor med på festen var av en spelade dragspel för glatta livet. Margaretha vart även uppbjuden i en vals och det tackade hon verkligen inte nej till!
Det var en trevlig och rolig kväll!
 Lucköppning!
 
 
 
 
 
 Vintrig väg till norrtälje
 Fika hos mormor och morfar
 
 
 
 På väg till Västerås
 
 Margaretha till vänster
 Dragspelstanten!
 
 Dans
 
 Mammas kusiner
Första tjejen från höger är mammas farmor, resten av barnen är hennes tolv syskon!

Fredag

 Jag hann med att måla Coronas rum två gånger underfredagen vilket räckte, trodde kanske att det skulle behövas en strykning till men som sagt två täckte bra! Det vart även liten julpyssel med barnen, adventsstaken dekorerades och vi stack ner nejlikor i apelsiner.
Kvällen spenderades framför brasan!
 
 
 Gosfia!
 
 
 Fenix fixar med adventsstaken
 
 
 
 Apelsinpyssel
 
 Mys framför brasan !

Det går bättre och bättre att äta med bestick!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0