Massa djur

Embla och jag gick en promenad igår ner till badplatsen, Embla hittade en halv stubbe som hon självklart var tvungen att släpa hem.
Halv två hämtade jag och Marie-Louise Fenix på dagis. Vi åkte hem till Enid och Hans och Fenix fick titta på får, lamm, hästar och höns. Tyvärr vart det inte då mycket kort från djuren, det är svårt att hålla reda på lilleman och ta kort samtidigt! Han var i alla fall stormförtjust över att se djuren! Vi fikade lite innan vi åkte hem igen.
Daniel var redan hemma när vi kom hem, han höll på med staketet och Fenix hjälpte oxå till såklart! Vi åt middag hos Marie-Louise och Gösta och när middagen var avklarad så gick vi hem och jag klippte ner rosbuskarna och Daniel och Fenix fortsatte med staketet. Fenix fick sedan följa med mig och Embla på promenad medans Daniel målade lite på huset.
En skön heldag ute i solen!


Embla ska släpa med sig en halv stubbe på promenaden

Lilla lammet som Fenix fick klappa

Tittar på höns

Titta mamma!

Sitter vid bordet hos Enid och Hans

Smakar på Enids goda bullar

Russin är gott!

Klipper gräset under huset

Hjälper pappa att blanda betong

Grabbarna hjälps åt

Så bra det går!


Buspojkar

Vad gör du där uppe pappa?

Pappa försvann bakom staketet

Nya hästen hos farmor och farfar

Daniel ville oxå ta en provtur

Åker skottkärra!

Tröttmössa

Tröttmössan Fenix tog sovmorgon i morse. Jag vaknade halv sju och låg och drog mig i sängen till sju, sedan vart jag så hungrig så jag var tvungen att gå upp och äta. Blev en ensam frukost utan lilleman. Klockan tjugo i åtta väckte jag trollet för då var det dags för hans frukost. Vi klädde på oss och gick en liten omväg ner till dagis så Embla fick en promenad på samma gång. Lämnade samma lyckliga unge på dagis idag, så himla skönt!
Idag ska Fenix, jag och farmor åka till Enid och Hans och titta på deras lamm så vi hämtar upp Fenix på dagis vid halv två när hans sovstund är över.
Har plockat undan lite här hemma på morgonen, börjar bli hungrig igen så snart blir det lite lunch och sedan en skön promenad i solen med Embla.


Mammas underbara hjärta!

Fika och lek hos Janny

Jag hämtade upp Fenix på dagis halv två och så åkte vi hem till Janny. Hon hade plockat fram en jättelåda med duplo från när hennes barn var små och Fenix tyckte det var så skojigt med alla leksakerna. Han hittade även massvis med lila små stenar som han fick leka med. Han öste stenarna mellan olika koppar och behållare. Vi hade en jättetrevlig och rolig fikastund med lite skvaller medans Fenix roade sig själv bland alla leksaker. Vi åt prinsesstårta och Fenix fick några nyttiga kex med havre och mjölk från Holland där Janny kommer ifrån. Fenix är inte så förtjust i bakverk utan bara bullar och kakor!
Vid kvart över fyra åkte vi hemmåt igen. Daniel var hemma och lagade mat för Henkan skulle äta hos oss. Kyckling och pasta! Henkan målade klart Fenix´s rum, nu är det bara tapeterna på garderobsdörrarna och lister kvar! Jag och Fenix var ute och lekte i eftermiddagssolens medans grabbarna höll på inne.
Daniel la Fenix på kvällen och jag gick en promenad med Embla, resten av kvällen spenderades i soffan med Grey´s anatomy.

Embla badar fötterna på morgonpromenaden!

Hemma hos Janny

Tant Janny har massa roligt duplo!

Kaka!

Massa små, lila stenar att leka med!

Duplobilarna var populära

Glad kille

Läsa telefonkatalogen

Bus med Janny

Hihi!

Spelar gitarr med Janny

Barbies bil

Hemma och leker i sandlådan på eftermiddagen


Kvällstur med gräsklipparen

Blandat

I går var Fenix på dagis mellan 9-14. Han älskar verkligen dagis och all utevistelse med roliga leksaker! Han står och rycker i grinden in till dagis medans jag sätter fast Embla och när grinden är öppnad så springer han ut på gården och grabbar tag i närmsta cykel eller traktor, man får jaga efter honom om man vill ha en kram!
Medans Fenix var på dagis så tvättade jag och städade av lite här hemma, Embla fick sig en promenad i skogen oxå! Vid två hämtade vi upp Fenix, vi gick hem och åt mellis och sedan åkte vi in till norrtälje där vi mötte upp Daniel. Vi gick och handlade solskyddsfaktor som Fenix kan ha på dagis samt lite solhattar/kepsar.
När vi var klara åkte jag och Fenix hem och lagade mat och Daniel åkte vidare och handlade lite lister och så till Fenix´s rum.
På kvällen körde Daniel lite saker från ladan och hem och jag och Fenix åkte med på bilkärran, han tyckte det var jätteroligt! En fika hos farmor och farfar hann vi med oxå. Fenix och Daniel busade ute en stund medans jag gick med Embla och när jag kom hem nattade jag Fenix medans Daniel åkte ner till bryggan och fixade lite.
Nu har Fenix kissat på pottan två dagar i rad, självklart kommer det i blöjan oxå men han har i alla fall sagt till och gått och satt sig på pottan. Igår läste han Daniels mc-tidning medans han satt där, hur söt som helst!
Imorse vaknade jag innan Fenix, jag låg dock kvar i sängen tills Fenix började tralla inne på sitt rum klockan sju. Vi åt frukost och till Fenix´s stora förtjusning så var det en grävmaskin som höll på att gräva ur i ett dike vid vägen. Fenix kastade sig ner från stolen och sköt den till fönstret, klättrade upp och bara njöt! Han älskar verkligen alla maskiner!
Nu har Embla och jag lämnat Fenix på dagis. Han var lika lycklig idag! Jag ska bädda rent sängarna, en tvättmaskin är redan igång. Jag ska sedan hämta Fenix halv två och åka till Janny, en gamal arbetskamrat!
Ikväll ska Henkan komma och måla Fenix´s rum oxå, ska bli så skönt när det är klart där!

Busungen på dagis


På väg till stan!

Läser pappas mc-tidning på pottan

Hmm, intressant pottposition!

Åka bilkärra!

Mammas gull!


Badhatt och keps

Keps och solhatt

Lilla pajasen vid frukostbordet

Mammas gos!

Vad är det där för spännande?

En grävmskin!

Bråttom, bråttom

Stolen till fönstret

Klättra upp

Perfekt nu ser jag!

Perfekt sikt!

Hallå, grävmaskinen!

Titta noggrant!

V.32

Då var vi gravida i vecka 32. 8 veckor dvs 2 månader kvar till beräknat. Börjar få mer och mer sammandragningar så man märker att det börjar närma sig. Lilltjejen ska nu väga runt två kilo, det märks att det har blivit trångt för henne, Hon sparkar inte så mycket utan mest trycker omkring där inne, hela magen går i vågor när hon rör sig! Det finns väl inte tillräckligt med utrymme för att göra riktiga karatesparkar längre. Jag börjar känna av mer och mer i ljumskarna men det hör ju till, fogarna måste ju lösa upp sig något. Jag har tur ändå för att det är bara där det gör ont och det är bara efter vila som det gör ont och jag är stel. Jag kan gå och rörs på mig obehindrat, ja, eller lite klumpig känner man sig ju. Ryggen känner jag ingenting i, toppen!
Om två veckor ska jag till barnmorskan igen, det är ju ingen idé att springa där oftare då allt ser så himla bra ut. Ska bara försöka vräka i mig lite mer mat så vikten ökar lite mer!


v.32

Annandag påsk

Idag på morgonen åkte Fenix och Daniel in till norrtälje och handlade medans jag gick en promenad med Embla och duschade. Henkan kom oxå på morgonen och fortsatte med Fenix´s rum.
När grabbarna kom hem från stan så gick jag och Fenix ut en stund innan det var dax för lunch och sovstund.
Medans Fenix sov kom Jeppe, Lojke och Mikaela. Henkan var uppe i Cecilias gamla hus och målade men han kom oxå hit. Vi fikade ute på verandan. Tina dök upp efter en stund oxå, hon hade jobbat idag. Kul att hon hann titta ut en sväng. Efter tre timmars sovstund väckte Daniel Fenix och han fick sitta hos Jeppe och fika lite. Lojke och Mikaela åkte vidare till Lojkes syster.
Det vart lite lek i sandlådan oxå innan Jeppe och Tina begav sig hemmåt.
På eftermiddagen gjorde Daniel wook och Henkan och Mikael åt oxå här. Trevligt!
Daniel var tvungen att åka in till jobbet en sväng och ordna en sak så jag och Fenix tog en promenad med Embla. När vi kom hem fick Fenix duscha.
Nu har Fenix somnat och Henkan har precis målat första svängen i Fenix´s rum med den riktiga färgen. Daniel hann hem och säga god natt till lilleman innan han somnade!
Nu blir det en lugn kväll i soffan!
Tack alla för en trevlig fikastund!

Cykeltur på morgonen

Fika!

Lojke och Henkan

Fenix´s gudgamling Jeppe

Nyvaken liten kille

Orkar inte ens äta sin bulle

Ute och leker

Fenix, Tina och Jeppe i sandlådan



Lånar Mikaels solglasögon

Helnöjd med brillorna!

Spelar fotboll

Tar det lugnt i solen

Håller Embla sällskap

Varmt och skönt!

Solande Embla

Middag

Gott!



Busfrö!

Fenix och Henkan

Fenix ville ha sin mössa på sig

Mammas lilla troll!

Påskdagen

Idag åkte Daniel iväg med Henkan och TB för att åka cross i upplands väsby. Jag och Fenix bakade lite på morgonen och sedan hoppade vi in i bilen och åkte till mormor och morfar på landet. Fenix lekte först lite med sina bilar och sedan hjälpte han till att bära ved, så duktig kille.
Efter allt slit vart det fika och sedan gick jag, Fenix, morfar och Embla en promenad. Det var så himla skönt i solen! Fenix ville dock inte somna vilket jag hade hoppats på så mormor tog en liten extra promenad med honom när vi kom hem igen och då somnade han. Han vaknade dock efter 20 minuter igen, den lilla nyfikna killen ville inte alls sova så han fick komma upp igen. Det var så varmt och skönt på tomten så Fenix fick ha t-shirt och bara fötter!
Vi åt lunch med mormor och morfar innan vi åkte hem igen. Hemma vart det lite lek innan vi gick upp till farmor och farfar och åt middag. Efter middagen vart det lite mer lek.
Nu sover den trötta killen, mycket frisk luft och sol gör honom jättetrött! Henkan skulle komma förbi här nu på kvällen och slipa och måla lite, vi får se om han dyker upp. Embla och jag har varit på promenad så nu blir det till att slappa i soffan!

Lite lek med sin bil när vi kom


Hämtar ved

Titta vad duktig jag är mamma!

Så duktig


Arbetande pojke

Sliter och jobbar

Dags att vattna

Pyssel i skogen

Hjälper mormor och morfar att kratta

Fika

På promenad

Härlig promenad

Caesar tar det lugnt i skuggan

Vissla har hittat korgen att ligga i

Mysigt

Embla solar som vanligt

T-shirt och bara fötter!

Kul att gå i trappan själv

Myser hos mormor

Mammas buse

Mysigt att vara barfota

Embla och Fenix i trappan

Vattentunna!

25 grader på eftermiddagen


Utelek på eftermiddagen







Pappa vill smaka

Bus med farbror

Läser tidning

Påskafton

I går var Henkan här igen och spacklade. Jag, Fenix och Daniel tog en morgonpromenad ner till badet på morgonen innan Henkan kom.
Det vart mycket utelek och vi hade fruktstunden ute i solen oxå! Daniel pysslade lite ute i trädgården.
Klockan två kom mina föräldrar och vi gick då alla upp till Marie-Louise och Gösta och åt påsklunch. Det var jättegott och jösses så mätt man var när vi gick däifrån. Fenix fick en jättefin påskkärring och pengar till spargrisen i påskpresent av mormor och morfar.
Daniel hade fått låna en liten grävmaskin så efter lunchen så började Daniel gräva lite och jag, Fenix, mormor och morfar samt Embla gick en promenad till Fenix´s dagis. Mormor och morfar ville se vart Fenix var på dagarna. När vi kom hem åkte mormor och morfar hem och Fenix oxh jag var ute en stund till. Fenix somnade sedan gott på kvällen och hörde inte Henkan som höll på att slipa och måla i rummet intill. 

Bär färg till sitt rum

Morgonpromenad

Daniel krattar vid badplatsen

Fenix kollar så pappa gör rätt med trappan

Lite fruktstund ute i i det soliga vädret, sitter vid nya utemöbeln

Gott!

Påsklunch med massa gott

Alla njuter av maten

Glad kille

Gott med påskmat

Skål pappa!

Törstig

Henkan, mamma och Fenix

Smaskig tårta

Pappa, Marie-Louise och Mikael

Sågar med sin motorsåg

Bus med Mikael

Smälter maten!

Paket från mormor och morfar

Kör grävmaskin med pappa

Skojigt!

Morfar kör vagnen

Leker i sandlådan vid dagis

Dessa kärlekskrankar till paddor är överallt!

Långfredag

I går gick jag en promenad med Embla på morgonen och när jag kom hem igen så hade Henkan kommit. Han spacklade Fenix´s blivande rum. Farmor och farfar var oxå här, dem hade köpte en söt liten utemöbel till Fenix i påskpresent och höll på att montera den. Fenix, jag och Daniel fick ett påskägg var, samt lotter oxå!
Vi var ute mest hela förmiddagen och vid tolv gick vi alla upp till farmor och farfar och åt lunch. Fenix vart trött där och fick sova kvar. Jag passade då på att gå en sväng till med Embla och gå ut och sätta mig i solen. Vid tre tiden vaknade Fenix så då kom farmor hem med honom och vi fortsatte att vara ute. Dem har precis släppt ut två hästar i hagen brevid vårat hus och Fenix var sjävklart där och hälsade dem välkomna.
Henkan fortsatte och spackla och jag åkte iväg och köpte pizza till middag, kändes lättast så. Fenix fick ett par godisar ur sitt ägg på kvällen vilket var väldigt populärt, han äter ju aldrig godis annars.
Lilleman var trött och somnade efter en dusch med mig. Henkan var kvar sent och spacklade och jag spenderade kvällen med tv-tittande medans grabbarna höll på med Fenix´s rum.

Fenix´s påskpresent från farmor och farfar

Så glad

Lunch hos farmor och farfar

Embla myser ute i solen

Rutschkanan flyttades ut

Fenix´s påskpresent på plats

Provsitter

Redo att åka bilkärra

Nya grannar

Välkommen nya grannen!

Läser tidning med Henkan

Vad finns i botten tro?

Gullunge

Påskägg!

Choklad

Puss!

Lite choklad runt munnen!

Middag på G

I går när Fenix sovit middag så åt vi lite mellis och sedan gick vi en promenad med Embla. Klockan fyra åkte vi in till norrtälje. Vi mötte mormor och morfar vid intersport, dem såg efter Fenix en stund medans jag provade skor, hittade ett par jättesköna promenadskor som tydligen ska träna ben och rumpa, huvudsaken är att dem är sköna i alla fall! Efter det handlade vi lite frukt på Willys och sedan kom Daniel från tatueraren och mötte upp oss. Vi gick då och provade skor till Fenix. Han fick ett par gummistövlar och ett par vårskor. Han hittade även en duplotraktor som han vart kär i inne på coop så han fick den oxå. Han fick påskpresenter i stället för påskgodis, han är ju så liten ännu.
Efter shoppingen åkte vi ner på stan där vi gick in på G, Carro kom straxt där efter direkt från frisören, hon hade blivit så fin i håret, hon är i sig alltid fin!
Vi hade en jättetrevlig middag tillsammans med födelsedagsbarnet och maten var som vanligt jättegod!
Daniel passade på att boka en fotbehandling hos Carro nästa vecka oxå.
När vi kom hem somnade trollet som en stock och jag och Daniel tittade på tv en stund.

Nyvaken kille efter sin sovstund, Thilde vill tydligen oxå gå upp.

Fotmätning

Duktig liten kille

Den här traktorn vill jag ha!

Nöjd kille

Tjuvstartat lite på G med mariekex i väntan på gudmor

Ja vad ska man säga

Läser lite bok

Finaste födelsedagsbarnet

Lite bröd innan maten

Bilbana på bordet

Hej då gudmor!

Nya stövlar

Nya skor

Traktorn

Skärtorsdag

Daniel har tagit semester idag men han är inte hemma för det! Han fixade lite med båten imorse medans jag gick promenad med Embla och Fenix i solskenet. Lagom tills vi kom hem igen så gick solen i moln. Fenix fick vara ute en stund och cykla och busa och sedan gick vi in och åt lunch. Nu sover han gott i sin säng. Daniel har åkt in till jobbet för att grilla och klockan ett ska han sedan vara hos tatueraren. I eftermiddag ska vi troligtvis träffa Carro som fyller år idag! Stort grattis hjärtat! Vi får se om det blir en fika eller om vi äter något. Vi har inte bestömt något ännu då hon sover nu efter att ha jobbat natt.
Nu ska jag hoppa in i duschen, man får passa på när lilleman sover!

Ute på morgonpromenad

En grön och stickig gran!

Vilken kul gran!

Nere en sväng vid bryggan med pappa

En liten cykeltur

Mammas trollunge!

MVC, fotbehandling, lunch och massa bus

Jag och Embla gick ner till dagis och lämnade Fenix klockan nio, han hade inte tid att ge mamma någon kram inte, han sprang iväg ut på gården och lekte med allt och alla. När jag kom hem igen bytte jag om och åkte till MVC. Allt gick bra. Blodvärdet var lite lågt så nu ska jag äta järntabletter varje dag istället för varannan. Vikten då....ja vad ska man säga...0,3 kg upp på 3 veckor. Inget att skryta med direkt. Nu väger jag 63,7 kg men vi skrev 64 kg i papprena så ser det lite mer ut, vi avrundade uppåt! Magen hamnade lite under kurvan men ingen fara för den håller sig inom referensramarna! Lite besviken på den minimala viktökningen men det blir till att svulla i sig mer!
Efter MVC åkte jag till Carro på "Ditt vackra jag". Där fick jag en jätteskön fotbehandling med slipning, peeling, lerinpackning och massage! Så himla skönt! Hon var i sig lite sur på mig som klippt tånaglarna dagen innan, det är ju sånt hon ska göra, hihi! Ska bättra mig till nästa gång! Fötterna är nu bebislena!
När vi var klara gick vi till pelikan och åt lunch, laxfjäril med rotfrukter, smaskigt! Efter lunchen skildes vi åt, norrtälje tidningen skulle komma till salongen och göra ett reportage, jätteroligt!
Jag gick till apoteket och köpte lite solskyddsfaktor till mitt ansikte samt till Fenix. 
När jag kom hem var det bara att koppla Embla och gå ner och hämta Fenix på dagis, han lekte och hade det skoj på gården, han skulle visa mig cyklarna, rutschkanan och sandlådan innan jag fick en stor kram. Vi åt lite mellis och sedan gick vi ut i solen. Det vart lite lek i sandlådan och sedan fick Fenix cykla på framsidan, eller cykla och cykla, han springer fram med fötterna men vad gör väl det, han tycker det är jättekul i alla fall! 
Nu sover lilleman och jag har varit ute en sväng med Embla, nu ska jag ta mig något att äta igen och titta på tv.


Puss trollet

Påklädda för promenad till dagis!


På "Ditt vackra jag"

Här spenderade jag en skön timme!

Synd att det inte syns hur mjuka och blanka fötterna är. Som bebisfötter!


Cyklar på dagis

Upp för stegen

Så roligt på dagis

Dagis har rolig sand oxå

Stannat och tittat på hästarna på vägen hem

Roligt med hästar

Hemma i sandlådan på eftermiddagen

Åka gåvagn

Gräva är kul

Cykeltur

Min stora kärlek!

Älsklingen

Åker lite traktor oxå

Lite lek med den mindre traktorn oxå

Lite mariekex ute i solen!

På programmet idag.....

Fenixen sitter just nu i mitt knä och skiner upp som en sol när han får se kortet på sig själv! Han gick för en stund sedan och tog på sig sin mössa, han vill nog gå ut men vi tar det lite senare. Fenix ska till dagis några timmar idag och busa med sina kompisar. Jag och Embla går då en promenad i samma veva.
Jag ska till MVC vid tio och vid elva ska jag vara på Carro och hennes systers salong och fotvård, kommer bli så skönt! Efter fotvården hoppas jag att vi hinner med en lunch oxå! Sen blir det hem igen och hämta upp lilleman. Just det, ska nog handla lite solskyddsfaktor på apoteket till Fenix oxå, solen skiner med sin frånvaro just nu men man märkte att solen tog lite i ansiktet på honom under dem soliga dagarna, lika bra att skydda den ömtåliga bebishuden!
Nu ska vi göra oss iordning!

Mössan på!

Fullt upp

Imorse vaknade jag halv sju och kunde inte somnade om, Fenix sussade fortfarande gott då så jag låg kvar och mös. Vid sjutiden vaknade även lilleman.
Morgonen startade med en undebar promenad i solen ner till våran brygga och badplats. Fenix älskar ju vatten och upprepade "dattej" som då betyder vatten ungefär 3000 gånger medans vi var där nere. Vi får dock nog vänta några månader innan han får hoppa i vattnet!
Efter promenaden vart det lite utelek och sedan lunch. Efter lunchen fick lilleman sova och jag och Embla gick ut på tomten och satte oss i solen en stund.
När Fenix vaknade fick han lite mellis och sedan åkte vi till mitt jobb. Min avdelning hade avdelningsmöte i samlingssalen så Fenix fick springa runt. Han spelade bl.a lite piano, så vackert! Vi sa hejdå till alla på jobbet, vi hälsar väl på något mer i alla fall när lilltjejen kommit.
Vi åkte vidare till norrtälje där vi mötte upp Daniel, vi gick och handlade färg och tapeter till Fenix´s rum. Henkan ska tydligen börja spackla där i helgen, kul att få det gjort!
Vi lämnade kvar Daniel på jobbet och åkte vidare ner på stan där vi köpte några t-shirtar till Fenix, han har ju växt ur dem flesta nu. Efter klädinköpet gick vi till babyproffsen där vi beställde en vagn, det fick bli en baby travel Dublin 2011 i svart. Vi har ju kikat på lite andra vagnar och så men det känns som att det här är en bra vagn för dem pengarna, vill ju inte lägga en massa pengar på en vagn heller i och med att vi inte vet hur länge Fenix vill åka. Han vill ju mest gå nu för tiden. Vagnen kommer i slutet av maj, perfekt!
Nu är vi hemma igen och Fenix leker för fullt med sin traktor här inne, idag är vi lata och ska äta hämtmat, Daniel tar med sig hem! Resten av kvällen blir nog bara lugn med massa mys!

Älsklingen på promenad

"Dattej!"


Mammas hjärta

Embla tyckte oxå att det var mysigt att strosa omkring på stranden

Mellis

Fikar lite på mammas jobb

En liten pianist

Så vackert

Lånar pappas glasögon

Hälsar på pappa på jobbet!

Nya vagnen

v.31

31 fullgångna veckor. Magen växer så som den bör, dessvärre tror jag att det är just bara magen som växer. Det känns inte som om jag lagrat något fett direkt så som jag skulle vilja men men....Får väl räkna med att bli lika mager efter den här förlossningen och ammningen. Får sätta in racerfarten på fettbildning dem sista veckorna nu!
Imorgon ska jag till MVC, ska ställa mig på vågen då och se vad som hänt sedan sist.
Lilltjejen verkar växa så det knakar i alla fall för som sagt magen växer och det börjar nog bli trångt där inne så som hon bökar omkring. Hon tar i ordentligt oxå, ligger jag ner och hon sparkar till så gungar hela jag, Daniel har så roligt åt det.
Allt känns fortfarande toppen, mår så himla bra. Det är klart att man känner sig lite klumpig men vem skulle inte göra det med en kula på magen!
Snart är vår lilla tjej här, längtar massor!

v.31

Underbar start på havandeskapsledigheten

Vilken underbar start på havandeskapsledigheten. Embla och jag var och handlade en sväng och efter det gick vi en promenad i skogen. Längs promenade stannade Embla och luktade på något som för mig såg ut som en liten jordhög men när jag efter en stund kikade efter så var det två paddor som hade riktiga vårkänslor, hihi! Dem lät sig inte störas av varken Emblas luktande nos eller min kamera.
När vi kom hem var klockan så mycket så det var bara att hämta upp vagnen och gå till dagis och hämta Fenix. Han cyklade runt på en trehjuling på dagis och ville väl egentligen inte följa med hem. Han hade det så roligt där!
Väl hemma åt vi lite mellis och sedan gick vi ut igen. Det vart lek i sandlådan. När vi gick hem från dagis så blåste det ganska så mycket så när vi gick ut hemma så tog jag på Fenix mössa och fleecetröja men på baksidan där sandlådan är var det vindstilla. Termometern visade 21 grader i skuggan och vi satt ju i solen. Först tog vi av mössan, sedan fleecetröjan och efter en stund även munkjackan. Fenix hade tillslut bara t-shirt på sig och det var så varmt och skönt!
När Daniel kom hem vart det middag. Jag har duschat med lilleman som nu sover sedan en timme tillbaka, han var alldeles slut!
Nu ska jag ta mig något att äta och hoppa ner i soffan en stund.

Snart är löven här!

Bästa Embla

Paddor med vårkänslor?

Har det bra på dagis!

Ser en katt på vägen hem från dagis

Hemma i sandlådan och jobbar

Så duktig

Traktorn tippar sand i dumpern

Fleecejackan har åkt av

21 grader i skuggan

T-shirt väder

Viktigt att fylla på med vätska i värmen

Jag satt och solade magen en stund och då kom Fenix oxå och visade sin söta mage!

Ute och kör med vagnen

Havandeskapsledig!

Igår jobbade jag min sista dag på en lång stund framöver. Så himla skönt! Så idag är min första dag på havandeskapsledigheten. Fenix ska vara några timmar på dagis idag. Jag och Embla lämnade honom klockan nio. Han hoppade ur vagnen och slet i grinden in till dagis, sen fick jag en kram och sedan stack han iväg till alla leksaker och kompisar ute på gården. Härligt! Embla och jag har varit och handlat lite och håller nu på och förbereder middagen. Ska bli hemmagjord potatissallad och rostbiff idag. Innan vi hämtar Fenix på dagis klockan två så ska vi ta en skogspromenad jag och Embla. Vädret är ju så härligt!

Mys i sängen

Charmtroll

Läser lite bok innan dagis

Glader

På väg till dagis

En fågel uppe i luften



Lilltrollet 20 månader!

Igår fyllde vårat lilla hjärta 20 månader! Våran finaste lilla kille har blivit så stor och vi är så stolta över honom!
Älskar dig bästa Fenixen!


Vårat lyckotroll ute i trädgården idag:


Följer pappas fotsteg

En liten grävmaskinist!

Lyckotrollet

Ute och transporterar sten

Tittar på traktorn med pappa

Dem här tjusiga små tulpanerna har tittat upp i rabatten

Vad har vi här?

Måste kolla noga!

Middag på Ett Glas

På fredagen åkte vi in till norrtälje. Vi åkte till mammas och pappas lägenhet så gjorde vi alla sällskap ner till restaurangen. Martin fyllde år så det skulle firas!
Maten var kanongod! Fenix busade och skålade hej vilt med sin morbror. N'r morbror fick sitt paket satt Fenix brevid och sa ivrigt öppna, öppna! Hihi, sötnosen!
Det var jättetrevligt att träffa dem igen, dem skulle komma upp i maj nästa gång så då får vi se dem mer.
Tack för en trevlig kväll!

Läser menyn

Middag!

Bus med morbror

Morbror öppnar paket

Presentpapper är kul!

Skål morbror

Martin och Théres

Fenix går igenom sin första hjälpen låda
 

Morfars födelsedag

I går fyllde morfar år så då åkte vi dit efter att jag slutat jobba. Daniel hjälpte pappa att fälla ett träd som börjat luta efter stormen och Fenix tyckte det var väldigt spännande med motorsågen. Vi var ute i solen och hade det mysigt innan vi vart bjudna på god middag och efterrätt. Fenix busade som vanligt runt och stormtrivdes.
Han ville även vara med denna dag vid paketöppningen. Hihi, öppna, öppna nästan skriker han, han är så nyfiken!

Ute på landet hos mormor och morfar

En stickig gran

Vad gör pappa?

Pappa hjälper morfar att fälla träd

Vatten, lyckan är total!

Törstig

Gott!

Leker med morfar

Vilar lite i soffan

Maten kommer straxt

Smask

Spännande när morfar öppnar paket

Mys med morfar

Glass till efterrätt

Fredag eftermiddag

I fredags eftermiddag kom Mikael förbi en sväng och körde grävmaskin med Fenix. Kort där efter kom Daniel hem och vi åkte och köpte lite foder till Fenix´s fönster.
Sen vart det hem och förbereda sig inför kvällen.

Lek i sandlådan

Tussilago på tomten

Plocka tussilago

Hos Cecilia och sopar

Farbror Mikael har körlektion av grävmaskin



Nu ska jag prova själv

Åker skottkärra

Pappa är hemma!

Busfrö på räffsnäs såg

Äntligen har isen gått!

På väg hem i pappas bil

Solig, mysig förmiddag!

Efter våran morgonpromenad med Embla bytte vi om till lite mindre kläder, vårjackan och vårskorna åkte på. Vi har haft en supermysig förmiddag ute i solen med lek och bus! Nu sover plutten middag och jag ska hoppa in i duschen. När han vaknar blir det lunch och sedan ut i solen igen!

Är du klar snart mamma så jag får gå ut?

Lek i sandlådan

Pysslar

Vad finns här inne tro?

Spännande

Här inne var det kul

Gräsklippning

På promenad, har hittat en hink

Upptäcksfärd

Lilla fotbollsspelaren!

Snabb liten kille

Banan ute i solen


3 år och 3 månader

I går var ju min och Daniels 3 år och 3 månaders dag. Vi brukar ju inte fira något speciellt men hade en myskväll i soffan med film, morotskaka och massa bebisparkar!! Puss på dig min stora älskling!

Smask

Film

Puss hjärtat

Daniel får sig några sparkar

Mysbebis!

Norrtälje

Då så har Fenix och jag tagit en sväng på stan och inhandlat födelsedagspresenter, vi råkade gå in i leksaksaffären oxå och där kom vi ut ifrån med lite sandleksaker och en skottkärra. Vi hämtade även upp ett paket när vi nu ändå var på stan.
Efter shoppingen gjorde vi ett besök hos pappa på jobbet. Fenix älskar att vara där, massa maskiner och traktorer! Självklart klättrade han in i bilen och hämtade ut sina sandleksaker och lekte i gruset och stenarna. När pappa hade jobbat klart handlade vi lite på flygfyren.
När vi kom hem lagade jag tacos och Daniel och Fenix var ute en stund till och lekte i sandlådan, det var ju så himla fint väder!
Nu badar grabbarna och jag har varit på promenad med Embla. Snart ska Fenix hoppa i säng och jag och Daniel ska mysa i soffan med morotskaka och en film! Det blir lite myskväll då vi har våran 3 år och 3 månaders dag idag!

På stan, titta!

Hos pappa

Så lika varandra

Så spännande

Titta!

Här är mina leksaker







Blues brothers

Kör med kromad armbåge!

Smakprov på flygfyren

Sötnos!

Frisörbesök

Fenix vaknade pigg klockan sex i morse men vi låg kvar och mös i sängen till halv åtta då vi gick upp och åt frukost. Efter frukosten vek vi lite tvätt och startade en tvättmaskin innan vi gick en promenad med Embla. När vi kom tillbaka från promenaden så hoppade jag och Fenix in i bilen och åkte till gräddö, först handlade vi lite och sedan klockan tio hade vi en tid på hårsalongen.
Förra gången vi klippte Fenix satt han i mitt knä men idag fick han sitta själv på en stolförhöjning. Han var så himla duktig, han satt helt stilla i 30 minuter och blev klippt, han fick ett par mariekex bara för att ha något att pyssla med. Mamma är så stolt över sin lilla kille!
Nu är lilleman korthårig igen, jag älskar ju hans långa mysiga hår men ibland måste det tyvärr klippas. Han är i alla fall världens sötaste kille!
Nu sover lillplutten middag och efter det ska vi till norrtälje.

Randiga bebismagen, v.30+2

Ny frisyr på gång

Så himla duktig, sitter helt still och blir klippt!

Hemma och busar i soffan

Glader!

Nya frisyren! Sötaste killen!

Ledig i två dagar

Jobbkvällen igår gick bra. Imorse var sista morgonen jag behövde väcka Fenix för att komma till dagis för en tid framöver. Jag lämnade honom på dagis och åkte sedan till jobbet.
När jag slutade åkte jag hem och hämtade Embla och vagnen och så gick vi och hämtade Fenix på dagis. Han blir så glad när han ser att Embla är med fast först ville han inte med hem. Alla barnen hade fått leka på lekplatsen på dagisets baksida och Fenix älskar att vara där. Stora sandlådor, rutschkanor och cyklar!
Nu är jag och Fenix lediga torsdag och fredag och sedan ska jag bara jobba lördag och söndag, sen är jag ledig till september nästa år ungefär. Ska bli så mysigt!
Marie-Louise ville gå ut med Embla ikväll och det går ju bra, jag ska snart hoppa ner i badet med lilleman. Vi ska tvätta håret för imorgon ska han till frisören och klippa sig!
Fick förresten en jättesöt morgonhälsning från älsklingen imorse, ett hjärta på bilens bakruta, puss på dig!

Ett litet trött troll igår kväll

Min fina morgonhälsning som jag fick i morse av stora hjärtat!

Glad kille med smuts på näsan utanför dagis

Fenix blir så glad när Embla följer med och hämtar honom!

Fenix hos farmor

Igår gick jag och Embla och hämtade Fenix på dagis, det var så underbart väder, vi tog en liten omväg hem så vi fick en längre promenad. När vi kom hem stannade vi kvar ute och lekte. Fenix öpnnade lekstugan och skulle absolut ha sin lära-gå-vagn så det fick han.
När Daniel kom hem åt vi middag och sedan gick vi till farmor och farfar där det vart fika. Fenix somnade som en stock på kvällen sen.
Idag jobbar jag kväll. Dagis har planeringsdag efter klockan 16, vi kollade med Marie-Louise om hon kunde hämta Fenix från dagis vid 16 men då sa hon att hon kunde ha honom hela dagen istället, så nu har jag precis lämnat honom. Jag fick en stor kram och så vinkade han och sa hejdå och försvann in i huset.
Jag ska passa på att städa lite och rensa i min garderob. Det går lite fortare utan Fenix´s hjälp. Börjar halv två idag så jag har en liten stund på mig nu, ska även ta en promenad med Embla i skogen tänkte jag nu när jag inte har barnvagnen med mig. 

Nya hyllan i badrummet med Fenix´s saker

Härligt i solen

Traktorn!

Hittat sina bebisleksaker i lekstugan

Lära-gå-vagnen var rolig igen



På väg till farmor och farfar

Bulle!

Pojkarna

Klappa kissen

Leker med nya traktorn

Hihi, bustroll!

v.30

30 fullgågna veckor, 10 kvar eller max 12. Hoppas jag slipper gå över allt för länge. Fenix var fyra dagar sen. 4 arbetspass kvar att göra och sedan bara vila och ha det bra fram tills dess att tjejen tittar ut. Nästa vecka är det ett nytt besök på MVC.
Allt går fortfarande jättebra, inga större krämpor! Är lite öm vid blygdbenet och ljumskarna men känner ingenting alls från ryggen. Det gör inte ont medans jag anstränger mig utan kommer när jag vilat en stund, dock ingen smärta att prata om för det är verkligen inte mycket.  Verkar slippa carpaltunnelsyndromet den här gången, inte dumt alls!  Storlek small går fortfarande ganska bra att ha mina kläder, vårjackan är dock lite trång att stänga så jag lånar Daniels jacka så länge, känns så onödigt att köpa en ny för lite mer än två månader som ändå kommer vara för stor för mig sen.
Damen lever runt och bökar och bånglar som bara den. Det är så häftigt att ligga och titta på magen när hon rör sig. Hon trycker väldigt mycket mot bäckenbotten så det blir en del kissande.
Igår satt jag ute i solen en stuind efter jobbet och det var så varmt och skönt att jag tog av mig jackan. Jag hade en vit, tunn tröja på mig så lilltjejen tyckte nog att det var lite ljust där inne och började sparka som bara den, hihi!

 
Magen i vecka 16 när vi började ta kort på den, har växt en hel del!


v.30

v.30

Magen solar

Sista arbetsveckan

Måndag igen och jag har påbörjat min sista arbetsvecka innan havandeskapsledigheten! Det ska bli så skönt att bli lite ledig innan det är dax för lilltjejen att anlända. Jag har ansökt om semester på fredag, min bror och Théres kommer upp från Malmö då. Vi ska gå ut och äta middag eftersom min bror fyller år på fredagen och pappa på lördagen. Hoppas jag får semestern beviljad bara. Efter den här arbetsdagen och om jag får min semester beviljad så har jag bara fyra dagar kvar att jobba, avslutar med att jobba en helg. 
I morse var lilleman trött. fick väcka honom när det var dags för dagis men väl där så var han pigg och ett busfrö som vanligt! SKönt för honom från och med nästa vecka när jag slipper väcka honom.
Daniel ska handla lite saker till fönstret idag samt lite gips till Marie-Louise och Gösta. Vi får se om jag och Fenix följer med och tittar på foder till fönstret eller om vi blir kvar hemma. 
Just nu har jag rast och när jag komer tillbaka så ska jag bara jobba 45 minuter till innan jag får gå hm, ska ta lite komp idag. Åker hem och hämtar vagnen och Embla då och går ner och hämtar vårat lilla busfrö!

Lite bilder från igår eftermiddag:

Provar sin julklapp

Lek med traktorn

Mer gräsklippning

Lek med farfar

Kontrollerar så däckbytet går rätt till

Lek med stora traktorn

Plockar ur hinken ur gräsklipparen

Går i väg och lastar i grus i hinken

Tillbaka till gräsklipparen

Upp med locket

I med hinken

Stäng locket

Lek med Mikael

Utevistelse

Idag har det blivit en del gjort här hemma, jag har i sig inte gjort så mycket utan mest hållt reda på Fenix som varit ute mest hela dagen, i sig är det ett heltidsjobb för vilken fart och energi han har, det går inte att sitta still någon längre stund utan man får gå efter och kolla på honom hela tiden. Det är så mysigt att se hur han stortrivs ute! Solen har ju lyst på oss hela dagen oxå!
Daniel började morgonen med att sätta upp en hylla ovanför skötbordet där Fenix kan ha sina salvor, hårborste och sitt lilla apotek efter det bytte Daniel och Mikael fönstret i Fenix blivande rum, det vart jättefint! Daniel gjorde iordning på utsidan efter det men insidan får han ta i veckan då vi inte hade några foder hemma.
Fenix somnade runt halv ett och sedan väckte jag honom igen vid kvart i tre. Vi åt lite och sedan gick vi ut igen. Daniel bytte till sommardäck på våran bil och sedan kom Gösta och Daniel hjälpte även honom med däcken. Skönt att slippa dubben nu!
Efter middagen gick jag en sväng med Embla som förresten börjat löpa, pust! När jag kom hem duschade jag och Fenix tillsammans och nu sover lilleman. Jag ska hoppa ner i soffan nu och mysa!

Mysmorgon i sängen med elefanten Thilde

Härligt när man ser dessa gobitar på promenaden

Tokstollarna

Fönsterbyte på gång

Fenix hjälper självklart till

Mikael hjälper till

Vart tog fönstret vägen?

Soligt och skönt

Nya fönstret

Lilla trädgårdsmästaren

Gräsklipparsäsongen har startat

Krattning

Lek











Mys i solen

Lite banan är alltid gott......

.....ännu godare blir det om man får sitta ute i solen och njuta av den!

Strömavbrott

I torsdags när jag jobbade ringde Daniel och sa att vi hade strömavbrott hemma. Nör jag kom hem klockan kvart i tio så hade strömmen fortfarande inte kommit tillbaka. Daniel hade tänt en mysig brasa!
På morgonen när vi vaknade var det 16 grader här hemma och strömmen hade fortfarande inte kommit tillbaka. Hela södersvik var svart men som tur var hade dem lyckats få igång dagisets el.
När jag kom hem från jobbet i fredags så var fortfarande strömmen borta.
Vi gick upp till Marie-Louise och Gösta och åt middag, dem har ju en vedspis att laga mat på i alla fall. Efter middagen följde Marie-Louise med ut på en promenad med Embla och när vi kom tillbaka var elen igång igen! Blåsten ställde verkligen till det!
Idag blir det lite städning här hemma och sedan en sväng till norrtälje för att handla lite ny mat, det som var i kylen vågar man ju inte riktigt spara på.
Det vart eldat två kvällar i rad här hemma i alla fall, supermysigt, och Fenix gick runt brasan och varmt, varmt!

Mys med Fenixen!











Jobb igen

Igår när Daniel kom hem så vart det middag och efter det gick Daniel ut i garaget och bytte däck på crossen, Fenix fick komma ut dit och titta på en stund innan jag la honom. Jag gick en promenad med Embla och när jag kom tillbaka så tog jag och Daniel oss en bad tillsammans. Kvälllen avslutades med Grey´s anatomy.
Nu på morgonen så har vi myst och ätit frukost. Jag duschade Fenix och efter det lekte han med sina traktorer en stund.
Vi har plockat lite här hemma och tvättat en maskin osv, finns alltid något att göra.
Nu har jag och Embla lämnat Fenix på dagis. Jag ska ta och äta lite lunch och sedan åka iväg för att jobba. Ska åka lite tidigare då jag ska lämna ett kuvert åt Marie-Louise i kommunhuset på vägen oxå.

Städar i garaget

Sopa, sopa!

Finaste killen

Hjälper pappa med däcken

Oj, vilket taggit däck

Glader

Älsklingen håller på med däcken

Norrtälje

Morgonmys som vanligt på våran lediga dag och sedan promenad med Embla. Efter det åkte vi till norrtälje och handlade hundmat på granngården, efter det gick vi till parken där Fenix fick leka. Han åkte lite rutschkana och busade i sandlådan men roligast var ändå alla vattenpölar! 
Efter en stund i parken fick han syn på en staty av en apa, till en början var han väldigt avvaktande och smög runt apan och spanade in den på håll men efter en stund vågade han sig fram och undersökte noggrant apan! Efter ytterligare en stund fick apan både en klapp, puss och blev matad med sand, min lilla söta pojke! 
På vägen från parken fick vi syn på några änder, vi plockade fram lite knäckebröd som låg i skötväskan och matade dem lite, Fenix tyckte det var helfestligt men han ville oxå ha lite knäckebröd om nu fåglarna skulle ha, rättvist ska det vara!
Vi stannade till på babyproffsen och köpte nya nappar till nappflaskan, dem börjar bli slitna. 
Innan vi åkte hem så handlade vi lite på flygfyren. Fenix orkade inte vara vaken många minuter när vi kom hem utan sussar nu gott i sin säng. När han vaknar blir det lunch för hans del, jag har redan ätit. Det blir även en promenad lite senare, Embla vill nog ut och pinka lite! 

Handlat hundmat på granngården

Full fart mot lekplatsen

Klätter, klätter

Jippie, en rutschkana!

Wiiie!

Sötnosen!

Bästa vägen?

Lilltrollet

Lite trångt kanske?

Kul i sandlådan

Mammas älskling

Vattenpöl!

Gungeligung

Titta, titta, titta mamma!


Vad är det här?

Hej, hej!

Vem är du?


Klappa apan

Puss!

Mata apan med sand


Mer vatten!

Mata änder med hårt bröd

Fenix ville oxå ha lite hårt bröd

Kul att mata änder

Parken

Efter en mysstund i sängen vart det frukost och sedan en promenad med Embla. Vi åkte sedan in till familjecenter för att leka lite men där var det stängt så vi åkte vidare och handlade lite. På vägen hem stannade vi vid en lekplats och Fenix hade så mysigt och roligt i solen med sin nya traktor som vi köpte i affären. Rutschkanan vart oxå välanvänd av lilla herren, sötungen!
Fenix fick en banan i bilen på vägen hem, han var lite småsugen och sedan somnade han snabbt när vi kom hem. Medans han sov så åt jag lite lunch och Fenix fick sin lunch när han vaknade.
På eftermiddagen tog vi en promenad med Embla igen, skönt i vårsolen och massa fågelkvitter!
Till middag lagade jag och Fenix rotfrukts- och curryrisotto och till det fick Daniel quornfilé och jag åt lax. Kvällen avslutades med lite bus för Fenix´s del.
Nu sover han sedan en timme tillbaka och jag har varit på promenad med Embla, Daniel ligger i badkaret. Ska ta mig något att äta nu igen!

Morgonpromenad med trollet och Embla

Utforskar lekparken

Lek med traktorn

Mammas gull

Nu ska Fenix och traktorn åka

Wiiie

Slut på åkturen

Lite mer traktorlek

Och så upp till kanan igen

Tillbaka till åkandet

Åh, hej!

Redan nere

En lycklig liten kille


V.29

Ännu en vecka har gått och nu har vi varit gravida i 29 hela veckor. Allt är fortfarande tipptopp! Hon bökar på som hon ska i magen och sparkar på rejält! Hon trycker dock väldigt mot bäckenbotten så jag måste ju kissa hela tiden känns det som men det var likadant med Fenix. Hon är lika snäll som Fenix och sparkar inte alls under revbenen, än så länge i alla fall vi får väl se om några veckor om hon sätter igång med det. Det börjar väl bli trångt i magen för henne nu när hon börjar bli stort tjej, hon ska väga ungefär 1,4 kg nu.
Magen växer men som sagt jag sagt förrut så är jag inte speciellt stor för att vara i vecka 29. Alla säger att man blir större och går upp mer i vikt med andra barnet men det stämmer inte i det här fallet i alla fall. Många säger även att man går upp mer i vikt om man bär på en tjej och att man kan se bakifrån att man är gravid när man bär en tjej men det stämmer inte heller, bara så ni vet! Hungern gör sig påmind hela tiden, är konstant hungrig så lilltjejen kräver nog en hel del . Jag får mer och mer sammandragningar men det hör ju liksom till, det är ju inget som gör ont i alla fall!
Längtar efter vår lilla tös nu!

v.29

Påklädd mage

2 dagar ledigt!

Då var även denna måndag färdigarbetad, bara åtta arbetspass kvar. Slutade klockan två idag, skönt med en tidig dag. Jag åkte hem och hämtade Embla och vagnen och så gick vi ner till dagis och hämtade Fenix. Vi tog en liten omväg hem så att Embla skulle få en liten längre promenad. Åtta grader varmt ute har det varit så det var riktigt skönt faktiskt, lite mulet och grått dock. Nu är Fenix och jag lediga i två dagar så vi hoppas verkligen på lite sol. 
Daniel åkte och tittade på ett annat jobb efter jobbet idag så han var bara hemma en liten stund innan han vände och åkte vidare på uppvaktning av en arbetskamrat som fyllt år, dem skulle överraska honom. Jag och Fenix har fått mysa ensamma här hemma. Jag hann i alla fall ta ut Embla på en promenad medans Daniel var kvar hemma med Fenixen.
Lilla trollet var väldigt suget på att gå ut igen på eftermiddagen så han gick och tog på sig sina stövlar själv och sa hej då!, Hihi, gullungen.
Nu har jag ganska precis lagt Fenix och Daniel är som sagt på uppvaktning. Jag ska ta mig något och äta igen, denna eviga hunger! Blir nog att jag spenderar resten av kvällen i soffan!

På promenad

Skönt ute!

Mammas lilla kille i bustagen

Bakom galler!

Så, då har jag plockat ner alla skor från skohyllan och tagit på mig mina stövlar


Promenad inne med stövlarna på!

Lite kvällsmys framför tv:n

Jobbhelgen över!

Så var även denna jobbhelg över, härligt! 2 veckor alltså 9 arbetspass kvar till havandeskapsledigheten. På vägen hem från jobbet hämtade jag upp Embla hos mamma och pappa, jag passade även på att raka Caesar lite, han blir så himla tovig nu när det är fuktigt ute, jobbigt med långhårskatt!
När jag kom hem vart det många kramar med Fenix, dem hade haft en rolig båttur igår med mycket lek i bollhavet. Fenix hade fått två traktorer och en tröja av farmor. 
På eftermiddagen gock vi upp till farmor och farfar och fikade. Fenix hittade massa roliga vattenpölar på vägen dit! Farfar har opererat ryggen och fick komma hem idag, han mådde bra! 
När vi kom hem igen vart det middag, pojkarna lagade fajjitas, smaskigt!
Embla och jag har tagit oss en promenad i spöregnet, inte så trevligt men nödvändigt!
Jag har tagit en kvällsdusch med Fenixen och nu sover han sedan en timme tillbaka. Innan vi hoppade in i duschen så kissade han på sin potta, mamma blir lika stolt varje gång! Det var en tag sedan han kissade på pottan nu, men idag så! Imorgon väntar jobb och dagis men tisdag och onsdag är vi lediga! 
Jo, efter duschen smörjde jag in mig med ett hudlotionprov som jag fick från Carro och hennes salong Ditt vackra jag. Det är någon tjusig chokladlotion. Det luktade så gott, man skulle kunna äta upp sig själv och Embla har nog slickat rent varenda lite centimeter på mina händer, hihi! Får nog ta och boka en chokladkroppsbehandling av Carros syster, hon utför sådana!


Vattenpöl!

Plask, plask!

Gullunge

Hjälper farmor att bära fram fikabrödet

Hämtar sin stol

Gott med mjölk

Pepparkaka!

Hihi, så söt!

Far och son, lika som bär

Klossbygge

Jobbhelg

Morgonen startade med mys i sängen följt av frukost och sedan en promenad. När vi kom hem igen så tog Daniel fram snöskyffeln och skottade av skyddet till sandlådan så Fenix fick leka där.
Det vart en liten fruktstund innan Fenix´s sovstund oxå. När han somnat åt jag lunch och gav mig sedan in till norrtälje för att lämna tillbaka filmen som vi hyrde igår och åkte sedan vidare till jobbet. Nu sitter jag här och har rast, ska jobba till kvart över nio, min näst sista jobbhelg innan havandeskapsledigheten.
Daniel, Fenix och farmor åker till åland med färjan klockan 15:00 idag, dem skulle handla lite och äta av buffén.
Imorgon blir det oxå jobb men ett dagpass, hann inte ta min rast här om dagen så då går jag hem lite tidigare i morgon istället. Skönt! Nu ska jag kasta mig på soffan och läsa lite.

Utevistelse











Fuktstund

Bjuder pappa på frukt

MVC och tandläkarbesök

Jag träffade Carina utanför MVC tio minuter innan mitt besök där, hon lämnade över två söta tjejplagg till våran lilla tjej, tack snälla. Tyvärr hann vi inte prata så mycket då jag hade en tid att passa men vi fåpr ses en annan dag.
Allt gick kanon på MVC. Alla värden ser bra ut och lilla hjärtat tickar på som det ska. Nu ligger hon med huvudet neråt men det betyder ju inte så mycket i och med att hon fortfarande är så pass liten så hon kan vända på sig. Hihi, hon gör precis likadant som sin storebror, sparkar mot ultraljudsmanicken som man lyssnar på hjärtat med, riktiga karatesparkar, barnmorskan bara skrattade! 
Ställde mig på vågen oxå, ja vad ska man säga, 1.2 kg upp på 3 veckor och 3 dagar, inget att skryta med direkt men men.... det är bara att fortsätta svulla i sig!
Åkte hem en stund efter MVC, gick en promenad med Embla och åt lunch och sedan åkte jag tillbaka till norrtälje. Började med att hyra film och köpa godis och efter det gick jag till tandläkaren. Har så ont i mina tänder i överkäken på vänster sida. Tandläkaren kunde inte hitta något men när han tog en röntgenbild så såg han att bihålorna trycker på tandrötterna. Får ringa vårdcentralen på måndag igen.
Jag skulle lämna Embla hos mamma och pappa när jag ändå var i stan. Pappa hade inte hunnit hem från jobbet när jag var klar så jag gick en sväng på stan. Köpte ett galonställ till Fenixen samt två linnen. Lilltjejen fick en tunika med tillhörande byxor samt en mjukisoverall. Pappa ringde precis när jag var klar så då var det bara att gå dit och lämna Embla, hon vart jätteglad att få komma dit!
När jag kom hem så gick jag och Daniel upp till Marie-Louise och åt middag. Fenix hade haft det toppen där hela dagen. Dem hade städat och bakat bullar.
Nu sover Fenixen och Daniel ska ta sig ett bad, efter det väntar godis och film.


Godis och Saw 3D 



Fenix är hos farmor

Började som vanligt med lite mys i sängen som jag och Fenix altid gör när vi har lediga dagar eller när jag jobbar kväll. Vi har nu varit på promenad med Embla och jag har lämnat Fenix hos farmor. Jag fick e jättestor kram och så sa han hejdå och försvann in i vardagsrummet, gullungen! Åh, vad jag älskar våran son!
Nu ska jag bara byta om och åka in till MVC!

Läser om och leker med traktorer i våran säng


annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0