Sista maj

Medans Fenix har varit några timmar på dagis idag så har jag passat på att städa, bädda rent sängarna, bädda iordning till lilltjejen, tvättat och fixat med Fenix´s garderob. Embla och jag hann även ta en promenad i skogen innan vi hämtade upp Fenix igen.
Eftermiddag spenderade vi ute, det var så fint väder, jag och magen satte oss i en solstol och spanade på Fenix som lekte, han kom och gjorde mig sällskap i solstolen oxå vid några tillfällen. När Daniel kom hem åt vi middag och sedan gick vi ut igen, Daniel ordnade med det sista på staketet så nu kan Fenix inte rymma!
Nu är Fenix nattad och jag ska ta mig en dusch innan jag och Daniel ska slappa i soffan.

Benen får lite sol på sig

Mellis ute i solstolen

Så skönt

Släpar på sin skrinda

Kan någon dra mig

Vatten!

Mysigt i skrindan

Åh, vad härligt

Vad finns här då?

Kvällstur med bobby

Leker med sina nya båtar

V.37

Vecka 37, tiden rinner iväg. Det går så himla fort, det känns som om det var några veckor sedan som vi fick det positiva graviditetstestet! Det beror nog dels på att jag mår så himla bra! Har man en jobbig graviditet så känns det nog segt.
Man säger ju alltid +, -, 2 veckor när man beräknar födelsedatumet så då är det väl 1-5 veckor kvar nu. Personligen tror jag inte att hon kommer tidigare men det tror alla andra. Magen har sjunikit ner ganska ordentligt vilket tyder på att det kanske inte är allt för långt kvar. Daniels mamma trodde jag skulle få för några dagar sedan, hihi!
Nej, damen får vi nog vänta på trots att magen sjunkit, kraftigare sammandragningar som känns ut i ryggen, mjölkfyllda bröst, stockningar ner i bäckenet mm. Vi är i alla fall redo för henne så hon är hjärtligt välkommen när hon själv vill! Man kanske skulle packa BB-väskan för säkerhetsskull, med Fenix packade jag väskan dagen innan beräknat.
Om exakt en vecka ska jag till barnmorskan igen, då får vi se om magen växt på eller om vi måste på ett tillväxtultraljud, hoppas vi slipper!


Magen förra veckan, tittar man på bilden under som är tagen idag så ser man att hon sjunkit ner ganska mycket

V.37

Mys med pappa

En träff med morbror

I morse tog Fenix sovmorgon till klockan halv åtta, skönt! Jag lät han sova då vi inte skulle till dagis i dag. Vi åt frukost och gick Emblas morgonpromenad. Efter det plockade vi som vanligt ihop lite här hemma och startade en tvättmaskin innan vi åkte in till norrtälje och träffade min bror, dvs Fenixs morbror. VI gick från mammas och pappas lägenhet ner på stan, Fenix gick så nöjt och höll i morbrors hand. Daniel kunde ta en liten rast från jobbet så vi möttes upp på pelikan. Fenix, Martin och Daniel fikade och jag åt lunch. Daniel åkte sedan tillbaka till jobbet och jag, Fenix och Martin tog en promenad. Vi gick genom socitetsparken där vi matade två änder och sedan vidare ut på borgmästarholmen. På vägen tillbaka fick Fenix leka lite i lekparken. Han älskar statyn av en apa som står där och pussade på den flera gånger, tokunge!
När vi kom in till stan igen så stannade vi till i leksaksaffären och köpte några leksaksbåtar till Fenix som han nu kan leka i vattnet med i sommar. Han pratar mycket om båtar så det är klart att han måste ha båtar!
Vi skildes sedan åt och jag och Fenix åkte till Daniels jobb och hälsade på, Fenix tittade på alla stora maskiner, en lät väldigt mycket och då var det tryggast hos mamma! Vi åkte sedan hem och Fenix somnade i bilen.
Jag ställde bilen i skuggan och tog en stol och satte mig i solen brevid så jag skulle höra när han vaknade.
När lilleman vaknade gick vi ut och lekte på baksidan, han har fått en skrinda av farmor som han tycker är jätterolig att dra runt på fast den är tung. Daniel kom hem och vi åt middag och sedan gick vi ut igen och Daniel fortsatte med staketet medans Fenix och jag busade.
Jag duschade lilleman innan han fick hoppa i säng och nu sover han sedan en timme tillbaka ungefär. Daniel är och hjälper sina föräldrar med en grind och jag ska hoppa ner i soffan med något att äta!

Gott med välling på morgonen

Sitter och leker i Emblas hundkorg

Gummistövlarna på och redo för promenad men passar först på att mysa i Emblas andra säng


Åker lastbil

Går med morbror på stan

Fika med bulle på pelikan

Smaskigt

Fenix och jag matar änder

Dem åt ur handen

Vid borgmästarholmen

På vägen över till holmen

Grabbarna pratar lite

Pussar på apan i socitetsparken

Klappa apan

Nu ska det lekas

Åka rutschkana

Shoppar leksaksbåtar

Hälsar på pappa på jobbet

Här uppe såg man bra!

Det lät lite läskigt ett tag och då är det säkrast hos mamma

Trött kille på väg hem från norrtälje

Drar sin skrinda

En liten kämpe

Mammas underbara hjärta

Törstig i värmen

Mamma myser i solen medans Fenix busar runt

Våra underbara syrener har slagit ut!

Fenix har mysigt på mammas tröja

IKEA

I lördags natt hade Fenix det jobbigt, han vaknade vid halv två och var ledsen. Jag gick upp och hämtade honom och han fick komma in till oss, han somnade om på en gång i ungefär två minuter igen då han vaknade och var ledsen igen och kröp ihop till en boll, magknip! Stackars liten, han frågade efter sin välling efter en stund och den drack han upp när han fick den. Magknipen fortsatte ungefär till halv fem då han somnade om skönt igen. Innan han somnade om helt så småslumrade han mellan magknipen och bökade runt mellan mig och Daniel. Han skulle ligga på oss om vartannat och sedan för sig själv, han visste inte riktigt hur han ville ha det.
Det vart inte så mycket sömn den natten, jag gick upp vid sju och gick ut med Embla och när jag kom hem hoppade jag in i duschen. Kilarna sov till tio över åtta då dem kom upp. Vi åt då frukost och gjorde oss iordning, Marie-Louise kom hit och vi åkte alla till Stockholm. Vi gjorde ett stop hos Carina, Kimmo och Elvira där vi hämtade upp blöjor som vi fått beställa genom Kimmos jobb, det blir väldigt mycket billigare så! Tack snälla! Det vart en snabbvisit innan vi åkte till IKEA där det vart lite shopping och lunch. Fenix fick en ny vägghylla, en bokhylla, en mysfilt, förvaringslådor, bestick och lite leksaksköksredskap. Lilltjejen fick fotoramar, förvaringslådor och en jättefin matta som jag är jättenöjd med. Det vart ju lite annat smått och gott oxå som vanligt.
Det var en tröttkille i bilen hem sedan som somnade fort.
När vi kom hem vart det en snabbfika hos farmor och farfar, Fenix ville sedan vara kvar där så det fick han medans jag och Daniel gick hem och fixade med det nyinköpta. Klockan sex var vi tillbaka hos farmor och farfar och åt kinamat till middag, smaskigt!
När vi ätit klart gick vi hem och jag tog en promenad med Embla medans Daniel och Fenix körde "bippan" som Fenix kalalr gräsklipparen för.
Fenix fick en dusch innan han hoppade ner i sängen för natten!

Så trött


Vilar hos pappa

Två trötta killar

På väg till IKEA

Nu ska vi hämta blöjor

Carina och Elvira, snyggingarna!

Snart kan jag stå själv!

På IKEA

Vart är Fenix

Där var han

Lunch

Kul saker

Nu är vi klara

Glass till den duktiga shoppingkillen

Trött av alla shopping

Klipper gräset hos farmor och farfar

Morsdagblommor

Fina blomman från Carro

Åker "bippa" (gräsklippare) med pappa

Lilltjejens matta

Lilltjejens fotoramar, nu väntar vi bara på att kunna ta kort på lilla miraklet

Hennes tavelhylla


Fenix´s nya hylla med några av sina doppresenter på


Fenix´s nya bokhylla





Fenix´s nya bokhylla

Middag

Nu har vi haft en trevlig middag med gudmor Carro och Daniels familj, det vart grillat av olika slag med rotsaker i ugn och olika såser, till efterrätt en citron-och marängpaj. Fenix har busat runt med gästerna och haft det jätteroligt!
Nu sover lilleman och jag och Embla har varit ute på en promenad. Jag ska nu ta det lugnt i soffan och sedan hoppa in i duschen.
Tack snälla Carro för dem fina blommorna!

Läser bok i sin mysstol

Spännande bok

Middag

Busar med Mikael

Åh, så skoj

Fina gudmor Carro

Mikael har lånat Fenix´s klubba

God klubba

Glass

Fenix ploppar upp som gubben i lådan

Fenix visar gudmor, traktorn, båten och fåren ute!

Nya vagnen

I går var Daniel oxå ledig. Det var riktigt regnigt och tråkigt väder. Grabbarna åkte in till norrtälje och hämtade gräsklipparen som varit på service, under tiden tvättade jag och gick en promenad med Embla.
Dagen flöt på som vanligt med lunch och sovstund för Fenix´s del och jag och Daniel städade.
Efter middagen åkte vi in till norrtälje. Det var marknadsafton. Vi började på granngården där vi köpte ett solsegel som vi ska spänna upp över Fenix´s sandlåda så han slipper sitta i den heta solen o sommar. Efter det åkte vi ner på stan där vi hämtade Fenix´s och lilltjejens nya syskonvagn. Den kommer bli jättebra till älsklingarna!
Vi tog en sväng in på team sport där jag köpte massa strumpor och Fenix fick ett par adidas sandaler, vi gick efter det vidare och lämnade tillbaka ett par andra sandaler som inte passade Fenix.
Vi gjorde ett besök hos Carro oxå där vi köpte en salva till Daniels fötter. Innan vi åkte hem stannade vi och storhandlade på flygfyren oxå. Väl hemma vart det sängen för Fenix´s del och soffan för mina och Daniels del.
I dag lördag så är det oxå ganska trist väder, det är uppehåll men grått! Familjen tog en promenad till båten imorse och efter det åkte jag och Fenix och handlade citroner och klubbor i gräddö. När vi kom hem fick Fenix vara ute och busa fram till lunch. Nu sover han och Daniel är inne och tatuerar sig i norrtälje.
I kväll kommer Carro samt Daniels familj hit. Vi ska grilla.
Jag ska väl själv ta och börja göra en citron-och marängpaj, har aldrig testat det så det blir spännande!


Fenix´s sandaler

Massa strumpor


Vagnen







Fenix spanar in Molly utanför fönstret

Spännande saker

Puss av Embla

Goskinder

Shopping

Klubbor ska vi ha

Parken zoo

Igår morse åkte vi till vreta för att hoppa på bussen till Eskilstuna, det var jag, Daniel, Fenix och farmor som skulle åka tillsammans med en massa andra människor. Fenix var jätteduktig hela bussresa, det tog lite över två timmar att åka. Han satt först brevid farmor och sedan brevid pappa. Han satt och tittade på alla lastbilar och traktorer som passerade våran buss.
När vi kom fram började vi med att titta på lite djur och sedan åt vi lunch på ett ställa där dem hade tacobuffé, jättegott! Med lite mat i magarna så fortsatte vi att titta på djur och sedan hittade vi en lekpark där Fenix fick busa av sig en stund och springa av sig lite energi!  Sedan vart det lite mer djurskådning. Vi gick in på tivolidelen och tittade lite oxå. Fenix ville nog flyga dumboelefanterna men han fick inte åka själv. Daniel var för stor för att få plats i elefanten och jag som var gravid fick inte åka, trist, förstår inte vad det skulle spela för roll! Vi hittade i alla fall tekoppar och ett djungeltåg som Daniel åkte tillsammans med Fenix, det var populärt! Fenix fick även en apa och en fin tröja inne på tivolidelen av farmor, tack snälla!
Vi gick sedan till deras utomhusbad där Fenix och Daniel badade. Det var ju så underbart väder, soligt och varmt så Fenix älskade att plaska runt i poolen och springa runt, runt! Han såg så lycklig ut!
Klockan fyra gick bussen tillbaka och vi hann nog inte mer än tre minuters bussfärd innan Fenix somnade mot min arm, söta, undebara killen! Han sov lite mer än en timme och sedan vaknade han igen och satt och kikade ut genom fönstret, han var så himla duktig!
Tack snälla farmor för en underbar dag!

Jag och min älskling

Klivit på bussen

Inne i djurparken

















Spanar på flamingos



Apor

Herr Nilsson

Jättesköldpadda och leguaner



Tar det lite lugnt




Lunch








Mammas troll

Spanar efter fiskar

Kram!

Krokodiler

Krokodilspaning

Titta mamma, en lama!

Lek på gång

Åh vad roligt




Rida häst





Mammas cowboy

Inne på tivolidelen

Hmmm, vad vill jag åka då?


Riktigt kul, tekopparna fick det bli!


Djungeltåget



Fenix har fått en apkompis av farmor


Traktorer!

Mot badet


Baddags

Buspojke













Klubba är gott

Dricka är nödvändigt i värmen


Klubba doppad i vatten


Sitter och läser tidning och väntar på att bussen ska ge sig av hem

Efter 3 minuters bussresa.....

.....så trött

Vaken igen och lite hungrig

Fortfarande lite trött


Cooling




MVC, samtal på dagis och fika

När Embla och jag lämnat Fenix på dagis så gick vi hem och jag plockade undan lite, dammsög, tvättade och plockade ur diskmaskinen. Jag gjorde mig sedan iordning och åkte till MVC.
Lilla hjärtat tickade på som det ska och hon ligger med huvudet neråt men det är fortfarande ruckbart. Jag har gått upp ½kg i vikt vilket då inte är så mycket. Har totalt gått upp 8 kg nu och har lite mindre än fyra veckor kvar till beräknat så dem 15 kilona som jag hoppats på är bara att glömma. Fenix gick jag upp nio kilo med så det blir väl ungefär samma den här gången. Magmåttet är oxå lite litet, om det inte växer på lite mer till nästa besök så kanske vi måste göra ett tillväxtultraljud. Barnmorskan trodde dock inte att det var någon fara för bebisen fyller ut magen så bra. Hon tror dock inte att det är någon stor bebis men vi får se. Barnmorskan sa även at jag själv inte är speciellt stor så om tjejen är lite liten så är det inte konstigt. Det är dock svårt att uppskatta någon storlek på henne ändå, vi får se när hon kommer, hon kanske är en bamse trots att magen är liten. Blodvärdet är fortfarande lågt men lite bättre än förra gången. Blodtryck och blodsocker är kanon och jag mår toppen!
Efter besöket åkte jag hem och åt lunch och sedan tog jag en promenad med Embla innan jag gick ner till dagis för att ha ett utvecklingssamtal. Allt går jättebra, han leker och lär sig massor och dem tycker att det är så roligt att han pratar så mycket. Han lär sig nya ord hela tiden även om dem kanske inte är helt korrekta så förstår man honom väldigt bra. Dem var oxå imponerade av hans styrka, han är jättestark och ska cykla runt på dem största cyklarna och bära på tunga saker. Pappas pojke tror jag!
Efter samtalet så gick vi hem och ut direkt och lekte lite. Halv tre kom Janny och hennes son Kadeem och fikade. Kadeem och Fenix är födda samma datum men det är 17 år mellan dem. Supertrevligt var det! Fenix som inte är blyg någonstans körde med Kadeem och bad honom hämta vatten i hans glas ungefär 20 gånger. När vi fikat klart så gick vi ut och Fenix busade med Kadeem. Daniel hann hem och säga hej till dem innan dem åkte hem.
Vi åt middag och sedan gick vi till farmor och farfar för att kolla lite om morgondagen. Daniel är ledig i två dagar nu så vi ska följa med på en bussresa till Eskilstuna djurpark imorgon. Ska bli roligt!
Nu sover lilleman och Daniel är ute och fixar lite på tomten. Jag ska packa lite för imorgon och sedan hoppa in i duschen!

Fenix fick nya shorts av farmor och farfar

Och en ny tröja


Mamma pysslar vid datorn innan det är dags för mvc

Lillkillen tog på sig sina stövlar och hoppade ner i vagnen i morse och ville till dagis

Lite banan hemma

Gräva

Hämtar posten

Fikar med kadeem

Bara lite smutsig

Fenix får smaka av Kadeem

Bus!

Hej mamma!

Janny har fått blommor av Fenix

Åh......

...hopp.....

....wiieeeee!

Tre generationer Andersson

Lunch i norrtälje

Fenix och jag låg i sängen imorse och hade det jättemysigt. "ysigt" säger han och så kramar han om mig hårt, lilla underbara killen! Jag och Embla lämnade som vanligt Fenix på dagis och sedan gick vi hem. Jag gjorde mig iordning och satt vid datorn en stund innan jag åkte in till norrtälje. Marie-Louise och Gösta hade varit hos Carro på morgonen och fixat fötterna så vid elva var hon klar. Jag mötte Carro på salongen och Daniel kom oxå dit och sedan gick vi tre och åt lunch på G tillsammans, alltid lika trevligt! Efter lunchen åkte Daniel till jobbet och jag och Carro gick in i en skoaffär innan vi skildes åt. Fenix fick ett par sandaler.
Jag åkte sedan och handlade lite frukt för det var det helt slut med här hemma.
När jag kom hem tog jag vagnen och Embla och gick ner till dagis och hämtade upp gullungen, vi gick hem och åt melluis och sedan gick vi ut och lekte tills det var dags för middag. Daniel vart sen idag oxå så Fenix och jag åt ensamma och sedan tog vi med Embla på en promenad. Fenix fick en dusch efter promenaden och han hann träffa pappa några minuter innan han skulle lägga sig. Den trötta lilla killen somnade som en stock!
Daniel ligger i badkret nu och jag ska ta något och äta som vanligt!
Imorgon blir det fullt upp. Först MVC och sedan utvecklingssamtal på dagis. Klockan tre kommer sedan Janny och fikar. Trevligt!

Mys i sängen

Ska vi gå upp nu?

Åh, vad "ysigt"

Mamma fixar vid datorn

Lite fel håll kanske?

Lite förfriskning

Regnbågen bakom vårat hus

Måndag kväll

När vi hämtat Fenix på dagis igår så gick vi hem och åt mellis och efter det gick vi ut och lekte, Fenix älskar ju att leka ute!
Vid halv fem gick vi in och lagade mat, jag och Fenix åt själva då Daniel var tvungen att jobba lite längre. När Daniel sedan kom hem så åt han mat och Fenix satt och höll honom sällskap. Farfar kom förbi lite senare på kvällen och fikade innan Fenix fick hoppa i säng.
Då jag har lite svårt att nå ner till benen och se ordentligt så fick Daniel äran att vaxa mina ben igår, han verkade tycka att det var roligt! Han är snäll han och han var duktig!
För ett tag sedan så beställde jag tre "tavlor" av en tjej, en canvas och två stycken i trä. 1 var till Fenix och dem andra två till lilltjejen. Tavlorna kom igår och var så fina! Ställde upp dem på tavelhyllorna, nu väntar vi bara på att lilltjejen kommer så ska hon få lite kort oxå!

Fenix hos farmor och farfar igår

Hjälper farmor att vattna blommorna

Så där ja!

Djur iaktagna på våran morgonpromenad

Söta lilla humlan

Gulliga paddan

Underbara lilla ormen

Liljekonvalj

Fenix på dagis

Lilltjejens tavla

Oxå lilltjejens tavla

Fenix´s tavla

Fenix´s rum

Lilltjejens rum

Fenix håller pappa sällskap

Gullunge

Mys med mamma

Farfar kom över på fika

Pyjamaspojke

Kvällsmys med pappa

Vaxning av ben

v.36

Då var i vecka 36 och nu är det bara 4 veckor kvar till beräknat, hon kan ju komma tidigare eller senare oxå men om max 6 veckor så ska hon vara hos oss i alla fall.
Hon har blivit en stor tjej nu och ska väga runt 2.8 kg, man märker det när hon tar i och bånglar omkring. Allt går fortfarande som på räls. Jag är hungrig som en varg hela tiden och springer och kissar hela tiden men det hör ju liksom till! I morgon blir det ett nytt besök hos barnmorskan. Då ska vi kolla om järnvärdet har blivit något bättre, ska bli spännande att se vikten och hur magmåttet blivit nu under två veckor. Hoppas det har ökat.
Hur mysigt det än är att ha henne i magen så längtar vi efter henne nu och vill pussa och hålla om henne!

v.36

I går

Kram syster

Puss syster

Veterinären

I morse när vi vaknade så spöregnade det. Fenix och jag mös i sängen och lyssnade på regnet. Vi gick sedan upp och jag åt frukost och Fenix höll mig sällskap. Vi startade tvättmaskinen och hängde lite tvätt. Vi plockade undan lite oxå innan vi klädde på oss och tog en promenad till dagis. Det hade som tur var slutat regna men Fenix fick på sig sina regnkläder i alla fall, han älskar ju alla vattenpölar så han blir genomblöt annars.
Jag och Embla gick hem och gjorde oss i ordning och sedan åkte vi till veterinären i norrtälje. Jag skrapade tandsten på Embla i torsdags och upptäckte då en knöl i tandköttet på henne, jag ringde då till veterinären och bokade en tid.
Dem tror att det är en godartad nybilning men den är ganska så hård så den är lite svår att få bort. Dem tyckte vi skulle avvakta och är det så att den växer på eller att Embla får besvär av den så får vi göra något åt saken då.
Embla tyckte det var helfestligt hos veterinären, man fick godis i väntrummet och det är ju alltid populärt! Hon är så lugn och snäll denna hund så det är aldrig några bekymmer med henne, min underbara vovve!
Nu är vi hemma igen och jag har ätit lunch, snart ska Embla och jag ta en promenad i skogen och sedan gå och hämta Fenix på dagis.

Regnklädseln på!

Oj, vad mycket det luktar

Åh, en godisskål

Jag lägger mig och väntar på min tur

Åh, vad trist att vänta

En underbar dag!

Igår åt vi först frukost och sedan tog vi en promenad ner till båten. Vi tog även en liten premiärtur i båte. Fenix satt i mitt knä och kikiade åt alla håll och kanter. Det var så skönt och varmt trots att det ändå var ganska tidigt på morgonen. Efter båtturen gick vi hem igen och tog en fika hos farmor och farfar innan vi hoppade in i bilen och åkte till en loppis vid kyrkan. Dem hade bara barnsaker men det fanns inte så mycket att titta på.
Vi åkte vidare till kvarnudden där vi fikade. Supermysigt och vädret var underbart! Dem har en sandlåda där som Fenix studsade ner i direkt och började leka.
När vi kom hem åt vi lunch och Fenix fick sova middag. Daniel fixade med staketet här hemma och jag låg ute i solen och läste under tiden. När Fenix vaknat var vi ute och lekte en stund och sedan åkte vi ner med dynor till båten och Fenix passade på att plaska med fötterna i vattnet. När vi kom hem gick vi till farmor och farfar för att äta middag.
Efter middagen åkte jag till mamma och pappa och hämtade upp Embla som åkte med dem till landet i fredags.
När jag kom hem sov Fenix så jag fixade lite med tvätten och plockade undan lite innan jag hoppade in i duschen och sedan sängen.

Hjälper pappa med morgonkaffet

Mammas hjärta

På årets första båttur i morse

Mys

Kapten Fenix


Café kvarnudden

Utsikten

Fika med piggelin på kvarnudden

Mys i solen

Rabarberpaj till mamma!

Lite lek i sandlådan innan vi åkte hem

Ny traktor som farmor hittat på loppis

Tar det lite lugnt

Busfrö

Hjälper pappa med gräsklippningen

Njuter av solen

Badar fötterna

Viktigt att fylla på med vätska i värmen


Landet

Daniel var ute med jobbet igår och var därför väldigt bakis idag. Jag och Fenix gick upp i morse och åt frukost och sedan tog vi en promenad för att låta Daniel sova ifred. När vi kom hem bytte vi om och tog med oss lite saker och åkte till vämlinge. Marie-Louise åkte med oss och Gösta skulle komma lite senare. På vägen stannade vi vid apoteket, Marie-Louise behövde lite saker och jag skulle ha järntabletter, mitt blodvärde är ju lite lågt.
Vi parkerade bilen hos mormor och morfar på landet och gick sedan därifrån till loppisen som en bekant till Marie-Louise hade. Fenix fick lite leksaksbilar, han satt mitt uppe bland alla leksaker när han skulle välja, sötungen!
När vi var klara på loppisen så gick vi alla tillbaka till landet där vi åt lunch och fikade, trevligt och nödvändigt för min hungriga mage! 
Vi begav oss hem vid tre-tiden och vi hann nog inte mer än 3 minuters bilfärd innan lilleman slocknade, så trött! När vi kom hem ställde jag bilen i skuggan och öppnade bildörrarna så han fick fortsätta sova en liten stund till. Efter en halvtimme vaknade han och då åt vi en apelsin och sedan gick vi ut och lekte. Daniel var fortfarande inte pigg och tittade ut först vid fem-tiden. 
Vi åt middag och lilleman fick duscha. Nu sover han så skönt så och Daniel sitter som en zombie i soffan. Jag ska snart hoppa ner i soffan oxå.
Lillemans blåtira var som jag trodde lite värre i morse, det var mer svullet och svullnaden hade förflyttat sig lite neråt så ögonlocket var väldigt svullet. Han verkar dock inte bry sig alls, tålig liten hjälte!

Fina blomman som blommar hemma nu





Väljer bilar

Måste provköra

Nöjd med sitt val

Provleker lite till

Jorå, dem här funkar

Lunch

Bus med morfar

Kex

Myser med mormor

Bus mellan vinbärsbuskarna

Tokunge

Full fart

Trött ängel

Blåtiran

Blåtira

Efter 12½ timmes skönhetssömn vaknade lilleman utvilad i morse. Vi åt frukost och hängde lite tvätt innan vi tog med oss Embla och gick till dagis.
När Embla och jag kom hem igen så plockade jag lite här hemma och dammsög, efter det gick jag och badade Embla. När vi kom hem åt jag lunch och sedan gick jag och Embla ut i solen och hade det så skönt. Jag läste en bko och Embla jobbade på sin solbränna, tokhunden ligger mest på rygg och solar magen!
Daniel ringde vid halv två, då var han på väg hem från jobbet så han hämtade upp Fenix på vägen hem. När grabbarna kom hem så gick vi upp til farmor, farfar och farbror som höll på med vindskivor. Fenix bjöd in sig själv på mellis!
När vi kom hem så gjorde Daniel sig i ordning.
Fenix som är en riktig vilde hade lite för bråttom i trappan på eftermiddagen och snubblade och slog ögonbrynet samt pannan i en stenplatta. Han ser hemsk ut just nu, blåslagen och jättesvullen. Han grät väl i en minut och sedan brydde han sig inte om det alls, han måste ha en väldigt hög smärttröskel. Här om dagen trillade han i brännässlor och sa inte heller något trots att armarna var helt rödprickiga.
Daniel fick skjuts av sin pappa in till norrtälje och jag lastade in Fenix i bilen och körde till mormor och morfar. Mormor hade inte hunnit hem ännu så Fenix stog med morfar på balkongen och kikade efter mormor.
Sjuksköterskan mormor tog sig en titt på Fenix och tyckte inte att vi skulle göra något. Han har ett litet jack i ögonbrynet men vi gör inget åt det, kommer antagligen inte ens synas när det läkt. Man vill ju inte plåga honom med att ge lokalbedövning och sy ett stygn. Han har i alla fall varit pigg och glad som vanligt hela kvällen. Vid halv sju hoppade han ner i sina gummistövlar och hämtade vagnen så vi tog en skön kvällspromenad innan duschen och nattningen.
Lilleman sover nu gott, jag går in och kikar till honom då och då för säkerhets skull. Tror ju inte han fått någon hjärnskakning så som han beter sig men lite extra tillsyn kommer han få under kvällen! Ska bli spännande och se hur lilleman ser ut imorgonbitti, troligtvis ännu värre än idag!
Jag ska nu hoppa ner i soffan med en påse godis och bara ta det lugnt och mysa av alla bebissparkar! Idag är det den 20:e maj och den 20:e juni är hon beräknad, 1 månad kvar!

Skönt att bada!

Soldyrkaren Embla jobbar på sin bränna

Leker uppe hos farmor och farfar

Försöker koppla på sin traktorkärra på pappas bil

Kärran passade bättre på traktorn

Blåslagen men glad kille på väg till mormor och morfar för kontroll


Väntar på att mormor ska komma hem och titta på hans öga

Kikar med morfar ute på balkongen

Torsdag

Medans Fenix var på dagis så fixade jag med dekorationen på lilltjejens dörr, städade och tog en promenad med Embla. Dörren vart himla bra tycker jag. Det passar så bra med texten då det var det första jag skrev i inlägget i december om att jag och Daniel väntade en bebis till, ett litet mirakel! Vårat mirakel! Fenix är självklart oxå vårat mirakel men jag tror inte att en kille uppskattar den texten på sin dörr om några år. 
Eftersom Fenix vaknade så sent i morse så hade han inte velat sova middag på dagis idag. Det kändes lite sent att lägga honom när vi kom hem från dagis oxå så han fick vara vaken. Vi var ute hela eftermiddagen. Daniel kom hem med en ny, begagnad gräsklippare idag. Pappa Daniels nya leksak. Vi åt middag uppe hos farmor och farfar, ärtsoppa och pannkaka, smaskigt! Eftersom Fenix inte sovit något under dagen så var han väldigt trött och fick lägga sig tidigt, han somnade som en stock, tröttmössan!
 Daniel ska hoppa ner i badkret nu och efter det blir det film. Jag börjar bli hungrig igen så jag får väl ta mig något att äta igen!

Lilltjejens nydekorerade dörr

Lek i sandlådan

Plockar blommor

Här vill jag sitta!

Åh, vad skönt

Myser på berget

Kör sten i sin skottkärra

Klipper gräset

Pappas nya leksak

Provsitter med pappa

Hjärtat

Gott med vatten

Lilla bonden

Kopplar på sitt släp

Så där, släpet på plats

Då kör vi!

Middag hos farmor och farfar

Onsdag kväll

I går när jag hämtat Fenix på dagis så gick vi hem och ät mellis, vi gick sedan direkt upp till farmor och farfar. Jag var kvar en liten stund och sedan kramade jag om lilleman och åkte till norrtälje. Jag stannade och köpte med mig godis och dricka innan jag mötte upp Daniel. Vi tog med oss lite mat från McDonalds som vi åt i bilen på väg till vällingby. Vi vart sittandes i köer en stund men vi hann dit med god marginal i alla fall.
Vi hämtade ut biljetterna och straxt där efter kom Lojke, Gunte, Yvonne, Micke och Henkan.
Filmen var bra, inte riktigt lika bra som dem första var men helt okej.
Efter bion följde vi med hem till Lojke och fikade lite innan vi fortsatte hem.
Det hade gått jättebra med Fenix, han hade skött sig. Han sussade så gott i sin säng när vi kom. Han var dock väldigt trött i morse. Jag fick väcka honom tio över åtta för att hinna ge honom frukost och komma iväg till dagis. Han var inte alls sugen på att gå upp då.
Nu har i alla fall jag och Embla lämnat trollet på dagis och han var lika lycklig som vanligt! Jag ska väl städa lite, gå en promenad med embla och förbereda middagen innan det är dags att hämta upp trollet igen.

Sitter i köer på väg till vällingby

Älsklingen hämtar ut biljetterna

Premiärfilmen

Hihi, verkligen ett bra kort!

Något bättre kanske, i alla fall hela ansikten

En trött liten kille nu på morgonen!

Bio

Natten i Fenix´s nya rum gick kanon! Han sov precis som vanligt! Efter våran dagliga morgonpromenad åkte vi till gräddö och handlade lite. När vi kom hem gick vi ut en stund och lekte och sedan gick vi in och åt lunch och vilade middag.
När trollet vaknat förberedde vi maten tillsammans, köttfärslimpa! Han är så duktig att hjälpa till. Vi gick sedan en promenad och när vi kom hem igen så kom även Daniel. Vi åt middag och sedan gick grabbarna ut och klippte gräset medans jag plockade lite inne.
På kvällen gick vi upp till farmor och farfar och fikade. Daniel hjälpte dem med den lilla gräsklipparen och självklart hjälpte även Fenix till. Daniel fortsatte sedan att klippa gräset och jag gick in och duschade lilleman och nattade honom innan jag gick en promenad med Embla.
Fenix har sovit lika gott i natt i nya rummet, jag väckte honom vid halv åtta för att vi skulle hinna äta frukost och göra oss iordning för dagis. Vi åt frukost i sängen båda två, mysigt!
Embla och jag har nu lämnat Fenix på dagis och han vart så glad att få komma dit och leka. Jag har satt igång en tvättmaskin och nu ska jag börja städa lite, ska hinna med en promenad med Embla oxå så hon får bada under dagen. Klockan två ska vi hämta upp Fenix igen och då ska vi hem och äta mellis, sen ska Fenix få vara med farmor och farfar. Jag ska in till norrtälje och hämta upp Daniel. Vi ska till vällingby och gå på bio. Lojke fyller år idag så det några stycken. Vi ska se Pirates of the Caribbean, den sista filmen har premiär idag! Ska försöka hinna med och handla godis och tanka bilen innan jag hämtar upp Daniel oxå.

Snygg morgonfrisyr

Utvilad kille

Får man kliva upp nu?

Full fart i gångarna på ica

Ute med nya skottkärran

Skitig och fin

Förbereder köttfärslimpan

öser upp färsen i formen

Duktig liten kock

På väg till farmor och farfar

Fika hos farmor och farfar

Hjälper pappa med gräsklipparen

Den kanske är lite för stor för lilleman!

Lycklig kille på dagis när jag lämnade honom i morse.

V.35

Den 10:e december förra året skrev jag för första gången om att vi skulle få ett till litet mirakel, nu är vi i vecka 35 och det är bara 5 veckor kvar till beräknat, + - 2 veckor. Tiden har gått så fort, om mindre än två månader har vi våran lilla mirakeldotter hos oss!
Jag har mer och mer sammandragningar och hon trycker väkldigt mot bäckenbotten med jämna mellanrum. I och med att jag inte har speciellt mycket underhudsfett så känner man henne väldigt tydligt, hon ligger med huvudet neråt och lilla rumpan uppåt. Daniel fick känna på huvudet här om dagen. Varken jag eller magen har blivit speciellt stora men jag tror att tjejen är ganska så stor, det känns så när hon tar i och bufflar omkring. Igår kväll låg jag och Daniel tittade på tv och kände på mirakelsparkarna. En stark liten tjej! Min ämnesomsättning och hennes näringsupptag gör att jag är konstant hungrig, jag vaknar tidigt på morgonen och är jättehungrig. När jag äter så håller jag mig på det i ungefär en timme sedan är jag hungrig.
 igen! Är fortfarande konstant kissnödig oxå, hon trycker på blåsan precis hela tiden! Jag mår dock fantastiskt bra och är så lycklig!
 

v.35


Pappa får sig lite sparkar

Myser med vårt lilla mirakel!

Eftermiddagen

När Fenix vaknat efter sin tupplur tog vi en promenad till lågarö brygga för att titta på lite båtar, på vägen hem så stannade vi och tittade på några hästar som Fenix tyckte var helfestliga!
När vi kom hem kom Daniel hem från jobbet, han började ordna med staketet och jag och Fenix lekte lite ute. Vi åt middag och sedan började det spöregna så vi fixade lite på Fenix´s rum. Daniel satte upp den sista listen och vi flyttade in hans säng och lite andra grejer. Allt är inte inne i rummet ännu och vi ska köpa lite fler saker och hänga upp tavlor och så men snart så är det klart!
Fenix sover just nu i sitt nya rum, han somnade som en stock där inne så han verkar trivas!
Nu ska jag hoppa ner i soffan och äta lite! Hungrig som vanligt!

Vid lågarö brygga

Tittar på hästar

Kollar på hästarna

Dem var ju lite kul.....

....eller dem var jätteroliga!

Utelek

Gegga!

Mysigt i sandlådan

Pappa ordnar staket

Hjälpreda

Så duktig

Kör runt med sina bollar i skottkärran

Mys med mamma

Myser i din stol medans mamma och pappa pysslar i rummet

Fenix´s tapetserade garderobsdörrar

Fenix´s fenixfågel

En del av rummet

Lyckotrollet 21 månader!

Idag fyller vårat lilla troll 21 månader, stora killen! Jag vaknade innan Fenix och gick upp och duschade, efter det gjorde jag iordning frukost för att äta i sängen. Precis när jag satt mig i sängen så vaknade lilleman och då var klockan halv åtta. Jag gjorde iordnings hans välling och sedan åt vi frukost tillsammans i sängen.
Vi tog sedan en promenad med Embla och sedan hoppade vi in i bilen och åkte till familjecenter där Fenix fick leka med alla roliga leksaker.Det var rätt mycket föräldrar och barn där idag. Det var en mamma som undrade när jag skulle ha barn, hon trodde att jag hade runt tre, fyra månader kvar, hihi, imorgon är det ju bara 5 veckor kvar. Kan ju inte rå för den lilla magen!  När Fenix lekt av sig en stund så åkte vi vidare till flygfyren och handlade. När vi kom hem åt vi lunch och nu sover lilleman middag. 
När han vaknar ska vi ta en liten promenad med Embla och sedan får vi se hur vädret ser ut, är det uppehåll så får vi nog gå ut och leka en stund.
Ikväll ska vi se om Daniel hinner flytta Fenix´s säng, den måste skruvas isär för att komma ut genom dörren!  

En glad kille i badkret här om dan!

Världens goaste!

Godmorgon mammas 21-månaders kille!

Buspojken påklädd för promenad

Åker bil på familjecenter

Rutschkana!

Mer bilkörning

Alla tittar på lastbilen utanför fönstret

Stor bil

Lastat i småbilar i stora bilen

Gungeligung

Fixar lite med tåg

Kopplar ihop tågen


Så där!

Nu sitter många tåg ihop!


Kollar på fiskarna på flygfyren

Lilla magen idag!

Pysseldag

I går hade vi en hemmadag, Fenix och Daniel var ute och pysslade lite i trädgården, jag tvättade lite och satte upp lilltjejens nya väggdekor. När Fenix sov middag så kom farmor förbi med en skottkärra till Fenix, den lekte han med när han vaknade. Fenix fick sin klocka uppsatt i sitt rum samt hans rullgardin, snart kan ha flytta över i nya rummet!
Vi åt ost- och skinkpaj uppe hos farmor och farfar på kvällen, smaskigt!
Marie-Louise följde med på Emblas kvällspromenad och det gjorde även Fenix. När vi kom tillbaka följde Embla med Marie-Louise ut för att döda mördarsniglar. Jag rensade lite i köksskåpen och Daniel flyttade på Fenix´s tavellist till det nya rummet och satte upp lilltjejens i hennes rum.
När vi nattat Fenix vart det soffan och ishockeyfinalen, den började ju bra men sedan vart det bara pinsamt!

Mys med pappa vid frukostbordet

Torkar av sin stol

Lilltjejens väggdekor

Fått en skottkärra av farmor

På promenad till butiken i södersvik, Fenix håller i Embla

Duktig kille

Provsitter en utemöbel

Fenix´s klocka

Lördag

I går höll Daniel på med båten hela dagen. Fenix och jag åkte in till norrtälje på morgonen och köpte en liten "byrå" som passar till hallmöbel, vi passade även på att lämna tillbaka Fenix´s sandaler som inte passade. När vi kom hem så åt vi lunch och sedan fick Fenix vila en stund. Jag monterade ihop möbeln som vi köpt under tiden.
När lilleman vaknade så gick vi ut och busade, det var lite småkallt, hoppas värmen och solen kommer tillbaka snart! Fenix gick efter en stund upp till farmor och farfar och letade efter katterna, vi vart inbjudna på fika och farfars bror med fru kom oxå förbi och fikade.
När vi kom hem igen så lagade vi middag, Daniel åt snabbt med oss och försvann sedan igen. 
Det vart lite inomhuslek innan vi jag och Fenix tog en promenad med Embla, när vi kom hem fick han duscha och sedan hoppa i säng!
 
Gott med lunch

Inspekterar gräsklipparen

Glad kille på sin älskade cykel

Hej, hej mamma!

Plockar blommor

Vad vill du?

Tar en pause

Fina killen

Mammas hjärta

Kul att dra barnvagn

Lastar i grus i vagnen

Bra sittplats?

Här var det nog bättre

Farmor kom och höll sällskap

Fika hos famor och farfar där farfars bror Bengt med fru oxå var

Läser jordbruksaktuellt

Provsitter nya hallmöbeln

Fredag den 13:e

I går efter våran morgonpromenad åkte vi till gräddö och handlade lite, Fenix for runt med sin lilla kundvagn och plockade i både det ena och det andra!
När vi kom hem så började vi baka, det vart två olika sortes muffins. Fenix älskar att baka, inte för att jag vet vad vi ska göra av alla muffins då vi aldrig fikar men men.....vi får väl börja bjuda över massa fikagäster. Fenix äter inget annat än rån, mariekex och bullar, han vill inte smaka något annat. Efter baket vart det lunch och sedan sovstund. Medans Fenix sov plockade jag undan lite här hemma och bäddade rent sängarna. 
Halv två väckte jag lilleman och vi begav oss till norrtälje. Vi mötte farmor vid jysk. Vi fick med oss en svart hallmöbel denna gång och en rullgaqrdin till Fenix´s rum. Efter det åkte vi ner på vårmarknaden. Farmor och Fenix tog lite lotter och vann lite saker. Sedan gick vi ett varv, jag köpte två t-shirtar till Fenix och två olika sortes chokladbollar till mig!
Fenix var så intresserad av flygplanskarusellen och jag frågade honom flera gånger om han ville åka men han skakade bara på huvudet men kunde inte släppa flygplanen med blicken. Till slut lyfte jag upp honom ur vagnen och så köpte vi en biljett i alla fall, han var lite rädd när vi hoppade ner i planet och kramade om mig hårt men när vi väl började åka så tyckte han det var jättekul! Så modig och duktig kille! 
Innan vi åkte hem handlade vi med oss mat hem till alla, Fenix fick en klubba medans vi väntade, första klubban någonsin och den var riktig god tyckte han!
Efter maten gick jag och Fenix ut i regnet, han är ju så förtjust i att vara ute när det är blött, massa vatten och gegga att hålla på i!
På kvällen när Fenix somnat monterade jag hallmöbeln och efter det åt jag mina chokladbollar! 

Behöver vi mjölk tro?

Full fart

Höger eller vänster?

Chokladen måste provsmakas innan den handlas så man vet att den duger

Full fart igen

Bakmargarin behövs om man ska baka

Mjöl!

Det här var skoj!

Oj, kladd på handen

Kan man ha en sötare hjälpreda?

Dubbla chokladmuffins och apelsin-och chokladmuffins!

Smask!

På tivolidelen av marknaden

Titta, en stor kisse

Glad kille har fått vinst på sin lott

Här flög jag och Fenix flygplan

Färdigåkt!

Så duktig och modig liten kille!

Fått en klubba i väntan på maten

Smaskigt!

Vad har vi i tunnan då?

Intressant

Utomhus lek i regnet är inte dumt alls, det finns massa skoj vatten att hålla på med!

Gullunge!

Ute och kör på geggamoja

Fenix´s tröjor

Mitt kvällsgodis från marknaden!

Mvc mm.

Det gick fint på MVC, det är så mysigt att lyssna på lilltjejens hjärtaljud, dem tickar på för fullt, 132 slag i minuten. Blodtrycket såg fint ut och idag struntade vi i att ta blodsocker- och Hb-värdet, vi gör det nästa gång igen det vill säga om två veckor. Vikten var ju inte så imponerande, sedan sist, alltså under tre veckor har jag ökat 0.5 kg. Har nu totalt gått upp 7.5 kg och har lite mindre än 6 veckor kvar. Symfys-fundus måttet (magens mått)  var lite litet men ändå inom ramarna. I början låg jag precis på strecket, förra gången hade det dalat lite och nu lite till. Jag kan ju liksom inte äta mycket mer än jag gör. Barnmorskan sa i alla fall att det inte var någon fara, bara för att magmåttet inte är så stort så behöver inte det betyda att tjejen är liten. Hon är nog normalstor, vissa har större och andra mindre magar,
Som sagt 2 vekor till nästa besök nu!
Efter MVC åkte jag till intersport där jag fick byta mina skor, skönt! Nu har jag ett par nya igen! Hallmöbeln jag skulle titta på fanns inte i svart utan bara vit så vi avvaktar en stund.
Jag hittade i alla fall en vit tavellist till tjejens rum och garderobshandtag till Fenix´s rum. Jag hittade dock inga roliga fotoramar så det avvaktar jag oxå med!
Jag mötte sedan upp Daniel vid S/S Norrtälje där vi åt lunch. Dem har buffé, jag tog laxpudding och Daniel åt soppa och pannkaka. Det var så skönt att sitta ute på däck i solen och njuta av maten! Lite kladdkaka fick man till efterrätt oxå!
På vägen hem stannade jag och tittade på sandaler till Fenix, hittade ett par som jag köpte men när vi kom hem och provade dem så satt dem inte bra! Får byta dem imorgon.
När jag kom hem tog jag med Embla till dagis och hämtade upp lilleman och sedan vart det utelek hemma tills pappa Daniel kom hem och då åt vi middag. Nu är grabbarna uppe i Cecilias gamla hus, Anders är där och snickrar lite.
Jag ska snart ta en sväng med Embla och sedan ta det lugnt i soffan.


Lunch på S/S norrtälje med älsklingen

Utsikt





Efterrätt

Fenix klappar syster

Puss syster


Klipper gräset

Skönt i solen

Glad kille

Full fart genom jordhögen

Tar genvägen genom staketet

Snart över

Så där!


Snott en påse bullar ur frysen hos Cecilia!

Nya garderobshandtag

Fullt upp

Embla och jag har precis lämnat lilleman på dagis. Det åskade och regnade när vi gick men innan vi hann fram var det strålande sol igen och jättevarmt, hur svårt som helst att klä ungen idag. Han fick ha galonbyxor och stövlar men slapp jackan då det slutat regnat och var så varmt!
Om en stund ska jag in till norrtälje. Ska fixa lite där, har gjort en liten lista då jag har världens sämsta minne, jag kommer verkligen inte ihåg någonting så en lista är ett måste! 
Först ska jag till MVC på besök, mysigt! Efter det ska jag äta lunch med Daniel, även det mysigt!
Sen ska jag gå och klaga på mina skor som jag köpte för några veckor sedan, fodret i dem har gått sönder så jag ska se om jag kan f¨ett par nya. För en gångs skull har jag kvar kvittot så jag ska göra ett försök i alla fall. Ska även kika efter en hallmöbel, handdtag till Fenix´s garderob, en tavellist till lilltjejens rum, eventuellt fotoramar, vi får se om jag hittar några roliga. Ska även kolla på sandaler till Fenix.

Mys med välling i mammas och pappa säng

Så mysigt att man nästan somnar om

Dagens to-do-list!

Ännu ett strandbesök

Efter dagis åkte vi ner till stranden idag igen. Fenix älskar att vara där och vädret kan ju inte vara bättre. Idag fick ha på sig sin UV-dräkt. Solskyddsfaktor är ju bra med så mycket som han plaskar i vattnet och geggar runt i sanden så är den snart borta.
Idag körde det förbi några båtar, det tyckte lillkillen var jätteroligt! Vi får se om Daniel får i båten till helgen, han har pratat om det, då ska Fenix få åka.
När Daniel kom hem åt vi middag och sedan var vi hos farmor och farfar på en snabbfika. Medan jag gick med Embla så klippte grabbarna gräset.
Jag har precis duschat lilleman och stoppat honom i säng, nu är det min tur att duscha och sedan titta på Grey´s anatomy!

Nyväckt liten kille

UV-dräkten är framplockad för året

Gullunge

Traktorn är självklart med

Titta, en båt!

Hämtar vatten

Det här var skoj!

Pysslar lite

Myser i solen

Viktigt att fylla på med vätska i värmen

En blomma.....

Yes, jag fick tag i den!

Mer blommor

Kratta lite

Kollar Emblas tassar

Glad kille

Flinpelle

Klipper gräs med pappa

Så duktiga

Stranden

I går när jag lämnat Fenix på dagis så gick jag och badade Embla, det var så varmt och skönt. När vi kom hem vart det lite lunch och sedan gick jag ut i solen i läste, härligt!
Halv två började jag packa lite saker och klockan två hämtade vi upp Fenix på dagis, vi åkte då direkt ner till stranden. Fenix gick rätt ut i vattnet med sina leksaer och plaskade och hade hur skoj som helst. Han kladdade med geggamoja och var aldeles stormförtjust i tillvaron. Man fick ju kladda och gegga hur mycket man ville med sand och vatten! Vi hade en liten fruktstund och Fenix fick sin favoritfrukt, apelsin!
Vi hade en underbar stund på stranden. När vi kom hem slappade vi i soffan en stund och sedan började vi laga mat. Mikael åt oxå här. Efter middagen ordnade Daniel med grinden till staketet och jag och Fenix var ute och gick en sväng, ja alltså, jag gick och Fenix cyklade.
Fenix var trött på kvällen och han fick ta en skön dusch innan han hoppade i säng. Daniel gick upp och målade på båten och jag tog det lugnt i soffan.
Idag hade vi mysmorgon som vanligt, jag fick väcka Fenix halv åtta då han tydligen ville ha sovmorgon idag. Jag och Embla gick och lämnade Fenix på dagis. När vi kom till dagis såg vi att dem höll på och sopa grus och blad utanför dagis och det var Carina och Tina som höll på med det. Det vart en liten pratstund, trevligt!
Jag ska snart ta en till promenad så Embla får bada en sväng, hon älskar verkligen det! Ska förbereda middagen oxå så Fenix och jag bara kan mysa efter dagis. Jag kommer nog placera mig ute en stund oxå och fortsätta läsa min bok.

Sommarvärme


Kör traktor nere på stranden

Bär vatten

Sittpause i vattnet

Jippie, det här var skoj!

Apelsin är gott att äta i solen

Så gott!

Mer lek

Gegga!

Snygging!

Så himla härligt man kan ha det!

På äventyr

Badkompisar

Tar det lugnt i soffan efter strandbesöket

Lite arbete i trädgården

Mys med pappa

Så mysigt!

Mina hjärtan!

V.34

Vecka 34 och nu är det bara 6 veckor kvar till beräknat. Konstigt nog känns foglossningen bättre nu igen, inte för att den har varit något större problem då jag mest bara känt av den efter vila och sedan har det värmt ur liksom. Nu verkar det vara lindrigare som sagt, konstigt!
Sammandragningarnarna blir tätare och kraftigare och tjejens bök blir oxå kraftigare, man märker att hon är stor tjej nu. Hon ska ju öka ungefär 200 gram i veckan så det är klart att magen växer och att hon bånglar runt kraftigare. Hon sparkar fortfarande inget under revbenen så hon påminner väldigt mycket om Fenix på så vis. Hon ligger med ben och armar mot min högra sida, det är där dem flesta rörelserna är och Fenix låg oxå precis så. Hon har även hicka ganska ofta precis som sin äldre bror hade i magen.
Jag mår toppen och som sagt, inga bekymmer alls kroppsligt, ja det är klart att man inte är så smidig att få på sig strumpor och skor men det är ju inte så konstigt med denna kalaskula.
På torsdag ska jag till barnmorskan, med tanke på att bebisen ska öka mycket i vikt nu så borde jag faktiskt ha gått upp lite mer än sist i alla fall, hoppas verkligen det!

v.34

Igår fick magen lite sol på sig!






Måndag 9:e maj

I går var Fenix ledig från dagis så vi hade en underbar dag ute i solen. Vi tog som vanligt en morgonpromenad med Embla och sedan var det utelek som gällde. Fenix sov middag i tre timmar och då passade jag på att mysa i solen med en bok, hur skönt som helst.
När Daniel kom hem vart det tacomiddag och sedan kom Mikael hit och pojkarna började snickra staket igen, Fenix hjälpte självklart till!
Vi bestämde att vi skulle kika på hallmöbel på torsdag istället.
Idag ska Fenix till dagis några timmar och leka med sina små kamrater, jag ska vara hemma och ta det lugnt och bara njuta av det vackra vädret som verkar hålla i sig!

Morgonpromenad

Glad kille i solen

Cykeltur

Gullunge

Trädgårdsmästaren

Lastar sin dumper med sten

Så underbar!

Apelsin är gott

Tryck in så mycket det går!

Grävmaskinisten

En tur på snigeln

Hjälper till att bygga staket

Bröderna

Mer snickarhjälp

Lilla arbetsledaren sitter mitt upp i allt och ser till att det går rätt till

Söndagen, firande av Carina!

I söndags fortsatte grabbarna att måla och snickra här hemma. Jag och Fenix busade ute i solen och tog en promenad under tiden. Efter lunchen fick Fenix vila en stund och efter det åkte vi till Kallhäll för att fira Carina som fyllt år! Det bjöds på jättegod tårta och kakor! Efter fikat gick vi alla ut till lekparken och Fenix fick busa av sig ordentligt. Lilla söta Elvira satt och plockade med grässtrån, så himla sött! Vid halv fem begav vi oss hemmåt, vi åkte förbi landet och hämta upp mamma på vägen. Pappa hade åkt till farmor och mamma ville vara kvar en stund till på landet så skjutsade vi hem henne istället.
På vägen hem köpte vi med oss mat.
Kvällen blev lugn med mys i soffan.
Carina, hjärtat, jag har inte glömt bort, ska maila över alla bilder till dig! Puss och tack för en superdag!


Morgonpromenad till stranden


Kollar igenom lilla Elviras leksakslåda

Nyvaken liten tjej

Lite förfriskning

I lekparken

Wiiiie!

Grabbarna busar av sig

Lek i sandlådan

Bilkörning

Jag och Carina har det skönt i solen

Elvira åker rutschkana för första gången

Så duktig liten tjej

Gullunge!

Fina Elvira

Vildbattingen

Skönt i solen

Fina tjejen!

Uppdatering

Tyvärr så vill inte datorn ladda upp några bilder för tillfället så därför blir det inga uppdateringar nu.
Idag är det måndag i alla fall och gullungen är ledig från dagis. Vi ska snart ta en solig promenad med Embla och sedan hem och busa ute.
I eftermiddag ska vi åka in till norrtälje och möta upp Daniel och titta på en förvaringsmöbel/bänk att ha i hallen. Kan vara skönt att kunna sitta ner när man tar på sig skorna.
Bilderna kommer så fort det vill fungera igen!

Lördagen

På lördag förmiddag så åkte jag och Fenix ut på landet och hälsade på mormor och morfar, Daniel var kvar hemma och snickrade och målade staket. Vi stannde på vägen till landet och köpte lite nya blommor hem samt blomkrukor till Fenix och lilltjejen. Hos mormor och morfar vart det lite lek ute och sedan en promenad innan fikat, sen åkte vi hem igen så Fenix fick sova middag hemma. Han hann äta lunch innan han somnade oxå!
Medans Fenix sov satt jag ute i solen och tittade på Daniel och Mikael som snickrade staket, ska bli så skönt att få baksidan instängd så man slipper jaga efter Fenix hela tiden. Grabbarna satte även upp foder runt Fenix´s dörr i hans rum. Jag ställde in och la i en filt i Daniels gamla stol och ställde in den i Fenix´s rum. Han älskade stolen! Istället för att den bara stod och skräpade i gäststugan så kunde ju lika gärna Fenix ha den.
Vi åt middag hos Marie-Louise på kvällen. Pojkarna åt kött och vi tjejer lax. Till efterrätt åt vi paj, smaskigt! Fenix fick en dammvippa som han slöpade runt på mest hela kvällen, gullungen!


Äter lite skinka hos mormor och morfar

Får smörgås av morfar

Skrapar triss med mormor

Blommor!

Ute och går med Embla

Fina killen

Päron är gott

Staketbygge

Staketet åt ena hållet är färdigt!

Lilltjejens blomma

En av våra blommor

Middag hos farmor och farfar

Vatten i finglas!

Efterrätt

Hmmm, vad är det här för lucka


Åka skottkärra är skoj

Sår gräs med pappa

Så duktig

Hälsar på fåren

Nya mysstolen

Gullungen!

Fredagen

På fredagen var det fint väder och jag och Fenix tog en längre promenad på morgonen. Fenix hjälpte mig att göra en cheesecake som skulle vara frusen när vi kom hem igen. Daniels familj skulle nämligen komma över på middag på kvällen.
Vi åkte sedan in och handlade lite på flygfyren och hälsade på pappa Daniel!
När vi kom hem var det lunch och sedan sovstund. Jag förberedde portersteken och potatisen till kvällen. Gjorde även en passionfrukt- och apelsinsås att ha till cheesecaken. 
När Daniel kom hem fixade han lite här hemma med att köra jord och så gräs.
Klockan sex kom familjen Andersson och åt porterstek med potatis och sås samt en frozen cheesecake med passionfrukt-och apelsinsås till.  Det vart en trevlig och god middag.


Mammas mästerkock!

1 dl!

Hälsar på pappa på jobbet

Sitter och väntar på middagssällskapet

Busunge

Ficktjuv

Porterstek

Cheesecake

Läser bok med farbror

Far och son

Glass är mycket godare än cheesecake!

Efterrättsdags!

Bjuder pappa på dricka

Nu vill jag ha resten för mig själv

VI fick fina blommor av middagsgästerna


Utkast: Maj 5, 2011

I går tvättade jag alla bebiskläder i storlek 50-56, bebissängkläder och filtar, skönt att ha det klart när lilltjejen kommer!
Jag och Embla hann med en promenad i skogen innan vi gick ner och hämtade Fenix på dagis, det vart ett kärt återseende mellan hund och barn! Dem är så söta, Embla pussar och Fenix skrattar!
Vi åt mellis när vi kom hem och hängde sedan lite tvätt mm.
När Daniel kom hem åt vi middag och sedan åkte vi in till norrtälje. Daniel hade tid för fotvård hos Carro och jag och Fenix följde med honom dit och passade på att hälsa på Carro. Jag och Fenix fortsatte till H&M där vi köpte två par shorts till honom. När vi var klara där gick vi in på kryddan och handlade och sedan gick vi upp till mormor och morfar och väntade på att Daniel skulle bli klar.
Fenix vart glad att komma dit och vart bjuden på gurka som han älskar, han hjälpte även till att städa lite innan Daniel dök upp och vi åkte hem. Jag gick ut med Embla och sedan nattade vi Fenix tillsammans!
Daniel gick upp på logen och fixade lite med båten på kvällen och jag hoppade ner i sängen och läste, skönt att få lägga sig tidigt.

Kärt återseende efter dagis

Polarna håller span tillsammans!


Älsklingen sitter i fotbad

Solen tittade fram en stund och då slapp Fenix mössan

Mormor och morfar bor på 4:an

Massa smaskigt på bänken

Gurka!

Smaskigt

Törstig

Dammvippan i skurhinken går ju bra det med!

Förberedelse inför tjejens ankomst!

Morgonmys i sängen och sedan frukost! Det är så skönt att vara ledig så man kan mysa på morgonen och inte stressa iväg. Fenix fick syn på Molly, farmor och farfars kisse, utanför fönstret idag. Han hämtade då genast en stol och klättrade upp för att kika, han är en liten apa!
Efter frukosten klädde vi på oss och gick till dagis, Fenix satt med ett leende på läpparna hela tiden, han älskar verkligen dagis, det är så skönt!
På vägen hem började det regna, trist, men nu är det uppehåll igen.
Jag har precis letat fram lite av Fenix´s bebiskläder, lakan, sängkläder och filtar som lilltjejen ska få ha. Självklart får hon lite nytt oxå men lite kan hon faktiskt ärva, sakerna är ju knappt använda då dem växer så himla fort! Just nu är tvättmaskinen i full gång, sakerna är i sig tvättatde innan vi stoppade undan dem men det känns fräschare att tvätta upp dem en gång till, dem har ju legat i lådor fram tills nu.
Det blir nog ett par maskiner till och sedan ska jag ta Embla på en promenad innan vi ska hämta upp Fenixen på dagis.

Morgonmys

Lilleman har dragit fram stolen och klättrat upp för att se kissen som ligger utanför på bordet

Där är den!

Gullunge


Mammas finaste med strålande morgonhumör på väg till dagis


Finaste killen!

4:e Maj

Medans Fenix var på dagis igår så passade jag på att rensa bland hans kläder och flytta över dem in till hans nya rum. Lilltjejens kläder har nu flyttat in i Fenix´s gamla rum. Skönt att få lite ordning.
Embla och jag hann med en promenad oxå innan jag hämtade upp Fenix på dagis. Det regnade igen så vi var inne på eftermiddagen och lagade mat. Tusen och en natt-biffar med potatis och majssås. Vi fick en bok med recept som passar både barn och vuxna av min bror och hans tjej i julklapp så nu ska det testas lite! Det vart kanongott!
På kvällen gick vi upp till farnmor och farfar med måtten på tjejens täcke, Marie-Louise ska sy sängkläder till henne. Hon fick en liten body och ett par byxor och Fenix fick ett par skor! Vi fikade innan vi gick därifrån oxå, Daniel och Fenix åkte iväg till gräddö för att lämna en bensintank och jag plockade ner alla julgardiner i en kartong, känns så onödigt att dem ska ta upp en halv garderob när dem används några veckor om året. Daniel satte uppFenix´s gardinstån när han kom tillbaka så nu är det bara att stryka och sätta upp gardiner.
På kvällen vart det lite godis och Grey´s anatmony i soffan.

Tar på sig stövlarna på dagis

Nu vart det rätt fot!

Lite mellis, päron är favoriten

Hur ska jag få upp lådan?

Den är kul att sitta på i alla fall!

Tror inte det är meningen att Fenix ska lasta sig själv i sin lastbil men det går ju det med

Pysslar lite vid sitt bord

Trollunge

Så glad

Läser

Tjejens body

Nya skor till Fenixen

Hjälper mamma att plocka ner julgardinerna

Jaha....

Mysigt!

Nya sovplatsen

Va, sitter jag i vägen?

Lilla busungen

Gårdagen

I går när Fenix var på dagis så flyttade jag ner våra sängkläder från garderoben uppe till en här nerre i stället. Fenix ska ju ha rummet där uppe nu så då måste han få lite plats i garderoberna oxå. Fenix kläder ska få flytta in i hans nya garderober och lilltjejens ska flytta in i Fenix nuvarande rum.
Embla och jag gick en promenad i skogen men när det var dags att hämta lilleman på dagis så var jag trött på allt regn jag gått i så jag tog faktiskt bilen. Fenix var överlycklig över alla vattenpölar som kommit med regnet och skulle plaska hejvilt i precis varenda en fram till bilen.
Eftermiddagen spenderade vi inne då det var kallt och regnade. När Daniel kom hem åt vi middag, couscous och kyckling, ja eller jag åt lax. Efter middagen åkte jag, Fenix och Embla ut till mormor och morfar på landet där det vart en snabbvisit. Jag skulle bara hjälpa dem med att raka katten, han är så tovig. Efter det åkte vi hem och då var farmor här. Fenix fick en jättestor lastbil, en t-shirt och ett par byxor. Lilltjejen fick två klänningar och ett par byxor, tack snälla!
Jag och Marie-Louise tog en promenad med Embla medans grabbarna hoppade ner i badkret. Fenix somnade gott på kvällen och jag och Daniel vek lite lakan och slöade sedan i soffan.
Nu är Fenix på dagis igen, det var uppehåll när vi gick dit men Embla och jag fick regn på oss när vi gick hem igen och kallt är det! Fenix fick i alla fall vara ute på dagis idag till hans stora förtjusning! Klockan två hämtar vi upp honom igen.

Embla på promenad

Vatten!

Måste peta lite

Titta vad jag hittade i vattenpölen

Gullunge

Ska vi ringa?

Läser om traktorer

Fenix mitt uppe i vitsipporna hos mormor och morfar på landet

Nya lastbilen



Lasta bollen
Nya klänningar





Små byxor

Fenix´s fina t-shirt

Snö igen!

Jag vaknade som vanligt runt halv sju i morse men låg kvar tills Fenix vaknade runt kvart över sju. Han ropade då "älling, älliing" från sitt rum. Hihi, sötnosen, lika hungrig som sin mor på morgonen. Jag gick upp och gjorde hans välling och sedan bäddade vi ner oss i sängen och tittade på snön som vräkte ner utanför fönstret. Vi trotsade snöflingorna och gick ner till dagis, hade varit skönt att ta bilen idag men Embla måste ju ändå ut på sin promenad så det var bara att gå.
Fenix vart jätteglad när vi gick in på dagis, han gick rakt fram till två små tjejer och kramade dem, lilla tjejtjusaren!
Klockan två ska jag hämta honom så nu blir det lite plock här hemma och kanske förbereda middagen lite.

Sötaste sängsällskapet!

Gullungen vill hålla på och pyssla med min hand medan han dricker vällingen

Snö

Glad och ordentligt påklädd kille på väg till dagis

V.33

33 fullgågna veckor har passerat nu. Mer hungrig, mer kissnödig och mer sammandragningar, precis som det ska vara! Jag håller mig knappt mätt i en timme när jag ätit, lilltjejen måste verkligen suga åt sig massor, hon kommer säkert vara en stor, liten klump när hon tittar ut!
Nästa torsdag ska jag till MVC igen. Så som jag äter så hoppas jag verkligen att jag ökat mer i vikt nu.
Lilltjejen verkar må bra, hon bökar omkring som bara den där inne och nu har hon hicka ganska ofta, så gulligt! Nu är det inte långt kvar tills vi får hålla henne och snusa i oss den underbara bebisdoften!



 
V.33

2:a maj, kundvagnsrally

Idag var Fenix ledig från dagis och hemma med mig. Tisdag, onsdag och torsdag kommer han vara på dagis sina fem timmar om dagen och leka av sig!
Jag vaknade halv sju och var jättehungrig, Fenix sov fortfarande så jag låg kvar i sängen i väntade på att han skulle vakna. Tjugo över sju slog han upp sina vackra blå!
Efter frukost och morgonpromenad åkte vi till gräddö och postade två brev och handlade lite, Fenix fick en egen kundvagn som han körde rally med i butiken, tur att det inte är så mycket folk där på dagarna! Tydligen så tycker han att vi har för lite sås här hemma då han stannade vid just såsen och öste ner ett 30-tal förpackningar, busen!
Han älskade verkligen vagnen och hade mer än gärna tagit med den hem!
När vi kom hem var vi ute en stund, det var soligt men vädigt kallt. Vi åt sedan lunch och Fenix sov middag medans jag pysslade lite här hemma med det vanliga.
Efter mellis vart det en hundpromenad till och sedan in i värmen.
Vi förberedde maten så den var nästan klar när Daniel kom hem, Rotfruktsgratäng och lövbiff!
Resten av kvällen slöade vi bara, Fenix var dock pigg och tog på sig sina stövlar och mössar och klättrade ner i vagnen, han fick då följa med på Emblas kvällstur oxå, verkade som om han hade bestämt sig för det.
Nu sover plutten och jag ska hoppa ner i soffan och få mina fötter masserade!

Försöker gömma sig under brevlådan


Här går det undan


Massa sås ska vi ha!

Så duktig!

Skönt men lite kyligt i solen

Lånar pappas spade


Fenix tittar på Per Moberg som gör efterrätt av Fenix´s favoritfrukt, päron!

Två busar!

1:a Maj

Fmiljen tog en skön morgonpromenad tillsammans efter frukosten, efter det gick vi upp till farmor och farfar för att höra när farmor skulle in till stan, Daniel och Fenix fikade lite men jag var mätt!
Vi åkte alla in till norrtälje där det var marknad men det var väldigt några tält med saker. Fick i alla fall tag i strumpor till lilleman och Marie-Louise hittade lite kläder till Cecilia.
Efter det åkte vi och handlade på Willys och sedan vart det en sväng till jysk oxå, vi köpte några småsaker och Marie-Louise köpte en utemöbel till Cecilia. Vi åt lunch tillsammans och sedan skulle Daniel och Marie-Louise åka och hälsa på Cecila men jag och Fenix åkte hem med maten. Vi packade upp och Fenix fick gå och sova middag.
När Daniel kom hem igen så satte han upp lister i Fenix´s rum och efter det gick vi alla ut. Mikael kom över en sväng och hjälpte till med staketet, jag och Fenix busade under tiden. Det har flyttat får till hagen brevid oss nu så Fenix hade fullt upp större av tiden där!
Senare på eftermiddagen åkte jag och Fenix med på traktorkärran ut i skogen, Daniel skulle kasta lite sly och sånt. Fenix tyckte det var jätteroligt!
När vi kom hem åt vi middag och jag åkte sedan in till mamma och pappa och hämtade upp Embla, när jag kom hem igen så la vi Fenix och sedan vart det bara en lugn kväll i soffan!



Morgonmys

På väg till marknad

Daniel kikar lite

Fått en traktortidning på Willys

Smakar på pappas bubbelvatten

Oj, vad det kittlas på läpparna

Dricker ur sitt nya glas som han fick på jysk

Glad kille

Nya grannar!

Kom hit då fåren!

Nu kommer dem!

Mysigt!

Daniel och Mikael pysslar med staketet

Skönt men lite kallt i solen

Brunch

På fredag kvällen bakade jag bröd som jäsa i kylen över natten och som vi gräddade på morgonen, gott med nybakat på morgonen! Jag hade gjort en stor sats med bröd och en sallad oxå eftersom jag skulle till Stockholm på brunch.
Jag åkte med bilen in till norrtälje och tog sedan bussen till tekniska, därifrån vart det tunnelbana till t-centralen där jag hoppade på pendeln till farsta strand. Jag mötte upp Carina på pendeln.
När vi kom fram till Elin i farsta strand så fixade vi i ordning all mat, Julia kom oxå! Oj, vad med mat! Nypressad apelsinjuice, två sorters smoothie, youghurt med jordgubbar, äggröra, korv, tre olika sortes sallad,tortillabröd med någon potatismassa och ost mellan, bröd, amerikanska pannkakor, fruktsallad och cheesecake! Allt var supergott och oj, vad mätta vi vart! Tror att vi åt konstant i tre timmar med lite prat i mellan såklart! Det var så mysigt och trevligt! Julia behövde åka lite tidigare men jag och Carina stannade kvar en stund till innan det var dags att ge sig hem igen. Tack alla för en superbrunch!
När jag kom hem var Daniel och Fenix hos farmor och farfar och åt så jag gick dit och fick lite mat till, hihi!
Kvällen vart lugn, man var rätt slut efter all mat!
Henkan hade varit här på dagen oxå och gjort klart i Fenix´s rum, det blir så himla fint, nu är det golv och taklister kvar, tar kort på rummet när det är färdigt! 

Magen!

Nybakat bröd till frukost

Stadshuset, här jobbade jag och Carina en sommar!


Lite fix i köket










Ymer

Så gott!

Smoothie

Jordgubbar och youghurt

Amerikanska pannkakor och fruktsallad

Cheesecake



Elin och Julia

Carina, Elin och Julia


Jag, Carina och Julia

Hemma och myser med lilla hjärtat!

Fredag

Fredagen startade som alla andra dagar med mys i sängen, vi gick sedan upp och åt frukost. Efter det tog vi en promenad ner till badplatsen. Det var så skönt i solen men Fenix är så envis och han älskar sin mössa så den ville han inte ta av trots värmen, rolig unge! När vi kom hem från promenaden så hade Daniel kommit hem igen, det var någon maskin på jobbet som hade gått sönder så han inte kunde fortsätta och fick då komma hem istället, roligt för mig och Fenix!
Daniel satte foder runt Fenix´s fönster och fortsatte med staketet ute. På kvällen grillade vi och farmor kom förbi med ett tält till Fenix som han tyckte var jätteroligt! Innan middagen var jag in till norrtälje och lämnade Embla hos mamma och pappa som ska ha henne under helgen!

Mys i sängen

Läser tidningen till frukosten

Intressant

Smörgås

Nere vid stranden

Lite mellis

Hjälper pappa med staketet

Åka bilkärra är skoj

Hälsar på hästarna

Grabbarna grillar

Nya tältet

Jaha....

...det här var ju skoj!

Krypa, krypa!

Tittut!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0