Lite om Maidens sjukhusbesök

I lördags eftermiddag blev Maiden sämre än vad hon var tidigare på dagen, hon fick feber och andningen var lite ansträngd. Hon vaknade mycket under natten och var besvärad så på söndag morgon åkte vi in till barnakuten på danderyd. Dem kollade hennes syresättning vilken var lite låg. Hon fick kortison och så fick hon inhalera ventolin två gånger vilket inte hjälpte så mycket. Dem tog ett blodprov vilket visade att hon hade ett högt infektionsvärde. Dem misstänkte då en lunginflammation. Maiden och jag fick då åka ambulans till Astrid Lindgrens barnsjukhus, Daniel åkte efter med bilen . Dem ville att vi skulle åka ambulans i fall att hon skulle behöva syrgas på vägen.
På Astrid Lindgrens så fick hon syrgas och så fick hon inhalera mer ventolin och adrenalin. Man gjorde en lungröntgen men den tydde inte på en lunginflammation. Dem satte dropp på Maiden och sedan fick vi ett rum på Q80. Maiden fick syrgas under ett dygn och hon fick inhalera ventolin var 3:e timma. Dem gjorde kontroller på henne var 20 minut första tiden.
På måndag kväll tog man bort syrgasen och hon klarade av att syresätta sig själv relativt bra. Hon fick fortsätta att inhalera ventolin var tredje timma.Dem satte även in penicillin. På tisdagen var Maiden lite piggare, hon var riktigt nöjd att slippa syrgasgrimman. Vi fick ta en promenad till apoteket och hämta ut medicin och en inhalator. Hon fick sedan prova inhalatorn och man gjorde en ny kontroll av syresättningen för att kolla att hon svarade på den nya inhalatorn. Det gjorde hon! Vi fick därmed lov att åka hem så Daniel kom och hämtade oss vid fem.
Dem vet fortfarande inte riktigt vad som var felet på Maiden. Hon hade en luftrörskatarr som troligtvis orsakats av ett virus. Dock tydde hennes höga infektionsvärde på en bakteriellninfektion så därför satte dem in penicillin för säkerhetsskull. Maiden har varit så himla duktig hela tiden, hon är en riktig kämpe!










Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0