Spårvägs- och leksaksmuseet!

Fenix har tjatat om tunnelbana i en vecka nu sedan vi var och hälsde på gammelfarmor och åkte tunnelbana så vi tänkte att spårvägsmuseet skulle vara något för honom. Leksaksmuseet ligger ju i anslutning till det museet oxå så vi slog två flugor i en smäll!
Vi åkte bil till tekniska, därifrån tog vi tunnelbanan till slussen och bytte sedan tåg och åkte till medborgarplatsen där vi åt lunch. Fenix ville ha pommes så det fick bli burger king. Vi hade tänkt äta på pizza hut men dem öppnade så klart inte innan 12, suck!
Burger king äter vi nog inte på något mer i alla fall, Corona bajsade och jag skulle gå och byta på henne, då ska dem ha 5 kronor för att komma in på toaletten. Jaha, inga kontanter hade vi så Daniel gick till kassan för att få ut pengar med kortet, han frågade samtidigt på vilken toalett som skötbordet fanns på. Nej, det fanns inget skötbord! Dem har barnmenyer men inget skötbord, till och med dem minsta fiken i norrtälje har ju skötbord! Ja, ja, jag la Corona på en underlägg på min jacka på bänken inne på burger king och bytte på henne där, bland alla matgäster! Nöden har ingen lag!
Vi gick i alla fall sen vidare tillbaka till slussen där vi tog bussen till spårvägsmuseet. Den bussföraren hade nog köpt sitt körkort i alla fall, jösses vad illa han körde! Gasa och bromsa och gasa och bromsa, man höll ju på att trilla ur sätet. Det är tur att man inte åker kollektivt allt för ofta! Fullsmockade tunnelbanor där man får stå och trängas med folk och folk som inte kan köra på ett vettigt vis är inte riktigt min grej.
Fenix älskade museet och fick titta på massor av tåg, bussa, bilar, spårvagnar mm. Han fick köra tunnelbana, lägga pussel och gå runt och kika på allt!
Dem visade ett bildspel från ett ställe där dem spränger för tunnelbanan. Daniel stod och kikade länge där medans jag och Fenix la pussel. Det roliga var att Daniel var med på två av bilderna, dem var tagna på så långt håll men Daniel kände igen sig själv, skojigt! Älsklingen är så gammal att han är med på museet, hihi!
Vid kassan sålde dem tåg från filmen Tåget Thomas och självklart ville Fenix ha ett och det fick han!
Vi gjorde även ett besök på leksaksmuseet, Corona hade då somnat men Fenix kikade runt och hittade en jättestor tågbana som han satt fastklistrad vid och kikade på tågen som gick runt, runt och in och ut ur tunnlar.
Efter besöket tog vi bussen tillbaka till slussen och sedan tunnelbanan till tekniska. 
Vi stannade på shell i Hägernäs för Daniel var kaffesugen. Han köpte en bulle till Fenix, vi hann nog inte mer än 2 minuter bort från macken så satt Fenix och sov med sin bulle i handen, sötplutten! 
Vi stannade hos mormor och morfar på vägen hem och plockade upp Embla. På kvällen vart det sedan middag hos farmor och farfar!
Det vart en supermysig familjedag med våra underbara barn!   


Gullungen väntar på tunnelbanan






Snart kommer den




På väg!




Lunch!



Fenix utanför fenixbar!



Promenad till slussen


Buss till spårvagnsmuseet och leksaksmuseet

På spårvagnsmuseet









Dem visade ett bildspel där dem spränger för en tunnel som Danel var med och arbetade för

Preci där blixten lyser på fotot står Daniel och arbetar, man ser lite av kläderna

I grävmaskinen sitter högst upp sitter Daniel

Spärrvakten Fenix



Lägger pusseö















Kör tunnelbana











Mycket att titta på!







Konduktör Fenix





Spännande



Personvåg med viktbiljetter, haha!



Självklart fick Fenix med sig Tåget Thomas hem!

Leksaksmuseet

















Trött tjej på väg hem

Väntar på bussen

Bär sitt tåg i påsen

Trött kille har somnat med bullen i handen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

annaofenix

Här skriver jag om mitt liv tillsammans med min sambo Daniel, våran son Fenix som föddes den 16 augusti 2009, våran dotter Corona som föddes den 11 juni 2011, våran dotter Maiden som föddes den 28:e december 2012 samt hunden Embla.

RSS 2.0