Höstfest

I går var jag inte heller så pigg. Febern är som sagt borta men jag känner mig snurrig i huvudet och lite seg. Det ger väl med sig snart!
I går eftermiddag var det höstfest på dagis och när jag och Corona gick för att hämta Fenix så vart vi bjudna på soppa som barnen gjort samt nybakat bröd ute i solen, härligt! Fenix åt oxå en macka och sedan sprang han mest runt och busade och lekte medans jag och Corona slog oss ner en stund och pratade lite med dem andra föräldrarna. Jenny och Lena var där från föräldragruppen. Trevligt!
När Daniel kom hemåkte han direkt ut i skogen och hjälpte sin pappa att ta hem lite ved. När han kom hem vart det middag.
I går fick Fenix sova i sin nya säng och det gick toppen, han sov till tjugo över sju i morse. Corona har ändrat sin sömn lite. Hon vaknar vid 7-8 istället för 9-10. Antagligen växer hon nu och behöver mer mat men 10 timmars sömn för en bebis är ju oxå jättebra. Hon somnar då istället om i vagnen när vi går till dagis. Nu ligger hon kvar i vagnen och sover.
Blir en lugn dag i dag oxå då jag inte riktigt känner mig 100.


Nybadade pojkar


Gullplutt

Fått smörgås på höstfesten


Lite dricka

Mammas plutta

Sjuk

Har nu inte skrivit på ett tag då jag har varit sjuk och därmed ganska slut. Har haft feber i 5 dagar, inga andra symtom utan bara feber men efter fem dagar så är man rätt slut. Idag är äntligen febern över men jag känner mig ganska så darrig och snurrig i huvudet, det tar väl någon dag innan man är återställd. Daniel hade ju oxå feber för några veckor sedan som tur är verkar barnen klara sig, konstigt!
Trots febern har jag ändå gjort saker. I onsdags träffade jag och Corona mammagruppen igen, den här gången var vi hemma hos Marie. Det var supertrevligt! 
I torsdags åkte jag, barnen och farmor till Thuns i faringe och handlade lite kläder. Fenix fick mest men det är oxå han som behövde saker. 
På kvällen åkte familjen in och handlade på flygfyren.
I fredags tog jag det lugnt på dagen och bakade lite bara. Jag körde in Embla till mamma och pappa på eftermiddagen. På kvällen kom Gunte, Lojke och Henkan hit och åt grillat, till efterrätt åt vi kladdakaka med geishachoklad, smaskigt! 
I lördags var familjen och farmor på IKEA, det vart en del shopping. Corona fick en bokhylla, Fenix fick en säng sen vart det lite fotoramar, gardinstänger och annat smått och gott!
I söndags låg jag mest i sängen helt slut, Daniel tog hand om småttingarna! På kvällen åt vi hos farmor och farfar. Pappa kom på kvällen och lämnade Embla.
Idag är jag som sagt feberfri men lite slut. Har varit ute med barnen. Fenix har busat i en jordhög och Corona har gungat för första gången, hon tyckte det var jättemysigt och höll på att somna.
Efter lunchen sa Fenix BAJSA, jag fr¨gade då om han ville bajsa på pottan och det sa han att han ville och rusade in på toaleten. Jag drog ner byxorna och tog av han blöjan och han satte sig på pottan och bajsade för första gången på pottan, så duktig!
Nu blir det till att ta det lugnt en stund till och bara vila upp mig! Fenix vilar och Corona ligger i gymmet,

Ska handla på flygfyren

Mammas tjej

På  promenad

Fenix har fått en dator av  farmor som hon inte använder

Mys med pappa på IKEA

Lunch på IKEA

Utelek





Gullunge

Gott med händer

Mysigt att gunga

Onsdag

Efter en lång väntan så klev Corona upp  tio över tio igårm efter 12 timmar och 40 minuters sömn. Vilken lite sovkorv!
I går kom farmor förbi en sväng, hon hade köpt en overall och fodrade stövlar till Fenix, tack snälla!
Daniel kom hem vid halv fem tiden och då väckte vi Fenix som sovit middag. Det vart kalops till middag och sedan fixade vi lite med mitt skrin som jag ska göra.
För ovanlighetens skull vaknade Corona kvart över fem i morse för att äta lite, hon somnade sedan om och sover fortfarande. Jag har kört ner Fenix till dagis, sista dagen den här veckan, sen är han ledig till på tisdag!
Fenix har börjat prata så otroligt mycket, han kan nästan alla namn på sina dagiskamrater och fröknar, så duktig! Han använder sig av hela meningar nu och man ser hur roligt han tycker det är att bli förstådd!
Klockan tio ska vi åka bort till Marie i mammagruppen och fika lite, får se om Corona vaknar självmant eller om jag får väcka henne.

Mammas glada prinsessa












Måndag, tisdag

I går hände inget speciellt. Jag lämnade Fenix på dagis och straxt efter det så vaknade Corona, klockan var runt kvart i nio. Vi hade en mys dag hemma och jag pyssla lite med diverse.
Halv två hämtade vi upp lilleman igen som fick lite mellis innan ha la sig för att sova middag.
Efter middagen hjälpte Daniel till att såga till bitar till ett litet skrin som jag ska göra. Kommer nog bli bra när det är färdigt!
Corona somnade som en stock efter sitt kvällsbad vid halv tio igår. Hon spenderade största delen av kvällen åt att skratta, hon är så söt när hon skrattar åt en!  Corona har fortfarande inte vaknat och klockan är nu 9.40. Hon har alltså sovit över 12 timmar nu, hon borde ju vara hungrig tycker man. I regel sover hon sammanhängande 10-11 timmar men idag så måste hon vara riktigt trött.
När hon vaknar ska vi åka och handla lite och sedan laga kalops till middag.


Jag och lilla Fenixen när han var 5 månader! Vad fort tiden går!

Inflyttningsfika

Efter en mysmorgon i sängen med Daniel, båda barnen och en film så gick vi upp och åt frukost och gjorde oss i ordning. Vi åkte sedan in till norrtälje och Ö&B där vi handlade lite. Vi åt sedan lunch på Daisys. Mätta i magarna åkte vi vidare ut till landet där vi matade mammas och pappas katter eftersom dem är hos min bror och Therés i Malmö och hälsar på.
Vi åkte sedan tillbaka in till norrtälje och handlade på flygfyren och efter det åka vidare till Carina, Stefan och Casper. Dem har flyttat till en annan lägenhet och hade inflyttningsfika. Fenix och Casper busade runt som bara den medans vi vuxna och Corona satt och fikade. Det var jättetrevligt och deras lägenhet var kanonfin!
På eftermiddagen åt vi middag hos farmor och farfar.
Nu ska Daniel och Fenix hoppa ner i badkaret och jag och Corona ska kika på tv lite.

Gull

På Daisys

Åh vilken tid det tar, var är min mat?

Smaskens

Trött tjej på Daisys

Lilla minihanden

Matar pappa



Tröttmössan

Handlar

Gratisbanan på flygfyren

Handlar med pappa

På Caspers rum

Söta Casper

Glad tjej



SItter och pratar

Grabbarna tar en fika

Fenix lånar Caspers säng och sitter och läser lite

Trött tjej hemma igen

Maskin mässa och arlanda utsiktsplats

Fenix vaknade halv nio i morse och Corona straxt efter nio. Vi åt frukost och sedan åkte vi iväg till märsta på maskinmässa. Fenix tyckte det var jätteskoj att titta på alla maskiner men bäst var nog när pappa hoppade in i en stor grävmaskin och grävde lite. Fenix tittade mes tora ögon på sin stora idol, pappa! 
Vi åt en hamburgare var, eller Fenix åt väl två, han var en hungrig liten kille! Innan vi åkte hem stannade vi vid arlanda utsiktsplats och tittade på lite flygplan till Fenixs stora förtjusning. Det var inte så många plan just när vi var där men han fick se ett par stycken i alla fall! 
På vägen hem somnade båda gullungarna!  

Gullungen igår

Medans vissa i familjen åt frukost så satt Fenix i tvättkorgen

Familjen

På mässan



Corona myser i vagnen

Corona är uppe hos mamma och kikar runt lite

Pappa testar grävmaskin





Fenix kikar på pappa

Lunch



Spanat inne i en lastbil

En skopa!










Arlanda utsiktsplats






Spanar efter plan


Två tröttmössor




Lite bilder på Coronas härliga minspel



















Fredag

I natt har Corona sovit som vanligt, hon somnade straxt efter tio i går ovh vaknade nio i morse. Vi har gått en skön promenad på morgonen och sedan busat. Daniel är frisk och tillbaka på jobbet idag. Fenix ligger nu och sover middag.
Daniel kommer hem om en stund och då ska han mysa med änglarna medans jag åker till norrtälje och får en ansiktsbehandling av Carros syster Johanna, jag fick det i födelsedagspresent av Carro, Ska bli så skönt!

Kollar youtube

Kör syster



Corona är nöjd i vagnen

Sötnos

Tittar när mamma hänger tvätt

Kollar på tv

Traktorlek!

Fotbehandling

I onsdags var vi ju på öppna förskolan, Corona sov sig då igenom nästan hela besöket. När vi kom hem var hon lite febrig, inte mycket men en aning. Corona sov sig sedan igenom mesta delen av dagen. Daniel var hemma så Corona låg mest på honom och sov,
All sömn resulterade i att hon vaknade natten mellan onsdag och torsdag vid 03.00 och var pigg och överlycklig, hon skrattade och jollrade fram till 05.00 då hon somnade om.
Kvart över åtta fick jag väcka henne igen då vi skulle lämna Fenix på dagis och sedan åka på fotbehandling hos gudmor Carro.
Runt kvart över nio hoppade jag och Corona upp i salongsstolen tillsammans, lilltjejen tittade med stora ögon på allt spännande innan hon vart hungrig och efter en slurk mjölk så somnade hon. Det var så skönt för fossingarna att bli ompysslade trots att Carro säger att dem är mjuka som bebisfötter så är det skönt att fila lite och få massage!
Det vart en hel del prat oxå, mysigt som vanligt.
Corona och jag handlade lite och hämtade ett paket innan vi åkte hem, väl hemma somnade Corona om hos pappa och jag gick och hämtade Fenix på dagis.
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar!  

Sitter i salongsstolen

Ditt vackra jag har fått sin yngsta besökare

Mysigt



Myser med gudmor

Slappar med pappa

Charmtroll

Vilar

Puss

Öppna förskolan

I dag är Daniel oxå hemma med feber och halsont. Efter att jag och Corona lämnat Fenix på dagis så åkte vi vidare till öppna förskolan o församlingshemmet på Rådmansö, vi träffade bl.a Jenny och Lisa där. Vi pratade och sedan sjöng vi med barnen. Corona sov bort det mesta men var vaken en kvart innan vi skulle åka i alla fall. Hon höll i en mjuk skallra som hon tyckte var väldigt intressant.
Nu är vi hemma igen, ska ta det lite lugnt innan jag ska hämta Fenix igen.


Redo för öppna förskolan

Kul sak

Måndag, tisdag

I måndags var jag och barnen hemma hela dagen och hade det mysigt, det var jättetrist regnväder så det vart inomhuslek. När Daniel kom hem från jobbet var han febrig igen. Vi åt middag hos farmor och farfar igen.
Kvällen vart lugn då Daniel var dålig.
I går var Daniel hemma från jobbet. Jag lämnade Fenix på dagis på morgonen och sedan åkte jag ch Corona till BVC där hon fick sina tre-månaders sprutor, en i vardera låret, hon var så himla duktig!
Nu har hon blivit en lång tjej 61,5 cm. Vikten är nu 5805 gram. Hon hade ökat lite dåligt i vikt, 135 gram på 2 veckor men så länge hon går upp är det bra! Hon blir kanske lång och smal som jag. Det är roligt att jämföra våra barn som bebisar, Fenix var 3,5 cm längre och 1,9 kg tyngre vid samma ålder, hihi, lite skillnad!
På eftermiddagen gick jag och Corona och hämtade Fenix på dagis, han ville som vanligt köra vagnen. När vi kom hm vart det mellis och sedan sovstund. Jag, Daniel och Corona tittade på film och tog det lugnt i soffan.


Glad tjej redo att åka till BVC

I väntrummet

Väntar på att få stick i låren

På väg att hämta bror




Duktig storebror kör hem Corona





Myseftermiddag

Söndagen

Daniel var inte riktigt helt frisk i söndags heller men i och med att det var våran riktiga 2-års förlovningsdag så tog vi oss till norrtälje och fikade på tre praliner, så mysigt! Dem har lite leksaker där till barn, perfekt! Fenix roade sig med leksakerna och vi andra fikade, Corona satt och mös i soffan, hon är så nyfiken på sina händer och fötter nu, sötungen!
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar!

Medans Corona sov tog jag och min lilla Fenix en promenad



På väg till fiket


Lekhörnan

Fika




Spännande med händer!


















Spanar i skyltfönsret till leksaksaffären



Lördagen

I fredags var ju Daniel på kryssning, när han kom hem vid 20-tiden så hade han 39.8 i feber och gick och la sig på en gång.  På lördagen var han lite piggare men tog två alvedon. Mormor och morfar kom hit straxt efter nio och busade med Fenix medans jag, Daniel och Corona åkte till Stockholm för att mysa på våran 2-års förlovningsdag. Vi parkerade vid tekniska och tog tunnelbanan till t-centralen. Vi gick alla till centralbadet tillsammans, jag och Corona lämnade sedan Daniel där för lite massage.
Jag och lillan tog en sväng på stan och sedan satte vi oss och tog en fika och bytte blöja.
Klockan två var det min tur för massage och Daniel och Corona tog en sväng. Det var så skönt med hotstone massage, jag älskar ju värme så det var perfekt! 
Efter massagen mötte jag upp mina hjärtan och vi gick till polarn och pyret och handlade två tunikor till Corona, vi hade fått ett presentkort dit, efter det åkte vi till norrtälje där vi åt middag på Antep, smaskigt!
Allt hade gått bra här hemma med Fenixen, härligt! Tack för hjälpen mormor och morfar!
Tack hjärtat för en mysig dag, älskar dig!


På promenad i stan



Glad tjej

Åker tunnelbana

Ligger i mitt knä medans jag fikar

Blöjbyte på G

Väntar på mat på Antep

Älsklingen

Trött Corona

Fenix fick en klubba av pappa från kryssningen

Massa småklubbor i

Torsdag, fredag!

Corona och jag åkte in till norrtälje i går och uträttade lite saker. Först handlade vi på flygfyren, efter det åkte vi till granngården för att handla hundmat. Efter det åkte vi ner på stan där vi var på babyproffsen och handlade refillers med påsar till soptunnan, vi hämtade även upp ett paket på posten och sist så hhandlade jag en ansiktsrengöring av Carros syster på Ditt vackra jag! Jag beställde även en tid för ansiktsbehandling, jag har ju fått det i födelsedagspresent av Carro, ska bli så skönt!
Vi tankade bilen innan vi åkte hem oxå. Vi tog bilen ner till dagis då det spöregnade och hämtade upp lilleman. Båda barnen sov sedan middag och jag la mig på soffan en stund. När Daniel kom hem var det middag och sedan lite lek innan jag tog ett bad med Fenixen.
Idag vaknade Fenix halv åtta och Corona sov till klockan tio, vilken liten sovkorv! 11½ timmes sammanhängande sömn, helt otroligt!
Carro kom hit vid halv tolv med lunch, kycklingsallad, det vart en hel del prat, alltid lika trevligt och mysigt! Daniel skulle iväg på kryssning med jobbet idag så han åkte med Carro till norrtälje efter lunchen och fikat. Perfekt, då slapp jag packa in barnen i bilen och köra honom.
Nu har vi kommit hem från farmor och farfar, vi har ätit middag där, jag och barnen. Mikael, Emma och Vanessa var ocå där, jättetrevligt! Vanessa och Fenix har busat massor! Fenix har så roligt med henne, fast han kan bli lite hårdhänt och lite väl kramig ibland. Han kramas vare sig Vanessa vill eller ej! Hihi, tokungen Fenix!
Jag ska snart lägga Fenix och sen kan jag tänka mig att Daniel dyker upp om en stund.
Imorgon ska vi till centralbadet och få hotstone massage! Vi firar ju våran 2-års förlovningsdag på söndag ´men då är det ju stängt så vi passar på imorgon istället. Massage och middag blir det.
Mormor och morfar kommer hit och ska vara med Fenix, Corona får följa med mig och Daniel!

Redo för dagis igår

Handlar på flygfyren

Trött tjej

Trött kille



Mys med mina änglar







Läser båttidning med Carro

Glad tjej som tokskrattar, hon log för första gånger för ungefär 2 månader sedan och i onsdags började hon skratta, så mysigt!

Vanessa och Fenix äter glass

Vår prinsessa





Bus för fulla muggar










Påklädd och på promenad med Embla på kvällen


Mammaträff

I går vaknade Fenix kvart i åtta, så det vart bara till att äta välling och sedan klä på honom. Halv nio lämnade jag honom på dagis, Corona sov vidare till tio över nio. Jag matade henne och klädde på henne och sedan behgav vi oss hem till Lena. Lena har startat som en liten mammagrupp för dem som fått barn i sommar och har sina barn på dagis i södersvik. Vi är fyra stycken som fått barn under sommaren med ungefär en månads mellanrum. Corona var äldst av bebisarna men dem är väldigt jämngamla och kommer ha varandra som dagiskamrater sedan. 
Vi satt och fikade i tre timmar och pratade, det var jätteskoj! Marie var där med lilla Linnéa, Jenny var där med lilla Alexander och så Lena med lilla Carl-Philip. Vi kommer ha kontakt och träffas fler gånger!
När vi hade fikat klart hämtade jag ypp Fenix på hemvägen och sedan åkte vi hem och åt mellis och vilade middag. 
När Daniel kom hem vart edt middag och sedan lite utelek.
Corona vaknade straxt efter sex i morse, tror att hon vaknade av att Daniel höll på i köket. Hon fick lite mat och somnade sedan om. Nu är klockan tio och hon har inte vaknat ännu.
Fenix är lämnad på dagis och jag har pysslat här hemma, vikt tvätt, hängt tvätt, förberett middagen mm. Nu vänta jag bara på att sömntutan ska vakna så vi kan åka till norrtälje och uträtta lite ärende.

 













































Båten uppe!

I går när Daniel kom hem åt vi middag. Jag hade gjort iordning löfbiff och pressad potatis, lövbiffen stekte jag först och sedan fick den koka i öl, svartvinbärssaft, soya, lagerblad, lök och tomatpuré. Gjorde sedan en sås av fonden. Det vart jättegott och Fenix som är kinkig med maten åt massor, roligt!
Efter middagen åkte vi ner till stranden ocj tog upp båten, Fenix fick åka traktor med pappa och jag och Corona tog bilen.
Daniel joggade en sväng på kvällen och jag tog ett bad med Fenix!
Corona tog som vanligt sovmorgon i morse, jag lämnade Fenix på dagis 8,30 men tog med mig babyvakten. Tio i nio vaknade skruttan.
Vi har varit och handlat och tagit en promenad. Daniel ville ha flygande jakob i kväll så det ska han få.

Halv två hämtar vi upp lilleman igen, mysigt!



Mammas lilltroll



Redo för en traktortur

Grabbarna på väg









Älsklingen tittar med stora ögon när båten lämnar vattnet

Uppe

På väg hem igen





På promenad i morse




Såååå trött, gäääsp

Somnat


Söndag

I går åkte familjen in till norrtälje och handlade, efter det åkte vi ner på stan och tog en promend och fikade på Tösses, så mysigt! Även denna dag var fylld med bus och lek!
Idag så är det måndag igen. Jag och Fenix fixade lite med tvätt i morse och så lekte vi lite ute innan Corona vaknade vid nio. Vi har varit på en långpromenad och ätit lunch så nu sover Fenix. Corona ligger i mitt knä och jollrar. Daniel jobbar i norrtälje så han blir nog inte allt för sen idag! 

Promenad längs ån i norrtälje



Fika på tösses

Nya adidas skorna från gudmor Carro



Så här såg Fenix ut när han vaknat efter sin sovstund i går!

Lördag

I lördags åkte Daniel och Fenix iväg på en mässa med massa maskiner i märsta. Jag och Corona åkte med mormor och morfar in till min farmors lägenhet för att tömma den ytterligare. Vi åt lunch och fikade där oxå innan vi åkte till farmor på äldreboendet. Vi gick ut på en promenad med henne. Hon fick hålla i Corona en stund och det tyckte hon var mysigt, hon log så! Pappa håller på att ordna med ett boende i norrtälje, vore ju toppen för då kan man hälsa på oftare.
Jag kom hem igen straxt innan sex. Klockan sex var det kräftskiva hos farmor och farfar, Anna och Mikael kom oxå dit, trevligt! God mat och trevligt sällskap.

Corona ligger på mattan medans vi andra plockar i lägenheten



På promenad











Hos farbror

Fenix pratar med kräftan

Glass!

Fredag

I fredags började daniel jobba lite senare så då hann han och fenix mysa lte på morgonen. Dagen rullade på med lek och promenader. Jeppe kom ut en sväng mitt på dagen för att lämna tillbaka Mikaels bil som han lånat. Jag hade bakat kladkaka så Jeppe och Mikael fikade här. Fenix fick busa av sig lite med farbror och Corona fick pyssla med Jeppes skägg. När Jeppe åkte igen så fick barnen sova middag.
Det vart ännu en lugn kväll för familjen, mysigt!

Morgonmys med pappa

Leker i hundkorgen

Vi tittar på grävmaskiner på youtube

Lite mellis



Bjuder Jeppe på glass





Jeppe leker med Fenixs kex



Skär kladdkaka

Spelar fotboll med farbror



Pysslar med Jeppes skägg

Torsdag

Nu är det några dagar sedan jag skrev sist, man hinner ju inte med så mycket då man vill gosa och mysa med sina småttingar hela tiden. Ska försöka uppdatera lite nu.
I torsdags gick jag och Corona och hämtade Fenix på dagis vid två-tiden. Hon somnade så gott i vagnen så! När vi kom hem vart det lite bus hemma och sedan middag. På kvällen tog vi det lugnt!


Trött tjej på väg till dagis

Vaken

Storebror är hämtad

1:a september

När Daniel kom hem i går gick vi upp till farmor och fikade. Jag tog med mig en liten kristallkrona hem från farmor när vi tömde hennes lägenhet, tänkte sälja dem på loppisen men jag tror nog att prinsessan Corona ska få ha den i sitt rum istället så vi hämtade hen den från loppisen igår. Ska försöka sätta upp den i hennes rum under dagen.
I morse hade vi två riktiga sovkorvar här hemma. Fenix vaknade straxt efter halv nio, han fick sin välling och sedan klädde jag på honom oh körde nerhonom till dagis, vi blev lite sena men vad gör det? Jag kommer vara mammaledig exakt ett år till nu så vi kan ta det hur lugnt vi vill på mornarna 1 år till! Jag fick sätta på babyvakten när vi åkte för Corona hade inte vaknat ännu. Ungefär 5 minuter efter det att jag kommit hem igen så vaknade stumpan, klockan var då nästan halv tio. Hon somnade tio i går så hon har sovit 11½ timme i streck utan att vakna.
Hon fick frukost när hon vaknade och efter det åt jag. Hon fick sitta en stund i babysittern medans jag höll på lite här hemma.
Efter att jag klätt på henne så vart hon lite kinkig, jag var tvungen att ta ut Embla så jag tog på mig selen och stoppade ner Corona och tänkte gå en snabb kissrunda med Embla och sen hem och mata Corona igen men Corona toksomnade i selen innan vi hann ut till vägen så hon ville antagligen sova en stund till, hihi, mammas tröttmössa!
Corona ammar väldigt mycket på dagarna, det verkar som hon måste äta igen sig då eftersom hon sover så länge under nätterna!
Nu ska vi ta oss litel unch och sedan mysa en stund till innan vi ska hämta upp lilleman på dagis!

Idag är det ju 1:a september, hösten är här!


Slappade på sofan igår eftermiddag

Trött tjej vilar oxå på soffan

Mammas ena blondin





Redo för dagis

Mammas tokfia





Frukostsällskapet

Bodyn från Carina och Kimmo, lite stor men snart spå sitter den som en smäck!

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0