Söndag

I söndags vart det en mysig familjedag. Först kom Erika och Tobbe på en spontan fika, trevligt! Det vart sefan en liten båttur innan vi vart bjudna på mat hos farmor och farfar. Kvällen avslutades liggandes i soffan med huvudet i älsklingens knä och Sons of Anarchy på tv:n.
















Lördag

I lördags åkte jag till Carina och hade en supermysig dag med brunch, shopping, fika, middag och bio. Så himla härligt att kunna umgås i lugn och ro med en av mina bästa vänner!






Fredag

I fredags var Corona med farmor på stan och handlade kläder. Fenix var med farmor i måndags så då var det Coronas tur i fredags, tack för dem fina kläderna. Carina kom hit och fikade på förmiddagen, trevligt! Efter fikat pkte familjen in till Norrtälje och handlade. Vi passade även på att handla vinterskor till Fenix och äta lunch.


















Blandat

I onsdags vart Corona riven ganska ordentligt på kinden på dagis. Det var helt oprovocerat och Corona hade blivit väldigt ledsen, stackars tjej!
I torsdags när älsklingen kom hem från jobbet så hade han med sig jättefina blommor till mig, så gulligt!
Maiden då, ja hon ställer sig upp mot det mesta nu, det är roligt men mycket passning då hon är lite för modig för sitt eget bästa. Helt plötsligt kan hon få för sig att hon kan stå själv och bara släpper taget. Hon har även börjat gå lite utmed sängkanter och liknande. Det går inte fort men hon förflyttar sig!

















Tisdag

Idag hade jag tänkt vila mina revben medans dem stora trollen var på dagis och Maiden sov. Maiden var inte riktigt med på dem planerna utan tyckte att det räckte att sova middag i en kvart. Vi åkte då in till norrtälje och handlade lite nagellack istället.
Hoppas på att få en lite längre vila imorgon.























Helgen

Helgen har varit lugn och skön. Vi storhandlade i lördags och köpte öven skor till barnen.
Revbenen gör fortfarande ont, börjar ledsna riktigt ordentligt nu.

Maiden har börjat säga mamma, så himla gulligt! Hon kryper efter mig på golvet och säger mamma, imorse när hon vaknade så ropade hon oxå på mamma, man smälter ju!
Igår var farmor, farfar och farbror Mikael här och åt middag, trevligt.
Idag är Fenix hos farmor och tjejerna är hemma och myser med mig. Det är riktigt blåsigt och höstlikt idag!






































Lunchbesök

Idag har Erika varit här på besök, så trevligt så! Var jättelänge sedan nu då jag varit sjuk. Kastade ihop en Champinjonsoppa och varma mackor till lunch och efter det fikade vi.


































Ikea

Igår vart det en sväng till ikea i uppsala. Det vart handlat lite smått och gott. På kvällen vart det middag hemma hos farmor och farfar.
När barnen somnat vart det mys i soffan för min och Daniels del.
Idag är det riktigt höstruggigt ute. Ligger i sängen med dem stora trollen nu och tittar på film medans Maiden ligger varmt nerbäddad i sin vagn ute och sover. Får se om vi tar en sväng till Norrtälje och handlar sköljmedel eller om vi blir hemma hela dagen. Har fortfarande väldigt ont i revbenet så det är skönt att inte göra allt för mycket.










































Sep. 16, 2013



Firande av förlovningsdagen

Igår var hela familjen in till Norrtälje och handlade. Corona var feberfri, skönt!
Straxt efter fyra kom farmor och farfar hit och passade barnen medans jag och Daniel åkte in till norrtälje. Vi hämtade först min ring som varit inlämnad för att bli förminskad på poraths. Den är så himla fin, mina fina diamanter!
Det vart sedan en trerätters på Ett glas för att fira vår 4:e förlovningsdag. Det blev vitlöksbröd till förrätt, Daniel tog pepparbiff och potatisgratäng och jag tog röding med en ljummen potatissallad. Det blev efterrätt oxå, en gino och en chokladfondant, vi skulle dela. Daniel är dock inte stormförtjust i sötsaker utan åt upp glassen och sorbetkulan medans jag smaskade i mig båda efterrätterna. Allt var jättegott och det var supermysigt att komma iväg bara vi två.
Vi hyrde med oss en film och köpte lite godis innan vi åkte hem där det vart filmmys och tänd brasa. Tack farmor och farfar för hjälpen med barnen.

















































Sjukstuga


Idag var det meningen att jag skulle vila lite då jag inte mår tipptopp men straxt efter 10 ringde dem från dagis och sa att Corona fått feber. Det var bara att hoppa in i bilen och hämta hem henne. Medans hon låg och slumrade på vår säng och Maiden busade runt på golvet så lagade jag middagen, kalops.
Daniel har jobbat så långa dagar måndag-onsdag så han har inte hunnit träffa barnen, gissa om dem vart glada när han hann hem till middagen idag!
Nu myser jag i soffan med sjuklingen och Maiden utforskar Fenix rum. Fenix har följt med Daniel och Henkan ner till båten, dem skulle kolla på något som inte fungerade.
Ikväll blir det mys i soffan med stora hjärtat!














4 år som förlovade

Idag har jag och älsklingen varit förlovade i 4 år, älskar dig hjärtat!










Onsdag

Imorse efter att vi lämnat trollen på dagis så åkte jag och Maiden och handlade lite. Jag är ganska slut och har ont både här och där. Har nog även hostat mig till ett trasigt revben eller en ordebtlig muskelinflammation. Är blå över ett revben på höger sida och det gör väldigt ont. Att hosta är inte i närheten av skönt.....
Maiden sover nu så jag har vilat 45 minuter på soffan . Nu är det snart dax att hämta upp trollen från dagis





Några bilder från igår

Barnen ville gå till djupsjön igår efter middagen.

















vårdcentralen

Jag och Maiden var på vårdcentralen imorse då den onda bihåleinflammationen, dem onda öronen och hostan ej vill ge med sig. Förutom bihåleinflammation har jag nu även lunginflammation och öroninflammation. Penicillin och lite mer droppar så ska man väl vara på banan igen. Ska väl försöka vila lite oxå.
Tur att man har ett väldigt gulligt och charmigt sällskap här hemma.






Stranden

Idag har vi trotsat min bihåleinflammation, hosta, onda öron och hals och åkte till stranden. 9:e september och högsommar, underbart. Tog med barnen till Maren där det varr bad, bus och lek.
Corona var nog alldeles slut efter all lek och somnade vid middagsbordet, haha! Snart ska trollen in i duschen och sen läggdags. Daniel jobbar sent så han hinner nog inte träffa barnen idag. Efter läggningen ska jag bara ta det lugnt och hoppas på att dem onda bihålorna och dem andra krämporna vill ge med sig.

















































Maidens framsteg

 Får någon vecka sedan lärde sig Maiden att sätta sig upp från krypandes,  så duktig tjej!
 
 

Lidö

Idag har vi varit på en båtutflykt till Lidö tillsammans med Carro, Magnus, Lova, Nea, Casper och Liam.
När vi kom fram till Lidö åt vi matsäck, restaurangen har nämligen stängt för säsongen. Vi hade med pannkakor till trollen och kycklingwraps till Daniel och mig. Maiden åt sin mat och sedan ville hon ha Coronas pannkakor. Hon parkerade även hos gudmor en stund för att tigga till sig mer gott, haha vilket matvrak!
Det vart sen lek och bad för barnen!
Det vart en toppenmysig dag med goda vänner och kanonväder.




























































































Bihåleinflammation

I morse var jag och Fenix in till jourläkarstationen då jag varit förkyld ganska länge och bihålarna har börjat värka. Då jag ätit penicillin för bihåleinflammation två gånger tidigare så ville läkaren inte skriva ut mer penicillin utan istället fick jag näsdroppar med kortison i. Vi får hoppas att det hjälper. Innan vi åkte hem handlade vi på flygfyren där vi träffade farfar, han fikade och Fenix fick en korv.
När vi kom hem vart det lunch och sedan en sväng med båten i det underbara vädret.











































Fredag

Medans Fenix har varit med farmor idag och Maiden med Daniel så åkte jag och Corona iväg till Erikas svärmor och tittade på småhästar. Så himla söta. Hittade en väldigt speciell och fantastiskt tjusig larv innan vi åkte hem igen.
Snart blir det middag hos farmor och farfar.





















Hästbesök!

Idag har jag och Maiden åter igen gjort ett besök i Söderbykarl. Maiden har klappat och suttit på häst samt myst med katt! Hon var väldigt nöjd. Erika bakade även idag en äppelpaj, smaskigt värre! Vi fick med oss två bilar hem, en rallybil och en gokart-liknande bil. Emil har vuxit ifrån dem och både Fenix och Corona blev väldigt förtjusta i bilarna, tack snälla Emil och Erika!





























Onsdagen den 4:e september

Idag har Maiden och jag varit en snabbis till norrtälje, handlade tv par tights till Corona och två tröjor till Fenix. Vi gjorde ett snabbesök hos morfar oxå, han hade gjort ett snabbt stopp hemma för att äta lunch. Maiden visade att hon lärt sig krypa och resa sig upp mot mamma.









Tidagen den 3:e september

Idag har jag och Maiden gjort ett besök hemma på Erikas föräldrars gård. Erika bakade en ljuvlig äppelpaj när vi kom. Det vart lite hästmys med deras "nygamla" häst för Maidens del. Hon fick sitta och klappa. Bexen är en travhäst på 20 år som dragit 2,2 miljoner kronor, fint ska det vara när Maiden tar sin första ritt, hihi! Innan vi åkte hem fick vi ägg av Erikas mamma som deras höns värp, så snällt!
När vi kom hem låg det två paket utanför dörren, ett till farfar och ett till Corona. Det var från våra grannar Iris och Janne. Dem hade tagit ett jättefint kort på Corona och farfar på Maidens dop. Vi fick nu detta kortet inramat, jättesnällt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Älskade barn!

Våra små söta älskade troll!














Fredag

 I fredags eftermiddag åkte vi åt med båten för att se när ostindiefararen götheborg anlände till hamnen i Norrtälje,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0