Torsdag

I morse på hundpromenaden så hittade Fenix en groda som han plockade upp och pratade med, så sött. Jag fick dock säga nej när han ville ta med sig grodan hem.
När vi kom hem bakade vi små rågsiktskakor. 
Medans Corona sov så passade jag på att städa av lite och dammsuga, Fenix slappade på sängen med en film under tiden. När jag var klar gjorde jag honom sällskap.
Klockan två kom Jessika hit med sina tjejer och vi fikade. Barnen busade tillsammans och hade jätteroligt tillsammans!
Daniel var lite sen hem från jobbet så jag och barnen åt före honom, nu är dock Daniel hemma och han har oxå fått mat i magen.
Får se vad vi hittar på nu, kanske går ut och fixar lite eller nått, eller så kanske vi rent av blir kvar inne!  
 

Bak på G

Färdigjäst

Dags för ugnen

Färdigt!

Hittat groda
 
 

Glad tjej

Mysstund
 

Fika

Barnen leker
 
 
 
 

Lilla Meja var vaken en stund i dag oxå
 
 
 
 

Onsdag

Corona är snorig och håller på att få 6 nya tänder, hon har det ganska så jobbigt på nätterna just nu. Hon vaknar mycket och är kinkig, oftast behöver vi inte gå upp då hon somnar om själv men man märker att hon är trött på morgonen och det är jag oxå!. Vi har hållit oss hemma idag oxå i hopp om att snoret ska ge med sig och att hon piggar på sig!
Efter morgonpromenaden vart det tvätt och städ här hemma. Barnen har fått renbäddat!
Vi har spenderat mycket tid ute idag i det sköna vädret, barnen tycker att det är så roligt ute. Embla och Corona har hängt ihop under större delen av utevistelsen! Dem är så söta ihop!
När Daniel kom hem åt vi mat och sedan åkte han iäg en sväng för att flytta på en borrvagn. Det var emeningen att Fenix skulle följa med men han ville vara kvar hemma och busa med mamma och lillasyster!
När Daniel kom hem igen så stannade farmor med bilen här och då ville Fenix åka med henne hem.
Daniel, jag och Corona åkte ner till båten och tog upp den och sen gick vi oxå till farmor och farfar. Jag tog bort farfars stripes på fingret och la om det igen.
Barnen sover nu gott och jag ska hoppa ner i badkaret med Daniel.
 

När tänderna kliar så använder vi nappen så här!

Plask, plask!

Lunchen är slut, mer mat!
Sitter och tar det lugnt

Kompisarna!
 
 

Två som kliar, det kan inte bli bättre!
 

Puss!

Embla frågar med tassen om hon får klättra upp i Coronas knä men där fick mamma säga stopp! Hon är lite väl stor för Coronas knä!
Cyklar
 

Hämtar posten

Fotbollen är en favorit!

Kul med Fenixs motorcykel

Snäll bror som drar på lillasyster

Corona fick en tröja av farmor när hon kom förbi, tack!
 
 
 

Tisdag

Ännu en dag hemma fast vädret har varit bättre. Det här är Fenixs sista vecka hemma från dagis, på tisdag nästa vecka börjar han igen efter 10½ veckas semester. Vi passar på att spendera så mycket tid som möjligt tillsammans han den här veckan!
Vi har bakat rågbröd, det vart ett jättegrovt bröd med massa frön och nyttigheter i, det vart lite som ett surdegsbröd då man gjorde en fördeg som skulle jäsa 5 timmar först och sedan efter utbaket så skulle det jäsa 5 timmar till. Nu ligger det i en plastpåse över natten för att bli extra saftigt och i morgon ska jag skiva upp det och frysa in det. Vi var till Gräddö en sväng och postade ett paket samt köpte glass och sedan har vi lekt ute, mysigt.
Fenixs beställde pannkaka till middag så det var bara att ställa sig vid spisen och grädda pannkakor för fulla muggar!
Farfar kom förbi efter middagen och jag la om hans sår på tummen, imorogn ska vi ta bort hans stripes och se hur det ser ut.
Nu sover barnen och Daniel håller på och spacklar i rummet där nere som antagligen kommer bli Fenixs då den nya lilla tjejen nog bör sova i ett rum på övervåningen nära oss. Jag ska ta en promenad med Embla och sedan slappa i soffan!
 

Morgonpromenad, Corona håller Embla och Fenix kör vagnen

Gullungar
Fördegen jäser
Färdigt
 

Gott med glass utanför affären
 
 

På väg hem

Fina barnen

Lek ute
 
 
 
 

Skönt i solen
 

Pusskalas!
 
 
 

Pannkaksmiddag
 
 
 

 

Vecka 20

Då var vi i vecka 20 och halva tiden har gått! Det har gått så himla fort. Magen växer och jag mår bra. Lilltjejen sparkar i alla fall på som bara den så hon verkar oxå må prima. Vi har ett namn på henne som vi båda gillar men vi avvaktar en stund att berätta det för att vara på den säkra sidan.
V. 20

Måndag

Igår var det meningen att Jessika skulle komma hit med sina tjejer men dem var sjuka så vi tar det besöket en annan dag. Vi vart då hemma istället, det var trist väder ända fram till eftermiddagen då det sken upp. På morgonen fick vi ta en regnig promenad med Embla men efter lunch hade det slutat regna så då tog vi en längre promenad.
Medans Corona sov bakade jag två stycken grova rostbröd som jag skivade upp och frös in, perfekt att kunna ta fram så många skivor man vill åt gången. Fenix konstaterade även att nonstopkakorna var slut så det vart en sats med sådana oxå.
När Daniel kom hem så åt vi middag och sedan gick vi alla ut en sväng. På kvällen gick vi till farmor och farfar där jag bytte byttet farfars omläggning på tummen som han klämt. Vi fikade innan vi gick hem och nattade barnen. När dem somnat tog jag och Daniel ett bad tillsammans.
 
Smakar glass hos farmor och farfar i söndags
 
Ruggig morgonpromenad
 
 
Bakat
 
 
Busfröet klättrar överallt nu!
Köpte en ram till lilltjejens ultraljudbiler på IKEA, satte in dem igår.
Alla barnens bilder
Promenad på eftermiddagen
 
 
 
 
 
 
 
 
Ute på eftermiddagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corona dansar

Söndag

I morse åkte vi till IKEA i Barkarby, det vart lite smått och gott inhandlat. Efter det vart det besök på pizza hut innan vi tog en sväng på outleten oxå. Där handlades det lite till barnen och Daniel köpte ett par skor.
Innan vi åkte hem köpte vi med oss lite jordgubbar som barnen smaskade på i bilen på hemvägen innan dem somnade gott, precis som jag oxå gjorde....
Nu ska vi snart till famor och farfar på middag och sen kommer pappa och lämna Embla.
 
På väg
Trött tjej
På IKEA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lunch
 
 
 
 
 
 
 
Gott på vägen hem!
Så trött!
 
 
 
 

Lördag

Igår mötte jag upp mamma och pappa och så gick vi tillsammans på kräftskiva på farmors boende. Det bjöds på västerbottenpaj, kräftor och för dem som inte skulle skala, kräftstjärtar. Det var jättegott! När vi hade ätit klart så åkte jag och handlade, jag släppte av mamma hemma hos dem och hon gick en promenad med Embla under tiden. Jag hämtade sedan upp mamma igen och vi åkte tillbaka till boendet där det vart musikunderhållning samt fika. Dem hade ordnat det jättefint för dem gamla, så mysigt!
När jag kom hem vart det mys med barnen och sedan tacomiddag innan vi gick till farmor och farfar och fikade, farmor hade namnsdag!
 
Busfia trivs under datorn
 
 
Smaskigt
 
 
Pappa och farmor
Musikunderhållning
Åskan på väg!
Fint utanför farmors boende
 
 
Hemma igen och myser med älsklingarna
 
 
 

Busfia!

Fredag

I går morse tog jag och barnen en morgonpromenad med Embla. Det hade regnat dagen innan så Fenix var överlycklig över alla vattenpölar!
När Corona sedan sov middag så bakade jag och Fenix chokladbollar. Klockan 13 kom Marie med Liam och Linnéa. Det vart fika, massa prat och en massa bus för barnen, trevligt!
Efter ett par timmars lek och bus samt fika för oss vuxna så åkte dem hem .
Daniel hade hunnit komma hem under tiden och fikat lite med oss. Han och Corona klippte gräset.
På kvällen kom farmor förbi med mat och farbror Mikael kom ocå hit så åt vi allihop tillsammans.
 
Embla försöker få kontakt med Corona som läser IKEA katalogen
Vatten
Gullunge
 
Titta!
Söta lilla pekfingret
Glad kille
Chokladbollsfabrik!
 
 
 
 
 
Linnéa och Corona
Fenix och Liam
 
Har jag lite bulle runt munnen?
Tjejerna vill oxå gå ut
Med pappa
 
 

Torsdag

I dag har det varit rktigt tråkigt väder, regn mest hela dagen! Jag och Fenix bakade en sockerkaka med kaffe och choklad i förmiddags. När Corona sedan vilade middag så städade jag av lite här hemma och tvättade lite. Klockan två kom Yvonne hit med barnen och det vart massa bus, Fenix var alldeles vild! Det vart mellis, fika och prat. När dem gått så städade jag undan lite och sedan kom Daniel hem. Det vart middag och sedan bus med barnen. Nu sover båda och jag ska ta en promenad med Embla. Ska nog tigga till mig lite massage av Daniel sen!
 
 
Busfia har hittat samma favoritplats som Fenix hade när han var liten
 
 
Embla väntar angeläget på att få på sig kpplet, kan det bli promenad tro???
 
 
 
 
Puss
 
Så här ska kopplet på!
Min och Fenixs kaka
Trollungen
Satte en surdeg i förgår, idag fyllde jag på den, den har börjat bubbla bra nu, kanon! Får stå ett par dagar till.
Fenix och Niva
Fenix och Pyret
Corona och Leo
 
 
Tjejerna sitter vid lilla bordet
 
Vilar på sängen en stund efter besöket

Corona uppskattar morbror Martins cd-skiva som hon fick i present

Onsdag

I tisdags vart Corona lite åksjuk när vi åkte till mitt jobb, hon är även väldigt snorig vilket oxå troligtvis är en bov i spelet. Vet inte om det är en förkylning som hör till febern hon hade förra veckan eller om det är tänderna som gör det. Hon håller på att få alla fyra hörntänder samt en oxel på en gång, stackars liten! Hon är lite kinkig men ändå väldigt duktig för att ha så många tänder på gång på en gång.
Hon spydde därmed ner sin bilbarnstol under resan, vi tvättade den senare på kvällen. Den var dock blöt fortfarande igår så under gårdagen höll vi oss hemma.
Vi plockade lite vinbär på förmiddagen och sedan vart det bak av rostbröd samt bullar. Resten av dagen var lugn och skön.
 
 
Gott rostbröd!
 
Första plåten färdig
Smaskigt
 
 
Provsmakar bullar
Corona fick en krya-på-dig-aborre av sin pappa igår!
 

Tisdag

Idag har jag och barnen varit till jobbet för att fixa lite med pappersarbete...måste lämna in en ny lapp om föräldraledighet, havandeskapsledighet samt semester. Jag kommer inte gå tillbaka till jobbet något innan det är dags för den lilla tjejen att komma ut.
Efter besöket på jobbet så åkte vi hem igen. Medans Corona sov middag passade jag på att baka havrebröd och mysa med Fenix framför en film.
När Daniel kom hem åt vi middag och sedan gick vi alla ut. Daniel städade i bilen och klippte gräset och jag plockade vinbär. Barnen sprang mellan oss. Fenix plockade vinbär åt Corona och matade henne med dem, så gulligt!
 
 
På väg till jobbet
Busfia
Fenix tittar på film
Chefens kontor är spännande!
Degen färdigjäst!
Havrebröd
Färdiga!
Haha, Fenix tog kort på mamma!
Mys med bästa killen!
 
 
 
Mot vinbärsbusken
Skålen i högsta hugg
Fenix plockar åt Corona
 
Varsågod syrran!
Corona håller farfar sällskap när han klipper gräset
En trött tjej hänger med mamma
Så fina!
 
 

Färsna

 I går lovade jag Fenix att vi skulle åka till Färsna, han har tjatat om det ett tag men i och med att Corona varit sjuk så har det inte blivit av.
I morse efter frukosten och lite städning och tvättning så åkte vi till Färsna. Båda barnen tyckte det var jätteskoj att titta på djuren och provsitta traktorn, Corona blev jätteledsen när jag bar ner henne från traktorn så det var bara att  bära upp henne igen och då satt hon där så nöjd så!
Daniel jobbade i solbacka så han kom förbi  på sin rast, han var nog bara kvar i tio minuter innan han behövde åka tillbaka men vi hann me en snabbfika.
När vi kom hem igen vart det lunch och sedan lek ute medans Corona sov.
När Daniel kom hem vart det middag och sedan gick vi alla ut igen. Daniel målade fönstrena igen medans jag plockade vinbär med hjälp av både Corona och Fenix.
Jag gick iväg för att ta en liten promenad med Embla men då fick jag även med mig Corona på köpet som så glatt traskade efter. Hon vart trött efter en bit så då fick jag bära henne men hon var duktig ändå!
Nu sover barnen och jag ska ta mig något att äta och sedan lägga mig på soffan en stund.  
 
Glad tjej påväg till Färsna
Framme
 
 
Tittar på grisar
 
Kaninerna
Sötaste tjejen i Stig Helmerfrisyr!
 
Mårten gås
Fenix spanar in vad som finns under bron
 
Hästarna
 
 
Båda barnen älskade traktrorn!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Våra underbara barn!
Fenix tittade på ena däcket till traktorn och sa att det var dåligt med luft i det, får nog hålla med....
På väg mot kaninerna
 
 
 
 
Pappa hann förbi en snabbis
 
Fika
Spanar in veterantraktorerna
 
Gott med dricka
Kollar på grisrna igen
Hönor
 
 
Getterna
 
 
 
Ute i terrängen
 
 
 
 

Söndag

Idag började vi dagen med att leka lite med Fenixs nya leksaker mm. Vi målade i pysselboken och la pussel.
Carina, Stefan och Casper kom förbi vid elvatiden och fikade och firade Fenix med paket, dem kunde inte komma igår så då passade vi på idag istället! Pojkarna lekte och hade inte riktigt tid att fika men det hade vi vuxna!
Lasse kom förbi med födelsedagspresenter till barnen som var från Sara med familj, så det vart till att sitta ner och leka lite mer.
Efter lunch ville Fenix gå till farmor och farfar så det fick han .Daniel åkte till Lasse och lånade en ställning att stå på när han målade fönstrena medans jag och Corona åkte ut till mormor och morfar på landet för att hämta hem Embla. Corona fick både äta smltron och hallon där, det var väldigt smaskigt!
När vi kom hem plockade jag lite vinbär och Corona hjälpte till, dock hamnade dem flesta i munnen på henne.
Middagen åt vi hos farmor och farfar, smaskigt!
Nu är Daniel ute och åker en sväng men kommer snart hem, då blir det till att titta på film.
Barnen sover sedan en halvtime tillbaka ungefär!
Tack alla för Fenixs fina presenter, nu har han blivit firad i tre dagar, bortskämda lilla prinsen!
 
 
Pysslar
 
 
Casper kom med paket
 
Lek och bus
 
 
 
Fika
 
 
Från Casper
 
Från Sara med familj till Fenix
Från Sara med familj till Corona
Ute på cykeltur
Glad tjej hos mormor och morfar
Plockar smultron
 
 
 
 
 
Hallon är oxå gott!
 
Hemma och plockar vinbär
Kvällens film

Fenixs kalas

I går hade vi kalas för Fenix här hemma. Fenix fick massa besök och paket. Det vart fika och en massa bus för barnen, härligt, precis som det ska vara.
Det finns inte så mycket att srkiva förrutom att Fenix hade en toppendag!
Tack alla som kom och firade Fenixen!
 
Fenixs flaggspel som han och jag beställde förra veckan
 
Servetterna matchar!
Chokladmoussetårta med tre olika sortes mousse
 
Daniels grävmaskintårta
Bullar och muffins
Kakor till småttingarna
Kakor
Chokladbollar
Dricka
 
 
Fika
 
 
 
 
Lek och bus
 
 
 
 
 
 
 
 
Corona och Pyret
Fenix och Pyret
 
Hälsar på hos Kalle
Fina familjen
Fenix och Elvira
Corona hälsar på hos Kimmo
Presenter
 
 

Fredag

I fredags var Corona äntligen feberfri efter 3 dagar med 40 graders feber. Hon var trött men som sagt feberfri! Vi var hemma hela dagen så hon fick återhämta sig i lugn och ro.
Jag bakade en tårtbotten till Daniel som han skulle göra en tårta av till Fenix. Jag gjorde även chokladbollar och bakade en chokladmoussetårta med tre olika sortes choklad. Mikael kom förbi och fikade och hade med sig paket till Fenix, en tornkran. Det var riktigt populärt. Daniel slutade tidigt och kom oxå hem och fikade med oss. Det vart lite lek ute för barnens del, Corona fick ta det lite lugnt !
 
Stor tårtbotten
Chokladbollar
 
Paket från Mikael
Montering
 
Corona myser hos farbror
Fika är gott!
 
 Lek ute
Trött gullfia
 
 
 

Undebara Fenixens födelsedag

I torsdags fyllde Fenix 3 år, vår stora kille! Tyvärr hade Corona även feber denna dag så vi fick hålla oss hemma hela dagen. Farmor var förbi med ett paket på morgonen som Fenix fick öppna.
Dagen vart lugn, jag ordnade födelsedagsmiddag och städade av lite här hemma. När Daniel kom hem fick Fenix öppna sina paket från oss.
På kvällen kom mormor, morfar, farmor, farfar, Agneta och Stig. Det vart porterstek till middag och sedan en vitchokladmoussetårta med mandelmassa- och apelsinbotten som jag gjorde på onsdagen. Det vart ännu mer paketöppning och Fenix var alldeles lyrisk!
Corona höll humöret trots febern, hon var lite trött men glad!
Det var en glad liten pojke som somnade gott på kvällen ! 
 
Sliten tjej på morgonpromenad
Paketöppning
Från farmor och farfar
Mer paket från mig och Daniel
 
Från oss
 
 
 
 
 
 
Ännu mer paket när gästerna kom
 
Middagen
Gott bröd till
Tårtan
Middag
Glad tjej trots febern
Smakar tårta
Från farmor och farfar
 
Från Agneta och Stig
Till Corona från farmor och farfar
Till Corona från Agneta och Stig
Oxå till Corona från Agneta och Stig
Från mormor och morfar, Fenix fick även pengar att lägga i spargrisen.
 
 
 
 
 

Fortfarande sjukstuga

I morse var Corona lite piggare men efter en liten sovstund så vaknade hon upp igen med 40 graders feber som hållt i sig över hela dagen, det är så synd om henne. Innan sovstunden hann jag i alla fall göra en vitchokladmoussetårta tills imorgon.
Dagen har i övrigt varit en repris av gårdagen, Corona har mest legat på mig och sovit med undantag för ett tillfälle. Vi låg och tittade på film allihopa, Corona låg och sov bredvid mig, efter ett tag hör jag ett snusande från Fenixs håll och då har han oxå somnat, hihi sötnosarna!
Båda barnen är nu nattade, hoppas Corona är bättre i morgon. Får väl avvakta tills på fredag innan vi ringer barnläkarstationen i alla fall, det är kanske den klassiska 3-dagarsfebern.....
 
Läser reklam
Vilar på bror sin
Chokladbotten med mandelmassa i
Vit chokladmousse
Lek ute medans Corona sussar
 
Sliten tjej
 
 
 
 
 
Sötaste änglarna!
 
 

En liten sjukling

Sent på måndagskvällen vakna Corona med 40 graders feber. Febern höll i sig även tisdagen, stackars mammas tjej! Hon har mest sovit hela tiden vilket är bra! Vila är ju bästa medicinen. Dock ville hon mest ligga på mig och sova så jag har ju inte fått speciellt mycket gjort. En sväng sov hon i vagnen i alla fall och då passade jag och Fenix på att gå ut och leka tillsammans.
Jag bakade i sig kolakakor och chokladmuffins, dem vart väl inte världens vackraste då jag gjorde dem med en Corona hängandes på mig under tiden så jag hade ju bara en arm fri, men men dem var goda i alla fall och det är ju viktigast!
När Daniel kom hem fick han ta Corona en stund så gick jag och Fenix ut och plockade vinbär.
 
 Trött och febrig tjej
 
 
 
 Glass
 kolakakor
 Lek ute
 
 
 
 
 
 
 Filmmys
 
 
 Muffins
 
 Vilar på lillasyster i magen
 Vinbärsplockning
 
 
 

Ultraljudet

Ultraljudet gick bra. Allt såg fint ut och beräknat datum är nu 14:e januari. Bebisen var lite envis och ville inte riktigt visa vilken sort den var men tillslut så gav den med sig!
Fenix och Corona kommer få en lillasyster! Så himla mysigt!
 
Älskade lilla lillasyster
Den här bodyn fick Daniel i sitt paket, det var inte så svårt att lista ut att det blir tjej.

Måndag

Då var nästan vardagen tillbaka, ja för Daniel i alla fall, han började jobba idag igen. Fenix har sommarlov i 2 veckor till och Corona börjar inte förrens 5:e november.
Morgonen började med en härlig promenad i solen. Fenix hade med sig sin kikare och kikade in det mesta!
När vi kom hem vart det lite tvätt och städ som vanilgt och efter det lek och bus!
Daniel kom hem vid halv ett för då var jag tvungen att åka in till odenplan för att göra ultraljudet på bebisen. Vi lyckades inte ordna någon barnvakt så Daniel fick tyvärr vara hemma med barnen. Jag tog bilen till danderyd och sedan tunnelbanan, orkar inte leta parkering i stockholm!
När jag kom hem igen fick barnen paket och Daniel fick ett paket som var till bebisen så att han skulle få veta vilket kön det var.
Det vart middag och sedan kom farmor förbi en sväng. Det var två små trötta troll som somnade vid halv sju. Nu spacklar Daniel i barnrummet, han är så duktig!
 
Spanar in hästar
 
Gäster i trädgården
Cooling
Läkarhuset Odenplan
 
Trollen var i badkaret när jag kom hem
Glad tjej
Paket
 
 
 
Fenixs present
Coronas present
Bästa som finns är att somna hos pappa

Söndag

I går gick vi upp till farmor och farfar och hämtade barnen som sovit där, så mysigt att få krama på dem igen !
Daniel åkte sedan ner till båten, han, Björn och Henkan skulle åka lite vattenskidor och wakeboard. Jag och Fenix bakade en kladdkaka medans Corona sov och efter lunchen så packade vi fikakorgen och åkte ner till stranden vi med. Björns familj kom oxå dit. Det blev lite bad för barnen och sedan åkte vi med i båten en sväng.
På kvällen vart det middag och lite tittande på handbollen hos famor och farfar.
När barnen somnat vart det film i sngen för min och Daniels del!
 
Färdigbakat
Picknickkorgen färdig
Corona kollar vad grabbarna gör
Fika
Spännande
Lite bad
 
Strandhäng
Björn och hans barn
Henkan
 
Björn
Daniel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gullfia
 
 
 
Prova wakeboard var skoj!
 
 
Fenix tar en STOR bit kladdkaka!

Lördag

I lördags lämnade vi barnen hos famor och farfar en stund medans jag och Daniel åkte iväg till rådmansökyrka på dop. Det var Yvonne och Mickes son Leo som skulle döpas.
Efter dopet så hoppade deras dotter Niva in i vår bil, så hon fick åka med oss tillbaka hem till dem. Vi åkte sedan tillbaka till farmor och farfar och hämtade upp våra troll och åkte tillbaka till Yvonne och Micke för lunch och dopfika. Barnen lekte och busade för fullt.
När vi kom hem igen ville Fenix titta lite på datorn och jag satte mig i sängen och vilade en stund. Det tog ungefär 5 minuter sedan satt Fenix och sov i stolen, hihi!
På eftermiddagen lämnade vi upp barnen till farmor och farfar igen och så åkte jag och Daniel tillbaka upp till Yvonne och Micke för att fira Yvonnen som fyllde år. Det var knytis så man tog med det man ville äta och dricka. Det vart en trevlig kväll!
 
 
 
Dopet
 
 
 
Niva åker med oss
Hemma för att hämta barnen
Corona är redo att åka
Massa skoj fanns det hemma hos Yvonne och Micke
 
 
 
 
 
 
 
Hemma igen
Vilar på sängen
Vilar i stolen
 
Micke fixar med maten
Mat
 

Fredag

I fredags bakade jag vaniljbullar på morgonen. Efter lunch så åkte vi in till norrtälje och lämnade Embla hos mamma och pappa. V iåkte sedan vidare till barnens gammelfarmor och hälsade på.
En runda på stan vart det oxå för inköp av doppresent till lördagen.
Handbollens semifinal gick på kvällen så vi la barnen efter första halvleken och sedan vart det mat under den andra, Daniel hade lagat biff ala Lindström och potatisgratäng, smaskigt!
 
Älskar nya kitchenaiden, nu slipper jag göra degarna för hand!
Klara!
 
Den uppstoppade räven på gammelfarmors boende var spännande!
Corona iaktog räven en stund innan hon vågade sig fram!
 
 
Älsklingarna
Goda skor
 
 

Skansen

I morse åkte jag och Fenix in till norrtälje där vi hoppade på dubbeldäckaren till stockholm. Vi fick till Fenixs stora förtjusning sitta längst upp och längst fram. Det vart sedan tunnelbana till Slussen där vi mötte Carina och Elvira. Vi tog djurgårdsfärjan över till djurgården och gick sedan till skansen.
Vi hade tagit med matsäck så den började vi med innan vi gick in på lillskansen. Efter en stund där så gick vi vidare och Fenix och jag åkte bilar medans Carina och Elvira tittade på. Elvira ville åka bil så hon fick rida ponny istället vilket Fenix inte ville.
Det vart sedan tittande på rovdjuren och sedan lite andra djur innan vi fikade. Vi fick till allas förtjusning världens sötaste fikasällskap i form av en ekorre. Den åt ur handen och var hur tam som helst, så himla söt!
Fenix fick lite pommes innan vi gick ner till bageriet där vi köpte bullar innan vi begav oss hem igen.
Vi åkte spårvagnen till sergel, spännande tyckte barnen! På t-centralen skildes vi åt. Tunnelbanan och bussen klaffade perfekt för vår del.
När vi kom hem igen så åkte vi upp och lämnade bilen hos farmor. Vi hade fått låna hennes bil idag då Daniel behövde ha våran hemma för att kunna åka någonstans med Corona.
Fenix somnade som en stock efter vällingen vid halv sju och Corona somnade oxå tidigt!
Tack Carina och Elvira för en superdag!  
 
På bussen
Bästa platsen
Väntar på tunnelbanan
På tunnelbanan
Åker båt
 
Framme på Skansen
 
Ekorre
Lunchdax!
 
Påfågel
Fler som var sugna på lunch
 
 
Fenix hade dagen till ära fått en plånbok med glasspengar i av farmor! Den kom väl till användning!
 
På lillskansen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En biltur
 
 
 
Elvira väntar på ponnyn
 
Så duktig tjej
Vildsvinen
 
Bison
Spanar på lokatterna
 
 
 
 
Så söta bebisar
Lappuggla
Nallarna
 
 
 
 
 
 
 
 
Älgarna
Sälen
 
Ser ni uttern?
Fika
Glass och bulle
 
Vår fikagäst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite pommes
Bulle från bageriet
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Daniel och Fenix startade morgonen med att åka till norrtälje och kasta lite sopor samt handla renoveringsgips till det nya barnrummet.
Farmor kom förbi en sväng, Fenix ville då följa med henne hem så det fick han. Vi andra åkte till Thuns för lite shopping. Efter shoppingen åkte vi vidare till Rasbo där vi hälsade på Carro, Andreas och barnen. Carro har ju flyttat från norrtälje till Rasbo utanför Uppsala numera.
Vi vart bjudna på smaskig kycklingpaj, sallad och nybakat bröd. Corona tryckte i sig två bröd! Till fikat vart det hallongrottor som Carro oxå bakat. Efter det trevliga besöket åkte vi till norrtälje där vi gjorde ett stopp hos mormor och morfar, morbror Martin var oxå där.
När vi kom hem gick vi upp till farmor och farfar för att äta middag och hämta Fenixen!
Fenix var jättetrött och somnade vid halv sju, Daniel har precis lagt Corona så hon sover oxå. Får se om jag och Daniel går ut och målar lite på vedboden kanske eller om vi blir kvar inne.   
 
Shopping på Thuns
 
 
 
Tänderna kliar bra mycket nu!
Smaskigt bröd hos Carro
Fikar med hallongrotta hos gudmor
Corona umgås med dem andra barnen
Trött tjej på väg hem
Klipper gräset hos farmor och farfar

Tisdag

I dag har vi rensat, flyttat saker och pysslat här hemma. Då datarummet ska bli ett barnrum så har vi tömt det nu för att så småningom renovera upp det.
Efter frukosten åkte vi in till norrtälje och handlade, vi hittade även ett datorbord som passade perfekt!
När vi kom hem monterade jag ihop datorbordet medans Daniel flyttade ut alla saker ur det tidigare datorrummet. Nu är rummet tomt och datorn är på plats på övervåningen istället, det blev perfekt!
 
 
Tittar på Pettson och Findus
Goskillen
Mina fina blommor från 3+-årsdagen. Igår var även Agneta och Stig förbi här med en bukett!
Nya platsen för datorn
 
Dagens middag; Lövbiff som kokat i porterfond, potatis samt portersås, smaskens!

Måndag

Måndagen vart en lugn en dag här hemma, så skönt så! Morgonen startade i alla fall med att Daniel fick känna dem första bebissparkarna. Jag har ju känt den lilla i några veckor nu men i går var det Daniels tur oxå. Familjen tog en morgonpromenad tillsammans och Fenix hade med sig sin kikare.
Fenix och jag var på stranden mitt på dagen och Daniel var hemma med Corona som sov. Som sagt en lugn dag med lek och mys här hemma.
När barnet somnat la jag och Daniel oss i sängen och tittade på film och åt daim, mys!
 
Morgonpromenad
 
 
 
 
Bus med pappa
 
 
Spaghetti är gott
 
På stranden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Målar med pappa
 
Vill oxå rita
 
 
 
 
 
 
Busfia
 
Middag: Philadelphiaostfylld baconinlindad kyckling och rotsaker
Gott till filmen
 

Söndagen

Carina, Kimmo, Elvira, Julia, Nisse, Alvin och Bubben sov kvar här från lördagen till söndagen. Då Daniel inte hade kunnat köpt hem frukost hit för jag då kanske hade misstänkt något så åt vi en jättegod frukostbuffé uppe hos farmor och farfar på morgonen, tack snälla för den fina frukosten. Julia och Nisse skulle på husvisning så dem åkte efter frukosten men dem andra vart kvar. Grabbarna plockade undan på logen medans jag, Carina och barnen tog en myspromenad, Corona låg kvar hos farmor och farfar och sov middag. Kimmo och Bubben åkte sedan hem då dem hade en hel del saker att köra tillbaka till deras replokal. Carina och Elvira var dock kvar och busade en stund samt åt lunch innan dem begav sig hemåt igen.
Resten av dagen vart lugn, Daniel åkte och köpte middag till alla som vi åt uppe hos farmor och farfar på kvällen!
 
Hjälper pappa att skruva lite
Nästan hela gänget
Den underbara "hotellfrukosten"
Lek
 
 
 
Carina hade med sig sin kanin!
Åker kärra
På promenad
 
Plockar hallon till Elvira
 
Sötnosar
Åker skrinda
Mer lek
 
 
Lunch
Gott med frukt
Glass efter middagen hos farmor och farfar
 
 
 

30-årsfest ala surprise!

 I lördags startade morgonen som vanilgt med mys i sängen med Fenix och sedan frukost när Corona vaknat. Vi städade av och tvättade lite här hemma. Den här dagen skulle jag få en överraskning som det stod om i kortet som jag fick av Daniel på min födelsedag.  Vid 12 åkte jag in till norrtälje. Jag gick in på H&M för att köpa hårnålar och sedan fortsatte jag till Frisk & Skön där jag fick en timmes massage, en timmes ansiktsbehandling och tillsist en makeup lagd. Det var toppenskönt!
Jag åkte sedan hem till mamma och pappa där jag bytte om, jag skulle ju vara ombytt när jag kom hem.
När jag kom hem så hade Daniel och Fenix klätt upp sig, jag vart ledd upp till logen där massa underbara nära och kära väntade, det var en överaskningsfest för mig! Kimmos band spelade ja må hon leva när jag kom. Det vart fördrink och sedan hade Marie-Louise gjort smaskiga smörgåstårtor av diverse sorter. Jag fick alkoholfritt vin men dem andra bjöd på "riktig" dricka. Det vart även vanlig tårta efteråt, så gott så!
Det vart sedan en pause då barnfamiljerna gick hem till sina sovställen hemma hos oss och hos famor och farfar och nattade sina barn.  Fenix och Corona sov hos famor och farfar.
När det var klart så började bandet spela, det var mycket rockmusik från 8o-talet, utmärkt! Det dansades och vi fick vara med och sjunga oxå, det var verkligen superkul!
Vid tolvtiden rundades musiken av för att inte störa grannarna så mycket.
Tack alla de som varit inblandade i detta på ett eller annat vis, jag har fått ett minne för livet! Ett extra stort tack till min älskling Daniel, älskar dig och tack för allt!
 
Då jag inte var förberedd på detta så hade jag inte med mig kamerna och batteriet i telefonen var svagt så blixten fungerade inte, därför är många bilder suddiga. Jag har fått en del bilder av Carina och Jeppe och därför kommer bilderna lite huller om biller, men men.....
 
 På väg hem från behandlingarna
 Surprise!
 
 
 
 
 Corona är med och levererar tårtan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snygging
Goda smörgåstårtor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tårta
 
 
 
Mina tjejer!
 
Bandet
 
 
 
Grabbarna sjunger
 
Vi kan oxå!
 
Daniel i farten
 
 
Provar basen
 
Söta Alvin
 
 
 
 
Dans med Henkan
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Då jag igår, på min födelsedag, fick pengar i present av snälla underbara, föräldrar, svärföräldrar och Mikael så åkte vi in till norrtälje idag och köpte en KitchenAid som jag länge velat ha men tyckt varit lite för dyr att bara köpa sådär. Nu när jag då fått pengar så passade jag på att unna mig eller oss en sån. Det vart även ett hackset till den oxå för det räckte pengarna oxå till. Till min stora förtjusning så fanns min favoritfärg på den inne oxå, mintgrön! Nu står den lilla skönheten i köket här hemma!
Annars har dagen varit lugn, lite bus och lek ute då det varit varmt och soligt. Vi tog en fika hos farmor och farfar på eftermiddagen. Corona och Fenix fick åka skrinda bakom gräsklipparen och det var tydligen väldigt skoj!
Jag har precis klivit upp ur badet. Daniel är ute och målar vedboden men är nog snart  klar.
 
 
Så fin!
Lite tillbehör
Åker skrinda till famor och farfar
Kör vagn
Åka bakom gräsklipparen är skoj
Fenix ville oxå åka med
Bäst att hålla i lillasyster!

30 år

Jaha, för 30 år sedan var man bara en liten plutt och nu 30 år senare har man själv två stycken pluttar och en tredje på väg, vart har tiden tagit vägen?
Min 30-årsdag vart en toppendag med nära och kära. Farmor och farfar kom hit och åt lunch, vi bjöd på ost- skink- och broccolipaj med sallad och efter det kaffe och cheesecake med apelsin- och passionsfruktsås. Jag fick en jättefin blomsteruppsättning och pengar, tack snälla!
Fenix ville följa med farmor och farfar hem så det fick han. Daniel åkte ner och fixade lite med båten medans jag hade en mysstund med Corona ute i solen.
När Daniel kom tillbaka åkte vi ner till stranden där Corona fick bada. Sedan åkte vi hem igen och fixade med middagen. Middgassällskapet bestod av mormor, morfar, morbror och Therés. Jag fick mer fina blommor, pengar och presentkort, tack snälla! Till middag blev det porterstek, potatis, sås och kokta grönsaker. Till efterrätt vart det samma som till lunch!
Av Daniel vet jag vad den ena halvan av presenten är, på lördag ska jag få massage, ansiktsbehandling och sminkning och sedan ska jag åka hem och möta honom iklädd finkläder som lämpar sig på en uteservering.....sedan ska vi tydligen utgå härifrån och göra något, är så nyfiken!
Kvällen spenderades sedan i sängen med älsklingen och en film!
Tack alla för att ni gjorde min 30-årsdag till en toppendag! Förrutom det firandet jag fick av familjen här hemma så vill jag tacka alla 46 stycken som grattat mig på facebook samt alla som skickat meddelanden, det värmer!
 
 
Lunch
Fina blommor
Ute och myser med prinsessan
 
 
Bad på stranden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mys med mormor
 
Middagen
 
Smaskigt med ärtor
 
Present från bror och Therés
Från Daniel
Mina kort
Mina blommor
 

Furuvik

I onsdags åkte vi till Furuvik hela familjen! Vi stannade i Skärplinge för att få lite lunch i magarna och sedan fortsatte vi till Furuvik. Det vart masssa tittade och klappande på olika djur, både Fenix och Corona tyckte det var jätteskoj! Självklart vart det en sväng in på tivolidelen oxå! Fenix och jag åkte "flygplan" och lilla bergodalbanan och sedan åkte Daniel bilarna med honom. Han var helnöjd!
Det vart en del glass under dagen för Fenix och vi fikade med gott innan vi åkte hem oxå. Fenix fick köpa med sig lite stenar hem. Corona haffade tag i en ros skallerorm inne i en butik och ville inte släppa taget så den fick följa med hem!
På vägen hem somnade trollen i bilen men vi stannade och väckte dem efter en timme för att äta middag.
När vi kom hem följde Fenix med mig till farmor och farfar för att hämta Embla som dem passat, tack för hjälpen!
Det vart en toppendag med familjen och väldigt nöjda barn!
 
Lunch
 
Framme
 
 
Massa djur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tivolidax
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ute och går
 
 
 
Lite mer djur
 
Provar lyckan
 
Fika
 
Coronas orm
 
 
Hej då Furuvik
Tröttmössor
 
Vill inte riktigt vakna fats det är dax för middag
 
 
Corona fick en tröja oxå

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0