Torsdag

Idag efter att vi lämnat på dagis så fortsatte jag och Maiden in till Norrtälje för att handla och tanka bilen. Vi mellanlandade sedan snabbt hemma igen för att packa upp varorna och sen gjorde vi ett besök hemma hos Jessika och Meja. Vi fikade och Meja åt lunch. Corona åt oxå lite innan hon somnade gott. Efter fikastunden åkte vi ner till dagis och hämtade upp resten av trollen.
Idag ville Fenix ha pannkaka till middag så barnen fick hjälpa till med smeten. Pannkakorna är nu gräddade så det är bara att värma när det är dags. Maiden sover så det är lättast att passa på att laga maten då.
Hör dock att lilla prinsessan börjar vakna till nu så då står väl matning på schemat!
 
Trött tjej på fikabesök
Haha, tokfia!
Meja ute och går!
Får hjälp med pannkakssmeten
 
 
 
Gräddning på gång!

Onsdag kväll

I går efter midagen vek jag tvätten , plockade av lite här hemma och sedan vart det mys med barnen. Fenix och Corona duschade jag innan jag nattade dem .Maiden mös med mig i soffan tills det var dags att lägga oss.
 
Systrarna myser
 
 
 
 
Puss
 
Leker
Trollungen
 
 
Mys
 
 
Trött tjej i famnen när jag lagar mat
'
Corona tyckte att klossarna skulle ligga på hela köksgolvet
 
 
Kvällsmys när dem stora trollen gått och lagt sig
 
 
 
 
Läser bok
 

Onsdag

I morse efter dagislämningen fixade jag och Maiden oss i ordning och åkte in till Norrtälje och hämtade upp Erika. Vi åkte sedan vidare till RImbo och mitt jobb, Erika har jobbat som vikarie där oxå.
Vi gick en runda på alla avdelningarna och visade upp Maiden och hälsade på alla, det var en stund sedan jag var där nu !
Vi gick sedan och åt liten lunch. Rätt som det är så frågar Erika vad Maiden har på huvudet. Hon låg och sov på  mig så jag kikade ner och då har jag lyckats tappat spaghetti på henne. Hade inte märkt något då jag och Erika pratade för fullt under tiden! Hon såg så rolig ut och vi skrattade så vi grinade nästan, lättroade som vi båda är! Vi tog en dammsugare till fika efter lunchen oxå. Vi tog sedan en sväng tillbaka till jobbet igen för att hälsa på dem som började tolv.  Maiden sov nästan bort hela besöket men vad gör det, hon var trött ju!
Vi släppte av Erika vid hennes bil innan vi åkte till dagis och hämtade upp dem stora trollen.
Maiden sover nu och Fenix och Corona lägger pussel. Fenix har önskat köttbullar och spaghetti till middag, pust, trist och inte speciellt gott men så får det bli idag!
 
Gulfia
 
 
 
Mys hos pappa för några dagar sedan
 
 
 
Lunchdags
Trött tjej
Lunch
Maiden sov på mig under lunchen
 
Efterrätt!
Haha, stackarn med spaghetti på huvudet!
Trött igen
 

Tisdag

Idag efter att vi lämnat stora trollen på dagis så gick vi hem och vek tvätt samt startade en ny maskin med tvätt. Jag förberedde middagen, kasslergratäng med paprikasås och ris.
Klockan tio kom Carina hit och fikade, supertrevligt! Det vart massa prat om allt möjligt! Pappa/morfar dök upp en sväng oxå. Han jobbade i Räfsnäs och kom då hit och åt sin matlåda, självklart fick även han fika.
Efter tre timmars fika gav sig både pappa och Carina hemåt och vi begav oss till dagis för att hämta upp Fenix och Corona.
Middagen står nu i ugnen, ska bli gott, magen kurrar som bara den!
 
Syskonmys
 
 
 
 
 
 
 
 
Carina på besök
Morfar
Skönt i morfars knä
Efter att jag hjälpt Fenix på toaletten hittade jag Corona i Maidens säng
Pusskalas!

Måndag

 Då har Maiden sovit sin första hela natt, så duktig tjej! Får se om det fortsätter eller om det var en lyckonatt bara. I morse städade jag av lite här hemma och när Maiden och Corona sov middag så passade jag på att förbereda maten, Lövbiff som fått koka i porteröl och lite annat gott.
Vid ett kom Marie, Liam och Linnéa hit. Det vart fika, massa prat och självklart massor av lek för barnen. Liam och Fenix lekte på Fenixs rum så dem två första timmarna såg vi inte dem. Linnéa och Corona hoppade mest i soffan på övervåningen där jag och Marie satt och fikade. Sista timmen kom grabbarna upp och så sprang alla runt, runt och hade det hur skoj som helst! Maiden fick ett par supersöta tofflor i skinn, tack snälla !
Efter tre timmars bus och lek så åkte dem hem till sig. Jag värmde på middagen och nu så är maten i magarna! Maiden sover och dem två stora trollen sitter lite trötta i soffan, inte allt för långt kvar till nattningen.
 
 
 Gjorde blomdekorationer till cupcakesen
 
 
 Färdiga
 
Lilla minitrollet
 
 
 
 Glömde lägga upp bilder på Coronas och Maidens kläder som dem fick i förra veckan av farmor
 
Mera bilder på minitrollet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ska läsa bok
 
Jag och stora, glada tjejen
 
 
 
 Corona och Linnéa ska självklart dela stol
 
 Grabbarna busar
 
 Lånar Maiden en stund
 Corona bevakar det hela!  
Maidens fina tofflor

Söndag

I morse bakade jag bullar, det fick bli hälften vanilj och hälften kanel.
Farmor kom och hämtade Fenix, dem skulle baka en tårta till farbror Mikael som har namnsdag i dag.
Daniel var in till Norrtälje en sväng och handlade medans jag var hemma med två sovande tjejer.
När Daniel kom hem igen så gick vi till farbror Mikael och fikade med den goda tårtan som farmor och Fenix bakat.
Fenix ville inte följa med hem när vi försökte hämta upp honom på vägen hem utan fick då följa med farfar till farbror Mikael på fika. Dem kom precis hem nu. Om en liten stund blir det middag, ska bli gott, är ju hungrig som vanligt!
 
Degen färdig
 
Bullarna klara
Mys
Corona och jag fick skjuts av pappa i pulkan upp till farbror Mikael, lite trångt för mina långa ben.
 
Tjejerna hos pappa
 Tårta
 
 
 
 
Corona ville att Maiden skulle åka pulka
 

Lördag

I går vid tolv kom Jessika, Anton, Wilma och Meja hit på besök. Det vart taco- och fajitaslunch och efter det fika med kladdkaka med en topping med kaffesmak. Trodde inte att barnen skulle vara så förtjusta i den med det var dem, skoj!
Efter fikat så gick Daniel och Anton ner till bastun en stund medans jag och Jessika satt och pratade och itttade på barnen som lekte.
Patrik, han som tog dem fina korten på Maiden kom förbi med tre förstoringar av korten han tagit, det var en present till oss för  att han fick låna Maiden. Det hade han verkligen inte behövt göra då vi är mer än tacksamma att han ville låna henne och att vi fått korten på datorn så vi kan framkalla dem oxå. Det var i alla fall väldigt snällt gjort, tack för det! Ska köpa ramar och sätta upp dem snarast! Han hade skrivit ut dem på matt papper vilket vart jättesnyggt!
Efter 4½ timmes lek och bus så begav sig gästerna hemmåt. Vi åt middag och sedan kom farmor förbi en sväng och fikade.
En riktig toppendag vart det!
 
Mitt sällskap vid frukosten
Puss
Klappa
 
Storebror vill oxå mysa
Hjälper pappa att laga grinden
Kladdkakan
Fenix hjälper till med toppingen
 
Tjejmys
 
 
 
 
Pappamys
 
Lunch, fika, lek och bus!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dem fina framkallningarna vi fick av Patrik
 

Fredag

I morse kollade jag lite på facebook innan jag hunnit ur sängen. Kunde av allas statusuppdateringar konstatera att det var svinkallt ute! Jag låg kvar i den varma sängen med det bästa sällskapet, tre små gosiga troll, en bra stund. Kändes inte som vi hade någon brådska upp då barnen ändå är lediga från dagis.
Fenix och Corona hjälpte mig att baka chokladcupcakes medans Maiden vilade. Nu är det bara att göra frosting när vi får fikagäster nästa gång. Skönt att ha lite fikabröd i frysen.
Farbror Mikael kom förbi och fikade med oss, tjejerna sov då så Fenix fick ha honom alldeles för sig själv. Jag passade på att vika tvätt samt sortera ur kläder ur Fenixs garderob, skönt! Dem kläderna kommer Yvonne och Mikaels son Leo få, perfekt!
Nu på eftermiddagen har jag även bakat en specialkladdkaka med mjölkchoklad i. Ska göra en kaffetopping om en stund och ha på, får se hur det blir och smakar.
Trollen har ätit middag och Daniel och min lasagne står i ugnen. Barnen var så hungriga så dem fick äta före oss.
Ikväll blir det gladiatorerna och mys i soffan!
 
Små bagarna
 
 
 
 
 
Smeten var god!
 
 
Färdiga
 
Lillstumpan
Hårdträning av nackmusklerna
 
 
Tröttis
 

Torsdag

I morse lämnade vi som vanligt dem stora trollen på dagis. Vi åkte sedan hem och startade en tvättmaskin och gjorde oss i ordning. Vi åkte in till norrtälje och handlade på flygfyren sedan köpte vi pyjamaser till Maiden på Kappahl. Vi hade dåligt med långärmade pyjamaser i storlek 50/56 då dem andra två var sommarbarn. Efter Kappahl åkte vi vidare till BVC. Allt var perfekt! Maiden haed gått upp 160 gram på en vecka och väger nu 3445 gram och är 52 centimeter lång. Hon är vid fyra veckors ålder snart uppe i Fenixs födelsevikt på 3470 gram.
Sköterskan kollade om Maiden kunde följa saker med blicken och det kunde hon. Egentligen skulle dem ha gjort det testet nästa vecka men då har sköterskan semester.
Efter BVC åkte vi ner på stan och till Tösses där vi mötte upp Erika för en trevlig och god fikastund. Idag fick det bli premiär för en semla!
På vägen hem hämtade vi upp Fenix och Corona. Maiden somnade på vägen hem och fortsatte med det hemma oxå. Jag passade då på att hänga tvätten, bädda rent hos Maiden och Corona, laga middag, starta en ny tvättmaskin med sängkläderna och dammsuga.
Nu är middagen intagen och dem stora trollen slappar framför tv:n. Maiden sitter i mitt knä och myser.
Ska gå ner och hänga upp sängkläderna nu!
 
 
Corona ville köra i morse
Nybadad liten tjej
Mys i morse
 
Trött tjej
Tröttis redo att åka
 
 
Fika
 
På väg hem från dagis

Onsdag

 Jaha, idag vart det inte mycket gjort. Skulle lägga mig och mysa med Maiden en stund på sängen, hon toksomnade på min arm. Det var så mysigt att ligga under den varma filten med henne snusandes brevid så jag låg kvar och somnade oxå .Vi vaknade en timme innan vi skulle till dagis och hämta dem stora trollen så jag förberedde middagen och så åkte vi till dagis.
Corona är så söt och blir så lycklig när Maiden kommer och hämtar henne på dagi. Det blir många kramar och pussar och hon är väldigt tydlig mot dagiskamraterna att det minsann är hennes lillasyster, hihi !
Maiden somnade på väg hem från dagis och sover fortfarande. Dem stora trollen leker och maten står i ugnen. Maiden vaknar nog snart och vill ha lite mat kan jag tänka mig.
Maiden låg en stund på sängen medans jag fixade lite, hon låg och tittade på mig och efter ett tag fick hon syn på sin arm, hihi, så söt!
 
 Trött prinsessa sussar på min arm
 
 
 Ligger och spanar på morsan
 
Oj, vad är det här för något, en arm kanske?

Tisdag

Tvättade en maskin tvätt igår, alltså hur kan det bli så mycket tvätt. Det blir nästan en maskin om dan, vill hålla tomt i tvättkorgarna, känns bäst så!
Pappa/morfar hade ett jobb i Räfsnäs igår så han kom förbi på en fika.
Efter middagen fick barnen sig en dusch och sedan vart det en stunds mys. Farmor kom och hälsade på en sväng.
Båda barnen var toktrötta och Fenix började tjata om sin välling vid kvart i sex men fick vänta till halv sju. Båda slocknade som stockar! Maiden är mer kvällspigg och är uppe med mig och Daniel om kvällarna.
Fenix och Corona är nu på dagis, man hinner knappt få av dem kläderna innan dem försvunnit in och börjat leka, skoj att dem trivs!
Idag bli det nog oxå ganska lugnt. Pappa skulle jobba i Räfsnäs idag igen så han skulle kanske kika förbi på en fika, vi får se.
 
Mys
Hos morfar
 
Trött
På väg hem
 
Busarna leker tittut
 
 
 
 
 
Tokfia älskar att klä på sig Fenixs kläder
 
 
Systermys!
 
 
 
 
 
Corona håller lillasyster i handen

Måndag

I går vart det en mysdag hemma med alla barnen. Tvättade undan all tvätt samt Fenixs matta och småplockade lite. Fenix och jag mös i soffan tillsammans en stund medans tjejerna sov.
Efter middagen var tdet lite filmtittande och mer mys.
Efter att jag nattat Fenix och Corona så var tdet egen mystid för mig och Corona i soffan.
I dag är det jättefint men kallt ute. När jag och Maiden lämnat av två lyckliga barn på dagis så åkte vi vidare in till norrtälje för att handla, det fick bli flygfyren idag! Köpte en Bamsebok till Fenix som en liten present då han varit så duktig och varit blöjfri och torr i tre nätter nu!
Nu är vi hemma igen och jag har precis ätit frukost, hann inte med det innan vi åkte, det tar lite tid på morgonen med tre barn som ska göras iordning. Det var i alla fall gott med frukost nu, var superhungrig!
Maiden har oxå precis fått lite mat och ligger i paltkoma i mitt knä, mätt som en plätt!  
 
Lilla Maiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finaste Fenixen
 
 
 
 
 
 
 
Puss av syster
 
 
 
Tokfia älskar skor, oavsett storlek
 
 
Klätt på sig Fenixs halsduk och mössa
På väg att handla nu på morgonen
 
Vackert men kallt ute
 
 
 
Fenixs bok som han ska få när han kommer hem
 

Söndag

I går efter frukost åkte hela familjen iväg till ett lekland i Barkarby där vi mötte upp Carina, Kimmo, Elvira, Julia och Karolina. Det vart en massa lek och bus för barnen....och för papporna, hihi!
Maiden hängde på mig i selen och sov hela besöket. Det vart en fikapause så barnen fick i sig lite vätska och energi innan det vart mer lek igen.
Efter några timmar var det dags att ge sig vidare. Vi stannade alla på MAX där lunchen intogs och sedan åkte vi vidare till en 4H gård i närheten av Carina och Kimmo i Stäket. Elvira och Fenix fick en varsin tur på en ponny innan vi ålte vidare hem till Carina och Kimmo.
Vi fikade och barnen lekte. Fenix fick klappa Elviras orm som han tjatat om och även titta på ödlan.
Det var tre trötta barn som slocknade i bilen på vägen hem.
Tack för en toppendag!
Idag kommer det bli en lugn dag här hemma efter den fullplanerade helgen. Barnen är påklädda och har fått frukost. Maiden ligger i min famn och håller på att somna om. Ska väl tvätta lite och fixa lite som vanligt men som sagt, vi håller oss nog hemma.
Feniix har varit så duktig och varit blöjfri och torr två nätter i rad nu, så skönt!
 
 
Bilder från dagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotomodellen Maiden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

I lördags vid tio kom Jessika, Anton, Wilma och Meja hit och tittade på Maiden. Maiden fick en body och byxor, tack snälla! Vi fikade och barnen lekte. Tyvärr vart det inte någon lång fikastund då vi skulle iväg.
Daniel lämnade Fenix och Corona hos farmor och farfar och sedan åkte vi till Harö. Carina, Stefan och Casper mötte vi upp på vägen så dem fick visa vägen. Carina känner en fotograf som sett Maiden på Carinas facebooksida och han hade frågat om han fick låna Maiden för att ta lite kort på. Carina frågade oss och självklart fick han det! Vi vart bjudna på gott fika när vi kom och sedan satte fotograferingen igång. Maiden var jätteduktig och fotografen, Patrik, fick dem bilderna han ville ha. Det vart jättefina bilder som Patrik sedan mailade över till oss som vi får! Nu ska vi bara bestämma vilka som ska förstoras upp och pryda hemmet. När vi kom hem vart vi bjudna på middag hos farmor och farfar.
Tack Patrik för dem fina bilderna och Carina för allt!
 
Lånar några av Carinas bilder från fotograferingen
 
Lek med Wilma
 
Fina kläder till Maiden
Framme
Fotografering på gång
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slappar hos pappa
 
Trött
Jag passade oxå på att ta några kort på prinsessan
 
 
 
Vilar hos Carina
Farbror Mikael har fixar Coronas frisyr
 
 

Fredag kväll

Daniel var och tatuerade sig i går kväll. Barnen och jag var hemma och ritade och myste. Det är så himla mysigt med Fenix och Corona som är så förtjusta i sin lillasyster. När jag nattat Fenix och Corona så satte jag och Maiden oss i soffan och tittade på gladiatorerna, Daniel kom hem straxt därefter.
Idag är det fullt upp, skriver mer sen!
 
Gullfia med sin docka, hon håller mer och mer på med sina dockor nu sedan Maiden kom.
 
Ritstund
 
 
Mys med lillasyster
 
 
 

Fredag

I morse mös jag i sängen med alla tre trollen och tittade på Kalle Anka. Jag plockade sedan undan lite och dammsög innan Yvonne, Micke, Niva och Leo kom hit och fikade. Det vart bebismys och mycket fika, typ i tre timmar! Barnen lekte och busade under tiden. Vi fick massa kläder till Corona som Niva vuxit ur tack snälla! Efter det trevliga fikabesöket så behövde Corona sova.
Nu har barnen precis ätit pannkaka. Nu blir resten av kvällen lugn!
 
Morgonmys
 
Fikabesök
 
 
 
Lilltrollet
 
 

Torsdag

Det gick bra på BVC igår. Lilltjejen har ökat kanonbra i vikt och väger nu 3290 gram. KArina, vår BVC-sköterska var jättenöjd med viktuppgången. Maiden kanske blir en ny Fenix som växer så det knakar.
Vi fick en ny tid nästa vecka och se så att viktuppgången håller i sig.
Efter BVC-besöket så åkte vi till flygfyren och handlade. Det var en ung kille som oxå handlade där som frågade på vilken hylla man hittade såna där söta, han menade Maiden. Hihi, jag sa att det var en beställningsvara med lång leverenstid på. Roligt med ymgre killar som är förtjusta i barn!
Vi tog även en sväng till Lindex då vi hade en gratis body att hämta där. Dem hade även halva rea priset på alla reavaror. Vart lite shopping, mest till Corona, Fenix fick underkläder.
På vägen hem hämtade jag upp dem andra två rullen och sedan hem för mellis och matlagning.
Innan läggning vart det ett bad för busarna!
 
Gullungen
 
 
 
Coronas kläder
 
 
 
 
 
Fenixs kalsonger
 
Maidens body
Trött liten tjej

Onsdag

Maiden har blivit lite snorig, inte så konstigt kanske med tanke på att Fenix är toksnorig! Det är så himla svårt att hålla honom borta från Maiden oxå då han är stormförtjust i henne, Corona oxå för den delen. Maiden och jag höll oss i alla fall hemma igår, vi tog det lugnt och hade det mysigt medans dem Fenix och Corona hade det skoj på dagis.
I morse hade jag mysmorgon med alla tre barnen i sängen. Nu är dem stora trollen på dagis och Corona sover i min famn. Halv tolv ska vi till BVC, ska passa på att handla lite oxå. Hade tänkt göra det innan BVC egentligen men damen sover så skönt så vi tar nog det efter istället, tänker inte hålla på att stressa.
Det känns som att Maiden har gått upp en hel del, hon kanske blir som Fenix som ökade mycket och snabbt i vikt. Ska bli spännande att se i dag i alla fall hur det ser ut på vågen. Hon äter mycket och ofta så hon borde ha gått upp en hel del!
 
Pusseldags
 
 
 
 
Välling i går
Väntar på att mamma och Maiden ska klä på sig så man kommer iväg till dagis någon gång.
 
 
Mysdag hemma med en liten snorig
 
 
Mys i soffan
 
Akrobatik
Stora trollet
 
 
 
Kvällsskoj
 

Tisdag

Vid halv två  hämtade jag upp barnen som vanligt, dem hade haft det skoj på dagis! Fenix verkar vara pigg men lite snorig. Han vill så gärna vara på dagis så han fick bestämma själv i morse om han ville gå och han skulle självklart till dagis! Eftersom han inte har någon feber så är det helt okej! Dem är ju bara där 15 timmar i veckan och dem få timmarna vill Fenix inte missa!
Jag och Maiden har tvättat lite idag samt plockat av lite här hemma. Det har även blivit en hel del mys eftersom det är första dagen helt ensamma hemma! Man får passa på att bebismysa så mycket man kan nu då det nu är absolut det sista barnet.
Erika kom förbi och fikade med oss efter dagis, så trevligt och roligt så! Corona är ju som hon är och spexar runt och ska sitta i knät på gästerna, hihi!
Nu blir det snart middag!
 
Fick dem här av Daniel igår! Daniel fick kalsonger av mig så nu kan vi vara snygga tillsammans, hihi!
Trött tjej
 
 
Fick en mössa igår som jag beställt åt hästtokiga Corona
Hämtning på dagis
 
Mysigt att komma hem till lillasyster igen
 
Slappar hos Erika
Corona passar oxå på att låna ett knä
Gullfia
 
 

5 år

I går var det beräknat att Maiden skulle komma men den lilla tjejen föredrog att anlända 2012 istället för 2013. Den 14:e Januari som hon var beräknad är även min och Daniels årsdag. I går hade vi varit tillsammans i 5 år, vart tar tiden vägen.
Älskar dig mitt hjärta och våra tre underbara mirakel. Puss!
Första kvällen vi träffades
 
5 år sedan
Första familjekortet, kommer att bli ett nytt så småningom
Våra mirakel!
 

Måndag

I går förmiddag åkte jag och alla barnen in till Norrtälje för att handla lite och ordna en liten present till Daniel. Daniel var tillbaka på jobbet som vanligt.
Maiden fick hänga i selen på magen, Corona fick åka vagn och Fenix drog korgen och hjälpte till att plocka varor, vår duktiga kille!
När vi kom hem vart det lunch och sedan fick Corona sova middag, Maiden somnade oxå efter slurk mjölk. Fenix ville titta på film så då passade jag på att hänga tvätten som jag tvättat på morgonen, laga kalops till middag samt baka mockarutor.
När tjejerna vaknat vart det mys en stund. När jag vid halv fyra skulle kolla om Fenix ville ha mellis så hittade jag honom inte, jag ropade men han svarade inte. Tillslut hittade jag honom nerbäddad i vår säng där han själv bäddat ner sig. Han sov som en stock och ville inte bli väckt. Han har varit lite snorig men inte alls påverkad av det. Han hade ingen feber, jag frågade flera gånger om han ville ha något att äta men han ville bara sova. Flyttade ner honom till hans säng där han sov vidare tills imorse då han vaknade snorig men pigg och glad som vanligt. Man kan säga att han tog en väldigt lång tupplur.
På kvällen vart det mys med mockarutor och Corona fick lite ensamtid och en skön dusch då dem andra sov.
Nu har jag lämnat trollen på dagis och Maiden ligger och ammar i mitt knä.
 
Redo för Norrtälje
 
Största trollet
 
Mellan trollet
Minitrollet
Lunch
 
Fina storebror
Puss!
 
 
Mys
Tokunge
 
Nyvaken
Smaskens
Trött kille
Corona försöker väcka
Puss!
Tokfia
 
 
 
 

Våra hjärtan



Söndag

I går kom Carina, Kimmo och Elvira hit på besök för att träffa oss och framförallt Maiden. Maiden fick en skallra samt ett urgulligt kort med ett bidrag till hennes spargris i, tack snälla!
Vi åt en tacolunch och sedan vart det lite bus för barnen innan vi alla gick en promenad och barnen åkte pulka.
När vi kom in igen fikade vi med kaffe och jag hade gjort en vitchokladmousse med kokos och lime i, toppade det hela sedan med en hallonsås.
Det vart sedan lite mer lek och när barnen lete som bäst var det dags för dem att åka hem, typiskt! Vi fick i alla fall 5½ timmes mys tillsammans.
Tack för en toppendag. På kvällen mös Daniel med Maiden medans jag nattade dem andra trollen.
 
Mys med tant Carina
 
Lek och bus
Promenad
Gott med fika
 
Efterrätten/fika
Tittar på hästar på Carinas telefon
 
 
 
 
 
 
Fina presenter

Lördag

I lördags var det meningen att vi först skulle ha haft besök här hemma och sedan på kvällen åka bort på middag men båda besöken vart inställda då barnen var sjuka hos respektive familj. Det vart en heldag hemma istället med lite pyssel. Tvättade lite och tog ner ala julgardiner och satte upp nya. Skönt, nu är julen helt bortstädad!
 
Trött tjej
Bus med pappa

Fredag

I går vart det en lugn morgon, barnen var lediga från dagis som vanligt på fredagar. Farmor kom förbi och hämtade Fenix som skulle få följa med henne och handla. Jag och Corona åkte oxå in till norrtälje lite senare medans Daniel var hemma med en nymatad Maiden. Jag och Corona handlade lite kläder på Kappahls rea, halva reapriset. Perfekt! Det vart två tröjor och två pyjamaser till Corona, en tröja till Fenix och en tröja till mig. Vi handlade även på flygfyren innan vi åkte hem igen.
Carina kom och fikade på eftermiddagen, så trevligt! Var ett tag sedan vi sågs nu. Maiden fick jättesöta skor och ett set med kläder, tack snälla för det! Det vart mycket prat och som sagt en trevlig fikastund.
På kvällen åt vi middag hos farmor och farfar, pepparrotskött, smaskigt! Fenix följde med farmor hem efter handlingen och vart kvar där tills vi kom dit på middagen.
 
 
Gullfia
 
Bygger med sitt lego
 
 
Myser med lillasyster
 
 
Handlar på flygfyren
 
Tröttis
 
 
Carina på besök
 
 
Fina kläder från Carina med familj
Oxå från Carina med familj
 
Det här handlade vi till Corona
 
 
Fenix fick en tröja
 
Glass hos farmor och farfar
 
 
 
Kvällsmys
Lilla hjärtat!

Torsdag

I torsdags kom farmor förbi på en snabbfika på morgonen efter att Daniel lämnat barnen på dagis. Efter fikat åkte vi till Räfsnäs för att hämta upp ett nytt fönster till köket.
När vi kom hem bakade jag nougatrutor och drömrulltårta. Jag hann även göra i ordning en varsin pärm till Corona och Maiden, dem har haft sina papper i Fenixs pärm en tag nu så nu var det på tiden att dem fick en egen pärm att ha sina papper i.
Vi gick sedan ner till dagis för att hämta dem stora trollen, Maiden fick sin premiärtur i vagnen. Alla ville titta på Maiden, både personal och barn och dem tyckte att hon var jätteliten och söt!
Daniel lagade god middag, köttfärsbiffar och potatismos.
Farfar kom förbi en sväng på kvällen och fikade.
 
Två tjejer som vill dela mammas knä med Maiden
Bak
 
Premiärturen var avslappnad
Fenix ville inte gå hem från dagis, alla skulle åka vagnen!
 
 
Bus
 
 
 
Ordning och reda på alla papper
Kvällsbus
 
 

7 dagar efter förlossningen

Jaha, den här bilden tog jag för några dagar sedan, en vecka efter förlossningen för att vara exakt. Mina jeans som jag hade innan jag blev gravid är inga som helst problem att få på sig, dem sitter precis som innan. Jag kan ha kläder från barnavdelningen på mig. Nu ska det ammas 4-6 månader till och hur ska jag göra för att inte gå ner mer i vikt under tiden???? Det är verkligen trist att jag inte kan lagra något fett under graviditeten som man ska! Daniel kör just nu med Morbergsstilen på mig, massa smör och massa grädde, hihi, vi får se om det händer något, tveksam men vi testar!
 

Onsdag

I går var första dagen på dagis efter jullovet för Fenix och Corona , Daniel lämnade dem och det hade gått kanon!
Vi fick besök av vår BVC-sköterska Karin vid halv två. Hon tyckte att Maiden var jättesöt och såg ut som en docka! Maiden väger nu 2950 gram, hon har gått upp lite uav det hon tappat men har 20 gram kvar till födelsevikten. Lite mer kunde hon ha fått gått upp men men, hon äter som en häst så förhoppningsvis ökar hon mer nu framöver.
Corona som älskar folk passade på att mysa ner sig i Karins knä, hihi, tokunge! Vi bjöd på fika innan hon åkte vidare.
På kvällen kom farmor, farfar och farbror Mikael hit på middag, Daniel lagade fläskpannkaka och till efterrätt vart det lite cheesecake som vi hade kvar i frysen. På kvällen vart det mys i soffan, vi tittade på Sveriges mästerkock och Inkognito. 
Idag åkte vi alla ner till dagis och lämnade dem stora trollen. Vi åkte sedan vidare in till norrtälje där Daniel och jag skrev på papper om faderskap och delad vårdnad mm, så nu är Daniel även pappa på papper.
Vi åkte sedan och handlade och efter det åt vi lunch på stan. Vi åt en jättegod Biff Eriksson med potatispuré och rödvinssås på Ett Glas. Vi gick sedan och köpte en present och så hittade vi en jacka till Fenix och två tröjor till Corona.
Daniel hade så våldsamt roligt åt mig som köpte två tröjor på barnavdelningen. Det var två stycken munktröjor som passade perfekt! Kan ju inte rå för att jag är smal.
Vi stannde även hos Cribbe där Daniel bokade en tatueringstid, han tyckte att jag skulle vänta någon månad till innan jag tatuerar mig så kroppen får komma igen ordentligt. Daniel får boka en tid åt mig när han tatuerar sig nästa gång.
På vägen hem hämtade vi upp barnen som haft det skoj på dagis.
Morfar kom förbi och tog en fika på eftermiddagen då han hade svängarna förbi när han jobbade. Nu har jag lagat mat som står i ugnen så om en stund blir det middag och sedan en fortsatt lugn kväll.  
 
Pappamys
Lilltjejen är inte så stor ännu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cheesecake
Smaskens
På väg till Norrtälje
Otroligt god lunch
Maiden ligger och tar det lugnt i min famn under lunchen
Coronas tröjor
 
Fenixs jacka
Corona fick även en ficklampa
Fika med morfar
 
 
 
 
 
 

Måndag

I går när jag och Maiden vaknade så hade Daniel ställt in frukost till mig, så gulligt!
Daniel var kvar hemma med Fenix och Corona medans jag och Maiden åkte till Danderyd och våning 8 på patienthotellet, för att göra hennes hörseltest. Testet gick galant, hon hör som hon ska, skönt!
När vi kom hem lagade Daniel mat, wienerschnitzel och hasselbackspotatis, smaskens!
Innan nattningen så duschade jag Fenix och Corona
Ritar
Gullfia
Puss
Frukost serverad vid sängen
Pappamys
 
 
 
 
Gott med glass
På väg till Danderyd
Vi gick förbi mitt och Maidens hotellrum
Trött tjej

Söndag

Idag har vi haft fikabesök av Petra, Calle, Ylva-Li, Henkan, Gunte och Lojke. Fenix och Corona lekte massor med Ylva- Li. Corona som älskar folk hoppade runt i allas knän och ville ha kakor och sedan när dem skulle hem ville hon med alla, hon sträcker upp armarna och ska bli upplyft, sötnosen.
Maiden fick jättefina presenter, tack snälla!
Nu blir det snart middag hos famor och farfar.
 
Kollar på lillasyster
Corona är stormförtjust i sin lillasyster och det finns inget bättre än när man får hålla i henne själv och pussas lite
 
 
Fika
Maiden sov bort hela fikabesöket
 
Barnen leker
 
Våldsgästar Calles knä
Från Petra och Calle med familj
 
Från Gunte, Lojke och Henkan

Lördag

I går åkte Daniel och Fenix in till Norrtälje och handlade mat och tog en sväng i stan, jag och tjejerna var hemma under tiden.
På eftermiddagen kom Carro hot och träffade sin blivande guddotter. Daniel hade lagat middag, Wallenbergare, potatisgratäng, sås och grönsaker. Till efterrätt vart det chokladpudding. Gott! Det vart en supermysig middag, barnen hann somna innan vi började äta. Maiden var självklart med vid middagen.
 
Trött tjej
 
 
 
 
 
Tokfrans
 
Corona ville oxå vara med gudmor
 
En fin ros från gudmor till Maiden
 

Fredag

För en vecka sedan hade vi precis träffat vår prinsessa för första gången, tänk att det är lika magiskt varje gång! Vi är redan upp över öronen förälskade i den lilla minimänniskan!
 
I morse ville Corona följa med mig in i duschen och självklart fick hon det, gullfian!
Efter frukosten gjorde jag en cheescake samt en rödvinbärssås att ha till.
Agneta och farmor kom förbi på eftermiddagen och fikade. Farmor hade med sig en tröja till Fenix och en tunika till Corona, tack snälla.
Agneta hade köpt massa presenter till Maiden, tack snälla för det!
Fenix ville följa med farmor hem efter fikat så det fick han, Maiden sover i sin säng och Corona busar runt.
Om en stund kommer mamma och pappa och hämtar Embla som ska få vara hos dem till på söndag.
Resten av dagen blir lugn nu och ikväll blir det till att titta på säsongsstarten av gladiatorerna. 
 
Nyduschad prinsessa
 
Skurar
Gullfia
 
 
Miniprinsessan
 
 
 
 
Agneta på besök
 
 
Gott med cheesecake
Fenix ville bara ha ballerinakakor, hans favoriter
 
 
Från farmor
 
Till Maiden från Agneta
 
 
 
 

Torsdag

Idag har jag uträttat lite telefonärenden, skönt! Har beställt tid hos socialnämnden, Daniel ska få skriva på pappren om faderskap, har även beställt tid hos BVC så dem kommer hit och kontrollerar lilltjejen för första gången. Har även pratat med försäkringskassan om havandeskapspenningen då Maiden kom tidigare än beräknat. Passade även på att anmäla föräldrapenning. Nu tror jag att alla viktiga saker är fixade och bokade.
Idag har även morbror Martin, Therés och mormor varit här och hälsat på. Det vart fika och dem fick mysa, leka och busa med alla barnen. Maiden fick en jättesöt klänning med tillhörande " dregglis", tack snälla. Både Fenix och Corona ville att dem skulle stanna kvar och när dem inte kunde det så ville dem följa med istället, hihi, sötnosarna!  
 
Lite blandade bilder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Idag har Daniel jobbat men är nu ledig resten av den här veckan samt nästa vecka. Morgonen gick bra med dem tre trollen, dock strejkade värmepumpen så det vart till att elda! Farmor och farfar kom och hämtade Corona och Fenix så jag och Maiden kunde åka till Danderyd för att ta hennes PKU-test. Hon sov både dit och tillbaka och sa inte ett knyst när dem stack henne. Hon väger nu 2875, hon har gått ner 95 gram sedan födseln. Barnmorskan tyckte det var jättebra, små bebisar brukar tydligen kunna tappa lite mer i vikt så Maiden hade skött sig exemplariskt.
Farmor och farfar kom tillbaka med dem stora trollen på eftermiddagen. När Daniel kom hem så hade han med sig leksaker till barnen samt present till Maiden från Sara och hennes familj. Det vart då självklart lek med dem nya leksakerna innan middagen.
Nu sussar dem stora barnen och jag och Daniel ska snart äta middag. Kocke skulle komma förbi i kväll och kika på värmepumpen, hoppas den vill hoppa igång då!
 
 
Lite blandade bilder
 
 
 
 
Fina kläder till Maiden från Sara med familj

Maiden är här!

Lilla Maiden hade bråttom till världen och ville absolut inte invänta den 14:e Januari 2013 som det var planerat. Visserligen trodde vi att hon skullle komma något tidigare men kanske inte redan 2012.
Hur som helst, i torsdags var vi ju på IKEA, jag hade haft värkar under natten och lite under dagen när vi gick runt och shoppade men som sagt bara lite.
Efter middagen satte värkarna igång ordentligt med 4 minuter i mellan. Jag hoppade ner i badet för att se om det skulle släppa men det gjorde det inte. Jag ringde då till BB Stockholm och dem tyckte att vi skulle komma in. Daniel gick upp till farmor och farfar och lämnade barnen och sedan åkte vi.
När vi kom in så kopplade dem på en kurva och dem såg att värkarna var i full gång och jag var öppen 3 centimeter. Jag fick hoppa ner i ett bad en stund. När jag gick upp gjorde dem en ny undersökning och det hade inte hänt så mycket då. Jag fick ett par värktabletter samt avslappande så jag sklle kunna vila lite då jag sovit så dåligt natten innan. Efter någon timme så avtog värkarna och kom inte tillbaka under natten så vi fick sova. På morgonen kopplade dem på en kurva igen och som sagt inga värkar men bebisen mådde bra! Dem pratade om att vi kanske skulle åka hem och invänta värkarna igen. Jag och Daniel beslutade att ta en promenad först för att se om värkarna inte ville komma tillbaka. Vi hann till hissen och då satte värkarna igång igen. Vi gick omkring inna på sjukhuset i någon timme bara för att kolla om värkarna skulle hålla i sig och det gjorde dem så vi gick tillbaka till förlossningen där vi fick gå runt en stund till då det näst intill var fullt på alla rummen.
När vi fick ett rum så gjordes en ny undersökning, 4 centimeter öppen och värkabetet i full gång. Jag fick en ryggbedövning och efter det fick vi lunch, skönt att få i sig lite!
Barnmorskorna bytte pass och vi fick in en ny barnmorska som kopplade upp en ny kurva. Hon såg att när en värk kom så sjönk bebisens hjärtfrekvens ganska ordentlig fast så fort värken släppte så gick den upp fort igen. Hon misstänkte att bebisen troligtvis hade navelsträngen lindad runt kroppen. Hon var inte speciellt orolig över det eftersom hjärtfrekvensen steg fort efter värken.
Halv tre undersökte hon mig igen, 4 centimeter öppen, men efter det gick det fort! En timme senare var lilltjejen ute! 3 krystvärkar som jag inte behövde kämpa speciellt mycket med och sedan var hon ute.
Barnmorskan hade haft rätt, navelsträngen låg lindad runt kroppen så det var skönt att hon kom ut fort!
Vi fick en bedårande söt liten dotter som väger 2970 gram och är 48 cm lång.
Vi fick gott fika  och lite "bubbel". Då jag haft en infektion så fick jag penicillin intravenöst i samband med förlossningen. Dem ville därför ha extra koll på Maiden och därför fick vi vara kvar på en avdelning så dem kunde göra kontroller på henne dem närmsta 24 timmarna. Allt såg kanon ut med lilltjejen!
På lördagen åkte Daniel hem till trollen men mig och Maiden ville dem ha kvar till söndagen innan vi fick åka hem, detta för att hålla koll så att Maiden inte skulle få någon infektion. Dock var det väldigt fullt på alla rum så jag och Maiden fick bo på patienthotellet istället och lämna plats åt bättre behövande. Vi fick ett mysigt litet rum med sjöutsikt så det gick ingen nöd på oss. Frukostbuffén var oxå värd att flytta på sig för!
På Söndagen kom familjen och hämtade oss, vilken lycka! Corona och Fenix var alldeles lyriska över sin lillasyster. Barnläkaren kom och kollade igenom Maiden och sedan var det fritt fram att åka hem.
Nu har vi haft det ganska så lugnt här hemma. Självklart har farmor, farfar, farbror Mikael, mormor och morfar varit och hälsat på. Tack för fina presenter. Mer besök blir det framöver.
Blir nog kanske ganska lugnt med uppdateringar ett tag, kanske mest bilder, vi får se vad som hinns med.
 
Har haft bilder både i kameran  och mobilen så bilderna kommer inte alls i någon ordning här nedan, skriver inget om bilderna heller, dem får tala för sig själva!
 
Stort tack även för alla grattis, hälsningar och fina ord vi fått i samband med Maidens födsel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0