Maiden är här!

Lilla Maiden hade bråttom till världen och ville absolut inte invänta den 14:e Januari 2013 som det var planerat. Visserligen trodde vi att hon skullle komma något tidigare men kanske inte redan 2012.
Hur som helst, i torsdags var vi ju på IKEA, jag hade haft värkar under natten och lite under dagen när vi gick runt och shoppade men som sagt bara lite.
Efter middagen satte värkarna igång ordentligt med 4 minuter i mellan. Jag hoppade ner i badet för att se om det skulle släppa men det gjorde det inte. Jag ringde då till BB Stockholm och dem tyckte att vi skulle komma in. Daniel gick upp till farmor och farfar och lämnade barnen och sedan åkte vi.
När vi kom in så kopplade dem på en kurva och dem såg att värkarna var i full gång och jag var öppen 3 centimeter. Jag fick hoppa ner i ett bad en stund. När jag gick upp gjorde dem en ny undersökning och det hade inte hänt så mycket då. Jag fick ett par värktabletter samt avslappande så jag sklle kunna vila lite då jag sovit så dåligt natten innan. Efter någon timme så avtog värkarna och kom inte tillbaka under natten så vi fick sova. På morgonen kopplade dem på en kurva igen och som sagt inga värkar men bebisen mådde bra! Dem pratade om att vi kanske skulle åka hem och invänta värkarna igen. Jag och Daniel beslutade att ta en promenad först för att se om värkarna inte ville komma tillbaka. Vi hann till hissen och då satte värkarna igång igen. Vi gick omkring inna på sjukhuset i någon timme bara för att kolla om värkarna skulle hålla i sig och det gjorde dem så vi gick tillbaka till förlossningen där vi fick gå runt en stund till då det näst intill var fullt på alla rummen.
När vi fick ett rum så gjordes en ny undersökning, 4 centimeter öppen och värkabetet i full gång. Jag fick en ryggbedövning och efter det fick vi lunch, skönt att få i sig lite!
Barnmorskorna bytte pass och vi fick in en ny barnmorska som kopplade upp en ny kurva. Hon såg att när en värk kom så sjönk bebisens hjärtfrekvens ganska ordentlig fast så fort värken släppte så gick den upp fort igen. Hon misstänkte att bebisen troligtvis hade navelsträngen lindad runt kroppen. Hon var inte speciellt orolig över det eftersom hjärtfrekvensen steg fort efter värken.
Halv tre undersökte hon mig igen, 4 centimeter öppen, men efter det gick det fort! En timme senare var lilltjejen ute! 3 krystvärkar som jag inte behövde kämpa speciellt mycket med och sedan var hon ute.
Barnmorskan hade haft rätt, navelsträngen låg lindad runt kroppen så det var skönt att hon kom ut fort!
Vi fick en bedårande söt liten dotter som väger 2970 gram och är 48 cm lång.
Vi fick gott fika  och lite "bubbel". Då jag haft en infektion så fick jag penicillin intravenöst i samband med förlossningen. Dem ville därför ha extra koll på Maiden och därför fick vi vara kvar på en avdelning så dem kunde göra kontroller på henne dem närmsta 24 timmarna. Allt såg kanon ut med lilltjejen!
På lördagen åkte Daniel hem till trollen men mig och Maiden ville dem ha kvar till söndagen innan vi fick åka hem, detta för att hålla koll så att Maiden inte skulle få någon infektion. Dock var det väldigt fullt på alla rum så jag och Maiden fick bo på patienthotellet istället och lämna plats åt bättre behövande. Vi fick ett mysigt litet rum med sjöutsikt så det gick ingen nöd på oss. Frukostbuffén var oxå värd att flytta på sig för!
På Söndagen kom familjen och hämtade oss, vilken lycka! Corona och Fenix var alldeles lyriska över sin lillasyster. Barnläkaren kom och kollade igenom Maiden och sedan var det fritt fram att åka hem.
Nu har vi haft det ganska så lugnt här hemma. Självklart har farmor, farfar, farbror Mikael, mormor och morfar varit och hälsat på. Tack för fina presenter. Mer besök blir det framöver.
Blir nog kanske ganska lugnt med uppdateringar ett tag, kanske mest bilder, vi får se vad som hinns med.
 
Har haft bilder både i kameran  och mobilen så bilderna kommer inte alls i någon ordning här nedan, skriver inget om bilderna heller, dem får tala för sig själva!
 
Stort tack även för alla grattis, hälsningar och fina ord vi fått i samband med Maidens födsel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Carina Helmersson

Skönt att allt gick bra för er =)
Och liten söt töss fick ni =)

2013-01-02 @ 09:19:24
URL: http://carinaocasper.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0