Måndag

I går åkte Daniel iväg till jobbet som vanligt. Runt åtta pratade vi i telefon och då var det fel på borrvagnen så dem hade inte kunna göra några hål för Daniel att ladda och spränga. Han skulle då få åka vidare till gräddö på ett annat jobb. Han stannade och handlade färskt bröd och kom hem hit och åt frukost med oss innan han åkte vidare vid halv tio. Klockan elva var han tillbaka hemma igen, då var det något stul på den platsen oxå så han fick bli kvar hemma, mysigt!
Daniel pysslade med lite småfix innan vi tog en skön vinterpromenad med barn och pulkor. Solen sken och det var ganska så varmt om man jämför med hur det var tidigare på morgonen.
När vi gått klart gick vi hem till famor. Vi fick fika, Fenix ville inte ha något utan ville vara kvar ute och skotta snö! Corona fick en mysdress och en kofta av farmor, tack snälla!
Daniel tog sedan en liten sväng till norrtälje för att fixa en sak på jobbet och Fenix ville vara kvar hos famor en stund. Corona somnade helt utslagen när jag kom hem med henne efter pulkaturen och fikat. 
Daniel köpte med sig pizza hem på kvällen, smaskigt! 
Idag på morgonen har jag plockat lite här hemma och tvättat. Jag har lämnat Fenix på dagis vilket inte var så populärt, han ville hellre vara med mamma! Hoppas det går över snart, det är hjärtskärande att lämna honom!
Corona vilar nu och jag sitter nerbäddad i sängen med datorn i mitt knä. Tycker att det är så kallt, jag är verkligen inte gjord för kyla. I och för sig har jag nästan inget underhudsfett men att frysa på det här viset kan ju inte vara normalt! 
I söndags när jag hämtade Embla så var jag ju ensam i bilen så då hade jag på högsta värmen i bilen vilket är 30 grader, stolsvärmen hade jag på max, jag var klädd i dunjacka, mössa och vantar och ändå tyckte jag inte att det var varmt, märkligt!
 
 


Pulkatur







Får hjälp att dra Corona i uppförsbacken

Drar lillasyster







Pulkan full med snö



Smaskig vante



Skottar hos farmor





Lastar snö

Fika hos farmor

Hej pappa!

Fina kläderna



Trött tjej hemma efter pulkatur

Fenixs nya lampa

Bilder från söndagen


Trött Corona på väg till Kallhäll

Soligt och fint väder!

Tjejerna får lunch





På rymmen










Ute på promenad

Jag och Carina!

Mellis









Elvira läser

Sötnosarna!







Trött tjej på väg till bilen för att åka hem!

Bilder från lördagen

Nu äntligen har bråkat klart med telefonen och fått den att vilja lägga över bilderna


Mys inne









Promenad med Fenix











Lastar snö i pulkan



Skoj att sitta i snön







Nya lampan i trappan

Söndag

Då Fenix har varit så tokmammig ett tag så fick Fenix spendera hela söndagen med sin pappa. Dem var pålekrymden och busade, handlade och åt på McDonalds. En toppendag för dem två!
Jag och Corona packade in oss i bilen vid nio och begav oss till Stäket i Kallhäll där Carina, Kimmo och lilla Elvira bor. Det vart en supermysig dag med god mat, fika, massa prat och en mysig promenad. Elvira och Corona hade puss och kramkalas! Så himla söta!
Vid sextiden var jag hemma igen och då hade grabbarna lagat middag. Vi åt och sedan åkte jag tillbaka till norrtälje för att hämta upp Embla.
Tack för en superdag mina vänner!

Lördag

I lördags höll Daniel på att lägga klinkers i tvättstugan och där den blivande bastun ska bli. Jag busade med barnen under tiden och när Corona vilade passade jag och Fenix på att ta en promenad i skogen.
När Daniel var färdig åkte vi in till norrtälje och storhandlade. Vi stannade även på ljusexperten där vi köpte en lampa till Fenix samt en jättefin lampa att ha trappan!
På kvälle vart det middag hos farmor och farfar.
Tyvärr vill inte min telefon lägga upp bilder just nu så jag får fixa med bilderna senare, så typiskt!

Våra älsklingar tar ett bad tillsammans!

I lördags badade jag Corona i baljan och så kikade Fenix in i badrummet och ville oxå bada! Självklart fick han det och oj, vad skoj syskonen hade tillsammans. Det skrattades, stänktes och plaskades i massor! Det var nog mer vatten utanför än i  baljan när dem var klara! Våra älskade små hjärtan!



















Kram!

Corona, vårat lilla hjärta!















Lite uppdatering

Internet har trasslat här hemma och nu har precis Marcus varit här och fixat det, perfekt! I och med att Fenix varit dålig i magen så har han varit hemma från dagis hela veckan, lika bra det så han inte smittar ner någon, tycker det är så respektlöst av sådana som släpar dit ungarna halvfriska och så smittar dem ner dem andra och så går det bara runt runt! Lika bra att låta dem bli helt friska!
Fenix har varit bra i magen i 2 dagar nu, härligt!
I onsdags åkte vi och hälsade på Daniel på jobbet, farmor följde oxå med, efter det stannade vi och handlade lite innan vi åkte hem igen. På kvällen kom Jeppe hit och hämtade en tv.
Igår följde farmor med oss på morgonpromenaden, Fenix åkte pulka! När vi kom hem igen så ville Fenix följa med farmor hem så det fick han. Jag passade på att mysa med Corona och rensa ur barnens garderober. Corona har nu vuxit ur storlek 62 och Fenixs 92- kläder är urplockade! När Corona sov middag så passade jag på att hoppa ner i sängen och titta på en film i lugn och ro, härligt!
Daniel kom hem ganska tidigt och hade med sig jättefina blommor hem till mig, tack hjärtat! Han sa att han hade åkt förbi en blomsteraffär och tänkt på mig och gick då in och köpte blommor, så himla gulligt! 
På eftermiddagen gick vi upp och åt hos farmor och hämtade hem Fenix. 
Nu på morgonen har Marcus varit här och fixat datorn.  Fenix och jag har tittat på film och Corona ligger och sover. Snart ska vi ordna lunch och i eftermiddag ska jag åka in till mormor och morfar och lämna Embla, dem ska ha henne över helgen!

Hälsar på hos pappa



Mys med prinsessan







Jeppe på besök

Leker



Mina fina blommor



Bada är skoj!



Söta tjejen



Puss!

Redo för sängen!


Promenad

Tog en promenad med barnen för en stund sedan. Jag satte på sittdelen på vagnen så Corona fick sitta upp. Hon tyckte det var spännande men jösses vad pluttig hon såg ut, Fenix fick inte plats i liggdelen efter 6 månaders ålder så då fick han åka i sittdelen, kan inte minnas att han såg så här pluttig ut. Hihi, Corona är ju dock betydligt mindre än vad Fenix var i samma ålder. Hur som helst så trivdes hon i alla fall med att sitta upp och kika runt! Vi träffade 2 äldre par längs promenaden som Corona charmade med sitt leende!
Fenix skulle inte gå på vägen utan klättrade mest runt uppe i skogen, han är en liten skogsmulle. Bitvis åkte han pulka och jösses vad tungt det vart! Först skulle man dra Corona på en oplogad väg och sedan även ha lilleman på släp!
När vi kom hem vart det lite lek och sedan mellis, nu vilar båda pluttarna!


Första åkturen i sittdelen








Gosunge!









Lilla prinsen











Lek

Tisdag

Fenixs mage vaerkar ha lugnat ner sig lite men Corona vaknade klockan 6 i morse helt nerbajsad. Hon har ju haft lite trassel med sin mage, hon har varit väldigt hård så hon har fått ett tarmreglerande medel nu som ska förbättre det! Förhoppningsvis är det därför magen var som den var i morse, håller tummarna för att hon inte ha fått Fenixs magbekymmer! Peppar, peppar har jag och Daniel klarat oss än så länge men vi ska inte ropa hej ännu!
I och med att Corona vaknade så tidigt så somnade hon om vid åtta igen och sover fortfarande! Jag har bäddat rent alla sängar samt tvättat, tvättat, tvättat!
Fenix jag och Emblatog en liten pulkatur i det härliga vintervädret!
Fenix blir hemma idag och i alla fall imorgon oxå från dagis, vi får se hur magen är på torsdag. Lite trist, vi får får hålla oss hemma så att vi inte smittar ner några andra.
Ikväll ska vi i alla fall till famor och farfar och äta smörgåstårta!


Morgonmys med en trött prinsessa!



Härlig pulkatur i det härliga vintervädret!












Vår prinsessa



























Besök hos pappa på jobbet

I går eftermiddag när Daniel kom hem efter crossåkningen så startade han traktorn och plogade undan lite snö. det snöade ganska så ordentligt igår. Nu kan man dra pulkan utan att skrapa i allt grus i alla fall!
Efter maten satt Fenix i pappas knä och tittade på datorn, efter en stund så somnade han sittandes, hihi, han var nog lite slut.
Fenix har inte kräkts något mer men han är ganska dålig i magen, det börjar bli lite bättre men han får åtminstonde vara hemma ifrån dagis i morgon. Måndagar och fredagar är han ju alltid ledig så idag har han varit hemma. Vill inte ta honom för tidigt till dagis så han smittar dem andra ifall att det är magsjuka.
Idag har vi varit och hälsat på pappa på jobbet, Han jobbar i gräddö så det vart nära och bra! Fenix var så lycklig, han fick se grävmaskiner, dumper, lastbil, borrvagn och sin pappa såklart! Corona satt kvar i bilen och sov medans vi kikade runt lite och tittade på när pappa jobbade en stund.
När vi kom hem vart det lunch. Vi har lekt, busat, myst och läst bok och Corona vilar nu middag. Fenix kikar på stora maskiner på tv:n.


Lilla trollet igår

Lek med syster

Trött kille i pappas famn

Glad stumpa!







Kul och gott med mat!

Hälsar på pappa på jobbet




































Lek hemma

Tittar på film












Trappan

Nu har Daniel och Henkan lagt ner massa timmar på trappan men nu är det så gott som klart och det vart så fint! Grabbarna har varit kanonduktiga! Nu ska bara ekräcket oljas och sedan ska jag och Daniel leta efter en lampa.
Ska ta och dammsuga trappan sen men jag vill inte väcka Corona. Embla fäller ju så mycket nu och dem svarta hårtstråna syns så bra på det vita!

Trappan innan ( glömde ta kort innan Daniel började men på väggarna satt det träpanel som Daniel här redan tagit bort)






Trappan efter








Söndag

En halvtimme efter det att jag och Daniel gått och lagt oss i går började Fenix gråta och ropa på mig. Jag gick upp och då hade han kräkts ner hela sängen, stackars liten! Daniel bäddade rent medans jag duschade av lilla hjärtat. Han somnade om på en gång och har inte kräkts något mer sedan dess. Undrar om det är magsjuka eller något annat. Man brukar oftast kräkas lite mer än en gång om man är magsjuk men vi får väl se. Jag som hatar kräksjukan, vill verkligen inte bli smittad!
Fenix vaknade tio över sju i morse och då fick han lite välling, ville inte ge honom allt för mycket ifall att det skulle vända och komma upp igen. Fenix smaskade i sig som om inget hänt, aptiten var det inget fel på i alla fall. Han och jag badade sedan, ville tvätta håret en gång till på honom efter nattens händelse. Jag tvättade det igår natt oxå men det kändes bäst att göra det en gång till.
Daniel och Henkan har åkt iväg för att åka cross, hoppas dem har skoj! Corona vilar middag så jag och Fenix passade på att åka lite pulka och gå ut med Embla. Nu myser han framför en film. Vi hade tänkt åka till mormor och morfar idag och hälsa på men eftersom jag inte vet om det var magsjuka i natt så avstår vi, är ju inte så snällt att smitta ner dem. Vi får hålla oss hemma och busa och mysa!


Pulkaåkning





Soffmys

Lördag

I lördags tog jag och Fenix en morgonpromenad med Embla. Han fick åka pulka och efter en stund ville han dra pulkan själv!
Vid elva kom Henkan hit och han och Daniel började tapetsera väggrna i trappan. Corona sov middag så jag och Fenix åkte och handla lite. När vi kom hem bakade vi en kladdkaka för det ville Daniel ha till fikat.
Gunte, Lojke, Michelle och Gösta kom hit en stund när Daniel och Henkan tog en pause, det vart fika med kladdkaka och glass! Efter fikat tapetserade killarna klart! Det vart så himla fint!
Jag och Fenix åkte och handlade pizza, välförtjänt!
Barnen var trötta och gick och la sig runt kvart i åtta. Jag och Daniel tittatde på gladiatorerna och sen lite film!


I fredags hjälpte Fenix till med maten

Morgonpromenad












Lek hemma







Grabbarna jobbar



Inspektör Fenix





Fika



Lekrymden

I morse vaknade Fenix kvart över sju, vi mös i sängen i vanlig ordning. Fenix är världens mysigaste kille på morgonen, han kryper ner under mitt täcke och sedan kramar han om mig hårt och så ligger vi så och myser länge! Vi gick sedan upp och tittade på tv och tog en promenad med Embla. Klockan nio vaknade Corona, hon fick frukost och sedan klädde jag på mina små underbara änglar! Dem är så himla mysiga och underbara!
Halv elva åkte vi in tilll lekrymden där vi mötte upp Tina och Leo. Grabbarna busade och for runt överallt, Corona är lite lättare att hålla ordning på då hon fortfarande inte kommer någonstans utan bara sitter still och pysslar med sina leksaker och ser söt ut!
Pojkarna har väldigt skoj i alla fall och det är ju det viktigaste! Vi åt lite lunch och Fenix fick glass! Corona fick oxå lite och äta.
Daniel dök upp lagom efter lunchen och då busade han runt med Fenix.
När vi lekt klart vinkade vi hejdå till Tina och Leo och så gick vi till Intersport där vi köpte en hjälm till Fenix med specialspänne på så det går upp om han fastnar. Dagis vill att dem ska ha en sån när dem åker pulka på dagis!
Fenix vart störtförälskad i sin hjälm och ville inte ta av den, hihi! Han hade den i bilen hem och en stund här hemma oxå!
Corona somnade i bilen och sover fortfarande! Fenix busar med Daniel och jag sitter här en stund. Ikväll blir det lugnt och bara en massa mys!
Tack Tina och Leo för en rolig dag!

BIlder från dagen:
























































































Utflykt


I går var båda barnen trött, dem somnade straxt innan åtta båda två. Jah och Daniel kröp då ner i soffan och tittade på film, The Ledge, riktigt bra var den!
I morse kom Fenix upp kvart över sju. Vi mös framför tv:n och lekte. Corona beslutade sig för att ta en lång sovmorgon. Tjugo över tio ville hon gå upp, då hade hon sovit 14½ timme, nytt rekord tror jag, jösses vad den lilla tjejen kan sova. Hon var hungrig när hon vaknade, inte så konstigt! Hon fick frukost och sedan gjorde vi oss i ordning.
Straxt efter elva kom Tina och Leo hit. Vi packade in alla barnen i våran bil och så åkte vi till Rimbo ridskola där Jeppe jobbar.
Vi började med lite fika och Fenix och Leo busade runt medans Corona mös med Jeppe. Fenix fick sedan åka traktor med Jeppe bort till en av hagarna som han höll på att stängsla om. Medans Jeppe jobbade så tittade vi och klappade på hästarna. Fenix tittade på hästarna som hade täcken på sig och sa: " Hästen har tröja", hihi! Så söt vår lilla kille!
Det vart en supertrevlig utflykt fast det vart lite kallt på slutet.
Alla barnen somnade som stockar i bilen på vägen hem!
Nu väntar vi på att Daniel ska komma hem så vi kan äta middag, sen ska jag hoppa in i duschen, jag fryser! Vart nog helt genomfryst ute idag, jag klarar verkligen inte av kylan, kanske beror på att man inte ha något underhudsfett alls!

Nybadad tjej igår

Morgonmys med prinsen







Frukost!



Fika



Sitter hos Jeppe







Bus






Fenix fick åka traktor





Klappa hästar















Lånar Tinas Tissla en stund














Jeppes kompis



Prinsessan satt så snällt och tittade på







Tina, Leo och Fenix

Trötta barn!

Leo

Fenix

Corona

En liten tand


Nu har vi  ätit middag och jag har vikt massa tvätt samt satt på en till tvättmaskin.
Vår lilla prinsessa har fått sin 3:e tand! Våra misstankar om hennes gnagande var rätt! En liten tand i överkäken har tittat fram!

Vår tjej!














Onsdag

I går när båda barnen sov middag så lagade jag mat. Henkan kom på eftermiddagen och åt middag med oss. Han lekte sedan en stund med Fenix innan han målade trappan igen. Daniel höll på att spackla och fixa lite. Jag lekte med barnen innan jag duschade Fenix och badade Corona, sedan nattade jag båda medans grabbarna höll på med trappan.
I morse fick jag väcka Fenix tio i åtta. Vi låg i hans säng tillsammans medans han drack sin välling. Vi klädde på oss och sedan åkte vi ner till dagis. Idag gick det bättre att lämna, han vart bara lite ledsen, skönt!
Jag åkte sedan hem och gick en promenad med Embla. Klockan nio väckte jag Corona, hon tyckte nog att jag var lite fräck som väckte henne efter 12½ timmes sömn. Hon fick lite frukost och sedan gjorde jag i ordning henne. Vi packade sedan ut oss i bilen och åkte till BVC. Jag träffade min barnmorska ute i trapphuset, skojigt! Hon tyckte var jättekul att se Corona. Hennes kommentar: Oj, vad glad och oj vad blond, hihi!
Det gick bra på BVC. Corona hade gått upp 400 gram på 5 veckor. Nu väger hon 7490 gram, det är fortfarande 2.5 kilo mindre än Fenix i samma ålder. Hon ligger fortfarande under kurvan men hon följer en egen liten kurva under den ursprungliga kurvan och det är ju bra! Hon har blivit 68 cm lång, vilket är lite under kurvan. Känner på mig att allt eftersom hon får mer vanlig mat så kommer hon öka ordentligt! Den lilla damen följer sina egna små kurvor helt enkelt!
Efter BVC åkte vi och handlade lite och efter det mötte vi upp Daniel på Antep där vi åt kanongod lunch! Det konstiga var att efter vi ätit så fick jag och Daniel in en varsin efterrätt. Det var inga andra som fick det, väldigt märkligt. Jaja, det är väl bara att tacka! Corona vaknade 5 minuter innan vi skulle gå så hon hann se pappa i alla fall.
Han som dukade av vårat bord var jätteskojig. Han tittade på Corona och tyckte att hon var så söt och pratade med henne. Sen sa han själv att han hade planerat sina barn lite fel eftersom frugan kom i klimakteriet samtidigt som dottern vart tonåring, hihi, det lät så himla skoj! Han hade det nog inte lätt hemma med hormonsvallningar från alla håll och kanter, hihi! 

Efter lunchen åkte jag och Corona hem en stund och mös innan vi hämtade upp Fenix på  dagis. Nu sitter han i soffan och äter mandarin och tittar på film. Corona ligger och vilar!


Mys igår eftermiddag med en nyvaken kille







Henkan kom och lekte med Fenix

Kollar så allt går rätt till





Morgonmys

Dags för väckning

Lite frukost

I väntrummet på BVC



Nyvaken på Antep

Pappa var där!



Vår fina efterrätt



Corona fick smaka lite

Mys hemma


Trött

Hihi, jag skulle ju ha lite soffmys med Fenix här för en liten stund sedan. Jag gick in i vardagsrummet och då ligger han i Coronas babygym och sover, hihi tröttmössan!
Jag har bäddat ner han i soffan, där får han fortsätta sussa en stund nu!




En sväng på stan

Corona somnade ju om innan vi skulle åka så hon fick vila en stund innan jag väckte henne för att åka in till norrtälje. Vi mötte Tina utanför Småglin som hade utförsäljning. Det vart lite shopping av Name it kläder, tycker om det märket! Dem hade inte Coronas storlek men hittade lite kläder i storlek 80 som borde passa till sommaren!
Efter shoppingen där gick vi till pelikan och åt lunch, smaskigt! Det vart massa skratt och prat! Corona lyckades charma till sig en farbrors uppmärksamhet oxå. Tina undrade hur många gånger hon blivit kallad charmtroll, hihi!, ja det är ju några gånger, hon pratar och ler mot alla! Hon är en glad och väldigt social liten tjej!
MEd lite lunch i magen gick vi till H&M där det oxå vart det oxå vart lite shopping. Köpte en mössa till Corona och en vattenflaska och en mysdress till Fenixen! Efter shoppingen skildes vi åt och jag och åkte och hämtade upp Fenix.
Han hade haft det bra på dagis, han slutar gråta så fort jag kommer bort från parkeringen.
Nu har vi ätit lite mellis. Jag la Corona i hennes säng medns jag bytte Fenixs blöjs och när jag skulle hämta henne igen så hade hon toksomnat, lilla gullungen!
Nu blir det soffmys med Fenixen!

Trött tjej somnade om i morse



På väg till norrtälje

Gladlort på väg till norrtälje





Ute på stan och går

Lunch!





Provsmakar apelsin









Den här gräsliga saken hittade vi på H&M

Lilltjejen har somnat om

Fenixs kläder







Coronas kläder












Tisdag

I går hade jag och barnen en slappardag här hemma. Corona sov middag i 4½ timme ute i vagnen ochjag och Fenix byggde tågbana och tittade på film.
Vi hann i sig med att tvätta och plocka undan lite oxå.
När Daniel kom hem plogade han undan lite snö med traktorn medans jag lagade mat. Henkan kom straxt efter klockan fem. Grabbarn byggde lit mer med tågbanan och efter det vart det middag.
Henkan målade trappan och Daniel pysslade i källaren. Jag duschade Fenix och badade Corona samt nattade båda två under tiden. Fenix somnade som en stock och Corona är så himla lätt att natta. Hon badar varje kväll, efter det blir det på med pyjamas och sedan välling. När hon druckit upp sin välling är det bara att lägga ner henne i hennes säng och hon somnar själv på mindre än 2 minuter. Inget pip eller gnäll! Hoppas det fortsätter så, vi är så himla bortskämda med den här fantastiska ungen, hon är så himla lätt!
Eftersom trappan var målad så höll jag mig på övervåningen och tittade på film i sängen.
I morse lämnade jag Fenix på dagis, det var inte populärt, han vill så gärna vara med mig och Corona på dagarna.
Cororna sover, jag ska straxt väcka henne för vi ska in till norrtälje och träffa Tina, vi ska kika runt lite i affärer samt ta en fika, mysigt!

Slappar på sängen

Redo för sovstund ute i vagnen

Lastbilar är skoj



Grabbarna bygger tågbana





Mammas plutt!


Pulkatur med Fenix

Corona vaknade kvart i sju imorse. Hon somnade vid åtta igår så hon har fått sova nästan 11 timmar i alla fall. Hon är fortfarande snorig och på morgonen är hon så täppt att hon vaknar. Hon fick frukost och sen klädde jag på henne. Vi hann pussas och kramas en stund innan Fenix kom upp. Han fick frukost och sedan vart det påklädning. Vi städade av lite och startade disk- och tvättmaskinen. Corona somnade om vid nio i vagnen. Jag rullade ut henne på verandan, hon blir bättre med snorandet om hon ligger ute och sover. I går sov hon middag 4½ timme ute i vagnen, hon älskar att ligga ute!
Jag och Fenix har varit ute på en promenad med Embla i snön, Fenix fick åka sin nya pulka vilket var mycket populärt!
Nu sitter han och tittar på Nicke Nyfiken och jag har startat en till tvättmaskin.
I eftermiddag kommer Henkan hit och äter middag och målar.















Coronas första pulkatur!

I morse åkte jag och Fenix in till norrtälje för att handla lite. På hemvägen mötte vi upp farmor i breta och Fenix fick åka med henne och handla en sväng oxå. Fenix har varit hos farmor och farfar sedan jag lämnade över honom. Henkan är här hemma och målar trappan och det underlättar väldigt om inte han är med då!
Henkan har som sagt målat, Daniel har fixat lite med det kommande bastubygget så jag har passat på att mysa extra mycketmed lilla prinsessan! Vi tog en liten pulkatur, hennes allra första pulkaåkning! Lilla tjejen tyckte det var skoj och satt och smålog.
När jag och Fenix var i norrtälje passade vi på att köpa en pulka till honom med ratt och broms.
Daniel har precis tagit en liten pause och Corona ligger och sover i hans knä.
I kväll ska vi till farmor och farfar och äta middag, vi tar med pulkan dit upp så får Fenix provåka den på vägen hem!

Första pulkaturen för prinsessan

















Skoj med mjölkpaket







Vill smaka pappas kaffe, men hon får nog vänta en stund med det!





Fenixs nya pulka


Mysdag med älsklingen och barnen!

I går började vi våran 4-årsdag med mys i sängen. Daniel fick ett lite paket. Jag har letat som en tok efter hans favoritserie som barn, Starzinger, jag lyckades hitta en av skivorna i alla fall som han fick! Har hittat en till som jag beställt men den kommer nästa vecka! 
Vi gjorde oss sedan i ordning och tog bilen in till Tekniska. Dagen var tänkt som ett litet äventyr för Fenix som är en liten lantisunge! Eftersom båda jag och Daniel har körkort så tar vi alltid bilen. Fenix har aldrig åkt buss, tåg eller spårvagn. Jag är inte allt för förtjust att trängas med folk och konstiga dofter och alla baciller på bussar eller tåg så det är väl oxå en anledning till att jag alltid tar bilen!  Jag är så känsligt när hissar, trappor i tunnelbanan mm stinker kiss, det är så äckligt!. Fick hålla hårt i Fenix som vill peta och ta i allt!
Hur som helst fick Fenix sig ett äventyr med både tåg, Djurgårdsfärja och spårvagn.
Slutstation var Aquaria på djurgården. Vi började med att äta lunch och sedan gick vi runt och tittatade på alla vackra (och fula ) fiskar! Under-ytan-livet är verkligen helt fantastikt! Jag har inte varit på aquaria på flera år, sist var väl när man gick i skolan. Daniel hade aldrig varit där så det var något nytt för honom. 
Fenix tyckte det var spännande med alla fiskar och framförallt allt vatten!, hihi!  
Vi tog sedan spårvagnen till Sergel och sedan tunnelbanan till Tekniska där vi tog bilen hem igen. Vi stannade och handlade på vägen. Jag och Coron satt kvar i bilen då hon ville ha lite mat.
Jag mös med barnen medans Daniel lagade mat, lövbiff fylld med massa gott samt färsk pasta. Vi tog ett glas vin oxå, första gången sedan jag vart gravid med Corona, smaskigt!
Barnen somnade klockan åtta och sedan mös jag och Daniel i soffan och tittade på film och åt godis.
Det vart en riktig mysdag med hela familjen!

Pappa och barnen myser i sängen och tittar på Daniels present Starzinger

Påklädd och har precis fått i sig sin frukost, redo för avfärd!

Trött kille i bilen

Förtsa gången på ett tåg

Corona myser i vagnen

Åker Djurgårdsfärjan




Matdags!

smaskigt!



Pasta är gott!







Piraya















































Åker spårvagn! Mycket att titta på i stan!
 




Trött tjej somnade så fort vi kom ut från Aquaria

Fått lite mat i magen medans grabbarna handla, då blir man så här glad!







Mys och lek hemma









Kärleksfulla storebror hjälper till!

Smaskig mat och vin!


4 år!

I går hade jag och Daniel våran 4 års dag! Vad fort tiden går! Älskar dig mitt stora hjärta! Puss!




Massa fredagsfika

I går eftermiddag medans barnen busade med sin pappa så passade jag på att baka en äppelpaj eftersom vi skulle få fikabesök idag. Efter det vart det middag och sedan lite mys innan det var sängdags.
Denna morgon startade som vanligt med morgonmys, frukost och hundpromenad.
Medans Corona vilade på förmiddagen så gjorde jag och Fenix vaniljsås till öppelpajen.
Vid halv tolv kom Carro, Lova och Nea. Det vart dika och som vanilgt massa prat! Fenix busade med tjejerna och Carro, han älskar att få besök. Corona passade på att mysa med sin gudmor.
Daniel kom hem ganska tidigt från jobbet och Corona passade då på att sova i hans knä som vanligt. Jag och Fenix lagade mat under tiden.
Efter middagen vart det lite lek innan Mikael, Gunte och Lojke kom hit på fika, det vart en riktig fikadag! Det vart ännu mera bus för Fenixs del när farbror kom på besök. Corona passade på att sitta i hans knä och mysa lite och bita i hans hand, skönt sa Corona, ont sa Mikael, hihi. Förmodligen är det fler tänder på väg och det kliar!
Barnen sover nu. I dag gav jag Corona hennes välling och sedan la jag henne i söngen för att se vad som hände. Hon låg och pratade en stund för sig själv innan hon toksomnade, så duktig tjej! Tidigare har hon fått omna i min famn efter vällingen men det här är ju perfekt! Det är ju det man strävar efter, att dem ska kunna somna själva. Vi får se hur det går framöver men idag vart det succé i alla fall, mammas underbara mirakel!
Som sagt barnen sover sedan en timme tillbaka ungefär och jag och Daniel ska ta och duscha innan det bli soffmys.
 

Pratar med Embla





Lek







Vaniljstång till vaniljsåsen

Fenix och Nea

Får mat av gudmor



Fenix och Nea titar på film

Prinsessan



Fenix vill ha med Carro och titta på film

Mys med tjejerna










Mikael , Gunte och Lojke på besök






Farbrors fingrar var goda, kul sa Corona, ont sa Mikael!





Glad tjej!

Torsdagsbesök

Fenix "vaknade" vid 6 imorse, han stod då i mitten av sitt rum och grät och ropade på mig. Jag gick upp och hämtade honom och bäddade ner oss i våran säng. Jag tror att han gick i sömnen, han har gjort det förrut. 
Vi somnade i alla fall om. Corona vaknade kvart över åtta, jag gick då upp och gav henne frukost. Fenix kom upp vid kvart i nio. Han skulle egentligen vara på dagis halv nio men jag ringde och sa att han fick vara hemma istället. Han har varit lite snorig i några dagar så det kanske var bra att han fick vara hemma idag. 
Vi åkte i väg till gräddö en sväng och handlade. Vi halv tolv kom Carina hit. Casper är hos sin pappa den här veckan så honom får vi träffa nästa vecka. 
Vi fikade och pratade. Fenix busade och tittade på film med Carina. 
Corona fick ett par jättefina strumpbyxor av Carina, tack snälla!   
Efter att Carina åkt så somnade Corona i min famn och Fenix lekte.
När Daniel kom hem bakade jag lite medans han och Fenix gräddade pannkakor.
Nu blir det en liten stund till med mys innan det är läggdags för busarna!

Sömntutan somnade om i våran säng

Handlar







Fika











Lunch!





Tittar på film













Carina tog massa fina bilder på trollen, tar sån tid att lägga upp alla här men här är i alla fall några!












Onsdag

I går hade jag och Corona en mysdag här hemma då Fenix var på dagis. Vi hann även med att städa lite, tvätta och stryka gardiner.
Vi gick och hämtade Fenix på dahis vid halv två, han fick gå hela vägen hem och så fick han hämta posten innan vi gick in. Till hans stora förtjusning så hade han fått post, Daniel har beställt en tidning om olika maskiner i hans namn. Han bar så stolt in tidningen och läste den väldigt noggrant i soffan sedan.
När Daniel kom hem busade han med barnen och sedan vart det middag. På kvällen var vi uppe hos farmor och farfar och fikade och lånade lite filmer.

Mammas 7-månaders tjej!















Fenix hämtar sin tidning










Corona 7 månader

Idag blir vårat undebara mirakel till dotter 7 månader! Var har tiden tagit vägen? Nyss var hon ett litet knytte som låg och sussade i famnen mest hela dagarna.
Nu är hon en stor tjej som kan skratta, prata, sitta själv, rulla runt och vrida och vända på sig. Hon äter mer och mer mat och nu ammar hon bara någon gång om dagen bara för att det är mysigt! Corona är ju vårat sista barn så jag vill verkligen dra ut på bebisperioden en stund till och därför får hon amma lite även för min skull, men snart så är det bara mat som gäller. Hon känns i alla fall ganska så liten i och med att hon är 2.5 kilo lättare än vad Fenix var i samma ålder, hon blir därmed bebis lite längre känns det som!
Hon är i alla fall en sådan otroligt mysig och härlig tjej som har ett ständigt leende på läpparna!
Vi älskar dig lilla hjärtat, grattis på 7-månadersdagen!

Förresten så är det här 1000:e inlägget här på bloggen!





















Lilleman

Som ni redan vet så är lilleman tokmammig just nu, han vill vara med mig hela tiden och krama, pussa och sitta i mitt knä. Det blir därför lite jobbigt att lämna på dagis nu. Idag grät han igen n'r jag lämnade honom och så gick han längst staket och ropade " kom tillbaka mamma" när jag gick till bilen. Usch, vad hemskt det är. Det går ju över fort men jag har stor lust att ta hem honom igen och sitta och krama på honom hela dagen lång. Jag tror nog ändå att det är bra för honom att komma iväg och leka och busa med sina kompisar, han tycker ju att det är skoj när jag väl har kommit därifrån. Innan julledigheten var det inga problem alls, då sa han knappt hej då när man gick, utan sprang iväg och busade på en gång! 
Får se om jag hämtar honom lite tidigare idag oxå även om en hel dag på 5 timmar inte är så lång stund.

Mammas älskade prins!

Våra underbara små lyckotroll!



Mys

I går när Daniel kom hem fick Corona sova en stund i hans knä, hon älskar att sova i pappas knä på eftermiddagen när han kommer hem, pappas lilla tjej!
Jag och Fenix passade då på att mysa i våran säng och titta på tåget Thomas.



Fika på pelikan

Idag var det första dagen på länge som Fenix skulle till dagis. Han har varit ledig sedan den 22 december. Min lilla plutt ville inte att mamma skulle lämna honom på dagis idag, han ville följe med hem igen, mammas älskling. Han har kommit in i en tokmammig period nu och ska mest sitta på mig och krama och pussas hela tiden.
Med sorg i mitt hjärta fick jag lämna en gråtandes Fenix på dagis. Jag vet ju att det ger med sig efter någon minut bara men det är ändå jobbigt!
När jag kom hem gjorde jag mig i ordning och sedan fick Corona lite och äta innan vi åkte till norrtälje.
Vi började på apoteket för att handla lite smått och gott bl.a. olika salvor mm till barnen. Sedan gick jag upp mot H&M där jag mötte Carina. Vi skulle ses på pelikan men nu träffades vi mitt ute på gatan istället, hihi!
Jag handlade en söt klänning på rean till Corona, den var nedsatt 50% och sedan 20% till på det, kanon!
Efter det gick vi och fikade på pelikan, var trevligt att  hinna med och prata lite. När vi ses på lekrymden så får man mest jaga barn bara, det blir inte mycket tid över till att prata.
När vi fikat klart åkte vi och hämtade upp Fenix på dagis, det vart ungefär 1 timme tidigare än vanligt men det var nog bra för honom att få en mjukstart. Som jag visste hade det ledsna gått över så fort jag lämnat parkeringen.
Nu har vi suttit i soffan och tittat på Nicke Nyfiken och ätit  frukt medans Corona har vilat, hon har nu precis vaknat.
  
Tack för en trevlig fikastund!



På väg till norrtälje





Fikar







Pratar med Carina

Nya klänningen


Carina hde med sig sin nya fina kamera som hon fick i födelsedagspresent av sin kille, hon tog massa fina kort på Corona. Här är några av dem:




































En måndag på IKEA

I morse hoppade jag, Fenix, Corona och farmor in i våran bil och jag körde oss till Uppsala och Ikea där! Det vart lite shopping bl.a. en byrå till farbror Mikael, galgar, fotoramar, ljusstakar, kusse, underlägg, batterier och lite annat smått och gott. Farmor bjöd oss på lunch där. Efter lunchen vart det blöjbyten och sedan fortsatt shopping.
När vi var klara på Ikea så åkte vi till citygross och handlade lite till. Fenix har fått en hel del saker av farmor idag, tack så mycket!
När vi kom hem körde vi upp farmor och hennes saker till henne och sedan åkte vi hem.
Daniel kom hem gaanska tidigt, det vart middag och sedan har vi myst! Nu badar grabbarna och snart är det läggdags för båda änglarna!

På IKEA

Prinsessan är och shoppar

Pysslar med sin bok



Lite lek





I väntan på lunch









På citygross

Mer lek



Trött prinsessa



Lite bilkörning innan hemresan



Fenixs nya saker









Bus hemma

Min tokiga älskling!

Middag

I lördags var vi hos mamma och pappa/ mormor och morfar och åt middag, smaskigt!
Lite bilder därifrån






















Älsklingarna i svart/vitt



Söndag

Då har det blivit söndag. Corona är lite snorig igen så hon vaknade lite tidigt för att vara hon. Halv åtta ville hon komma upp, då hade hon i alla fall sovit 11 timmar. Vi åt då frukost allihopa.
Daniel ville titta på en film så han och Corona mös ner sig i soffan medans jag och Fenix gick en tur i skogen. Det var lite kyligt men Fenix tyckte det var jätteskoj och mysigt att få ha sin mamma för sig själv ett tag. Vi var ute i över en timme.
När vi kom hem sov Corona, farmor och farfar kom förbi en sväng och pratade lite. Vi vart ditbjudna på middag ikväll. Jag ska nog åka till landet om en stund och hämta Embla som är kvar hos mormor och morfar. Det blir så jobbigt att åka ikväll efter maten så det är nog lika bra att ta det nu på dan, får se om jag tar med mig något barn oxå!


Corona och pappa myser framför en film





Älsklingspojken och jag tog en promenad under tiden






























Lördag

Fenix vaknade vid åtta i morse. Han och jag gick då upp och gjorde välling och satte ss vid tv:n och hade mysstund. Daniel sov till halv tio och Corona väckte vi kvart över tio. Daniel och Henkan höll på all måla trappan sent igår kväll så jag förstår att Daniel var trött men Corona somnade vid halv nio igår så hon borde ju inte vara så toktrött men den lilla damen är helt enkelt förtjust i att sova!
Daniel och Fenix åkte iväg efter frukosten och handlade lite. Vid halv tov kom Emma, Vanessa och Mikael över och fikade och barnen busade! Vilken fart det är på dem små busfröna! Nu har dem precis gått hem, Fenix badda med pappa och Corona vilar.
Vi ska om en stund åka till mamma och pappa på landet och äta middag.














Daniel testar den svart/vita inställningen


Fredag

Det är fredag och röd dag vilket betyder att stora älsklingen är hemma. Fenix vaknade straxt efter åtta och Corona lite över nio. Det vart frukost och sedan städade vi undan lite. Vid 11-tiden kom Tina, Leo och hundarna hit. Barnen och hundarna busade och vi andra fikade. Barnen fikade oxå lite men hade inte riktigt tid att sitta still. Corona sov bort hela besöket.
På eftermiddagen åkte vi till norrtälje och handlade lite.
Om en stund kommer Henkan hit och äter middag och sen ska grabbarna fortsätta att måla här hemma.

Daniel med Satin och Tissla, hihi, så söta!

Visar Leo kikaren

Tina och Fenix

Småpojkarna

Leo tittar på Skopis

Torsdag

I går åkte jag och barnen in till norrtälje. Vi stannade hos mormor och morfar för att lämna Embla, hon ska vara där tills på söndag.
Vi mötte sedan upp Daniel på Knuten där vi åt lunch. Calle var där och handlade så det vart en pratstund oxå.
Vi handlade innan vi åkte hem igen.
När vi kom hem hade Fenixs film Rorri kommit med posten så han fick sitta och titta på den.
Vi åt middag hos farmor och farfar på eftermiddagen och vid sju-tiden kom HEnkan och hjälpte Daniel att måla i trappen.
Jag nattade båda barnen medans grabbarna målade. Det blir jättebra med vitt, tycker verkligen inte om det träfärgade som varit där innan!


På knuten för att äta lunch

Klubba efter maten

Älsklingen



Gott med smörgåsrån





Lånar pappas mössa

Filmen som kom igår

Tittar på film

Grabbarna i arbete








Blandat

I går hade jag och barnen en behövlig dag hemma. Vi busade och mös massor. Farmor kom förbi och lånade med sig Fenix för att åka och handla en stund. Han fick med sig en kasse med saker hem som han hade velat ha, bl.a. filmer, en bok, korv, ost, äppeljuice mm. Tack snälla!
Det vart även lite gjort här hemma. Vi städade, bäddade rent alla sängar, städade bort julen och tvättade. När Daniel kom hem var middagen färdig och efter det busade han med barnen. På kvällen vart det lite fortsatt rensning i garaget.
Daniel hängde upp Coronas hoppgunga i går, hon fick prova den en stund och hon skrattade och tyckte det var festligt, nu blir det till att öva lite bara sen kommer hon studsa omkring som en känguru!
I morse vaknade Fenix åtta, vi tittade på film och lekte samt tog en promenad och tittade på all is i vattenpölarna.
Jaha, och Corona då, vad ska man säga om henne....hon somnade klockan åtta igår och i morse väckte jag henne kvart över tio. Jag tyckte på något vis att 14 timmar och en kvarts sömn kan räcka. Hon har varit en riktig sovkorv nu ett tag 12-14 timmar sammanhängande sömn/ natt har hon velat ha, helt otroligt!
Hon fick gröt till frukost och sedan massa pussar och kramar.
Nu ska vi göra oss i ordning för snart ska vi åka till norrtälja och möta upp Daniel för att handla och äta lunch tillsammans, mysigt!



Testar hoppgungan





Mys- och lekdag hemma med mina troll





























Filmerna och boken som Fenix fick av farmor


Ute på promenad med Embla på morgonen









God morgon prinsessan!



Onsdag

I går när barnet lagt sig så vart det filmmys för min och Daniels del.
Fenix vaknade kvart över åtta i morse, han fick välling och sedan tog vi en promenad med Embla i ruskvädret. Fenix tycker till skillnad från mig att ruskvädret är ett riktigt toppenväder, massa vattenpölar att hoppa och sitta i. När vi kom hem tittade vi på Nicke Nyfiken. Corona vaknade för 10 minuter sedan och ligger nu i mitt knä och äter frukost, hon har sovit 12½ timme nu, hihi, mammas tröttis!


Syskonen leker

Vi rensade i källaren här om dagen och Fenix passade på att gömma sig i kartongerna.

Morgonmys i går





Fenix och jag slappade i soffan igår eftermiddag



Promenad nu på morgonen




Familjefotot









Lekrymden

I morse vaknade båda barnen straxt efter åtta. Vi låg kvar i sängen en stund och mös innan vi gick upp och gjorde oss  i ordning.Embla fick en promenad och efter det packade vi in oss i bilen och åkte till lekrymden där vi mötte upp Carina och Casper. Egentligen skulle Fenix vara på dagis i dag och imorgon men han får vara hemma och ha skoj med oss istället. 
Pojkarna busade och sprang runt, det är inte lätt att hinna med inte och speciellt inte när man har en liten med oxå! Corona tyckte oxå att det var skoj med alla bebisleksaker, hon har nu testat dem flesta och även smakat på sakerna. Pojkarna fick lite glass och Corona fick persika. Efter det vart det lite mer bus.
Efter två timmars bus lämnade vi lekrymden och Carina och Casper åkte hem och jag och barnen tog en sväng på Ö&B där jag köpte två filmer till Fenix, En bamse film och sedan Nicke Nyfiken. 
Corona somnade innan jag ens hann spänna fast henne i bilen, hon sover fortfarande. Fenix sitter i mitt knä och tittar på när jag läger upp bilderna, han tycker det är roligt att titta på korten av sig själv.
Daniel ringde för en stund sedan och korten som vi tog i fredags är klara så han skulle hämta dem på vägen hem, spännande!  
Nu ska jag och Fenix hoppa ner i sofan och titta på en film.
Tack Carina och Casper för idag!  

Tjejen pysslar







Full fart



















































Tankar cykeln

































Sitter och lägger upp kort

Fått sällskap av skrutten






Måndag

I dag tog barnen lite sovmorgon. När jag vaknade hörde jag att det regnade ute så jag klädde snabbt på mig och tog en liten promenad med Embla så hon fick göra ifrån sig. Det är skönt att slippa släpa ut båda ungarna i regnet. När jag kom in åt jag lite och kvart över åtta kom Fenix upp. Vi låg i sängen och tittade på Bamse en stund och sedan byggde vi tågbana. Corona vaknade vid tio ungeför, då hade hon sovit 13,5 timme utan att vakna, helt otroligt!
Hon fick mat och sedan kom farmor hit och vi åkte i våran bil in till nortälje.
Vi började på apoteket och sedan till Åhléns där jag köpte mascara och ögonrengöring. Farmor köpte bilar tll Fenix och klossar till Corona, tack snälla!
Vi gick sedan till babyproffsen där jag köpte en vattenflaska till Corona. Vi åt lunch tillsammans på Dejvan, Corona hade somnat i vagnen så hon missade hela lunchen.
Jag gick in en sväng på småglin och köpte en tröja till Corona medans farmor och Fenix ick till leksaksaffären där Fenix fick en film och en sopbil, tack ännu en gång.
När vi kom hem fick Fenix följa med farmor hem. Jag har fixat lite här på bloggen medans Corona har lekt med sina nya klossar.
Daniel kom hem redan straxt efter två, mysigt! Han har fixat lite med att flytta lampor. Nu sover Corona i hans knä. När hon vaknar ska vi hämta Fenix.

På stan

Fått bilar av farmor



Busar i regnskyddet



Trött

Lunch



Coronas klossar


Tröjan

Fenixs bilar

Hemma och busar med klossförpackningen





Plastlådan är ganska skoj den med!







Embla är en skojig typ












Nyårsdagen

Corona vaknade halv åtta och Fenix klockan åtta på nyårsdagen, helt ok! När gänget vaknat åt vi frukost och sedan åkte Jeppe och Jonte hem. Jag och Fenix åkte till mormor och morfar och hämtade Embla medans Daniel var kvar hemma med Corona och Henkan.
Fenix och jag fikade en snabbis hos mormor och morfar innan vi åkte hem igen. När vi kom hem hade Henkan åkt hem. Corona sov och vi la Fenix för att sova middag. Jag och Daniel kröp ner i soffan och tittade på film.
På kvällen vart det middag hos farmor och farfar.


Frukost



Fika hos mormor och morfar

Mysigt vid brasan

Hos farmor och farfar



Fenix har bäddat ner sig i farmors säng och tittar på film

Pysslar

Nyårsafton

Nyårsaftonen började med mys med barnen. Vi städade av lite här hemma samt förberedde middagen. På eftermiddagen kom Mikael, Henkan, Jeppe, Jonte och hunden Sassa hit. Vi började med lite tilltugg och sedan vart det middag. Fläskfilé fylld med philadephiaost och chilli, potatisgratäng, sallad och en mexikans röra bjöds det på och efter det kladdkaka och nougatrutor.
Fenix busade runt med gästerna och Corona åkte från knä till knä och hälsade så glatt på gästerna. Vid åtta gick vi ut för att smälla lite raketer så Fenix fick kika lite men han tyckte det var otäckt och ville gå in redan efter första smällen så det fick han. Dem andra smällde klart medans jag gick in med Fenix.
Vi la barnen som somnade gtt. Dem vaknade inte ens vid 24.00 när alla raketer smällde. Daniel hade köpte en färdig låda med raketer som han smällde vid tolvklaget. Det var jättefin fyrverkerier i den!
Vi satt sedan uppe och småpratade lite. Jeppe och Jonte sov över i vår gäststuga och Henkan sov nere i gästrummet.
En riktig trevlig och lyckad nyårsafton! 


Fenix spanar in snacksen

Svart tema på dukningen

Kollar vad gästerna har med sig i sin påse



Vad gör Jonte?

Mammas prinsessa













Middag

En till gäst, nej det är bara Jeppes bakhuvud

Gott med rån





Glass!









Gott nytt år älskling






Ute och kollar på raketer

Inge vidare sa Fenix



Mammas lilla ängel



















annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0