Fredag

Eftersom Daniel jobbat och sovit kvar i Enköping denna vecka så vart han ledig idag. Vi började morgonen med att gå ner till bageriet och köpa nybakat bröd till frukost.
Efter en delikat frukost så gick vi ut och Daniel och Fenix skottatde lite jord, Corona var med på ett hörn oxå!
Efter Coronas lunch och sovstund åkte vi till Sundsta och En Liten Smula där vi åt lunch. Det var jätteskönt och mysigt på uteserveringen. Barnen hade redan ätit men Corona ville gärna ha lite smörgås och Fenix satt i gruset och grävde med sina maskiner.
Idag bestod menyn av Grönkålssoppa med potatis, Vildandbröst med rosmarinpotatis och en gryta med vilt i. Smaskigt!
På vägen hem stannade vi och handlade lite. Nu är Corona fått middag och Fenix har gått upp till farmor och farfar en stund där han skulle äta middag. När barnen somnat blir det filmmys i soffan!
 
Promenad till bageriet
Barnen hjälper till i jorden
 
 
 
 
Varit hos famor och farfar och hämtat hem lite saker till lekstugan
Lunch i Sundsta
 
 
 
 
Tjejmys hemma !
Gullungen!
 
 

Torsdag

I går lekte jag och barnen hemma på förmiddagen och efter sovstund och lunch så åkte vi ner till stranden i Maren där barnen fick busa och leka!
Daniel kom hem vid halv fyra och vi åt middag. Vi var upp till famor och farfar och fikade en stund och sedan gick vi hem och la barnen.
Daniel och jag tog ett mysigt bad tillsammans och sedan var tdet en stund framför tv:n innan sängen lockade!
 
 
 Tokfia
 
 
 På väg till stranden med sina leksaker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

I går fick vi en glad överaskning, Daniel kom hem trots att det var sagt att han skulle vara borta till torsdag. Mysigt var det och barnen blev jätteglada!
Imorse åkte Daniel tidigt igen och kommer hem på torsdag igen.
Vid halv tio släppte jag av Fenix hos farmor i norrtälje, dem skulle handla och sedan skulle Fenix följa med henne hem . Jag och Corona åkte och hämtade mamma/mormor på landet och sedan åkte vi alla till Thuns för en shoppingrunda.
Vi började med att fika lite och Corona fick sin lunch, sedan var det dags för lite shopping och efter det lunch! Det vart en del nyttiga saker inköpta, perfekt!
Vi släppte sedan av mamma/mormor igen och åkte sedan hem. Fenix var hos farmor så vi gick dot och då vart vi bjudna på mat, smaskigt !
När vi kom hem lekte vi ute för solen hade tittat fram och det var verkligen kanonskönt ute! Vi gick även och tittatde på dem fåren som var kvar i hagen. Corona tycker att dem är helfestliga!
Barnen sover sedan straxt innan sju ungefär. Dem var jättetrötta båda två och la sig mer än gärna!
Nu blir resten av kvällen lugn här hemma för min del, imorgon kommer älsklingen hem igen!   
 
Utelek igår
 
 
 
 
Mammas morgonkille
Gott med frukost
 
Trött tjej på väg till Thuns
 
Spanar in dukar och tyger
 
 
Kör vagnen
 
Lunch
Fenix och farmor hade plockat smultron till Corona
Smaskigt, sa hon!
Hälsar på fåren
 
 
 
 
 
Urmysigt eftermiddagsväder!

Tisdag

Idag har jag och barnen varit och hälsat på gudmor Carro och hennes tjejer! Fenix och Corona busade runt med alla saker och hade det toppenbra!
Vi vart bjudna på jättesmarrigt fika och hade en mysig fikastund tillsammans!
Ska även passa på att tacka Carro för hjälpen med en sak!
Nu är vi hemma igen. Corona vilar och Fenix leker på baksidan. Eftermiddagen och kvällen blir nog lugn med middag och massa mys!
 
Stora bollen hemma hos Carro
Tjejerna hade massa roliga leksaker!
Nyfiken i en strut vill kolla vad som finns i skåpen
Fika!
Mys med gudmor!
 

Måndag

Man kan ju fortfarande undra vart sommaren har tagit vägen. 11 grader och spöregn.....så himla trist! Fenix har ju sommarlov nu och fram tills den 3:e september och nu håller vi alla tummar och tår för bättre väder!
Fenix och jag bakade muffins i morse, det var tchokladmuffins med mörk geishachoklad i, smaskigt!
Det var tlite städning och tvättning här hemma och när Fenix hade ätit lunch så kom famor hit med en present till Corona, tack snälla. Fenix ville följa med henne hem så det fick han !
Carina kom hit en stund på eftermiddagen och fikade med oss. Det var ten trevlig fikastund med massa prat!
Corona och jag har för övrigt haft en mysdag inomhus pga vädret.
Hon går mest runt hela tiden, hon ser så lycklig ut! Hon föredrar att gå nu framför att krypa. Hon kryper bara om det är riktigt bråttom, för då går det fortare!
Annars har det varit lugnt. Grannens får spenderar mer tid på vår tomt än i sin hage, dem kommer hem från sin semester på söndag så då hoppas jag att dem fixar iordning staketen!
Daniel jobbar i enköping nu i två veckor. Det betyder att han kommer vara borta måndag-torsdag. Det är ingen idé att han åker hem för det blir bara hem och osva och tillbaka så nu är jag och barnen ensamma tills på torsdag.
Änglarna sover sedan klockan sju ungefär och nu ska jag väl hoppa ner i soffan en stund!
 
 Muffinsbak!
 Ny present från farmor
 Fåren
 Spanar in Carinas telefon
 Mys med min ängel
 Undersöker mammas ögon lite väl hårdhänt
 Mammas troll!
 
 Corona kom gåendes iklädd myggnätet till vagnen, tokfia!
 
Här är Coronas nya leksak
 
Corona går nu mest hela tiden!

Söndag

I morse gick jag upp med barnen och gav dem frukost och lekte medans Daniel sov då han kom hem ganska så sent från Fejan igår.
Farmor var här och hälsade på en sväng och då ville Fenix följa med henne hem och det fikc han, rsen av familjen åkte då in och handlade.
När vi kom hem åkte vi ner till stranden en stund och Corona gick och plaskade med sina söta fötter i vatttnet, hon älskar verkligen vatten! Hoppas det blir lite sommarvärme snart så hon kan få bada ordentligt!
På eftermiddagen åt vi middag hos farmor och farfar och efter det var tdet hem för att nattat barnen. Daniel har åkt in till norrtälje fö ratt fira Henkan på hans födelsedag, då det vart så sent firande av honom och våra barn är så kvällströtta så blev jag kvar hemma.
Jag precis tittat till änglarna som sover så sött båda två!
 
Vi målade lite på förmiddagen
 
Shopping
Det är skoj att gå själv i afffären
Bus med farbror
Läser med farmor
Bustjej
Busar i vattnet!
 
Sött litet fotavtryck!

Midsommardagen

På midsommardagen åt vi alla frukost tillsammans, mysigt! Det hade blivit jordgubbar över från dagen innan så jag gjorde en jordgubbspaj. Elvira och Fenix busade och tittade på film, sötnosarna!
Vi hann fika med nygräddad paj innan vännerna åkte hem igen.
När barnen hade lagt sig för kvällen så åkte Daniel iväg till Fejan med några kompisar medans jag var kvar här hemma med barnen.
 
Lek
Filmmys
 
Tokfia!
 

Midsommarafton

Midsommaraftonen började med att jag och Fenix tog en morgonpromenad med Embla medans Daniel och Corona sov. Vi plockade lite blommor och även några smultron. När vi kom hem igen så hade dem andra vaknat.
Jag dekorerade cupcakes och förberedde en ost- och skinkpaj samt en vegetarisk tacopaj.
På förmiddagen kom Carina, Kimmo och Elvira! Vi åt paj till lunch följt att cupcakes till fika. När vi var mätta i magarna åkte vi till Maren och deras midsommarfirande. Barnen lekte på stranden och vi andra hade det skönt i solen. Fenix och Elvira fiskade fiskdamm och fick godis!
När vi kom hem efter en skön stund på stranden så fick barnen mat och sedan gick grabbarna och bastade. Jag nattade båda våra änglar som var var slut efter dagen.
Elvira var vaken lite längre så hon och Carina följde med mig på en promenad med Embla.
Elvira somnade oxå fort när det var dags för nattning. Grabbarna började med maten och Mikael kom oxå och var med oss vid middagen.
Det vart en supertrevlig midsommarafton med underbart väder och trevligt sällskap!  
 
Smultron
Morgonpromenad
 
 
Cupcakes
 
Midsommarfina!
 
 
 
 
 
 
 
 Corona och Elvira
Törstig
 Mys i soffan
 
 
 
 
 Elvira och Fenix på stranden
 
 Corona gick omkring
 
 
 
 
 
 
 
 
 Godisfångst från fiskdammen
 
 Matlagning på G
 
 Emblamys!
 
 
 

Torsdag

Idag har Daniel varit ledig. Fenix passade på att mysa med honom i morse ! När det var dags att gå till dagis så ville Fenix att pappa skulle följe med oxå så vi tog alla en promenad till dagis, barnen fick åka skrindan!
När vi kom hem igen och så åkte jag iväg till Marie där jag klippte luggen, hon bjöd även på smaskigt fika! Inte fick jag betala något heller, hon är bra snäll hon!
När jag kom hem gav jag Corona lunch och sedan la jag henne. Jag åkte in till norrtälje och handlade lite och sedan vidare till farmors boende där jag mötte upp pappa. Boendet hade ordnat med midsommarsång och sedan en lunch för anhöriga och boenden! Det var supertrevligt och gott!
När jag kom hem gick jag upp till famor och farfar där Daniel och barnen var och fikade.
Eftermiddagen har mest spenderats till att mysa med barnen och förbereda inför morgondagen.
 
 
 
 
Mys med pappa
På väg till dagis
Underhållning på silverhemmen
 
 
 
 
En liten del av den goda maten
 
 
 
Bakade några choklad cupcakes som ska garneras imorgon!

Bilder som Carina tagit från Färsna

Bilder från Carina från McDonalds

En härlig dag!

I går kom Daniel hem med saker till barnen som han handlat, dem sov tyvärr då men dem fick sina saker nu på morgonen i stället. Corona fick en bodysuit, en baddräkt och en leksak mednas Fenix fick en tröja och en förvaringslåda. Tar kort på Fenixs saker imorgon, hann inte det innan han somnade nu på kvällen.
Idag har Fenix varit hemma från dagis för att åka till Lekiz i Åkersberga för att leka med Casper. När vi kom dit så var det stängt trots att dem skulle öpnna tio. Vi tittade på dörren och då var det nya sommartider som dem inte informerat om på hemsidan så dem öppnade inte förrens tolv.
Jag och Carina bestämde oss för att åka till McDonalds i alla fall med barnen och få lite lunch i magen. Som tur var hade dem ett lekrum som var fantastikt och båda grabbarna var lyriska och busade runt, dem fick även leka på utelekplatsen en stund!
Vi åkte sedan vidare till norrtälje igen istället för att vänta på att Lekiz skulle öppna. Vi gjorde en utflykt till Färsna där barnen fick titta på alla djuren. Jag hade dock inte tagit med mig någon vagn eftersom vi bara skulle leka inomhus egentligen men som tur var fick Corona låna Caspers vagn!
Barnen har haft en toppendag trots att det inte blev som planerat riktigt.
När vi kom hem fick Corona sova en stund och jag och Fenix mös ute i det fina vädret. När Corona vaknade lagade vi mat.
Daniel kom hem tidigare idag och han hade handlat massor till midsommar, skönt att slippa göra det imorgon! Barnen tyckte det var skoj att träffa pappa igen efter några dagar utan honom. Vi hann med en fika uppe hos farmor och farfar innan vi gick hem och la busarna!
 
Tack Carina och Casper för en trevlig dag!   
 
 
Nya kläder från pappa
Fina baddräkten
 
 
På McDonalds
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På Färsna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glass i solen är ett måste på utflykt!
 
Hemma igen och myser i solen med mammas glasögon
Strålande väder
Gott med middag
 
 

Lunch

I går åkte jag och Corona och hämtade upp mamma/mormor ute på landet. Vi åkte sedan till En liten Smula ute i Sundsta för att äta lunch. Mamma har aldrig varit där så jag tänkte att hon skulle få prova på det här stället! Det är så himla fint där och maten är helt fantastisk! Synd att man inte har större magsäck eftersom det är en lunchbuffé.
Vi började med morots- och tomatsoppa med nybakat bröd. Sedan vart det fiskgratäng med ägg och persiljesås som serverades med bulgur och sist men inte minst vildsvinskottlet med äppelcidersås och till det serverades stekt färskpotatis. Självklart fanns det supergod sallad till maten oxå. Oj, vad mätta vi var efter att ha tryckt i oss av all delikat mat! Det är verkligen en toppenställe som rekomenderas varmt och personalen är toppentrevliga!
Vi tog en liten promenad efter maten och kikade runt lite på området innan vi åkte in till norrtälje och släppte av mormor, tack för lunchen!
Jag och Corona åkte hem och bytte bilen mot vagnen och sedan tog vi en promenad till dagis och hämtade upp Fenix. Corona somnade på vägen så Fenix och jag lekte själva en stund ute.
Till middag vart det pannkaka. Jag duschade båda barnen och sedan vart det nattning, båda sov som stockar när Daniel kom hem från jobbet, trist när han jobbar så långt bort. Han har inte träffat Fenix sedan i söndags nu. Dem sover när han åker och sover när han kommer hem! Tur att han har ledigt efter idag och fram tills måndag igen så barnen hinner se honom lite i alla fall!  
Trött tjej på väg för att hämta upp mormor
 
Den fina lokalen
Gott bröd!
Soppa
 
 
Fiskgratäng
Vildsvinskottlet
På promenad
Kompisar
Ute och går lite
 
 
 
Glass i solen
 
 
Haha, hade i en hårinpackning igår, var nog rätt så trött för jag gick ut på hundpromenad med den kvar i håret. Kom på när jag kom in att det kanske var dags att skölja ur den, hihi! Så så här tjusig såg man ut i håret på promenaden, tur att man inte mötte någon!  
 
 

Måndag

I går åkte jag och barnen in till norrtälje där vi mötte upp farmor. Fenix skulle handla med farmor så vi släppte av honom i gott sällskap. Jag och Corona åte sedan vidare till mormor och morfar på landet. Corona fick lite lunch och sedan gick vi en promenad och tjejen fick sova en stund. Embla passade på att mysa i mitt knä mednas det var ledigt. Vi hade tagit med oss mockarutor som vi bakat hemma så det vart gott fika innan lunchen som bestod av hemmagjord hallonkräm, smaskigt! När Corona vaknade fick hon oxå smaka och hon tyckte det var jättesmaskigt!
Efter lunch åkte vi till norrtälje. Morfar släppte av mormor hemma och sedan möttes vi igen uppe vid gammelfarmors boende. Vi hade ett ankomstsamtal med personalen där och sedan vart det en fika tillsammans med gammelfarmor.
När vi kom hem igen hämtade vi upp Fenix hos farmor och sedan gick vi hem och lagade mat. Daniel jobbar i Enköping så han kom hem sent. Fenix sov redan då och Corona fick mysa en stund i pappas knä och somna där.


Embla myser



Smaskens med hallonkräm

Fika

Corona på promenad

Fått en ballong!

Helgen

Åh vilken tråkig helg det varit, bara regn och kallt! Har varit inne mest hela tiden då vädret var så bedrövligt, när ska sommaren komma egentligen????
I lördags bakade jag lite bröd och sedan åt vi middag hos farmor och farfar. På dan åkte jag och Fenix in till norrtälje en stund bara för att komma hemifrån en stund i det trista vädret.
I söndags var det samma skitväder fast om möjligt ännu värre! Regn hela dagen! På kvälen vart det i alla fall filmmys


Nybakat bröd

Våra fårgrannar rymmer in till oss hela tiden!



Gullungen ute i regnet



Mys i soffan

Såpbubblor är skoj!






Fredag

I fredags åkte jag och barnen ut till mamma/mormor på landet. Vi gick ner på stranden och lekte och hadet mysigt. Vi gick hem efter en stund och åt lunch och sedan tillbaka igen och då sov Corona.
Vi hann med en fika oxå innan vi åkte tillbaka till norrtälje och mötte upp Daniel och Lojke som hade jobbat klart för dagen. Vi gjorde ett besök i några av dem nya butikerna uppe vid flygfyren.
När vi kom hem var tdet en fika hos farmor och farfar och sedan planterade Daniel svartvinbärsbusken.
Vi åkte sedan iväg till Gräddö där vi åt middag, smakigt!



Glad morgontjej

Vissla solar

Mys på stranden


































Väntar på fika





Caesar myser i soffan

Trött kille på väg hem

På Arken zoo

Gullunge

Tokfrans

Så här gräver Daniel ner vinbärsbuskar

Smaskens!










Onsdag och torsdag

I går var jag med Corona till BVC. Lilla tjejen ligger under på alla kurvor men följer fortfarande sina egna blyga kurvor så det är bra! Hon väger nu 9,045kg och är 72,5 cm lång. Det är 2,5 kg mindre och 6,5 cm kortare än vad Fenix var i samma ålder, vilken skillnad!
Hon fick även 1-årssprutan, ett stick i vardera låret. Hon sa ingenting, mammas tappra tjej! Hon visade även BCV-sköterskan Karin att hon kunde gå några steg!.
När vi var klara på BVC uträttade vi lite olika ärenden på stan. VI hämtade sedan upp Fenix på vägen hem.
Han hann vara hemma en liten stund innan farmor kom över och då ville han följa med hene hem så det fick han i en timme.
Jag och Corona hämtade sedan upp honom för at gå på sommarfesten på dagis. Vi grillade korv och åt lite kakor. Det var full fart på  Fenix hela tiden, han busade runt med Liam!
Daniel kom precis när vi var på väg därifrån, jag tänkte att han kasnke ville åka med pappa hem men han ville åka på åkbrädan så det fick han! Vi åt middag hos farmor och farfar innan det var dags att bege sig hem .
Corona vaknade vid 24.00-tiden med feber. Sprutans fel! Jag gav henne en alvedon och sedan fick hon ligga hos mig en stund tills febern gick ner, då bar jag in henne till sig igen. 
Hon har varit lite seg hela dagen trots att febern inte kommit tillbaka, vi har därför hållt oss hemma idag så hon har fått tagit det lugnt.
Farmor kom förbi med lite presenter till barnen, tack snälla. Fixar bild på det sen.





I väntan på sin tur på BVC

Hemma igen

Sommarfest på dagis

Trött tjej slappar på soffan ute på verandan

Corona på långpromenad

Prinsessan går utomhus!

Tisdag

I morse efter att vi lämnat Fenix på dagis så åkte jag och Corona in till mormor. Det är 10 dagar sedan hon gjorde operationen nu så jag tog bort hennes stygn. Vi tog sedan en liten promenad ner på stan där mamma/mormor bjöd på gott fika på Café Hörnan. Efter fikat åkte vi till blomsterlandet där mamma köpte rabarber och pelargoner. Hon köpte även en svartvinbärsbuske och 2 pelargoner till mig, tack snälla!
Vi åkte sedan och släppte av mamma, Corona somnade helt utslagen i bilen. Jag lyfte över henne i hennes säng när vi kom hem. Jag planterade sedan blommorna innan jag hämtade upp Fenix på dagis.
Det vart en del utelek i det fina vädret innan vi gick in och åt middag och tvättade.
Jag duschade och nattade båda barnen. Daniel kom hem sent så han går en kurs nu. Han hade med sig en kollega hem oxå så nu sitter dem och tittar på tv och dricker öl.



Fika på Hörnan



Smaskig morotskaka

På blomsterlandet

Provsmakar buskar

Mums

Trött tjej som ska flyttas över till sin säng

Fina blommorna från mamma



Svartvinbärsbusken

Corona 1 år!

I går var Marie-Louise barnvakt medans jag var inne i norrtälje för en undersökning. Det gick fort och efter det skyndade jag mig hem igen till Fenix och vår nyblivna 1-åring!
Fenix vilje följa med farmor hem och det fick han, han var där till det var dags för middag här hemma. Jag hade en mysdag med födelsedagsbarnet!
Jag förberedde middag och städade av här  hemma under dagen. Vid 17.30-18.00 kom mormor, morfar, farmor, farfar, farbror, Agneta och Stig hit för att fira Corona. Både Fenix och Corona fick massor med paket. Tack snälla för alla fina presenter!
Vi bjöd på kaloops och efter det en  hemmagjord dajmtårta.
Det vart en toppendag med all uppvaktning för Corona och lilla prinsessan tog även sina första vingliga steg. Det var två riktigt trötta änglar som somnade innan efterrätten, hihi!
 


Paketöppning

Får hjälp av morfar













Myser hos Agneta

Middag

Från oss, hon fick även pengar

Från Agneta och Stig

Från Agneta och Stig

Från farmor och farfar, hon fick även pengar

Från farmor och farfar

Från mormor och morfar, hon fick även pengar

Från mormor och morfar till Fenix

Från Agneta och Stig till Fenix

Från Agneta och Stig till Fenix

Till Fenix från mig och Daniel

Från Agneta och Stig till Fenix

Corona firar sin 1-årsdag med att gå lite!

Idag fyller vår prinsessa 1 år, helt otroligt vad tiden har gått fort. Vi hade till och med kommit hem från BB redan med henne. Förlossningen gick så bra och hon föddes tjugo över tolv på natten så vi fick åka hem redan på eftermiddagen.
Grattis vår underbara, älskade dotter på din allra första födelsedag!

Corona har firat sin födelsedag med att ta sina första vingliga steg! Här är två videor på prinsessan!
 



Farbror Mikaels födelsedag

Morgonen började med att barnen lekte med Coronas nya leksaker, efter det åkte jag och Fenix in till norrtälje och handlade lite tills imorgon då det oxå blir firande av Corona, fast då bara med närmsta familjen!
När vi kom hem kom famror, farfar och Mikael över hit på fika och sedan följde Fenix med farmor och farfar hem.
Corona åt lunch och sedan sov hon middag. Jag och Daniel la oss då på sängen och tittatde på film!
På eftermiddagen var det dags att gå upp till Mikael och fira honom på hans födelsedag! Det vart smaskig smörgåstårta! Grattis på din dag!
Fenix är fortfarande hos farmor och farfar och Corona sussar gott redan!


Lek med nya sakerna



Ballonger!



Bus med pappa

På väg till farbror för att fira födelsedag





Smaskens!



Födelsedagsbarnet

Fenix tog en glass som han inte ville ha, han la den på bordet och vips så hade Corona tagit den i sina ägor!





Ute och går med farbror

Coronas 1-årskalas

I går vid 13-tiden kom dem första gästerna till Corona och sedan fortsatte dem att ramla in. Det vart en supertrevlig dag med massa uppvaktning av Corona! Det vart en dag fylld av gott fika, massa barnlek och bus och paketöppning!
Tack Marie, Liam, Linnéa, Carina, Casper, Jeppe, Yvonne, Micke, Niva, Pyret, Leo, Erika, Carina, Kimmo, Julia, Elvira, Anton, Jessika, Vilma, Lojke, Henkan, Carro och Mikael för att ni kom och förgyllde våran prinsessans ettårsdag! 
Carro hade jobbat natt så hon kom och åt middag med oss istället, Mikael åt oxå middag här med oss! Man kan säga att vi hade firande här från klockan 13-21. Corona somnade helt utslagen vid halv sju, hon hann träffa Carro en liten stund i alla fall innan ögonen föll ihop. Fenix somnade straxt där efter, oxå helt slut efter all lek med sina kompisar! 
 
Tårtorna som jag dekorerade på morgonen







Annat gott











Kaksmulor upp till pannan

Linnéa

Niva

Några av gästerna

MArie, Liam, Pyret, Casper och Fenix

Första tårtan!













Mikael och Carina

Jeppe och Daniel

Fenix vilar upp sig en stund brevid farbror

Yngsta gästen!

Kul med paket



Casper

Marie, Linnéa och Jeppe

Casper och Carina

Mer paketöppning



Fenix och Liam



Elvira

Carina och Corona





Anton, Jessika och Vilma

Paket!



Lojke

Henkan



En glad födelsedagstjej









Fenix fick oxå paket av gudmor! En film, såpbubblor och klubbor, toppen!  

Coronas presenter, vart lite mörkt dock!

Grillade hamburgare till kvällen!

Fredag

Idag har det varit fullt upp! I morse bakade jag tre tårtbottnar i olika form och smak. Efter det vart det promenad och sedan bus med barnen. Efter lunch fick Corona sova middag ocg då passade jag på att göra tre olika fyllningar till tårtorna och la på dem.
När Corona vaknade så åt vi mellis och sedan åkte vi vidare in till norrtälje där vi mötte upp morfar i solbacka och det boendet min farmor skulle komma komma idag.
Vi hann inte vara där så länge innan färdtjänsten kom med henne! Hon vart glad att se barnen! Daniel kom och hämtade upp Fenix efter en stund. Han var i norrtälje och tatuerade sig innan han dök upp. 
Vi gick igenom lite papper och fikade och sedan åkte vi därifrån. Farmor verkade tycka om stället! Vi håller tummarna nu för att hon ska trivas!
Innan jag och Corona åkte hem så stannade vi och handlade lite.
Daniel hade maten klar när vi kom hem och efter middagen var båda trollen riktigt trötta. Dem somnade som stockar vid halv sju!
Nu är Daniel ute och klipper gräset och jag ska snart kasta mig på soffan, orkar inte gör något mer idag.


Corona gungar i köket medans tårtbottnarna tillverkas!

Hos gammelfarmor



Välkommen gammelfarmor




Fenix hittade fontänen utanför boendet





Daniels nya tatuering

Vår underbara tjej!

Torsdag

I går mötte jag och Corona upp Marie här utanför och sedan gick vi tillsammans ner till södersvik där vi mötte upp Jenny och Alexander. Det vart en god fika på bageriet. Dem har verkligen jättegoda smörgåsar!  Efter fikat gick vi och hämtade upp våra grabbar på dagis.
Fenix ville åka och handla så vi tog en liten sväng till Gräddö för att handla salt som var helt slut!
Daniel kom hem ganska så tidigt och då åt vi middag. Jag gick sedan ut och busade med barnen medans Daniel klippte gräset. Farbror Mikael kom förbi en sväng och busade med barnen han oxå!



Busfia!

På väg till bageriet

Äter russin



Smaskigt med en kaka!

Handlar

Mellis är gott!





Bus med farbror Mikael




Bilder från onsdag eftermiddag och kväll


Corona är överlycklig att få åka tvättkorg!



Middag hos farmor och farfar



Trött kille!

Onsdag

Idag åkte Daniel ner med Gösta till bryggan för att få ordning på den. Jag och barnen lekte på baksidan tills Fenix ville åka och titta vad pappa gjorde. Jag paackade in barnen i bilen och så åkte vi ner och tittade på när bryggan fixades med nere vi vattnet.
När vi kom hem fick Corona lunch oh grabbarna åkte till gräddö för att tanka båten och handla lunch på den nya pizzerian som öpnnat där.
Efter lunchen åkte jag in och handlade det sista inför kalaset på lördag.
Vi bjöd farfar och farmor på fika idag eftersom farfar hade namnsdag, Fenix ville sedan följa med dem hem. Han är kvar där ännu och vid 17 ska även vi dit för att äta middag, grillat, smaskigt!
Vi andra har varit nere och tittat på när Daniel lagt i båten. Corona tycker det är mysigt att vara på stranden och pyssla.


Lek ute

Fix med bryggan

Fenix pysslar med båten





Bus med pappa

Corona och Embla pysslar



Äter lite blad



Goa tjejen!

Tisdag

I går åkte jag och Corona in till stan och handlade lite presenter till hennes 1-årsdag, det är perfekt när dem är så här små och inte förstår det här med presenter ännu!
När vi kom hem åt vi lunch och sedan fick Corona vila. Jag la mig på soffan en stund och tittade på tv. Daniel hämtade upp Fenix på vägen hem, dem kom hem runt 13-tiden, skönt! Det var bus ute med barnen. Vi tittade förbi farmor och farfar en sväng där vi fick fika. Daniel åkte med Gösta in till norrtälje för att kasta en soffa och då gick jag och Corona hem för att laga mat, Fenix ville vara kvar hos farmor en stund. 
Efter middagen vart det lite mer lek och sedan duschen innan nattningen! Småttingarna somnade vid halv sju. Dem är så trötta på kvällarna men det är inte så konstigt. Fenix sover ju inte middag längre och Corona prövar vi med en sovstund om dagen.
Jag och Daniel tittade på fotbollen på kvällen och hade det mysigt i soffan.


Håller i mammas plånbok på shoppingrundan

Livsnjutare

Nu har jag sovit färdigt!


Ute och busar











Måndag

I morse åkte jag och barnen in till norrtälje och handlade lite. Vi handlade med oss fikabröd och en blomma och sedan åkte vi vidare till mamma/mormor som kom hem från sjukhuset igår. Hon opererade ryggen i torsdags och allt har gått jättebra och allt känns tydligen kanon!
Vi fikade och barnen fick glass! Vi var inte kvar så länge då mormor måste vila ryggen en del och ligga ner.
När vi kom hem ville Corona sova och Fenix leka så så fick det bli!
På eftermiddagen började jag med maten, raggmunkar och bacon, smaskigt sa Fenix, hihi!
Nu är det snart dags att natta trollen!


Smaskigt med glass



Tokfransen myser i Coronas vagn

Söndag

I söndags bakade jag en del till Coronas kalas på lördag. Det blev Nonstop-kakor, nougatrutor och bullar. Daniel pysslade lite med båten och jag och Fenix tog en sväng till norrtälje och handlade lite på eftermiddagen.
Lite städ och tvätt vart det oxå, sådant som är så tråkigt men nödvändigt!
Kvällen avslutades med ett gemensamt bad för min och Daniels del samt en tänd brasa!





Lördag

I lördags lämnade vi Fenix hos farmor och farfar på morgonen. Vi andra åkte vidare till Stureby för att hjälpa min farmor att flytta. Hon har fått en plats på ett boende här i norrtälje istället för i Stureby, skönt att få henne närmre! Nu kan vi hälsa på ofta! 
Vi mötte upp pappa där och så packade vi ut sakerna som skulle med i släpet. Vi fikade sedan tillsammans med farmor innan vi åkte därifrån. Ett snabbstopp på citygross fick det bli i och sedan bjöd pappa på lunch nnan vi åkte till det nya boendet för att ställa av sakerna. Farmor själv kommer att flytta nu på fredag!
Innan vi åkte hem stannade vi på elgiganten där Daniel köpte en ny mobil och en film.
När vi kom hem igen hämtade vi upp Fenix som hade haft det toppen hos farmor och farfar, han hade fått lite nya leksaker!
På kvällen gjorde Daniel lammfärsbiffar som han grillade och det till det vart det färskpotatis, smaskigt!
Det var riktigt tråkigt väder på lördagen. Det var Custom Bike Show i norrtälje som vi hade tänkt gå på men vi hoppade över det pga vädret. Daniel hade tänkt åka in på festen på kvällen men struntade i det oxå så vi hade en mysig kväll i soffan med tänd brasa och film istället!


Trött prinsessa

Glad tjej på väg till gammelfarmor

Ute och går i korridoren



Undersöker rulstolen

Lunch

Fredag

I morse kom Carro hit efter att hon lämnat tjejerna i skolan. Hon, jag och barnen åt en mysfrukost tillsammans. Efter 2½ timmes frukost så behövde Carro ge sig hem igen. 
Corona sov middag i 3 timmar så jag och Fenix lekte med lera och målade tillsammans under tiden. 
Daniel kom hem ganska tidigt. Han och Fenix tog ett bad tillsammans medans jag gjorde en jordgubb-, blåbär,- och hallonpaj som vi ska ha efter tacomiddagen ikväll, mysfredag. 
Daniel har nu åkt till Gräddö för att klippa sig och barnen leker tillsammans. Jag ska snart börja med middagen, är redan superhungrig!  


Väntar på frukost



Massa gott!



Bus med gudmor!

Lite surt med hallon!


Målar

Början på pajen

Corona väntar ivrigt på pajen!

Torsdag

I går åkte jag och Corona in till norrtälje och åt lunch med Erika. Laxfjäril med rotsaker fick det bli! 
Det vart en supertrevlig lunch med massa prat och skvaller! Riktigt skoj var det! Corona satt och spanade in dem andra matgästerna och flirtade som vanligt!
På vägen hem hämtade vi upp Fenix och sedan åkte vi och handlade i Gräddö. När vi kom hem sov Corona middag och jag och Fenix bakade två sorters bröd.
När barnen somnat åkte jag in till norrtälje igen där Ditt Vackra Jag, som Carro och hennes syster har. Dem hade som en kundkväll där dem pratade om sina proukter, det var supertrevligt och det fanns väldigt gott tilltugg till drickan man fick! Ninja kom oxå och som sagt det vart en trevlig kväll.
När jag kom hem igen så hade Daniel tänt en brasa, mysigt!

Lunch på Pelikan

Corona väntar på att brödet ska bli klart!

Resultatet

En tjusig påse med provsaker från Ditt Vackra Jag!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0