En fantastiskt mysig ålandsresa!

Oj, vilken underbar helg vi haft! I lördags vid nio tog vi färjan över till åland. Vi fikade lite ombord och Fenix fick lite mellanmål. När vi kom fram checkade vi in på hotellet Adlon och vi hade fått det bästa rummet med havsutsikt! Underbart! Vi packade upp lite och sen gick jag ner till spaavdelningen och kollade om det fanns några tider. Dessvärre var det fullbokat förutom en tid på 25 minuter. Jag bokade in den tiden till Daniel för massage. Vi gick sedan in till stan där vi åt lunch och tittade lite i affärer. Daniels massage började vid halv tre så vi gick tillbaka ganska snabbt igen.
Medans Daniel fick massagen gick jag och Fenix till hotellets lekrum där vi busade en del.
När Daniel var klar mös vi lite på rummet innan vi gick in till stan igen och hittade en underbar restaurang vid namn  Indigo. Vi fick en liten skaldjurstoast till förrätt och efter det tog Daniel oxfilé och jag kyckling. Till efterrätt vart det panacotta med jordgubbar.
Vi gick sen tillbaka till hotellet och la Fenix. Jag och Daniel tittade på tv.
På söndagen var det morsdag och morgonen startade med en hotellfrukost, kanongott! Vi checkade ut och gick ner till terminalen och la väskorna i ett skåp där och begav oss sedan in mot stan igen. Det var stålande sol och vi gick genom en park och sedan ut på en liten ö där det fanns lite djur att titta på. Jättemysigt. Vi stannade nere vid havet och gav Fenix lite mellanmål.
Klockan kvart i ett gick båten tillbaka. Vi hade bokat in buffén så vi gick direkt dit. Vi fick fönsterplats så utsikten var kanon under middagen. Fenix ville sitta i pappas knä och äta.
Vi gick efter middagen ner i tax-freen och handlade lite vin och godis. Jag fick ett jättefint smycket (ålandshjärta med röd granit) av Fenix i morsdagspresent. Älskar mitt smycke! Tyckte i sig att det räckte med att Daniel betalat hela ålandresan och middagar mm men han är så underbar min älskling så jag fick smycket oxå. Efter det gick vi ut på däck där Fenix somnade och jag och Daniel satt och mös i solen. Underbart!
När vi kom hem igen gick vi upp till Daniels mamma med lite morsdagspresenter och där bjöds det på tårta. Vi kunde inte stanna för jag skulle till jobbet vid fem.
Jag hade en trevlig och skön jobbkväll, det är riktigt kul att jobba där! Efter jobbet åkte jag och hämtade upp min älskade Embla hos mamma och pappa. Mamma fick två vinflaskor i morsdagspresent och så fick dem dela på lite godis!
Sen bar det av hem till duschen och sen kröp jag ner brevid min älskling i sängen.
En helt underbart mysig helg!

Redo att åka!

På terminalen

På båten!

Daniel provar det stora objektivet, då får man sådana här närbilder!

Fenix ligger och slappar i vagnen och läser tax-free katalogen

Sötnos!

Glad kille!

Får lite lunch av pappa


Min fina lunch i mariehamn!

Daniel var självklart tvungen att titta på en borrvagn som vi  gick  förbi, arbetsskadad?

Hotell Adlon!

Vårat mysiga hotellrum

Utsikt från fönstret! Vi måste fått bästa rummet!

Pappa försöker byta blöja på en helvild, superglad bebis!

Vilding Hilding!

Kul att busa med farsan!

Undersöker rummet

Mamma med sin bus!

Undersöker hotellets lekrum

Massa kul saker

Ett fat.... intressant!

Provsmaka lite

Smask!

Släpat fram allt han hittat!

Älskling!

kul i tältet!


Mys med pappa i sängen

Försök till familjebild

Pommern

Superrestaurang där vi åt lördags kvällen

Så mysigt!

Mina älskade underbara!

Mina stora underbara nallebjörn! Puss! Älskar dig!

Bus i sängen

Glad bebis!

Trött efter dagens bravader

Pigg igen efter nattens sömn!

Bus på en gång!

Samma vilding hilding idag när pappa ska fixa blöjan

Hihi, hej mamma, jag busar med pappa!

Cool kille

I lekrummet innan frukosten

Frukost

Hihi, Daniel posar lite

Härligt väder!

Myspromenad i en park

På bron över till ön

På stranden

Söta kaniner tittade vi på

En belgisk jätte!

Fågelskådning 

Små söta fåglar

Fenix spanar in änderna

SÅ söt!

Bye, Bye Birdie!

Små kanadagäss bebisar!

Sötnosen!

En liten pause i gräset

Buffé på båten hem

Utsikt från våran matplats

Får lunch av pappa!

Älskligen sitter och njuter i solen ute på däck!

Lilleman tar sig en tupplur ute på däck!

Tack hjärtat för en underbar resa!

Puss!

Mitt fina "ålandshjärta" som jag fick på morsdag av min älskade Fenix! Älskar det!

En trevlig grillkväll

Då har vi haft en trevlig grillkväll. God mat och trevligt sällskap! Grillat kött, kyckling och majskolvar med potatisgratäng och äppelpaj till efterrätt.
Små pojkarna har busat, dem verkar trivas ihop sötnosarna. Fenix vart trött vid åtta-tiden och somnade då. Casper fick lov att vara vaken en stund till innan han äntligen fick åka hem och sova. Han var så duktig som höll sig vaken och glad hela tiden!
Innan middagen åkte jag och lämnad Embla hos mamma och pappa. Dem ska ha henne tills på söndag.
Imorgon åker vi till åland vid nio-tiden. Ska bli så roligt att komma iväg en sväng. Fenix ska få komma utomlands för första gången, haha!
Vi kommer hem igen på söndag, jag hinner knappast innanför dörren då innan det är dags för mig att åka till jobbet vid 17.00.
Tack Casper, Carina, Jimmy och Mikael för en trevlig kväll. Nu blir det dusch och sen sängen!

Casper och Daniel grillar

Killarna har hittat en rolig pinne

Fotbollsmatch

Casper håller span bakom Daniels ben!

Smaskig mat!

Trevligt sällskap!



Busungen med sina söta tänder!

Packning

Håller på att packa inför Ålandsresan imorgon, vi kommer bara vara borta en natt och jag har bara packat Fenix´s saker än så länge och väskan är snart full. Tycker inte att jag har packat något onödigt men men....
Det var lättare förr när man ammade lilleman, då slapp man mat,mellanmål, nappflakor, välling, gröt, tallrikar, bestick och muggar. Man hade liksom alltid maten med sig då! 
Nej nu ska vi fortsätta packa! 

Grillning på programmet

Fredag igen, det går så fort. Fenix var lite småkinkig igår, vet inte om det är tanden som är på väg som gör ont kanske. Idag är han mycket gladare, han sitter här och pysslar för fullt i vardagsrummet.
Om en stund ska vi ta oss en promenad. Ska försöka städa lite när Fenix sover sen.
Carina, Jimmy, Casper och Mikael kommer hit och grillar ikväll. Ska bli väldigt trevligt. Kul för Fenix att få hit sin lille kamrat!


Söta kepsen som Fenix fick av oss igår

Fenix´s nya shorts från oss

Kläder från farmor

Iklädd sin bandana
 
Nya Lindbergsolhatten

2 pyjamaser och två par boxer!

Två jackor

Två hoodtröjor

Två par byxor och t-shirts

En händelserik dag!

Jaha, dagen började på elgiganten dessvärre. Köpte en ny telefon igår. När människan i kassan frågade om jag skulle ha något nytt abonnemang sa jag: Nej, jag har redan ett 3 abonnemang så jag vill bara ha telefonen.
När jag kom hem satte jag telefonen på laddning över natten och när jag startade upp telefonen på morgonen och stoppade i mitt SIM-kort så funkade inte telefonen att ringa från. Jag provade att stoppa i Daniels telenor kort  och då funkade den. Pust.......åkte tillbaka till elgiganten idag och då visar det sig att telefonen inte har något 3G stöd och därför funkar inte 3:s abonnemang. Kunde dem inte sagt det igår när jag sa att jag skulle använda ett 3 abonnemang.
Hittade i alla fall en annan telefonen, lite dyrare men lite bättre. Självklart fanns telefonen inte hemma så om en vecka får jag min telefon.
 Efter elgiganten åkte vi ner på stan och fikade med Jeppe, supertrevligt! Imorgon åker han tillbaka till Motala ett par månader igen. Hihi, Jeppe hade glömt sina solglasögon hemma och fick låna Lillemans en stund, haha, såg hur kul ut som helst!
Tog en sväng på stan och köpte lite shorts och en keps till Fenix innan vi åkte upp till flygfyren och mötte upp Daniel. Där handlade vi till morgondagens grillning.
När vi kom hem vart det middag och farbror Mikael tittade förbi en sväng för att hälsa på Fenix. Efter middagen åkte vi ner till stranden och Daniel skottade ut det sista gruset och Fenix lekte i gräset. Embla passade på att bada lite.
Väl hemma igen så gick vi upp till farmor en sväng och lämnade en handavtryck av Fenix´s lilla hand, det vart lite fika där oxå. 
Fenix och jag tog oss en dusch när vi kom hem och nu sussar han gott i sin säng. Nu ska Daniel och jag mysa i soffan!  

.
.

Den här mobilen vart det nu istället!

Sitter och spanar lite på uteserveringen

Vem pratar Jeppe med egentligen???

Nu har jag tappat min leksak IGEN, vem kan plocka upp den åt mig?

Tackar!

Jeppe hade glömt sina solglasögon och fick låna lillemans! Snyggt Jeppe!

Farbror Mikael på besök

Provar rutschkanan som Fenix fick av farmor


Wiiiiie!

Åh, så roligt!

Sitter i den härliga solen nere på stranden och tittar på pappa som jobbar

Pappa sliter

Så mysigt väder!

Embla passar på att plaska lite!

Fenix har hittat farmors visitkort på tv-bänken


Gårdagen

I går var jag på kontoret på ett litet informationsmöte om delegering. Fenix var med och busade med båda cheferna. Hihi, ja han är för lustig! Nu har jag delegering på att få ge alla sorters mediciner samt ge injektioner med insulin och fragmin. Skönt, då är man mindre begränsad. Har ju redan delegering på detta på mitt "riktiga" jobb men så fort det blir en ny arbetsgivare så måste man få en ny av deras sjuksköterska.
När vi var klara så gick jag och Fenix en sväng på stan. Jag köpte solskyddsfaktor till ansiktet då jag måste skydda det innan laserbehandlingen. Sen tog vi en sväng i parken och Fenix passade på att vila lite.
Vi mötte Daniel uppe vid elgiganten vid halv sex där jag köpte en ny mobil. En vit touchscreen vart det.
Vi passade på att äta lite pizza när vi var i Norrtälje oxå.
När vi kom hem var Fenix så lycklig att få krypa omkrig på golvet igen, han har ju mest åkt vagn och suttit på möte under dagen.
Marie-Louise kom hem från Ullared med massa presenter till Fenix. Lägger upp kort på dem senare! Tack snälla!
 Idag ska jag och Fenix fika med Jeppe. Han är ju mer eller mindre i Motala hos sin tjej hela tiden numera så man ser honom inte så ofta. Ska bli jättetrevligt att träffa honom igen!
 

Min älskade nya telefon

Superglad kille!

Underbara älskade!

Kul att jaga sin boll


Hihi, Fenix håller på med sin tunga hela tiden nu, känns nog konstigt med nya tänderna på väg!

Onsdag

När vi hadeätit middag igår så gick jag och Fenix ut och tittade på Daniel som fixade med motorn till båten, det är ju snart dags att lägga i den. Fenix lekte lite på gräsmattan.
När Daniel var klar med motorn så gick jag in och hängde upp lite tvätt, Fenix hjälpte då sin pappa klippa gräset en stund. Han tyckte att det var jätteskojigt att åka åkgräsklippare och satt helt stilla och bara mös med sina hörselskydd på.
Idag ska jag in tilll mitt extrajobb och få delegering på att ge fragminsprutor och ögondroppar. Ska vara där mellan 14-15. Kim ska ta hand om lilleman under tiden, han får vara på hennes kontor under tiden. Hihi, en liten kontorsråtta ska han vara idag!
Nu ska vi snart ta en promenad med Embla, solen skiner än så länge men den går nog snart i moln. 

Ute i trädgården och fixar lite med sina leksaker

Våran underbara kille!

På upptäcktsfärd

På span

Intressant

Spelar fotboll med pappa

Varit och hämtat en gräsklippare

Fenix och pappa klipper gräset


Sötnosarna!


Puss !

Glad och nöjd kille!

Fenix och Embla har haft bebisbesök!

Nu har Fenix och jag haft bebis- och valpbesök. Tina har varit här och fikat med tre månader gamla Leo och nästan lika gamla dvärg pincher valpen Satin. En sån underbart bedårande valp. Man blir så sugen fast det räcker med Embla. Tur att andra skaffar valpar ibland så man får låna och mysa med dem lite.
Embla blev överlycklig över sitt besök, dem busade som bara den! Lilla Satin blir ju snabbt trött då hon bara är ett barn men Embla tog ingen hänsyn till det inte. Hon petade på Satin med tassen och buffade med nosen på henne och ville busa mer när Satin gått och lagt sig för att vila.
Vi gick ut en sväng på tomten där vildarna fick busa av sig lite och då vart det fart på dem båda. Underbart att se! 
När Leo vart trött åkte dem hem och jag, Embla och Fenix tog en promenad. Fenix sover nu. Han har haft full show här hemma med hundarna och skrattat åt dem när dem lekt.
Nästa gång får vi ta en sväng till stranden så vovvarna får bada lite!  

Lilla söta Satin

Alldeles underbar!

Stor och liten

Satin har hittat en pappersbit som är fruktansvärt rolig!

Sötnos!

Lilla goa Leo!

Embla är bussugen!

Embla petar lite på Satin för att få igång henne!

Bus, bus, bus!

Man blir så valpsugen!

Embla vill mysa med Leo och Tina

Måndags kväll

Igår kväll eftermiddagen gick vi upp till Marie-Louise ör att kolla om hon ville beställa några kort av Fenix. Vi fikade där och Daniel klippte hnnes hår lite. Hihi, han såg riktig proffsig ut när han klippte!
Efter besöket gick vi iväg till dagisets lekplats så Fenix fick leka lite.
I morse vaknade lilleman tjugo i sju. Jag hämta in honom till oss och la honom på mig där han somnade om på en gång och vaknade inte förrens tjugo över åtta. Såååå mysigt!
Idag kommer Tina och lilla Leo, dem har nog med sig Tinas nya valp oxå. SKa bli kul att träffa en liten valp, Embla kommer bli överlycklig!
Vi har bakat en chokladsockerkaka på morgonen så vi har något att fika med.

Hihi, Daniel klipper sin mamma!

Stolt frisör!

Gott med rån hos farmor

Mina älsklingar!

I farmors knä

Wiiiieeee!

Pappa ger fart!

Vår stora kärlek!

Vår älskling älskar gungan!

Glad litet hjärta

Pappa och son!

Hihi, lycklig kille!

Mamma tar sig oxå en åktur

Bygger lite med lego

Myskväll med legobyggande i sandlådan

En rolig lekstund för Fenix

Nu har vi varit på familjecenter och Fenix har lekt med Casper och Noel. Dem är så söta dem små pojkarna ihop. Noel är lite lugnare än våra Casper och Fenix, han sitter och iaktar vildarna istället.
EFter lite lek satte vi oss i köket och barnen åt lite smörgåsrån och Fenix fick lite mellanmål.
Fick även korten från fotograferingen som togs på familjecenter för ungefär en månad sedan. Det svart/vit kortet blev jättebra, det i färg vart oxå bra men jag tror kanske att jag bara ska ha det i svart/vitt, ska höra hur Daniel vill ha det när han kommer hem. 
När vi var klara på familjecenter åkte vi förbi Kim där jag fyllde i min lönelapp. Hade en från förrut men den har Fenix lyckats äta på. Pinsamt! Jag fick en ny lapp i alla fall och så fick jag ju bonusen att träffa finaste Kim!
Fick även ett arbetspass på söndag kväll. Vi kommer hem från åland vid tre och jag ska jobba vid fem. Lite stressigt men det ska bli roligt!
Fenix sover nu och jag har lagat mat. Daniel kommer hem om en stund och då blir det middag. Eventuellt går vi upp till Marie-Louise en sväng och kolla om hon vill ha några kort oxå.
Tack tjejer och småkillar för en trevligt lekstund!


Vilken av alla leksaker ska jag ta??

Linsskyddet till kameran är ändå bäst

Små pojkarna, Noel, Fenix och Casper

Småttingarna med sina mammor Carina och Léontine


Sötnosar

Våran älskling

Samlade kring bordet

mmmmmm smörgåsrån!

Söta Noel

Söta Casper

Familjecenter idag

Fenix somnade som en stock vid halv nio igår efter det att hela familjen tagit ett bad tillsammans i bubbelbadet! Han vaknade straxt efter sju i morse igen, hihi, han är så söt för han är fortfarande trött när han vaknar men ändå så ska han upp. Han brukar ligga på mig i våran säng en bra stund innan han vaknar till ordentligt. Nu har han fått i sig frukost och det är full fart här nere i vadagsrummet. Han är så nyfiken på allt och precis varenda pinal måste undersökas grundligt. För ungefär två veckor sedan lärde han sig att sätta sig ner igen från krypande position. Nu kryper han runt och sätter sig och pillrar på något och kryper sedan vidare.
Idag ska vi träffa Carina och Casper på familjecenter, om solen fortsätter skina kan nog pojkarna leka på gården utanför familjecenter.
Diskmaskinen och tvättmskinen går för fullt här hemma redan, ska se om lilleman vill sova en stund sen så jag hinner dammsuga oxå.

Klättra lite på pappa

Glader!

Mysdag med Carina och Kimmo!

Idag har vi haft besöka av fina gravida Carina och hennes Kimmo! Det är alltid lika trevligt och mysigt att träffa dem och framför allt spännande att se magen! Hon är så vacker med magen! Nu är det bara 6½ vecka kvar till Fenix´s lilla kompis kommer, ska bli så spännande! Fenix visade upp sina hoppgungekunskaper vilket roade Kimmo, haha!
Vi grillade fläskfilé, quorn, majskolvar och haloumi till lunch och till det vart det potatissallad. Till efterrätt åt vi äppelpaj. Mätta och belåtna i magarna så gick vi en liten promenad innan Carina och Kimmo åkte hem igen.
Nu har vi precis ätit lite pizza. Måste ju jobba upp min vikt! Blir tokig! Daniel har så roligt åt mig som misslyckas med att gå upp i vikt! Haha, ja vad ska man säga, det stämmer ju, vad jag än äter så rör sig inte vågen ett snäpp uppåt. Satte på mig ett par shorts i går som jag hade sommaren för två år sedan, dem är ju en decimeter för stora i midjan. Måste öka i vikt för att komma i mina kläder till sommaren annars måste hela den garderoben bytas ut.
Tack snälla Carina och Kimmo för en mysig dag. Pussar!

Myser hos finaste gravida Carina!

Puss av pappa

Hihi, nej inte en puss till!!!!

Busar med pappa

Titta pappa, jag har en kopp!

Åh, va roligt vi har det!

En varm och skön lördag

I går hade vi en lugn dag. Fenix och jag åkte in och handlade på flygfyren redan vid åtta-tiden för att slippa allt folk och köer. Daniel skulle hjälpa Gösta att gräva lite hos Cecilia. 
När vi kom hem fick Fenix sova lite och efter det vart det lunch.
Daniel skulle skotta lite grus nere på stranden och behövde ha skottkärran med sig. Fenix och jag åkte med i en solstol på trktorkärran. Oj, vad spännande det var, Fenix satt med stora ögon när vi började röra på oss. 
Det var så varmt och skönt nere på strande, Fenix fick plaska lite med fötterna i vattnet och det var populärt! 
På kvällen åt vi middag och Marie-Louise. Daniel och Mikael åkte till Lojkes 30-årsfest vid nio tiden. Det var meningen att Marie-Louise skulle vara barnvakt och att jag oxå skulle åkte med men Marie-Louise var så trött så jag stannade hemma med Fenixen istället. Han somnade som en stock precis när Daniel och Mikael åkt.   

Lilleman i sina söta shorts

Provsmakar lite...

Ute och myser i trädgården

Pysslar lite

Åker traktorkärra med mamma!


Pappa jobbar och sliter

Sliter lite till

Plaskar i vattnet

Oj, vad roligt!

Så varmt och skönt!

Myser i skuggan under paraplyet

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter en lång dag. Fenix och jag åkte till Stockholm vid halv ett. Vi hittade parkering på Valhallagatan och gick sedan genom humlegården till kungsgatan. Halv tre hade jag tid på lightcenter. Dem var jättetrevliga där. Alla ville hålla i och busa med Fenix som stormtrivdes med all uppmärksamhet. Han kröp runt på heltäckningsmattan upp och ner i korridorerna och ställde sig upp mot möblerna. Han log och pratade med alla som hälsade på honom. Killen vid disken ritade en gubbe på sitt finger som  en fingerdocka och busade med fingret bakom disken. Fenix tyckte det var helfestligt när fingret ploppade upp bakom disken.
Jag har nu bokat in en tid för laser som ska lösa upp pigmentet och ta bort det. Ska bli så skönt! Fick tid på fredag om två veckor vid halv tre så då kan Daniel ha Fenix under tiden. Sköterskan och läkaren där tyckte det var synd för dem ville gärna ha besök av charmtrollet igen. Hihi, vi får väl se men det är lättare om Daniel har honom under tiden. 
Innan vi åkte hem handlade vi lite jordgubbar på hötorget. Tjuvsmakade på en men egentligen så ska vi ha dem till ikväll.
Vi gjorde även ett stopp i humlegården där Fenix fick äta mellanmål.
Fenix somnade i bilen på hemvägen och vaknade upp i Norrtälje igen. Vi gjorde ett snabbt besök hos pappa Daniel hos tatueraren innan vi begav oss hem igen. Fenix har nu precis fått sin middag och det är full fart på honom.
Ikväll blir det mys i soffan med jordgubbar!

Sitter och spanar på allt spännande i humlegården

Mätt och med  mat runt mungiporna!

Vad spännande det är hos tatueraren!

Världens goaste lillkille!

Stockholm idag

Efter att Daniel gått upp vid halv sex så kunde jag inte somna om. Har legat och läst lite men nu så har jag gått upp. Fenixen sover forfarande sött, skönt med sovmorgon för honom, önskar att jag oxå kunde sova lite längre. Vädret ser soligt ut än så länge och Daniel tog motorykeln till jobbet idag.
Idag ska Fenix och jag ta en sväng till Stockholm. När jag var gravid och vistades i solen så fick jag lite mörkare pigment på kindbenen. Idag ska vi göra ett konsultationsbesök på lightcenter på kungsgatan och se om dem kan få bort det. Vi tar bilen in till Vallhallavägen och går sedan därifrån till kungsgatan där det ligger.
Daniel ska fylla i sin tatuering på handen vid fem-tiden , vi får se om jag och Fenix åker förbi och hälsar på en sväng när vi kommer hem från Stockholm igen.
Fenix hjälpte till att hänga tvätten igår eller han lekte väl mest med klädnyporna.

Spännande, vad har vi här?

Måste undersökas!

Jaha, klädnypor, där ser man!


Massa klädnypor!


Goda var dem i alla fall!

En dag i parken

Idag har vi avnjutit en härlig dag i parken med Carina, Jimmy och Casper. Pojkarna har busat och myst i sandlådan och i gräset. Dem verkar trivas ihop. Båda två fick lite mellis i parken innan vi gick vidare in till stan. Jimmy åkte till en kamrat och jag och Carina handlade lite till våra bebisar.
Fenix fick två par shorts, ett linne, en body och en bodysuite. Han passade på att flirta lite med människorna i kön inne på Kappahl oxå, lilla charmtrollet!
Efter shoppingturen var pojkarna helt slut. Fenix somnade som en stock i bilen, när jag kom hem lyfte jag ur honom ur bilen och la han i vagnen där han fortsatte sova en timme till.
Daniel håller just nu på och river förrådet under trappen så vi kan ha barnvagnen där istället. Det kommer bli kanon!

Ser koncentrerad ut i sandlådan

Casper tycker att Fenix är finare utan mössa på

Sådär ja, mycket bättre!

Favoritkrattan!

Nu vill Casper ha krattan

Fenix har tagit tillbaka krattan och Casper provsmakar nu silen istället

Små buspojkarna!

Fenix busar på filten

Vad pysslar Casper med för spännande?

Hej mamma!

Nyaa shorts och en bodysuite

Shorts, linne och body

Ännu en mysig dag på stranden

Ännu en mysig dag på stranden vart det idag! Fenix har pysslat och knopat med allt möjligt som kommer i hans väg. Det är så otroligt mysigt att spendera hela dagarna ute me honom och se hur han utvecklas och hittar på nya saker varje dag!
Vid fem-tiden träffade vi Daniel på flygfyren och storhandlade. Nu är kylen och frysen påfyllda igen. Skönt!
Det blev tacos till middag med quornfärs. Efter middagen gick vi och hälsade på farmor en stund. Nu står Daniel oc Fenix i duschen och efter det ska Fenix få sova.
Jag och Daniel ska mysa i soffan framför Grey´s anatomy.

Lillkillen hemma i trädgården

Det var lika kul idag som igår att titta på Embla som badade!

Kratta, kratta, kratta!

Världens gladaste kille på stranden!

Våran ögonsten!

Vackra maskrosor

Åh, ännu ett blad!

Smaskigt!

Tittut!

Vill mest stå nu för tiden.

Små barfotafötter i vattenkanten!


Lite mellis innan vi gick hem

Äntligen börjar liljekonvaljerna slå ut!

Hemmadag!

Idag ska vi bara vara hemma och mysa. Förhoppnigsvis kommer solen att kika frm även idag och då blir det utomhusaktiviteter för våran del.
Vi ska i och för sig ut en sväng en dag. Vi ska möta Daniel i norrtälje och handla lite i eftermiddag men annars blir vi hemma.
Ska försöka hinna städa lite medans lilleman sover middag oxå.
Just det, Daniel har bestält en resa till åland över natten, så jag, Fenix och Daniel åker till åland och bor på spa-hotell nästa lördag till söndag. Det ska bli så mysigt! 

Våran älskling i sin Metallicatröja!

Underbar eftermiddag!

När Fenix hade vaknat efter sin sovstund så fick han lite frukt och sen packade vi vagnen och begav oss ner mot stranden. Det var perfekt för att när Fenix sov så vart det jättemolnigt ett stund men lagom tills vi skulle gå så sken solen igen!
Embla fick bada lite granna, jag vill inte att hon simmar ännu för det blir nog för kallt för hennes rygg och svans! Fenix skrattade som bara den när Embla plaskade runt i vattnet och stänkte.
Vårat lilla lyckotroll trivs som fisken i vatnet ute i gräset och det finns så mycket spännande att titta och smaka på! Han fick plaska runt lite med sina små fötter i vattenkanten oxå innan vi gick hem.
Vi har haft världens mysigaste dag tillsammas idag! Vad lyckligt lottad jag är som får vara hemma på dagarna med våran ängel. Stackars dem som måste jobba!  
När vi kom hem var Daniel hemma, han hade slutat lite tidigare så han åkte hem och duschade innan bowlingen. Han tog motorcykeln in till stan. Nu är jag och Fenix hemma själva. Fenix busar omkring just nu och snart ska vi ut och gunga lite.

Lilla ängeln redo för promenad

Och så har vi Fenix´s nya åka-vagn-stil

Så här rolig är Embla när hon badar!

Världens underbaraste

Kasta pinnen nån gång då!

Jippie!

Min pinne, bara min!

Det är inte så dumt alls med vissna blad

Åh, små söta, underbara barfotafötter!

Ute på pappas egna hemmasnickrade båtbrygga

Åh, sån mysig eftermiddag i har haft!

Mys i gräset

Fenixen är för söt när han ser något på nära håll, då blir han väldigt skelögd!

Vill upp i mammas knä!

Intressant, undra vad man kan hitta under vagnen

Grus, grus, grus!

Hemma igen

Då har vi varit på BVC och träffat tandsköterskan, hon informerade lite om tandvård mm. Fenix fick med sig en tandborste hem. Fenix tyckte det var kul att träffa dem andra bebisarna och framförallt så har BVC jätteroliga leksaker!
Efter besöket åt vi lunch med Camilla som jag är kontaktperson åt.
Fenix har börjat med något nytt, han ska sitta med fötterna på bygeln fram i vagnen. Han ser för lustig ut. Ser ganska så bekvämt ut faktiskt så vill han sitta så, så får han väl det. För övrigt sitter han ju väldigt stilla i vagnen.
Nu sover lilleman och när han vaknar ska vi ta oss en promenad med Embla. I kväll blir det nog en del vistelse ute på tomten och mys.

Gnager lite på sin tadborste som han fått av tandsköterskan

Sitter och vilar sin lilla fot och koncentrerar sig på en papperslapp i väntan på lunch

Haha, världens bästa min! Så här åker Fenix vagn numera!

Fått mammas tomma juiceflaska!

BVC

I går skulle vi till familjecenter. Vi kte dit och skulle träffa Pernilla och Giovanna men när vi kom dit så var familjecenter stängt. Jaja, det var ju inte mycket att göra åt. Våra små busar fick i alla fall roa sig i gräset med varandra istället. Dem verkade nöjda båda två.
På kvällen grillade vi rostbiff och åt middagen ute. Det var så varmt och skönt. Fenix har börjat göra utflykter ut på både balkongen och verandan nu. Det verkar vara väldigt intressant för honom!
Idag ska vi till BVC. Föräldragruppen ska träffa en tandskötersköterska. Fenix har just nu fyra tänder uppe och två nere, dock är en tredje på väg där nere oxå. Våran piraya!
Daniel ska bowla med jobbet ikväll så Fenix och jag får mysa ensamma!


Fenix myser i gräset utanför familjecenter

Plocka maskrosor!

Hälsar på Giovanna

Gott med blommor


Pysslar med Giovannas leksaker

Oj, här var det en dörr öppen, måste undersökas!

Hm, kusten är klar.......

......då var man på rymmen igen......

.....oj, så spännande det var!

Arninge och stranden

Igår åkte vi till arninge. Daniel skulle köpa något verktyg på Jula. Vi passade på att titta på kök på elgiganten samtidigt och köpa en grind till trappen på babyland.
Vi tittade på skor till Fenix oxå men hittade inga som satt bra, vi får leta vidare. Hittade ett par fina men dem fanns inte i storlek 19. Vi passade på att fika och äta lunch oxå.
När vi kom hem gick vi ner till "våran" strand där Fenix fick busa lite och sen gick vi hem för att fortsätta busa ännu mer.
Innan Fenix gick och la sig så tog vi ett bad tillsammans hela failjen. Myys!
Idag ska nog jag och Fenix göra ett besök på familjecenter, vi har inte riktigt bestämt oss ännu men troligen blir det så. 

Fenix´s söta minihand brevid pappas stora hand

På café i arninge

Fenix nere på stranden med ett torkat vasstrå i munnen

Vårat charmtroll
 
Våran badplats där Fenix kommer få spendera stor del av sin sommar

Embla svalkar sig lite

Åh, mina leksaker

Intressant

...och vad har här då????

Snart framme

Vatten!

Det var kallt så jag går upp igen

Bygga sandslott

Fullfart igen

Upp och stå lite

Myser med pappa i gräset

Får jag dina glasögon?

Tackar!

Glad kille

Om man slår den här plastkoppen mot marmorskivan så låter det jättemycket och oj vad skoj det är!

Bus med pappa

Får jag min leksak nu!

Mys i soffan

Fenix i ringen!

Guldklimpen 9 månader!

Idag fyller vårat allra finaste 9 månader! Han har blivit en stor pojke nu. Tiden har gått så fort, det känns som att det bara var en stund sen vi kom hem med våran lilla bebis från BB. Två nyblivna stolta föräldrar med vårat lyckopiller, en underbar känsla! Vi är så lyckligt lottade som får ha våran älskling hos oss varje dag! 
Grattis världens underbaraste på din niomånadersdag!
 

Marknaden

I går var jag och Fenix på marknad med mormor och morfar. Vi började med ett snabbesök på Åhléns där morfar köpte en solhatt till Fenix. Fenix fick sedan två t-shirtar nere på marknaden. Efter marknaden gick vi till Tösses och tog oss en fika, vi satt på uteserveringen då vädret var toppen! Fenix fick lite mellanmål. Efter fikat så fick Fenix ka på morfars axlar bort till babyproffsen där jag köpte en flytväst till honom. Nu kan han följa med oss i båten i sommar!
Mormor passade på att köpa nya vårskor till sig innan vi åkte hem. Det var meningen att jag skulle köpa nya skor åt Fenix oxå men han var lite trött så vi åkte hem istället.
Kvart över fyra åkte jag iväg till jobbet och Daniel och Fenix gick iväg för att träffa Sara med familj. Fenix fick träffa deras bebis och det hade han tyckt var kul.
Jag hade en lugn och skön arbetskväll. Dem är så söta och rara dem damerna jag var hos igår.
Idag ska vi till arningen. Daniel ska till Jula och handla något och så ska vi passa på att titta på skor till Fenix där istället.

Fenix på marknaden

Busar med morfar på Tösses

En trevlig fikastund

Får lite mellanmål av mormor

Gott med smörgåsrån

Mormor, morfar och Fenix vid norrtäljeån

Fick åka på morars axlar en stund!

Njuter av det varma vårvädret

Härligt ute i det gröna

Hittat tvättkorgen

Är jag tillräckligt nära nu?

Glad kille i gungan

Redo att gå på en promenad och hälsa på en annan bebis och lamm

Bebisträff

Fenix nya tröjor

Nya solhatten som Fenix fick av morfar

Fenix´s flytväst, nu är han redo för att åka båt med oss i sommar

Marknad idag

Fenix och jag är inne och busar och Daniel är ute och gräver lite med grävmasinen. Jag och Fenix kommer åka in till Norrtälje till hlv elva idag och träffa mormor och morfar. Vi ska gå på vårmarknaden tillsammans. SKa även titta på en grind till trapen på babyproffsen och ett par till skor till Fenix.
Daniel kommer vara hemma och gräva hela dagen men ikväll får han och Fenix roa sig medans jag jobbar. Börjar vid 16:45 och jobbar till 22.00.  

Jaha, sån här frisyr får Fenix när pappa sköter morgonborstningen av håret. 

Äta lite måttband

Parkeringen klar!

Idag kom gruset ut till mamma och pappas parkering. Daniel, jag och Fenix åkte dit vid ett-tiden. Medans Daniel skyfflade ut gruset och fxade till parkeringen så gick jag och mamma ner med Fenix till lekparken vid sjön igen. Han fick leka lite i sandlådan och gunga lite. Han fick även sitta i strandkanten och känna lite på vattnet. Vädret var väl inte kanon men det var uppehåll i alla fall och Fenix verkade trivas.  Embla passade på att doppa tassarna lite oxå. Vill inte att hon bada ännu då hon fick vattensvans för två år sedan, hon får vänta tills det blir lite varmare. Hon är ju verkligen badtokig!  Pappa jobbade men hann komma innan vi åkte igen. Det vart en fika innan vi åkte.
Fenix börjar bli lite trött nu så det blir snart sängen för honom. När han somnat ska vi försöka äta något. Börjar bli lite hungrig nu.

Gruset kommer

Fenix tycker det är jättekul med grusbilen

Daniel skyfflar ut gruset

Fenix spanar in pappa

Våran snygging i jeans busar inne med lådorna

I lekparken vid sjön

Lugnt och fridfullt

Bus i sandlådan

Embla hitttar oxå på bus

Doppar fötterna

Glad kille

Äta lite blad!

Hej mamma!

Sötnosen spanar ut över vattnet

Älskar att gunga

Daniel pysslar med det sista på parkeringen


Lite vårblommor









Daniel är klar med parkeringen!

Mina älsklingar

En underbar solig dag i vämlinge

Igår kväll kom Marie-Louise och Mikael hit och åt middag. Det vart grillad lax till mig och M-L och kyckling ill grabbarna. Till det grillade vart det rotsaker i ugn. Det var så gott så och efter maten åt vi jordgubbar med maränger, grädde och glass. Årets första jordgubbar.
I morse åkte vi ut till Fenix´s mormor och morfar. Daniel skulle ta bort lite stubbar och ordna lite på den blivande parkeringsplatsen som dem ska få.
Fenix har mest busat hela dagen, krypit runt ute och provsmakat och undersökt precis allt. Det har varit så soligt och skönt väder. En underbar dag att vara ute. Vi åt lunch och fikade ute oxå. Härligt att kunna sitta ute utan att frysa ihjäl!  
När Daniel var klar så gick vi ner till sjön där Fenix fick leka lite på lekplatsen. Han är supertrött efter dagen och sover fortfarande.
Nu ska vi börja med maten, det var rotsaker kvar i går så dem ska vi äta tillsammans med lövbiff.

 

Provar nya gåbordet

Verkar vara kul!

Spännande!

Kollar vad som finns i kylen

Daniel fixar lite hos min mamma och pappa

Fenix besöker pappa i grävmaskinen

Daniel i fullt arbete

Snart klart

Caesar ute på promenad

En liten Fenix med massa bus i sig

Den blåa koppen måste bara med om man ska ut och krypa

Åter igen den blåa koppen

Plocka gräs!

Busar med morfar

På upptäcksfärd

Åh, Emblas vattenskål!

Myser bland alla vitsippor

Massa vitsippor

Hej, hej!

Oj vad spännande! En pinne som sticker  upp ur marken

Kryper runt bland blommorna

Så fin kille
 
Busunge!

Hjälper till med veden

Provsmakar lite jord

Fenix och grävmaskinen

Pappa med Fenix

Pappa och Fenix leker i sandlådan

Så roligt!

Pojkarna bus!

Hej mamma!

Lycklig kille i gungan

Håller koll på pappa som gungar brevid

gungeligung

Vad gör du pappa?

Vårat hjärta!

Mysdag i parken!

Nu har vi varit i parken med Carina och Casper. Det var så skönt och härligt väder! Carina hade bakat bullar och tagit med sig saft och jag hade köpt med mig kakor så det vart en mysig picknick! Jag stannade på vägen in till norrtälje och köpte en kycklingsallad tilll Daniel så han skulle få lite lunch i magen.
Daniel slutade tidigare och följde med oss till parken, han tyckte nog att det var lika roligt som barnen, han studsade ner i sandlådan och började bygga sandslott och göra sandkakor, hihi!  
Pojkarna såg ut att trivas och pyslade tillsammans i sanden, Casper provsmakade en och en annan tugga av sanden oxå, hihi! 
När pojkarna lekt klart åkte jag och Fenix vidare till flygfyren och Daniel åkte till kontoret. Vi handlade lite inför kvällens grillning. Daniels mamma och bror kommer hit och äter med oss, grillad kyckling och lax blir det. 
På hemvägen somnade Fenix och han sover fortfarande. 
Casrina var så snäll och gav Fenix ett gåbord som skulle kastas, han ska få prova det när han vaknar. 
Tack för en supertrevlig dag i solen! Hoppas vi ses snart igen!  

Casper och Fenix i sandlådan

Mycket spadar, krattor och hinkar

Pyssel, pyssel!

Casper studerar silen till hinken

Daniel tyckte det var lika roligt i sandlådan som barnen

Far och son

Casper får smaka bulle av sin mamma

Fenix spanar lite över kanten

Tittut!

Casper längtar bort till gungorna

Gungar med pappa

Mysigt!

Tillbaka i sandlådan

Så skönt i solen

Undra hur jag ska komma över till den andra sidan


Kompisarna pysslar

Håller span!

Jaha och vad finns i hinken...

Casper hade fått nya sandleksaker som behövde undersökas noga!

Träffa Carina och Casper!

Ännu en härlig morgon med sol. Idag ska Fenix och jag träffa Carina och Casper. Förmodligen går vi till parken där pojkarna kan leka. Daniel slutar tidigare idag och sen är han ledig fram tills på måndag. Kul för oss att ha honom hemma! Vi får se om han kommer förbi parken han oxå.

Full fart hos mormor och morfar

Lite armhävningar

Studerar soppåsen innan den ska kastas

Hej mamma!

Hjälper mormor med disken

Mysbebisen sitter ute i vagnen och tttar på pappa som sår gräs!

Njuter av kvällssolen

En underbar dag i solen med vår solstråle!

Idag har Fenix och jag haft en supermysig dag tillsammans. Vi har mestadels varit ute hela dagen. Det har varit soligt och skönt. Vi har busat på gräsmattan, gungat och tagit oss några promenader. Det är så skönt att bara vara hemma ibland och ta det lugnt och bara pussa på sin bebis hela dagen.
När Daniel kom hem åt vi mat, baconinlindad kycklingfilé fylld med gräslöksfärskost. Gott! Efter middagen körde vi Daniel till gymmet och sen åkte jag och Fenix vidare till mormor. Morfar var hos farmor. Mormor höll på att tvätta föntrena så Fenix passade på att dra lite i skurhinken och fönsterskrapan, allt för att underlätta, hihi! Vi var inte kvar så länge utan åkte och hämtade upp Daniel på gymmet igen.
Nu har grabbarna precis tagit ett bad och Fenix har fått hoppa i säng. Nu blir det lite tv-tittande innan vi går och lägger oss.

Åh, vad är det här.....

.....jaha, undrar vad den smakar....

....den var ju inte så dum....

Ute på språng på gräsmattan

Embla busar med sin pinne

Busfrö

Min vagnramp

Måste äta på allt

Fenix fundersamma min

Klätter, klätter

Åh, jord.....

....jaha, jord smakar så här...

....gott!........

....inte dumt alls!

Kul att gunga!

Jättekul!

Superkul!

Sötnosen!

En skön arbetskväll

Igår var det en jätteskön kväll på jobbet. Vi började med att besöka en dam där vi lagade lite mat efter det hade en brukare tacka nej till besök så då åkte jag tillbaka till kontoret där det var möte. Efter det åkte jag vidare och hjälpte en dam att bädda upp sängen. Hon bjöd på en kanongod blåbärspaj, vi tittatde på lite tv tillsammans, dem uppskattar verkligen sällskapet! Efter det vart det ett besök hos ytterligare en dam som fick hjälp att lägga sig och dagen avslutades med ett besök, även det hos en dam, som fick lite hjälp att byta om och så vart det en stund framför tv:n där oxå. Dem är så härliga att prata med, dem är så gamla och har varit med om så mycket!
Det var som sagt en lugn och skön arbetskväll!
Det är en underbar känsla att få vakna upp till Fenix prat, tjugo i sex tyckte han att vi skulle gå upp. Jag hämtade in honom till våran säng och mös. Hade ju varit utan honom igår kväll så det var jag tvungen att kompensera för nu på morgonen.
Idag ska vi bara njuta hemma, mys, bus och promenader. Daniel kommer hem efter jobbet och äter middag och åker sedan vidare till gymmet. Vi får se om Fenix och jag åker med till norrtälje och handlar lite.

Äntligen morgon och vi har tid för massa mys!

Hihi, Fenix ser förvånad ut

Så härligt att få vara hem med våran busunge igen!

Måndag

Fenix vaknade kvart i sex och ville upp, jag hade gärna sovit en stund till men det är ju bara att gå upp. Vi låg visseligen kvar i sängen en halvtimme och mös innan vi gick upp. Frukosten är i magen, blöjan är bytt, herrn är avtvättad och dem små tänderna är borstade, nu är det lek för hela slanten.
Idag har jag ett besök på gyn, blä, hatar att gå dit. Har lite ont på vänster sida av magen och det kan tydligen bli sammanväxningar i vävnader när man gjort kejsarsnitt. Lika bra att kolla upp det. Nu till dagens problem. När jag bokade tiden frågade jag Daniel om han hade möjlighet att vara hemma till halv fyra då jag har min tid. Det skulle inte vara några problem. Dock glömde herrn att anteckna tiden i sin kalender och nu har han kurs i stockholm. Alltså finns ingen barnvakt, alla jobbar eller är upptagna på annat håll. Jag får helt enkelt försöka ta med mig Fenix. Har redan bytt en tid och avbeställer jag nu så är det en månads väntetid till. Nej jag får helt enkelt ta med mig lilleman.
Vid kavrt i fem börjar jag jobba så jag hoppas att Daniel hunnit hem tills dess annars får jag höra med morfar om han kan passa Fenix tills Daniel kommer hem. 
Nu blir det snart en promenad i alla fall!  
!
Ute på promeand med pappa

Mys hos pappa

Gott med vatten

Smask, smask, smask!



Hihi, skön min!

Instängd i bollhavet

Fina bollar
 
Bus!

Tittut!

Vår vackra pojke!

Ut på nya äventyr

Vad ska jag hitta på nu då???

Jobb

Daniel och Fenix fick vara kvar hemma och mysa idag när jag åkte till jobbet, jobbade från halv åtta till halv ett. Skönt med korta pass. Jag hinner ändå mysa många timmar med min bebis! Oj, vad man saknar honom när man är borta. Imorgon blir det ett kvällspass. Kvart i fem till tio. Sen är jag nog ledig tills på lördag om dem inte behöver hjälp någon mer kväll. Har i alla fall inte bokat in något mer pass innan lördag.
Jobbet gick bra idag, det var lugnt och man behövde inte alls stressa, synd bara att det är så kallt. Man vill ju inte gå ur bilen när man väl fått upp värmen.
Fenix och Daniel har haft en bra dag hemma och nu har dem åkt till norrtälje för att handla skruvar och bultar, riktig grabbsyssla! Jag funderar på att ta ett bubbelbad, är frussen efter dagen .
När jag kom hem så gick vi en promenad i kylan så ett varmt bad vore inte helt fel. Tacos står på kvällens meny, älskar tacos!
Blir inga bilder idag, får fixa några imorgon.

Fenix hos mormor och morfar

Fenix vaknade halv sex imorse eftersom vi la honom tidigare igår. Vi ville att han skulle vakna tidigare så vi slapp väcka honom. Daniel gav honom frukost medans jag gjorde mig iordning och packade bilen. Vi åkte till mormor och morfar där jag lämnade Fenix och Embla och åkte vidare till jobbet.
Det gick bra på jobbet, första dagen själv! En dam var så söt. Hon tyckte att Daniel borde vara överlycklig som hade en sådan vacker fru, hihi! Jag är ju varken vacker eller fru. En annan dam tyckte att jag hade oerhört vackra ögon. Hihi, dem är för söta! Världens sötaste gamlingar!
Efter jobbet åkte jag till mormor och morfar. Fenix hade varit superglad hela dagen, han älskar verkligen mormor och morfar! Morfar, jag och Fenix gick en promenad i regnet, Fenix somnade som vanligt! Vi stannade kvar över middagen! Ytterfilé med rösti och sås. Jättegott! Mormor lagade mat åt Fenix, sejfilé med potatis, broccoli och ärtor. Det var populärt!
Efter den delikata middagen så begav vi oss hem. Daniel hade kommit hem han oxå, han har ju oxå jobbat idag!
Nu blir det bara mys resten av kvällen!
Tack snälla mamma och pappa för hjälpen med Fenix!

Äter rån hos mormor och morfar

Redo för regnpromenad

Glad kille

Busunge!

Riva torn! Han är så söt, han blundar varje gång han vet att det kommer låta

Mys med morfar

Så söta!

Bus med mormor

Ute och går med mormor

Mamma på jobbet och Fenix i Blidsta

Igår när Daniel kom hem så åt vi middag och sen gick vi ut på en promenad. Det var ju så fint väder igår. När vi kom tillbaka fick Fenix gunga lite och jag passade på att borsta av Embla lite päls, hon fäller något vansinnigt just nu.
Daniel tog fram sin motorcykel och provade den lite för den skulle besiktas idag. Lite senare på kvällen hjälpte Daniel Gösta att köra lite bed med traktorn. Fenix tycker att det är bra spännande med både traktorn och mortorcykeln.
Imorse fick jag väcka Fenix klockan sex för att sjutsa honom till Blidsta. Han spenderade dagen hos Carina, Jimmy och Casper för att jag skulle gå en introduktiondag till idag. Fenix fick äta frukost där för jag ville låta honom sova så länge som möjligt. Efter frukosten hade han tydligen blivit väldigt ledsen och sagt mammamammamamma, snuttungen. Carina tog ut honom på en promenad och han somnade och sov i över tre timmar, han fick ju inte sova klart i morse. När han vaknade hade han varit på bättre humör.
När jag slutade jobba så åkte jag och och Carina kom med Fenix straxt där efter. Åh vad skönt att få hålla i honom igen. Vi gick en promenad och sen fikade vi. Daniel åkte och besiktade sin motorcykel och är nu hema igen. Ikväll vlir det grillat! Oj, vad gott det ska bli!
Tack snälla Carina för hjälpen idag!

Pappa Daniel med sin ninja!

Fenix provsitter

Mina hjärtan

Snälla Carina och Fenix.

En dag med Carro och tjejerna!

Idag har vi haft en supertrevlig dag med gudmor Carro och tjejerna. Carro, jag och Fenix åt lunch på G först, kycklingwok! Oj, vad gott det var ! Efter lunchen gick vi till kryddan, hihi, Carro skulle laga lax till middag och hade redan handlat för dagen men glömt laxen. Skönt att det inte bara är jag som är tankspridd! Det inhandlades även lite fikabröd. Vi gick och hämtade upp tjejerna från skolan. Fenix verkligen älskar tjejerna och hade inga planer på att somna på promenaden hem inte, han ville hålla koll på tjejerna han!
Hemma vart det en mysig fika. Nea hade lite gåträning med Fenix vilket uppskattades. Det var en del mys för Fenix med tjejerna oxå! Dem är så goa! 
Tack snälla för en trevlig dag!  
Imorgon ska jag gå en till introduktions dag på jobbet. Snälla Carina ska vara barnvakt under tiden. Jag lämnar av Fenix där vid sju-tiden och åker sedan till jobbet. När jag sen slutar så kommer dem hem till oss och Casper och Fenix ska få fortsätta busa en stund till. Kommer bli en spännande dag!

Lilla stjärngossen!

På G!

Fenix gåtränar med Nea

Sötaste <3

Gullungar!

Fenix älskar verkligen flickorna!

Myser med Lova

Pysslar på golvet

Mammas älskling!

Va, ingen mat?

Torsdag

Jaha, då har det redan hunnit bli torsdag. Solen skiner ute och jag och Fenix har varit vakna sedan kvart över sex. Gårdagens introduktion gick jätebra! Skönt att jobba lite igen. Vi får se om jag hinner med någon till introduktion innan jag ska jobba själv i helgen. Har ju ingen barnvakt och jag skulle behöva gå introduktionen på fredag förmiddag fram till halv ett. Vi får se om det löser sig.
Daniel och Fenix hade haft det bra tillsammans här hemma under kvällen, dem hade mest varit ute och busat och sedan självklart tittat på lyckohjulet.
Idag ska vi träffa Carro, vi gör som valigt att jag parkerar bilen hos henne och sen går vi ner på stan och äter lunch. På hemvägen hämtar vi upp hennes tjejer. Ska bli jättemysigt!
Innan dagens resa blir det massa mys och bus här hemma, Fenix är det redan full fart på, han håller på och går igenom sin leksakslåda och plockar ur varenda pinal han hittar i den.

God morgon underbara älskade!

Får jag gå upp nu?

Hihi, upp på morgonen vill jag trots att jag är en tröttmössa!

Extrajobb!

I går eftermiddag hade jag och Fenix en myskväll, Daniel hade lite lekaktiviteter för sig på jobbet. Vid halv nio somnade lyckopillret och vaknade vid halv sju imorse. Nu är det full fart på honom!
Idag ska vi bara vara hemma och mysa. Kanske tar en sväng till gräddö och inhandlar smörgåsrån till killen.
Vid fem ska jag befinna uppe vid Nordrona och gå en introduktion för ett extrajobb. Det ska bli jätteroligt! Tråkigt att lämna mina älsklingar bara. Min vän Kim behöver en extra undersköterska till en hemtjänstgrupp så då kan jag rycka in! Bra med lite extra pengar, då kan man skämma bort lilleman ännu mer, haha!
Jag ska möta upp Daniel så han får ta hand om Fenix under tiden.

Pussungen!

Leker med nya leksaken

Om man slår och kastar sina leksaker på förstärkaren så låter det jättemycket, KUL!

Bästa sortens busunge!

Åh, en fruktskål!

Jag vill nog ha en banan
 
Hihi, utestängd från vardagdrummet där mamma dammsuger

Hej mamma!

Charmtroll!

Så glad!

Hjälper till att skura.....

.....och lägga in ren tvätt i garderoben.

Våra gullungar!

Carina filmade våra busar en liten stund idag! Så söta!

http://www.youtube.com/watch?v=c_vfsrmW10M

Grattis Carina!

Idag fyller min kära vän Carina år, hela 28 år har det hunnit bli. Hihi, vi träffades första gången när vi var 16 eller 17 tror jag. Det var i alla fall första ring i gymnasiet som vi träffades. Vi började på en djurvårdarlinje på enskede gårds gymnasium tillsammans. Vi har så roligt tillsammans och jag älskar min Carina massor! Oj, vad mycket tokiga och konstiga saker vi gjort ihop. Man får ett leende på läpparna bara man tänker på det, Öland, skansen, djurparksbesök dagen efter studentskivan mm, mm. Haha, ja jösses vad kul vi haft!  I juli kommer hon och sin Kimmo få en liten knodd! Förhoppningsvis en Tolvis, hihi, internskämt! 
Grattis på din dag kära vän! Är så glad att ha dig som vän! Pussar!  

Jag och min älskling!

Fenix hälsar på Carinas mage med hans framtida kompis i!

En skön och mysig dag i parken

Fenix ville inte sova så länge i förmiddags så vi åkte in och träffade Carina och Casper lite tidigare än beräknat. Vi gick till kryddan och handlade med oss fikabröd och sen begav vi oss till Socitetsparken. Pojkarna såg ut att njuta av tillvaron i parken. Krypa i gräset, sandlådan, gunga och leka med alla roliga saker. Solen sken och det var vart, vädret kunde inte ha varit bättre!
Det har varit en underbart skön dag med två glada småpojkar! Hihi, alla andra barnen i parken verkade tycka att våra små bustroll var väldigt intressanta för dem stannade och tittade på dem. Pojkarna var bra trötta efter parken, vi stannade dock till i en leksaksaffär och Fenix fick en ny leksak och Casper fick en spade. Fenix somnade som en stock i bilen innan vi hunnit av parkeringen!  
Tack Carina och Casper för en mysig dag!

Bustrollet kikar på mamma i trappen

Så go liten bebis!

Spännande i papperskorgen

Pojkarna i parken

Fenix är glad över att träffa sin kamrat

En intressant pinne

Väldigt intressant

Pyssel, pyssel!

Ute på äventyr

Provar gunghästen

Kul i gungan

Gungar med mamma!

Åh hej!

Glad kille!

Pojkarna pysslar i sandlådan

Casper har full koll på det här med hink och spade

Busungar

Fenix med sin nya leksak

Gårdagen

På morgonen igår så gjorde jag plommonpuré och lagade torsk i dillsås till Fenix. I dag får vi se vad han tycker om fisken. Köttfärssåsen med spagetti som jag gjort åt honom älskar an i alla fall så jag har en förhoppning om att fisken oxå ska slinka ner. Ska prova mig på att laga någon laxrätt åt honom oxå någon dag.
Igår var jag och Fenix och åt lunch med Camilla på Tullen. Fenix fick oxå äta lunch där i och med att han sov ända fram tills vi skulle åka. Efter lunchen åkte vi vidare mot Räfsnäs. Vi stannade i Gräddö och handlade med oss fikabröd. När vi kom fram till Daniels jobb så vart det då lite fika. Dem var klara med laddningen så jag och Fenix fick vara med är dem sprängde, visserligen var det täckt med mattor men det är lika kul varje gång Daniel spränger ändå.
När sprängningen var klar åkte vi hem och Daniel åkte in till kontoret och sen vidare till gymmet. När han kom hem vart det mat.
Farmor och farbror kom förbi en säng och hälsade på Fenix på kvällen. När han somnat så tittade jag och Daniel på Det, av Steven K och bara mös i soffan, jag fick massage oxå! Så skönt.
Nu är det morgon och Fenix sov till kvart över sju. Tvättmaskinen är redan igång och snart blir det en promenad. Idag ska vi träffa Carina och  Casper i Norrtälje. Vi kanske ska fika eller så blir det en promenad i parken så pojkarna får busa lite i lekparken. 

Leker med mammas juiceflaska på Tullen

Goaste killen!

Smaka, smaka, smaka!

På besök hos pappa på jobbet!

Pappa jobbar lite!

Lägger på sprängmattor

Snart helt täckt och dax för sprängning

Pysslar med mammas bilnycklar

Sprängning på G, hörselskydd på!

2 maj

Igår hade vi lite av en slappar dag. Daniel åkte iväg för att cross på morgonen. Jag och Fenix mös lite och sen gick vi en promenad. När Fenix vaknat efter sin tupplur vart det lunch och sen en sväng till Norrtälje. Fenix och jag storhandlade på flygfyren, sen vart det en sväng till skokanonen där Fenix fick ett par skor och sedan vidare till Ö&B för lite inhandling av tvättmedel och sköljmedel. När vi kom hem igen var Daniel redan hemma. Vi städade lite och sen gick vi ner till södersviks butik och handlade lite saker. Lägger upp kort på det senare. När vi kom hem gick vi ut en sväng i solen på baksidan. Fenix fick gunga och krypa i gräset.
På kvällen grillade vi smaskiga hamburgare. Fenix och Daniel tog sig ett mysigt bad med tända ljus på kvällen, dem är för söta!
Idag ska Fenix och jag äta lunch med Camilla och sen ska vi nog till Räfsnäs för att hälsa på Daniel på jobbet, han skulle förhoppningsvis få vara där idag. Vi hoppas på det för det kan bli mysigt med en utflykt i solen idag.

Embla fick oxå vara med och mysa i solen

Nya skorna på!

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre.....

Bråttom, bråttom!

Gurka är gott!

Grillmästaren

Mysbad med tända ljus!

Myyys!

Äta badanka!

Carros 30-års fest!

I går var vi på Offen-civen uppe på LV3 för att fira Carro som fyllt 30. Först börjades det med lite mingel. Supertrevligt att träffa massa människor som man inte sett på en bra stund, bl.a älsklingen Kim! Efter minglet med fördrink vart det en jättegod buffé, Carro hade fixat all mat själv och det var kanongott! Små pajer, olika sallader, kycklingspett mm och självklart en underbart god efterrätt, hon är så duktig söta lilla Carro!
Efter maten vart det fortsatt festande på övervåningen med dans och musik.
Vi åkte dock hem ganska tidigt för att avlösa Marie- Louise som var barnvakt. Det vart i alla fall en kanonkväll. Daniel var nykter och körde och jag fick dricka lite vin. Gott!
Allt hade gått bra med Fenix och han sov så gott när vi kom hem.
Tack Carro för en superkväll och GRATTIS igen!  

Jag och min älskling

Underbart vackra Kim

Pusspuss!

Kim med sin Tony!

Carro och jag tar oss en svängom på dansgolvet.....
 
Kim och Tony på dansgolvet!

Puss!

Söta Carro! Avskedspuss innan vi går hem!

Trädfällning

Jo då, det vart trädfällning idag. Gösta och Daniel hjälpte mamma och pappa att ta ner tre stora tallar och en björk. Dem stog ivägen för den blivande parkeringen. Det gick jättebra för grabbarna ch nu ligger träden i lagom strora bitar för vedkapning. Det vart lite fika och lunch där innan vi åkte hem.
Nu ska vi ta det lite lugnt innan kvällens festligheter.
 
Hej, hej!

Fenix på upptäcktsfärd på landet

Pappa drar tallris!

Grabbarna jobbar och sliter

Daniel och pappa står och pratar

Här klättras det

Hihi, inte ett dugg tillgjort! Puss hjärtat!

Valborg!

Igår på eftermiddagen gick vi ut en sväng och Fenix fick sitta och plocka lite på gräsmattan. Allt är spännande och han är för söt när han sitter och fixar med precis allt han hittar.
Efter middagen åkte vi till kvarnudden för lite Valborgsfirande. Vi visste inte när dem skulle tända elden så vi åkte dit vid halv åtta. Dessvärre skulle inte elden tändas förrens nio. Vi gick in på cafét och tog en blåbärscheesecake medans vi väntade. Fenix fick smörgåsrån och vatten i och med att han nyligen ätit middag. Henkan kom också ner en sväng för att titta på brasan.
Straxt innan nio kom fackeltåget och sen tändes brasan. Fenix tryckte det var spännande med elden men oj vad trött han var. Vi åkte hem straxt efter tändningen och Fenix somnade direkt efter kvällsvällingen. En händelserik dag för lilleman!
Idag får vi se hur det blir. Daniel och Gösta skulle fälla träd hos mamma och pappa men just nu blåser det ganska ordentligt så vi får se hur det blir. Ikväll ska Marie-Louise vara barnvakt. Jag och Daniel ska på älskade Carros 30-års fest! Det ska bli så roligt!


Myser ute på gräsmattan

Åh, vad är det här.......

.....ett blad, spännande, måste provsmaka.....

.....det var ju inte så dumt, ganska gott faktsikt!

Embla och Fenix!

Embla myser med husse

Mitt hjärta!

Har nog missuppfattat tumstockens arbetsuppgift

Utsikt från kvarnudden

Söta Embla fick oxå följa med!

Jag och min älskling

Fenix dricker vatten inne på kvarnuddens café/restaurang

Glad kille!

Så söt!

Henkan, Daniel och Fenix

Fackeltåget på väg!

Majbrasan i full fart!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0