Tisdag, morfars födelsedag

I går efter att vi lämnat på dagis så gjorde jag en vitchokladsmörkräm att ha under marsipanen på tårtan. Jag spacklade och klädde tårtan och sedan dekorerade jag den.
Efter att tårtan var klar så började jag förbereda middagen, jag gjorde köttfärsfyllda skinkrullader. Tyckte det var en bra idé att ställa ut dem på bordet på verandan övertäckta då det inte fanns någon plats i kylen. Det tyckte nog även vildkatten som går här utanför också. När jag kikade ut genom fönstret lite senare så hade katten slitit av påsen och smaskat i sig 8 stycken rullader, hoppas det smakade!
Det vart till att snabbtina mer köttfärs och göra några till, suck!
En stund efter att jag hämtat på dagis så knackade det på dörren, det var tjejen som körde glassbilen, hon hade råkat backa för långt och fastnat på vår gräsmatta. Tyvärr kunde jag inte hjälpa henne loss då jag inte vet hur traktorn fungerar, ringde Daniel men han kunde inte komma ifrån jobbet. Jag hänvisade då henne till grannen och han kunde hjälpa henne loss. Som tack för hjälpen och som kompensation för att det blev märken på gräsmattan så fick vi en stor låda med glass som barnen blev alldeles lyriska över. Tack Hemglass för det!
Klockan sex kom mormor och morfar hit. Vi bjöd på middag och tårta då morfar fyllde år!
Daniel kom hem straxt efter att mormor och morfar kommit. Efter middagen kom även farmor över och fikade med oss, farfar jobbade fortfarande.
När middagen och tårtan var avklarad så hoppade barnen ner i soffan med mormor för att läsa saga, mysigt.
Efter att dem åkt hem vart det nattning av trötta barn.
 
Vitchokladsmörkräm
 
 
 
 
 
Färdig
 
Trött tjej i gymmet
 
Glass från glassbilen
Spännande när storasyster spelar clown för att få uppmärksamhet av Maiden
Corona har skaffat eget boende
Mys med mormor
Middag
Födelsedagsbarnet
 
Corona är ivrig att också få tårta
 
 
 
 
Välling
Sagostund
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0